Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

«Κιτρινόμαυρη» αποθέωση για Τότι!

Την αναγνώριση που αξίζει σ’ έναν πραγματικό «capitano» έλαβε στο ΟΑΚΑ ο Φραντσέσκο Τότι. Ο αρχηγός της Ρόμα τιμήθηκε από την ΑΕΚ και αποθεώθηκε από τον κόσμο της που βρέθηκε στις εξέδρες.

«Κιτρινόμαυρη» αποθέωση για Τότι!
Όπως αρμόζει στην τεράστια καριέρα και την αφοσίωση στην ομάδα της καρδιάς του, αποθεώθηκε στο ΟΑΚΑ ο Φραντσέσκο Τότι.

Λίγο πριν τη σέντρα του μεγάλου φιλικού με την ΑΕΚ, η διοίκησή της και ο Τραϊανός Δέλλας τίμησαν τον μεγάλο αρχηγό της Ρόμα.

Και μόλις εκείνος έλαβε την πλακέτα από τα χέρια του προέδρου της ΠΑΕ, Βαγγέλη Ασλανίδη και την ανθοδέσμη από τον πρώην συμπαίκτη του στους «τζιαλορόσι», έγινε δέκτης ενός εκτεταμένου standing ovation από τον κόσμο της «Ένωσης».Πηγή: sport-fm.gr

Η «κατάρα» του Παναθηναϊκού!

Ούτε… κατάρα να είχε ρίξει ο Παναθηναϊκός στη Σταντάρ Λιέγης, που δεν κατάφερε ακόμα να «σταυρώσει» νίκη μετά τη Λεωφόρο. Ισοπαλία με δύο χαμένα πέναλτι κόντρα στην Βέστερλο η τελευταία γκέλα της.

Η «κατάρα» του Παναθηναϊκού
Η «κατάρα» του Παναθηναϊκού φαίνεται πως κυνηγάει την Σταντάρ Λιέγης, που δεν έχει καταφέρει να πάρει νίκη μετά τον επαναληπτικό στην Λεωφόρο.

Παρά την καλή εκκίνηση στο πρωτάθλημα και την πρόκρισή της στα πλέι οφ του Champions League, οι Βέλγοι έβαλαν στοπ στις καλές εμφανίσεις και γκέλαραν για τρίτο διαδοχικό ματς, αυτή τη φορά με ισοπαλία 2-2 κόντρα στη Βέστερλο.

Οι νεοφώτιστοι της Jupiler League προηγήθηκαν δύο φορές στο ματς, με τον Γκουνόγκμπε στο 4’ και στο 34’, ενώ η Σταντάρ ισοφάρισε με τους Λιούις στο 16’ και στο 55’ με τον ντε Καμάργκο.

Ούτε η αποβολή του Ανίς στο 70’ βοήθησε την Σταντάρ να πάρει τα πάνω της. Τα δύο χαμένα πέναλτι του Εμποκού στο 71’ και το 83’ στοίχησαν το τρίποντο στη Σταντάρ και τον κράτησαν στις «γκέλες».

Αναλυτικά η πέμπτη αγωνιστική:

Παρασκευή, 22/8

Γκενκ- Γάνδη 3-2
(19’ Σισέ, 30’ Εμπόγιο, 67’ Οκριασβίλι - 31’ Ντεζάγκα, 35’ Μιλισεβιτς)

Σάββατο, 23/8

Σταντάρ Λιέγης- Βέστερλο 2-2
(16’ Λιούις, 55’ ντε Καμάργκο – 4’, 34’ Γκουνόνγκμπε)

Ζούλτε Βάρεγκεμ- Μουσκρόν (21:00)

Κορτράικ- Οστάνδη (21:00)

Λιρς- Σαρλερουά (21:30)

Κυριακή, 24/8

Άντερλεχτ- Μπέβερεν (15:30)

Μαλίν- Κλαμπ Μπριζ (19:00)

Σέρκλ Μπριζ- Λόκερεν (21:00)

Επόμενη αγωνιστική (6η):
Παρασκευή (29/8)
Γάνδη - Κόρτραϊκ (21.30)

Σάββατο (30/8)
Οστάνδη - Γκενκ (19.00)
Μουσκρόν - Λιρς (21.00)
Μπέβερεν - Λιρς (21.00)
Βέστερλο - Ζούλτεμ Βάρεγκεμ (21.00)

Κυριακή (31/8)
Κλαμπ Μπριζ - Άντερλεχτ (15.30)
Λόκερεν - Σταντάρ Λιέγης (19.00)
Σαρλερουά - Μαλίν (21.00) Πηγή: sport-fm.gr

Το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία της Bundesliga!! (vid)

Ο Καρίμ Μπελαραμπί έγραψε ιστορία, καθώς με το γκολ του στο ματς της Λεβερκούζεν με τη Ντόρτμουντ είναι το πιο γρήγορο στην ιστορία του Πρωταθλήματος!   Ο 24χρονος διεθνής με την Εθνική Γερμανίας άνοιξε το σκορ μόλις 7'' μετά τη σέντρα στο παιχνίδι με τη Λεβερκούζεν και... έσπασε κάθε ρεκόρ στη Bundesliga, καθώς ποτέ πριν δεν έχει σημειωθεί τόσο γρήγορο τέρμα!






Πηγή: gazzetta.gr

Νίκη... ηρεμίας η Μαρσέιγ!!

Ο Ζινιάκ έδωσε τη λύση, η Μαρσέιγ επικράτησε 1-0 της Γκινγκάμπ εκτός έδρας και ο Μπιέλσα... χαλάρωσε! Αποχώρησε τραυματίας ο σκόρερ!
Η Μαρσέιγ μπήκε με το αριστερό στο πρωτάθλημα και ο ένας βαθμός σε δυο αγωνιστικές είχε φέρει τις πρώτες φωνές διαμαρτυρίας για τον Μαρσέλο Μπιέλσα. Ωστόσο, στην τρίτη στροφή ο Ζινιάκ έδωσε τη λύση, ο Γάλλος φορ πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης και η Μαρσέιγ δραπέτευσε από την έδρα τη Γκινγκάμπ. Ωστόσο, ο σκόρερ τραυματίστηκε στο δεξί πόδι και αποχώρησε στο 88' της αναμέτρησης. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά και στο πρώτο 20λεπτο είχαν δυο καλές φάσεις, αλλά ο Τοβάν στο 7' και στο 20' ο Ζινιάκ δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Οι Μασσαλοί ήταν καλύτεροι, είχαν τον έλεγχο του ματς και πριν τη συμπλήρωση του 45λεπτου ο Τοβάν έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του.
ADVERTISEMENT
Βέβαια, αυτό έγινε με το καλημέρα του β' μέρους, με τον Ζινιάκ να πετυχαίνει το 1-0. Μετά το 60' η Γκινγκάμπ ανέβασε ρυθμό, βοήθησε η είσοδος του Γιαταμπαρέ. Οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο και έχασαν μοναδική ευκαιρία με τον Λεμέτρ να ισοφαρίσουν. Η Μαρσέιγ άντεξε την πίεση και πρώτη φορά έπειτα από έντεκα μήνες στο πρωτάθλημα κράτησαν ανέπαφη την εστία τους σε εκτός έδρας αναμέτρηση.
Πηγή: gazzetta.gr

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού!

Ρίχνει… Αφελάι ο Μίτσελ με το καλημέρα! Ο τεχνικός του Ολυμπιακού δίνει φανέλα βασικού στον Ολλανδό, στην πρεμιέρα με τη Νίκη Βόλου, ενώ στην ενδεκάδα βρίσκεται και ο Μποτία αντί του Αβραάμ.

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού
Πρεμιέρα για τον Ολυμπιακό στη φετινή Σούπερ Λίγκα με τη Νίκη Βόλου, πρεμιέρα με το... καλημέρα και για τον Ιμπραΐμ Αφελάι. Ο Μίτσελ δίνει φανέλα βασικού στον Ολλανδό εξτρέμ, που αναμένεται να αποθεωθεί απ' τον κόσμο στις εξέδρες. Στην αρχική σύνθεση ο Μποτία (αντί του Αβραάμ) ενώ στον πάγκο έμεινε και ο Σαβιόλα.

Κάτω απ' την εστία ο Ρομπέρτο, ο Ομάρ δεξί μπακ, ο Μαζουάκου αριστερά και δίδυμο στο κέντρο της άμυνας οι Αμπιντάλ και Μποτία. Η τριάδα στον άξονα θα αποτελείται απ' τους Εντινγκά, Κασάμι, Τσόρι, ενώ στην επίθεση θα βρίσκονται στα... φτερά οι Αφελάι (αριστερά), Ντοσεβί (δεξιά) με μοναδικό προωθημένο τον Διαμαντάκο.

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ομάρ, Μποτία, Αμπιντάλ, Μαζουάκου, Εντινγκά, Κασάμι, Ντομίνγκεζ, Ντοσεβί, Αφελάι, Διαμαντάκος Πηγή: sport-fm.gr

Αυτό είναι ξεκίνημα!!

Ο Ερμής Αραδίππου στην πρεμιέρα του κυπριακού πρωταθλήματος νίκησε με 2-0 (Μοράν,Ονίλο) τη Δόξα Κατωκοπιάς στο Μακάρειο Στάδιο και δείχνει πανέτοιμος για τη νέα χρονιά.

Αυτό είναι ξεκίνημα!
Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε την πρεμιέρα του Κυπριακού πρωταθλήματος ο Ερμής Αραδίππου.

Οι «φτεροπόδαροι» κέρδισαν 2-0 (Μοράν,Ονίλο) τη Δόξα Κατωκοπιάς και δείχνουν έτοιμοι να πρωταγωνιστήσουν τη νέα σεζόν.

Την περσινή χρονιά ο Ερμής είχε ξανά νικήσει τη Δόξα με 4-2, ενώ να σημειωθεί πως πριν από δέκα μέρες κέρδισε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς (Super Cup), με το 2-1 επί του ΑΠΟΕΛ.


Αναλυτικά τα παιχνίδια της 1ης αγωνιστικής

Σάββατο 23/8

Δόξα Κατωκοπιάς- Ερμής Αραδίππου (17:00)
Εθνικός Άχνας-Αγία Νάπα (19:00)

Κυριακή 24/8 (19:00)

Νέα Σαλαμίνα – ΑΕ Λεμεσού
Απόλλων Λεμεσού – ΑΕΚ Λάρνακας


Τετάρτη 24/9 (19.00)

ΑΠΟΕΛ – Ανόρθωση
Οθέλλος Αθηαίνου – Ομόνοια Λευκωσίας

Η επόμενη αγωνιστική (2η)

Σάββατο 30/8 (19.00)

Οθέλλος Αθηαίνου – Νέα Σαλαμίνα

Κυριακή 31/8 (19.00)

ΑΕΚ Λάρνακας – ΑΠΟΕΛ
Αγία Νάπα – Δόξα Κατωκοπιάς

Δευτέρα 01/9 (19.00)

Ερμής Αραδίππου – Απόλλων Λεμεσού
ΑΕ Λεμεσού – Εθνικός Άχνας
Ομόνοια – ΑνόρθωσηΠηγή: sport-fm.gr

«Αλεπού» ο Ντιέγκο Κόστα!!

Η Λέστερ έχει το όνομα (ή το παρατσούκλι τελοσπάντων) αλλά ο Ντιέγκο Κόστα είχε τη χάρη. Ξέροντας ξανά πού να βρεθεί για να σκοράρει, ο Ισπανός λύτρωσε την Τσέλσι που στριμώχτηκε πριν το τελικό 2-0.

«Αλεπού» ο Ντιέγκο Κόστα! (video)
Τα (πολλά) λεφτά που δαπανήθηκαν για τη μεταγραφή του συνέχισε να βγάζει ο Ντιέγκο Κόστα!

Κάνοντας αυτό ακριβώς για το οποίο αποκτήθηκε -να βάζει την μπάλα στα δίχτυα όταν κανένας άλλος δεν δείχνει να μπορεί να το κάνει- ο Ισπανός έβγαλε την Τσέλσι απ’ τη δύσκολη θέση με την Μπέρνλι.

Με ένα γκολ λοιπόν στο 63’ νίκησε τον (ισάξιο του πατέρα του σήμερα) Σμάιχελ κι επέτρεψε έπειτα στον Αζάρ να σφραγίσει το «2 στα 2» της ομάδας του Μουρίνιο στην Premier League (2-0).



Ενώ όμως ο Ντιέγκο Κόστα έκλεβε την παράσταση στο «Στάμφορντ Μπριτζ» από τους Κουρτουά (μεγάλη επέμβαση σε τετ-α-τετ) και Ντρογκμπά (που γνώρισε την αποθέωση στην επιστροφή του) η Σουόνσι έκλεβε ένα ακόμα τρίποντο!

Ή για την ακρίβεια το… τσέπωνε εντελώς αθόρυβα, με τον Ντάιερ να σκοράρει από νωρίς και να την οδηγεί στη δεύτερη νίκη (μετά απ’ αυτή στο «Ολντ Τράφορντ») με 1-0 επί της Μπέρνλι.

Αντίθετα, με απρόσμενη άνεση πέρασε η Γουέστ Χαμ από την έδρα της Κρίσταλ Πάλας. Χτυπώντας δυο φορές σε τέσσερα λεπτά (34’-37’) με τους Ζάρατε και Ντάουνινγκ, τα «σφυριά» σόκαραν τους γηπεδούχους και παρόλο που εκείνοι μείωσαν με τον Σαμάκ, ο Κόουλ καθάρισε έπειτα (3-1) το λονδρέζικο ντέρμπι.

Την ίδια ώρα, δε, η Σαουθάμπτον δε δικαιολογούσε τις καλές εντυπώσεις που άφησε στην πρεμιέρα (παρά την ήττα από τη Λίβερπουλ) και κόλλησε στο 0-0 με τη σκληροτράχηλη Γουέστ Μπρομ, που τσίμπησε το δεύτερο πόντο της στο πρωτάθλημα.


Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής

Σάββατο, 23/8 (17:00)

Άστον Βίλα-Νιούκαστλ 0-0

Τσέλσι-Λέστερ 1-0
(63’ Ντιέγκο Κόστα)

Κρίσταλ Πάλας-Γουέστ Χαμ 1-3
(48’ Σαμάκ - 34’ Ζάρατε, 37’ Ντάουνινγκ, 62’ Κόουλ)

Σαουθάμπτον-Γουέστ Μπρομ 0-0

Σουόνσι-Μπέρνλι 1-0
(23’ Ντάιερ)

Έβερτον-Άρσεναλ (19:30)

Κυριακή, 24/8

Χαλ-Στόουκ (15:30)
Τότεναμ-ΚΠΡ (15:30)
Σάντερλαντ-Μαν. Γιουνάιτεντ (18:00)

Δευτέρα, 25/8

Μάντσεστερ Σίτι-Λίβερπουλ (22:00)


Η επόμενη αγωνιστική (3η)

Σάββατο, 30/8 (17:00)

Μπέρνλι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (14:45)

Γουέστ Χαμ-Σαουθάμπτον
ΚΠΡ-Σάντερλαντ
Μάντσεστερ Σίτι-Στόουκ
Νιούκαστλ-Κρίσταλ Πάλας
Σουόνσι-Γουέστ Μπρομ
Έβερτον-Τσέλσι (19:30)

Κυριακή, 31/8

Τότεναμ-Λίβερπουλ (15:30)
Άστον Βίλα-Χαλ (15:30)
Λέστερ- Άρσεναλ (18:00) Πηγή: sport-fm.gr

Δεν… πατάει καλά η Σάλκε!!

Συνεχίζει… στραβά η Σάλκε μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο. Προηγήθηκε απέναντι στο Ανόβερο αλλά –τελικά- γνώρισε εκτός έδρας την ήττα 2-1.

Δεν… πατάει καλά η Σάλκε!
Μετά από τον αποκλεισμό-σοκ στο Κύπελλο η Σάλκε άρχισε… στραβά και το πρωτάθλημα.

Οι «βασιλικοί μπλε» γνώρισαν την ήττα 2-1 από το Ανόβερο εκτός έδρας παρά το γεγονός ότι είχαν καταφέρει να ανοίξουν το σκορ με τον Χούντελααρ.

Ωστόσο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να αντιδράσουν και με τέρματα των Πριμπ και Χοσέλου μέσα σε τέσσερα λεπτά (67’ και 70’) να ανατρέψουν το σκορ και να πάρουν –τελικά- τη νίκη.

Μεγάλο παιχνίδι στο Βερολίνο. Η Χέρτα ήρθε ισόπαλη 2-2 με τη Βέρντερ με τους γηπεδούχους να προηγούνται με δύο τέρματα αλλά τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν με δύο γκολ.

Αναλυτικά η 1η αγωνιστική

Παρασκευή, 22/8

Μπάγερν Μονάχου-Βόλφσμπουργκ 2-1
(37’ Μίλερ, 47’ Ρόμπεν - 52’ Όλιτς)

Σάββατο, 23/8 (16:30)

Χόφενχαϊμ-Άουγκσμπουργκ 2-0
(33’ Σζαλάι, 35’ Ελγιουνούσι)

Ανόβερο-Σάλκε 2-1
(67’ Πριμπ, 70’ Χοσέλου – 47’ Χούντελααρ)

Χέρτα Βερολίνου-Βέρντερ Βρέμης 2-2
(16’, 47’ Σκίμπερ – 53 Λουκίμγια, 55’ Ντι Σάντο)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Φράιμπουργκ 1-0
(15’ Σεφέροβιτς)

Κολωνία-Αμβούργο 0-0

Ντόρτμουντ-Λεβερκούζεν (19:30)

Κυριακή, 24/8

Πάντερμπορν-Μάιντς (16:30)
Γκλάντμπαχ-Στουτγκάρδη (18:30)

Η επόμενη αγωνιστική (2η)

Παρασκευή, 29/8

Άουγκσμπουργκ-Ντόρτμουντ (21:30)

Σάββατο, 30/8 (16:30)

Λεβερκούζεν-Χέρτα
Βόλφσμπουργκ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Βέρντερ Βρέμης-Χόφενχαϊμ
Στουτγκάρδη-Κολωνία
Αμβούργο-Πάντερμπορν
Σάλκε-Μπάγερν Μονάχου (19:30)

Κυριακή, 31/8

Μάιντς-Ανόβερο (16:30)
Φράιμπουργκ-Γκλάντμπαχ (18:30)Πηγή: sport-fm.gr

Ο Μίτσελ για την πρεμιέρα!

Λίγες ώρες πριν την πρώτη αναμέτρηση του Ολυμπιακού για το νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας ο Μίτσελ έστειλε το δικό του μήνυμα.

Ο Μίτσελ για την πρεμιέρα
Μήνυμα ενόψει της πρώτης αναμέτρησης του Ολυμπιακού για την εφετινή αγωνιστική σεζόν έστειλε ο Μίτσελ λίγες ώρες πριν τη σέντρα με την Νίκη Βόλου.

Ο Ισπανός τεχνικός ανέφερε ««Ξεκινάμε με πολλή όρεξη μια νέα σεζόν στην έδρα μας. Πάμε!».







Πηγή: sport-fm.gr

Ουρές στο ΟΑΚΑ για την ΑΕΚ!!

Λίγη ώρα πριν την έναρξη του μεγάλου φιλικού με τη Ρόμα και η τρέλα των φίλων της ΑΕΚ συνέχισε να επιβεβαιώνεται. Ουρές στα εκδοτήρια του ΟΑΚΑ για ένα εισιτήριο των αποκαλυπτηρίων της «Ένωσης».

Ουρές στο ΟΑΚΑ για την ΑΕΚ
Τις προϋποθέσεις για μια ατμόσφαιρα που πραγματικά θα θυμίζει ευρωπαϊκά μεγαλεία συνέχισαν να φτιάχνουν οι φίλοι της ΑΕΚ.

Μετά την απρόσμενα μεγάλη κίνηση των εισιτηρίων για το φιλικό με τη Ρόμα (λόγω της οποίας η ΠΑΕ εξέδωσε και ανακοίνωση για έγκαιρη προσέλευση των φιλάθλων) οι εικόνες στα εκδοτήρια το απόγευμα του Σαββάτου επιβεβαίωσαν ότι έρχεται κιτρινόμαυρο… κύμα το βράδυ στο ΟΑΚΑ.

Κι αυτό διότι σχηματίστηκαν τεράστιες ουρές που (δεδομένης της εποχής) προετοιμάζουν για μεγάλη προσέλευση, η οποία θα ξεπερνά τις 25.000.
Πηγή: sport-fm.gr

Έχασε μόνη της...!

Κατώτερη των περιστάσεων παρουσιάστηκε η Σέλτικ στην έδρα της Ινβερνές, η οποία με αυτογκόλ του Ο’ Κόνελ νίκησε τους Κέλτες, τους πέρασε στη βαθμολογία και πάτησε κορυφή, με έναν αγώνα λιγότερο.

Έχασε μόνη της...
Στα ίσα αντιμετώπισε τη Σέλτικ η Ινβερνές και κατάφερε να τη λυγίσει και να τη νικήσει, στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα Σκωτίας.

Οι Κέλτες μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και έχασαν ευκαιρίες, όμως οι πρωταθλητές Σκωτίας δεν αξιοποιούσαν τις φάσεις στην αντίπαλη εστία και έτσι η Ινβερνές χτύπησε στο 65’, όπου και προηγήθηκε με αυτογκολ του Ο’ Κόνελ.

Αντίδραση από την ομάδα του Ντέιλα δεν υπήρχε και έτσι η γηπεδούχοι πανηγύρισαν την τρίτη φετινή τους νίκη.

Η Ινβερνές μετά από αυτή την επιτυχία, ανέβηκε στην πρώτη θέση ξεπερνώντας την Σέλτικ, έχοντας ένα ματς λιγότερο.
Παράλληλα, κρατάει στις πρώτες τέσσερεις αγωνιστικές ανέπαφη την εστία της και δεν έχει ηττηθεί.


Αναλυτικά το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής:

Σάββατο 23/8 (17:00)

Ινβερνέστ-Σέρλτικ 1-0
(65’ Ο’ Κόνελ αυτογκ.)

Νταντί Γιουνάιτεντ-Ρος Κάουντι
Κιλμάρνοκ-Μάδεργουελ
Πάτρικ-Χάμιλτον Ακαντέμικαλ
Σεντ Τζόνσον-Αμπερντίν
Σεντ Μίρεν-Νταντί


Η επόμενη (5η) αγωνιστική:

Σάββατο 30/8 (17:00)

Αμπερντίν- Πάρτικ Θίστλ
Ινβερνές- Κιλμάρνοκ
Μάδεργουελ- Σεντ Τζόνστον
Σεντ Μίρεν- Νταντί Γιουν.
Χάμιλτον- Ρος Κάουντι

Κυριακή 31/8

Νταντί- Σέλτικ 14:30
Πηγή: sport-fm.gr

Στοιχειωμένο σπίτι…!!

Την εντός έδρας κατάρα της περασμένης σεζόν συνεχίζει η Άστον Βίλα. Μετά την εξαιρετική πρεμιέρα στην Premier League, οι «χωριάτες» κόμπλαραν ξανά στο σπίτι τους κι έμειναν στο 0-0 με τη Νιούκαστλ.

Στοιχειωμένο σπίτι… (video)
Μόνο σαν στο… σπίτι της δε νιώθει εντός έδρας η Άστον Βίλα.

Συνεχίζοντας τις κακές επιδόσεις της τελευταίας διετίας στο σπίτι τους, οι «χωριάτες» δεν μπόρεσαν να νικήσουν εκεί ούτε τη Νιούκαστλ.

Έμειναν, έτσι, στο άγευστο 0-0 και στις 9 μόλις επιτυχίες στα 32 τελευταία παιχνίδια τους στο «Βίλα Παρκ».

Τα πράγματα μάλιστα θα μπορούσαν να είναι ακόμα χειρότερα γι’ αυτούς, αν ο Ντε Γιονγκ δε σπαταλούσε μεγάλη ευκαιρία στο τέλος του αγώνα. Ο Ολλανδός ωστόσο πλάσαρε πάνω στον Γκούζαν και περιόρισε τις «καρακάξες» στον ένα (και πρώτο τους) βαθμό.

Έστω κι αν αυτός συνοδεύτηκε στο τέλος απ' την απώλεια του Γουίλιαμσον, που αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Πηγή: sport-fm.gr

Γκατούζο: «Έχει μεγάλη καρδιά ο πρόεδρος»

Το εγκώμιο του προέδρου του ΟΦΗ, Μάνθου Πουλινάκη, έπλεξε ο Τζενάρο Γκατούζο σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Gazzetta dello Sport».

Γκατούζο: «Έχει μεγάλη καρδιά ο πρόεδρος»
Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Τζενάρο Γκατούζο για τον πρόεδρο του ΟΦΗ, Μάνθο Πουλινάκη, σε συνέντευξη που έδωσε στην «Gazzetta dello Sport».

Ο Ιταλός τεχνικός, ενόψει της πρεμιέρας των Κρητικών στη φετινή Σούπερ Λίγκα κόντρα στον Παναιτωλικό, δεν υποσχέθηκε… πρωτάθλημα, αλλά λίγα λόγια και πολλές πράξεις!

«Είναι η πρόκλησή μου (σ.σ. ΟΦΗ). Έχω ένα εξαιρετικό σταφ και έναν πρόεδρο με μεγάλη καρδιά. Έχουμε κάνει “θυσίες” για το μπάτζετ», δήλωσε αρχικά ο Τζενάρο Γκατούζο στη «Gazzetta dello Sport» και πρόσθεσε:

«Θέλω να κάνω μία καλή εντύπωση με την ομάδα, αλλά δεν μπορώ να υποσχεθώ τίποτα. Το μόνο που θέλω είναι να κάνουμε μία αξιοπρεπή πορεία στο πρωτάθλημα με τους γενναίους παίκτες μου. Αλλά το ρητό μου είναι ένα: “λίγα λόγια, πολλά έργα!”».
Πηγή: sport-fm.gr

Ετό αν «ναυαγήσει» του Μπαλοτέλι!

Από τις καθιερωμένες εξετάσεις πέρασε το ιατρικό επιτελείο της Λίβερπουλ τον Σαμουέλ Ετό και θα αποκτηθεί σε περίπτωση που «χαλάσει» η μεταγραφή του Μάριο Μπαλοτέλι.

Ετό αν «ναυαγήσει» του Μπαλοτέλι
Ιατρικές εξετάσεις για λογαριασμό της Λίβερπουλ πέρασε ο Σαμουέλ Ετό και θα αποκτηθεί εφόσον «χαλάσει» η μεταγραφή του Μάριο Μπαλοτέλι.

Οι «κόκκινοι» είχαν συμφωνήσει με την ΚΠΡ για την απόκτηση του Λοίκ Ρεμί, όμως ο Γάλλος επιθετικός απέτυχε στις ιατρικές εξετάσεις και δεν προχώρησε η μεταγραφή.

Πλέον, μια… ανάσα από το να ντυθεί στα κόκκινα είναι ο Μάριο Μπαλοτέλι και οι ιθύνοντες του συλλόγου για να μην τη… ξανά πατήσουν όπως με τον Ρεμί, έχουν ήδη βρει τη λύση σε περίπτωση που κάτι «στραβώσει» στην υπόθεση Μπαλοτέλι.

Η λύση ακούει στο όνομα του Καμερουνέζου άσου, Σαμουέλ Ετό, ο οποίος έχει μείνει ελεύθερος από την Τσέλσι και ψάχνει τη νέα του ομάδα και πλέον βρίσκεται στο… περίμενε. Πηγή: sport-fm.gr

Μπερίσα: «Ήρθα σε ένα μεγάλο κλαμπ» (vid)

Στην Αθήνα μαζί με την αποστολή της Ρόμα ήρθε το μεσημέρι του Σαββάτου ο Βαλμίρ Μπερίσα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού. Το gazzetta βρέθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος».
Ο Σουηδός επιθετικός έφτασε στην Ελλάδα με την αποστολή της Ρόμα, (η οποία απόψε παίζει φιλικό με την ΑΕΚ) και στο αεροδρόμιο βρέθηκαν για να τον παραλάβουν ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Νικόλας Βασιλαράς μαζί με τον Γρηγόρη Παπαβασιλείου.
ADVERTISEMENT
Ο Μπερίσα ήταν αρκετά ευδιάθετος παρά το ταξίδι και στις πρώτες του δηλώσεις, τόνισε: «Ηρθα σε ένα μεγάλο κλαμπ. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που ήρθα για να παίξω στον Παναθηναϊκό και να πάρω παιχνίδια στα πόδια μου. Ο Παναθηναϊκός μου δίνει μια καλή ευκαιρία για να εξελιχθώ. Γνωρίζω πολύ καλά τη νέα μου ομάδα».
Για το αν έχει μιλήσει με τους Σουηδούς (Μπαϊράμι, Μπεργκ) του Παναθηναϊκού ή τον Τοροσίδη (συμπαίκτη του στη Ρόμα): «Έχω μιλήσει και με τον Μπαϊράμι αλλά και με τον Τοροσίδη και μου έχουν πει τα καλυτερα λόγια για τον Παναθηναϊκό. Έχω καλό προαίσθημα και πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά».
Για το αν αποτελεί γι αυτόν έξτρα κίνητρο η Ευρώπη: «Είναι πολύ σημαντικό πράγμα να παίζεις στην Ευρώπη. Μιλάμε για την δεύτερη ευρωπαϊκή διοργάνωση, το Γιουρόπα Λιγκ. Είναι καλό που θα έχω την ευκαιρία να συμμετάσχω κι εγώ σε αυτή την διοργάνωση».
Για το αν η παρουσία επιθετικών όπως οι Μπεργκ και Πέτριτς τον βοηθήσουν να εξελιχθεί: «100%. Ο Παναθηναϊκός διαθέτει μεγάλους επιθετικούς στο ρόστερ του και αυτόι θα με βοηθήσουν να εξελιχθώ και να γίνω καλύτερος παίκτης».
Για το αν είδε την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Μίντιλαντ: «Φυσικά και το είδα. Ο Μάρκους είναι σε εξαιρετική κατάσταση και χαίρομαι που θα παίζουμε μαζί».
Για την δική του κατάσταση: «Είμαι απόλυτα έτοιμος να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό όποτε μου το ζητήσει ο προπονητής μου».




Πηγή:  gazzetta.gr

Ανεβαίνει για Μανωλά η Άρσεναλ!

Κοντά στην Άρσεναλ φέρεται να είναι ο Κώστας Μανωλάς καθώς οι «κανονιέρηδες» έχουν ανεβάσει την προσφορά τους στα 10 εκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με αγγλικά δημοσιεύματα, η Άρσεναλ έχει καταλήξει ότι ο Έλληνας διεθνής αμυντικός θα αντικαταστήσει τον Βερμάελεν και πως είναι έτοιμη να βάλει ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για την απόκτησή του.
ADVERTISEMENT
Ο Ολυμπιακός είχε απορρίψει πρόταση 8 εκατομμυρίων ευρώ για τον Μανωλά και η Άρσεναλ επανέρχεται με βελτιωμένη κατά 2 εκατομμύρια ευρώ πρόταση, ελπίζοντας ότι θα τον κάνει δικό της.
Πηγή: gazzetta.gr

Ποιος θα τον σταματήσει;

Ο Κ. Νικολακόπουλος προσπαθεί μέσα από το blog του στο  gazzetta να δώσει μία απάντηση στο κυρίαρχο ερώτημα και στο φετινό πρωτάθλημα.
Ξεκινάει λοιπόν και το φετινό πρωτάθλημα και νομίζω ότι το ερώτημα είναι ένα. Και πολύ απλό: θα βρεθεί κάποια ομάδα να σταματήσει τον Ολυμπιακό;
ADVERTISEMENT
Οι ερυθρόλευκοι εδώ και μία τετραετία κυριαρχούν, κερδίζοντας σερί τους τίτλους, άλλοτε πιο δύσκολα (την πρώτη διετία) κι άλλοτε πιο εύκολα (τη δεύτερη διετία). Και δείχνουν και φέτος έτοιμοι να πάνε για το πέμπτο διαδοχικά πρωτάθλημα τους. Έχουν πολύ δυνατό ρόστερ, ίδιο (καλό) προπονητή, ισχυρή διοίκηση και έχουν αποδείξει ότι ξέρουν να παίρνουν το πρωτάθλημα, ακόμη κι αν χρειαστεί π.χ. να κάνουν 10 και 12 συνεχόμενες νίκες. Σίγουρα το Τσάμπιονς Λιγκ θα τους «κλέψει» δυνάμεις και θα τους φέρει και απώλειες από τραυματισμούς κλπ, κλπ. Σίγουρα είναι ένα θέμα ότι η ομάδα «ζητάει» χρόνο για να «δέσει», λόγω των πολλών αλλαγών στο ρόστερ για άλλη μία σεζόν. Όμως, εξίσου σίγουρο είναι ότι υπάρχει η ποιότητα στο δυναμικό, αλλά κι η δίψα για τον τίτλο, ειδικά από τους πολλούς νέους παίκτες…
Ο Παναθηναϊκός έρχεται με…φόρα από το καλό του φινάλε στην περσινή περίοδο, μέσα από το οποίο απέκτησε ψυχολογία ως ομάδα, για πρώτη φορά μετά από ενάμιση χρόνο. Έχει το πλεονέκτημα της ομοιογένειας, γιατί  ουσιαστικά παίζει με την περσινή ομάδα (με τη Μίντιλαντ είχε ενδεκάδα από το περασμένο καλοκαίρι!), αλλά οι ενισχύσεις του ήταν και ελάχιστες και με ερωτηματικά. Πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να κερδίσει πολλά παιχνίδια (κι όχι απλά ένα ντέρμπι) και να σταθεί σε υψηλό επίπεδο οκτώ μήνες (κι όχι τρεις). Κι όλα αυτά, έχοντας αυτή την χρονιά πιθανότατα κι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, όχι όπως πέρσι που έπαιζε μόνο τις Κυριακές…
Ο ΠΑΟΚ μοιάζει αποδυναμωμένος από πλευράς ρόστερ και με διάθεση να ακολουθήσει το πρότυπο του ΠΑΟ, δηλαδή με ένα Έλληνα προπονητή να φτιάξει ομάδα με χαμηλό μπάτζετ. Νομίζω πως ούτε οι ίδιοι μέσα στον ΠΑΟΚ έχουν τη δυνατότητα να προβλέψουν τι θα τους φέρει αυτή η σεζόν, με τον Άγγελο και χωρίς τους Λούκας, Στοχ, Νάτκο, Λίνο, Ινσαουράλδε, Λάζαρ, Κατσουράνη, Βούκιτς. Εϊναι μεγάλο το στοίχημα για τον Σαββίδη. Αν του βγει, όλα καλά. Αν όχι, η Τούμπα θα είναι καζάνι…
Ο Αστέρας ήδη έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με την εικόνα του στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ! Αν παίξει έτσι και στο πρωτάθλημα, θα είναι πολύ ανταγωνιστικός κι η ευχάριστη έκπληξη! Πήρε τουλάχιστον πέντε παίκτες που θα τον βοηθήσουν, αλλά αν χάσει τον Ντε Μπλάσις (πάει Γερμανία;), θα είναι χωρίς το καλύτερό του όπλο…
Ο Ατρόμητος, αντίθετα, έχασε τις εντυπώσεις στην Ευρώπη, αλλά λογικά με τον Τάτο και τον Παπάζογλου μπορεί να είναι πιο δυνατός επιθετικά. Εάν ενισχυθεί σε μία-δύο θέσεις από το κέντρο και προς τα πίσω κι αξιοποιήσει το Περιστέρι και στα πιο μεγάλα παιχνίδια, μπορεί αυτή τη φορά να κάνει το βήμα παραπάνω…
Ποια άλλη ομάδα μπορεί να «ξεπεταχθεί»; Μάλλον μόνο ο Παναιτωλικός, αν του βγουν οι προσθαφαιρέσεις του ρόστερ. Όφελος η παραμονή του Χάβου-κι αν προσέξατε, κι από τις πέντε πρώτες ομάδες της βαθμολογίας, προπονητή άλλαξε μόνο ο ΠΑΟΚ…
Μακάρι το φετινό πρωτάθλημα να γίνει πιο ενδιαφέρον, αλλά για να προκύψει τέτοια εξέλιξη, οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού, πρέπει να δείξουν ότι μπορούν οι ίδιοι να είναι αρκετά καλύτεροι σε σχέση τουλάχιστον με την τελευταία διετία. Κι όχι να περιμένουν τον Ολυμπιακό να εμφανιστεί κατώτερος…
Γιατί αν περιμένουν αυτό, μπορεί να χρειαστεί να περιμένουν πολύ...Για να δούμε όμως. Στο χορτάρι φαίνονται όλα.

Πηγή: gazzetta.gr

Τα αποτελέσματα στα ελεύθερα δοκιμαστικά της Formula 1!!

Ο Βάλτερι Μπότας ήταν ο ταχύτερος πιλότος στην τρίτη και τελευταία περίοδο των ελεύθερων δοκιμών γκραν πριν της Formula 1 στο Σπα του Βελγιου.

Τα αποτελέσματα στα ελεύθερα δοκιμαστικά της Formula 1
Οι συνθήκες της πίστας, η οποία σε κάποια σημεία είχε νερό, λόγω της βροχής που είχε πέσει νωρίτερα, εμπόδισαν τους πιλότους να βγουν από την αρχή της διαδικασίας, κάτι που ωστόσο έκαναν στο τελευταίο 20λέπτο.

Στη δεύτερη θέση πλασαρίστηκε ο Ντανιέλ Ρικιάρντο, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Νίκο Ρόσμπεργκ.

Μέρος στις δοκιμές πήρε ο Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος χτες αντιμετώπιζε μηχανικό πρόβλημα. Ο Γερμανός πιλότος πλασαρίστηκε στην 13η θέση.

Αναλυτικά η κατάταξη:

1.Μπότας, Williams, 1:49.465
2.Ρικιάρντο, Red Bull, +0.268
3.Ρόσμπεργκ, Mercedes, +0.274
4.Ραϊκόνεν, Ferrari, +0.352
5.Χάμιλτον, Mercedes,+0.352
6. Αλόνσο, Ferrari, +0.425
7.Κβίατ, Toro Rosso, +0.428
8.Μπάτον, McLaren, +0.738
9.Μάσα, Williams, 0.958
10.Βερνιέ, Toro Ross, +1.070
11.Πέρες, Force India
12.Μάγκνουσεν, McLaren
13.Φέτελ, Red Bull
14.Χούλκενμπεργκ, Force India
15.Σούτιλ, Sauber
16.Γκροσάν, Lotus
17.Μαλδονάδο, Lotus
18.Γκουτιέρες, Sauber
19.Μπιανκί, Marussia
20.Τσίλτον, Marussia
21.Έρικσον, Caterham
22.Λοτερέρ, Caterham Πηγή: sport-fm.gr

Απομακρύνεται ο Αμπέντ!

Με πολύ κολακευτικά λόγια για την δουλειά του Μεχντί Αμπέντ στην προετοιμασία της Νιούκαστλ, μίλησε ο Άλαν Πάρντιου, με τον Αλγερινό να... απομακρύνεται από τον Παναθηναϊκό.

Απομακρύνεται ο Αμπέντ
Ο Παναθηναϊκός αν και έκανε βελτιωμένη πρόταση στη Νιουκάστλ για την απόκτηση του Μεχντί Αμπέντ, έχει βρει έναν ισχυρό αντίπαλο στην υπόθεση αυτή.

Τον Άλαν Πάρντιου, ο οποίος εκτιμά όλο και περισσότερο την αξία του Αλγερινού μέσου και σκέφτεται πολύ σοβαρά να τον κρατήσει στο ρόστερ του αγγλικού συλλόγου.

«Με είχε εντυπωσιάσει με τη δουλειά που έκανε στην προετοιμασία και είναι πολύ κοντά στο να κερδίσει μία θέση στην πρώτη ομάδα. Νομίζω πως όλη τη χρονιά θα παλεύει για μία θέση στην ενδεκάδα. Δεν έχει παίξει ακόμη, όπως ξέρετε, αλλά είναι πάντα στις σκέψεις μου», ήταν τα λόγια του 53χρονου τεχνικού.

Επίσης, μίλησε με τα καλύτερα λόγια και για την περσινή σεζόν του 22χρονου μέσου στους «πράσινους»: «Την περσινή χρονιά που ήταν δανεικός (στον Παναθηναϊκό) ήταν καταπληκτικός. Υπάρχουν βέβαια στοιχεία που μπορεί να βελτιώσει, αλλά είναι πολύ κοντά στο να μείνει στην ομάδα».

Ο Αλγερινός έχει συμπεριληφθεί στην αποστολή της Νιούκαστλ για τον αγώνα κόντρα στην Άστον Βίλα και δεν αποκλείεται να βρίσκεται στην αρχική ενδεκάδα. Πηγή: sport-fm.gr

Θεοδωρίδης: «Τον σεβόμαστε, δεν τον φοβόμαστε»

Τον τρόπο με τον οποίο ο Παναιτωλικός πρέπει να αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον ΟΦΗ ανέλυσε ο αρχηγός της ομάδας, Γιώργος Θεοδωρίδης.

Θεοδωρίδης: «Τον σεβόμαστε, δεν τον φοβόμαστε»
Μεγάλη συγκέντρωση πρέπει να επιδείξουν οι ποδοσφαιριστές του Παναιτωλικού, χωρίς να φοβηθούν τον ΟΦΗ, όπως δήλωσε ο Γιώργος Θεοδωρίδης.

Σχολιάζοντας την πρεμιέρα του συλλόγου του Αγρινίου στη Σούπερ Λίγκα, ο έμπειρος χαφ υποστήριξε στο Novasports

«Η ομάδα είναι αρκετά έτοιμη για να αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ στην Κρήτη. Σε όλη την προετοιμασία για αυτό δουλεύουμε δυνατά ώστε να είμαστε έτοιμοι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Μόνο εύκολο δεν θα είναι αυτό το παιχνίδι, ξέρουμε τι έδρα έχει ο ΟΦΗ και πως μπορεί να επηρεάσει ο κόσμος τον ΟΦΗ όμως ξέρουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε, έχουμε καλή και ποιοτική ομάδα, ίσως χρειαστεί περισσότερο συγκέντρωση για αντιμετωπίσουμε και την έδρα και νομίζω πως κάτι θετικό θα βγει.

Για τις πολλές αλλαγές του ΟΦΗ δεν μπορεί κανείς να βγάλει εύκολα συμπεράσματα. Και εμείς έχουμε πολλές αλλαγές και κοιτάμε να αποκτήσουμε ομοιογένεια αλλά όπως δείξαμε στα φιλικά είμαστε σε καλό δρόμο.

Μου είναι αδιάφορο το αν θα παίξουμε πρώτο αγώνα εκτός ή εντός. Το σίγουρο είναι πως δεν μπορείς να ξέρεις σε τι κατάσταση είναι η κάθε ομάδα και εκεί κάπου θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε και εμείς τυχόν αδυναμίες και να φύγουμε με θετικό αποτέλεσμα από την έδρα του ΟΦΗ.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να σεβαστούμε τον ΟΦΗ αλλά να μην τον φοβηθούμε. Πλέον έχουμε κάποιες παραστάσεις σαν ομάδα από την πρώτη κατηγορία και δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι
».

Από νωρίς στο ΟΑΚΑ οι οπαδοί της ΑΕΚ!!

Ανακοίνωση με την οποία καλεί όσους προτίθενται να παρακολουθήσουν τον αγώνα με τη Ρόμα να βρεθούν από νωρίς στο ΟΑΚΑ για να προμηθευτούν το εισιτήριο τους εξέδωσε η ΑΕΚ.

Από νωρίς στο ΟΑΚΑ οι οπαδοί της ΑΕΚ
Για λόγους καλύτερης εξυπηρέτησης, καθώς αναμένεται να δώσουν αρκετοί οπαδοί της το «παρών» στο ΟΑΚΑ για το φιλικό με τη Ρόμα, η ΑΕΚ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, η «Ένωση» ότι τονίζει πως έχουν την πρόθεση να δουν τον συγκεκριμένο αγώνα να βρεθούν δύο ώρες νωρίτερα στα εκδοτήρια, ενώ θα ήταν καλό για όλους να έχουν το ακριβές αντίτιμο.

Η ανακοίνωση

«Παρακαλούνται οι φίλαθλοι που έχουν πρόθεση να αγοράσουν εισιτήρια το Σάββατο το απόγευμα όπως προσέλθουν στο γήπεδο έγκαιρα (τουλάχιστον δύο ώρες προ της έναρξης του αγώνα), ενώ κατά την προσέλευση τους στα εκδοτήρια να έχουν αποφασίσει πόσα εισιτήρια και σε ποια θύρα επιθυμούν να αγοράσουν.

Το ακριβές αντίτιμο μπορεί, επίσης, να επισπεύσει την εξυπηρέτηση όλων των φιλάθλων.

Υπενθυμίζουμε ότι απαγορεύεται η πώληση εισιτηρίου σε ανηλίκους. Γι’ αυτό το λόγο παιδικά εισιτήρια θα μπορούν να προμηθευτούν μόνο ενήλικοι που αγοράζουν κανονικό εισιτήριο ή είναι κάτοχοι εισιτηρίου διαρκείας».

“Πέταξε” για Αμερική!

17752be953817e7b39efa241ea775e5f_XL
Ο Κώστας Μήτογλου αναχώρησε σήμερα για την Αμερική αφού θα ενσωματωθεί στο πανεπιστήμιο του Γουέικ Φόρεστ.
Ο διεθνής καλαθοσφαιριστής πέρασε την περσινή σεζόν από τον Άρη.
Πηγή: arenafm.gr

Χωρίς άγχος ο Λάτβαλα!

Δύο ειδικές διαδρομές κέρδισε σήμερα ο Φινλανδός στο ράλι της Γερμανίας αυξάνοντας τη διαφορά του από τον δεύτερο Κρις Μικ.

Χωρίς άγχος ο Λάτβαλα
Στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης του ράλι της Γερμανίας συνεχίζει να βρίσκεται ο Γιάρι Μάτι Λάτβαλα μετά την ολοκλήρωση του πρώτου λουπ της δεύτερης ημέρας. Ο Φινλανδός οδηγός κέρδισε δύο ειδικές διαδρομές, αυξάνοντας τη διαφορά του από τον δεύτερο Κρις Μικ.

Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο Τιερί Νουβίλ.

Ατύχημα είχε ο Σεμπαστιάν Οζιέ στη δεύτερη ειδική διαδρομή με αποτέλεσμα οι αγωνοδίκες να ακυρώσουν την ειδική, καθώς ο Αλσατός οδηγός είχε σπάσει την προστατευτική μπάρα. Ο Οζιέ με τον συνοδηγό του μεταφέρθηκαν προληπτικά στο ιατρικό κέντρο, ωστόσο από την ομάδα διαβεβαίωσαν ότι δεν έχουν τραυματιστεί.


Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Λάτβαλα, Volkswagen, 1:36:43.3
2. Μικ, Citroen, +45.8
3. Νουβίλ, Hyundai, +53.8
4. Σόρντο, Hyundai, +55.1
5. Μίκελσεν, Volkswagen, +1:06.1
6. Έβανς, M-Sport, +1:28.6
7. Χιρβόνεν, M-Sport, +1:29.0
8. Όστμπεργκ, Citroen, +1:32.7
9. Μπουφιέ,Hyundai, +2:24.7
10. Πρόκοπ, Jipocar Czech National Team, +2:58.5

Οι νικητές των σημερινών ειδικών διαδρομών

SS7: Ρόμπερτ Κούμπισα
SS8: Ακυρώθηκε
SS9: Γιάρι Μάτι Λάτβαλα
SS10:Γιάρι Μάτι ΛάτβαλαΠηγή: sport-fm.gr

Τσεκάρει Κουρμπέλη ο Ολυμπιακός!!

Στο προσκήνιο του Ολυμπιακού επιστρέφει ο Δημήτρης Κουρμπέλης, με τους Πειραιώτες να βλέπουν «ζεστά» τον άσο του Αστέρα Τρίπολης.  
Μπορεί ο νεαρός μεσοαμυντικός να ακουγόταν όλο το προηγούμενο διάστημα για την ΑΕΚ, οι Πειραιώτες ωστόσο εμφανίζονται αποφασισμένοι να επιστρέψουν δυναμικά στη διεκδίκησή του. Οι  πρωταθλητές έχουν δείξει πως κινούνται για την... αφρόκρεμα των Ελλήνων παικτών και στο πλαίσιο αυτό φέρονται να βλέπουν με πολύ καλό... μάτι τον Κουρμπέλη, σύμφωνα με το «Goal».
ADVERTISEMENT
Δεν αποκλείεται μάλιστα ακόμα και το προσεχές διάστημα να υπάρχουν εξελίξεις στη συγκεκριμένη υπόθεση, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν κίνηση για την απόκτησή του.

Πηγή: gazzetta.gr

Σαββίδης: «Στη ρεβάνς θα νικήσουμε 5-0»!

Σίγουρος ότι ο ΠΑΟΚ θα καταφέρει να προκριθεί στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ εμφανίστηκε ο Ιβάν Σαββίδης, αλλά και προβληματισμένος για την εμφάνιση με τη Ζίμπρου. 
Ο ισχυρός άνδρας του Δικεφάλου παρακολούθησε το παιχνίδι με τους Μολδαβούς σε θαλαμηγό, ανοιχτά της Νάξου κι αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα αποβιβάστηκε στο νησί, φορώντας μάλιστα και φανέλα του ΠΑΟΚ, πηγαίνοντας να δειπνήσει σε ουζερί της περιοχής.
ADVERTISEMENT
Ο ομογενής επιχειρηματίας δεν άργησε να γίνει αντιληπτός από φίλους των «ασπρόμαυρων», οι οποίοι τον πλησίασαν και του εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την εικόνα της ομάδας, όπως αναφέρει η «Live Sport». O Σαββίδης συζήτησε για λίγη ώρα μαζί τους κι εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο ΠΑΟΚ θα καταφέρει να προκριθεί.
«Θα νικήσουμε 5-0 και θα περάσουμε!», εμφανίζεται να είπε χαρακτηριστικά ο διοικητικός ηγέτης του Δικεφάλου, ο οποίος πάντως δήλωσε προβληματισμένος κι αυτός με την εμφάνιση της ομάδας. Παράλληλα διαβεβαίωσε πως θα γίνουν δύο  δυνατές μεταγραφές στον ΠΑΟΚ και θα πάει καλά τη φετινή σεζόν.

Πηγή: gazzetta.gr

Εξετάζεται ο Πασκουάτο!

Την περίπτωση του Κριστιάν Πασκουάτο εξετάζει ο ΠΑΟΚ για την μεταγραφική ενίσχυσή του. Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός προτάθηκε και απασχολεί τον «Δικέφαλο του Βορρά». Δείτε την καριέρα του στην Ιταλία.

Εξετάζεται ο Πασκουάτο
Στο θεωρητικά βατό ευρωπαϊκό παιχνίδι με τη Ζίμπρου φάνηκε ξεκάθαρα πως ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να παρατείνει άλλο την μεταγραφική του ενίσχυση.

Οι ιθύνοντες του «Δικέφαλου του Βορρά» θέλουν παίκτη και μεσοεπιθετικά, με τον Κριστιάν Πασκουάτο να είναι μια από τις περιπτώσεις που βρίσκονται ψηλά στη λίστα τους.

Ο 25χρονος ξεκίνησε την καριέρα του από τη Γιουβέντους αλλά δεν μπόρεσε να βρει θέση στους «μπιανκονέρι», ενώ έχει περάσει και από την Ουντινέζε. Προέρχεται από μια γεμάτη σεζόν με την Πάντοβα στη Serie B, ενώ τον Ιούνιο τα δικαιώματά του πέρασαν ξανά στην Γιουβέντους.

Η καριέρα του σε αριθμούς:

2008-2012 Γιουβέντους 1 (0)
2008-2010 Εμπολι (δαν.) 35 (2)
2010 Τριεστίνα (δαν.) 16 (1)
2010-2011 Μόντενα (δαν.) 40 (9)
2011-2012 Λέτσε (δαν.) 12 (0)
2012 Τορίνο (δαν.) 3 (1)
2012-2014 Ουντινέζε 0 (0)
2012-2013 Μπολόνια (δαν.) 15 (2)
2013-2014 Πάντοβα (δαν.) 37 (7)
2014- Γιουβέντους 0 (0)

2009-2010 Ιταλία U-21 5 (0) Πηγή: sport-fm.gr

Χάβος: «Εκεί θα βασιστούμε»

Τα στοιχεία που πρέπει να έχει ο Παναιτωλικός για να μπορέσει να αποδράσει με το «διπλό» από την έδρα του ΟΦΗ ανέλυσε ο Μάκης Χάβος εν όψει της σημερινής πρεμιέρας της Σούπερ Λίγκας.

Χάβος: «Εκεί θα βασιστούμε»
Τον τρόπο με τον οποίο ο Παναιτωλικός θα καταφέρει να αντιμετωπίσει τη μαχητικότητα του ΟΦΗ, ο οποίος παίζει μέσα στην έδρα του, εξήγησε ο Μάκης Χάβος.

Μάλιστα, ο προπονητής του συλλόγου του Αγρινίου τόνισε ότι οι πρώτες αγωνιστικές του νέου πρωταθλήματος, το οποίο θα ξεκινήσει σήμερα, θα είναι «αναγνωριστικές».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του 45χρονου τεχνικού στο Novasports

«Καλή χρονιά και υγεία σε όλους. Είναι το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς, η ζέστη ακόμα είναι αφόρητη για όλους. Από κει και πέρα έχουμε δουλέψει πολύ καλά όπως και οι αντίπαλοι μας άλλωστε. Οι δυο -τρεις πρώτες αγωνιστικές θεωρώ πως θα είναι αναγνωριστικές αλλά πιστεύω ότι θα γίνει ένα καλό παιχνίδι, ο ΟΦΗ διακρίνεται για την μαχητικότητα του και την έδρα του αλλά και εμείς πιστεύω ότι έχουμε κάνει βήματα προόδου.

Πρέπει να είμαστε καλοί και στις τέσσερις φάσεις του παιχνιδιού και ειδικά στο αμυντικό μας κομμάτι και το τρανζίσιον το γρήγορο έτσι ώστε να βρούμε χώρους να χτυπήσουμε στην κόντρα επίθεση παρότι είναι μικρό το γήπεδο. Από κει και πέρα όπως είπαμε είναι πρεμιέρα, θα παρουσιαστούν δυο καινούργιες ομάδες καθώς έχουμε αλλάξει και οι δύο πολλούς παίκτες και ας κερδίσει ο καλύτερος.

Όταν μια ομάδα κτίζεται από την αρχή θέλει χρόνοι και διάρκεια ειδικά όταν αλλάζεις και το σχηματισμό, όμως εμείς πρέπει να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι για να πάρουμε το αποτέλεσμα.

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην πρώτη κατηγορία και θα πρέπει να μας διακρίνει και στην Κρήτη αλλά και σε όλα τα ματς πνεύμα μαχητικότητας. Ήδη από πέρσι αρχίσαμε να κάνουμε καλύτερα ματς εκτός έδρας, έχουν έρθει καινούργια παιδιά τα οποία είναι καλοί παίκτες και θα μας βοηθήσουν και αυτό που προέχει είναι να μπει από την πρώτη αγωνιστική το πνεύμα του νικητή.

Πάντα τα εκτός έδρας παιχνίδια στην πρεμιέρα κρύβουν παγίδες, ίσως είναι καλό που ορθέ έτσι η κλήρωση
».

«Πιο κοντά από ποτέ ο Μήτρογλου»

Αυξάνονται οι πιθανότητες η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια να αποτελέσει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του Κώστα Μήτρογλου, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ισπανικά Μέσα.

«Πιο κοντά από ποτέ ο Μήτρογλου»
Προχωρημένες είναι οι διαπραγματεύσεις της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια με την Φούλαμ για την απόκτηση του Κώστα Μήτρογλου, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν σήμερα στην Ισπανία.

Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα «elidealgallego.com» έγραψε ότι «η απόκτηση του Έλληνα επιθετικού μπορεί να είναι πιο κοντά από ποτέ, μετά τις διαπραγματεύσεις με τον σύλλογό του και τους εκπροσώπους του ποδοσφαιριστή».

Αν και δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση από την πλευρά των δύο συλλόγων ή εκείνη του διεθνούς φορ, όλα δείχνουν ότι η ερχόμενη εβδομάδα θα είναι καθοριστική για τη μεταγραφή του.

Το ίδιο δημοσίευμα, μάλιστα, αναφέρει ότι εκτός από την «Ντεπόρ», o 25χρονος παίκτης απασχολεί και άλλες ευρωπαϊκές ομάδες, με το ενδιαφέρον να είναι στα ύψη, καθώς πλησιάζουμε στη λήξη της μεταγραφικής περιόδου. Πηγή: sport-fm.gr

Γκατούζο: «Δύσκολη η πρεμιέρα, αλλά…»

Παρά τους κινδύνους που κρύβει μία πρεμιέρα πρωταθλήματος, ο Τζενάρο Γκατούζο παρουσιάστηκε αισιόδοξος ότι ο ΟΦΗ θα καταφέρει να πάρει τη νίκη κόντρα στον Παναιτωλικό.

Γκατούζο: «Δύσκολη η πρεμιέρα, αλλά…»
Έτοιμος να πάρει το πρώτο «τρίποντο» της φετινής σεζόν είναι ο ΟΦΗ, όπως δήλωσε ο Τζενάρο Γκατούζο εν όψει του αποψινού αγώνα με τον Παναιτωλικό στο «Γεντί Κουλέ».

Ο Ιταλός προπονητής υποστήριξε ότι η Σούπερ Λίγκα είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα, αλλά πιστεύει στις δυνατότητες της ομάδας του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο 36χρονος τεχνικός στο Novasports

«Ήταν μια δύσκολη περίοδος όμως η ομάδα γίνεται καλύτερη παιχνίδι με το παιχνίδι. Πάντα η πρεμιέρα είναι δύσκολη ειδικά αν παίζει στην έδρας σου. Έχω μεγάλη εκτίμηση στην ομάδα του Παναιτωλικού, αλλά νομίζω ότι η ομάδα είναι έτοιμη για αυτό το παιχνίδι.

Ξέρω το Ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν το μαθαίνω τώρα. Ξέρω ότι είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα, πιστεύω όμως πολύ στην ομάδα μου και μου αρέσει πολύ και η ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλοι μας.

Οι παίκτες που ήρθαν έχουν λίγο καιρό στην ομάδα και είναι δύσκολο να φτιάξεις ομάδα σε 25 μέρες, αλλά δουλεύουμε μαζί με τον πρόεδρο πολύ σκληρά έχοντας υπόψη μας ότι πρέπει να κινηθούμε με μικρό μπατζετ όμως πιστεύω ότι σε δυο εβδομάδες θα παρουσιαστούμε έτοιμοι.

Δεν υπάρχουν πλεονεκτήματα στο ποδόσφαιρο. Στο ποδόσφαιρο όλα παίζονται μέσα στο γήπεδο. Ξέρουμε ότι τα δυο πρώτα ματς είναι εντός αλλά αυτό δεν φτάνει. Η ομάδα που παίζουμε στην πρεμιέρα είναι πολύ καλή ομάδα που παίζει πολύ γρήγορα και με αντεπιθέσεις και πρέπει να ανταπεξέλθουμε σε αυτό και να κερδίσουμε. Έχω μεγάλο σεβασμό στον Παναιτωλικό, είδα όλα τα παιχνίδια της και μίλησα στους παίκτες μας για τους κινδύνους».

Αποφασίζουν για «κόφτη» και φορ!

Μετά το φιλικό με τη Ρόμα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη κορυφής με αντικείμενο την περαιτέρω ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ στην ΑΕΚ, με την προσοχή να είναι στραμμένη σε φορ και αμυντικό χαφ.

Αποφασίζουν για «κόφτη» και φορ
Στους ρυθμούς του αποψινού φιλικού με την Ρόμα κινούνται όλοι στην ΑΕΚ και, όπως είναι φυσικό, όλα τα υπόλοιπα θέματα έχουν πάει κάπως πίσω. Ένα από αυτά είναι και η περαιτέρω ενίσχυση – και αν χρειάζεται να γίνει – του υπάρχοντος ρόστερ της «Ένωσης».

Κατά την παραμονή του Δημήτρη Μελισσανίδη στο Πήλιο δεν πάρθηκε κάποια απόφαση, όμως οι εξελίξεις μπορεί να σημειωθούν μετά το παιχνίδι με τους «τζιαλορόσι».

Συγκεκριμένα, ο Τραϊανός Δέλλας θα δει πού χρειάζεται ενίσχυση στον αγώνα – υψλών απαιτήσεων με τους Ρωμαίους και μαζί με τους Μπάγεβιτς και Μιλοβάνοβιτς θα αποφασίσουν για την απόκτηση επιθετικού και αμυντικού μέσου.

Για το αν ο «Δικέφαλος» θα κάνει κάποια μεταγραφική κίνηση, όλα είναι ρευστά. Αν πάντως αποφασιστεί να γίνει κρούση, πρώτο μέλημα είναι ο φορ.

Ο Μιλοβάνοβιτς, πάντως, έχει ενημερώσει για τη λίστα που έχει και αφορά κυρίως επιθετικούς από την ισπανική αγορά και την αγορά των Βαλκανίων. Και ανάμεσά τους υπάρχουν περιπτώσεις που πραγματικά είναι πολύ ενδιαφέρουσες. Πηγή: sport-fm.gr

Με στόχο το 42ο!!

Στη μάχη για την κατάκτηση του 42ου πρωταθλήματος της ιστορίας του ρίχνεται απόψε ο Ολυμπιακός, ο οποίος υποδέχεται στο Καραϊσκάκη τη νεοφώτιστη Νίκη Βόλου. Πώς θα παρατάξει τους Πειραιώτες ο Μίτσελ.

Με στόχο το 42ο!
Τη νίκη σε συνδυασμό μία θεαματική εμφάνιση θέλει ο Ολυμπιακός στην αποψινή πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στη Νίκη Βόλου, ώστε να ξεκινήσει με το δεξί την προσπάθειά του για την κατάκτηση του 42ου πρωταθλήματος της ιστορίας του (21:30, Novasports 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Το φετινό καλοκαίρι ήταν «καυτό» για τους πρωταθλητές Ελλάδας, οι οποίοι ξεκινούν την προσπάθειά τους για την διατήρηση των κεκτημένων, έχοντας ως… προίκα τις πολύ καλές εμφανίσεις που πραγματοποίησαν στην Αμερική και τις προσθήκες στο ρόστερ της ομάδας.

Οι Πειραιώτες επιθυμούν να δείξουν με το «καλημέρα» ότι είναι δεν πρόκειται να δώσουν περιθώρια αμφισβήτησης στους επίπεδους συνδιεκδικητές του τίτλου.

Στόχος του Μίτσελ είναι οι «ερυθρόλευκοι» να παίζουν γρήγορο και συνάμα θεαματικό ποδόσφαιρο, προσφέροντας στον κόσμο αυτό ακριβώς που θέλει κάθε φορά που βρίσκεται στο Καραϊσκάκη, ενώ πλέον έχει αρκετές επιλογές για να παρατάσσει διαφορετικό σχήμα ανάλογα με τον αντίπαλο.

Στο καθαρά αγωνιστικό, ο Ισπανός τεχνικός θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Ρομπέρτο, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Ελαμπντελαουί, Παπαδόπουλο, Αμπιντάλ και Μαζουάκου.

Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν οι Κασάμι και Εντινγκά, με τον Ντομίνγκες σε ελεύθερο ρόλο. Την τριπλέτα της επίθεσης θα αποτελέσουν οι Αφελάι, Ντοσεβί και Διαμαντάκος.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μέγιερι, Μπενίτες, Μποτία, Μπουχαλάκης, Γκαζαριάν, Σαλίνο και Σαβιόλα. Εκτός είναι οι Σιόβας, Φουστέρ, Μανωλάς και Μανιάτης.

Προϊστορία

Συνολικά σε 5 αναμετρήσεις εντός έδρας απέναντι στη Νικη Βόλου, ο Ολυμπιακός έχει ισάριθμες νίκες.

Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα

09/01/1966 Ολυμπιακός-Νίκη Βόλου 3-0
07/03/1965 Ολυμπιακός-Νίκη Βόλου 5-1
27/10/1963 Ολυμπιακός-Νίκη Βόλου 4-0
07/10/1962 Ολυμπιακός-Νίκη Βόλου 4-1
25/11/1961 Ολυμπιακός-Νίκη Βόλου 2-1 Πηγή: sport-fm.gr

Έπεσαν οι τόνοι με Βίτορ!

Ο Μιγκέλ Βίτορ απολογήθηκε για το πειθαρχικό παράπτωμα και επέστρεψε άμεσα στις υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ λόγω έλλειψης επιλογών. Ποιοι θα απουσιάσουν από την πρεμιέρα με την Καλλονή.

Έπεσαν οι τόνοι με Βίτορ
Έπεσαν οι τόνοι με Μιγκέλ Βίτορ στον ΠΑΟΚ. Αφού απολογήθηκε στον Ζήση Βρύζα για το περιστατικό με τον Άγγελο Αναστασιάδη επανεντάχθηκε άμεσα στις υποχρεώσεις του «Δικέφαλου του Βορρά» που είχε ξεμείνει με μόλις έναν καθαρόαιμο κεντρικό αμυντικό.

Ο Πορτογάλος έπεσε στη δυσμένεια του Έλληνα τεχνικού ο οποίος τον απέκλεισε από την αποστολή για το ευρωπαϊκό παιχνίδι με τη Ζίμπρου και τον παρέπεμψε στη διοίκηση έπειτα από το πρόσφατο πειθαρχικό του παράπτωμα. Του επιβλήθηκε πρόστιμο (βάσει πειθαρχικού κανονισμού) και το θέμα μπαίνει στην άκρη.

Πρεμιέρα με απουσίες

Με απουσίες θα παραταχθεί ο ΠΑΟΚ απέναντι στην Καλλονή (24/8, Τούμπα), στην πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας. Ο Στέφανος Αθανασιάδης «κουβαλάει» τιμωρία (κάρτες) από την περσινή σεζόν, ο Εγιάλ Γκολάσα ταλαιπωρείται από θλάση, ενώ ο Στέλιος Κίτσιου θα προφυλαχθεί. Πηγή: sport-fm.gr

Για αυτό… προτίμησε Γ’ Εθνική!

Τους λόγους για τους οποίους προκρίθηκε η λύση του υποβιβασμού του Άρη στη Γ’ Εθνική εξηγεί σήμερα η SportDay.

Για αυτό… προτίμησε Γ’ Εθνική
Αρκετή κουβέντα υπήρξε τις προηγούμενες μέρες για το αν πρέπει ο Άρης να συμμετάσχει στη Football League ή να παίξει στη Γ’ Εθνική, με ταυτόχρονη λύση της ΠΑΕ και εκκαθάριση των χρεών του συλλόγου.

Η SportDay εξηγεί τους λόγους για τους οποίους «προτιμήθηκε» η λύση του υποβιβάσιμου, αν και υπήρχαν κάποιες ελπίδες να παλέψει για άμεση άνοδο στη Σούπερ Λίγκα.

Λοιπόν έχουμε και λέμε…

Πρώτα από όλα ο στόχος της άμεσης επανεκκίνησης, καθώς η ομάδα ξεφεύγει από τις λύσεις που την κρατούν… διασωληνωμένη και πλέον της δίνεται η δυνατότητα να επιστρέψει – καλώς εχόντων των πραγμάτων – σε δύο χρόνια στην πρώτη κατηγορία, καθαρή σε όλα τα επίπεδα.

Δεύτερον, ο σύλλογος απαλλάσσεται από τα χρέη, αφού από πέφτουν στα μισά από τα 21 εκατ. ευρώ που υπολογίζεται ότι χρωστούν οι Θεσσαλονικείς και δεν έχουν καμία σχέση με τα 150 εκατ. ευρώ της ΑΕΚ. Όλα αυτά τα χρόνια, μάλιστα, ο Άρης προσπαθεί – έστω και δύσκολα – να καλύπτει τα χρέη του σε Δημόσιο, πρώην παίκτες, προπονητές και πιστωτές.

Τρίτο, η λύση του υποβιβασμού στη Γ' Εθνικής λειτουργεί και ως παραδειγματική τιμωρία όσων οδήγησαν την ομάδα σε αυτό το σημείο (βλέπε Σκόρδας, Αθανασιάδης κτλ), οι οποίοι έκαναν κακοδιαχείριση ή κατασπατάλησαν έσοδα από τις πετυχημένες ευρωπαϊκές χρονιές της ομάδας ή απλά κορόιδεψαν τον αγνό κόσμο της ομάδας.

Τέταρτο και τελευταίο, από τη στιγμή που τα χρέη δεν έχουν την παλιά ύπαρξή τους, μπορεί να βρεθεί πιο εύκολα κάποιος επίδοξος επενδυτής, ο οποίος θα δώσει όραμα και ελπίδα στους οπαδούς και να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις που υπάρχουν από εδώ και στο εξής. Πηγή: sport-fm.gr

Βραδιά… Champions League!!

Ένα παιχνίδι που έχουν καιρό να ζήσουν θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά οι οπαδοί της ΑΕΚ που θα βρεθούν στο ΟΑΚΑ για τον αγώνα με τη Ρόμα.

Βραδιά… Champions League!
Κάτι από το ένδοξο παρελθόν της θα θυμίζει η σημερινή βραδιά για την ΑΕΚ, η οποία υποδέχεται τη Ρόμα στο Ολυμπιακό Στάδιο (20:30, OTE Sport 3, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Έστω και αν πρόκειται για φιλική αναμέτρηση, το σημερινό ματς με τους Ρωμαίους φέρνει στο μυαλό όλων των οπαδών της «Ένωσης» τις βραδιές Champions League.

Μάλιστα, οι «τζιαλορόσι» θα έρθουν στην Αθήνα με όλα τους τα αστέρια, με τον Τραϊανό Δέλλα να καταστρώνει τα πλάνα του έτσι ώστε να διαπιστώσει τη δυναμική της ομάδας του κόντρα σε ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του ιταλικού πρωταθλήματος.

Όλα δείχνουν ότι ο Έλληνας τεχνικός θα παρατάξει με 4-2-3-1 τον «Δικέφαλο» απέναντι στο 4-3-3 που θα επιλέξει ο Ρούντι Γκαρσία. Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Ανέστης, με την άμυνα να αποτελείται – από δεξιά προς αριστερά – τους Μπακάκη, Κολοβέτσιο, Λαμπρόπουλο και Πεταυράκη. Στα χαφ θα είναι οι Κορδέρο, Ανάκογλου, μπροστά τους ο Μάνταλος και οι Πλατέλλας (δεξιά), Μπαρμπόσα (αριστερά) και Αραβίδης (φουνταριστός).

Την αποστολή των «τζιαλορόσι» αποτελούν οι Αστόρι, Μποριέλο, Κόουλ, Ντε Ρόσι, Ντε Σάνκτις, Ντέστρο, Εμανούελσον, Ζερβίνιο, Κεϊτά, Ιτούρμπε, Λιάλιτς, Λόμποντ, Ναϊγκολάν, Παρέδες, Ρομανιόλι, Σανάμπρια, Σόμα, Σκορούπσκι, Τοροσίδης και Τότι. Πηγή: sport-fm.gr

Κλείνει ως έχει, αν…!

Την απόφαση να προχωρήσουν στην περαιτέρω ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ του Παναθηναϊκού, μόνο αν προκύψει κάποια εξαιρετική περίπτωση, έλαβαν οι ιθύνοντες του συλλόγου.

Κλείνει ως έχει, αν…
Εφόσον ο Αμπέντ δεν επιστρέψει στην ομάδα και δεν προκύψει κάποια εξαιρετική περίπτωση μέχρι τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου, ο Μπερίσα (ως δανεικός από τη Ρόμα) θα αποτελέσει την τελευταία προσθήκη στο υπάρχον ρόστερ του Παναθηναϊκού.

Αυτό αποφασίστηκε στη χθεσινή σύσκεψη – κορυφής, όπου συμμετείχαν ο Γιάννης Αλαφούζος, ο Τάκης Φύσσας, ο Νίκος Νταμπίζας, ο Δημήτρης Σαραβάκος και ο Γιάννης Αναστασίου.

«Είμαι καλυμμένος με το ρόστερ και πιστεύω, ότι υπάρχουν παίκτες, που μπορούν να εξελιχθούν μέσα στη χρονιά. Προκειμένου να έρθει ένας παίκτης, χωρίς να είναι κάτι το εξαιρετικό προτιμώ να μην έρθει και να βελτιώσουμε τα παιδιά, που έχουμε στην ομάδα», ήταν τα λόγια του Έλληνα τεχνικού μετά το τέλος του αγώνα με τη Μίντιλαντ και επανέλαβε μεταξύ των άλλων ανθρώπων του συλλόγου.

Μάλιστα, θεωρεί ότι σε λίγο καιρό θα είναι έτοιμος να προσφέρει και ο Μπαϊράμι, ο οποίος προπονείται κανονικά όλο αυτό το διάσημα.

Όσον αφορά τον Αμπέντ, μέχρι και χθες το βράδυ οι «πράσινοι» δεν είχαν λάβει κάποια απάντηση από τη Νιούκαστλ στην πρόταση των 600.000 ευρώ που είχαν καταθέσει πριν από μερικές ημέρες. Πάντως οι Αγγλοι φαίνεται ότι δεν είναι διατεθειμένοι να παραχωρήσουν τον Αλγερινό μέσο, εκτός αν αλλάξει κάτι τις επόμενες ημέρες.

Από κει και πέρα, υπάρχει και άλλη μία περίπτωση παίκτη, που αγωνίζεται στον άξονα και στα άκρα, αλλά είναι σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με άλλη ομάδα και πιθανότατα δεν πρόκειται να γίνει κάτι. Ο Νταμπίζας κοιτάει για να βρει κάποιον παίκτη για την μεσοεπιθετική γραμμή, αλλά δύσκολα θα προχωρήσει κάτι. Πηγή: sport-fm.gr

Σαφάρι για τον αντι-Σάμαρη!

Τον παίκτη που θα καλύψει το κενό που υπάρχει στα χαφ ψάχνει ο Ολυμπιακός, με το όνομα του Κλεμάν Σαντόμ να είναι ψηλά στη σχετική λίστα. Ποιες οι άλλες περιπτώσεις που κοιτάζουν οι «ερυθρόλευκοι».

Σαφάρι για τον αντι-Σάμαρη

Μετά τη μετακίνηση του διεθνούς χαφ στους «αετούς» προέκυψε ξανά το όνομα του Πάπε Ντιόπ, ενός παίκτη που είχε εξεταστεί στο πρόσφατο παρελθόν και, μάλιστα, υπήρξαν προχωρημένες επαφές για την απόκτησή του με τη Λεβάντε.

Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» δεν ενδιαφέρονται μόνο για τον Σενεγαλέζο άσο. Από χθες το βράδυ έχει προκύψει η πληροφορία ότι στο μεταγραφικό στόχαστρο των πρωταθλητών Ελλάδας βρίσκεται ο Κλεμάν Σαντόμ.

Πρόκειται για τον 27χρονο χαφ της Παρί Σεν Ζερμέν και, όπως γράφει η SportDay πληροί τις προϋποθέσεις του Μίτσελ για ν' αντικαταστήσει τον Σάμαρη. Ωστόσο, οι Πειραιώτες τονίζουν ότι για εκείνους έχει προτεραιότητα το σημερινό παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου, στην πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας.

Δεν αποκλείεται, όμως, να προκύψει και κάποιος παίκτης που να αποτελεί έκπληξη και το όνομά του να μην έχει ακουστεί ή να πρόκειται για ποδοσφαιριστή με δυνατό… βιογραφικό.

Όσον αφορά τώρα την υπόθεση του επιθετικού, στον Ολυμπιακό βρίσκονται σε αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου στο Μεξικό για τον Άλαν Πουλίδο, αλλά για παν ενδεχόμενο εξετάζουν τις εναλλακτικές λύσεις του διεθνούς φορ.

Εφόσον ο 23χρονος άσος δικαιωθεί, τότε δεν θα αποκτηθεί άλλος παίκτης (πέρα από τον μέσο), αλλά μεταξύ των παικτών που εξετάζονται φέρονται να είναι ο Κώστας Μήτρογλου και ο Ζόνας της Βαλένθια. Πηγή: sport-fm.gr

Καλή σεζόν!!

Σέντρα έχουμε σήμερα στο 79ο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής και 9ο υπό την ονομασία Σούπερ Λίγκα, με τον πρωταθλητή Ολυμπιακό να ρίχνεται στη μάχη, μαζί με άλλες πέντε ομάδες.

Καλή σεζόν!

Μέχρι τα τέλη Απριλίου αναμένεται να ζήσουμε μοναδικές συγκινήσεις και ελπίζουμε κάθε αγωνιστική να είναι μία «όμορφη μέρα», όπως λέει και το νέο τηλεοπτικό σποτ της Nova.

Στην πρεμιέρα της φετινής… κούρσας έχουμε τρεις αναμετρήσεις, με σημαντικότερη εκείνη του Ολυμπιακού με τη Νίκη Βόλου, με τους πρωταθλητές Ελλάδας να επιθυμούν να διατηρήσουν τα κεκτημένα στο δρόμο για τον 42ο τίτλο τους.

Στόχος του Μίτσελ και των παικτών του είναι να μπουν με το δεξί στο πρωτάθλημα, ώστε να ικανοποιήσουν τον κόσμο που θα βρεθεί στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» απέναντι στους νεοφώτιστους.

Νωρίτερα, στις 19:15 έχουμε άλλες δύο αναμετρήσεις: τον αγώνα Κέρκυρα-Πανθρακικός και το ΟΦΗ-Παναιτωλικός. Οι «φαίακες» επιστρέφουν μετά τη σεζόν 2012/13, όταν και είχαν υποβιβαστεί στη Β’ Εθνική και αντιμετωπίζουν την ακριτική ομάδα που αποτέλεσε μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της περσινής αγωνιστικής περιόδου.

Όσον αφορά τον άλλο αγώνα, οι Κρητικοί έχουν στον πάγκο τους πλέον έναν σπουδαίο ποδοσφαιριστή που ευελπιστεί να έχει ανάλογη καριέρα ως προπονητή. Ο λόγος για τον Τζενάρο Γκατούζο, ο οποίος αποτελεί σημείο αναφοράς για τους Ηρακλειώτες. Από την πλευρά του, ο σύλλογος του Αγρινίου επιθυμεί να κάνει μία πορεία ανάλογη (ίσως και καλύτερη) με την περσινή, καθώς τερμάτισαν στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής

Σάββατο, 23 Αυγούστου 2014

Κέρκυρα - Πανθρακικός (19:15, NS1): Σταύρος Μάνταλος (Καβάλας)
ΟΦΗ – Παναιτωλικός (19:15, NS2): Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών)
Ολυμπιακός – Νίκη Βόλου (21:30, NS2): Γιώργος Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)

Κυριακή, 24 Αυγούστου 2014

Ατρόμητος-Πλατανιάς (19:15, NS3): Ιωάννης Δελφάκης (Αρκαδίας)
Βέροια - Skoda Ξανθή (19:15, NS7): Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών)
ΠΑΟΚ-Καλλονή (19:15, NS2): Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας)
ΠΑΣ Γιάννινα – Αστέρας Τρίπολης (19:15, NS4): Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός (21:30, NS1): Δημήτρης Θάνος (Γρεβενών)

Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2014

Πανιώνιος-Εργοτέλης (21:30, NS1): Θανάσης Γιάχος (Χίου)Πηγή: sport-fm.gr

Team USA για ένα δεκάλεπτο!

Οι ΗΠΑ επικράτησαν 112-86 του Πουέρτο Ρίκο στη Νέα Υόρκη παίζοντας καλό μπάσκετ για ένα δεκάλεπτο. Κορυφαίος ο Κάρι, έπαιξε αλλά λίγο ο Ρόουζ.

Team USA για ένα δεκάλεπτο
Χωρίς να εντυπωσιάσει, η ομάδα των ΗΠΑ νίκησε 112-86 στο «Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν» το Πουέρτο Ρίκο. Ο Στίβεν Κάρι είχε 20 πόντους και ξεχώρισε από την ομάδα του Μάικ Σιζέφσκι, που έπαιξε σύμφωνα με τις δυνατότητές της μόνο στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν και έφτασε τη διαφορά στο +20.

Ο Ντέρικ Ρόουζ έπαιξε μόλις 13 λεπτά έχοντας 6 πόντους και 4 ασίστ, αλλά θα είναι στη δωδεκάδα που θα ανακοινωθεί το Σάββατο. Εκτός έμειναν οι ΝτεΡόζαν, Λίλαρντ, Ντράμοντ και Χέιγουορντ.

Από την τρίτη κατά σειρά αντίπαλο της Ελλάδας στο Μουντομπάσκετ, οι δύο «κοντοί», Μπαρέα και Αρόγιο, με 16 και 15 πόντους αντίστοιχα ήταν αυτοί που ξεχώρισαν.

Δεκάλεπτα: 24-24, 52-47, 87-67, 112-86.

ΗΠΑ: Φαρίντ 12 (5 ριμπ.), Χάρντεν 13 (4 ριμπ., 3 ασίστ, 3 κλεψ., 2 τάπες), Ντέιβις 10 (5 ριμπ.), Κάρι 20 (4 ασίστ), Ίρβινγκ 11 (6 ασίστ, 4 ριμπ.), Γκέι 13, Τόμπσον 12, Ρόουζ 6 (4 ασίστ), Πλάμλι 4 (5 ριμπ.), Πάρσονς 3, Κάζινς 8 (4 ριμπ.), Κόρβερ.

Πουέρτο Ρίκο: Φράνκλιν 6 (6 ριμπ.), Μπάλκμαν 7, Σάντσες 10, Αρόγιο 15, Μπαρέα 16 (5 ριμπ., 3 ασίστ), Χουέρτας 6, Κλεμέντε 8 (5 ριμπ.), Γκαλίντο 6, Σαντιάγκο 6, Ριβέρα 2, Βασάγιο 4. Πηγή: sport-fm.gr

Primera... στη σέντρα!!

H Primera Division στη σέντρα και το gazzetta.gr παρουσιάζει όλους τους φετινούς μονομάχους!
Το ακριβότερο πρωτάθλημα του Πλανήτη στη σέντρα! Η Πριμέρα αρχίζει με την πρωταθλήτρια Ατλέτικο πανέτοιμη να υπερασπιστεί τον τίτλο της, την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ ακόμα πιο ενισχυμένη και τη Μπαρτσελόνα με νέα φιλοσοφία και πρόσωπα. Πολλά άλλαξαν στο πρωτάθλημα, τα ταμεία έσπασαν, Μαδριλένοι και Καταλανοί δαπάνησαν περισσότερα από 250 εκατ. ευρώ για παίκτες όπως ο Σουάρες, ο Χάμες, ο Κρόος, ο Ράκιτιτς. Από κοντά και η Ατλέτικο, η οποία μπορεί να έχασε Κουρτουά και Κόστα, όμως δαπάνησε κοντά στα 80 εκατ. ευρώ και στο Σούπερ Καπ έδειξε πως θα σταθεί και φέτος παλικαρίσια... Να μπει ομάδα ανάμεσά τους; Δύσκολο... Η Βαλένθια είναι πιο δυνατή, η Αθλέτικ πιο συμπαγής με τον Βαλβέρδε στον πάγκο της . Πάντως, τη δεδομένη στιγμή δεν υπάρχει η ομάδα- έκπληξη για την υπέρβαση! Για τη μάχη του υποβιβασμού, οι δυο νεοφώτιστές, Εϊμπάρ, Κόρδοβα δεν είναι ακόμα έτοιμες για την αλλαγή, ενώ Λεβάντε και Χετάφε παρουσιάζονται αποδυναμωμένες. Η συνέχεια στο... χορτάρι!
ADVERTISEMENT
Σέντρα με οχτώ νέους προπονητές και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τους 20 μονομάχους της Πριμέρα!
Ατλέτικο: Το άπιαστο(;) όνειρο του repeat 

Αυτό που έκανε πέρσι: την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την παρουσία στον τελικό του Champions League ελάχιστοι πιστεύουν πως θα μπορέσει να τα επαναλάβει. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πρεσάρει από πολύ κοντά τους δύο μεγάλους. Αλλωστε έδειξε και στο ισπανικό Σούπερ Καπ ότι μπορεί να κοντράρει μία χαρά τη Ρεάλ. Ο Ντιέγο Σιμεόνε καλείται να χτίσει ουσιαστικά μία καινούργια ομάδα, καθώς έχασε πολύ σημαντικούς παίκτες, όπως οι Κουρτουά, Ντιέγκο Κόστα, Φιλίπε Λουίς, ακόμα και τον Βίγια ή τον Αντριάν. Ωστόσο, οι κινήσεις στις μεταγραφές χαρακτηρίστηκαν εξαιρετικές, Μάντζουκιτς και Γκριεζμάν σίγουρα θα φέρουν μεγάλη φρεσκάδα, δύναμη, φαντασία και ταχύτητα μπροστά. Το θέμα όμως είναι τι θα γίνει πίσω. Με τη μεσαία γραμμή να διατηρεί την ομοιογένεια της, θεωρείται στοίχημα ο Σικέιρα στα αριστερά της άμυνας και κυρίως το ποιος θα θα αντικαταστήσει τον Κουρτουά. Ταλαντούχος ο Ομπλάκ, έμπειρος ο Μογιά, αλλά κανείς τους δεν έχει τις ικανότητες του Βέλγου πορτιέρο, ο οποίος ήταν για χρόνια ο -δανεικός- φύλακας άγγελος στα όνειρα που έκαναν οι Ροχιμπλάνκος.
Μπαρτσελόνα: Μια νέα ομάδα...  

Νέος τεχνικός, νέα φιλοσοφία, νέα πρόσωπα. Πολλές αλλαγές στο ρόστερ, ώστε να σβήσουν μια χρονιά που έφερε μόνο απογοήτευση. Εσπασε τα ταμεία της για να φέρει τον Σουάρες στη Βαρκελώνη, έστω και αν ο Ουρουγουανός... πληρώνει ακόμα το δάγκωμα στον Κιελίνι. Τουλάχιστον κάνει προπονήσεις με την ομάδα και ετοιμάζεται για το Clasico! O Λουίς Ενρίκε φέρνει πολλά χαμόγελα στο «Καμπ Νου», πιστεύουν πολύ στην αξία του και τα πρώτα δείγματα είναι θετικά. Νέα πρόσωπα στο τέρμα, με τους Μπράβο, Τερ Στέγκεν να δηλώνουν έτοιμοι να κάνουν τη διαφορά. Η «σημαία» της ομάδας, ο Κάρλες Πουγιόλ είπε αντίο, και οι Ματιέ, Βερμάελεν θέλουν να δώσουν απαντήσεις στην... αμφισβήτηση. Νέο αίμα και στο κέντρο, ο Ράκιτιτς μετά από μια τεράστια σεζόν στη Σεβίλλη είναι πανέτοιμος για το μεγάλο άλμα στην καριέρα του. Ο Τσάβι έμεινε και ο Μέσι ελπίζει πως φέτος ο Νεϊμάρ θα δικαιώσει τις προσδοκίες όλων των Καταλανών. Ο Ενρίκε πάντως ψάχνει άμεσα τον τρίτο της επίθεσης, αφού Φάμπρεγας, Σάντσες αποτελούν παρελθόν και ο Πέδρο είναι τραυματίας! Ωστόσο, στο... 90' ήρθε το χτύπημα της FIFA και η Μπαρτσελόνα θέλει να κάνει μεταγραφές και για το 2015. Κόκε, Ρόις, Κουαδράδο στη λίστα, αλλά ο χρόνος τελειώνει...
Ρεάλ Μαδρίτης: Ακόμα πιο ισχυρή...
Εχοντας ήδη κατακτήσει το Champions League και το Copa del Rey στην πρώτη του σεζόν στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» και με το SuperCopa να παίζεται ακόμα, ο Κάρλο Αντσελότι θα προσπαθήσει φέτος να πάρει την κούπα που του λείπει. Διαθέτωντας ένα από τα πιο δυνατά ρόστερ των τελευταίων ετών στην Ευρώπη, οι Μερένγκες δεν σταμάτησαν εκεί και έγιναν ακόμα πιο ισχυροί με την απόκτηση του καλύτερου τερματοφύλακα του Mundial, Κέιλορ Νάβας, του μεσοεπιθετικού που έβγαλε μάτια πετυχαίνοντας 6 γκολ, Χάμες Ροδρίγες και του εγκεφάλου της Γερμανίας και Παγκόσμιου Πρωταθλητή, Τόνι Κροος. Η Ρεάλ είναι κάτι περισσότερο από δεδομένο ότι θέλει να επιστρέψει στον θρόνο της εντός συνόρων και στην προσπάθεια για να το καταφέρει ο Ιταλός θα έχει ευχάριστους πονοκεφάλους. Αν και οι Ντι Μαρία και Κεντίρα είναι πιθανό να κάνουν χώρο με αποχώρησή τους, ο Καρλέτο είναι αναγκασμένος να αφήσει πολύ ταλέντο εκτός της βασικής 11άδας. Το πιο λογικό είναι να δούμε τους Blancos με σύστημα 4-2-3-1, με τον Κασίγιας στο τέρμα, Μαρσέλο, Ράμος, Πέπε, Καρβαχάλ στην άμυνα, Κροος-Μόντριτς στο κέντρο και Χάμες, Μπέιλ, Ρονάλντο πίσω από τον Μπενζεμά.
Αθλέτικ: Με τη σιγουριά του Βαλβέρδε
Σίγουρα η πώληση του Αντερ Ερέρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δεν υπάρχει περίπτωση να μην την αποδυναμώσει. Ο εγκέφαλος της μεσαίας γραμμής δεν αντικαταστάθηκε, καθώς και οι Βάσκοι δεν μπορούσαν να αποκτήσουν κάποιον αντάξιο, μιας και τέτοιος παίκτης δεν κυκλοφορούσε στη Βασκονία. Υπάρχει όμως μία βεβαιότητα που πηγάζει από την παρουσία του Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος υπόσχεται με τη δουλειά και την εμπειρία του μία σεζόν τουλάχιστον όπως η προηγούμενη. Η Αθλέτικ έφτασε στα προκριματικά του Champions League μετά από πολλά χρόνια και το οφείλει αποκλειστικά στον «Τσινγκούρι». Το πρόβλημα είναι όμως ότι δεν προστέθηκε στο ρόστερ ούτε ένας καλός ποδοσφαιριστής και τα κενά (ειδικά στην επίθεση όπου παίζει μόνος του ο φιλότιμος Αντούριθ) θα παραμείνουν ακάλυπτα. Η τετράδα αποτελεί τον μεγάλο στόχο αν και τούτη τη φορά ο ανταγωνισμός με Σεβίλλη, Βαλένθια, Βιγιαρεάλ, Σοσιεδάδ θα είναι ακόμα εντονότερος.
Σεβίλλη: Εφυγαν οι ηγέτες...
Στην πρώτη του σεζόν στο κλαμπ, ο Ουνάι Εμερι κατάφερε να φέρει τον τίτλο του Europa League. Αυτό ελπίζει να είναι απλά το ξεκίνημά στον πάγκο της Σεβίλλης. Από το «Σάντσεθ Πιθχουάν» υπήρξε μία μεγάλη αποχώρηση, αυτή του αρχηγού και ποιοτικού playmaker, Ιβάν Ράκιτιτς, ο οποίος πέρυσι είχε απολογισμό 15 γκολ-18 ασίστ και πλέον ανήκει στην Μπαρτσελόνα. Από την ομάδα έφυγε και ο νεαρός ταλαντούχος αριστερός μπακ, Αλμπέρτο Μορένο, που αποκτήθηκε από την Λίβερπουλ, με τους δύο να γεμίζουν τα ταμεία με 32 εκατ. ευρώ. Ο δαιμόνιος τεχνικός διεθυντής, Μόντσι, έκανε για ακόμα μία φορά εξαιρετική δουλειά και έφερε στην Σεβίλλη τους Ντένις Σουάρεθ, Γκρεγκόρζ Κριτσόβιακ, Ζεράρ Ντεουλοφέου, Εβερ Μπανέγα, Αλέιξ Βιδάλ, Ιάγο Ασπας ξοδεύοντας περίπου 10 εκατ. ευρώ. Ο Εμερι θα προσπαθήσει να διατηρήσει το πάθος που έβγαζε η περσινή ομάδα, ενώ οι διεθνείς με τις μικρές Εθνικές, Ντεουλοφέου και Σουάρεθ μπορούν να αποτελέσουν εξαιρετικό δίδυμο στην επίθεση των Ανδαλουσιάνων.
Βιγιαρεάλ: Ενισχυμένη για το θαύμα
Αν και νεοφώτιστοι πέρσι κατάφεραν να πάρουν ευρωπαϊκό εισιτήριο και αυτό είναι που θα επιχειρήσουν να πετύχουν και τώρα. Το δύσκολο είναι πως πλέον θα τους περιμένουν, μιας και την περασμένη περίοδο η πιτσιρικαρία των Λεβαντίνων ήταν δεδομένο ότι αιφνιδίασε τους πάντες. Με τον ίδιο κορμό και ορισμένες συνετές κινήσεις στο παζάρι, όπως ο έμπειρος αμυντικός από τη Βαλένθια, Βίτορ Ρουίθ ή ο σούπερ ταλαντούχος Αργεντινός επιθετικός Βιέτο και ο αδερφός του Τζιοβάνι, ο Ντος Σάντος από τη Μπαρτσελόνα, μοιάζουν πιο δυνατοί και με περισσότερο γεμάτο πάγκο, εκεί δηλαδή όπου πέρσι είχαν πρόβλημα. Βασικά εργαλεία δεν έχασαν και στο «Μαδριγάλ» θεωρούν ότι ο Μαρθελίνιο μπορεί να τους οδηγήσει ακόμα και στο θαύμα της τετράδας. Για προβλήματα παραμονής προφανώς και δεν γίνεται λόγος, κάτι που γινόταν τέτοιο καιρό την περασμένη περίοδο.
Ρεάλ Σοσιεδάδ: Καλοκαίρι αλλαγών

Μετά την παρουσία της στο Champions League, η Σοσιεδάδ δίνει φέτος συνέχεια στην παρουσία της στην Ευρώπη έχοντας τερματίσει 7η στην Primera Division. Αφού ξεπέρασαν εύκολα με συνολικό σκορ 5-2 το εμπόδιο της Αμπερντίν, οι Βάσκοι πρέπει να αποκλείσουν την Κρασνοντάρ για να παίξουν στους ομίλους του Europa. Ηταν ένα καλοκαίρι αλλαγών για την Τσούρι Ουρντίν, η οποία έχασε το μεγάλο αστέρι της, Αντουάν Γκριεζμάν (Ατλέτικο Μαδρίτης) αλλά και τη σταθερότητα που είχε κάτω από τα δοκάρια από το 2006 με την πώληση του Κλαούντιο Μπράβο (Μπαρτσελόνα). Από τα 45 εκατ. ευρώ που έβαλε στα ταμεία της ξόδεψε μόλις τα 15 και η καλύτερη μεταγραφή της ήταν ο πρώτος σκόρερ του ολλανδικού πρωταθλήματος (29 γκολ), Αλφρεντ Φινμπόγκασον. Σημαντικές κινήσεις ήταν επίσης η ανανέωση του συμβολαίου του Μεξικάνου επιθετικού, Κάρλος Βέλα και η αγορά του πρώην χαφ της Ρεάλ Μαδρίτης, Εστεμπάν Γκρανέρο.
Βαλένθια: Με τη βοήθεια του «Αγίου Πνεύματος»
Μόλις πέντε ημέρες πριν ξεκινήσει η προετοιμασία, ο Ασιάτης ιδιοκτήτης, Πίτερ Λιμ αποφάσισε να απολύσει τον Πίτσι και να κάνει την έκπληξη, δίνοντας τη μπαγκέτα στον Νούνο Εσπίριτο Σάντο (σ.σ.: Εσπίριτο Σάντο σημαίνει «Αγιο Πνεύμα»). Ο τελευταίος που έχει δουλέψει ως πρώτος προπονητής μόνο στη Ρίο Αβε, υπήρξε βοηθός του Ζεσουάλντο Φερέιρα στον Παναθηναϊκό και κανείς δεν ξέρει ποιες είναι πραγματικά οι ικανότητες του. Η αλήθεια είναι πως ο Πορτογάλος κόουτς θα βρει μάλλον αποδυναμωμένη την ομάδα που ανέλαβε και αυτό επειδή οι Ματιέ και Μπερνάτ θα είναι δύσκολο να αντικατασταθούν στην άμυνα. Από την άλλη, καλές προσθήκες έγιναν, αλλά αυτό αφορά κυρίως την επίθεση με τους Ροδρίγο, Ντε Πολ, ενώ άπαντες προσμένουν πολλά από τον παγκόσμιο πρωταθλητή με τη Γερμανία, Μουστάφι που μπορεί να παίξει τόσο ως σέντερ μπακ όσο και στα δεξιά. Ως στόχος ορίζεται η τετράδα, αλλά ακόμα και το Europa League θα θεωρηθεί μάλλον επιτυχία, μιας και πέρσι οι Νυχτερίδες δεν μπόρεσαν ούτε καν να βγουν στην Ευρώπη.
Θέλτα: Χωρίς Λουίς Ενρίκε...
Εκλεισε εντυπωσιακά την περσινή σεζόν με εντός έδρας νίκη 2-0 σε βάρος της Ρεάλ Μαδρίτης και φέτος στόχος είναι να μπορέσει να ξεπεράσει αυτή την επίδοση. Ο Λουίς Ενρίκε αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία για να αναλάβει την Μπαρτσελόνα και τη θέση του πήρε ο παλιός παίκτης, Τότο Μπερίσο, ο οποίος δήλωσε ότι το επιθετικό στιλ παιχνιδιού δεν πρόκειται να αλλάξει. «Ερχομαι σε μία ομάδα που έχει ήδη μία ιδέα για το πως παίζεται το ποδόσφαιρο, εγώ θα προσθέσω κάποιες δικές μου πινελιές». Στα θετικά είναι η παραμονή των Νολίτο και Τσάρλες που έβαλαν μαζί (26) περισσότερα από τα μισά (49) γκολ παρά το ενδιαφέρον από άλλους συλλόγους. Από την άλλη, η άμυνα μοιάζει να είναι το αδύνατό της σημείο, αφού πέρυσι δέχθηκε 54 γκολ και το καλοκαίρι έγινε προσπάθεια να ενισχυθεί.
Λεβάντε: Εφυγε ο φύλακας άγγελος....
Αν και δύσκολα θα μπορούσε κανείς να το φανταστεί όταν δεχόταν 7 γκολ από την Μπαρτσελόνα στην περσινή πρεμιέρα, όμως η Λεβάντε τερμάτισε στην 10η θέση. Το κλαμπ από την Βαλένθια αποτέλεσε σκληρό καρύδι για τους μεγάλους της κατηγορίας, νικώντας 2-0 την Ατλέτικο, 2-0 την συμπολίτισσα, παίρνοντας 1-1 από την Μπάρτσα και χάνοντας τον βαθμό στο τελευταίο λεπτό από την Ρεάλ. Πιστή στο αμυντικό παιχνίδι είχε φύλακα άγγελο τον Κοσταρικανό τερματοφύλακα, Κέιλορ Νάβας, ο οποίος έβγαζε τα πάντα και ήταν ο κορυφαίος στην Primera. Οι εκπληκτικές του εμφανίσεις και στο Mundial της Βραζιλίας έκαναν την Ρεάλ να τον αποκτήσει πριν μερικές εβδομάδες. Στην τεχνική ηγεσία υπήρξε αλλαγή, αφού ο Χοακίν Καπαρός αποχώρησε για να αναλάβει την Γρανάδα και τη θέση του πήρε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, που καλείται να την οδηγήσει σε πρόοδο αφού τα τελευταία τρία χρόνια έχει τερματίσει 6η (2012), 11η (2013) και 10η (2014).
Μάλαγα: Ανανεωμένη με Γκράθια
Με δεδομένη την αστάθεια στα διοικητικά και τα οικονομικά προβλήματα, η 11η θέση είναι μία επιτυχημένη επίδοση για την Μάλαγα του Μπερντ Σούστερ, ο οποίος αποχώρησε στο τέλος της σεζόν. Τη θέση του Γερμανού πήρε ο Χάβι Γκράθια, ο οποίος δεν κατάφερε πέρυσι να οδηγήσει την Οσασούνα στην παραμονή. Στο μεταγραφικό παζάρι οι Ανδαλουσιάνοι έχασαν τους δύο καλύτερους παίκτες τους. Τον τερματοφύλακα, Βίλι Καμπαγιέρο, που αποκτήθηκε από την Μάντσεστερ Σίτι και τον δεξιό μπακ, Χεσούς Γκάμεθ, που είναι πλέον παίκτης της Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο πρώτος αντικαταστάθηκε από τον Γκιγιέρμο Οτσόα, εκ των κορυφαίων πορτιέρο του Mundial, ενώ ο Ρομπέρτο Ροσάλες της Τβέντε είναι ο αντι-Γκάμεθ. Στα θετικά των Μποκερόνες είναι ότι διαθέτουν ταχύτητα και μπορούν να γίνουν επικίνδυνοι στην κόντρα, όπως και ότι η ομοιογένεια παραμένει, αφού αποχώρησαν μόλις τέσσερις ποδοσφαιριστές. Αρνητικό πρόσημο υπάρχει στο επιθετικό κομμάτι, αφού δεν αποκτήθηκε επιθετικός για να βοηθά τον Σάντα Κρους, που πέρυσι ήταν ο πρώτος σκόρερ με 6 γκολ.
Ράγιο Βαγιεκάνο: Πιστή στον Χέμεθ!
Στην τρίτη του χρονιά στο «Βαγιέκας» ο Πάκο Χέμεθ κατάφερε να κρατήσει την Ράγιο ξανά στην κατηγορία όντας πιστός στο στιλ παιχνιδιού με το εξαντλητικό passing game σε σημείο ρίσκου. Μέχρι στιγμής έχουν έρθει 18 παίκτες και έχουν φύγει άλλοι τόσοι, όμως όσοι και αλλάξουν, το σύστημα θα παραμείνει το ίδιο για τον Χέμεθ, για τον οποίο αυτή ίσως είναι η τελευταία χρονιά στον πάγκο της Βαγιεκάνο. Πέρυσι είχε θεωρηθεί σίγουρο ότι θα υποβιβαστεί αφού πέρασε 19 αγωνιστικές κολλημένη στην τελευταία θέση της Primera Division όμως ο τρομερός δεύτερος γύρος έφερε την παραμονή. Από τις αρχές Μαρτίου μέχρι τα τέλη Απριλίου έχασε μόνο από την Ρεάλ Μαδρίτης και με 7 νίκες σε 10 αγώνες σε αυτό το διάστημα τερμάτισε στο Νο12 της λίγκας.
Χετάφε: Αίνιγμα...
Πρόκειται για αίνιγμα το τι μπορεί να περιμένει κάποιος από τη φετινή Χετάφε. Αν και στο ρόστερ των Μαδριλένων υπάρχουν αρκετοί ποιοτικοί ποδοσφαιριστές ήταν οι ίδιοι που πέρυσι βρέθηκαν για μεγάλο διάστημα σε κακή φόρμα και έφεραν την ομάδα φάτσα με τον υποβιβασμό στην Segunda Division. Το τιμόνι έχει στα χέρια του ο πρώην παίκτης του συλλόγου, Κοσμίν Κόντρα, και θα έχει στη διάθεσή του τους ίδιους παίκτες με ελάχιστες εξαιρέσεις. Η μεγαλύτερη αποχώρηση ήταν αυτή του πορτιέρο, Μογιά, όμως το κενό του καλύφτηκε άμεσα με τον πολύ καλό, Γκουάιτα, από την Βαλένθια. Ο Ρουμάνος τεχνικός θα διατηρήσει πιθανότητα το 4-2-3-1, σύστημα με το οποίο κατάφερε πέρυσι να κρατήσει την ομάδα στην κατηγορία και θα έχει επιθετική φιλοσοφία με χαφ που να ξέρουν μπάλα και πλάγια μπακ που να παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.
Εσπανιόλ: Μια από τα ίδια....
Πενταετία... προβληματισμού ολοκληρώθηκε για την Εσπανιόλ, η οποία δεν κατάφερε ποτέ να ξεπεράσει την 8η θέση και να κάνει την υπέρβαση. Πάντα στη σκιά της τεράστιας Μπαρτσελόνα, θα κάνει αισθητή την παρουσία της σε ένα κομμάτι του πρωταθλήματος, αλλά η έλλειψη διάρκειας δεν έφερε και την υπέρβαση. Παρελθόν από τον πάγκο της ο Μεξικανός, Αγκίρε, ρίσκο η πρόσληψη ενός παλιού της παίκτη, του Σέρχιο, ο οποίος πέρσι έδειξε καλά δείγματα με τη β' ομάδα. Δεν διαφοροποιήθηκε το ρόστερ, η διοίκηση δεν μπόρεσε να κάνει το κάτι παραπάνω, αν και δηλώνει αισιόδοξη για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η ομάδα στα φιλικά έδειξε πρόβλημα στο επιθετικό κομμάτι, αλλά ο Σέρχιο Γκονζάλες ευελπιστεί, πως το νέο απόκτημα, το οποίο και αποθεραπεύθηκε θα μπει δυνατά στην Πριμέρα. Βέβαια, δεν ήταν τόσο με το Εκουαδόρ στο Μουτιάλ!
Γρανάδα: Βελτιωμένη με Καπαρός
Εξασφάλισε σχετικά εύκολα την παραμονή και η νέα σεζόν αρχίζει με πολλά όνειρα. Μάλλον με... κρυφά όνειρα, αφού προς τα έξω ο βασικός στόχος είναι η εύκολη παραμονή στην κατηγορία. Ωστόσο, με τον Χοακίν Καπαρός στον πάγκο της, με καλές μεταγραφές μάλλον ήρθε η ώρα για κάτι πιο δυνατό φέτος. Αν καταφέρει και λύσει άμεσα το θέμα του στόπερ, μετά και τον τραυματισμό του Μουρίγιο τότε θα μπει δυνατά στο πρωτάθλημα. Απέκτησε έμπειρους παίκτες, ταλαντούχους, όπως Κόρδομπα, ο Λάρσον και ο Μάρκεθ, καλύπτοντας παράλληλα τα κενά από την αποχώρηση των Σικέιρα, Μπραΐμι, Μπελκαλέμ. Οι Ισπανοί την έχουν εκτός του...επικίνδυνου για υποβιβασμό γκρουπ, και η παρουσία του Καπαρός είναι πιθανόν ο βασικότερος λόγος. Δυνατή έδρα το «Λος Καρμένες» σύμμαχος για μια πορεία καλύτερη των τελευταίων τριών ετών, όπου κινήθηκε από την 17η ως την 15η θέση....

Αλμερία: Με Ροντρίγκες και προβλήματα
Σώθηκε στο... τσακ πέρσι, εξασφαλίζοντας άλλη μια ευκαιρία να χτίσει κάτι καλό και να εδραιωθεί στην Πριμέρα. Η διοίκηση πάντως δεν είχε τον τρόπο να το κάνει. Μπαίνει στο πρωτάθλημα με τον τίτλο του ενός εκ των φαβορί για υποβιβασμό, αφού ο πήχης έμεινε χαμηλά όπως και το μπάτζετ. Στα θετικά, η παραμονή στον πάγκο του Φρανσίσκο Ροντρίγκες, ο οποίος και γράφει ιστορία για τον σύλλογο, μιας και είναι ο μακροβιότερος της προπονητής στην Πριμέρα, ξεπερνώντας τον Εμερι. Δεν άλλαξε πολύ το ρόστερ, ήρθαν έμπειροι παίκτες, τα οικονομικά προβλήματα έβαλαν stop σε περισσότερες μεταγραφές και ο μοναδικός στόχος είναι η παραμονή στην κατηγορία.

Ελτσε: «Τρέχει» για μεταγραφές
Σταυρόλεξο για πολύ δυνατούς λύτες η Ελτσε της φετινής σεζόν. Πέρσι, κατάφερε να μείνει στην κατηγορία έστω και δύσκολα, με την έδρα της να είναι σύμμαχος στον στόχο που είχε θέσει. Φέτος; Ο Φραν Εσκριμπά έμεινε στον πάγκο της και αυτό είναι θετικό, μιας και είναι από τους πρωτεργάτες της περσινής επιτυχίας. Ωστόσο, η νέα σεζόν βρίσκει την ομάδα με 19 παίκτες, αφού μπορεί να έγιναν μεταγραφές, ωστόσο οι αποχωρήσεις ήταν πολλές με κορυφαία αυτή του Σάντσες. Η διοίκηση... τρέχει να γεμίσει το ρόστερ, αφού δεν υπάρχει η πολυτέλεια αλλαγών σε περιπτώσεις τραυματισμών. Οι έμπειροι Γκονζάλες από τη Ράγιο, Μοσκέρα από τη Χετάφε, Ροντρίγκες από τη Σαραγόσα θα βοηθήσουν, αλλά ακόμα λείπει το βασικό γρανάζι στα χαφ. Επειγόντως... αμυντικός μέσος για να παρουσιαστεί πιο δυνατή στο πρωτάθλημα. Ο Αλμπέρτο Κάνας της Σουόνσι είναι κοντά, μια μεταγραφή που μπορεί να φέρει λύσεις... Η πρεμιέρα πάντως στο Καμπ Νου θα είναι δύσκολη, πολύ δύσκολη...

Εϊμπάρ: Νεοφώτιστη και... φαβορί

Σαν παραμύθι... Η Εϊμπάρ, ομάδα κωμόπολης της Χώρας των Βάσκων στην Πριμέρα. Η «Σταχτοπούτα» δεν είχε απολύτως κανένα πρόβλημα στη Σεγούντα, τερμάτισε 1η, αλλά τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά και το έργο της δύσκολο. Για να... διώξει από πάνω της τον τίτλο του... σούπερ φαβορί για τον υποβιβασμό πρέπει να δείξει θράσος και όχι μόνο. Διαθέτει ένα από πιο μικρά ρόστερ της κατηγορίας, το χαμηλότερο μπάτζετ, αλλά ο κόουτς, Γκαριτάνο περιμένει άμεσα και άλλες μεταγραφικές κινήσεις. Ο ίδιος έμεινε στην ομάδα παρά τις προτάσεις που είχε από ομάδες της Πριμέρα, κάτι αισιόδοξο για τη μεγάλη μάχη της παραμονής. Η παρουσία των Μπόατενγκ, Πιοβακάρι που έφτασαν τελευταίοι αναμένεται να βοηθήσουν. Θα ζήσει το όνειρο της παραμονής ή θα κουνήσει απο νωρίς μαντήλι; Οι Βάσκοι ελπίζουν!

Λα Κορούνια: Σώζει την κατάσταση
Μια πάνω, μια κάτω, ασανσέρ η Λα Κορούνια που... παίζει με την ψυχολογία του κόσμου! Εξασφάλισε εύκολα την άνοδο στην Πριμέρα και όλα δείχνουν πως οι... εφιαλτικές τελευταίες αγωνιστικές ανήκουν στο παρελθόν. Ο πήχης μπορεί να μην ανέβηκε, ωστόσο δεν ανήκει στο γκρουπ των ομάδων που  θα παλέψουν για τη μάχη της παραμονής. Ο Βίκτορ Φερνάντεθ αντικατέστησε τον Φερνάντο Βάσκες και μπορεί τα πρώτα φιλικά δείγματα να μην είναι ικανοποιητικά, αλλά υπάρχει αισιοδοξία στη Γαλικία. Οι μεταγραφικές κινήσεις του Αυγούστου, όταν και η «μηχανή» πήρε μπρος έφεραν αποτέλεσμα. Κανέγια, Κουένκα, Φαρίνια, Μεντουγιανιάνιν κάνουν την ομάδα πιο δυνατή, ενώ η ενίσχυση συνεχίζεται, αφού πλησιάζουν οι Ιλόρι, Ζουκουλίνι από Λίβερπουλ και Σίτι αντίστοιχα.

Κόρδοβα: Εμεινε ο Φερέρ
Ακολούθησε την Εϊμπάρ στην Πριμέρα, αλλά και στον... τίτλο του σούπερ φαβορί για υποβιβασμό! Κατάφερε μέσα από τα πλέι οφ να πάρει το εισιτήριο ανόδου έπειτα από 42 χρόνια, αλλά μετά τα χαμόγελα και τις σαμπάνιες της επιτυχίες ήρθε ο προβληματισμός. Είναι έτοιμη για τα σαλόνια; Οι Ισπανοί τονίζουν πως είναι ανέτοιμη για μια τέτοια αλλαγή. Βέβαια, το πάλεψε στο μεταγραφικό παζάρι, πήρε αρκετούς ταλαντούχους παίκτες με τη μορφή δανεισμού. Ο πήχης χαμηλά, στόχος η παραμονή, με τον Αλμπέρτ Φερέρ να αισιοδοξεί. Αλλωστε, η παρουσία του στον πάγκο γι' ακόμα μια σεζόν είναι ίσως το μοναδικό θετικό πρόσημο!  
Πηγή: gazzetta.gr