Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Ήταν "λίγος" για πρόκριση...!!

Τα πράγματα είναι απλά. Η Ουντινέζε είναι 3η στο καμπιονάτο και ο ΠΑΟΚ είναι 3ος στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ποιος είχε, δηλαδή, εξ’ αρχής περισσότερες πιθανότητες να περάσει στην επόμενη φάση;
Ήταν "λίγος" για πρόκριση...
Αυτός που αγωνίζεται σε ένα πρωτάθλημα σαν το ιταλικό ή αυτός που παίζει στο ελληνικό;
Μπορεί, δηλαδή, ο ΠΑΟΚ να άντεξε στην Ιταλία και να το πήγε το ματς στο 0-0, όμως η Ουντινέζε ήταν και σ’ εκείνο το ματς καλύτερη.
Στην Τούμπα, λοιπόν, ο Δικέφαλος μπήκε υπνωτισμένος. Ούτως ή άλλως, όμως, δίχως Κοντρέρας και Βιεϊρίνια έχει αποδυναμωθεί αρκετά. Για παράδειγμα, δεν μπορούμε να ξέρουμε αν με Κοντρέρας θα έτρωγε τέτοιο γκαφαδόρικο γκολ σαν το πρώτο. Πιθανόν, όμως, και ο Χιλιανός να το γλίτωνε, αφού θα είχε καλύτερη τοποθέτηση.
Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, μπήκε σαστισμένος κι έφαγε γκολ γρήγορα. Για να προκριθεί έπρεπε να βάλει μετά δυο. Εύκολο ήταν αυτό, όμως;
Οι Ιταλοί κάνανε σχεδόν αμέσως και το 0-2, οπότε ο ΠΑΟΚ εκεί «τελείωσε». Την είχε χάσει ήδη την πρόκριση από το πρώτο τέταρτο. Η Ουντινέζε μπήκε πιο αποφασισμένη, πιο ζωηρή, πίεσε και καθάρισε το ματς σχετικά εύκολα στο άψε σβήσε, εκμεταλλευόμενη και την αδράνεια του Δικεφάλου σε κάποιες φάσεις.
Μετά ο ΠΑΟΚ αντέδρασε, αλλά ακόμα κι αν μείωνε γρήγορα, πάλι θα ήταν ζόρικα τα πράγματα. Το 0-3 ήταν άνευ σημασίας. Με ένα πέτσινο πέναλτι, μάλιστα.
Με λίγα λόγια, η Ουντινέζε στα δυο ματς έδειξε καλύτερη ομάδα. Ο ΠΑΟΚ το πάλεψε μια χαρά στην Ιταλία, πήρε λευκή ισοπαλία, αλλά μέσα στην Τούμπα ο ιταλικός σύλλογος μπήκε αποφασισμένος να καθαρίσει στο πι και φι την πρόκριση. Το κατάφερε και μετά το 0-2 άραξε. Με τον ΠΑΟΚ να αποδεικνύεται «λίγος» για να πάρει αυτός το εισιτήριο.
Παρά ταύτα ο ΠΑΟΚ προσπάθησε με ό,τι δυνάμεις είχε. Ο αποψινός αποκλεισμός, δηλαδή, δεν μειώνει την πολύμηνη προσπάθεια των παικτών του. Ο Δικέφαλος με τις δυο συνεχόμενες πορείες του στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια έχει ψηλώσει στις διεθνείς διοργανώσεις κι αυτό είναι μια τεράστια κατάκτησή του. Το ότι σε ένα ματς, όπως το σημερινό, δεν ήταν καλός κι αποκλείστηκε από έναν καλύτερο αντίπαλο, δεν πάει να πει τίποτα.
Ο ΠΑΟΚ έχει καταφέρει πολλά την τελευταία διετία στην Ευρώπη και είναι άξιος συγχαρητηρίων.

πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: