Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Αγωνία για Κλέβερλι!

Αγωνία για Κλέβερλι
Σε «αναμμένα κάρβουνα» κάθονται τόσο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όσο και στην εθνική Αγγλίας, καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Τομ Κλέβερλι. Ο μέσος των «κόκκινων διαβόλων» τραυματίστηκε στον αστράγαλο, στο παιχνίδι με τον Άγιαξ, και η συμμετοχή του στο φιλικό κόντρα στην Ολλανδία είναι αμφίβολη.

Ο 22χρονος άσος έχασε 4 μήνες από τη φετινή σεζόν, αφού τραυματίστηκε το φθινόπωρο και έμεινε εκτός αγωνιστικής δράσης, την ώρα που είχε καθιερωθεί στην ενδεκάδα της Γιουνάιτεντ.

Ο Κλέβερλι επέστρεψε στις προπονήσεις και αγωνίστηκε από την αρχή στην ήττα από τον Άγιαξ, ωστόσο ο τραυματισμός του στο 61΄προβλήματίζει τόσο το ιατρικό επιτελείο των «κόκκινων διαβόλων», όσο και αυτό της εθνικής Αγγλίας.

Η συμμετοχή του 22χρονου μέσου στο φιλικό παιχνίδι με την Ολλανδία είναι ιδιαίτερα αμφίβολη, αφού μέχρι την Τετάρτη δεν αναμένεται να έχει ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού του.

Πηγή: england365.gr

«Πέσιμο» Σιλαβέρτ στον Μαραντόνα!!

«Πέσιμο» Σιλαβέρτ στον Μαραντόνα!
Σαν να λες στον Αλ Πατσίνο ότι δεν έχει ιδέα από υποκριτική.

Σαν να λες στη Μόνικα Μπελούτσι ότι δεν έχει μυρωδιά από φωτογραφήσεις.

Σαν να λες -ακόμα κι αν είσαι ο τεράστιος Χοσέ Λουίς Σιλαβέρτ- ότι ο Ντιέγκο Μαραντόνα «δεν ξέρει τίποτα για το ποδόσφαιρο»!

Κι όμως το είπε! Και το εντυπωσιακό δεν είναι μόνο ότι το είπε. Είναι ότι το ξεστόμισε για να υπερασπιστεί ως «καλύτερο τερματοφύλακα απ’ όλους» τον Βίκτορ Βαλντές (!)

Όταν, λοιπόν, ο «Ντιεγκίτο» τόλμησε να πει αυτό που βλέπει όλος ο κόσμος εκτός από τους συγγενείς πρώτου βαθμού του γκολκίπερ της Μπαρτσελόνα (ότι ΔΕΝ είναι καλός τερματοφύλακας), ο Σιλαβέρτ πήρε… ανεξήγητα φωτιά:

«Ο Μαραντόνα δεν ξέρει τίποτα για το ποδόσφαιρο. Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να προσέχουν τους εαυτούς του και όχι να μπλέκουν με ναρκωτικά. Έχει κάνει μεγάλη ζημιά στο άθλημα. Έχει κακολογήσει ακόμα και τον Πάπα Ιωάννη Παύλο τον Β’! Γι’ αυτό έχει εξοριστεί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα», ανέφερε με το γνωστό γλυκό του ύφος στο «COM Radio»!

Νωρίτερα, δε -καλούμενος να σχολιάσει την άποψη του Μαραντόνα- είχε προλάβει να πει: «Για μένα, ο Βαλντές είναι ο καλύτερος στον κόσμο. Όταν η Μπαρτσελόνα χρειάζεται ηρεμία, της τη μεταδίδει. Επίσης, διαθέτει σπουδαίες ικανότητες και αντανακλαστικά».

Κι επειδή… πολλά του τα είχε μαζεμένα, στο τέλος του ξεκαθάρισε κιόλας ότι «δεν πιάνει μία» μπροστά στον Λιονέλ Μέσι: «Ο Μέσι είναι ο καλύτερος. Είναι πιο καλός από τον Μαραντόνα. Στην ηλικία του, ο Μαραντόνα δεν είχε κερδίσει ούτε το 1% απ’ αυτά που έχει κερδίσει εκείνος».

Όχι, «άντε με τον άμπαλο» δεν αναφώνησε…

πηγή: sportfm.gr

Καλύτερα από πέρυσι και από ποτέ!!

Η φετινή πορεία του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη είναι –από πλευράς αποτελεσμάτων- και η καλύτερη της ιστορίας του.
Καλύτερα από πέρυσι και από ποτέ!
Όπως είναι γνωστό μόνο πέρυσι και φέτος ο ΠΑΟΚ έδωσε –από- δώδεκα Ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος από κάθε άλλη σεζόν. Φέτος όμως τα αποτελέσματα ήταν σαφώς καλύτερα από πέρυσι.
Στην περίοδο 2011 – 2012 ο ΠΑΟΚ είχε έξι νίκες, πέντε ισοπαλίες και μόνο μία ήττα. Ο απολογισμός στα γκολ είναι 18-10, πολύ – πολύ καλύτερος από κάθε άλλη φορά.
Πέρυσι, θυμίζουμε ότι ο ΠΑΟΚ (έχοντας και δύο ματς στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ) είχε απολογισμό τεσσάρων νικών, έξι ισοπαλιών και δύο ηττών. Τα τέρματα πέρυσι ήταν 12-10.
Πηγή: paok24.gr

"Δεν με ένοιαξε ο τραυματισμός"

Ο Ρόι Κάρολ μίλησε κι αυτός με τη σειρά του στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA για την εμφάνισή του, αλλά και για τον τραυματισμό που υπέστη.
"Δεν με ένοιαξε ο τραυματισμός"
«Ηταν ένα δύσκολο ματς και όλη η ομάδα έδωσε ό,τι είχε για να διατηρήσει ανέπαφη την εστία μας. Είχα ένα πρόβλημα τραυματισμού, αλλά έμεινα στον αγώνα ως το φινάλε, τόσο για τους οπαδούς μας, που με στήριζαν όσο και για τους συμπαίκτες μου. Θα μείνω πιθανότατα εκτός για 2-3 εβδομάδες, αλλά προς το παρόν δεν με ενδιαφέρει κι απολαμβάνω τις στιγμές που ζούμε» είπε ο έμπειρος γκολκίπερ.

Υπέγραψαν οι παίκτες για την αδειοδότηση!!

Τα πρώτα έγγραφα δόθηκαν στους ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ ώστε να “τρέξουν” οι διαδικασίες για την αδειοδότηση της ομάδας. Σήμερα στο ΒΑΚ οι παίκτες υπέγραψαν τα έγγραφα που ανέφεραν το τι ποσό οφείλεται στον καθένα από εκείνους και σε 3 εβδομάδες θα έρθει η ώρα των διακανονισμών.
Υπέγραψαν οι παίκτες για την αδειοδότηση
Ο γενικός αρχηγός του ΟΦΗ Σήφης Κορωνάκης μαζί με τα μέλη της ΔΕ παρέμειναν στο “Βαρδινογιάννειο” μετά το τέλος της προπόνησης και συζητώντας με κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά, προχωρούσαν στις υπογραφές των εγγράφων που αφορούσαν τις οφειλές προς εκείνους και οι οποίες αναγνωρίζονταν από την ΠΑΕ.
Πρέπει να τονίσουμε ότι τα παραπάνω έγγραφα δεν είναι έγγραφα που αφορούν τους διακανονισμούς για την επόμενη χρονιά αλλά τις οφειλές που υπάρχουν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2011.
Όπως έχουμε τονίσει αρκετές φορές, τα μέλη της ΔΕ της ΠΑΕ έχουν “σηκώσει τα μανίκια” προκειμένου ο σύλλογος να είναι πανέτοιμος για την υπόθεση της αδειοδότησης και να μην περάσει την ίδια αγωνία που υπήρχε το περσινό καλοκαίρι.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε προς τους παίκτες, ως τις 15 Μαρτίου θα πάρουν στα χέρια τους και το χαρτί που θα αφορά τους διακανονισμούς των χρημάτων που τους οφείλονται κι αν όλοι συμφωνήσουν με αυτό τότε ως τα τέλη Μαρτίου θα μπουν τα έγγραφα στο φάκελο που θα κατατεθεί για την άδεια.
Πηγή: gentikoule.gr

To δικό της μαγικό Γουέμπλεϊ!!

To δικό της μαγικό Γουέμπλεϊ!
Ο τελικός του Λιγκ Καπ θα είναι το 35ο παιχνίδι της Λίβερπουλ στο «Γουέμπλεϊ», στο οποίο επιστρέφει για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια. Το england365.gr σας θυμίζει τις πιο μαγικές στιγμές της στο ιστορικό γήπεδο, στο οποίο θα παίξει για πρώτη φορά μετά την ανακαίνιση του.

Οπως γράφαμε και χθες, η Λίβερπουλ έχει παίξει 34 φορές στο Γουέμπλεϊ. Τώρα ετοιμάζεται για την 35η στον κυριακάτικο τελικό του Λιγκ Καπ με την Κάρντιφ και το england365.gr συνεχίζοντας τα αφιερώματα για τον αγώνα, σας παρουσιάζει τις μαγικές στιγμές των «κόκκινων» στο θρυλικό γήπεδο!

Ο κυριακάτικος τελικός θα είναι το 35ο παιχνίδι της Λίβερπουλ στο Γουέμπλεϊ, στο οποίο επιστρέφει για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια. Το england365.gr σας θυμίζει τις πιο μαγικές στιγμές της στο ιστορικό γήπεδο, στο οποίο θα παίξει για πρώτη φορά μετά την ανακαίνιση του.
Tελικός Λιγκ Καπ: 2 Απριλίου 1995
Λίβερπουλ – Μπόλτον 2-1
Ο τελικός που ονομάστηκε «τελικός του ΜακΜάναμαν» για τα δύο υπέροχα γκολ που πέτυχε οδηγώντας την ομάδα στην πέμπτη κατάκτηση του τροπαίου!
Για τη Λίβερπουλ ήταν η 30η επίσκεψη στο θρυλικό γήπεδο με τον ΜακΜάναμαν να ανοίγει το σκορ στο 37ο λεπτό και τον ίδιο με εξαιρετικό σόλο, να πετυχαίνει το δεύτερο στο 68ο λεπτό.  Ο Ιαν Ράς σήκωσε το τρόπαιο για μοναδική φορά, ως αρχηγός των «κόκκινων».
 
Τελικός Κυπέλλου:  9 Mαϊου 1992
Λίβερπουλ – Σάντερλαντ  2 – 0
Η Λίβερπουλ ήταν το φαβορί εκείνη την ημέρα στο Γουέμπλεϊ απέναντι στη Σάντερλαντ της δεύτερης κατηγορίας και δικαίωσε τον τίτλο.
Με το νεαρό τότε Στιβ ΜακΜάναμαν, που ήταν ο νεότερος παίκτης στον αγωνιστικό χώρο, ο Τόμας άνοιξε το σκορ, για να πετύχει το 2-0 ο Ιαν Ρας, καταφέρνοντας να γίνει ο πρώτος παίκτης που φτάνει τα πέντε γκολ σε τελικό Κυπέλλου στο Γουέμπλεϊ!
Ηταν το πέμπτο Κύπελλο για την Λίβερπουλ και το μοναδικό τρόπαιο που θα κατακτούσε ο Σούνες ως προπονητής της ομάδας. Το παράδοξο εκείνης της ημέρας ήταν ό τι μετά την απονομή του τροπαίου στον Μαρκ Ράιτ, δόθηκαν τα μετάλλια των ηττημένων στην Λίβερπουλ και των νικητών στην Σάντερλαντ. Μετά οι παίκτες αντάλλαξαν τα μετάλλια…
 
Τελικός Λιγκ Καπ: 26 Μαρτίου 1983
Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1
Ο Νόρμαν Γουάιτσάιντ μπορεί να άνοιξε το σκορ για τη Γιουνάιτεντ, αλλά ο Αλαν Κένεντι ισοφάρισε. Και στο 8ο λεπτό της παράτασης ο Ρόνι Γουϊλαν έδωσε το τρόπαιο στην ομάδα του!
Ο θρίαμβος ήταν ο τρίτος συνεχόμενος σε τελικό της διοργάνωσης για την Λίβερπουλ, που εκείνη την εποχή μεσουρανούσε και στο πρωτάθλημα. Εκείνος ο τελικός, όμως, αποδείχθηκε ορόσημο, γιατί ήταν ο τελευταίος στη Λίβερπουλ για τον ανυπέρβλητο προπονητή της Μπομπ Πέισλι.
 
Τελικός Λιγκ Καπ:  13 Μαρτίου 1982 
Λίβερπουλ – Τότεναμ  3-1
Η Λίβερπουλ κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο του Γουέμπλεϊ με το βάρος ότι για να κατακτήσει το τρόπαιο, έπρεπε να υποχρεώσει την Τότεναμ, στην πρώτη της ήττα στο Γουέμπλεϊ.
Όλα ξεκίνησαν άσχημα, με το γκολ του Στιβ Αρτσιμπαλντ και πήγαιναν χειρότερα μέχρι το 87ο λεπτό, όταν Γουϊλαν ισοφάρισε σε 1-1. Στην παράταση ο Ρόνι Γουϊλαν και πάλι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το τελικό 3-1 ο Ιαν Ρας.
Το αξιοσημείωτο είναι ότι οι παίκτες της Λίβερπουλ βρήκαν απέναντι τους τον Ρόι Κλέμενς, που έκανε μεγάλη καριέρα στους «κόκκινους». Επίσης, ο προπονητής Μπομπ Πέισλι για να ταρακουνήσει τους αντιπάλους του, δεν άφησε τους παίκτες του μετά τη λήξη του κανονικού αγώνα να καθίσουν στον αγωνιστικό χώρο, ούτε να ξαπλώσουν, προκειμένου να αποδείξει ότι δεν έχουν κουραστεί και είναι έτοιμοι για τα υπόλοιπα 30 λεπτά.

Τελικός Κυπέλλου: 4 Μαϊου 1974
Λίβερπουλ – Νιούκαστλ 3-0
Εμπνευσμένη από τον Κέβιν Κίγκαν, η Λίβερπουλ «πάτησε» τη Νιούκαστλ σε έναν τελικό, που έχει μείνει στην ιστορία ως ματς που παρουσιάστηκε η μία ομάδα μόνο!
Ο Κίγκαν πέτυχε τα δύο γκολ, ενώ το ενδιάμεσο ανήκει στον Στιβ Χάιγουέι. Ηταν το τελευταίο επίσημο ματς που καθοδήγησε την ομάδα ο θρυλικός Μπιλ Σάνκλι, καθώς προς γενική έκπληξη παραιτήθηκε πριν από την έναρξη της επόμενης σεζόν, για να τον διαδεχθεί ο Μπομπ Πέισλι.

Τελικός Κυπέλλου Κυπελλούχων:  10 Μαϊου 1978
Λίβερπουλ – Μπριζ  1-0
 Η Λίβερπουλ είχε την τύχη ο ευρωπαϊκός τελικός εκείνης της χρονιάς, να έχει προγραμματιστεί για το δεύτερο… σπίτι της, το Γουέμπλεϊ, με αποτέλεσμα να γίνει η πρώτη αγγλική ομάδα που υπερασπίζεται τον ευρωπαϊκό της τίτλο, νικώντας μπροστά σε 98.000 θεατές τη βελγική ομάδα με 1-0.
Ο νυν προπονητής των «κόκκινων», ο Κένι Νταλγκλίς ήταν ο άνθρωπος που πέτυχε το μοναδικό γκολ στο 64ο λεπτό, σε ένα ματς που κυριάρχησε ολοκληρωτικά και μπορούσε να πετύχει περισσότερα γκολ.
Ηταν η πρώτη χρονιά του χαρισματικού Σκοτσέζου στην ομάδα, μετά την απόκτηση του από την Σέλτικ και από την πρώτη στιγμή διέψευσε όσους εξέφραζαν φόβους ότι δεν θα μπορούσε να διαδεχθεί τον Κέβιν Κίγκαν, φορώντας το «7».
 
Τελικός  Κυπέλλου:  1η Μαϊου 1965
Λίβερπουλ – Λιντς 2-1
Μέχρι τότε η Λίβερπουλ δεν είχε καταφέρει να κάνει δικό της το τρόπαιο του Κυπέλλου. Ο αγώνας πήγε στην παράταση και στο τρίτο λεπτό ο Ρότζερ Χαντ έδωσε το προβάδισμα για να ισοφαρίσει ο Μπίλι Μπρέμνερ. Αλλά στο 113 ο Ιαν Σεντ Τζον πέτυχε εν μέσω αποθέωσης το 2-1!
Κατά την επιστροφή στην πόλη, οι κάτοικοι όλοι βγήκαν στους δρόμους για να αποθεώσουν τους παίκτες του Μπιλ Σάνκλι.

Τελικός Κυπέλλου:  10 Μαϊου 1986
Λίβερπουλ – Εβερτον 3-1
Μία εβδομάδα πριν από αυτόν τον τελικό, ο Νταλγκλίς με το γκολ του εναντίον της Τσέλσι, χαρίζοντας στην Λίβερπουλ το 16ο πρωτάθλημα στην ιστορία της. Τη μέρα εκείνη στο Γουέμπλεϊ, ο Γκάρι Λίνεκερ με το γκολ του στο 27ο λεπτό, φάνηκε να χαλάει την μεγάλη ευκαιρία της Λίβερπουλ για το πρώτο νταμπλ στην ιστορία της. Αλλά στο δεύτερο ημίχρονο οι «κόκκινοι» μπήκαν αποφασισμένοι για τη νίκη, με τον Ρας να ισοφαρίζει, τον Τζόνστον να κάνει το 2-1 και τον σπουδαίο Ουαλλό επιθετικό, τον Ιαν Ρας να σφραγίζει τον μεγάλο θρίαμβο, σε μια σπουδαία σεζόν για την ομάδα.

Τελικός Κυπέλλου:  20 Μαϊου 1989
Λίβερπουλ – Εβερτον 3-2
Αυτός ο τελικός έγινε στη σκιά του τραγικού θανάτου 96 οπαδών της Λίβερπουλ στο Χϊλσμπορο, μόλις πέντε εβδομάδες νωρίτερα. Και ως τραγική ειρωνεία στον τελικό της πιο ιστορικής ποδοσφαιρικής διοργάνωσης, βρέθηκαν δύο ομάδες από την πόλη που θρηνούσε τα θύματα της.
Μετά τη σιγή του ενός λεπτού για τα θύματα ξεκίνησε το ματς και ο Ολντριτζ έδωσε το προβάδισμα στην Λίβερπουλ, στην 100η συμμετοχή του. Ο ΜακΚολ ισοφάρισε αλλά η Λίβερπουλ ήταν αποφασισμένη να πάρει το τρόπαιο στη μνήμη των οπαδών της. Ο Ρας όχι μόνο έκανε το 2-1 – για να ισοφαρίσει και πάλι ο ΜακΚολ – αλλά έδωσε τη νίκη στους «κόκκινους» μαζί με το τρόπαιο!
Αυτός είναι και ο λόγος που ο συγκεκριμένος τελικός έχει τη μεγαλύτερη σημασία από όσους έχει παίξει η Λίβερπουλ στο Γουέμπλεϊ…


πηγή:  england365.gr

Αλεξανδρής: «Δύσκολο τεστ κόντρα στον Ολυμπιακό»

Αλεξανδρής: «Δύσκολο τεστ κόντρα στον Ολυμπιακό»
Το καλύτερο δυνατό, παρά την κούραση από ταξίδι στη Ρωσία (κόντρα στη Χίμκι), θα επιδιώξει ο Άρης απέναντι στον Ολυμπιακό (25/2, 17:00) σύμφωνα με τον Βαγγέλη Αλεξανδρή.

Ο προπονητής των «κιτρίνων» χαρακτήρισε το ματς στο ΣΕΦ ως ένα δύσκολο τεστ για την ομάδα του, ωστόσο περιμένει από τους παίκτες του να δείξουν την ίδια ανταγωνιστικότητα όπως και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου.

Αναλυτικά ο Βαγγέλης Αλεξανδρής είπε:

«Είναι ένα πολύ δύσκολο τεστ για εμάς, διότι παίζουμε κόντρα στον Ολυμπιακό που θέλει να πιάσει μια καλή απόδοση μετά από την άσχημη ήττα του από την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα, για να ξανά φτιάξει την διάθεση του. Από την άλλη πλευρά εμείς είμαστε αρκετά κουρασμένοι λόγω του ταξιδιού από την Ρωσία, αλλά θα προσπαθήσουμε επί 40’ για να μείνουμε μέσα στο παιχνίδι και να είμαστε ανταγωνιστικοί, όπως είχαμε καταφέρει στον πρώτο αγώνα που είχε γίνει στην έδρα μας».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Μπόγρης είπε: «Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο αγώνα. Προερχόμαστε από κάποια αρνητικά αποτελέσματα, αλλά πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό απέναντι σε μια ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκας όπως είναι ο Ολυμπιακός. Οι αντίπαλοι μας προέρχονται από μια ήττα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ και θα είναι σίγουρα περισσότερο συγκεντρωμένοι, ενώ έχουν και το αβαντάζ ότι παίζουν στην έδρα τους. Εμείς αν και έχουμε ελλείψεις θα δώσουμε το 100% των δυνάμεων μας για να πάρουμε ότι μας αναλογεί. Τέτοιες αναμετρήσεις εξάλλου πάντα δίνουν το κίνητρο για να παίξεις όσο καλύτερα γίνεται και ανυπομονούμε να μπούμε στο παρκέ για να δώσουμε μια δυνατή μάχη».

Τα βρήκαν Άρσεναλ-Ζενίτ για Αρσάβιν!

Τα βρήκαν Άρσεναλ-Ζενίτ για Αρσάβιν!
Σε συμφωνία έχει έρθει η διοίκηση της Άρσεναλ με την αντίστοιχη της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, όσον αφορά στην παραχώρηση του Αντρέι Αρσάβιν! Τα αγγλικά Μέσα κάνουν λόγο για «τελειωμένη υπόθεση», λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του Αρσέν Βενγκέρ για την πώλησή του.

Ο Αλσατός τεχνικός τόνισε, το μεσημέρι της Παρασκευής, ότι «για την ώρα ο Αρσάβιν δεν παραχωρείται» για να έρθουν λίγες ώρες αργότερα οι εξελίξεις να αλλάξουν τα δεδομένα.

Σύμφωνα με το «SkySports», οι διοικήσεις των δύο συλλόγων τα έχουν βρει σε όλα και το μόνο που απομένει για την ολοκλήρωση της μετακίνησης είναι να συμφωνήσει και ο Αρσάβιν. Η μεταγραφική περίοδος στη Ρωσία κλείνει το βράδυ της Παρασκευής και η Ζενίτ δίνει αγώνα δρόμου για να προλάβει τη διορία.

Ο Ρώσος άσος αποτελεί ξένο σώμα εδώ και καιρό στους «κανονιέρηδες», αφού ο χρόνος συμμετοχής του έχει μειωθεί σημαντικά, ενώ και οι σχέσεις του με τους συμπαίκτες του δεν είναι στο καλύτερο επίπεδο.

Πηγή: England365.gr

Θα αυξήσουν τη διαφορά;

Θα αυξήσουν τη διαφορά;
Πανηλειακός και Εθνικός Γαζώρου δοκιμάζονται εκτός έδρας με Γλυφάδα και Τύρναβο αντίστοιχα στα ματς που ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής της Football League 2.

Οι πρωτοπόροι του 1ου και του 2ου ομίλου θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν ή να μεγαλώσουν τη διαφορά έξι και τεσσάρων αντίστοιχα που τους χωρίζει από Απόλλωνα Σμύρνης και Καλαμαριάς που βρίσκονται στις δεύτερες θέσεις.

Σε άλλα σημαντικά ματς του 1ου ομίλου , η Ζάκυνθος υποδέχεται τα Χανιά, ενώ ο Απόλλωνας Σύρνης τον ουραγό Ηλυσιακό. Από την άλλη, στον Βορρά, ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις Απόλλων Καλαμαριάς-Μέγας Αλέξανδρος Ηράκλειας και Νίκη Βόλου-ΑΕΠ Ηρακλής.

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής:

1ος Όμιλος


Σάββατο 25/2

14:30 Ζάκυνθος-Χανιά

Κυριακή 26/2 (15:00)

Γλυφάδα-Πανηλειακός
Αστέρας Μαγούλας-Ρούβας
Απόλλων Σμύρνης-Ηλυσιακός
ΠΑΟ Ρουφ-Προοδευτική

Ρεπό: Καλαμάτα

2ος Όμιλος

Σάββατο 25/2

15:00 Τύρναβος-Εθνικός Γαζώρου

Κυριακή 26/2 (15:00)

Νίκη Βόλου-ΑΕΠ Ηρακλής
Οδυσσέας Αναγέννησης-Αετός Σκύδρας
Απόλλων Καλαμαριάς-Μέγας Αλέξανδρος Ηράκλειας
Βατανιακός-Τηλυκράτης Λευκάδας
Δόξα Κρανούλας-Οικονόμος

Η επόμενη (11η) αγωνιστική:

1ος Όμιλος

Χανιά-Γλυφάδα
Ρούβας-Καλαμάτα
Ηλυσιακός-Ζάκυνθος
Προοδευτική-Αστέρας Μαγούλας
ΠΑΟ Ρουφ-Απόλλων Σμύρνης

Ρεπό: Πανηλειακός

2ος Όμιλος

ΑΕΠ Ηρακλής-Εθνικός Γαζώρου
Αετός Σκύδρας-Τύρναβος
Μέγας Αλέξανδρος Ηράκλειας-Νίκη Βόλου
Τηλυκράτης Λευκάδας-Οδυσσέας Αναγέννησης
Οικονόμος-Απόλλων Καλαμαριάς
Δόξα Κρανούλας-Βατανιακός


πηγή: sport-fm.gr

Σκέψεις και συμπεράσματα!!

Ένα 24ωρο μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της έκτακτης γενικής συνέλευσης της Λέσχης την οποία θα πρέπει να αρχίσουμε να συνηθίζουμε με το νέο της ομάδα (κοινωνία μελών Αρη) και με λίγο πιο καθαρό, μπορούμε να σταχυολογήσουμε τα πιο σημαντικά. Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος
Σκέψεις και συμπεράσματα
Ένα 24ωρο μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της έκτακτης γενικής συνέλευσης της Λέσχης την οποία θα πρέπει να αρχίσουμε να συνηθίζουμε με το νέο της ομάδα (κοινωνία μελών ΑΡΗ) και με λίγο πιο καθαρό, μπορούμε να σταχυολογήσουμε τα πιο σημαντικά συμπεράσματα που προκύπτουν.
Το προφανές είναι ότι υπάρχει μια προοπτική, εφόσον επιβεβαιωθούν- και δεν έχουμε κανένα λόγο να μην το πιστέψουμε- τα λεγόμενα του Θανάση Αθανασιάδη να μπει σταδιακά ο ΑΡΗΣ μέσα από εισροή κεφαλαίων σε δρόμο εξυγίανσης και να αρχίσει να μειώνει το άνοιγμα που έχει δημιουργηθεί και ίσως ξεπεράσει τα 5εκ ευρώ το καλοκαίρι. Προσπάθησαν να το… βάλλουν στις ράγες από το περασμένο καλοκαίρι οι άνθρωποι της διοίκησης, αλλά η προσπάθεια εκτροχιάστηκε από την έλλειψη ρευστού και την αγωνιστική μετριότητα. Ο… άγνωστος Χ προς το παρόν επενδυτής δημιουργεί την ελπίδα ότι ο ΑΡΗΣ αφού ξεπεράσει τον σκόπελο της αδειοδότησης, θα μπορέσει σιγά-σιγά να θέσει τις βάσεις της δημιουργίας μιας ανταγωνιστικής ομάδας που θα κυνηγήσει πιο υψηλούς στόχους.
Το ακόμη πιο προφανές την Τετάρτη το βράδυ ήταν ότι η δαμόκλειος σπάθη της αδειοδότησης, οι πιεστικές ημερομηνίες και ο φόβος του… άκυρου από την ΕΠΟ ή την ΕΕΑ (όποιος από τους δυο ελέγξει τους φακέλους) λειτούργησε καταλυτικά στην απόφαση των μελών του φορέα. Το δίλλημα ή αδειοδότηση ή αβεβαιότητα δεν είχε εύλογα απάντηση από κανένα. Ποιος άλλωστε θα πήγαινε στο Ρύσιο, να κοιτάξει στα μάτια τους ποδοσφαιριστές και να τους πει κατάμουτρα ότι είναι αμφίβολο αν θα εκπληρωθούν οι υποχρεώσεις απέναντί τους, χωρίς έστω τα 2,5 εκ ευρώ;
Ένα άλλο αβίαστο συμπέρασμα που προκύπτει κατ΄ εμέ είναι ότι η Λέσχη μαζί με το όνομά της έχασε και μια χρυσή ευκαιρία να αποδείξει ότι ακόμη και στις δύσκολες συνθήκες σήμερα, μπορεί να εγγυηθεί την οικονομική στήριξη της ομάδας ώστε να μην χρειάζεται τα επενδυτικά κεφάλαια από το εξωτερικό. Αν θέλετε έχασε ο ίδιος ο κόσμος του Αρη ένα στοίχημα με τον ίδιο του τον εαυτό. Προτίμησε αντί εγγραφής και ενεργής συμμετοχής, έναν φαύλο κύκλο από… post στο facebook, από sms στα ραδιόφωνα και κυνήγι εντυπώσεων. Αδυνατώ να πιστέψω ότι υπάρχουν μόνο 1300 άτομα που καλούνται να λάβουν σημαντικές αποφάσεις. Όλοι οι υπόλοιποι που πέρσι έτρεχαν σε Μαδρίτη και Μάντσεστερ, μάλλον θα εμφανιστούν όταν το… έπαθλο της εγγραφής στη Κοινωνία μελών του ΑΡΗ θα είναι ένα εισιτήριο σε κάποιο τελικό ή ευρωπαϊκό ραντεβού.
Μένει εν ευθέτω χρόνω να λυθούν και οι όποιες απορίες έχουν γεννηθεί στο μυαλό αρκετών αρειανών μετά από τον καταιγισμό πληροφοριών που δέχθηκαν. Ποιος είναι ο επενδυτικός όμιλος, σε τι αποσκοπεί και γιατί επέλεξε να επενδύσει στον ΑΡΗ και το ανυπόληπτο ελληνικό ποδόσφαιρο πέρα από τον προφανή λόγο που δίνει η δυναμική του Αρη. Είμαι σίγουρος ότι όπως οι άνθρωποι του ΑΡΗ θέλησαν να εξασφαλίσουν την έγκριση των μελών του φορέα και να τον ενημερώσουν παίρνοντας και την παράταση της θητείας τους, που θα εξυπηρετήσει την επίτευξη του στόχου, έτσι θα αποκαλύψουν αυτά που θέλει να μάθει η πλατιά μάζα.
Όσο για την επόμενη μέρα της κοινωνίας των μελών του Αρη, την περιμένω με ενδιαφέρον ειδικά από τη στιγμή που κάποια στιγμή ενδέχεται να πρέπει να γίνει μετοχοποίηση των χρημάτων που θα βάλουν στην ΠΑΕ ο Αθανασιάδης με τον Ορφανίδη, και να γίνουν αυτοί οι μεγαλομέτοχοι…
Πηγή: allaboutaris.com

«Αντρούκλα, γάτος και ψυχάρα!»

Ο Νίκος Αλέφαντος αποθέωσε τον Ρόι Κάρολ μέσω της στήλης του υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων πως ο Ολυμπιακός έχει καλύτερο γκολκίπερ από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
«Αντρούκλα, γάτος και ψυχάρα!»
Ανάμεσα στα άλλα ο Νίκος Αλέφαντος έγραψε στο katimagiko.gr ότι ο Κάρολ «είναι ψηλός, στεγνός, αντρούκλα, Βορεϊοιρλανδός και ψυχάρα! Και είναι γρήγορος, δεν είναι αργός. Πέρα από έμπειρος και γάτος. Είναι έξυπνος, καλός με τη μπάλα στα πόδια, παίζει και λίμπερο.
Έχει μυαλό ξουράφι. Πώς αποφάσισε και βγήκε, ρίσκαρε, τον ζύγωσε και του άρπαξε τη μπάλα από τα πόδια χωρίς να κάνει πέναλτι. Τι έπιασε ο άνθρωπος σε όλο τον αγώνα και τραυματίας στο τελευταίο μέρος του ματς. Είναι εκπληκτικός και κάτω απ' τα δοκάρια.
Αυτήν την στιγμή έχουμε καλύτερο τερματοφύλακα από τη Μάντσεστερ! Ο Κάρολ είναι καλύτερος από τον Ντε Χέα. Είναι γκολκίπερ κλάσης».
Η πρόκριση πρώτα είναι του Κάρολ γιατί και στη Μόσχα μπήκε και έπιασε το πέναλτι, και εδώ ήταν σε όλο το ματς φοβερός. Στη Ρωσία βέβαια έπαιξε όλος ο Ολυμπιακός πολύ καλά, εδώ όμως έπαιξε η Ρούμπιν πολύ καλά.
Ο Ολυμπιακός έχει ένα πρόβλημα που το έχω επισημάνει επανειλημμένως. Μπαίνει και ρισκάρει, παίζει κατά θανάτου στο α’ ημίχρονο, σώμα με σώμα, τα δίνει όλα, τους βλέπεις όλους να σπριντάρουν, να γυρνάνε και πίσω, να είναι κοντά οι γραμμές, να τρέχουν και ο Ιμπαγάσα και ο Τζιμπούρ παντού, έβαλε και τον Αβραάμ να καλύπτει τον Μαρκάνο αριστερά- συγκλονιστικό εν τω μεταξύ ήταν το τάκλιν στον Μάρτινς από τον Αβραάμ που με την γρηγοράδα του πρόλαβε τον κίνδυνο θάνατο.
• Ενώ στο α’ ημίχρονο λοιπόν ο Ολυμπιακός ήταν καλός και η Ρούμπιν ήταν καλή, στο β’ ημίχρονο ο Ολυμπιακός κάθισε. Και κάθισε πολύ. Δεν μπορούν να ανταπεξέρθουν σε αυτόν τον ξέφρενο ρυθμό του α’ ημιχρόνου.
Ο Ολυμπιακός στα χαφ είχε μόνο τον Ιμπαγάσα παίκταρο, όσο κρατούσε αυτός ήταν όλη η ορχήστρα. Οι άλλοι είναι εργάτες. Ο Ορμπάιθ δεν έχει ούτε ταχύτητα, ούτε αντοχή. Ο Μανιάτης είναι εργάτης, ο Μακούν το ξαναλέω δεν μου γεμίζει το μάτι για κάτι σπουδαίο.
Τους έδωσε πολύ χώρο ο Ολυμπιακός στο β’ ημίχρονο και γλένταγαν. Ευτυχώς που είχαμε τον Κάρολ. Με προβλημάτισε πολύ ο Ολυμπιακός στο β’ ημίχρονο διότι έρχονται δυνατά ματς σε ελληνικό πρωτάθλημα, Κύπελλο και σε Ευρώπη. Η Μέταλιστ δεν είναι Ρούμπιν, την είδα τη Μέταλιστ, έχει παίκτες γρήγορους που ξέρουν μπάλα, φεύγουν ταχύτατα μπροστά και πιέζουν ψηλά κι αυτοί. 8 γκολ έβαλαν στην Σάλτσμπουργκ, δεν είναι λίγα.
Ο Ολυμπιακός για εμένα πρέπει να ρίξει το βάρος του στο ελληνικό πρωτάθλημα διότι άμα δεν προσέξει εδώ θα χάσει και τα αυγά και τα πασχάλια. Είδαμε ο ΠΑΟΚ που έλεγαν για 12 ματς στην Ευρώπη αήττητο, αποκλείστηκε και τι του έμεινε, τίποτα δεν του έμεινε στα χέρια. Το πρωτάθλημα είναι τίτλος και θα είναι έγκλημα να το χάσει ο Ολυμπιακός από τόσες ομάδες χρεοκοπημένες. Είναι έγκλημα να χάσει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός απ’ τον Καπίνο, τον Καρνέζη, τον Μαρίνο, τον Σπυρόπουλο, τον Σαριέγκι, τον Βύντρα, τον Μπίερσμιρ, τον Μαυρία, τον χειρουργημένο Χριστοδουλόπουλο, τον Τοτσέ κ.λ.π. Το βάρος πρέπει να το ρίξει στο πρωτάθλημα πρώτα.

πηγή: katimagiko.gr

Το κέρδος του ευρωπαίου ΠΑΟΚ!!

Με μια βαριά ήττα με 0 - 3 στην Τούμπα -άδικη όμως όσον αφορά την έκταση του σκορ- έληξε το βράδυ της Πέμπτης (23/2) η εφετινή ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ. Γράφει ο Γιάννης Τζούστας.
Το κέρδος του ευρωπαίου ΠΑΟΚ
Οι προσδοκίες για υπέρβαση και για πρόκριση στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ δεν δικαιώθηκαν παρά τις ελπίδες που είχε δημιουργήσει το εκτός έδρας 0 - 0 με την ιταλική Ουντινέζε.
Το (άτυχο για τον ΠΑΟΚ) παιχνίδι όμως άφησε για την ομάδα της Θεσσαλονίκης μια σπουδαία παρακαταθήκη. Και δεν αναφερόμαστε στην αγωνιστική παρουσία των «μωρών» του όπως ο 18χρονος Σταφυλίδης και ο 20χρονος Αποστολόπουλος που έκανε χθες το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του ή στα ελπιδοφόρα δείγματα που έδωσε ο ξεχασμένος από τον ποδοσφαιρικό κόσμο Νιμανί, με το «ατσούρμπαλο» σουλούπι του αλλά με εξαιρετικά στοιχεία.
Το μεγάλο κέρδος για τον ΠΑΟΚ ήταν η συμπεριφορά των οπαδών του και δη μετά το 0 - 3 που ήρθε στο 49' και μάλιστα με ένα πέναλτι - φάντασμα που εφηύρε ο νορβηγός διαιτητής Τομ Χάραλντ Χάγκεν.Σε μια έδρα την οποία στοιχειώνει η εισβολή των οπαδών του ΠΑΟΚ την 1η Οκτωβρίου 1992 στον ευρωπαϊκό αγώνα με την Πάρι Σεν Ζερμέν που κόστισε στον Δικέφαλο του Βορρά διετή αποκλεισμό, αποτέλεσε τεράστια και ευχάριστη έκπληξη η αντίδραση της κερκίδας. Οι φίλοι του ΠΑΟΚ, έδωσαν πολύ γρήγορα τόπο στην οργή για τον «ιταλό διαιτητή» όπως χαρακτήρισε τον Χάγκεν ο Πάμπλο Γκαρσία, και συνέχισαν να στηρίζουν την ομάδα τους «ξεχνώντας» και τη βαριά ήττα και τη διάψευση των ευρωπαϊκών προσδοκιών.
Η εικόνα μιας κερκίδας ελληνικής ομάδας που πάλλεται με τραγούδια και συνθήματα ακόμη και μπροστά σε μια βαριά ήττα, μοιάζει σχεδόν σαν μαγική για τα ελληνικά ποδοσφαιρικά ήθη και έθιμα. Πολύ περισσότερο που η κερκίδα του ΠΑΟΚ είχε παραδοσιακά τον τίτλο της πιο άτακτης και ζωηρής στην Ελλάδα.
Η αποκάλυψη της σταδιακής μετάλλαξης της Τούμπας, τουλάχιστον στα ευρωπαϊκά ματς, είναι όχι μόνο ευχάριστη αλλά και ελπιδοφόρα (και) για τον ΠΑΟΚ που έχει ταλαιπωρηθεί διαχρονικά από τις αταξίες των οπαδών του. Ταυτόχρονα αποδεικνύει ότι όταν μια ΠΑΕ λειτουργεί στην κατεύθυνση της σωστής συμπεριφοράς των οπαδών _ παρά τα όποια λάθη και ανεπάρκειες _ μπορεί να υπάρχουν αποτελέσματα και μπορεί να δημιουργηθεί μια άλλη κουλτούρα συμπεριφοράς και προσέγγισης των ποδοσφαιρικών αγώνων, σαν γιορτή και όχι σαν πόλεμο.
Πηγή: tovima.gr

Ο ΠΑΟΚ, η Ουντινέζε και ο βουλευτής της Ελβετίας!!

Την ώρα που ο ΠΑΟΚ γνώριζε την ήττα και αποκλειόταν από την Ουντινέζε πολλοί οπαδοί του στο ημίχρονο του αγώνα, αφενός παραδέχονταν την ανωτερότητα των φιλοξενούμενων και αφετέρου μιλούσαν για το θέμα του βουλευτή του είχε στείλει τα λεφτά του στο εξωτερικό τον περασμένο Μάιο.
Ο ΠΑΟΚ, η Ουντινέζε και ο βουλευτής της Ελβετίας
Γράφει ο Γιάννης Δάρας...
Ας πάρουμε όμως τα πράγνματα από την αρχή. Ο ΠΑΟΚ έκανε την υπερβαση του, απέκλεισε την Τότεναμ, βγήκε πρώτος στον όμιλο του αλλά από εκέι και πέρα όταν παίζεις με μια από τις καλύτερες ιταλικές ομάδες κι εσύ αποδυναμώνεσαι μέσα στις γιορτές, δεν μπορείς να περιμένεις περισσότερα.

Ίσα-ίσα πάλεψε το πρώτο παιχνίδι και ήταν άτυχος στο δεύτερο. Ο ΠΑΟΚ βγαίνει κερδισμένος από αυτή την ευρωπαική περιπέτεια των δύο τελευταίων χρόνων που τον φέρνει μέσα στην πρώτη ογδοντάδα της ευρωπαικής βαθμολογίας από την 140η θέση που είχε.

Το μεγάλο κέρδος του όμως είναι ο Σταφυλίδης, ο Γιάννου, ο Αθανασιάδης, ο Γεωργιάδης, ο Αποστολοπουλος, ελληνόπουλα από τις Ακαδημίες ή άλλες ομάδες που καθιερώνονται σιγά σιγά.

Ο ΠΑΟΚ δίνει σημασία στη βάση της ομάδος και αυτό αν συνδυαστεί με εξυγίανση των οικονομικών του και ενίσχυση του με δυό τρεις έμπειρους παίκτες, μπορεί να κάνει ωραία όνειρα για το μέλλον.

Η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική στην Τούμπα. Μόνο σε αγγλικό γήπεδο έχουμε ζήσει τέτοια συναισθήματα. Η ομάδα να χάνει στην έδρα της  με 3-0 και 20.000 φίλαθλοι να τραγουδούν. Απίστευτο!

Την Πέμπτη το βράδυ λοιπόν ο ΠΑΟΚ δοκιμαζόταν από την ομάδα του Ούντινε και όλη η Ελλάδα αναζητούσε τον/την  βουλευτή που είχε στείλει τα χρήματα στο εξωτερικό. Κι όμως στην Τούμπα τουλάχιστον τρεις παρέες γνώριζαν το όνομα. Δεν ξέρω αν τελικά αποδειχθεί πως είναι το πραγματικό πρόσωπο αλλά δεν μπορεί να είναι τυχαίο πως και οι τρεις συντροφιές βρίσκονταν σε διαφορετικά σημεία του γηπέδου και οι συνολιμίλες τους έγινα σε διαφορετικές χρονικές στιγμές. Όλοι δε κατονόμαζαν τον/την ίδιο βουλευτή.

Στην Τούμπα το ήξεραν και στην ελληνική Βουλή το είχαν κρυφό καμάρι. Αυτά τα απίθανα συμβαίνουν στην Ελλάδα του 2012 που τελικά δε μπόρεσε να συνάψει τη σύμβαση με την Ελβετία και που μόλις σήμερα μάθαμε πως μόνο το 9% των χρημάτων που έχουν κατατεθεί από Ελληνες στο εξωτερικό βρίσκονται στην Ελβετία. Τόσα χρόνια γιατί δεν το έλεγαν; Βρε πως μας κοροιδεύουν κατάμουτρα!
Πηγή: pamesports.gr

Οι διαιτητές με Λίτεξ Λόβετς!!

Η ΚΕΔ όρισε τους διαιτητές για το αυριανό φιλικό του Άρη, στις 15:00 στο "Κλ. Βικελίδης", με αντίπαλο την Λίτεξ Λόβετς.
Οι διαιτητές με Λίτεξ Λόβετς
Πιο συγκεκριμένα η τετράδα προέρχεται από την ΕΠΣ Μακεδονίας και είναι η ακόλουθη: Διαιτητής: Απόστολος Αμπάρκιολης, βοηθοί: Χαδήμογλου Αθανάσιος, Παπαδόπουλος Παναγιώτης, τέταρτος: Γαλάτσος Κωνσταντίνος.

Και τα... δέντρα κάνουν πέναλτι! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η αναμέτρηση στην Αργεντινή ανάμεσα στην San Lorenzo της πόλης Saenz Peña και στην Charata Freedom είχε ένα απροσδόκητο πρωταγωνιστή: Ένα δέντρο πίσω από το τέρμα της γηπεδούχου ομάδας το οποίο οδήγησε αμυντικό της σε ένα από τα πιο ...γελοία πέναλτι που έχουν γίνει!
Και τα... δέντρα κάνουν πέναλτι! (ΒΙΝΤΕΟ)
Με το σκορ στο 1-3, ο Walter Gorosito σούταρε προς την εστία της San Lorenzο με την μπάλα να χτυπάει με δύναμη στο οριζόντιο δοκάρι. Πήρε ύψος, βρήκε σε ένα ...δέντρο που εξείχε(!) μέσα στα όρια του αγωνιστικού χώρου και επέστρεψε σε αυτόν.
Ο αμυντικός των γηπεδούχων Marcelo Escobar, θεωρώντας ότι η φάση είχε σταματήσει, έπιασε την μπάλα με τα χέρια. Αποτέλεσμα ήταν ο διαιτητής John Mancuello να υποδείξει αμέσως το πέναλτι!
Μάταια οι ποδοσφαιριστές της San Lorenzo έδειχναν ότι η μπάλα είχε χτυπήσει στο δέντρο. Ο ρέφερι υπέδειξε την παράβαση αφού η μπάλα δεν είχε βγει ποτέ από τη νοητή γραμμή του γηπέδου.
Για την ιστορία το πέναλτι ήταν εύστοχο (1-4), με το τελικό σκορ στη συνέχεια να διαμορφώνεται στο 2-5.
Πηγή: sport24.gr

Επιβεβαίωση για τον Σαουδάραβα...!!

Επιβεβαιώνει η πλευρά του Ντέμη Νικολαΐδη για τον Σαουδάραβα πρίγκιπα που δάνεισε τα 2 εκατ. Ευρώ ως ταμειακή διευκόλυνση στην ΠΑΕ ΑΕΚ!
Επιβεβαίωση για τον Σαουδάραβα...
Σύμφωνα με πηγές, η πλευρά του πρώην ποδοσφαιριστή και προέδρου της ΑΕΚ επιβεβαιώνει ότι ο
Τουρκί Αλ Σουνταιρί είναι ο άνθρωπος που δάνεισε το ποσό των 2 εκατ. Ευρώ.

πηγή: sportdog.gr

Επιστρέφει!!

Ο Αντρέι Αρσάβιν προπονήθηκε κανονικά με την Άρσεναλ σήμερα (24/02), όμως φαίνεται ότι θα δεδομένα άλλαξαν, καθώς ο Βενγκέρ φέρεται να έκανε δεκτή την πρόταση της Ζενίτ!
Επιστρέφει!
Οι εξελίξεις στην υπόθεση του Ρώσου μέσου ήταν ταχύτατες μετά την πρόταση της Ζενίτ για δανεισμό του τις προηγούμενες ημέρες. Όλα έδειχναν ότι ο Αρσάβιν θα παραμείνει στην Άρσεναλ, με τις δηλώσεις του Βενγκέρ ότι δεν είναι προς παραχώρηση και του μάνατζέρ του ότι οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες έχουν «παγώσει».
Ο 30χρονος άσος βρέθηκε κανονικά στην σημερινή (24/02) προπόνηση των «κανονιέρηδων», όμως λίγο αργότερα ο Αλσατός τεχνικός φέρεται να άλλαξε άποψη και να έδωσε την συγκατάθεσή του για την ολοκλήρωση της μεταγραφής! Πλέον, γίνεται αγώνας δρόμου, ώστε να ολοκληρωθούν τα συμβόλαια, καθώς σε λίγες ώρες η μεταγραφική περίοδος στη Ρωσία φτάνει στο τέλος της. Αν όλα πάνε καλά ο Αρσάβιν θα αγωνιστεί στη Ζενίτ με την μορφή δανεισμού μέχρι το τέλος της σεζόν.

πηγή: sportdog.gr   

Κλείνει Βραζιλιάνο 14χρονο "παιδί-θαύμα" η Ρεάλ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ρεάλ Μαδρίτης σύμφωνα με τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ είναι πολύ κοντά στην απόκτηση του... 14χρονου Λουίς Ενρίκε ντος Σάντος, τον οποίο οι "μερένχες" εντόπισαν μέσω του... You Tube!
Κλείνει Βραζιλιάνο 14χρονο "παιδί-θαύμα" η Ρεάλ! (ΒΙΝΤΕΟ)
O πιτσιρίκος έχει αφήσει άριστες εντυπώσεις στις δοκιμές που έκανε στο καμπ της Ρεάλ, με τον ίδιο να δηλώνει: "Προπονήθηκα καλά. Τα παιδιά εκεί (σ.σ. στην Ισπανία) είναι γρήγορα και με καλή τεχνική. Όσον αφορά στη γλώσσα, είναι λίγο δύσκολα, αλλά τα καταφέρνω να συνεννοούμαι. Νομίζω ότι μπόρεσα να δείξω την αξία μου"!

πηγή: sportdog.gr










Σάντος: «Γουστάρω να προπονώ»

Σάντος: «Γουστάρω να προπονώ»
Ανοιχτό άφησε το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του ο Φερνάντο Σάντος, μιλώντας κατά την ανακοίνωση της αποστολής για το φιλικό (29/02) με το Βέλγιο στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Ωστόσο, ο ομοσπονδιακός τεχνικός – εμμέσως πλην σαφώς – εξέφρασε την επιθυμία του να έχει καθημερινή τριβή σε μία ομάδα.

«Είναι μία απόφαση που εξαρτάται καθαρά από εμένα. Θα σκεφτώ τα συν και τα πλην πριν αποφασίσω», τόνισε ο Πορτογάλος και κατέληξε πως το συγκεκριμένο θέμα θα έχει τελειώσει πριν από το Euro.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται να έχουν οι διεθνείς για να κληθούν στην τελική αποστολή για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός κατά την ανακοίνωση της αποστολής

Για το προσεχές φιλικό της Εθνικής με το Βέλγιο

«Για εμάς είναι πολύ σημαντικό ματς, σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας όταν θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία για το Euro. Είναι στο επίπεδο που θα αντιμετωπίσουμε εκεί. Είναι μια ομάδα που διαθέτει καλούς παίκτες, που παίζουν σε μεγάλους συλλόγους. Είμαι σίγουρος πως θα βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα για το πώς πρέπει να κάνουμε τις προπονήσεις μας στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας μας έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι στον αγώνα με την Πολωνία».

Για την αποστολή της «γαλανόλευκης»

«Σε ό,τι αφορά την αποστολή, από αυτούς τους 21 παίκτες θα είναι αρκετοί και στο Euro. Για αυτό το φιλικό θεώρησα πως αυτοί είναι οι πιο έτοιμοι παίκτες. Πολλοί παίκτες δεν επιλέχθηκαν, για διαφορετικούς λόγους. Όταν θα πάμε στην Αυστρία, θα πάρω μαζί μου παίκτες που θα μπορούν να βοηθήσουν στην τακτική».

Για τα κριτήρια που θα επιλέξει την τελική αποστολή

«Το βασικό κριτήριο για την τελική 23άδα είναι η τακτική ποιότητα. Επίσης, είναι εξίσου η ποιότητα στην τεχνική που διαθέτει ο παίκτης. Είναι δυο σημαντικοί τομείς, αν είχαμε τον Μέσι κι ας μην ήξερε από τακτική, θα βοηθούσε. Από τη στιγμή που δεν τον έχουμε όμως, η τακτική παιδεία είναι πολύ σημαντική. Στη συνέχεια, έχει σημασία το ομαδικό πνεύμα που θα δημιουργήσει ένα δυνατό και συμπαγές σύνολο εντός κι εκτός αποδυτηρίων. Από εκεί και πέρα, το πνεύμα αυτοθυσίας που έχει ο κάθε παίκτες, πόσο θέλει να ματώσει τη φανέλα στις προπονήσεις και τους αγώνες

Επίσης, παίζει ρόλο το αν έχει παίξει σε μεγάλες διοργανώσεις, γιατί αυτό σημαίνει πως έχει προσωπικότητα και εμπειρία. Κάποιος που δεν έχει παίξει, μπορεί να έχει άγχος, φόβο, να νομίζει πως τα πράγματα είναι εύκολα. Ένα ακόμα κριτήριο, είναι να είναι κάποιος πολυθεσίτης. Να μπορούν να παίξουν κάποιοι σε διαφορετικές θέσεις από τη φυσική τους. Σε μια 23άδα αυτό βοηθάει πολύ τον προπονητή. Όταν θα γίνει η τελική επιλογή θα ξέρετε από τώρα τα κριτήρια για τις επιλογές που έκανα
».

Για την κλήση του Ορέστη Καρνέζη στην Εθνική

«Τον κάλεσα, επειδή αυτή τη στιγμή είναι βασικός τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού κι έχει καλή απόδοση».

Για το μέλλον του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα

«Πάνω σε αυτό το θέμα, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως έχω εξαιρετική σχέση με όλους όσους συνεργάζονται μαζί μου όπως είναι ο πρόεδρος, ο κ. Φύσσας κι ο κ. Τσαπίδης. Σε ό,τι αφορά το ζήτημα αυτό, έχω μια πρόταση εκ μέρους της Ομοσπονδίας για τη συνέχιση της συνεργασίας μας. Από εκεί και πέρα όμως, δεν έχω πάρει την τελική μου απόφαση. Κάποια στιγμή θα ανακοινωθεί η απόφαση που θα ληφθεί, όμως ακόμα την επεξεργάζομαι. Έχει να κάνει με το τι θέλω εγώ για το δικό μου το μέλλον, τι θέλω να κάνω από εκεί και πέρα. Η πρόταση υπάρχει, πρέπει να τη βάλω κάτω και να δω τα αρνητικά και τα θετικά, για να δω τι αποφασίσω και νομίζω πως αυτό είναι απολύτως κατανοητό».

Για το αν θα αποφασίσει πριν από το καλοκαίρι

«Είναι μία απόφαση που κάποια στιγμή θα ληφθεί. Αν συνεχίσω να είμαι ομοσπονδιακός τεχνικός, θα είναι θέμα αν θέλω εγώ να είμαι ομοσπονδιακός τεχνικός. Αν συνεχίσω να είμαι ομοσπονδιακός τεχνικός, θα είμαι προπονητής της Εθνικής Ελλάδας. Δεν ξέω αν θέλω να είμαι προπονητής σε κάποιον σύλλογο. Ωστόσο, πιο κατανοητό δεν μπορώ να το κάνω. Δεν αξίζει να το κάνουμε τόσο μεγάλο αυτό το θέμα. Θα αποφασίσω, πάντως, πριν από το Euro.

Πριν από δύο χρόνια ήθελα να αποφύγω την καθημερινή τριβή. Ωστόσο, δεν σημαίνει ότι δεν μου αρέσει αυτή η καθημερινή τριβή. Πάνω από όλα, όμως, γουστάρω να προπονώ. Για αυτό και λέω σε όσους με έχουν στηρίξει, από την Ομοσπονδία, ο κόσμος
».

Για το αν πιστεύει πως η Εθνική μπορεί να προσφέρει χαρά στον ελληνικό λαό

«Σε ό,τι αφορά τους φιλάθλους, πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη σε αυτή την ομάδα. Ξέρω ότι ο κόσμος θέλει από τους παίκτες μεγάλα πράγματα. Εμείς από την πλευρά μας ζούμε όλα τα παιχνίδια έντονα για να τιμήσουμε την Ελλάδα και θέλουμε πάρα πολύ να δώσουμε παραπάνω χαρά σ’ έναν κόσμο που δοκιμάζεται σκληρά και βλέπει τις χαρές με το σταγονόμετρο. Ξεκαθαρίζω πως από την πλευρά μας θα “ματώσουμε” και θα “σκοτωθούμε” για να πετύχουμε. Θα δώσουμε το 100% για την Ελλάδα. Για αυτό από τη δική μας πλευρά, ζητάμε στήριξη, γιατί την αξίζουν οι παίκτες».

* Πριν από τον Φερνάντο Σάντος, μίλησε ο Βασίλης Μιχαλακόπουλος, εμπορικός διευθυντής του Travel Plan επίσημος ταξιδιωτικός συνεργάτης της ΕΠΟ. Συγκεκριμένα, παρουσίασε τα πακέτα για τους Έλληνες φιλάθλους που θέλουν να δώσουν το «παρών» στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας, τα οποία ξεκινάνε από 465 ευρώ και φτάνουν ως τα 1790 ευρώ, με την εξόφληση να γίνεται μέχρι και με έξι άτοκες δόσεις. Ήδη, όπως ανέφερε, υπάρχει μεγάλη ζήτηση από τους Έλληνες που ζουν σε Αυστραλία, Αμερική και Κύπρο.




πηγή: sport-fm.gr