Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Ποιος ο Σούπερμαν; Οοοοχι, ο Ντόελμαν!!

Πολλές, μα πάρα πολλές, αναλύσεις μπορούν να γίνουν για το ματς στο ΟΑΚΑ. Για την άμυνα του Παναθηναϊκού, την επίθεση της Μπαρτσελόνα, τα σφυρίγματα των διαιτητών. Γράφει ο Μιχάλης Λεάνης

Ποιος ο Σούπερμαν; Οοοοχι, ο Ντόελμαν
Ομως ό,τι και να πούμε, σε ένα πράγμα θα καταλήξουμε όλοι και είμαι σίγουρος ότι θα συμφωνήσουμε. Τη διαφορά την έκανε ένας παίκτης που έμοιαζε με τον Σούπερμαν έτσι όπως έπαιζε όλο το βράδυ της Πέμπτης.

Ο Τζάστιν Ντόλμαν ήταν ένα πρόβλημα δίχως λύση για την άμυνα του Παναθηναϊκού στα 34 (παρά δύο δευτερόλεπτα) λεπτά που αγωνίστηκε. Κάθε φορά που έμενε μόνος του, είχε τη λύση. Από το τρίποντο; Από μέση απόσταση; Από τη γραμμή των βολών; Οσες φορές έμεινε μόνος του στις περιστροφές της ελληνικής ομάδας, έκανε μεγάλη ζημιά. Ειδικά στο τέλος πόνεσε πολύ τον Παναθηναϊκό και ουσιαστικά υπέγραψε τη νίκη της Μπαρτσελόνα. Εβαλε 21 πόντους, έκανε ρεκόρ καριέρας στην Ευρωλίγκα και έδωσε στους Καταλανούς το προβάδισμα για το αβαντάζ έδρας στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα.
Βέβαια δεν ήταν μόνο ο Ντόελμαν που έκανε τη ζημιά στον Παναθηναϊκό; Πρώτα απ” όλα ήταν η άμυνα των γηπεδούχων που δεν λειτούργησε καλά, ειδικά στο δεύτερο δεκάλεπτο όταν έγινε η ζημιά. Εκεί βασικά μίλησε η κλάση του Ναβάρο, που πέτυχε μεγάλα σουτ και ανέτρεψε τα δεδομένα στο παιχνίδι. Στα 35 του ο γερό Ναβάρο δεν έχει τη σταθερότητα και τη διάρκεια του παρελθόντος, αλλά σε ένα ματς είναι ικανός να κάνει τη διαφορά. Ε, πέτυχε 17 πόντους στον Παναθηναϊκό – καλύτερη επίδοση για φέτος – και μαζί με τον Γερμανός τον Πλάις, ήταν τα στηρίγματα του Ντόελμαν στο δρόμο για τη νίκη.

Το μεγάλο κακό για τον Παναθηναϊκό έγινε στην δεύτερη περίοδο, όταν την άφησε να πάρει τα ηνία και τη διαφορά. Οι πράσινοι κυνηγούσαν από εκείνο το σημείο και μετά και άφησαν την Μπαρτσελόνα να ελέγχει το ματς. Ηρθαν και κάποιες λάθος αποφάσεις στα καθοριστικά σημεία για τον Παναθηναϊκό, κυρίως στο τελευταίο δίλεπτο. Λάθος πάσες και μάλιστα εύκολες πάσες, ο Νέλσον δεν είχε την συγκέντρωση που έπρεπε σε δύο περιπτώσεις. Κάποια χαμένα σουτ και ριμπάουντ, μεμονωμένα λάθη στην άμυνα, δεν άφησαν τους πράσινους να επιστρέψουν στο παιχνίδι και να ολοκληρώσουν τη μεγάλη ανατροπή. Ο Διαμαντίδης, ο Γκιστ, ο Μπατίστα πάλευαν σαν τα θηρία, έβαλαν κι αυτά που δεν… μπαίνουν, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό.

Τι γίνεται από εδώ και στο εξής; Το αβαντάζ έδρας μάλλον χάθηκε, η Μπαρτσελόνα έγινε το φαβορί από τη στιγμή που έχασε και η Μακάμπι από τον Ερυθρό Αστέρα. Βέβαια ακόμα ο Παναθηναϊκός δεν έχει εξασφαλίσει την πρόκριση, αλλά τα πάντα είναι στο χέρι του. Λίγο συγκεντρωμένος να είναι, δεν πρόκειται να κινδυνεύσει και φυσικά μπορεί να βγει και τρίτος, άλλωστε έχει το πλεονέκτημα σε ισοβαθμία με την Μακαμπι. Βασικός στόχος ούτως ή άλλως παραμένει η συμμετοχή στα πλέι οφ και μετά θα αναζητηθεί η υπέρβαση. Σε βραδιές με λιγότερα λάθη σε άμυνα και επίθεση, όταν τα δώρα προς τους αντιπάλους δεν θα είναι τόσο εύκολα, πολλά μπορούν να συμβούν.

Πηγή: Superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: