Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Φουλ για... πλεονέκτημα ο Ζοτς!!

Με την επίθεσή της να παίρνει… φωτιά, η Φενέρμπαχτσε έκαμψε εύκολα την Νίζνι με σκορ 92-79 και φτάνοντας τις επτά νίκες σε εννιά αγωνιστικές, έρχεται ΣΕΦ την άλλη εβδομάδα για το... πλεονέκτημα έδρας.

Φουλ για... πλεονέκτημα ο Ζοτς!
Μετά το διπλό επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η Φενέρμπαχτσε έκανε το χρέος της απέναντι στην… αποκλεισμένη Νίζνι και με σκορ 92-79 έφτασε τις επτά νίκες σε εννιά αγωνιστικές στο Top-16, δείχνοντας έτοιμη να διεκδικήσει μέχρι τέλους όχι μόνο την πρόκριση (που την έχει αγκαλιάσει), αλλά το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Την άλλη εβδομάδα η ομάδα του Ζοτς έρχεται στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, παίζοντας εκεί ουσιαστικά τα ρέστα της (δεδομένου ότι είχε χάσει και στην Τουρκία) για μια απ’ τις δύο πρώτες θέσεις.

Στους 16 πόντους σταμάτησε ο Μπιέλιτσα, από 13 προσέφεραν οι Βέσελι και Χίκμαν, με τον Ζήση να ‘χει 6 πόντους και 7 ασίστ! Για τους Ρώσους πάλευε σχεδόν μόνος του ο Τόμπκινς με 22 πόντους και 11 ριμπάουντ.


Το ματς:

Αν μη τι άλλο τόσο η Νίζνι, όσο και η Φενέρ είναι επιθετικές ομάδες. Και εκεί έριξαν το βάρος κυρίως οι Ρώσοι που με τον «ζεστό» Ρότσεστι προηγήθηκαν μέσα στην Τουρκία με 8-13. Δύο συνεχόμενα τρίποντα, όμως, από πλευράς γηπεδούχων, έφεραν τα πάνω-κάτω και με σερί 8-0, η ομάδα του Ζοτς ανέκτησε τα ηνία του αγώνα (16-13), προτού κλείσει την πρώτη περίοδο, οριακά μπροστά στο σκορ (18-17), χάρη κυρίως στο «ξέσπασμα» του Μπιέλιτσα.

Δύο λεπτά ήταν αρκετά για τη Φενέρμπαχτσε, προκειμένου να αφήσει «σκόνη». Τρέχοντας νέο σερί, 10-0 αυτή τη φορά, οι Τούρκοι έφτασαν τη διαφορά τους σε διψήφια επίπεδα (28-17), δείχνοντας πως δεν είχαν διάθεση να πέσουν θύμα έκπληξης. Οι Ρώσοι είχαν πάθει «τρελό» blackout, έκαναν λάθη, οι επιθέσεις τους έβρισκαν σίδερο κι ως εκ τούτου -με κύρια αιχμή τον Χίκμαν- οι παίκτες του Ομπράντοβιτς δεν αρκέστηκαν σε αυτά τα… επίπεδα, αλλά παίρνοντας «φωτιά» μπροστά, εκτόξευσαν τη διαφορά ακόμα και στους 22, για το 42-20 του 16’. Η Νίζνι τα ‘χε χαμένα, ωστόσο τουλάχιστον δεν επέτρεψε να ξεφύγει κι άλλο το σκορ, μειώνοντας -όσο ήταν δυνατό- στο 50-34 του ημιχρόνου, με επιμέρους σκορ στη δεύτερη περίοδο 32-17.

Ένα γρήγορο σερί 0-7 στην επανάληψη έδειξε πως η Νίζνι είχε ακόμα… σφυγμό, ρίχνοντας μετά από πολύ ώρα τη διαφορά κάτω από τους 10 (50-41). Έστω κι αν η «δίψα» της Φενέρ δεν ήταν η ίδια με του δεύτερου δεκαλέπτου, εντούτοις διατηρούσε μια «ασφάλεια» (60-47), χάρη στους Γκάουντλοκ και Χίκμαν. Κι όμως το παιχνίδι πήρε άγρια «ομορφιά». Ο Τόμπκινς (ήδη 18 πόντους) είχε βαλθεί να κάνει την ολική επαναφορά και να σηκώσει στις πλάτες του τους φιλοξενούμενους. Σκοράροντας, λοιπόν, κατά ριπάς, έφερε την αναμέτρηση στους πέντε (60-55), προτού ο Μπογκντάνοβιτς γράψει το 62-55 στο 30’, που άφηνε ανοιχτούς λογαριασμούς για το υπόλοιπο του ματς.

Η Φενέρ πήγε την μπάλα μέσα στη ρακέτα (με Μπιέλιτσα-Βέσελι) και «φράζοντας» το δρόμο της Νίζνι, κατάφερε εκ νέου να βρεθεί σε διψήφια επίπεδα (69-57), στέλνοντας… μήνυμα πως δεν πρόκειται να χύσει την καρδάρα με το γάλα. Όσο και να το πάλευε ο Τόμπκινς, δεν είχε την απαραίτητη στήριξη, η άμυνα της Νίζνι δεν γινόταν να σταματήσει τους παίκτες του Ζοτς και μοιραία, πέντε λεπτά πριν τη λήξη, οι γηπεδούχοι διατηρούσαν άνετα το προβάδισμα (78-67). Η διαφορά μάλιστα έφτασε ξανά και τους 17 (88-71), με τα τελευταία τρία λεπτά να έχουν καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα και τον Μαχμούτογλου να διαμορφώνει το τελικό 92-79.

Τα δεκάλεπτα: 18-17, 50-34, 62-55, 92-79 *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: