Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Greco mascara...!!

Greco mascara...
Ακολουθώντας το πνεύμα της εποχής, ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε αγνώριστος και κατανικήθηκε με 67-58 στο ΟΑΚΑ από την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο. Κινδύνευσαν να χάσουν και το +21 της Ιταλίας οι «πράσινοι», αλλά από τη στιγμή που γλίτωσαν τα χειρότερα εξασφάλισαν την πρόκριση στα προημιτελικά και θα είναι πρώτοι στον έβδομο όμιλο με απλή νίκη στο Καζάν επί της Ούνιξ την ερχόμενη Τετάρτη. Απογοητευτικοί οι πρωταθλητές με 19/47 δίποντα και 2/16 τρίποντα. Αποθέωση για τον Αντώνη Φώτση.

Έσπασε τα καλάθια

Με ψηλό σχήμα και εμφανή διάθεση να ρίξει το βάρος στην άμυνα άρχισε το παιχνίδι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ρίχνοντας στο παρκέ Διαμαντίδη, Σάτο, Καϊμακόγλου και Μπατίστ. Οι «πράσινοι» δεν ξεκίνησαν καλά και έχοντας 0/6 σουτ περίμεναν 3:25 για να πετύχουν το πρώτο τους καλάθι με τον Καϊμακόγλου. Με αιχμή τον Μπατίστ έκαναν ένα σερί 6-0 και πέρασαν μπροστά με 8-7 και στη συνέχεια 11-9. Ωστόσο οι κακές περιστροφές στην άμυνα, παρά την καλή δουλειά πάνω στον Χέρστον, σε συνδυασμό με την εκνευριστική αστοχία στην επίθεση (4/13 δίποντα και 1/7 τρίποντα στο πρώτο δεκάλεπτο) έδωσαν τη δυνατότητα στους Ιταλούς να κλείσουν την πρώτη περίοδο με ένα σερί 7-0, το οποίο έγινε 9-0 με το ξεκίνημα της δεύτερης φέρνοντάς τους στο +7 (11-18).

Έμεινε πίσω, αλλά επέστρεψε γρήγορα

Οι φωνές του «Ζοτς» από τον πάγκο δεν έπιασαν τόπο και με τον Μέλι να εκτελεί δύο φορές για τρεις από τη γωνία, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο +10 (16-26), 6:40 πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Η αφύπνιση του Διαμαντίδη και οι ατομικές ενέργειες του Λόγκαν μαζί με τη βελτίωση της άμυνας επέτρεψαν στους «πράσινους» να εξαφανίσουν γρήγορα τη διαφορά (29-29, 2:10 πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος). Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με ένα οριακά εκπρόθεσμο καλάθι του Μπατίστ, την Αρμάνι μπροστά με βραχεία κεφαλή (32-34), τον Παναθηναϊκό να μην ικανοποιεί με την απόδοσή του, αλλά να δίνει την αίσθηση πως ένα καλό διάστημα θα του αρκούσε για να «καθαρίσει».

Έμπλεξε μόνος του

Ο Παναθηναϊκός όχι απλώς δεν πάτησε γκάζι για να προσπεράσει, αλλά συνέχισε να παίζει με τη φωτιά. Τα κακά νέα άρχισαν με το τρίτο φάουλ του Διαμαντίδη 6:41 πριν τελειώσει το τρίτο δεκάλεπτο και συνεχίστηκαν, όταν η Αρμάνι με πρωτεργάτες τους Φώτση και Μπουρούση και στις δύο μεριές του παρκέ βρέθηκε στο -12 (39-51). Οι «πράσινοι» ήταν εμφανώς βραχυκυκλωμένοι επιθετικά και αναποτελεσματικοί αμυντικά μέχρι ο Βουγιούκας με δύο διαδοχικά γκολ-φάουλ να σημάνει αντεπίθεση (44-51) για να ολοκληρωθεί η περίοδος με μειωμένη ζημιά και τους γηπεδούχους στο -7 (46-53).

Από το κακό στο χειρότερο

Η καλή άμυνα του Παναθηναϊκού δεν συνοδεύτηκε από αντίστοιχα καλή επιθετική λειτουργία, με αποτέλεσμα η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο να συντηρεί μία διαφορά στα όρια της διψήφιας τιμής (46-55) από την αρχή της τέταρτης περιόδου. Την ώρα που οι «πράσινοι» αστοχούσαν σε εύκολα καλάθια κι έχαναν ευκαιρίες να πλησιάσουν κυρίως με Περπέρογλου και Γιασικεβίτσιους, Μέλι και Μπρέμερ με τρίποντες «βόμβες» εκτόξευσαν τη διαφορά στους 14 (51-65) θέτοντας πλέον τον Παναθηναϊκό σε κίνδυνο να χάσει το +21 του Μιλάνου και να κινδυνεύσει την τελευταία αγωνιστική με αποκλεισμό. Οι Ιταλοί έφτασαν μέχρι το +15 (52-67), αλλά οι πρωταθλητές Ευρώπης γλίτωσαν τα χειρότερα και περιόρισαν την έκταση της ήττας τους (58-67).

Το τελικό αποτέλεσμα έφερε τον Παναθηναϊκό και την Ούνιξ ισόβαθμες στην πρώτη θέση (3-2) και την Αρμάνι ισόβαθμη με τη «Φενέρ» (2-3). Οι «πράσινοι» με απλή νίκη στο Καζάν, δίχως να υπερκαλύψου δηλαδή το -8 του ΟΑΚΑ, θα είναι πρώτοι στον όμιλο. Αντίθετα, αν χάσουν θα είναι δεύτεροι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα στο Μιλάνο, αφού υπερτερούν σε ισοβαθμία με Ιταλούς και «Φενέρ». Οι Τούρκοι προκρίνονται με νίκη επί της Αρμάνι και ήττα της Ούνιξ, ενώ η ομάδα του Σκαριόλο δεν έχει πλέον ελπίδες πρόκρισης.



Δεκάλεπτα: 11-16, 32-34, 46-53, 58-67

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς, Περπέρογλου 3, Μπατίστ 11, Λόγκαν 7, Σάτο 4, Τσαρτσαρής 6, Διαμαντίδης 12, Βουγιούκας 7, Καλάθης 2, Καϊμακόγλου 6, Γιασικεβίτσιους (δεν χρησιμοποιήθηκε ο Σμιθ).

Αρμάνι Μιλάνο (Σκαριόλο): Μαντσινέλι, Χέρστον 1, Φώτσης 12, Κουκ 8, Ρόκα 2, Μπουρούσης 12, Μέλι 13, Μπρέμερ 9, Τζεντίλε 8, Ραντόσεβιτς 2.

Διαιτητές: Γιούνγκεμπραντ (Φινλανδία), Γκαρθία Γκονζάλεθ (Ισπανία), Γιαβόρ (Σλοβενία).


πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: