Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

«Το σύστημα κυνηγάει τον Ηρακλή»

Με την ατάκα αυτή εξήγησε, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Τάκης τον υποβιβασμό του Ηρακλή από τη Σούπερ Λίγκα…
«Το σύστημα κυνηγάει τον Ηρακλή»
Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ σχολίασε πως «το θέμα για τον Ηρακλή είναι η απόφαση κάποιων μανδαρίνων να αφαιρέσουν από τον Ηρακλή το αυτονόητο».
Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον Libero 107,4:
«Όταν προσπαθείς να κουκουλώσεις κάποια πράγματα, αυτό συνήθως γυρνάει μπούμπερανγκ. Είναι σαφές ότι το σύστημα κυνηγά τον Ηρακλή. Πολλοί σάστισαν με αυτά που είπε ο κ. Πιλάβιος
Ο Ηρακλής έχει ακούσει πολλά στα 103 χρόνια ιστορίας του αλλά να παράγει πλαστά έγγραφα δεν τον είχε κατηγορήσει ποτέ κανείς. Αυτό ειπώθηκε πάντως για να καλυφθούν τα υπόλοιπα σχετικά με τις αδειοδοτήσεις.
Αυτό που θέλουμε είναι να ανοίξουν όλοι οι φάκελοι, να τα δούμε, να ελεγχθούν, να αξιολογηθούν και αν είναι να πέσει ο Ηρακλής τότε, ας πέσει. Ήταν όμως ένας απλός αντιπερισπασμός και ας μην στενοχωριούνται οι φίλοι του Ηρακλή».

Σχετικά με το τι έχει κάνει ο Ηρακλής για τη ρύθμιση των οφειλών στο ΙΚΑ είπε πως «δώσαμε στο site του Ηρακλή τις απαντήσεις μας. Εμείς κάναμε μια ρύθμιση με το ταμείο εσόδων του ΙΚΑ, που είναι το αρμόδιο για όλες τις ρυθμίσεις, και ρυθμίσαμε αρχικά τις οφειλές μέχρι τον Ιούλιο του 2010, η σύμβαση υπογράφηκε στις 17/8 και με την πρώτη πληρωμή που έγινε, ο Ηρακλής είχε αυτόματα ασφαλιστική ενημερότητα.
Ακολούθως το ΙΚΑ έκανε νέο έλεγχο και βρήκε και άλλες παλιές οφειλές, έτσι κάναμε μια νέα ρύθμιση στις 31 Μαρτίου. Είναι λοιπόν 2 ρυθμίσεις που έγιναν με το ΙΚΑ και από την στιγμή που έγιναν οι ρυθμίσεις και οι δόσεις πληρώνονται κανονικά, αυτόματα ο Ηρακλής έχει ασφαλιστική ενημερότητα. Εμείς τέτοιο χαρτί, όπως αυτό που παρουσίασε ο κ. Πιλάβιος δεν στείλαμε ποτέ στην ΕΠΟ, αν η ΕΠΟ μας ζητούσε ασφαλιστική ενημερότητα θα πηγαίναμε πολύ απλά στο ΙΚΑ και θα παίρναμε καθώς η ρύθμιση είναι σε ισχύ, ότι μας ζήτησε η ΕΠΟ το στείλαμε».

Στην συνέχεια ζήτησε να γίνει επίσημη έρευνα, τονίζοντας ότι «εμείς θέλουμε να γίνει επίσημη έρευνα, να γίνει μια εισαγγελική παραγγελία, ότι χρειαστεί ώστε να φανεί αν όλες οι ομάδες έχουν τις απαραίτητες ενημερότητες και αν είμαστε ένοχοι, το συζητάμε. Ότι και να κάνουν πάντως, σύνδρομο ενοχής δεν θα μας δημιουργήσουν. Την Δευτέρα επίσης μαζί με το νομικό τμήμα θα καταθέσουμε μηνύσεις και θα προκαλέσουμε τον έλεγχο, αφού δεν το κάνει ο κ. Πιλάβιος. Είναι ύποπτη η δημοσιοποίηση του εγγράφου αυτού και στόχος είναι να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο».
Όσον αφορά στο πως βρέθηκε πλαστογραφημένο έγγραφο στο φάκελο του Ηρακλή σχολίασε ότι «η ΕΠΟ δεν έχει τέτοιο χαρτί από τον Ηρακλή. Δεν μας το ζήτησαν και φυσικά δεν το στείλαμε, δεν είναι δικό μας . Όπως είπα πριν, είμαστε σε ρύθμιση και έχουμε αυτόματα ασφαλιστική ενημερότητα.
Δεν ξέρω πως και που βρέθηκε αυτό το έγγραφο. Ίσως κάποιος να το έβαλε στον φάκελο του Ηρακλή αυτό το πλαστογραφημένο έγγραφο, το αποκλείετε αυτό; Αυτό που θέλουν πάντως είναι να ασχολούμαστε όλοι με το τι πιθανώς συνέβη και να χάνουμε την ουσία. Δεν μπορούμε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες, τι να κάνουμε; Την Δευτέρα θα κάνουμε όλες τις ενέργειες για να γίνει ο έλεγχος και να φανεί η αλήθεια».
Για το θέμα της ασφαλιστικής ενημερότητας τόνισε ότι «ήταν λίγο πριν αρχίσει το πρωτάθλημα που την πήραμε. Είχαμε ζητήσει τότε ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα γιατί θέλαμε να κλείσουμε μια συμφωνία με τον ΟΠΑΠ. Στην συνέχεια δεν χρειάστηκε να ζητήσουμε πάλι ασφαλιστική ενημερότητα και δεν το πράξαμε. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο, είναι δουλειά του εισαγγελέα τώρα να αποδείξει τι συνέβη.
Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση όμως να χάνουμε το δάσος για το δέντρο, η μάχη έχει αρχίσει και θα κοιτάξουμε να ασκήσουμε κάθε δικαίωμα να βρισκόμαστε εκεί που ανήκουμε, στην Σούπερ Λίγκα, αυτό μας ενδιαφέρει τώρα, όλα τα άλλα γίνονται για φέρουν προβλήματα στην προσπάθεια μας. Το θέμα για τον Ηρακλή είναι η απόφαση κάποιων μανδαρίνων να αφαιρέσουν από τον Ηρακλή το αυτονόητο».

Κλείνοντας ανέφερε: «Δεν νιώθουμε κατηγορούμενοι στον Ηρακλή, ότι και αν κάνει η ΕΠΟ, που ξέχασε ότι πήγε στη Βουλή για να μιλήσει για τους φακέλους. Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα γίνουν συσκέψεις με το νομικό τμήμα της ομάδας και την Δευτέρα θα ξεκινήσουν οι ενέργειες του Ηρακλή για να διορθώσει αυτό το έγκλημα που έγινε. Θα γίνουν όλες οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν, δεν αποκλείω να γίνουν μηνύσεις και κατά προσώπων, θα ενημερωθείτε για όλα την Δευτέρα, δεν μπορώ να πω τίποτε αυτή την στιγμή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: