Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Συνεδρίαση για τους κανονισμούς!!

Οι αλλαγές στους κανονισμούς θα είναι το βασικό θέμα του ΔΣ της Superleague την προσεχή Τρίτη. Επίσης θα προκυρηχθεί και ΓΣ για τροποποίηση στο καταστατικό της.

Αναλυτικά:

«Ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 17/05/2011 στις 16:00 θα πραγματοποιηθεί Τακτικό Διοικητικό Συμβούλιο στα γραφεία της Super League.

Τα θέματα Ημερήσιας Διάταξης έχουν ως ακολούθως:

1. Προτάσεις προς την ΕΠΟ περί τροποποίησης του Κ.Α.Π., του Πειθαρχικού Κώδικα και λοιπών κανονιστικών κειμένων.

2. Σύγκληση έκτακτης Γ.Σ. περί τροποποίησης του καταστατικού του συνεταιρισμού.

3. Καταβολή «οικονομικών ενισχύσεων» (Ν.3479/2006), εκ των Συμβάσεων Κεντρικής Διαχείρισης Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων.

4. Ορισμός Εκπροσώπων στη Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Ο.

5. Διάφορα».

Τελικός Κυπέλλου και «αποστολή» στο «Μουστουάρ» για Μαρσέιγ!!

Ο τελικός του Κυπέλλου (FA Cup) κλέβει την παράσταση αυτή την εβδομάδα στην Γαλλία, όπου η Παρί Σεν Ζερμέν αντιμετωπίζει την Λιλ στο «Σεν Ντενί».

Οι δύο ομάδες λίγες αγωνιστικές πριν το φινάλε της χρονιάς, θέλουν να κατακτήσουν το πρώτο τρόπαιο και αναμένεται το Σαββατο μεγάλη «μάχη» ανάμεσα στους «λιλουά» και τους Παριζιάνους.  Η ομάδα του Φερναντές να σημειώσουμε ότι βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος στην Γαλλία και έχει την δυνατότητα να κάνει νταμπλ, εάν βέβαια κατακτήσει το Κύπελλο και πάρει και το πρωτάθλημα. Απο την μεριά της η Παρί βρίσκεται στην 4η θέση, παλεύει για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά πρώτος στόχος της είναι το Κύπελλο. Να σημειώσουμε ότι η Λιλ για να βρεθεί στον τελικό «πέταξε» εκτος την Ανζέ, ενώ η Παρί απέκλεισε την Νις.

Απο εκεί και πέρα πάντως, υπάρχει και πρωτάθλημα στην Γαλλία, με το σημαντικότερο παιχνίδι να γίνεται στο «Μουστουάρ». Εκεί η εξαιρετική Λοριάν φιλοξενεί την Μαρσέιγ η οποία θέλει μόνο τη νίκη για να παραμείνει κοντά στο ...όνειρο του τίτλου. Για την ομάδα του Ντεσάμ το «τρίποντο» είναι μονόδρομος καθώς ήδη βρίσκεται στο -4 απο την κορυφη και την Λιλ. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναμέτρηση της Σεντ Ετιέν με την Ρεν που παραμένει κοντά στην Ευρώπη, ενώ η Λιόν μετά την ήττα απο την Οσέρ πάει να αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Μπρεστ.

Να σημειώσουμε ότι οι δύο ομάδες που θα αγωνιστούν στον τελικό του Κυπέλλου, Λιλ και Παρί, θα δώσουν τα παιχνίδια τους για την 36η αγωνιστική του πρωταθλήματος την Τετάρτη. Η Λιλ παίζει με την Σοσό στο «Μετροπόλ», ενώ η Παρί εκτός έδρας με την Μπορντό.


Τελικός Κυπέλλου Γαλλίας (FA Cup)

Σάββατο, 14/5

21:45 Παρί Σεν Ζερμέν-Λιλ

Le Championnat, πρωτάθλημα 36η αγωνιστική

Κυριακή, 15/5

18:00 Αρλ-Τουλούζ 
18:00 Καέν-Μονπελιέ
18:00 Μονακό-Λανς
18:00 Νανσί-Νις
18:00 Σεντ Ετιέν-Ρεν
18:00 Βαλενσιέν-Οσέρ
22:00 Λοριάν-Μαρσέιγ

Δευτέρα, 16/5

22:00 Μπρεστ-Λιόν

Τετάρτη, 18/5

20:00 Μπορντό-Παρί Σεν Ζερμέν
20:00 Λιλ-Σοσό

Τέλος η σεζόν για Ντε Ρόσι, δύο ματς ο Περότα!!

Από τρεις αγωνιστικές σε δύο, μειώθηκε η ποινή του Σιμόνε Περότα για την αποβολή του παίκτη στην εκτός έδρας νίκη της Ρόμα με 3-2 επί της Μπάρι, μετά από έφεση που έκανε η ομάδα της Ρώμης.

Αντίθετα, οι τρεις αγωνιστικές του Ντανιέλε ντε Ρόσι, δεν θα μειωθούν και ο παίκτης θα απουσιάσει από τα δύο επόμενα παιχνίδια των «τζιαλορόσι» στο Καμπιονάτο, αλλά και στο πρώτο της επόμενης σεζόν.

Νοκ-άουτ ο Γκαλάς!!

Χωρίς τον βασικό της κεντρικό αμυντικό θα πορευθεί η Τότεναμ μέχρι το τέλος της σεζόν, καθώς ο Γουίλιαμ Γκαλάς τραυματίστηκε στο μηρό και δεν μπορεί να υπολογίζεται από τον Χάρι Ρεντναπ.

Ο έμπειρος τεχνικός έκανε δηλώσεις σε βρετανικά Μέσα, τονίζοντας πως ο Γάλλος σέντερ μπακ δεν θα προλάβει να αποθεραπευτεί προτού εκπνεύσει η σεζόν, κάτι που αποτελεί πλήγμα, καθώς ακολουθεί το μεγάλο ντέρμπι με τη Λίβερπουλ που θα κρίνει την 5η θέση της βαθμολογίας που «δείχνει» Ευρώπη.

«Η σεζόν τελείωσε για τον Γουλίαμ. Στο παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Σίτι τραυματίστηκε στον μηρό και μίλησα με το ιατρικό επιτελείο, το οποίο μου είπε πως δύσκολα θα προλάβει να είναι σε καλή φυσική κατάσταση. Το καλό είναι πως επιστρέφει ο Λέντλεϊ (σ.σ. Κινγκ) και θα τον έχω στη διάθεση μου», δήλωσε ο Ρέντναπ.

Νίκη με ανατροπή για τον Άρη!!

Πλούσιο ήταν το θέαμα που παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν στις κερκίδες του Κλεάνθης Βικελίδης, στο τρίτο κατά σειρά παιχνίδι του ΑΡΗ με αντίπαλο την ομάδα της Ξάνθης, στο οποίο η ομάδα του Σάκη Τσιώλη πήρε ακόμη μία νίκη με 2-1.

Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε στη μνήμη του αδικοχαμένου νιγηριανού ποδοσφαιριστή της Ξάνθης, Ολουμπάγιο Αντεφέμι, τα έσοδα της οποίας θα δοθούν στην οικογένεια του ποδοσφαιριστή. Οι φίλοι της ομάδας ήταν εκεί και έδωσαν το παρόν στις κερκίδες του Κλεάνθης Βικελίδης, για τον ιδιαίτερο αυτό σκοπό του αγώνα.

Στα πρώτα 15 περίπου λεπτά του αγώνα, η φιλοξενούμενη ομάδα ήταν κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο, με τον ΑΡΗ να προσπαθεί να βρει τα πατήματά του. Τα πρώτα 45 λεπτά προσέφεραν αρκετό θέαμα, με ευκαιρίες και πολλά δοκάρια και για τις δύο ομάδες. Μεγάλη φάση για την Ξάνθη ήρθε στο 9’, όταν ο Μαρσελίνιο μπήκε στην περιοχή του ΑΡΗ, κάνοντας του σουτ, όμως, ο Βελλίδης απέκρουσε.

Ένα λεπτό αργότερα και στο 10’, η Ξάνθη έκανε το 0-1 με το αυτογκόλ του Νίκου Λαζαρίδη, όταν στο γύρισμα του Σουάνη, η μπάλα βρήκε στο τακούνι του κεντρικού αμυντικού του ΑΡΗ.

Στο 25’ ο Μενδρινός εκτέλεσε το φάουλ που κέρδισε ο Μίσελ, ο Ντανίλο έπιασε ωραία την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε  πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Ξάνθης. Δύο λεπτά μετά (27’), ήρθε η καλύτερη ευκαιρία του ΑΡΗ, με τον Μενδρινό να κάνει τη σέντρα και τον Αγγελούδη να πιάνει την κεφαλιά. Η μπάλα κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Λυμπερόπουλου.

Ακόμη δύο δοκάρια περιελάμβανε η εξέλιξη του αγώνα, στο 32’ το σουτ του Κατόνγκο και στο 43’ η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πόι. Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια μετά από τα πρώτα 45’, με τον ΑΡΗ να βρίσκεται πίσω στο σκορ με 0-1. Η ισοφάριση, ωστόσο, ήρθε με την έναρξη του β’ μέρους του αγώνα.

ΓΚΟΛ. Ο Μίσελ έκανε τη σέντρα και ο Μενδρινός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του αντίπαλου τερματοφύλακα (1-1). Ο ίδιος, μάλιστα, εκτέλεσε εξαιρετικά ένα φάουλ αμέσως μετά, αλλά και πάλι η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Η ροή του αγώνα δεν θα μπορούσε να αλλάξει μετά από αρκετά δοκάρια, καθώς μετά από ωραία κάθετη πάσα του Κώστα Μενδρινού, ο Αραβίδης σούταρε και η μπάλα για ακόμη μία φορά σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι.

Ο Κώστας Καζναφέρης στην επόμενη φάση ανετράπη από αντίπαλο ποδοσφαιριστή μέσα στην αντίπαλη περιοχή, αλλά ο ρέφερι της φιλικής αναμέτρησης έδειξε το παιχνίδι να συνεχιστεί κανονικά.

Οι νεαροί ποδοσφαιριστές της ομάδας Κ-20 που χρησιμοποιήθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο, έδειξαν μεγάλο πείσμα και κυνηγούσαν την κάθε μπαλιά. Δύο από αυτούς, Κατίδης και Τοπούζης, δεν κατάφεραν να κάνουν το 2-1, μετά από διπλή προσπάθεια. Ο τελευταίος στο 77’ ανάγκασε τον πορτιέρο της Ξάνθης σε εντυπωσιακή επέμβαση. Ο ΑΡΗΣ επιζητούσε το δεύτερο γκολ, ώστε να δώσει συνέχεια στο θετικό σερί στα φιλικά παιχνίδια.

ΓΚΟΛ. Το δεύτερο γκολ για το σύνολο του Σάκη Τσιώλη ήρθε στο 81’, μετά από την άψογη συνεργασία δύο ποδοσφαιριστών της Κ-20. Ο Γιαννιώτας είδε τον Κατίδη και ο τελευταίος με πλασέ στον αέρα, πέρασε την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα της Ξάνθης και διαμόρφωσε το 2-1.

Το πλούσιο σε θέαμα ματς έληξε με τον ΑΡΗ να παίρνει τη νίκη με 2-1, μετά από 7 δοκάρια για τις δύο ομάδες και μετά από μία πολύ καλή εμφάνιση του β’ ημιχρόνου και ιδιαίτερα των νεαρών ποδοσφαιριστών.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΡΗΣ:  Βελλίδης,    Καζναφέρης (67΄ Κουρέλας), Λαζαρίδης (46΄ Παπαζαχαρίας),  Γιαννίτσης (46΄Κουλουχέρης),  Μίσελ (82΄ Λένος), Φατί (51΄Οικονομόπουλος), Περέιρα (51΄Κατίδης), Τόχα (46΄Βανγκέλι), Μενδρινός (61΄Γιαννιώτας),  Αραβίδης (58΄ Οριόλ),  Αγγελούδης (46΄ Τοπούζης)

Ξάνθη: Λυμπερόπουλος (46΄Λοντίγκιν), Μπέρτος(61΄Κωστούλας),  Σταθάκης (65΄ Βασιλειάδης), Βάλλας (61΄Γούτας),  Κομεσίδης,  Γκατσολάρι  (56΄ Μάνταλος),  Φλίσκας, Μαρσελίνιο (56΄Κιντάνα), Κατόνγκο (52΄ Καθάριος), Πόι (46΄Καζάκης), Σουάννης (46΄ Αντιπαρμακόσφσκι)

Τέλος ο Πάρντο!!

«Παρελθόν» από τον Ολυμπιακό πρέπει να θεωρείται ο Ούρκο Πάρντο.  Ο Βελγοϊσπανός γκολκίπερ συναντήθηκε (13/03) με τον Εντουάρντο Μαθία και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μας, υπήρξε μια μικρή διαφωνία στο οικονομικό, καθώς οι Πειραιώτες του έκαναν μια συγκεκριμένη προσφορά και πιο συγκεκριμένα του πρότειναν συμβόλαιο 300.000 ευρώ με μεγάλα μπόνους. 

Αυτός όμως επέμεινε στις αρχικές του απαιτήσεις και στις 550.000 ευρώ.  Αποτέλεσμα ήταν να μην ενδώσουν οι «ερυθρόλευκοι» στο εξωφρενικό ποσό που ζητούσε, την ώρα που πέρυσι ο Αντώνης Νικοπολίδης έπαιρνε 500.000 ευρώ.

Οι πρωταθλητές Ελλάδος τώρα πηγαίνουν για δύο τερματοφύλακες, με τις πληροφορίες μας να αναφέρουν ότι ο ένας από τους δύο έχει ήδη βρεθεί και βρίσκεται μια ανάσα από το… λιμάνι.

Υπέγραψε ο Μιραλάς

Τυπικό ήταν το κομμάτι που είχε απομείνει σχετικά με το νέο συμβόλαιο του Κέβιν Μιραλάς. Ο Βέλγος επιθετικός υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές γύρω στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ. 

Bundesliga: Μεγάλη μάχη στην ...ουρά!!

Η ώρα για την 34η και τελευταία αγωνιστική στην Bundesliga έφτασε. Το Σαββατο (16:30) θα διεξαχθούν όλα τα παιχνίδια, με το ενδιαφέρον φυσικά να βρίσκεται στην ...ουρά. Εκεί θα μάθουμε την ομάδα που θα ακολουθήσει τη Ζανκτ Πάουλι απευθείας στη δεύτερη κατηγορία αλλά και τον σύλλογο που θα δώσει αγώνα μπαράζ παραμονής/ανόδου με τον τρίτο της δεύτερης κατηγορίας. Τέλος υπάρχει και ένα σενάριο που η Μπάγερν μπαίνει απευθείας στους ομίλους του Champions League.

Στα παιχνίδια του υποβιβασμού αρχικά, η Άιντραχτ έχει το πιο δύσκολο έργο, αφού βρίσκεται στην προτελευταία θέση με 34 βαθμούς, έναν λιγότερο από Βόλφσμπουργκ και Γκλάντμπαχ που είναι απο πάνω της. Αυτή την στιγμή η ομάδα των Ελλήνων Γκέκα, Αμανατίδη και Τζαβέλλα πέφτει, ενώ για να έχει πιθανότητες να μείνει στην κατηγορία θα πρέπει να κερδίσει  μέσα στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ» την πρωταθλήτρια Ντόρτμουντ η οποία έχει ετοιμάσει τη φιέστα! Απο την μεριά της η Βόλφσμπουργκ που βρίσκεται και εκείνη σε δύσκολη θέση πάει να αντιμετωπίσει εκτός έδρας την αδιάφορη Χόφενχαϊμ, ενώ η  Γκλάντμπαχ παίζει με το Αμβούργο. Να σημειώσουμε ότι σε περίπτωση ισοβαθμίας των ομάδων θα μετρήσει η συνολική διαφορά τερμάτων και η Βόλφσμπουργκ (-7) εκεί έχει το πάνω χέρι σε σχέση με τις Γκλάντμπαχ (-17), Άιντραχτ (-16).

Όσο για την Μπάγερν Μονάχου τώρα και την ελπίδα που έχει να  πάρει το απευθείας εισιτήριο για το Champions League, τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Για να γίνει αυτό οι «Βαυαροί» θα πρέπει να κερδίσουν τη Στουτγκάρδη στην «Αλιάντς Αρένα» και οι «ασπιρίνες» που είναι στην 2η  θέση, ταυτόχρονα, να ηττηθούν στην έδρα της Φράιμπουργκ. Σε περίπτωση ισοβαθμίας η Μπάγερν είναι απο πάνω γιατί έχει καλύτερη διαφρορά. Τέλος να σημειώσουμε ότι τόσο το Ανόβερο όσο και η Μάιντς έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στο Europa League της επόμενης χρονιάς, ενώ το τρίτο εισιτήριο για την Ευρώπη θα πάρει η ομάδα που θα κατακτήσει το Κύπελλο στον τελικό του επόμενου Σαββάτου (21/5) ανάμεσα στη Σάλκε και τη Ντούισμπουργκ.

Αναλυτικά η 34η αγωνιστική της Bundesliga: 

Σάββατο 14/5

Χόφενχαϊμ-Βόλφσμπουργκ
Μπάγερν Μονάχου-Στουτγκάρδη
Ντόρτμουντ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Καϊζερσλάουτερν-Βέρντερ Βρέμης
Κολωνία- Σάλκε
Μάιντς -Ζανκτ Πάουλι
Αμβούργο-Γκλάντμπαχ
Ανόβερο-Νυρεμβέργη

Σέντρα σε όλα τα παιχνίδια στις 16:30.

Αφήνουν την Μπάγερν, Άλτιντοπ, Οτλ, Κραφτ!!

Παρελθόν από την Μπάγερν Μονάχου θα αποτελέσουν το προσεχές καλοκαίρι οι Χαμίτ Άλτιντοπ, Τόμας Κραφτ και Αντρέας Οτλ, όπως παραδέχθηκαν επισήμως οι διοικούντες τον γερμανικό σύλλογο.

Συγκεκριμένα, στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, αναφέρθηκε το εξής: «Οι τρεις ποδοσφαιριστές μας,  Άλτιντοπ, Οτλ και Κραφτ, θα δώσουν το τελευταίο τους παιχνίδι με την Μπάγερν και μετά είναι ελεύθεροι να αναζητήσουν νέα ομάδα».

Παροτρύνσεις Χάβου σε Μουσλίμοβιτς!!

Τετ ατ τετ με τον Μουσλίμοβιτς είχε ο Μάκης Χάβος πριν από την σημερινή απογευματινή προπόνηση της ομάδας του ΠΑΟΚ, θέλοντας μεγαλύτερη βοήθεια από τον Βόσνιο επιθετικό.

Η αλήθεια είναι ότι ο Μουσλίμοβιτς στην φετινή σεζόν είναι μακριά από τον καλό του εαυτό και το κυριότερο η συγκομιδή των τερμάτων που σημείωσε πολύ μικρότερη σε σχέση με πέρσι.

Σαφώς ο Μάκης Χάβος θέλει να πάρει περισσότερα πράγματα από τον Μουσλίμοβιτς και δεν αποκλείεται να τον μίλησε ώστε να του εμπιστευτεί μια θέση στην ενδεκάδα για τον αγώνα με την ΑΕΚ

Συγχαρητήρια στους παίκτες

Ο προπονητής του Δικεφάλου πριν την προπόνηση μίλησε στους παίκτες και τους μετέφερε τα συγχαρητήρια του, στην προσπάθεια που έκαναν ώστε να πάρουν την νίκη στον Βόλο. Χαρακτηριστικά τόνισε :

«Συγχαρητήρια για τη νίκη και την προσπάθεια. Πρέπει να πω, ότι κάναμε και κάποια λάθη που δεν αποφύγαμε σε σχέση και με τον αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό. Πρέπει να προσέξουμε. Είπαμε, ότι θα βγούμε πρώτοι και να είστε σίγουροι να το πιστέψετε, ότι θα τα καταφέρουμε. Ο ΠΑΟΚ θα βγει πρώτος στα πλέι οφ

Σκούφαλης, Σιαλμάς στα καλύτερα του κόσμου!

Έχει τρελάνει κόσμο η γκολάρα του ΠΑΣ Γιάννενα στο ματς με τον Εθν. Αστέρα. Ο Σκούφαλης με τη σέντρα-ραμπόνα και ο Σιαλμάς με το ανάποδο ψαλίδι επιλέχθηκαν στο παγκόσμιο Top-10!
Σκούφαλης, Σιαλμάς στα καλύτερα του κόσμου! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ο Μανώλης Σκούφαλης έβγαλε τη… μαγική σέντρα και ο Δημήτρης Σιαλμάς με ανάποδο ψαλίδι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για ένα γκολ που… γράφει ιστορία. Το τέρμα του ΠΑΣ Γιάννινα κόντρα στον Εθνικό Αστέρα επιλέχθηκε στα δέκα καλύτερα της εβδομάδας που πέρασε και δικαίως, καθώς είναι ένα από τα καλύτερα που έχουμε δει στα ελληνικά γήπεδα και όχι μόνο.




Βούρος για Ηρακλή, διαφάνεια και γήπεδο στην ΑΕΚ!!

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Βούρος μίλησε για την συζήτηση που έγινε στην Βουλή για τον Ηρακλή και τις αδειοδοτήσεις, αλλά και για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέφεια.

Βούρος για Ηρακλή, διαφάνεια και γήπεδο στην ΑΕΚ
Πιο αναλυτικά, ο Γιάννης Βούρος δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

«Οι Βουλευτές δεν ζητήσαμε να σωθεί ο Ηρακλής. Ίση μεταχείριση ζητάμε. Να ανοίξουν και οι υπόλοιποι φάκελοι θέλουμε επειδή το ποδόσφαιρο πάσχει από ασθένειες, σε κάθε του συναλλαγή. Πάντα κάτι κρύβεται από πίσω, και αυτό δεν είναι τυχαίο. Υπάρχει διαφθορά. Ωραίο είναι το αυτοδιοίκητο που θέλει το ποδόσφαιρο, αλλά αυτά ισχύουν σε μια ευνομούμενη κοινωνία, που εμείς δεν έχουμε».

Και συμπλήρωσε: «Εσείς, οι δημοσιογράφοι έχετε κάθε λόγο να ψάχνετε το θέμα, όπως κι εμείς όμως. Υπάρχουν άλλωστε αντιδράσεις του κόσμου. Ο Ηρακλής κατέθεσε στοιχεία που αφορούν άλλες ομάδες, δεν γίνεται να μην ζητήσουμε να εξεταστούν οι φάκελοι. Για αυτό το λόγο πρέπει να υπάρχει διαφάνεια. Αν υπάρχουν άλλες ΠΑΕ που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, να “βγει” στο φως της δημοσιότητας. Εμείς, ως πολιτικοί θέλουμε ένα καθαρό ποδόσφαιρο και αυτό επιδιώκουμε. Πρέπει με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο να βγάλουμε το άθλημα από την κινούμενη άμμο που έχει πέσει, για να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα».

Ο πολιτικός του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε και την αισιοδοξία του για το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

«Φυσικά και υπάρχει ελπίδα. Έχουμε ένα φάκελο που περιφρουρείτε από κάθε πλευρά. Ίσως οι διαδικασίες άργησαν λίγο, αλλά σκοπός μας ήταν να αποκρούσουμε κάθε πιθανή καταγγελία στο ΣΤΕ ή οπουδήποτε άλλου. Έχουμε τη συγκατάθεση του Δήμου, το εμπόδιο για το μετρό στη λεωφόρο Δεκελείας ξεπεράστηκε, υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη των πολιτών οπού έχει συσταθεί μια συντονιστική επιτροπή για το ζήτημα μια και όλη η περιοχή έχει πέσει εμπορικά. Όλα συνηγορούν, πως το θέμα θα προχωρήσει. Φυσικά, δεν αιθεροβατούμε πως θα φτιάξουμε γήπεδο 50.000 θέσεων σε έναν… κλειστό χώρο».

Στη συνέχεια, ο Γιάννης Βούρος ερωτήθηκε για το αν υπάρχουν χρήματα για να γίνει το έργο;

Έχει απαντήσει ο Αδαμίδης πάνω σε αυτό. Εγώ αυτό που έπρεπε να κάνω, το έκανα. Έσπρωξα το θέμα στη Βουλή και έτρεξα όλα τα ζητήματα που με αφορούν. Δεν είναι δική μου δουλειά να ασχολούμαι με αυτό. Αλλά νομίζω, όπως και ο κύριος Αδαμίδης έχει δηλώσει, υπάρχουν χρήματα. Όλοι θα συνεισφέρουν, ακόμη και οι πρώην μέτοχοι. Κάθε φίλος της ΑΕΚ το θέλει αυτό.

Έκανε τατουάζ το Κύπελλο πριν το πάρουν! (ΦΩΤΟ)

Αν και ο τελικός της Μάντσεστερ Σίτι με την Στόουκ για το Κύπελλο Αγγλίας θα διεξαχθεί το Σάββατο, ένας φίλος των «Πολιτών», σίγουρος για την επιτυχία της ομάδας του, έκανε ήδη τατουάζ το τρόπαιο…

Έκανε τατουάζ το Κύπελλο πριν το πάρουν! (ΦΩΤΟ)
Πείτε τον… τρελό, αισιόδοξο ή ό,τι άλλο θέλετε. Ο 29χρονος Κρεγκ Ριντ απλά δεν μπορούσε να περιμένει άλλο και για αυτό αποφάσισε να κάνει την απονομή του τροπαίου στην αγαπημένη του ομάδα, αφιερώνοντάς της… την πλάτη του! Το τατουάζ απεικονίζει ένα Κύπελλο και το σύνθημα «Μάντσεστερ Σίτι, Νικητές του τελικού Κυπέλλου 2011».

«Ήταν μία έμπνευση της στιγμής. Ήταν η ιδέα μου. Πιστεύω ότι το έκανα επειδή κερδίσαμε την Γιουνάιτεντ. Τρεις ημέρες μετά τη νίκη μας, ακόμη το σκεφτόμουν», δήλωσε ο Ριντ…

Δεν "μασάει" ο Βιεϊρίνια!!

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια αποχώρησε από το Πανθεσσαλικό έχοντας ένα σφίξιμο στη γάμπα, αλλά από ότι φαίνεται αυτό δε θα σταθεί εμπόδιο για να χάσει το ντέρμπι με την ΑΕΚ, την Κυριακή στο ΟΑΚΑ.
Δεν "μασάει" ο Βιεϊρίνια
Ο Πορτογάλος έκανε θεραπεία σήμερα, αλλά ήδη ένιωθε καλύτερα και όπως όλα δείχνουν το πρόβλημα δεν είναι κάτι το σημαντικό. Οι άνθρωποι του ιατρικού επιτελείου του ΠΑΟΚ, περιμένουν να περάσουν πλήρως οι ενοχλήσεις από τον ποδοσφαιριστή για να προπονηθεί με την ομάδα, κάτι που όπως όλα δείχνουν θα γίνει αύριο.

Εφόσον όλα πάνε καλά, ο Βιεϊρίνια θα είναι κανονικά στην αποστολή για το παιχνίδι με την ΑΕΚ και έτσι ο Χάβος δε θα ανησυχεί για μία ακόμα θέση στην ενδεκάδα, μετά τον τραυματισμό του Ιβιτς.
Πηγή: paok24.gr

«Το σύστημα κυνηγάει τον Ηρακλή»

Με την ατάκα αυτή εξήγησε, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Τάκης τον υποβιβασμό του Ηρακλή από τη Σούπερ Λίγκα…
«Το σύστημα κυνηγάει τον Ηρακλή»
Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ σχολίασε πως «το θέμα για τον Ηρακλή είναι η απόφαση κάποιων μανδαρίνων να αφαιρέσουν από τον Ηρακλή το αυτονόητο».
Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον Libero 107,4:
«Όταν προσπαθείς να κουκουλώσεις κάποια πράγματα, αυτό συνήθως γυρνάει μπούμπερανγκ. Είναι σαφές ότι το σύστημα κυνηγά τον Ηρακλή. Πολλοί σάστισαν με αυτά που είπε ο κ. Πιλάβιος
Ο Ηρακλής έχει ακούσει πολλά στα 103 χρόνια ιστορίας του αλλά να παράγει πλαστά έγγραφα δεν τον είχε κατηγορήσει ποτέ κανείς. Αυτό ειπώθηκε πάντως για να καλυφθούν τα υπόλοιπα σχετικά με τις αδειοδοτήσεις.
Αυτό που θέλουμε είναι να ανοίξουν όλοι οι φάκελοι, να τα δούμε, να ελεγχθούν, να αξιολογηθούν και αν είναι να πέσει ο Ηρακλής τότε, ας πέσει. Ήταν όμως ένας απλός αντιπερισπασμός και ας μην στενοχωριούνται οι φίλοι του Ηρακλή».

Σχετικά με το τι έχει κάνει ο Ηρακλής για τη ρύθμιση των οφειλών στο ΙΚΑ είπε πως «δώσαμε στο site του Ηρακλή τις απαντήσεις μας. Εμείς κάναμε μια ρύθμιση με το ταμείο εσόδων του ΙΚΑ, που είναι το αρμόδιο για όλες τις ρυθμίσεις, και ρυθμίσαμε αρχικά τις οφειλές μέχρι τον Ιούλιο του 2010, η σύμβαση υπογράφηκε στις 17/8 και με την πρώτη πληρωμή που έγινε, ο Ηρακλής είχε αυτόματα ασφαλιστική ενημερότητα.
Ακολούθως το ΙΚΑ έκανε νέο έλεγχο και βρήκε και άλλες παλιές οφειλές, έτσι κάναμε μια νέα ρύθμιση στις 31 Μαρτίου. Είναι λοιπόν 2 ρυθμίσεις που έγιναν με το ΙΚΑ και από την στιγμή που έγιναν οι ρυθμίσεις και οι δόσεις πληρώνονται κανονικά, αυτόματα ο Ηρακλής έχει ασφαλιστική ενημερότητα. Εμείς τέτοιο χαρτί, όπως αυτό που παρουσίασε ο κ. Πιλάβιος δεν στείλαμε ποτέ στην ΕΠΟ, αν η ΕΠΟ μας ζητούσε ασφαλιστική ενημερότητα θα πηγαίναμε πολύ απλά στο ΙΚΑ και θα παίρναμε καθώς η ρύθμιση είναι σε ισχύ, ότι μας ζήτησε η ΕΠΟ το στείλαμε».

Στην συνέχεια ζήτησε να γίνει επίσημη έρευνα, τονίζοντας ότι «εμείς θέλουμε να γίνει επίσημη έρευνα, να γίνει μια εισαγγελική παραγγελία, ότι χρειαστεί ώστε να φανεί αν όλες οι ομάδες έχουν τις απαραίτητες ενημερότητες και αν είμαστε ένοχοι, το συζητάμε. Ότι και να κάνουν πάντως, σύνδρομο ενοχής δεν θα μας δημιουργήσουν. Την Δευτέρα επίσης μαζί με το νομικό τμήμα θα καταθέσουμε μηνύσεις και θα προκαλέσουμε τον έλεγχο, αφού δεν το κάνει ο κ. Πιλάβιος. Είναι ύποπτη η δημοσιοποίηση του εγγράφου αυτού και στόχος είναι να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο».
Όσον αφορά στο πως βρέθηκε πλαστογραφημένο έγγραφο στο φάκελο του Ηρακλή σχολίασε ότι «η ΕΠΟ δεν έχει τέτοιο χαρτί από τον Ηρακλή. Δεν μας το ζήτησαν και φυσικά δεν το στείλαμε, δεν είναι δικό μας . Όπως είπα πριν, είμαστε σε ρύθμιση και έχουμε αυτόματα ασφαλιστική ενημερότητα.
Δεν ξέρω πως και που βρέθηκε αυτό το έγγραφο. Ίσως κάποιος να το έβαλε στον φάκελο του Ηρακλή αυτό το πλαστογραφημένο έγγραφο, το αποκλείετε αυτό; Αυτό που θέλουν πάντως είναι να ασχολούμαστε όλοι με το τι πιθανώς συνέβη και να χάνουμε την ουσία. Δεν μπορούμε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες, τι να κάνουμε; Την Δευτέρα θα κάνουμε όλες τις ενέργειες για να γίνει ο έλεγχος και να φανεί η αλήθεια».
Για το θέμα της ασφαλιστικής ενημερότητας τόνισε ότι «ήταν λίγο πριν αρχίσει το πρωτάθλημα που την πήραμε. Είχαμε ζητήσει τότε ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα γιατί θέλαμε να κλείσουμε μια συμφωνία με τον ΟΠΑΠ. Στην συνέχεια δεν χρειάστηκε να ζητήσουμε πάλι ασφαλιστική ενημερότητα και δεν το πράξαμε. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο, είναι δουλειά του εισαγγελέα τώρα να αποδείξει τι συνέβη.
Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση όμως να χάνουμε το δάσος για το δέντρο, η μάχη έχει αρχίσει και θα κοιτάξουμε να ασκήσουμε κάθε δικαίωμα να βρισκόμαστε εκεί που ανήκουμε, στην Σούπερ Λίγκα, αυτό μας ενδιαφέρει τώρα, όλα τα άλλα γίνονται για φέρουν προβλήματα στην προσπάθεια μας. Το θέμα για τον Ηρακλή είναι η απόφαση κάποιων μανδαρίνων να αφαιρέσουν από τον Ηρακλή το αυτονόητο».

Κλείνοντας ανέφερε: «Δεν νιώθουμε κατηγορούμενοι στον Ηρακλή, ότι και αν κάνει η ΕΠΟ, που ξέχασε ότι πήγε στη Βουλή για να μιλήσει για τους φακέλους. Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα γίνουν συσκέψεις με το νομικό τμήμα της ομάδας και την Δευτέρα θα ξεκινήσουν οι ενέργειες του Ηρακλή για να διορθώσει αυτό το έγκλημα που έγινε. Θα γίνουν όλες οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν, δεν αποκλείω να γίνουν μηνύσεις και κατά προσώπων, θα ενημερωθείτε για όλα την Δευτέρα, δεν μπορώ να πω τίποτε αυτή την στιγμή».

Λεοντιάδης: «Μεγάλο προβάδισμα ο ΠΑΟΚ»

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Μιχάλης Λεοντιάδης, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και έχρισε το «Δικέφαλο του Βορρά» ως το απόλυτο φαβορί για την έξοδο στο Champions League.
«Μπορεί ο ΠΑΟΚ να μην έπαιξε καλά, αλλά κατάφερε να πάρει ένα πολύ σπουδαίο διπλό, το οποίο αναμφισβήτητα δίνει σημαντικό προβάδισμα. Το Champions League πλέον βρίσκεται στα πόδια των παικτών του ΠΑΟΚ. Θεωρώ ότι ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι το χθεσινό, αλλά όπως και να ‘χει όλα έχουν την ιδιαιτερότητα τους.
Πλέον ο ΠΑΟΚ έχει την ευκαιρία να πάει για δύο αποτελέσματα στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ, καθώς και με την ισοπαλία έχει το μεγάλο προβάδισμα, αρκεί φυσικά στο επόμενο παιχνίδι να κερδίσει στην Τούμπα την ΑΕΚ.
Δεν θεωρώ ότι υπάρχει πρόβλημα που θα λείψει ο Τσιρίλο, γιατί θεωρώ πως και ο Μαλεζάς μπορεί κάλλιστα να παίξει σε εκείνη τη θέση και να βοηθήσει σημαντικά. Υπάρχουν ιδιαιτερότητες σε κάθε παιχνίδι, με κάθε επιθετικό που πρέπει να αντιμετωπιστεί, γι’ αυτό πιστεύω εγώ πως έπαιζε κάθε φορά ο Τσιρίλο.
Αν ο ΠΑΟΚ κάνει ισοπαλία την Κυριακή και μετά κερδίσει την ΑΕΚ στην Τούμπα, έχει τεράστιο προβάδισμα για την έξοδο στο Champions League. Ούτε ο Παναθηναϊκός έχει ομάδα, αν ο ΠΑΟΚ παίξει όπως στο πρώτο παιχνίδι, δεν έχει κανέναν αντίπαλο».

Τέλος η σεζόν για Ίβιτς!!

Θλάση β΄βαθμού στο υποκνημίδιo έδειξαν τα αποτελέσματα της μαγνητικής στην οποία υποβλήθηκε ο Βλάνταν Ίβιτς.
Η σεζόν για τον Σέρβο ολοκληρώθηκε πρόωρα αφού θα πρέπει να μείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, κάτι το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι δεν προλαβαίνει να αγωνιστεί σε κανένα από τα επόμενα παιχνίδι των πλέι οφ.
Χάνει ΑΕΚ, Βόλο ο Τσιρίλο
Εν τω μεταξύ, τα δύο από τα τέσσερα παιχνίδια των πλέι οφ θα χάσει ο Μπρούνο Τσιρίλο. Ο Μάκης Χάβος αποφάσισε να απουσιάσει ο Ιταλός αμυντικός από τα εντός έδρας παιχνίδια με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό Βόλου.

O Μάνταλος στο ΑΕΚ-ΠΑΟΚ!!

Ο Σταύρος Μάνταλος του Συνδέσμου Αθηνών θα διευθύνει το ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής των πλέι οφ ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ την ερχόμενη Κυριακή στο ΟΑΚΑ. Στο άλλο ματς της ημέρας, ανάμεσα στον Ολυμπιακό Βόλου και τον Παναθηναϊκό στο Πανθεσσαλικό, διαιτητής θα είναι ο Μιχάλης Κουκουλάκης του Συνδέσμου Ηρακλείου.
Αναλυτικά:
ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (18:15)
Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος (Αθηνών)
Βοηθοί: Χρήστος Ακρίβος (Αθηνών), Ιωάννης Τουμπακάρης (Αθηνών)
Τέταρτος: Μιχαήλ Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
Παρατηρητής: Δημήτριος Καλύβας (Βοιωτίας)
Ολυμπιακός Βόλου-Παναθηναϊκός (20:30)
Διαιτητής: Μιχάλης Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Βοηθοί: Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας), Δημήτριος Γκάγκας (Λάρισας)
Τέταρτος: Πέτρος Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)
Παρατηρητής: Αθανάσιος Βέλλιος (Ξάνθης)

Στο μυαλό του …Σούμποτιτς χωρίς Σλούκα!!

Το βασικό πλάνο του Λευτέρη Σούμποτιτς για τις επερχόμενες μάχες με τον Ολυμπιακό αφορά στην άμυνα, καθώς γνωρίζει ότι σε …ανοιχτό γήπεδο και με επίκεντρο την επίθεση ο Ολυμπιακός έχει το πλεονέκτημα. Ο τεχνικός των «κιτρίνων» είχε στο μυαλό του σαφέστατα να πιέσει ψηλά τους περιφερειακούς του αντιπάλου, προκειμένου να κόψει ένα βασικό …όπλο του, αλλά σε αυτό το πλάνο θα στερηθεί έναν από τους βασικούς του παίκτες.
Τον Κώστα Σλούκα ο οποίος ουσιαστικά είναι εκτός της προετοιμασίας για την ημιτελική σειρά των πλέι-οφ μιας και δεν μπορεί να αγωνιστεί λόγω της συμφωνίας των δύο ομάδων (ο παίκτης είναι δανεικός από τον Ολυμπιακό). Προκειμένου να καλύψει το κενό του, ο Λευτέρης Σούμποτιτς αναμένεται να αναβαθμίσει τους Δημήτρη Βεργίνη και Φάνη Κουμπούρα, ώστε να έχει ισορροπία σε άμυνα και επίθεση, με τον πρώτο να είναι αρκετά ταλαντούχος παίκτης που μπορεί να σκοράρει, ενώ ο δεύτερος μπορεί να περιορίσει κάποιον επικίνδυνο περιφερειακό.
Ο Λευτέρης Σούμποτιτς επίσης καθημερινά δουλεύει με τους Τσαϊρέλη, Ταπούτο, προκειμένου να τους βάλει ακόμα περισσότερο στην αμυντική λογική, ενώ προσπαθεί να ανεβάσει το επίπεδο προσαρμογής των Κινγκ και Κασίροφ. Ο Αμερικανός έδειξε καλά στοιχεία κόντρα στο Μαρούσι, αλλά ο Ρώσος δεν έχει καταφέρει να μπει στο κλίμα και δεν έχει βοηθήσει όσο θα περίμενε ο τεχνικός του Άρη.

Καταγγελία Αστέρα Τρίπολης για Ηρακλή!!

«Πατώντας» πάνω στα όσα κατέθεσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος στη Βουλή την Πέμπτη, ο Αστέρας Τρίπολης προχώρησε σήμερα σε καταγγελία στην ΕΠΟ, για διαστρέβλωση αγώνα από τον Ηρακλή, διεκδικώντας τις όποιες πιθανότητες έχει για παραμονή στη Σούπερ Λίγκα, παρά την οριστική απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ.
Η διοίκηση του Αστέρα Τρίπολης κατέθεσε ένσταση για διαστρέβλωση αγώνα και ζητά από την ΕΠΟ να αφαιρέσει επτά βαθμούς από τον Ηρακλή, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου. Αυτό τυπικά σημαίνει πως βαθμολογικά ο Ηρακλής υποβιβάζεται, ενώ αντίθετα ο Αστέρας Τρίπολης παραμένει στη Σούπερ Λίγκα, καθώς τις δύο ομάδες χωρίζουν τέσσερις βαθμοί στην τελική κατάταξη.

Γεράνης: «Όλοι μας σε εγρήγορση»

Ο γνωστός Ηρακλειδέας πρώην δήμαρχος Χορτιάτη και νυν πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου στο νεοσύστατο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, Μιχάλης Γεράνης, τοποθετήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» σχετικά με τις επόμενες κινήσεις που πρέπει να γίνουν αναφορικά με την επίτευξη του στόχου του Ηρακλή, που δεν είναι άλλος από την παραμονή στην κατηγορία, την οποία κέρδισε εντός του αγωνιστικού χώρου.
«Καθημερινά γίνονται συζητήσεις μεταξύ όλων. Μια μεγάλη παρέα αναλάβαμε για να μπορέσουμε να πετύχουμε το στόχο της ανατροπής της αδικίας εις βάρος του Ηρακλή. Γνωρίζω αρκετά πράγματα, αλλά αρκετά θα συζητήσουμε σήμερα που θα συγκεντρωθεί η επιτροπή σωτηρίας, ενώ συζητάμε νέα πράγματα κάθε μέρα.
Προσωπικά η πρόταση που έκανα και είχε απήχηση σε όλους τους Ηρακλειδείς είναι να είναι μπροστά ο Βασίλης Χατζηπαναγής, ούτως ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη αισιοδοξία για να επιτευχθεί ο στόχος. Καλούμε όλους τους Ηρακλειδείς να βρίσκονται σε εγρήγορση, άσχετα με το αν οι κινήσεις έπρεπε να γίνουν πιο νωρίς.
Δεν πρέπει όμως να αναλωθούμε στο τι έγινε και τι δεν έγινε, αλλά πρέπει όλοι μαζί ενωμένοι να προχωρήσουμε. Ο στόχος είναι ένας. Ο Ηρακλής να παίξει στη μεγάλη κατηγορία, εκεί δηλαδή που του αξίζει, εκεί όπου που κέρδισε το δικαίωμα να βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο. Χρειάζονται σοβαρές αποφάσεις και σοβαρές κινήσεις».

Ορφανός: «Κύριοι της ΕΠΟ είστε λάθος….»

Την άποψή του για το θέμα του Ηρακλή κατέθεσε στο Αθλητικό Metropolis ο Γιώργος Ορφανός. Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κρίνει την στάση της ΕΠΟ λανθασμένη και τονίζει ότι έχει υπερβεί τα όριά της και τις αρμοδιότητές της. Δηλώνει αισιόδοξος ότι ο Ηρακλή δεν θα πέσει εφόσον φυσικά κυνηγήσουν το θέμα…
«Ο πρόεδρος της ΕΠΟ έκανε μία κίνηση αποπροσανατολισμού. Έβγαλε στο τραπέζι ένα θέμα που δεν έχει σχέση. Η ενημερώτητα που δεν υπήρχε τον Ιανουάριο είναι ένα σημείο που πρέπει να κριθεί τότε. Και αν κάποιος που φταίει για αυτό είναι η ΕΠΟ. Γιατί επέτρεψε στον Ηρακλή να κάνει μεταγραφές τότε;Το θέμα αυτό δεν είναι επί της ουσίας. Η ΕΠΟ δηλαδή τον κάλυψε τον Ηρακλή τον Ιανουάριο;
Στην Βουλή τέθηκε το θέμα των φακέλων, να ανοίξουν δηλαδή οι φάκελοι κι άλλων ομάδων. Η ΕΠΟ έχει υπερβεί τις αρμοδιότητές της και προσπαθεί να πετάξει τη μπάλα στην κερκίδα. Μετά την παρουσία του κ. Πιλάβιου στην Βουλή τα ΜΜΕ λένε για άλλο θέμα από εκείνο για το οποίο κλήθηκε να κουβεντιάσει ο κ. Πιλάβιος. Αν φέρει ευθύνη ο Ηρακλής δεν είχε ασφαλιστική ενημερότητα τότε φταίει και η ΕΠΟ. Είναι ευθύνη δική τους αν αυτοί δεν έλεγξαν τις μεταγραφές.
Η ΕΠΟ έχει κάνει υπέρβαση της εξουσίας. Η ισονομία έχει προϋποθέσεις. Δηλαδη υπάρχουν κι άλλοι ένοχοι αλλά ένας θα την πληρώσει και θα βγει έξω;
Εγώ θα ζητούσα, αν ήμουνα στην θέση του Ηρακλή, να μου πουν γιατί ελέγχτηκαν πράγματα από την ΕΠΟ που δεν είναι στις αρμοδιότητές της.
Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η ΕΠΟ έχει και ένα όριο αρμοδιοτήτων», είπε ενώ για τα χρέη προς το Δημόσιο ανέφερε:
«Δήλωσε δηλαδή αν πλήρωσε ή όχι η κάθε μία ομάδα; Μια φορολογική ενημερότητα την δίνει το κράτος και την ελέγχει η ΕΠΟ. Το ίδιο να γίνει και στο κομμάτι του μετοχικού κεφαλαίου. Η άποψή μου είναι ότι κακώς ελέγχθηκαν οι φάκελοι σε αυτό το κομμάτι από την ΕΠΟ. Κύριοι υπερβήκατε τα όριά σας…
Εάν ο Ηρακλής βγάλει αναρμόδιους στο κομμάτι αυτό την ΕΠΟ, τότε έχει πολλές πιθανότητες.
Ποιός θα κρίνει δηλαδή αν ο Ηρακλής είναι βιώσιμος. Δεν έχουν αρμοδιότητα στην ΕΠΟ να το κάνουν αυτό. Το υπουργείο ανάπτυξης μπορεί να το κρίνει. Το κράτος θα το κρίνει. Είναι πρωτοφανές αυτό με την ΕΠΟ.
Η ΟΥΕΦΑ για παράδειγμα που θα ελέγχει τους φακέλους θα πει στην Μπαρτσελόνα ή την Ίντερ ή την Μάντσεστερ δεν είναι καλό το μετοχικό σας κεφάλαιο; Ας μην είμαστε έξω από την λογική των πραγμάτων. Ξέρουν στην ΕΠΟ οτι κάνανε λάθος και τώρα προσπαθούν να βγάλουν στην επιφάνεια διάφορα για να ξεφύγουν.
Για αυτό που κατηγορούν τον Ηρακλή, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια, δεν πρέπει να πέσει. Ο Ηρακλής πρέπει να το πιάσει από την ρίζα το θέμα. Ο Ηρακλής μπορεί να δικαιωθεί στο κομμάτι του φακέλου, γιατί η ΕΠΟ δεν έχει αρμοδιότητα να κρινει αν το μετοχικό κεφάλαιο και η βιωσιμότητα είναι αυτή που χρειάζεται», κατέληξε ο κ. Ορφανός.

ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ: «Περί ασφαλιστικής ενημερότητας…»

Ανακοίνωση με την οποία αναφέρεται στην ασφαλιστική ενημερότητα εξέδωσε πριν από λίγο η ΠΑΕ Ηρακλής. Αναλυτικά:
«Σε συνέχεια και απάντηση των όσων προέκυψαν από τη χθεσινή σύσκεψη της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, σχετικά με την ασφαλιστική ενημερότητα της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, σημειώνουμε τα εξής:
1. Τον Αύγουστο του 2010 η Διοίκηση Πρωτοδικείου της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, σε συνεργασία με το Ταμείο Εσόδων του ΙΚΑ Θεσσαλονίκης, προχώρησε σε συνολική ρύθμιση, με βάση το άρθρο 44Ν 3863/10 ΑΡ.5362, του συνόλου των οφειλών, που είχε η ΠΑΕ μέχρι τον Ιούλιο του 2010 και ανέρχονταν στο συνολικό ποσό των 489.397 ευρώ.
Η ρύθμιση υπεγράφη στις 17/08/2010 και ταυτόχρονα με την προκαταβολή εξεδόθησαν οι σχετικές βεβαιώσεις ασφαλιστικής ενημερότητας, οι οποίες και εστάλησαν, όπου ήταν αναγκαίο.
2. Στη συνέχεια, τον Μάρτιο του 2011, το ΙΚΑ σε νέους ελέγχους καταλόγισε πρόσθετα τέλη, που αφορούσαν σε οφειλές παλαιοτέρων ετών και με αυτήν την αφορμή η Διοίκηση Πρωτοδικείου προέβη σε νέα ρύθμιση (Αρ. Πρωτ: 3509/31-03-2011). Ταυτόχρονα με την προκαταβολή της νέας ρύθμισης εξεδόθησαν και οι σχετικές ασφαλιστικές ενημερότητες.
Συνεπώς, και όπως εύκολα είναι αντιληπτό, όλο το χρονικό διάστημα η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ήταν σε διαδικασία ρύθμισης, ασφαλιστικά ενήμερη, πλήρωνε κανονικά τις δόσεις, που όφειλε (όπως προκύπτει από τα σχετικά παραστατικά πληρωμών, στο οκτάμηνο το ποσό ξεπερνά τις 145.000 ευρώ).
Όλα τα υπόλοιπα αποσκοπούν στην δημιουργία εντυπώσεων και τίποτε περισσότερο. Φοβόμαστε, μάλιστα, ότι κυρίως προέκυψαν προκειμένου να ‘καλυφθούν’ τα πιο ενδιαφέροντα, που ‘βγήκαν’ από τη χθεσινή σύσκεψη στην Βουλή των Ελλήνων».