Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Να πούμε και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, το δίκιο…!!

Γράφει ο Άρις Νικολάκης
Ειλικρινά, οφείλουμε να την παραδεχθούμε στη συγκεκριμένη περίπτωση.  Την  ψέγουμε συχνά πυκνά για πολλά και διάφορα. Η αντίδραση της όμως, στη συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού με τους «μπος» των ΠΑΕ Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ήταν ορθότατη. Ήταν κι ευφυής…

Περί της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο λόγος και περί της θέσης της πως «δεν είναι μέρος του προβλήματος. Μέρος της λύσης είναι»!

Ακόμη κι εάν ο Σταύρος Κοντονής θα προσκαλούσε τον Ιβάν Σαββίδη ή «αντ’ αυτού» τον Ιάκωβο Αγγελίδη – πάντα κατά την ταπεινή μας άποψη – δεν θα έπρεπε να παραστούν. Δεν θα  έπρεπε, να ταυτισθούν με τους πρωταγωνιστές (και) των τελευταίων επεισοδίων του σίριαλ του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ή – εάν προτιμάτε – με τα 2/3 του πάλαι ποτέ ΠΟΚ (Ποδοσφαιρικές Ομάδες Κέντρου) το οποίο ως έννοια υφίσταται ακόμη και σήμερα.

Δεν αμφιβάλλουμε, πως υπάρχουν διαφωνούντες με τη συγκεκριμένη θέση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Δικαίωμα τους. Και σεβαστό αλλά… Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ οφείλει – κατά την ταπεινή μας άποψη, επιμένουμε – να διαχειρίζεται με σωφροσύνη τις καταστάσεις. Να ωφελείται. Να μην εκτίθεται. Κυρίως δε, να προσανατολίζεται στην ουσία. Ουχί στην  εντύπωση . Να ξέρετε πάντως, πως το μήνυμα της παρελήφθη στο Κέντρο!

Κι είναι βαθιά, πολύ βαθιά η ουσία κι η σημασία της θέσης της: «Ο ΠΑΟΚ δεν είναι μέρος του προβλήματος. Είναι μέρος της λύσης». Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κλήθηκαν ως μέρη του προβλήματος από τον εκ Ζακύνθου ορμώμενο υφυπουργό Αθλητισμού. Τα δικά τους ντέρμπι – εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων – προκάλεσαν την πρώτη επέμβαση στα αθλητικά δρώμενα της νέας Κυβέρνησης.

Από την άλλη πλευρά όμως, ο Σταύρος Κοντονής οφείλει, να δει και ακούσει κι ένα μέρος της λύσης. Την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Έχει καταθέσει συγκεκριμένες  προτάσεις. Κι ο υφυπουργός Αθλητισμού θα έπρεπε να τις συζητήσει με τους εμπνευστές της. Στο κάτω κάτω της γραφής δεν είναι προϊόντα… μηρυκασμού  όπως είναι οι προτάσεις ΕΠΟ και Σουπερλίγκα!
  
Για να λέμε και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ το δίκιο…

Το κακό για τη νέα Κυβέρνηση είναι η έλλειψη χρόνου. Δεν υπάρχουν περιθώρια έρευνας και μελέτης  περί της κάθαρσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο, περί της καταπολέμησης της βίας και περί οργάνωσης και προόδου του. Πολύ φοβόμαστε δε, πως η νέα Κυβέρνηση δεν πρόλαβε να προετοιμαστεί προεκλογικά. Θα πείτε: Κι η παλιά η οποία ήταν προετοιμασμένη έπραξε οτιδήποτε θετικό. Φυσικά, κι όχι,. Μία τρύπα στο νερό έπραξε.

Είτε έτσι, είτε αλλιώς επιβάλλοντας στους στρίγκλους να γίνουν αρνάκια στη βιτρίνα του ελληνικού ποδοσφαίρου χαίρι δεν διαφαίνεται  στον ορίζοντα. Κι η νέα Κυβέρνηση οφείλει να το πάρτι αλλιώς. Ουδέποτε ήτα στραβός ο γιαλός,. Στραβά αρμένιζαν οι παλιές Κυβερνήσεις.  Καιρός να αλλάξει ρότα η νέα…

*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: