Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Άγαλμα στον Κάρολ!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει για την ηρωική εμφάνιση του Ρόι Κάρολ και την παλικαρίσια πρόκριση του Ολυμπιακού στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ.
Ήταν ματς που σου φεύγει η ψυχή. Ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει 1-0 στη Μόσχα, ο Ολυμπιακός άνοιξε νωρίς το σκορ, ο Ολυμπιακός όμως άρχισε να παίζει από νωρίς με το χρόνο σπαταλώντας παράλληλα και τις ευκαιρίες που είχε όταν η Ρούμπιν τα είχε χαμένα.
Στο δεύτερο μέρος οι "ερυθρόλευκοι" υποχώρησαν στο μισό γήπεδο και οι Ρώσοι κυριάρχησαν. Τέτοια πίεση στο "Καραϊσκάκη" από το αγώνα με τη Ρεάλ προ πενταετίας για τον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ είχαν να ζήσουν οι Πειραιώτες.
Ο Κάρολ όμως ήταν στη θέση του. Εκανε απίστευτες επεμβάσεις και είναι αυτός που σε συνδυασμό με το πέναλτι που έπιασε στο "Λουζνίκι" καθάρισε την πρόκριση. Ο Ολυμπιακός στο δια ταύτα πέρασε με δυο νίκες δίχως να δεχθεί γκολ. Είναι στους 16 και ζωντανός και στις τρεις διοργανώσεις που μετέχει. Στο τέλος αυτό είναι που μένει. Αν θελήσουμε να αναλύσουμε το παιχνίδι η αλήθεια είναι ότι οι γηπεδούχοι έδωσαν πολύ χώρο στη Ρούμπιν τη στιγμή όμως που είχαν απόσταση στα μετόπισθεν με τον τερματοφύλακά τους.
Οι Ρώσοι τους χτύπησαν με πολλές κάθετες πάσες και ήταν πάντα στο τσακ για να σκοράρουν. Μέλμπεργκ και Αβραάμ έκοβαν πάντα στο όριο κι όταν δεν τα κατάφερναν ήταν εκεί ο Κάρολ για να κάνει την εμφάνιση της ζωής του. Με μισό πόδι στο φινάλε ήταν εκείνος που κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό που δεν... μάγεψε με την απόδοσή του, αλλά πέρασε κι αυτό είναι που έχει σημασία.
Πολλοί θα περίμεναν ότι θα έριχνε πέντε γκολ στη Ρούμπιν, αλλά δεν ήταν έτσι. Δεν ήταν τόσο απλά. Θα μπορούσε να είχε νικήσει πιο εύκολα και να μην αγχωθεί στο τέλος, αν ήταν πιο προσεκτικοί οι παίκτες του στην τελική πάσα, στο ολοκλήρωμα της φάσης. Τι 1-0 τι... 5-0, όμως. Αυτά είναι για τους οπαδούς. Η ουσία είναι η πρόκριση και ο Ολυμπιακός είναι στην επόμενη φάση με νίκες μέσα έξω κόντρα σε καλή ομάδα. Το ευρωπαϊκό όνειρο μένει ζωντανό σε μια πρόκριση που έχει το όνομα του Ροϊ Κάρολ. Εγραψε ιστορία ο Βορειοιρλανδός!
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: