Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Τελικός Κυπέλλου και «αποστολή» στο «Μουστουάρ» για Μαρσέιγ!!

Ο τελικός του Κυπέλλου (FA Cup) κλέβει την παράσταση αυτή την εβδομάδα στην Γαλλία, όπου η Παρί Σεν Ζερμέν αντιμετωπίζει την Λιλ στο «Σεν Ντενί».

Οι δύο ομάδες λίγες αγωνιστικές πριν το φινάλε της χρονιάς, θέλουν να κατακτήσουν το πρώτο τρόπαιο και αναμένεται το Σαββατο μεγάλη «μάχη» ανάμεσα στους «λιλουά» και τους Παριζιάνους.  Η ομάδα του Φερναντές να σημειώσουμε ότι βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος στην Γαλλία και έχει την δυνατότητα να κάνει νταμπλ, εάν βέβαια κατακτήσει το Κύπελλο και πάρει και το πρωτάθλημα. Απο την μεριά της η Παρί βρίσκεται στην 4η θέση, παλεύει για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά πρώτος στόχος της είναι το Κύπελλο. Να σημειώσουμε ότι η Λιλ για να βρεθεί στον τελικό «πέταξε» εκτος την Ανζέ, ενώ η Παρί απέκλεισε την Νις.

Απο εκεί και πέρα πάντως, υπάρχει και πρωτάθλημα στην Γαλλία, με το σημαντικότερο παιχνίδι να γίνεται στο «Μουστουάρ». Εκεί η εξαιρετική Λοριάν φιλοξενεί την Μαρσέιγ η οποία θέλει μόνο τη νίκη για να παραμείνει κοντά στο ...όνειρο του τίτλου. Για την ομάδα του Ντεσάμ το «τρίποντο» είναι μονόδρομος καθώς ήδη βρίσκεται στο -4 απο την κορυφη και την Λιλ. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναμέτρηση της Σεντ Ετιέν με την Ρεν που παραμένει κοντά στην Ευρώπη, ενώ η Λιόν μετά την ήττα απο την Οσέρ πάει να αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Μπρεστ.

Να σημειώσουμε ότι οι δύο ομάδες που θα αγωνιστούν στον τελικό του Κυπέλλου, Λιλ και Παρί, θα δώσουν τα παιχνίδια τους για την 36η αγωνιστική του πρωταθλήματος την Τετάρτη. Η Λιλ παίζει με την Σοσό στο «Μετροπόλ», ενώ η Παρί εκτός έδρας με την Μπορντό.


Τελικός Κυπέλλου Γαλλίας (FA Cup)

Σάββατο, 14/5

21:45 Παρί Σεν Ζερμέν-Λιλ

Le Championnat, πρωτάθλημα 36η αγωνιστική

Κυριακή, 15/5

18:00 Αρλ-Τουλούζ 
18:00 Καέν-Μονπελιέ
18:00 Μονακό-Λανς
18:00 Νανσί-Νις
18:00 Σεντ Ετιέν-Ρεν
18:00 Βαλενσιέν-Οσέρ
22:00 Λοριάν-Μαρσέιγ

Δευτέρα, 16/5

22:00 Μπρεστ-Λιόν

Τετάρτη, 18/5

20:00 Μπορντό-Παρί Σεν Ζερμέν
20:00 Λιλ-Σοσό

Δεν υπάρχουν σχόλια: