Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Νίκη με ανατροπή για τον Άρη!!

Πλούσιο ήταν το θέαμα που παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν στις κερκίδες του Κλεάνθης Βικελίδης, στο τρίτο κατά σειρά παιχνίδι του ΑΡΗ με αντίπαλο την ομάδα της Ξάνθης, στο οποίο η ομάδα του Σάκη Τσιώλη πήρε ακόμη μία νίκη με 2-1.

Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε στη μνήμη του αδικοχαμένου νιγηριανού ποδοσφαιριστή της Ξάνθης, Ολουμπάγιο Αντεφέμι, τα έσοδα της οποίας θα δοθούν στην οικογένεια του ποδοσφαιριστή. Οι φίλοι της ομάδας ήταν εκεί και έδωσαν το παρόν στις κερκίδες του Κλεάνθης Βικελίδης, για τον ιδιαίτερο αυτό σκοπό του αγώνα.

Στα πρώτα 15 περίπου λεπτά του αγώνα, η φιλοξενούμενη ομάδα ήταν κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο, με τον ΑΡΗ να προσπαθεί να βρει τα πατήματά του. Τα πρώτα 45 λεπτά προσέφεραν αρκετό θέαμα, με ευκαιρίες και πολλά δοκάρια και για τις δύο ομάδες. Μεγάλη φάση για την Ξάνθη ήρθε στο 9’, όταν ο Μαρσελίνιο μπήκε στην περιοχή του ΑΡΗ, κάνοντας του σουτ, όμως, ο Βελλίδης απέκρουσε.

Ένα λεπτό αργότερα και στο 10’, η Ξάνθη έκανε το 0-1 με το αυτογκόλ του Νίκου Λαζαρίδη, όταν στο γύρισμα του Σουάνη, η μπάλα βρήκε στο τακούνι του κεντρικού αμυντικού του ΑΡΗ.

Στο 25’ ο Μενδρινός εκτέλεσε το φάουλ που κέρδισε ο Μίσελ, ο Ντανίλο έπιασε ωραία την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε  πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Ξάνθης. Δύο λεπτά μετά (27’), ήρθε η καλύτερη ευκαιρία του ΑΡΗ, με τον Μενδρινό να κάνει τη σέντρα και τον Αγγελούδη να πιάνει την κεφαλιά. Η μπάλα κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Λυμπερόπουλου.

Ακόμη δύο δοκάρια περιελάμβανε η εξέλιξη του αγώνα, στο 32’ το σουτ του Κατόνγκο και στο 43’ η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πόι. Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια μετά από τα πρώτα 45’, με τον ΑΡΗ να βρίσκεται πίσω στο σκορ με 0-1. Η ισοφάριση, ωστόσο, ήρθε με την έναρξη του β’ μέρους του αγώνα.

ΓΚΟΛ. Ο Μίσελ έκανε τη σέντρα και ο Μενδρινός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του αντίπαλου τερματοφύλακα (1-1). Ο ίδιος, μάλιστα, εκτέλεσε εξαιρετικά ένα φάουλ αμέσως μετά, αλλά και πάλι η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Η ροή του αγώνα δεν θα μπορούσε να αλλάξει μετά από αρκετά δοκάρια, καθώς μετά από ωραία κάθετη πάσα του Κώστα Μενδρινού, ο Αραβίδης σούταρε και η μπάλα για ακόμη μία φορά σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι.

Ο Κώστας Καζναφέρης στην επόμενη φάση ανετράπη από αντίπαλο ποδοσφαιριστή μέσα στην αντίπαλη περιοχή, αλλά ο ρέφερι της φιλικής αναμέτρησης έδειξε το παιχνίδι να συνεχιστεί κανονικά.

Οι νεαροί ποδοσφαιριστές της ομάδας Κ-20 που χρησιμοποιήθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο, έδειξαν μεγάλο πείσμα και κυνηγούσαν την κάθε μπαλιά. Δύο από αυτούς, Κατίδης και Τοπούζης, δεν κατάφεραν να κάνουν το 2-1, μετά από διπλή προσπάθεια. Ο τελευταίος στο 77’ ανάγκασε τον πορτιέρο της Ξάνθης σε εντυπωσιακή επέμβαση. Ο ΑΡΗΣ επιζητούσε το δεύτερο γκολ, ώστε να δώσει συνέχεια στο θετικό σερί στα φιλικά παιχνίδια.

ΓΚΟΛ. Το δεύτερο γκολ για το σύνολο του Σάκη Τσιώλη ήρθε στο 81’, μετά από την άψογη συνεργασία δύο ποδοσφαιριστών της Κ-20. Ο Γιαννιώτας είδε τον Κατίδη και ο τελευταίος με πλασέ στον αέρα, πέρασε την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα της Ξάνθης και διαμόρφωσε το 2-1.

Το πλούσιο σε θέαμα ματς έληξε με τον ΑΡΗ να παίρνει τη νίκη με 2-1, μετά από 7 δοκάρια για τις δύο ομάδες και μετά από μία πολύ καλή εμφάνιση του β’ ημιχρόνου και ιδιαίτερα των νεαρών ποδοσφαιριστών.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΡΗΣ:  Βελλίδης,    Καζναφέρης (67΄ Κουρέλας), Λαζαρίδης (46΄ Παπαζαχαρίας),  Γιαννίτσης (46΄Κουλουχέρης),  Μίσελ (82΄ Λένος), Φατί (51΄Οικονομόπουλος), Περέιρα (51΄Κατίδης), Τόχα (46΄Βανγκέλι), Μενδρινός (61΄Γιαννιώτας),  Αραβίδης (58΄ Οριόλ),  Αγγελούδης (46΄ Τοπούζης)

Ξάνθη: Λυμπερόπουλος (46΄Λοντίγκιν), Μπέρτος(61΄Κωστούλας),  Σταθάκης (65΄ Βασιλειάδης), Βάλλας (61΄Γούτας),  Κομεσίδης,  Γκατσολάρι  (56΄ Μάνταλος),  Φλίσκας, Μαρσελίνιο (56΄Κιντάνα), Κατόνγκο (52΄ Καθάριος), Πόι (46΄Καζάκης), Σουάννης (46΄ Αντιπαρμακόσφσκι)

Δεν υπάρχουν σχόλια: