Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Κόψτε την πλάκα, υποκριτές!!

Κόψτε την πλάκα, υποκριτές!
Ο Γιώργος Χελάκης γράφει στο editorial του sday.gr για τον θόρυβο που έχει προκληθεί με τον βουλευτή που έβγαλε στο εξωτερικό 1.000.000. ευρώ.

Λίγο ακόμα και θα πιστέψουμε πως αυτό είναι το πρόβλημα στη χώρα. Ότι ένας βουλευτής έβγαλε τέτοιο καιρό τα λεφτά του στο εξωτερικό. Λες και είναι ο μόνος. Λες και δεν έκαναν το ίδιο με άλλους τρόπους και πολύ νωρίτερα κι άλλοι συνάδελφοί του.
Τώρα έπεσαν όλοι πάνω στον βουλευτή ζητώντας να μάθουν ποιος είναι και να τον κατασπαράξουν.
Την ίδια ώρα στη Βουλή περνάνε με τη μορφή του κατεπείγοντος οι «μνημονιακοί» νόμοι που τσεκουρώνουν τους μισθούς και τις συντάξεις και στέλνουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.
Να μας συγχωρεί η χάρη τους. Το έγκλημα είναι η ψήφιση αυτών των νόμων που καταστρέφουν λαϊκές οικογένειες. Αυτοί οι βουλευτές που σκούζουν για τον «ανήθικο» συνάδελφό τους ψηφίζουν τα μέτρα. Ψηφίζουν κατά συρροή νόμους που δεν τους έχουν καν διαβάσει.
Ακόμα χειρότερα ορισμένοι προκειμένου να επιστρέψουν στο κομματικό μαντρί τους είναι έτοιμοι να ψηφίσουν τους εφαρμοστικούς νόμους, ενώ ψήφισαν όχι στη δανειακή σύμβαση. Συμβαίνει καμιά φορά με τη συνείδηση. Γίνεται λάστιχο.
Στον άνεργο, τον άστεγο, τον πεινασμένο θέλουν να κλείσουν τα μάτια, στέλνοντας στην πυρά τον έναν βουλευτή που έβγαλε τα λεφτά του στο εξωτερικό. Έτσι οι πολλοί βουλευτές θα ψηφίζουν τους νόμους που τον καταδικάζουν στην εξαθλίωση και οδηγούν την κοινωνία στη χρεοκοπία.

πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: