Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Οι ηθικοί αυτουργοί... εισηγούνται και μέτρα!!

Γράφει ο Δημήτρης Μπούζας
Στον ανακριτή διαφθοράς Γ. Ανδρεάδη, ο οποίος «ασχολείται» με την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο, κατέθεσε ο πρώην μεγαλομέτοχος του Απόλλωνα, Σταμάτης Βελλής. Στην κατάθεση που είχε δώσει πριν από έναν χρόνο όντας πρόεδρος της αθηναϊκής ΠΑΕ είχε υποστηρίξει τότε ότι η σωτηρία ή η άνοδος της ομάδας του, εξαρτάται από μια ομάδα ανθρώπων της ΕΠΟ. Είχε κατονομάσει μάλιστα δύο μέλη του δ.σ. και ένα υψηλόβαθμο στέλεχός της. Κατέθεσε για συγκεκριμένους αγώνες του πρωταθλήματος στους οποίους υπήρξαν έντονες αντιδράσεις για τις διαιτητικές αποφάσεις, τονίζοντας ότι μια ομάδα συγκεκριμένη απολάμβανε σκανδαλώδη εύνοια. Πρόσθεσε επίσης ότι το ποιος θα υποβιβαστεί ή θα ανέλθει το αποφάσισε προγραμματισμένα στα μέσα του δευτέρου γύρου ένα κλειστό κύκλωμα μέσα από την ομοσπονδία. Τέλος, είχε θίξει και το θέμα των δανεικών παικτών, το οποίο δημιουργεί κατά την άποψή του, σχέσεις, «εξαρτήσεις» και υποχρεώσεις στις ομάδες που ευνοούνται από τον δανεισμό.

Κλείνοντας τότε την κατάθεσή του έθεσε στη διάθεση του εισαγγελέα και δύο ονόματα με ύποπτη δράση που αφορούσαν διαιτητές της Σούπερ Λιγκας. Βγαίνοντας χθες από το γραφείο του κ. Ανδρεάδη ο κ. Βελλής δήλωσε: «Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι το φετινό πρωτάθλημα είναι χειρότερο από το περσινό, αν κρίνουμε από τη ροή που καταφθάνουν τα ύποπτα προς χειραγώγηση για στοιχηματικούς λόγους παιχνίδια». Σημειωτέον ότι η νέα κατάθεσή του διήρκεσε δύο ώρες και  σύμφωνα με καλά πληροφορήμενους κύκλους ήταν άκρως επιβεβαιωτική και διαφωτιστική. Δεν άλλαξε ουτε κεραία από όσα είχε καταθέσει πριν από έναν χρόνο. Κάτι που ίσως δε θα συμβεί, σύμφωνα παλι με τους έγκυρους κύκλους, από κάποιους άλλους πρώην σφοδρότατους επικριτές της εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίοι ήδη ετοιμάζουν... κωλοτούμπα που θα αφήσει άφωνη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μετά την κατάθεση του κ. Βελλή, οδεύει προς ολοκλήρωση η λήψη των καταθέσεων από τους μάρτυρες και ως εκ τούτου από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν να καλούνται τα πρόσωπα στα οποία έχει ασκηθεί ποινική δίωξη. Δεν αποκλείεται μέχρι τα τέλη Απριλίου να έχει καταλήξει και ο ανακριτής αν και σε ποιους και με ποιες κατηγορίες, θα αποδοθούν.

Διαβάζοντας το σχετικό ρεπορτάζ με τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης και όντας γνώστης όλων όσων κατά καιρούς αποκαλύφθηκαν και επιβεβαιώθηκαν από το πόρισμα Κορέα, μέσα από αποκαλυπτικούς διαλόγους και συγκλονιστικές ταυτοποιήσεις, κάθομαι και σκέφτομαι πώς είναι δυνατόν σήμερα στη σοβαρότατη, όπως θέλω να πιστεύω, προσπάθεια που καταβάλλεται από το νέο Υφυπουργό Αθλητισμού για την καταπολέμηση της βίας, να έχουν λόγο (!!!) παράγοντες εμπλεκόμενοι στην ελληνική ποδοσφαιρική «μαφία» με την οποιαδήποτε ιδιότητα, μετοχική, θεσμική, επενδυτική, να συμμετέχουν σε αυτές τις τόσο σημαντικές συζητήσεις, να υποβάλλουν με θράσος προτάσεις και να εισηγούνται μέτρα.


Προσωπικά πιστεύω ότι ο κ. Κοντονής θα έπρεπε να είχε αποκλείσει και μάλιστα δια ροπάλου από τον κύκλο των συνομιλητών του παράγοντες που «πέρασαν» και «αποκαλύφθηκαν» μέσα από το πόρισμα του Κορέα. Ο ρόλος τους έχει καταδειχθεί και αναμένεται να κριθεί και τελεσίδικα. Ως εκ τούτου, «Πακιστανοί» και διωκόμενοι για κακουργηματικές πράξεις (πρόσωπα και θεσμοί) έπρεπε να βρίσκονται σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων μακριά από τον Υφυπουργό Αθλητισμού. Θεωρείται απαράδεκτο να συμμετέχουν σε αυτές τις συζητήσεις. Αλήθεια, τι έχουν να προσφέρουν; Για την πάταξη ενός «φαινομένου» (της βίας) το οποίο οι ίδιοι εξέθρεψαν, είναι δυνατόν να είναι ομοτράπεζοι του κ. Κοντονή εκπρόσωποι αυτής της άθλιας «φάρας»; Προτείνουν οι κύριοι αυτοί, οι διαιτητές να διακόπτουν τα παιχνίδια με την πρώτη ρίψη αντικειμένων, χωρίς βέβαια να μας διευκρινίζουν αν αυτοί οι διαιτητές, θα είναι ο κ. Σπάθας, ο κ. Ιωαννίδης, ο κ. Καλογερόπουλος, ο κ. Γιάχος, ο κ. Παπαπέτρου, στην ευθικρίσια και την όραση των οποίων θα εμπιστευτούμε μια απόφαση που θα αφορά αν έπεσε ενα αντικείμενο, ποιος το έριξε, χωρίς βέβαια να αποκλείσουμε και το ενδεχόμενο της μη αναφοράς του στο φύλλο αγώνα.

Να εμπιστευτούμε δηλαδή σε αυτά τα λαμόγια την εφαρμογή των νέων μέτρων που εικάζεται ότι θα δειχθούν. Εδώ στα φύλλα αγώνα των εγκλημάτων που διέπραξαν καταγράφηκαν αισχρά ψεύδη, χυδαίες φαντασιώσεις, εγκληματικές αναλήθειες, προκειμένου να εξυπηρετήσουν μεγαλοπαράγοντες και πρακτικές του σύστηματος της θρυλικής παράγκας... Να προσθέσουμε σε αυτούς που πρέπει να εμπιστευτούμε μήπως και τους συνταξιούχους εισαγγελείς της ΕΠΟ,η οποία επί δεκαετίες υπηρετεί ως πιστή θεραπενίδα συγκεκριμένα αφεντικά και συγκεκριμένους συλλόγους;  Δε φταίει βέβαια ο κ. Υπουργός, αλλά κάποιοι άλλοι, που θα έπρεπε σαφέστατα να τον προστατεύσουν. Για το γεγονός ότι η κοινή γνώμη δεν μπορεί και δε δέχεται τον κ. Μποροβήλο να εκπροσωπεί τον Συνεταιρισμό και να νομιμοποιείται σε συζητήσεις για τη λήψη μέτρων τα οποία προσφανώς προϋπήρχαν και τα οποία επί των ημερών του όχι απλά δεν εφαρμόστηκαν, αλλά και χρησιμοποιήθηκαν με τρόπο απαράδεκτο και ανέντιμο, για να καταβαραθρωθούν ομάδες ιστορικές όπως ο Ηρακλής. Νομίζω ότι ο συμπαθέστατος κ. Κοντονής θα έπρεπε πρώτα να ξεκινήσει από αυτή τη χαλασμένη «φάρα» και στη συνέχεια να ασχοληθεί με τα τουρνικέ και τις κάμερες ασφαλείας.

ΥΓ: Η επανεκκίνηση του πρωταθλήματος κατά την προσωπική μας άποψη γίνεται χωρίς να έχουν διασφαλιστεί προοπτικές ανατροπών και σοβαρής αλλαγής στ+ο σκηνικό που υπάρχει.

*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: