Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Πετάει... δεν πονάει!!!

Πετάει, δεν… πονάει! Ούτε ο Ολυμπιακός, ούτε ο Ρόι Κάρολ!

Με σκόρερ τον Τζεμπούρ και «ήρωα» ξανά τον Βορειοιρλανδό, οι «ερυθρόλευκοι» ντούμπλαραν το 1-0 της Ρούμπιν και πέταξαν στους «16» του Europa League!

Συγκινητικός ο 35χρονος γκολκίπερ, απέκρουε κυριολεκτικά μέχρι τελικής πτώσεως, τελείωσε τραυματίας το ματς και αποθεώθηκε από το «Καραϊσκάκη»!

Καλή για ένα ημίχρονο η ομάδα του Βαλβέρδε, δεν πλήρωσε την καθίζηση του β’ μέρους και σκέφτεται ήδη τα ματς με τη Μέταλιστ (8 Μαρτίου στο Χάρκοβο και 15 Μαρτίου στον Πειραιά).


Πώς έπαιξε

Χωρίς εκπλήξεις -βάσει απουσιών αλλά και όσων είχε δείξει στις τελευταίες προπονήσεις- ήταν η ενδεκάδα που παρέταξε ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Ισπανός ξεκίνησε κανονικά, λοιπόν, τον Ιμπαγάσα, ενώ στο αρχικό σχήμα βρέθηκε τόσο ο Μέλμπεργκ, όσο και ο σκόρερ του πρώτου αγώνα, Νταβίντ Φουστέρ.

Έτσι, το γνώριμο 4-3-3 διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Κάρολ και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Μαρκάνο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ και Τοροσίδης. Σε ρόλο "σκούπας" στα χαφ ήταν ο Ορμπάιθ, μπροστά του οι Μανιάτης-Ιμπαγάσα και στην τριάδα της επίθεσης οι Μιραλάς (αριστερά), Φουστέρ (δεξιά) και Τζεμπούρ (κορυφή).



Περιμένοντας το… μοιραίο!

Το κόλπο με το «ντου» του Ολυμπιακού στο ξεκίνημα των ματς έχει αρχίσει να μοιάζει με μουρμούρα συζύγου: Προβλέψιμο μεν, μη αντιμετωπίσιμο δε! Τι κι αν η Ρούμπιν, λοιπόν, έδειξε να το περιμένει και επιχείρησε να το πάει και στην κόντρα (ο Παπαδόπουλος πήρε το πορτοφόλι του Μάρτινς σε μια τέτοια). Μέχρι το πρώτο τέταρτο είχε κάνει ήδη σέντρα (εξαιτίας του γλυκού χτυπήματος του Ιμπαγάσα και του… τρομοκρατικού χτυπήματος του Τζεμπούρ)!

Κι από ‘κει και πέρα άρχισε η κατηφόρα. Με τον Ιμπαγάσα να μοιράζει κάθετες και τον Μιραλάς να μοιράζει… σακούλες, ο Ολυμπιακός πανικόβαλε για ένα τέταρτο τους Ρώσους. Ακόμα κι όταν εκείνοι, δε, αποφάσισαν να ξεμυτίσουν -ισορροπώντας είναι η αλήθεια το ματς- ο Κάρολ επιβεβαίωσε ξανά πως δεν χρειάζεται να είναι «ζεστός» για να είναι αποτελεσματικός (τσιμπώντας την μπάλα στο τετ α τετ με τον Βαλντές).

Ο Ρόι κι όλοι τους!

Ο Ολυμπιακός που επέστρεψε από τ’ αποδυτήρια δεν είχε σχέση με αυτόν που μπήκε σ’ αυτά. Είχε όμως… Κάρολ. Η χαλαρότητα των παικτών του Βαλβέρδε και η φανερή προτεραιότητά τους στην προστασία του σκορ επέτρεψε στους Ρώσους να φτιάξουν μεγάλες ευκαιρίες (με Μάρτινς και Νάβας). Ο Ιρλανδός γκολκίπερ, όμως -με εντυπωσιακές επεμβάσεις- δεν επέτρεψε σε καμία απ’ αυτές να φέρει άγχος στο «Καραϊσκάκη».

Αντίθετα, το μόνο άγχος που δημιουργήθηκε μέχρι το τέλος ήταν όταν τραυματίστηκε ο ίδιος και ζήτησε αλλαγή. Μάταια, όπως αποδείχθηκε. Διότι όχι μόνο έμεινε -κουτσαίνοντας έστω στο χορτάρι. Αλλά απογειώθηκε ξανά απ’ αυτό και αποκρούοντας την κεφαλιά του Βαλντές όσο χρειάστηκε για να καταλήξει στο δοκάρι, έκλεψε παράσταση και χειροκρότημα ακόμα κι από την πρόκριση του Ολυμπιακού!





ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κάρολ, Μαρκάνο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης, Ορμπάιθ, Μανιάτης, Ιμπαγάσα (73’ Μακούν), Μιραλάς, Φουστέρ (81’ Μοντέστο), Τζεμπούρ (87' Αμπντούν)

Στον πάγκο έμειναν οι: Μπάμποβιτς, Παπάζογλου, Καζίμ, Φετφατζίδης

ΡΟΥΜΠΙΝ ΚΑΖΑΝ (Κούρμπαν Μπερντίεφ): Ριζικόφ, Κουζμίν, Σέζαρ Νάβας, Μποκέτι, Σαρόνοφ (68’ λ.τ. Νεμόφ), Ριαζάντσεφ, Κίσλιακ (46’ Ντιαντιούν), Καραντενίζ, Νάτχο, Μάρτινς (64’ Κασάεφ), Βαλντές

Στον πάγκο έμειναν οι: Αρλάουσκις, Κβιρκβέλια, Μπιστρόφ, Οραζακέντοφ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Στέφαν Γιοχάνεσον (Σουηδία)
ΒΟΗΘΟΙ: Φρέντρικ Νίλσον (Σουηδία), Μάγκνους Σιόμπλομ (Σουηδία)

ΓΗΠΕΔΟ: «Γ. Καραϊσκάκης»



πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: