Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Για αυτό… προτίμησε Γ’ Εθνική!

Τους λόγους για τους οποίους προκρίθηκε η λύση του υποβιβασμού του Άρη στη Γ’ Εθνική εξηγεί σήμερα η SportDay.

Για αυτό… προτίμησε Γ’ Εθνική
Αρκετή κουβέντα υπήρξε τις προηγούμενες μέρες για το αν πρέπει ο Άρης να συμμετάσχει στη Football League ή να παίξει στη Γ’ Εθνική, με ταυτόχρονη λύση της ΠΑΕ και εκκαθάριση των χρεών του συλλόγου.

Η SportDay εξηγεί τους λόγους για τους οποίους «προτιμήθηκε» η λύση του υποβιβάσιμου, αν και υπήρχαν κάποιες ελπίδες να παλέψει για άμεση άνοδο στη Σούπερ Λίγκα.

Λοιπόν έχουμε και λέμε…

Πρώτα από όλα ο στόχος της άμεσης επανεκκίνησης, καθώς η ομάδα ξεφεύγει από τις λύσεις που την κρατούν… διασωληνωμένη και πλέον της δίνεται η δυνατότητα να επιστρέψει – καλώς εχόντων των πραγμάτων – σε δύο χρόνια στην πρώτη κατηγορία, καθαρή σε όλα τα επίπεδα.

Δεύτερον, ο σύλλογος απαλλάσσεται από τα χρέη, αφού από πέφτουν στα μισά από τα 21 εκατ. ευρώ που υπολογίζεται ότι χρωστούν οι Θεσσαλονικείς και δεν έχουν καμία σχέση με τα 150 εκατ. ευρώ της ΑΕΚ. Όλα αυτά τα χρόνια, μάλιστα, ο Άρης προσπαθεί – έστω και δύσκολα – να καλύπτει τα χρέη του σε Δημόσιο, πρώην παίκτες, προπονητές και πιστωτές.

Τρίτο, η λύση του υποβιβασμού στη Γ' Εθνικής λειτουργεί και ως παραδειγματική τιμωρία όσων οδήγησαν την ομάδα σε αυτό το σημείο (βλέπε Σκόρδας, Αθανασιάδης κτλ), οι οποίοι έκαναν κακοδιαχείριση ή κατασπατάλησαν έσοδα από τις πετυχημένες ευρωπαϊκές χρονιές της ομάδας ή απλά κορόιδεψαν τον αγνό κόσμο της ομάδας.

Τέταρτο και τελευταίο, από τη στιγμή που τα χρέη δεν έχουν την παλιά ύπαρξή τους, μπορεί να βρεθεί πιο εύκολα κάποιος επίδοξος επενδυτής, ο οποίος θα δώσει όραμα και ελπίδα στους οπαδούς και να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις που υπάρχουν από εδώ και στο εξής. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: