Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Γκαλίτσιος: «Ευχαριστώ τον Βαλβέρδε»

Γκαλίτσιος: «Ευχαριστώ τον Βαλβέρδε»
Μπορεί να έχει γραφεί ότι ρίχνει ευθύνες στον Ερνέστο Βαλβέρδε για την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό, αλλά σήμερα με συνέντευξή του στην Sportday ο Γιώργος Γκαλίτσιος ευχαριστεί τον Ισπανό προπονητή γιατί του άνοιξε τον δρόμο για την ευρωπαϊκή του καριέρα.

«Μετά την πρόκριση επιστρέψαμε στο γήπεδο, όπου μας περίμεναν οι οπαδοί μας. Εγινε κανονικό πάρτι που κράτησε ώρες! Το Λόκερεν είναι μία μικρή πόλη, όμως ο κόσμος είναι αφοσιωμένος στην ομάδα. Το ποδόσφαιρο εδώ είναι πιο δυνατό, πιο physical. Οι ομάδες είναι πολύ οργανωμένες, το μόνο που έχεις να σκέφτεσαι είναι το ποδόσφαιρο. Κάθε παιχνίδι είναι γιορτή», τόνισε –αρχικά- περιγράφοντας τις στιγμές που περνάει στην Λόκερεν.

«Μέχρι τώρα είμαι πολύ ευχαριστημένος. Νιώθω δικαιωμένος για την επιλογή μου. Δεν νιώθω ότι χρωστάω απαντήσεις κάπου. Διαβάζω ότι... είμαι δυσαρεστημένος με τον Ερνέστο Βαλβέρδε, κάτι που δεν ισχύει. Ισα ίσα τον ευχαριστώ που μου άνοιξε τον δρόμο για ευρωπαϊκή καριέρα. Αυτή τη στιγμή είμαι προσηλωμένος στη Λόκερεν, σκέφτομαι τους στόχους της ομάδας. Στο ποδόσφαιρο όμως τη μία μέρα είσαι εδώ την άλλη αλλού. Κάθε παίκτης σκέφτεται το βήμα παραπάνω», αναφέρει και συνεχίζει:

«Εδώ εισπράττω τον σεβασμό των ξένων στο πρόσωπό μου. Στο ματς με τη Λιρς είδα 2-3 ελληνικές σημαίες και δεν τις είχαν Ελληνες! Μόνο και μόνο αυτό σε κάνει να ανεβαίνεις ψυχολογικά. Στο πίσω μέρος του μυαλού μου είναι και η Εθνική. Εγώ αισθάνομαι ενεργό κομμάτι της ομάδας. Στα αποδυτήρια με ρωτάνε για την οικονομική κατάσταση της χώρας. Είναι κάθε μέρα πρώτο θέμα εδώ. Δείχνουν ότι συμπάσχουν μαζί μας, δεν μιλούν με επικριτικό ύφος. Τους λέω ότι θα ανακάμψουμε και μου δίνουν κουράγιο. Γενικά είμαι καλά. Διάγω μία πολύ καλή περίοδο στη ζωή μου. Μακάρι να πάρουμε και το Κύπελλο, ώστε να σημαδευτεί με τον καλύτερο τρόπο αυτή η χρονιά», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: