Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Το μέλλον του Σάντος, o Ζεσουάλντο και το Euro 2012!!

Το μέλλον του Σάντος, o Ζεσουάλντο και το Euro 2012
Πριν από 20 ημέρες έγραψα στο theinsiders.gr μια ανάλυση σχετικά με την μεγάλη ήττα του ελληνικού ποδοσφαίρου, δηλαδή αυτή της πιθανής αποχώρησης του Φερνάντο Σάντος. Εξακολουθώ να αντιλαμβάνομαι κάπως έτσι την υπόθεση, διότι θα είναι μεγάλη ήττα η αποχώρηση του Πορτογάλου.
Γράφει ο Βασίλης Σαμπράκος.

Δεν είναι εύκολο να ξαναβρεί η ΕΠΟ τέτοιο επαγγελματία, και είναι μάλλον απίθανο να βρει προπονητή με όραμα να αλλάξει τις προδιαγραφές λειτουργίας του εθνικού ποδοσφαίρου. Όπως όμως αποδεικνύεται, το μήνυμα της αποχώρησής του δεν θα κάνει τη ζημιά που φανταζόμουν στην Εθνική. Διότι αν αποχωρήσει, η απόφαση αυτή του Πορτογάλου προπονητή δεν θα είναι συνέπεια της απογοήτευσής του από την Εθνική και την ομοσπονδία. Αν φύγει, ο Σάντος θα το κάνει επειδή θέλει να ξαναβάλει τον εαυτό του στην καθημερινή ζωή του ποδοσφαίρου και όχι επειδή δεν έχει εμπιστοσύνη στην ικανότητα της ΕΠΟ να υποστηρίξει τη δουλειά που σχεδιάζει να κάνει στις εθνικές ομάδες.

Οσοι έχουν ζήσει αρκετά τον Πορτογάλο προπονητή δεν ξαφνιάστηκαν σήμερα. Στα 58 του είναι μικρός για να συμβιβαστεί με την ιδέα της «σύνταξης» στον πάγκο μιας εθνικής ομάδας. Εχει δίπλα του τον κατά 8 χρόνια μεγαλύτερο Ζεσουάλντο Φερέιρα, τον οποίο, με την καλή έννοια, ζηλεύει για την ζωντάνια και την ευεξία που του χαρίζει η καθημερινή επαφή με τη δουλειά. Και πολύ λογικά φτάνει στον «αν είμαι έτσι στα 58, πώς θα είμαι στα 68;» συνειρμό. Αν δεν υπήρχε το κίνητρο της ανασυγκρότησης του εθνικού ποδοσφαίρου, ο Σάντος θα είχε ήδη αποφασίσει να μετακινηθεί σε σύλλογο για να ξαναμπεί στον ενεργό πληθυσμό του ποδοσφαίρου. Όταν τον πέτυχε η ΕΠΟ είχε φθαρεί πολύ, κουβαλούσε όλα τα τοξικά της καθημερινής τριβής με το ποδόσφαιρο, είχε ανάγκη μια πιο ήρεμη ποδοσφαιρική, επαγγελματική ζωή. Σήμερα έχει ξεκουραστεί. Και «τρώγεται».

Η ΕΠΟ και ο Σάντος χειρίζονται πολύ καλά το θέμα της μεταξύ τους συνεργασίας και του μέλλοντος της σχέσης τους. Η αβεβαιότητα για την επέκταση του συμβολαίου δεν πρόκειται να επηρεάσει την Εθνική ομάδα. Αρκεί όταν θα μπουν στο αεροπλάνο για την προετοιμασία να μην είναι οι ποδοσφαιριστές βέβαιοι ότι ο Σάντος θα τους αποχαιρετίσει στο τέλος του τουρνουά. Διότι τότε ναι, είναι πιθανό να της κάνει ζημιά της Εθνικής ο αντίκτυπος αυτής της απόφασής του. Να τη ζημιώσει κατά την πορεία της προς το τουρνουά και κατά τη διάρκεια της ζωής της στο Euro 2012.

πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: