Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

«Είμαι στα καλύτερά μου»

Ο Γιώργος Γκαλίτσιος «πετάει» στη Λόκερεν και το μοιράζεται με την «SportDay».
Η ιστορία είναι γνωστή και τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ο Γιώργος Γκαλίτσιος έπειτα από τρία χρόνια στον Ολυμπιακό (με ένα ενδιάμεσο εξάμηνο πέρασμα από τον Πανιώνιο) αρχίζει να ψάχνεται στο εξωτερικό. Δοκιμάζεται στη Βέρντερ Βρέμης και τελικά υπογράφει για 1,5 χρόνο στη Λόκερεν, μία μικρομεσαία βελγική ομάδα που δεν έχει ούτε έναν τίτλο.
Από την πρώτη μέρα παίρνει τη φανέλα του βασικού σπίτι. Από την ημέρα που πατάει το πόδι του στο Βέλγιο η Λόκερεν χάνει μόλις ένα από τα 10 της παιχνίδια, σκαρφαλώνει στην 8η θέση και έπειτα από 31 χρόνια προκρίνεται σε τελικό Κυπέλλου ύστερα από το 0-3 της Τετάρτης με τη Λιρς! Ο λόγος στον ίδιο, που διηγείται στην «SD» αυτό που βιώνει: «Μετά την πρόκριση επιστρέψαμε στο γήπεδο, όπου μας περίμεναν οι οπαδοί μας. Εγινε κανονικό πάρτι που κράτησε ώρες! Το Λόκερεν είναι μία μικρή πόλη, όμως ο κόσμος είναι αφοσιωμένος στην ομάδα. Το ποδόσφαιρο εδώ είναι πιο δυνατό, πιο physical. Οι ομάδες είναι πολύ οργανωμένες, το μόνο που έχεις να σκέφτεσαι είναι το ποδόσφαιρο. Κάθε παιχνίδι είναι γιορτή. Μέχρι τώρα είμαι πολύ ευχαριστημένος. Νιώθω δικαιωμένος για την επιλογή μου. Δεν νιώθω ότι χρωστάω απαντήσεις κάπου.
Διαβάζω ότι... είμαι δυσαρεστημένος με τον Ερνέστο Βαλβέρδε, κάτι που δεν ισχύει. Ισα ίσα τον ευχαριστώ που μου άνοιξε τον δρόμο για ευρωπαϊκή καριέρα. Αυτή τη στιγμή είμαι προσηλωμένος στη Λόκερεν, σκέφτομαι τους στόχους της ομάδας. Στο ποδόσφαιρο όμως τη μία μέρα είσαι εδώ την άλλη αλλού. Κάθε παίκτης σκέφτεται το βήμα παραπάνω. Εδώ εισπράττω τον σεβασμό των ξένων στο πρόσωπό μου. Στο ματς με τη Λιρς είδα 2-3 ελληνικές σημαίες και δεν τις είχαν Ελληνες!
Μόνο και μόνο αυτό σε κάνει να ανεβαίνεις ψυχολογικά. Στο πίσω μέρος του μυαλού μου είναι και η Εθνική. Εγώ αισθάνομαι ενεργό κομμάτι της ομάδας. Στα αποδυτήρια με ρωτάνε για την οικονομική κατάσταση της χώρας. Είναι κάθε μέρα πρώτο θέμα εδώ. Δείχνουν ότι συμπάσχουν μαζί μας, δεν μιλούν με επικριτικό ύφος. Τους λέω ότι θα ανακάμψουμε και μου δίνουν κουράγιο. Γενικά είμαι καλά. Διάγω μία πολύ καλή περίοδο στη ζωή μου. Μακάρι να πάρουμε και το Κύπελλο, ώστε να σημαδευτεί με τον καλύτερο τρόπο αυτή η χρονιά». Και εις ανώτερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: