Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Έτοιμος για Παναθηναϊκό ο Πλατανιάς!!


Έτοιμος για Παναθηναϊκό ο Πλατανιάς

Την προετοιμασία του για τον αυριανό αγώνα με τον Παναθηναϊκό στα Περιβόλια ολοκλήρωσε ο Πλατανιάς και ο Γιώργος Παράσχος ανακοίνωσε την αποστολή των Κρητικών.

Την προετοιμασία του για τον αυριανό (17:15) αγώνα με τον Παναθηναϊκό στα Περιβόλια, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, ολοκλήρωσε ο Πλατανιάς.

Στη σημερινή προπόνηση οι Κρητικοί έριξαν το βάρος στις ασκήσεις τακτικής, ενώ δούλεψαν για αρκετή ώρα στις στημένες φάσεις, είτε αυτές αφορούν στην επιθετική λειτουργία της ομάδας μας, είτε στην αμυντική.

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Παράσχος ανακοίνωσε την αποστολή της ομάδας που αποτελείται από 19 παίκτες και την αποτελούν οι: Σωτηρίου, Κοκκαλάς, Μπανανά, Δημήτρης, Ιτούα, Κουλιμπαλί, Σελίν, Αποστολόπουλος, Στανισάβλιεβιτς, Γκνιάτιτς, Γουνδουλάκης, Μουνάφο, Ράμος, Μιλούνοβιτς, Τσουράκης, Ανγκούλο, Ντίνας, Πάγκαλος και Μενδρινός.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πατέρας για δεύτερη φορά ο Μακ, ευχές από τον ΠΑΟΚ!!

Ο Ρόμπερτ Μακ υποδέχτηκε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι και δέχτηκε τις ευχές της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Πατέρας για δεύτερη φορά ο Μακ, ευχές από τον ΠΑΟΚΜε ψυχολογία στα ύψη θα αγωνιστεί ο Ρόμπερτ Μακ στον σημερινό αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο. Η σύζυγος του Σλοβάκου μεσοεπιθετικού, Σούζαν, έφερε χθες βράδυ στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι, που είναι το δεύτερο της οικογένειας μετά τον Ρόμπιν.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έστειλε διαδικτυακά τις ευχές της στον ποδοσφαιριστή και τους δικούς του.








*Πηγή: sport-fm.gr*

Χάκετ: «Θα επιστρέψω σύντομα»


Χάκετ: «Θα επιστρέψω σύντομα»

Την υπόσχεση πως θα επιστρέψει γρήγορα στη δράση έδωσε ο Ντάνιελ Χάκετ μετά την είδηση πως ο τραυματισμός του στο γόνατο δεν ήταν τόσο σοβαρός.

Στη θέση της επέστρεψε η καρδιά του Ντάνιελ Χάκετ και μαζί όλων στον Ολυμπιακό μετά τα αποτελέσματα των εξετάσεων στο γόνατο του Ιταλού γκαρντ. Οι φόβοι για ρήξη έμειναν… τέτοιοι, καθώς αποδείχτηκε πως υπέστη μια απλή διάταση, που θα τον αφήσει εκτός μάχης για 7-10 μέρες.

«Σας ευχαριστώ όλους για τη συμπαράσταση και τις προσευχές σας. Θα επιστρέψω πολύ σύντομα. Πάμε κόκκινοι», έγραψε στο Instagram ο Χάκετ.


Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης @lorenzo23daniele στις






*Πηγή: sport-fm.gr*

«Σκότωσε» το θηρίο Σερένα η Κέρμπερ!!


«Σκότωσε» το θηρίο Σερένα η Κέρμπερ!

Μεγάλη έκπληξη στον τελικό του Αυστραλιανού Open. Η Αντζελίκ Κέρμπερ κατάφερε να λυγίσει το μεγάλο φαβορί, Σερένα Γουίλιαμς, με 2-1 σετ και να κατακτήσει το πρώτο της Grand Slam.

Λίγοι το περίμεναν κι όμως έγινε! Η Αντζελίκ Κέρμπερ κατέκτησε το Αυστραλιανό Open νικώντας στον μεγάλο τελικό την Σερένα Γουίλιαμς.

Η Γερμανίδα, νούμερο επτά στην παγκόσμια κατάταξη, έδειξε από νωρίς τα δόντια της στην Αμερικανίδα Νο 1, που ήταν το μεγάλο φαβορί για να φτάσει για έβδομη φορά στην κατάκτηση του τουρνουά της Μελβούρνης.

Πήρε το πρώτο σετ με 6-4, έχασε το δεύτερο εύκολα με 6-3 από την 34χρονη αντίπαλό της, αλλά η 28χρονη Κέρμπερ κατάφερε με break στο σέρβις της Γουίλιαμς να πάρει με 6-4 το τελευταίο σετ και να πανηγυρίσει τον πρώτο τίτλο Grand Slam στην καριέρα της.

Πρόκειται, δε, για μια νίκη της… Γερμανίας, που κατέκτησε τίτλο Grand Slam για πρώτη φορά μετά το 1999, ενώ η Σερένα Γουίλιαμς δεν κατάφερε να ισοφαρίσει την επίδοση των 22 τίτλων της Στέφι Γκραφ μένοντας στους 21.

Οι φιλοφρονήσεις μεταξύ των δύο φιναλίστ έδωσαν και πήραν. «Σερένα, έχεις δημιουργήσει ιστορία, αποτελείς παράδειγμα για όλες τις τενίστριες στον κόσμο. Μου δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία. Ήταν τιμή μου που έφτασα στον τελικό και με τη νίκη μου το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα. Σε όλη μου τη ζωή δούλεψα πολύ σκληρά και το να μπορώ να λέω πως είμαι πλέον νικήτρια Grand Slam είναι τεράστια υπόθεση για μένα», τόνισε η Γερμανίδα νικήτρια.

Από την πλευρά της, η Γουίλιαμς τόνισε: «Άντζι, το αξίζεις. Συγχαρητήρια. Χαίρομαι πολύ που έφτασα ως τον τελικό. Είχα την ευκαιρία να διεκδικήσω έναν ακόμη τίτλο, αλλά δεν πειράζει».




*Πηγή: sport-fm.gr*

Υπόκλιση στον MVP Μαυροκεφαλίδη από τους συμπαίκτες του!! (video)


Υπόκλιση στον MVP Μαυροκεφαλίδη από τους συμπαίκτες του (video)

Ντούσαν Σάκοτα, Δημήτρης Μαυροειδής και Νώντας Παπαντωνίου υποκλίθηκαν στον Λουκά Μαυροκεφαλίδη για την ανάδειξή του σε MVP του πρώτου γύρου της Basket League.










*Πηγή: sport-fm.gr*

Μπορμπόκης: «Είχε κάνει το παν να με κρατήσει ο Τροχανάς, αλλά…»


Μπορμπόκης: «Είχε κάνει το παν να με κρατήσει ο Τροχανάς, αλλά…»

Τον λόγο για τον οποίο αποχώρησε το καλοκαίρι του '97 από την ΑΕΚ αποκάλυψε ο Βασίλης Μπορμπόκης, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 & τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο. «Με πείραξαν αυτά που είπε ο Τροχανάς», τόνισε.


«Στο τελευταίο μου ντέρμπι τότε με τον ΠΑΟΚ, είχα κάνει ένα λάθος και ο Τροχανάς είχε αφήσει υπονοούμενα για την αγωνιστική μου συμπεριφορά. Για αυτό είχα φύγει τότε από την ΑΕΚ», αποκάλυψε ο Βασίλης Μπορμπόκης στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο για τον λόγο που έφυγε από την «Ένωση» το καλοκαίρι του 1997 και πρόσθεσε:

«Εκείνη τη στιγμή αποφάσισα να φύγω. Όποιος και αν ήταν, θα έφευγα. Να ξέρετε ότι έκανε τα πάντα για να με κρατήσει».

Όσον αφορά τον Ατρόμητο και τους στόχους του, ο βοηθός του Τραϊανού Δέλλα υπογράμμισε ότι το Κύπελλο είναι στόχος και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι οι Περιστεριώτες θα καταφέρουν να ανατρέψουν την υπάρχουσα κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βασίλης Μπορμπόκης στην εκπομπή «Τα διαμάντια είναι παντοτινά» με τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο

Για το Κύπελλο Αγγλίας και την πίστη που έχουν οι μικρές ομάδες: «Έτσι είναι. Η διαιτησία βοηθάει τις μικρές ομάδες, κάτι που το αποδέχονται και οι μεγάλες ομάδες και δεν θα διαμαρτυρηθούν ποτέ για κάτι τέτοιο. Το θεωρούν φυσιολογικό. Στο παιχνίδι με την Άρσεναλ χάσαμε, όμως ο Βενγκέρ ζήτησε να επαναληφθεί ο αγώνας λόγω μίας αδικίας που είχε γίνει με Fair Play εις βάρος μας. Ξαναέγινε το ματς και χάσαμε πάλι».

Για το αν υπήρχε ενδιαφέρον για εκείνον από την Άρσεναλ: «Είχε βγει σε ένα πρωτοσέλιδο μίας εφημερίδας και μου το είπαν οι συμπαίκτες μου. Με τον μόνο που είχα μιλήσει ήταν ο Κέννυ Νταλγκλίς για τη Νιούκαστλ».

Για τη δυναμική που έχουν μικρομεσαίες ομάδες: «Πιστεύω ότι όλες είναι μεγάλες ομάδες, δεν μπορείς να ξεχωρίσεις. Μέσα στην Αγγλία τη θεωρώ μεγάλη ομάδα, έχουν κόσμο. Αυτή η ομάδα έχει δυνατότητες να φτάσει πολύ ψηλά. Όλες οι ομάδες έχουν μία τέτοια δυνατότητα. Είχαμε sold out. Η μεγαλύτερη ομάδα στην Αγγλία είναι η Σάντερλαντ. Είχαν 43.000 διαρκείας και είχαν άλλα 7 χιλιάδες εισιτήρια».

Για το αν το πίστευαν ότι θα φτάσουν στον τελικό, αν και αποκλείστηκαν από τη Νιούκαστλ του Νίκου Νταμπίζα το 1998: «Πιστεύαμε ότι ήμασταν καλύτεροι από τη Νιούκαστλ. Και περιμέναμε να το πάρουμε. Είχα ένα δοκάρι εγώ και ένα ο Τραϊανός Δέλλας».

Για τον Ατρόμητο και αν μπορεί να ανατρέψει την υπάρχουσα κατάσταση: «Αν δεν το πιστεύω εγώ, ποιος θα το πιστεύει; Τα αποτελέσματα είναι πλασματικά. Μπορεί να μην κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Με τον ΠΑΣ ήμασταν καλύτεροι, το ίδιο και σε άλλα 6-7 ματς».

Για το αν το Κύπελλο είναι στόχος: «Και βέβαια είναι στόχος. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που λένε πως επειδή είμαστε χαμηλά, το κύπελλο δεν είναι στόχος. Αν το κατακτήσεις, μπορείς να πάρεις μία θέση στην Ευρώπη. Το 0-0 με τον Παναθηναϊκό είναι πολύ δύσκολο».

Για τον τρόπο με τον οποίο αποχώρησε από την ΑΕΚ: «Δε με άφησε ελεύθερο. Ο Τροχανάς έκανε τα πάντα για να με κρατήσει. Αν θυμάστε καλά, είχαμε παίξει με τον ΠΑΟΚ και ο Βρύζας εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος μου. Μετά ο Τροχανάς άφησε υπονοούμενα για την αγωνιστική μου συμπεριφορά. Εγώ τη σχέση που είχα με τους ανθρώπους της ΑΕΚ, ακόμα τις θυμάμαι. Εκείνη τη στιγμή αποφάσισα να φύγω. Όποιος και αν ήταν, θα έφευγα. Να ξέρετε ότι έκανε τα πάντα για να με κρατήσει».

Καλά το πάει ο Πορτογάλος…!!


Καλά το πάει ο Πορτογάλος…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί στο sport-fm.gr πως ο Μάρκο Σίλβα τους έχει όλους στην τσίτα!

• Είναι ξεκάθαρο ότι ο Μάρκο Σίλβα σπαζοκεφαλιάζει για το πώς θα κρατήσει σε εγρήγορση τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, την στιγμή που το πρωτάθλημα έχει κριθεί ουσιαστικά για τη φετινή σεζόν από τα τέλη Νοέμβρη!

• Και φαίνεται πως ο τρόπος που έχει βρει για να τους έχει όσο το δυνατό πιο πολύ στην τσίτα είναι να ανακατεύει την τράπουλα.

• Δεν θέλει να έχει κανείς, ει δυνατόν ούτε ο Ρομπέρτο (ίσως είχε μία σημασία κι ότι τον είχε στον πάγκο την Τετάρτη στο Κύπελλο, ενώ συνήθως είναι εκτός αποστολής σε τέτοια ματς), την αίσθηση ότι έχει πάρει τη φανέλα στο σπίτι του.

• Έτσι εδώ και κάμποσο καιρό έχουμε δει μεταξύ πάγκου κι εξέδρας τον Φορτούνη, τον Πάρντο, τον Κασάμι, τον Ομάρ, τον Μαζουάκου, τον Σιόβα, τον Τσόρι, τον Ιντέγε. Σχεδόν όλη την ενδεκάδα! Και θα δούμε κι άλλους...

• Ο Πορτογάλος προπονητής θέλει να υπάρχει ανταγωνισμός, θέλει να αποφύγει τον εφησυχασμό και τη χαλαρότητα. Άλλωστε, καμιά φορά, όπως έχω ξαναγράψει, κι ο πάγκος κάνει καλό κι η εξέδρα κάνει καλό!

• Γενικά, όσο καταλαβαίνει ο παίκτης ότι υπάρχει πίσω του κι άλλος να κάνει τη δουλειά, τόσο και συνειδητοποιεί ότι πρέπει να κρατηθεί σε καλά επίπεδα η, και να προσπαθήσει περισσότερο. Αν δεν το καταλαβαίνει, κακό του κεφαλιού του.

• Ο Φορτούνης γύρισε ακόμη καλύτερος μετά από ένα ματς στην εξέδρα κι ένα στον πάγκο.

• Ο Σιόβας έμεινε κάποια ματς στον πάγκο και με τον Αστέρα την Τετάρτη «πετούσε»…

• Ο Πάρντο είχε μείνει στην απέξω και τώρα είναι λες και έχει μανιβέλα!

• Κι όσο οι παίκτες που έρχονται από τον πάγκο αποδίδουν, τόσο και "πιέζουν" τους βασικούς να αποδίδουν καλύτερα. Π.χ. ο Ρομπέρτο δεν μπορεί να μην είδε ότι ο Καπίνο ήταν εξαιρετικός στο Κύπελλο. Ο Ιντέγε δεν μπορεί να μην είδε τον Πουλίδο να καθαρίζει το ματς με την Ξάνθη. Ο Ομάρ με τον Μαζουάκου δεν μπορεί να μην βλέπουν ότι ο Σαλίνο είναι πολύ ανταγωνιστικός.

• Ο δε πιτσιρικάς Ζντιέλαρ βάζει δύσκολα στον Κασάμι. Ακόμη και στο Μιλιβόγεβιτς…

• Μωρέ καλά το πάει ο Μάρκο!
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ζντιέλαρ: «Με πιστεύει ο Σίλβα κι αυτό αρκεί»


Ζντιέλαρ: «Με πιστεύει ο Σίλβα κι αυτό αρκεί»

Η εμπιστοσύνη και οι ευκαιρίες που δίνει ο Μάρκο Σίλβα στον Σάσα Ζντιέλαρ είναι αρκετά για τον ίδιο, όπως δήλωσε ο νεαρός μέσος του Ολυμπιακού στη Nova.

Ο Σάσα Ζντιέλαρ σταδιακά καθιερώνεται από τον Μάρκο Σίλβα και τον δικαιώνει για την επιλογή του.

«Ο προπονητής μού δείχνει εμπιστοσύνη και την ευκαιρία να αγωνίζομαι. Αυτό είναι αρκετό για μένα», δήλωσε στην κάμερα της Nova.

Μιλώντας για τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης στο Κύπελλο, είπε: «Θεωρώ πως παίξαμε πολύ καλά. Ήταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια μας αυτή τη σεζόν», ενώ για τη συνεργασία του με τον Λούκα Μιλιβόγεβιτς ανέφερε: «Ήταν πολύ ωραίο συναίσθημα να παίζω δίπλα στον Λούκα, που είναι καλός μου φίλος. Πιστεύω πως τα πήγαμε πολύ καλά μαζί».

Όσον αφορά στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες, τόνισε: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι για μας. Αν δεν κάνω λάθος δεν έχουμε κερδίσει εκεί τα δύο τελευταία χρόνια, αλλά τώρα ήρθε η ώρα να το κάνουμε».

Τέλος, ερωτηθείς για τα ποδοσφαιρικά του πρότυπα απάντησε: «Μου αρέσουν παίκτες όπως ο Τσάμπι Αλόνσο και ο Ντε Ρόσι, αλλά ο αγαπημένος μου παίκτης είναι ο Στίβεν Τζέραρντ».

Η προβλεπόμενη αποστολή του Πογέτ!!


Η προβλεπόμενη αποστολή του Πογέτ

Ο τιμωρημένος Μπακάκης, ο τραυματίας Κορδέρο και ο ανέτοιμος Μπαρόχα έμειναν εκτός αποστολής της ΑΕΚ για τον αυριανό αγώνα με τη Βέροια. Επιστρέφουν Άρθο και Τζανετόπουλος.

Με τρεις αναμενόμενες απουσίες θα παραταχθεί η ΑΕΚ το μεσημέρι της Κυριακής (15:00) απέναντι στη Βέροια στο ΟΑΚΑ.

Εκτός αποστολής έμειναν ο τιμωρημένος (μετά την αποβολή του στο Κύπελλο) Μιχάλης Μπακάκης, ο τραυματίας Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο και ο Αλάιν Μπαρόχα, που είναι ιατρικά έτοιμος, αλλά όχι κι αγωνιστικά.

Ο Γκουστάβο Πογέτ επανέφερε στην αποστολή τους Θέσαρ Άρθο και Άνταμ Τζανετόπουλο, που ήταν εκτός στον πρώτο προημιτελικό Κυπέλλου με τον Ηρακλή.

Αναλυτικά η αποστολή: Ανέστης, Βούρας, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Γκάλο, Άρθο, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Βάργκας, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Μπουονανότε, Μπαρμπόσα, Πλατέλλας, Τζεμπούρ, Αραβίδης.

*Πηγή: sport-fm.gr*

Τρεις θρύλοι του ΠΑΟΚ για την επετειακή φανέλα!! (vids)


Τρεις θρύλοι του ΠΑΟΚ για την επετειακή φανέλα (vids)

Τρεις εμβληματικές μορφές της ιστορίας του ΠΑΟΚ, ο Γιώργος Κούδας, ο Λέανδρος Συμεωνίδης και ο Κούλης Αποστολίδης, μίλησαν στο επίσημο κανάλι του συλλόγου για τη νέα επετειακή φανέλα.

Ο Γιώργος Κούδας, ο Λέανδρος Συμεωνίδης και ο Κούλης Αποστολίδης ήταν οι τρεις εμβληματικές μορφές της ιστορίας του Δικεφάλου που πραγματοποίησαν τα αποκαλυπτήρια της νέας επετειακής φανέλας για τα 90 χρόνια ΠΑΟΚ.

Δείτε τα όσα δήλωσαν οι τρεις βετεράνοι στο PAOK TV








*Πηγή: sport-fm.gr*

«Αγώνας δρόμου» ο Γουίλσιρ!!


«Αγώνας δρόμου» ο Γουίλσιρ

Κοντά στα μέσα Μαρτίου εκτιμάται η επιστροφή του Τζακ Γουίλσιρ στην αγωνιστική δράση, με τον Άγγλο να «τρέχει» εν όψει και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του καλοκαιριού στη Γαλλία.

Τη δική του «μάχη» για να βρεθεί στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, δίνει ο Τζακ Γουίλσιρ.

Ο Άγγλος άσος, ο οποίος υπέστη κάταγμα στο πόδι τον περασμένο Αύγουστο, συνεχίζει βήμα-βήμα την αποθεραπεία του, με απώτερο σκοπό να επιστρέψει στα γήπεδα κοντά στα μέσα Μαρτίου.

Πρόθεσή του είναι να επιστρέψει όσο το δυνατόν πιο άμεσα, ώστε στη συνέχεια, όντας υγιής, να αποδείξει ότι μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην εθνική Αγγλίας, δηλώνοντας το παρόν στα γήπεδα της Γαλλίας.

Πηγή: england365.gr

Ετοιμάζει και τον… Κώστα για ΝΒΑ ο Giannis!! (pic)


Ετοιμάζει και τον… Κώστα για ΝΒΑ ο Giannis (pic)

Μετά τον Θανάση, που έκανε ντεμπούτο στο ΝΒΑ, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ετοιμάζει για το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου και τον 17χρονο Κώστα.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο διαπρέπει στο ΝΒΑ, ο Θανάσης έκανε τα ξημερώματα ντεμπούτο με τους Νικς, αλλά ίσως υπάρξει και συνέχεια.

Ο 21χρονος άσος των Μπακς πιστεύει πως ο 17χρονος αδερφός του, Κώστας, θα είναι ο επόμενος της οικογένειας που θα παίξει στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου και το έδειξε με μια φωτογραφία του.

«Όταν και τα δύο αδέρφια σου είναι στο ΝΒΑ και ξέρεις πως είσαι ο επόμενος», έγραψε κάτω από μια φωτογραφία του μικρού Κώστα ο Γιάννης.


Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Giannis Antetokounmpo (@giannis_an34) στις






*Πηγή: sport-fm.gr*

Δύο μήνες εκτός ο Βερτόνχεν!!


Δύο μήνες εκτός ο Βερτόνχεν!

Όπως γνωστοποίησε ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο, ο Γιαν Βερτόνχεν θα αναγκαστεί να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για δύο ολόκληρους μήνες, εξ αιτίας ενός προβλήματος στο γόνατο!

Χωρίς τις υπηρεσίες του Γιαν Βερτόνχεν θα πρέπει να υπολογίζει για τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Μαρτίου ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο.

Ο έμπειρος στόπερ αποκόμισε έναν τραυματισμό στο γόνατο στο ματς της περασμένης εβδομάδας κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας και οι φόβοι για μακροχρόνια απουσία υπήρχαν εξ αρχής.

Με δηλώσεις του λοιπόν, ο προπονητής των «σπιρουνιών», φρόντισε να εκτιμήσει ότι ο Βέλγος θα απουσιάσει για περίπου δύο μήνες.

«Ίσως ο τραυματισμός να κρατήσει εκτός τον Γιάν για τους επόμενους δύο μήνες. Ποτέ δεν ξέρεις για τους τραυματισμούς και πως αντιδρά το πόδι. Κάποιες φορές είναι νωρίς, κάποιες αργά, τα σώματα είναι διαφορετικά. Στο μυαλό μου όμως είναι δύο μήνες», σημείωσε ο Αργεντινός κόουτς.

Πηγή: england365.gr

Ταυλαρίδης: «Μας προβληματίζει κι εμάς…»


Ταυλαρίδης: «Μας προβληματίζει κι εμάς…»

Προβληματισμένος από την επιθετική δυστοκία του Παναθηναϊκού δήλωσε ο Στάθης Ταυλαρίδης. «Φαίνεται το κενό του Καρέλη», είπε. «Να βάλω δύσκολα στον προπονητή», ο προσωπικός του στόχος.

Ο Στάθης Ταυλαρίδης δεν κρύβει πως η δυστοκία που παρουσιάζει συχνά η ομάδα του είναι κάτι που τον προβληματίζει και την αποδίδει εν μέρει στην αποχώρηση του Νίκου Καρέλη. Ο 36χρονος στόπερ δήλωσε αποφασισμένος να παλέψει για να ανακτήσει τη θέση του στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά, ο Στάθης Ταυλαρίδης μίλησε στη Nova για:

-το 0-0 με τον Ατρόμητο: «Προσπαθήσαμε, παίξαμε κάτω την μπάλα, είχαμε τον έλεγχο, αλλά δυστυχώς στις ευκαιρίες που μας δόθηκαν δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε. Η απόδοση του Ατρομήτου ήταν έκπληξη για μας, φέτος δεν τα πάει τόσο καλά, αλλά είναι έμπειρη ομάδα, με παίκτες ποιότητας και μας δυσκόλεψαν πολύ».

-τη ρεβάνς στο Περιστέρι: «Είμαστε Παναθηναϊκός. Πρώτος στόχος είναι το Κύπελλο. Είναι ένας τελικός για μας, δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι και θα γίνει μια μεγάλη μάχη».

-την επιστροφή του κόσμου στη Λεωφόρο μετά την τιμωρία: «Το να παίζεις ποδόσφαιρο σε άδειες κερκίδες είναι ό,τι χειρότερο. Μας έλειψε ο κόσμος για σχεδόν δύο μήνες. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να τον ευχαριστήσουμε με το αποτέλεσμα που φέραμε».

-το επιθετικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού: «Δουλεύουμε πάρα πολύ στην προπόνηση. Η απουσία του Μπεργκ είναι πολύ μεγάλη. Κακά τα ψέματα και το κενό που άφησε ο Καρέλης είναι εξίσου σημαντικό και φαίνεται μέχρι στιγμής. Ευελπιστώ στα επόμενα παιχνίδια να λύσουμε αυτό το πρόβλημα που μας ανησυχεί».

-τον αγώνα με τον Πλατανιά: «Είναι κλασική ομάδα Παράσχου. Είχα την τύχη να συνεργαστώ μαζί του. Ο Πλατανιάς δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα στην αρχή, αλλά είναι πολύ καλή ομάδα και πιστεύω πως θα γίνει καλό παιχνίδι. Εμείς πάμε για τους τρεις βαθμούς».

-τη διαφορά μεταξύ Αναστασίου και Στραματσόνι: «Δεν θέλω να μπαίνω σε σύγκριση προπονητών. Κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία. Η ομάδα παίζει καλό ποδόσφαιρο. Δεν έχουμε προβλήματα στην άμυνα, μπροστά όμως έχουμε κάποια προβλήματα. Μας αρέσει το πώς η ομάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται μέσα στο γήπεδο. Από εκεί και πέρα είναι σημαντικά και τα αποτελέσματα».

-την ανανέωση του συμβολαίου του μέχρι το επόμενο καλοκαίρι: «Είναι για μένα μια μεγάλη ανταμοιβή. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην ομάδα του Παναθηναϊκού και θα είμαι για έναν ακόμη χρόνο. Το ποδόσφαιρο θέλει υπομονή, επιμονή και σκληρή δουλειά. Εγώ αυτό κάνω τόσα χρόνια και αυτό θα συνεχίσω να κάνω».

-το αν σκέφτεται να τελειώσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό: «Είμαι πολύ διψασμένος, κάθε μέρα έρχομαι με όρεξη στην προπόνηση και παρότι δεν παίζω πολύ τελευταία, προσπαθώ να βάζω δύσκολα στον προπονητή για να με υπολογίζει. Δεν σκέφτομαι αυτή τη στιγμή κάτι για τα επόμενα χρόνια».

Το νέο «Παλάου Μπλαουγκράνα» (pics)


Το νέο «Παλάου Μπλαουγκράνα» (pics)

Η Μπαρτσελόνα ανέθεσε το έργο κατασκευής του νέου «Παλάου Μπλαουγκράνα» σε εταιρεία. Δείτε τα εντυπωσιακά σχέδια του νέου γηπέδου της ομάδας μπάσκετ.

Την εταιρεία HOK + TAC Arquitectes επέλεξε η Μπαρτσελόνα για την κατασκευή του νέου «Παλάου Μπλαουγκράνα», μετά από σχετικό διαγωνισμό.

inner

Το νέο «σπίτι» της μπασκετικής ομάδας θα είναι δίπλα στο «Καμπ Νου» και θα έχει χωρητικότητα 10.000 θεατών. Τα έργα θα αρχίσουν τη σεζόν 2017/18 και θα ολοκληρωθούν ως το τέλος της περιόδου 2019/20. Δίπλα στο κλειστό γήπεδο θα υπάρχει ένα ακόμη, 2.000 θεατών, για άλλες χρήσεις, όπως κι ένα παγοδρόμιο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Προχωράει για Ουτσέμπο η Βέροια!! (vids)

Την περίπτωση του Νιγηριανού επιθετικού Μίκαελ Ουτσέμπο της Μποαβίστα φέρεται να εξετάζει η Βέροια, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα.

Προχωράει για Ουτσέμπο η Βέροια (vids)Προσθαφαιρέσεις με στόχο το… comeback της ομάδας υπάρχουν τις τελευταίες ημέρες στη Μποαβίστα, η οποία βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας στην Πορτογαλία.

Ένας από τους παίκτες που θα αποχωρήσει φαίνεται πως είναι και ο Μίκαελ Ουτσέμπο, ο οποίος έχει προταθεί στη Βέροια και εξετάζεται «ζεστά» από τους ιθύνοντες του συλλόγου.

Ο Ουτσέμπο είναι διεθνής με την εθνική Νιγηρίας και από το 2014 αγωνίζεται στην Πορτογαλία, έχοντας πριν αγωνιστεί στη Σερκλ Μπριζ. Τη φετινή σεζόν ο ψηλόσωμος επιθετικός έχει πετύχει 4 γκολ σε 22 ματς και στην Μποαβίστα τον έχουν ενημερώσει να βρει ομάδα.

Δείτε τα βίντεο





*Πηγή: sport-fm.gr*

«Κάρφωσαν» τους Λέικερς Στίβενσον και Τζόρνταν!!


«Κάρφωσαν» τους Λέικερς Στίβενσον και Τζόρνταν

Ο Λανς Στίβενσον και ο ΝτεΆντρε Τζόρνταν έβαλαν το... θαυμαστικό στη νίκη των Κλίπερς επί των Λέικερς με δύο τρομερά καρφώματα.












*Πηγή: sport-fm.gr*

Η νίκη... στα δύσκολα!!


Η νίκη... στα δύσκολα

Δύο όψεις έχει το νόμισμα για τον Παναθηναϊκό, την επομένη της αγχωτικής, αλλά πολύτιμης νίκης επί της Νταρουσάφακα. Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς

Αν θέλουμε να μιλήσουμε καθαρά σε αγωνιστικό και βαθμολογικό επίπεδο, ο Παναθηναϊκός με την δύσκολη νίκη επί των Τούρκων έμεινε ζωντανός και έκανε το πρώτο, από τα βήματα που χρειάζονται ώστε να μπει σε τροχιά πρόκρισης και να φτιάξει την ψυχολογία του.

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς είχε λίγα όπλα στη διάθεση του και η αλήθεια είναι ότι εκμεταλλεύτηκε τα περισσότερα από αυτά. Στηρίχθηκε κυριολεκτικά σε οχτώ παίκτες που προσπάθησαν να κάνουν τα πάντα και όλα αυτά χωρίς τον «μαέστρο» της ορχήστρας, Δημήτρη Διαμαντίδη. Όλοι τους έμειναν πολύ ώρα στο παρκέ, ενώ καθοριστικό ρόλο έπαιξαν τα επιθετικά ριμπάουντ, που έδωσαν επιπλέον επιθέσεις και σε συνδυασμό με κάποια κρίσιμα σουτ που μπήκαν, έφεραν εν τέλει τη νίκη στους πράσινους.

Όσοι έπαιξαν έκαναν κατάθεση ψυχής, η επόμενη μέρα φέρνει στην ομάδα ενίσχυση σε πρόσωπα και λίγες μέρες ηρεμίας. Απαιτήσεις για κάτι καλύτερο από αυτό που είδαμε δεν πρέπει να υπήρχαν από κανέναν με τις συνθήκες που επικρατούν στους πράσινους. Ο λάθος σχεδιασμός στην αρχή της σεζόν βγήκε στην επιφάνεια και προσθέτοντας τους τραυματισμούς με την καταρρακωμένη ψυχολογία, έστειλαν τον Παναθηναϊκό να παίζει τα πάντα, στο χειρότερό του…φεγγάρι αγωνιστικά.

Για όλους τους παραπάνω λόγους τα κακώς κείμενα περνάνε σε δεύτερη μοίρα. Η Νταρουσάφακα έκανε δημιουργική εμφάνιση με 22 ασίστ και 12 τρίποντα, ενώ έλεγξε τον ρυθμό του αγώνα σε μεγάλο μέρος. Βέβαια είχε στις τάξεις της τον σεληνιασμένο Λούκας(26 π.), ο οποίος τα τελευταία χρόνια αλλάζει ομάδες, αλλά πάντα κόντρα στον Παναθηναϊκό είναι εξαιρετικός!

Αυτό που πλέον αποτελεί το ερωτηματικό για τον Παναθηναϊκό, είναι ο βαθμός βελτίωσης του το επόμενο διάστημα, σε μια περίοδο που θα προστεθούν τρεις παίκτες στο ρόστερ και θα αποχωρήσουν πιθανότατα δύο. Κακά τα ψέματα, έτσι όπως παίζει το τριφύλλι στην παρούσα φάση δεν μπορεί να υπάρχουν προσδοκίες για κάτι καλό, καθώς δεν φημίζεται για την άμυνα και έχει κάκιστη επιθετική επίδοση. Κοινώς, ο Παναθηναϊκός δεν έχει σημείο αναφοράς στο παιχνίδι του. Ο χρόνος θα δείξει, γιατί μπάσκετ είναι…

Υ.Γ. Ο Τζόρτζεβιτς προσπαθεί να γυρίσει το πράγμα, αλλά έχω την αίσθηση ότι για να πετύχει το σχέδιο μιας καλής ομάδας, θα πρέπει να δοκιμάσει περισσότερα πράγματα σε τεχνικό επίπεδο και να εμπιστευτεί περισσότερο τους παίκτες.

Υ.Γ. 1 Το τριφύλλι στηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό στον κόσμο του, που βγάζει μια απίστευτη ωριμότητα και δείχνει κατανόηση βλέποντας την ομάδα με την πλάτη στον τοίχο. Αυτό που λένε και στα δύσκολα…
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ρομπέρτο: «Μπαίνουμε στον πιο σημαντικό μήνα»


Ρομπέρτο: «Μπαίνουμε στον πιο σημαντικό μήνα»

Έτοιμος να… καταστρέψει όλους τους στόχους που κυνηγά ο Ολυμπιακός δήλωσε ο Ρομπέρτο.

«Μπαίνουμε στον πιο σημαντικό μήνα της σεζόν. Πάμε να καταστρέψουμε τους στόχους μας».

Αυτό το μήνυμα έστειλε ο Ρομπέρτο στον Ολυμπιακό εν όψει του Φλεβάρη, όπου οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να εξασφαλίσουν (ίσως και μαθηματικά) το πρωτάθλημα, να προχωρήσουν κι άλλο στο Κύπελλο, αλλά και να αποκλείσουν την Άντερλεχτ στους «32» του Europa League.










*Πηγή: sport-fm.gr*

Giannis: «Δάκρυσα για τον Θανάση»

Περήφανος για τον Θανάση Αντετοκούνμπο, που έκανε ντεμπούτο στο ΝΒΑ, δήλωσε ο αδερφός του, Γιάννης. Το… παράπονό του για την οικογένειά του και το λάθος από το οποίο έμαθε.

Giannis: «Δάκρυσα για τον Θανάση»Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν εξαιρετικός στην ήττα των Μπακς από το Μαϊάμι (28π.), αλλά μετά το τέλος του αγώνα μίλησε περισσότερο για τον αδερφό του, Θανάση, που έκανε ντεμπούτο στο ΝΒΑ με τους Νικς.

«Κόντευα να κλάψω όταν μου είπε πως υπέγραψε. Είχα δάκρυα στα μάτια μου. Στην αρχή δεν το πίστευα. Του έλεγα ‘Αλήθεια; Δεν σε πιστεύω!’. Έκανε το ντεμπούτο του και είμαι περήφανος γι’ αυτόν. Πέτυχε και τους δύο πρώτους πόντους της καριέρας του στο ‘Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν’, όπως κι εγώ», τόνισε ο 21χρονος άσος.

«Είναι μια πολύ σημαντική μέρα για την οικογένειά μου. Πάντως με εγκατέλειψαν (γέλια) και πήγαν όλοι στη Νέα Υόρκη για να δουν τον Θανάση. Μόνο ο Κώστας έμεινε μαζί μου, αυτός είναι αληθινός αδερφός!», πρόσθεσε χαριτολογώντας.

«Μακάρι να είχαμε κι άλλο παιχνίδι μπροστά μας με τους Νικς για να αντιμετώπιζα τον Θανάση. Ίσως γίνει κάποια μέρα. Δεν έχουμε παίξει ποτέ αντίπαλοι σε παιχνίδι. Πάντα ήμασταν συμπαίκτες. Μόνο σε προπονήσεις ήμασταν αντίπαλοι και πάντα ήταν σκληρός μαζί μου», συνέχισε.

Όσο για τη δική του απόδοση, είπε: «Οι συμπαίκτες και ο προπονητής μου με εμπιστεύονται κι όταν βλέπουν πως είμαι σε καλή μέρα μού δίνουν την μπάλα».

Για μια φάση στην οποία δεν του δόθηκε φάουλ είπε: «Δεν θέλω να διαμαρτύρομαι. Χθες έκανα ένα λάθος που διαμαρτυρήθηκα και αποβλήθηκα. Προσπαθώ να μαθαίνω από τα λάθη μου».

Τέλος, για την προσπάθεια της ομάδας του ανέφερε: «Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια στο δεύτερο μέρος, αλλά δεν ήταν αρκετή. Αν συνεχίσουμε να το κάνουμε έτσι, θα πάρουμε νίκες. Θα πρέπει όμως να προσέχουμε περισσότερο την μπάλα, γιατί κάναμε πολλά λάθη. Ο Γουέιντ είναι σπουδαίος παίκτης και έπρεπε να κάνουμε καλύτερη δουλειά πάνω του, γιατί ξέραμε ότι η μπάλα θα πηγαίνει πάνω του».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αποφασίζει ο γγΑ για Μποροβήλο!!


Αποφασίζει ο γγΑ για Μποροβήλο

Το ΔΣ της ΕΠΟ δεν ασχολήθηκε με το βούλευμα Κοντονή για πιθανή έκπτωση του Γιώργου Μποροβήλου. Πιθανότατα ο Ιούλιος Συναδινός θα κληθεί να αποφασίσει για το θέμα.

Στη συνεδρίασή του, το ΔΣ της ΕΠΟ δεν έθεσε καθόλου επί τάπητος το ζήτημα του βουλεύματος που απεστάλη από τον Σταύρο Κοντονή και σύμφωνα με το οποίο όσοι παράγοντες του ποδοσφαίρου έχουν κωλύματα με το νόμο λόγω Koriopolis πρέπει να κηρυχθούν έκπτωτοι από τα αξιώματά τους.

Ανάμεσα στους 84 κατηγορούμενους της υπόθεσης είναι και ο Γιώργος Μποροβήλος, πρόεδρος της Super League, του Αστέρα Τρίπολης και αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για δωροδοκία-δωροληψία σε βαθμό πλημμελήματος. Στελέχη της ομοσπονδίας υποστηρίζουν πως δεν συντρέχει λόγος να «καθαιρέσουν» τον Μποροβήλο γιατί οι κατηγορίες είναι σε βαθμό πλημμελήματος κι όχι κακουργήματος.

Σημειώνεται πως σε περίπτωση που παρέλθουν 15 μέρες από την κοινοποίηση του βουλεύματος και η ΕΠΟ με τη Super League δεν επιληφθούν του θέματος, τότε για την υπόθεση θα κληθεί να αποφασίσει ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Στα χέρια του ΕΣΚΑΝ οι ποινές ντόπινγκ!!


Στα χέρια του ΕΣΚΑΝ οι ποινές ντόπινγκ

Το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε για διαβούλευση προβλέπει πως οι ποινές για ντόπινγκ περνούν από τις ομοσπονδίες στο ίδιο το ΕΣΚΑΝ.

Μια σημαντική αλλαγή φέρνει το σχέδιο νόμου για την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με το νέο κώδικα Αντιντόπινγκ της WADA, που κατατέθηκε για δημόσια διαβούλευση (ολοκληρώνεται την Τετάρτη) και σύντομα θα γίνει νόμος.

Η εξουσία της διαχείρισης των αποτελεσμάτων και των ποινών για τις παραβάσεις ντόπινγκ περνάει στο εξής από τις ομοσπονδίες των αθλημάτων στο ΕΣΚΑΝ (Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ). Πρόκειται για μια απόφαση που εφαρμόζεται παγκοσμίως από φέτος και η οποία έρχεται τώρα και στην Ελλάδα.

Στο εξής, λοιπόν, η πειθαρχική επιτροπή του ΕΣΚΑΝ θα κρίνει κάθε υπόθεση ντόπινγκ, ενώ το δευτεροβάθμιο όργανο θα είναι το ΑΣΕΑΔ, που θα οφείλει να εκδώσει απόφαση εντός τριών μηνών από την κατάθεση της έφεσης.

Μέχρι τώρα το ΕΣΚΑΝ ενημέρωνε την κάθε ομοσπονδία για τα κρούσματα ντόπινγκ που αφορούσαν αθλητές της και ακολούθως οι ομοσπονδίες κινούσαν τις απαραίτητες πειθαρχικές διαδικασίες.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κι άλλα «παράσημα» για Λεμπρόν!!


Κι άλλα «παράσημα» για Λεμπρόν

Ο νεότερος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που σπάει το φράγμα των 26.000 πόντων έγινε ο Λεμπρόν Τζέιμς, ενώ μπήκε και στο Top 20 στη λίστα των ασίστ.

Οι Καβαλίερς νίκησαν 114-106 τους Πίστονς στο Ντιτρόιτ και ο Λεμπρόν Τζέιμς κόσμησε το πέτο του με νέα «παράσημα».

Ο «βασιλιάς», που είχε 20 πόντους στον αγώνα, έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία που σπάει το φράγμα των 26.000 πόντων στην καριέρα του. Τα κατάφερε σε ηλικία 31 ετών και 31 ημερών ξεπερνώντας κατά πολύ την επίδοση του Κόμπι Μπράιαντ, που το είχε πετύχει 32 ετών και 80 ημερών.

Ο Τζέιμς είναι 17ος σκόρερ όλων των εποχών με 26.005 και βρίσκεται σε απόσταση να απειλήσει τους Κέβιν Γκαρνέτ (26.071), Πολ Πιρς (26.144) και Τιμ Ντάνκαν (26.302), που είναι ακριβώς μπροστά του.

Παράλληλα, με τις 8 ασίστ που μοίρασε στο ίδιο παιχνίδι, ο Λεμπρόν μπήκε στο Top 20 όλων των εποχών με 6.582, αφήνοντας πίσω του τον Ντέρεκ Χάρπερ (6.577).
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αφεντικό στο Λος Άντζελες!!

Κάποτε οι Λέικερς δεν είχαν αντίπαλο στο LA. Πλέον οι Κλίπερς μετρούν εννιά σερί νίκες, μετά το 105-93. Μαγική τριάδα για Καβαλίερς, τρομερός Γουέστμπρουκ για Θάντερ.

Αφεντικό στο Λος ΆντζελεςΤην ένατη σερί νίκη επί των συμπολιτών και συγκατοίκων τους, Λέικερς, πέτυχαν οι Κλίπερς με 105-93. Ο Κρις Πολ με 27 πόντους ηγήθηκε των τυπικά γηπεδούχων, που έφτασαν στο 14-3 χωρίς τον Μπλέικ Γκρίφιν, ενώ απών για τους «λιμνανθρώπους» ήταν ο τραυματίας Κόμπι Μπράιαντ.

Για πρώτη φορά φέτος Λεμπρόν Τζέιμς (20π. 9 ριμπ. 8 ασίστ), Κέβιν Λοβ (29π.) και Κάιρι Ίρβινγκ (28π.) είχαν 20+ πόντους και οι Καβαλίερς απλώς δεν γινόταν να χάσουν στο Ντιτρόιτ, 114-106.

Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ κατέγραψε το έκτο του φετινό και 25ο τριπλ νταμπλ της καριέρας του οδηγώντας με 26 πόντους, 14 ασίστ και 10 ριμπάουντ τη Θάντερ στο 116-108 επί των Ρόκετς.

Οι Σέλτικς με επτά παίκτες σε διψήφιο αριθμό πόντων έφτασαν άνετα στο 113-94 επί του Ορλάντο συμπληρώνοντας πέντε σερί νίκες.

Ο Τσάντλερ Πάρσονς ήταν πρώτος σκόρερ των Μάβερικς για πέμπτο από τα τελευταία έξι ματς (19π.) και το Ντάλας επικράτησα 91-79 των Νετς.

Αναλυτικά:

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ-Χιούστον Ρόκετς 116-108 Ντουράντ 33 (12 ριμπ.), Γουέστμπρουκ 26 (14 ασίστ, 10 ριμπ.), Καντέρ 22 (10 ριμπ.), Άνταμς 5 (10 ριμπ.)-Χάρντεν 33, Μπρούερ 17, Καπέλα 12, Σμιθ 10.

Ντιτρόιτ Πίστονς-Κλίβελαντ Καβαλίερς 106-114 Ντράμοντ 20, Κάλντγουελ-Πόουπ 19, Τζάκσον 15, Τζόνσον 15, Μόρις 14, Ιλιασόβα 11-Λοβ 29, Ίρβινγκ 28, Τζέιμς 20, Μοζγκόφ 12, Τόμπσον 11 (14 ριμπ.).

Μπόστον Σέλτικς-Ορλάντο Μάτζικ 113-94 Σμαρτ 16, Όλινικ 16, Τέρνερ 15, Κράουντερ 15, Τόμας 14, Γερέμπκο 13, Σάλιντζερ 11 (11 ριμπ.)-Βούτσεβιτς 14, Ναπίερ 13, Γκόρντον 12, Πέιτον 12, Ολαντίπο 11, Χάρις 10.

Ντάλας Μάβερικς-Μπρούκλιν Νετς 91-79 Πάρσονς 19 (10 ριμπ.), Νοβίτσκι 12, Πατσούλια 16 (12 ριμπ.), Μπαρέα 13-Λόπεζ 28 (12 ριμπ.), Σλόαν 13, Τζόνσον 13, Έλινγκτον 12, Γιανγκ 11 (10 ριμπ.).

Γιούτα Τζαζ-Μινεσότα Τίμπεργουλβς 103-90 Χουντ 22, Φέιβορς 20, Γκομπέρ 14 (12 ριμπ.), Χέιγουορντ 12, Μπερκ 12, Μπούκερ 11-Τάουνς 32 (12 ριμπ.), Ντιένγκ 20 (15 ριμπ.), ΛαΒίν 19, Μουχάμαντ 11.

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς-Σάρλοτ Χόρνετς 109-91 Λίλαρντ 22, Κράμπε 20, Αμίνου 17 (12 ριμπ.), ΜακΚόλουμ 17, Πλάμλι 13 (12 ριμπ.)-Γουίλιαμς 20, Ρόμπερτς 17, Γουόκερ 14, Κιντ-Τζίλκριστ 13, Χάνσμπρο 12 (14 ριμπ.).

Λος Άντζελες Κλίπερς-Λος Άντζελες Λέικερς 105-93 Πολ 27, Ρίβερς 17, Στίβενσον 16, Κρόφορντ 15, Τζόρνταν 6 (17 ριμπ.)-Ραντλ 23 (14 ριμπ.), Κλάρκσον 17, Χίμπερτ 12, Γουίλιαμς 11. *Πηγή: sport-fm.gr*

Λάμψη Γιάννη, ντεμπούτο Θανάση!! (video)


Λάμψη Γιάννη, ντεμπούτο Θανάση (video)

Οικογενειακή υπόθεση το ΝΒΑ. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν τρομερός στην ήττα των Μπακς από το Μαϊάμι, ενώ ο αδερφός του, Θανάσης, έκανε ντεμπούτο με 2π. στη νίκη των Νικς επί των Σανς.

Η οικογένεια Αντετοκούνμπο και μαζί της όλο το ελληνικό μπάσκετ καμάρωσε την παρουσία δύο παιδιών της στο ΝΒΑ τα ξημερώματα.

Ο Γιάννης ήταν καταπληκτικός στην ήττα των Μπακς από το Μαϊάμι με 107-103 στο Μιλγουόκι. Σε 46:13 είχε 28 πόντους (6/7 βολές, 11/15 δίποντα, 0/2 τρίποντα), 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 3 κλεψίματα, 2 τάπες και 6 λάθη. Με δικά του καρφώματα οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν (101-101) και μείωσαν στο καλάθι (103-105) στο τελευταίο λεπτό, ωστόσο έκανε ενδιάμεσα κι ένα λάθος που στοίχισε.

Ο Ντουέιν Γουέιντ με 24 και ο Κρις Μπος με 20 πόντους έκαναν τη διαφορά για το Μαϊάμι, ενώ ο Γκρεγκ Μονρό με 24 και ο Τζαμπάρι Πάρκερ πρόσθεσε 17 για τους Μπακς.

Δωδεκάλεπτα: 28-33, 48-55, 83-81, 103-107.

Μπακς (20-29): Αντετοκούνμπο 28, Μονρό 24, Πάρκερ 17, Μίντλετον 9, Κάρτερ-Γουίλιαμς 9, Βον 8, Πλάμλι 8, Ένις, Μπέιλες.

Χιτ (26-21): Γουέιντ 24, Μπος 20, Ντενγκ 16, Στούντεμαϊρ 12, Ντράγκιτς 12, Γκριν 10, Γουίνσλοου 6, Ούντριχ 5, ΜακΡόμπερτς 2.



Οι Νικς δεν είχαν πρόβλημα να φτάσουν στο 102-84 επί των Σανς, αλλά η είδηση της βραδιάς από ελληνικής πλευράς ήταν το ντεμπούτο του Θανάση Αντετοκούνμπο στο ΝΒΑ. Ο 23χρονος άσος, που το 2014 είχε επιλεγεί στο νούμερο 51 από την ομάδα της Νέας Υόρκης, υπέγραψε προχθές συμβόλαιο και τα ξημερώματα έκανε το ντεμπούτο του. Αγωνίστηκε στα τελευταία 2:11 του αγώνα και ευστόχησε στο μοναδικό σουτ που επιχείρησε. Ο Καρμέλο Άντονι στην επιστροφή του στη δράση είχε 19 πόντους, 10 ριμπάουντ και 8 ασίστ.




Δωδεκάλεπτα: 26-16, 58-40, 85-61, 102-84.

Νικς (23-26): Άντονι 19 (10 ριμπ.), Αφλάλο 17, Λόπεζ 13, Γκάλογουεϊ 11, Γουίλιαμς 10, Τόμας 8, Βούγιατσιτς 7, Πορζίνγκις 7, Γκραντ 4, Ο’ Κουίν 4, Αντετοκούνμπο 2, Άμουντσον.

Σανς (14-34): Μπούκερ 21, ΜακΡέι 12, Γουόρεν 12, Τάκερ 9 (10 ριμπ.), Γουίμς 6, Γκούντγουιν 6, Μόρις 6, Λεν 6, Τσάντλερ 2 (12 ριμπ.), Τελέτοβιτς 4, Λιούερ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Οι «αιώνιοι» δεν βάζουν… γκολ στο Top 16!!


Οι «αιώνιοι» δεν βάζουν… γκολ στο Top 16

Τη χειρότερη επίθεση μεταξύ όλων των ομάδων του Top 16 μοιράζονται Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός μετά από πέντε αγωνιστικές στο Top 16. Άσχημη κατάταξη και στις άλλες κατηγορίες της «επίθεσης».

Κυρίως επιθετικό (αλλά όχι μόνο) φαίνεται, τουλάχιστον βάσει αριθμών, πως είναι το πρόβλημα Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα. Δεν εξηγείται διαφορετικά πώς μετά από πέντε αγωνιστικές στο Top 16 οι δύο «αιώνιοι» μοιράζονται τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των συμμετεχουσών ομάδων έχοντας μόλις 71 πόντους «παραγωγή» κατά μέσο όρο.

inner

Δεν είναι όμως μόνο αυτό… Οι δύο «αιώνιοι» είναι πολύ χαμηλά και σε ποσοστά ευστοχίας, με τον Παναθηναϊκός να έχει 22,8% και τον Ολυμπιακό 24,8% στα τρίποντα καταλαμβάνοντας τη 14η και 15η θέση στην κατάταξη του Top 16. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι 15οι στα δίποντα (46,2%) και οι «πράσινοι» δωδέκατοι (50,86%), με τους τελευταίους να είναι δεύτεροι στα λάθη με 14,2 ανά αγώνα. Χαμηλά βρίσκουμε τις δύο ομάδες και σε επίπεδο δημιουργίας, καθώς ο μεν Ολυμπιακός είναι 13ος με 15 ασίστ ανά αγώνα, ο δε Παναθηναϊκός με 16,2 είναι ενδέκατος.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Top 10 με Γκιστ και Παπαπέτρου!!


Top 10 με Γκιστ και Παπαπέτρου

Τα εντυπωσιακά καρφώματα των Τζέιμς Γκιστ (Νο 3) και Ιωάννη Παπαπέτρου (Νο 5) είναι μεταξύ των κορυφαίων φάσεων της αγωνιστικής στο Top 16. Στην κορυφή ο Άλεξ Αμπρίνες.











*Πηγή: sport-fm.gr*

Πόνο θα δίνει, αν πάρει… Ζουκουλίνι!! (pics/video)


Πόνο θα δίνει, αν πάρει… Ζουκουλίνι! (pics/video)

Το όνομά του δεν σου γεμίζει το… αυτί. Αυτά που -μπορεί να- κάνει όμως στο γήπεδο σου γεμίζουν το μάτι. Το sportfm.gr εξηγεί πώς γίνεται με ένα υποκοριστικό (Μπρούνο Ζουκουλίνι) η ΑΕΚ να κάνει «μπαμ»!

Η αλήθεια είναι ότι το «Ζουκουλίνι» δεν σε προδιαθέτει για παίκτη που τρώει σίδερα. Για έναν χαφ που δαγκώνει.

Όσο… χαϊδευτικό κι αν ακούγεται όμως το όνομά του, ο μέσος που θέλει η ΑΕΚ δεν είναι κανένα γατί.

Μα ένας γνήσιος ποδοσφαιρικός «τσόγλανος», που ανατράφηκε στα (όχι ακριβώς φιλόξενα) αργεντίνικα γήπεδα.

Γράφει ο Γιώργος Μαραθιανός

Με σπάνια ταχύτητα για χαφ, δυνατό σουτ και θράσος απ’ αυτό που είναι απαραίτητο για να ξεχωρίσεις, ο Μπρούνο παραήταν καλός για να μην προωθηθεί από τα 16 του στη μεγάλη ομάδα της Ρασίνγκ. Και εκεί παράγινε… αποκάλυψη για να μείνει περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Γιατί στη διάρκειά τους συμπλήρωσε 92 συμμετοχές. Πέτυχε 10 γκολ (κάποια εκ των οποίων κρίσιμα). Και γρήγορα τράβηξε το μάτι των ευρωπαϊκών συλλόγων.

Κι όταν λέμε ευρωπαϊκών συλλόγων, δεν εννοούμε όποιων-όποιων (σαν την Μπολόνια, ας πούμε, όπου αγωνίζεται ο αδερφός του, Φράνκο). Κοτζάμ Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ντόρτμουντ φέρονταν να τον διεκδικούν. Πριν ο Τσίκι Μπεγκιριστάιν κάνει το μεγάλο κόλπο και προλαβαίνοντας τους πάντες, τον ντύσει με τη φανέλα της Σίτι (έναντι 2,3 εκατ. ευρώ). Παρόλο που το όνειρο όμως ξεκίνησε ιδανικά, δεν είχε τη συνέχεια που περίμενε.

inner





Γιατί στο Football Manager και στο FIFA είχε εξαιρετικές προδιαγραφές. Στη σκληρή πραγματικότητα, ωστόσο, είχε «θηρία» μπροστά του για να διεκδικήσει μια θέση. Μπορεί να έπαιξε λοιπόν στα παιχνίδια της προετοιμασίας, να έβαλε μια γκολάρα (με την Κάνσας Σίτι) και να αντιμετώπισε εκτός των άλλων και τον Ολυμπιακό (μπαίνοντας αλλαγή στο φιλικό 2-2), αλλά με Τουρέ, Νασρί, Φερναντίνιο και λοιπά συμπαθητικά… παικτάκια ήταν δύσκολο να βρει χρόνο συμμετοχής.

inner



Το ονειρεμένο ντεμπούτο λοιπόν (σε τελικό με την Άρσεναλ και μάλιστα στο «Γουέμπλεϊ» για το Charity Shield) έμελε να είναι η μόνη επίσημη παρουσία του στους «πολίτες». Τι σημασία είχε όμως; Η ποδοσφαιρική καψούρα του Γκουστάβο Πογιέτ είχε ήδη γεννηθεί. Ο Ουρουγουανός προσπαθεί να τον πάρει στη Σάντερλαντ, αλλά σκοντάφτει στη νομοθεσία της Premier League (που απαγορεύει τον δανεισμό παίκτη σε εγχώρια ομάδα στην ίδια μεταγραφική περίοδο με αυτή που αποκτήθηκε).



inner

Αναπόφευκτα πάει στο εξωτερικό. Η Βαλένθια μοιάζει ιδανικός προορισμός και το «Μεστάγια» πιο πρόσφορο έδαφος για να καλλιεργήσει το ευρωπαϊκό του όνειρο. Μάταια. Ο Ζουκουλίνι δεν κερδίζει ποτέ εμπιστοσύνη, σε πέντε μήνες παίζει μόλις 45 λεπτά και τον Γενάρη επιστρέφει στην Αγγλία. Εκεί όπου ο Πελεγκρίνι δεν τον αποπαίρνει: «Πήγε σε μια πολύ καλή ομάδα με σημαντικούς μέσους. Ίσως για διάφορους λόγους, δεν ξέρω γιατί, δεν έπαιξε. Είναι ένας πολύ σημαντικός νέος παίκτης και είμαι σίγουρος ότι έχει μέλλον εδώ», λέει χαρακτηριστικά.

Υπήρχε όμως κάποιος που τον πίστευε ακόμα περισσότερο από τον Πελεγκρίνι. Ο Γκουστάβο Πογιέτ περιμένει ξανά στη γωνία και κάνει δεύτερη απόπειρα να τον εντάξει στη Σάντερλαντ. Μα ούτε αυτή τη φορά τα καταφέρνει. Και σαν ο Ουρουγουανός να… καταριέται κάθε άλλη ομάδα που τον αποκτά, ούτε η επόμενη καταφέρνει να κερδίσει κάτι από τον Ζουκουλίνι. Αντίθετα, οι οκτώ συμμετοχές του στην Κόρδοβα δεν είναι ικανές να τη βοηθήσουν να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Κάπως έτσι, το περασμένο καλοκαίρι τον βρίσκει στην ίδια αφετηρία: Χωρίς προοπτική να χωρέσει στη Σίτι και «πακεταρισμένος» για τον επόμενο δανεισμό. Τουλάχιστον αυτή τη φορά χωρίς να χρειαστεί να ξενιτευτεί.

Όχι ότι άλλαξε κάτι βέβαια. Γιατί ούτε στη Μίντλεσμπρο μπόρεσε να βρει κίνητρο. Ούτε εκεί ένιωσε σημαντικός. Μα ούτε κι αυτή η αποτυχημένη απόπειρα να θυμίσει την ταλεντάρα της Ρασίνγκ κλονίζει την πίστη του Πογιέτ. Το αντίθετο: Εκλαμβάνεται από τον Ουρουγουανό ως η μεγάλη ευκαιρία να τον αποκτήσει. Ως η τέλεια συγκυρία να επιβεβαιωθεί το «μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη» για να… συλλάβει επιτέλους τον παίκτη που τόσο πολύ πιστεύει.

Και από τη σύλληψη φυσικά να επωφεληθεί και η ΑΕΚ. Βάζοντας στο ρόστερ της έναν παίκτη που υπό άλλες συνθήκες δεν θα μπορούσε ούτε να πλησιάσει. Χτίζοντας μια μεσαία γραμμή -μαζί με Σιμόες και Γιόχανσον- που θα ξεχειλίζει ποιότητα. Και επενδύοντας (αν καταφέρει να βάλει και οψιόν αγοράς) σε μια ποδοσφαιρική μετοχή που μπορεί να εκτιναχθεί στο μέλλον.

Άλλωστε η πλειοψηφία των Αργεντινών που είχε στο παρελθόν (με αιώνια εξαίρεση που θα επιβεβαιώνει τον κανόνα τον Φεντερίκο Ασκάρατε) τίμησαν τη φανέλα της. Και μια ερώτηση σε δυο εξ αυτών που ήταν συμπαίκτες του στη Ρασίνγκ -τους Σάχα και Πελετιέρι- μπορεί να πείσει και τον ίδιο τον Ζουκουλίνι για το πόσο αγαπησιάρικη ομάδα είναι αυτή που τώρα τον κυνηγάει…

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ!


Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ

Δείτε τις επιλογές του Ιγκόρ Τούντορ για το κρίσιμο και δύσκολο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο, στην Τούμπα.

Με αναμενόμενα πρόσωπα (πέραν του ενός «φτερού» της επίθεσης) παρατάσσεται ο ΠΑΟΚ απέναντι στον Ατρόμητο.

Κάτω από την εστία θα είναι ο Βελλίδης, δεξί μπακ οΚίτσιου, αριστερό ο Κοροβέσης και δίδυμο στο κέντρο της άμυνας οι Κόστα-Βίτορ.

Στον άξονα θα βρεθούν οι Τζιόλης και Τσίμιροτ, με τον Πέλκα σε ρόλο δεκαριού και τους Ροντρίγκες-Ζαίρο (προτιμήθηκε αντί του Μυστακίδη) στα άκρα της επίθεσης.

Μοναδικός προωθημένος ο Μακ, λόγω και των απουσιών των Αθανασιάδη-Μπερμπάτοφ.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μίλαν-Ίντερ και ας μην είναι καλά!!


Μίλαν-Ίντερ και ας μην είναι καλά

Τι σημασία έχει αν δεν θυμίζουν τις κραταιές δυνάμεις του παρελθόντος; Ένα ντέρμπι Μίλαν-Ίντερ δεν σε αφήνει ποτέ αδιάφορο και δεσπόζει στο πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής.

Το «ντέρμπι ντέλα Μαντονίνα» δεσπόζει στην 22η αγωνιστική της Serie A. Μπορεί οι δύο ομάδες να μην είναι στα επίπεδα του παρελθόντος, ωστόσο η μεταξύ τους μάχη έχει πάντα ξεχωριστό ενδιαφέρον. Οι έκτοι «ροσονέρι» χωρίς Ντε Γιονγκ, Μεξές, Αντριάνο και Λόπεθ υποδέχονται τους τέταρτους «νερατζούρι», που προέρχονται από τρία ματς δίχως νίκη στο πρωτάθλημα και δεν υπολογίζουν στον Πέρισιτς. Σε 163 ματς, η Μίλαν έχει 50 νίκες, η Ίντερ 61, ενώ 52 ματς δεν είχαν νικητή.

Η πρωτοπόρος Νάπολι φιλοξενεί την Έμπολι θέλοντας να φτάσει στα έξι ματς το νικηφόρο σερί της, ενώ η Γιουβέντους που βρίσκεται στο -2 δοκιμάζεται στη Βερόνα από την Κιέβο θέλοντας να διευρύνει το απόλυτό της στα δώδεκα ματς. Η Φιορεντίνα κοντράρεται στη Γένοβα με τη Τζένοα, ενώ η Ρόμα υποδέχεται τη Φροζινόνε.

Το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής

Σάββατο, 30/1
Κάρπι-Παλέρμο (16:00)
Αταλάντα-Σασουόλο (19:00)
Ρόμα-Φροζινόνε (21:45)

Κυριακή, 31/1 (16:00)
Κιέβο-Γιουβέντους (13:30)
Μπολόνια-Σαμπντόρια
Τζένοα-Φιορεντίνα
Νάπολι-Έμπολι
Τορίνο-Βερόνα
Ουντινέζε-Λάτσιο
Μίλαν-Ίντερ (21:45)

Η επόμενη αγωνιστική (23η)

Τρίτη 2/3
Σασουόλο-Ρόμα (21:45)

Τετάρτη 3/3 (21:45)
Φροζινόνε-Μπολόνια (19:00)
Έμπολι-Ουντινέζε
Φιορεντίνα-Κάρπι
Ίντερ-Κιέβο
Γιουβέντους-Τζένοα
Λάτσιο-Νάπολι
Παλέρμο-Μίλαν
Σαμπντόρια-Τορίνο
Βερόνα-Αταλάντα
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ντέρμπι σε Καταλονία και Μαδρίτη!!


Ντέρμπι σε Καταλονία και Μαδρίτη

Με το ντέρμπι Μπαρτσελόνα-Ατλέτικο Μαδρίτης ανοίγει η 22η αγωνιστική της Primera Divison, ενώ την Κυριακή η Ρεάλ υποδέχεται την Εσπανιόλ.

Με τον καλύτερο τρόπο ανοίγει η αυλαία στην 22η αγωνιστική της Primera Division, καθώς η Μπαρτσελόνα υποδέχεται την Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Καμπ Νου». Οι Καταλανοί έχουν δημιουργήσει ένα σερί τριών νικών, ενώ οι «ροχιμπλάνος» είναι αήττητοι (4 νίκες, 1 ισοπαλία) στους τελευταίους πέντε αγώνες. Ο Λουίς Ενρίκε δεν αντιμετωπίζει κάποιο αγωνιστικό πρόβλημα (πέρα από τον γνωστό απόντα Ραφίνια), ενώ ο Ντιέγκο Σιμεόνε καταστρώνει τα πλάνα του χωρίς τον Τιάγκο.

Από την πλευρά της, η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται την Κυριακή την Εσπανιόλ στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Οι «μερένχες» μετρούν 4 νίκες και 2 ισοπαλίες μετά την ήττα από τη Βιγιαρεάλ στις 13 Δεκεμβρίου, ενώ οι Καταλανοί στο ίδιο διάστημα έχουν μόλις μία νίκη (με την Λας Πάλμας) και δύο ισοπαλίες (με Μπαρτσελόνα και Βιγιαρεάλ). Η ομάδα του Ζιντάν θα αγωνιστεί χωρίς τον Μπέιλ, ενώ στο απέναντι στρατόπεδο δεν υπολογίζονται οι Αρμπίγια και Κάνας.

Το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής

Σάββατο 30 Ιανουαρίου

Μπαρτσελόνα-Ατλέτικο Μαδρίτης (17:00)
Εϊμπάρ-Μάλαγα (19:15)
Χετάφε-Αθλέτικ Μπιλμπάο (19:15)
Βιγιαρεάλ-Γρανάδα (21:30)
Σοσιεδάδ-Μπέτις (23:05)

Κυριακή 31 Ιανουαρίου

Σεβίλλη-Λεβάντε (13:00)
Βαλένθια-Σπόρτινγκ Χιχόν (17:00)
Λας Πάλμας –Θέλτα (19:15)
Ρεάλ Μαδρίτης-Εσπανιόλ (21:30)

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου

Λα Κορούνια-Ράγιο Βαγεκάνο (21:30)

Η επόμενη (23η) αγωνιστική

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου

Μάλαγα-Χετάφε (21:30)

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου

Ατλέτικο Μαδρίτης-Εϊμπάρ (17:00)
Ράγιο Βαγεκάνο-Λας Πάλμας (19:15)
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Βιγιαρεάλ (21:30)
Σπόρτινγκ Χιχόν-Λα Κορούνια (23:05)

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου

Λεβάντε-Μπαρτσελόνα (13:00)
Μπέτις-Βαλένθια (17:00)
Θέλτα-Σεβίλλη (19:15)
Γρανάδα-Ρεάλ Μαδρίτης (21:30)

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου

Εσπανιόλ-Σοσιεδάδ (21:30)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αυτά θα κρίνουν την επιστροφή του Λέτο!!


Αυτά θα κρίνουν την επιστροφή του Λέτο

Στο χέρι του Αντρέα Στραματσόνι η επιστροφή του Σεμπαστιάν Λέτο στον Παναθηναϊκό. Από τι θα εξαρτηθεί η απόφαση του Ιταλού προπονητή και το χρονικό περιθώριο που υπάρχει.

Ο Σεμπαστιάν Λέτο είναι από τους παίκτες που αγαπήθηκαν όσο λίγοι από τον κόσμο του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια. Ακόμη κι αυτή η πιθανότητα επιστροφής του στην ομάδα έχει προκαλέσει ενθουσιασμό στις τάξεις τους. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός αυτοπροτάθηκε μέσω της εκπροσώπου του στους «πράσινους» και ο Γιάννης Αλαφούζος, που είχε επιχειρήσει να φέρει πίσω τον «Σέμπα» πριν από ένα χρόνο, έθεσε την περίπτωση υπόψη του Αντρέα Στραματσόνι, ο οποίος έχει και τον τελευταίο λόγο.

Ποιοι παράγοντες θα κρίνουν την επιστροφή του Λέτο; Ο Ιταλός προπονητής θέλει να κάνει τη μελέτη του για να διαπιστώσει αν ο ποδοσφαιριστής είναι σε καλή κατάσταση, καθώς προέρχεται από έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο όσο ακόμη αγωνιζόταν στον Παναθηναϊκό, αλλά και από ένα φρικιαστικό ατύχημα με βάρη που του προκάλεσε κάταγμα στο κρανίο, πριν από περίπου ένα χρόνο. Θετικό σημάδι είναι πως και στις δύο περιπτώσεις επέστρεψε και κατέγραψε αρκετές συμμετοχές, με Κατάνια και Λανούς αντίστοιχα. Αρνητικό, ωστόσο, ότι τον τελευταίο χρόνο έπαιξε σε μόλις επτά επίσημα ματς και δεν έχει αγωνιστεί από το Νοέμβριο.

Υπέρ του Λέτο είναι το γεγονός ότι είναι 29 ετών, συνεπώς έχει αρκετά χρόνια καλής καριέρας μπροστά του, αλλά και η επιθυμία του να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό. Παράλληλα το κασέ του είναι πολύ προσιτό, ενώ ως ελεύθερος δεν θα απαιτηθούν χρήματα για αποζημίωση.

Στον Παναθηναϊκό ήδη κάνουν έρευνα για να διαπιστώσουν αν το ιταλικό διαβατήριο, με το οποίο αγωνιζόταν στο διάστημα που έπαιζε στην Ελλάδα, είναι ακόμη σε ισχύ, καθώς είχαν προκύψει κάποιες αμφιβολίες για τη γνησιότητά του. Αν ο Λέτο δεν μπορεί να παίξει σαν κοινοτικός, δεν υπάρχει κενή θέση ξένου στο ρόστερ, καθώς η τελευταία που άδειασε ήταν αυτή του Ατζαγκούν για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Βιγιαφάνιες.

Ο Παναθηναϊκός δεν επείγεται να κλείσει τη μεταγραφή αυτή μέχρι το βράδυ της Δευτέρας, καθώς ο Λέτο είναι ελεύθερος και ως τέτοιον έχει δικαίωμα να τον αποκτήσει μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου, συνεπώς η απόφαση ίσως καθυστερήσει μέχρι να διαλευκανθούν όλα τα παραπάνω ζητήματα. Σε πρώτη ανάγνωση, πάντως, το κλίμα είναι πολύ θετικό για την επιστροφή του. Αν αυτό συμβεί, ο Αντρέα Στραματσόνι τον υπολογίζει σαν σέντερ φορ, όπως αγωνιζόταν επί Ζεσουάλδο Φερέιρα, κι όχι ως ακραίο, όπως τον γνωρίσαμε αρχικά στην Ελλάδα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κατήγγειλε «πέσιμο» από οπαδούς της ΑΕΚ ο παρατηρητής του αγώνα με Ηρακλή!!


Κατήγγειλε «πέσιμο» από οπαδούς της ΑΕΚ ο παρατηρητής του αγώνα με Ηρακλή

Φραστική επίθεση από οπαδούς της ΑΕΚ κατήγγειλε πως δέχτηκε ο παρατηρητής διαιτησίας στον αγώνα Κυπέλλου με τον Ηρακλή, Δημήτρης Γκρούτσης. Κινδυνεύει με τιμωρία η «Ένωση».

Τα σφυρίγματα του Δελφάκη στον πρώτο προημιτελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ηρακλή (4-1) εξόργισαν τους οπαδούς των γηπεδούχων και φαίνεται πως ορισμένοι εξ αυτών δεν συγκράτησαν τα νεύρα τους.

Σύμφωνα με τη Live Sport και όπως κατήγγειλε στον διαιτητή ο παρατηρητής διαιτησίας, Δημήτρης Γκρούτσης, στο ημίχρονο δέχτηκε φραστική επίθεση από μερίδα οπαδών της «Ένωσης». Το περιστατικό καταγράφηκε από τον Δελφάκη στο φύλλο αγώνα και αναμένεται να επιφέρει κυρώσεις για την ΑΕΚ.

Η ΠΑΕ θα κληθεί σε απολογία από την πειθαρχική επιτροπή και κινδυνεύει με πρόστιμο για μεμονωμένα επεισόδια από 10.000 ως 80.000 ευρώ. Όσο για την προσωρινή διακοπή για υβριστικά συνθήματα στο 40ο λεπτό, μπορεί να της επιβληθεί πρόστιμο 15.000 ευρώ.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως η απόδοση του Δελφάκη δεν ικανοποίησε τον παρατηρητή, που του «χρεώνει» ως λάθη την πρώτη κίτρινη στον Μιχάλη Μπακάκη και το πέναλτι που δεν έδωσε στην ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος σε μαρκάρισμα στον Πλατέλλα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αδειάζει το ρόστερ του Ολυμπιακού!


Αδειάζει το ρόστερ του Ολυμπιακού

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία αποχώρησης και άλλων ποδοσφαιριστών από τον Ολυμπιακό, και δεν αποκλείεται να σημειωθούν εξελίξεις στο τελευταίο τριήμερο των μεταγραφών.

Οχτώ ποδοσφαιριστές μέχρι στιγμής έχουν αποχωρήσει από το ρόστερ του Ολυμπιακού, καθώς ο Μάρκο Σίλβα ήθελε να έχει λιγότερους παίκτες στη διάθεσή του και να είναι πιο ευέλικτος στις επιλογές του.

Ήδη έχουν αποχωρήσει οι Γιαταμπαρέ (Βέρντερ), Ντοσεβί (Σταντάρ Λιέγης), Τζανδάρης (δανεικός στον Πανιώνιο), Ιωαννίδης (ως ελεύθερος στον Αστέρα Τρίπολης), Γούτας (δανεικός στη Ξάνθη), Μπεν (δανεικός στον Λεβαδειακό), Ολαϊτάν (δανεικός στην Κόρτραϊκ) και Γιαννιώτας (δανεικός στον ΑΠΟΕΛ).

Σύμφωνα όμως με σημερινό δημοσίευμα του «Γαύρου», δεν αποκλείεται το τελευταίο τριήμερο της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου να υπάρξουν και άλλες αποχωρήσεις.

Συγκεκριμένα, τις τελευταίες ημέρες έχει προκύψει ένα σενάριο για να «σπάσει» ο δανεισμός του Ερνάνι και να επιστρέψει στην Πόρτο, αφού θα ήταν καλύτερο για τον ίδιο να πραγματοποιήσει την αποθεραπεία του στο σπίτι του.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν συζητήσεις ανάμεσα στη Σοσιεδάδ και την Μόντρεαλ για την αγορά του Άλφρεντ Φινμπόγκασον, ο οποίος όμως παρουσιάζεται αρνητικός στο ενδεχόμενο να αγωνιστέι στο εξωτερικό και γίνεται προσπάθεια να πάει στην Άουγκσμπουργκ.

Τέλος, υπάρχει το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν και οι Μανιάτης, Αυλωνίτης, αφού φαίνεται πως έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από το εξωτερικό. Μάλιστα, για τον διεθνή στόπερ των Πειραιωτών ακούγεται πως η αυστριακή Στουρμ Γκρατς έχει ζητήσει δανεικό τον παίκτη μέχρι το καλοκαίρι. Η συγκεκριμένη υπόθεση θα κριθεί εντός της ημέρας.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πρόταση για Χαντάκια ο Πανιώνιος!


Πρόταση για Χαντάκια ο Πανιώνιος

Για την απόκτηση ενός στόπερ κινούνται στον Πανιώνιο, ύστερα από την παραχώρηση του Χατζηησαΐα στον ΠΑΟΚ. Την περίπτωση του Δημήτρη Χαντάκια φέρονται να σκέφτονται στη Νέα Σμύρνη.

Τον αντικαταστάτη του Δημήτρη Χατζηησαΐα, ο οποίος χθες ανακοινώθηκε από τον ΠΑΟΚ ψάχνουν στον Πανιώνιο.

Όπως γράφει η Live Sport, μία περίπτωση που φέρονται να εξετάζουν σοβαρά στη Νέα Σμύρνη είναι εκείνη του νεαρού στόπερ του Παναιτωλικού, Δημήτρη Χαντάκια.

Ο 21χρονος αμυντικός θεωρείται ως ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα στον Παναιτωλικό, ενώ φέτος πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στη Σούπερ Λίγκα (3 συμμετοχές μέχρι στιγμής).

Το δημοσίευμα αναφέρει πως οι «κυανέρυθροι» έχουν ήδη προσεγγίσει τους Αγρινιώτες και καταβάλουν προσπάθεια να λυθεί το βασικό πρόβλημα που είναι το οικονομικό.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Είδε» Σιμόες η Μονακό, τον «δένει» η ΑΕΚ!


«Είδε» Σιμόες η Μονακό, τον «δένει» η ΑΕΚ

Την περίπτωση του Αντρέ Σιμόες φέρεται να εξετάζει η Μονακό, όμως η ΑΕΚ προτίθεται να καλέσει άμεσα τον Πορτογάλο μέσο για αναπροσαρμογή της συνεργασίας τους.

Δύο φορές άνθρωπος της Μονακό έχει παρακολουθήσει από κοντά αγώνα της ΑΕΚ, με την προσοχή του να είναι στραμμένη στον Αντρέ Σιμόες.

Ο Πορτογάλος μέσος αρέσει στο γαλλικό σύλλογο και, όπως γράφει σήμερα η SportDay, οι ιθύνοντες έχουν μείνει ικανοποιημένοι από τα στοιχεία που επιθυμούσαν.

Μάλιστα, είναι αρκετά πιθανό το καλοκαίρι να επιστρέψουν με επίσημη πρόταση στην «Ένωση» για τον 27χρονο χαφ.

Στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια και τις προηγούμενες μέρες είχε γίνει γνωστό πως θα καλέσουν άμεσα τον παίκτη για την αναπροσαρμογή του συμβολαίου τους που υπέγραψαν μόλις τον περασμένο Ιούνιο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ουζουνίδης-Αναστασίου στα υπ’ όψιν του Αστέρα!!


Ουζουνίδης-Αναστασίου στα υπ’ όψιν του Αστέρα

Τα ονόματα του Μαρίνου Ουζουνίδη και του Γιάννη Αναστασίου ακούγονται στην Τρίπολη για την διαδοχή του Στάικου Βεργέτη στον πάγκο του Αστέρα. Με Τερεζόπουλο μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ένα «σοκ» στο ποδοσφαιρικό τμήμα με τη λύση της συνεργασίας με τον Στάικο Βεργέτη θέλησε να προκαλέσει η διοίκηση του Αστέρα Τρίπολης.

Πλέον οι Αρκάδες ψάχνουν τον άνθρωπο που θα μπορέσει να διαδεχθεί με αξιώσεις τον Τριπολιτσιώτη τεχνικό, ο οποίος ήταν ο πρώτος που οδήγησε την ομάδα στα σαλόνια του Europa League και μπόρεσε να πραγματοποιήσει αξιόλογες εμφανίσεις στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της UEFA.

Άλλωστε, οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: σε 125 αγώνες ο Αστέρας είχε 56 νίκες, 30 ισοπαλίες και 39 ήττες, καταφέρνοντας να ξεπεράσει άλλους σπουδαίους συναδέλφους του όπως ο Σάκης Τσιώλης και ο Πάουλο Κάμπος.

Πλέον η διοίκηση του συλλόγου κινείται για τον διάδοχό του, με τον Δημήτρη Τερεζόπουλο να παραμένει προσωρινά στην τεχνική ηγεσία μέχρι το τέλος της σεζόν.

Όσον αφορά τον διάδοχο του Βεργέτη, η Live Sport αναφέρει πως στα υπ’ όψιν των διοικούντων βρίσκονται τα ονόματα του Μαρίνου Ουζουνίδη που εργάζεται στον Πανιώνιο και τον Γιάννη Αναστασίου που έλυσε τη συνεργασία του με τον Παναθηναϊκού τον περασμένο Νοέμβριο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Στη σκιά των μεταγραφών!!


Στη σκιά των μεταγραφών

Την τελευταία του εμφάνιση με τη φανέλα του Παναιτωλικού θα πραγματοποιήσει απόψε ο Βιγιαφάνιες κόντρα στην Καλλονή, την ώρα που ο Πανιώνιος αντιμετωπίζει χωρίς τον Χατζηησαΐα τον Πανθρακικό.

Προσθαφαιρέσεις υπήρξαν τις τελευταίες ημέρες στα ρόστερ των ομάδων της Σούπερ Λίγκας, με αρκετές από αυτές να εμφανιστούν αλλαγές ή με απουσίες στην 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ξεκινάμε από τον Παναιτωλικό, ο οποίος υποδέχεται στις 3 το μεσημέρι την Καλλονή, με τον Λούκας Βιγιαφάνιες να πραγματοποιεί την τελευταία του εμφάνιση με τη φανέλα του συλλόγου του Αγρινίου, ύστερα από την οριστικοποίηση της μεταγραφής του στον Παναθηναϊκό. Από την πλευρά τους, οι νησιώτες θέλουν να δώσουν συνέχεια στη νίκη επί του Παναιτωλικού και να διατηρήσουν ζωντανές τις όποιες πιθανότητες έχουν για παραμονή στην κατηγορία.

Το επόμενο παιχνίδι (στις 17:15) είναι εκείνο ανάμεσα στον Πανθρακικό και τον Πανιώνιο. Οι Νεοσμυρνιώτες ταξίδεψαν στην Κομοτηνή χωρίς τον Χατζηησαΐα που χθες ανακοινώθηκε από τον ΠΑΟΚ και δεν υπολογίζεται πλέον από τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Την ίδια ώρα, οι Ακρίτες είχαν και άλλες αποχωρήσεις εντός της εβδομάδας, αφού έλυσαν τα συμβόλαιά τους οι Μαρκόπουλος, Γκέκας και Πασχαλάκης μετά τους Σερφά, Σέτι και Παπαχρήστο.

Με πολλές απουσίες αλλά με τη νέα επετειακή φανέλα του θα υποδεχθεί ο ΠΑΟΚ τον Ατρόμητο στην Τούμπα. Ο Ιγκόρ Τούντορ προβληματίζεται ιδιαίτερα για την επίθεση της ομάδας του, καθώς απουσιάζουν ο Αθανασιάδης και ο Μπερμπάτοφ, με τον Μακ πιθανότατα να αγωνίζεται στην κορυφή.

Από την πλευρά του, ο Τραϊανός Δέλλας ελπίζει οι Περιστεριώτες να μπορέσουν να καταφέρουν να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα μετά από αρκετό καιρό, αφού η ομάδα του μετράει δύο ισοπαλίες και μία ήττα στα τελευταία τρία ματς. Εκτός είναι οι Γκαρσία, Εμπόου και ο τιμωρημένος Ουσέρο, όπως και ο νεοαποκτηθείς Σουμπίνιο.

Το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής

Σάββατο 30 Ιανουαρίου

Παναιτωλικός-Καλλονή (15:00, Novasports 3 – Σιδηρόπουλος)
Πανθρακικός-Πανιώνιος (17:15, Novasports 1 - Γιάχος)
ΠΑΟΚ-Ατρόμητος (19:30, Novasports 2 - Παππάς)

Κυριακή 31 Ιανουαρίου

ΑΕκ-Βέροια (15:00, Novasports 2 – Καλογερόπουλος)
Αστέρας Τρίπολης-Λεβαδειακός (17:15, Novasports 4 - Καραντώνης)
Ξάνθη-Ηρακλής (17:15, Novasports 7 - Βοσκάκης)
Πλατανιάς-Παναθηναϊκός (17:15, Novasports 2 - Παπαδόπουλος)
ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός (19:30, Novasports 1 - Λαμπρόπουλος)

Η επόμενη (21η) αγωνιστική

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου

Πλατανιάς-Αστέρας Τρίπολης (15:00)
Λεβαδειακός-Πανθρακικός (17:15)
Παναθηναϊκός-Ξάνθη (19:30)

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου

Ηρακλής-ΠΑΣ Γιάννινα (15:00)
Ατρόμητος-ΑΕΚ (17:15)
Βέροια-Καλλονή (17:15)
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (19:30)

Δευτέρα 08 Φεβρουαρίου

Πανιώνιος-Παναιτωλικός (19:30)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πάει για «φάγωμα» τον Στυλιαρά η ΕΠΟ!!


Πάει για «φάγωμα» τον Στυλιαρά η ΕΠΟ

Με… αιτία τη μη διακοπή του αγώνα Παναθηναϊκός-Ατρόμητος για υβριστικά συνθήματα αλλά και την προέλευσή του από ΕΠΣ που είναι πλέον κατά Γκιρτζίκη, η ΕΠΟ ετοιμάζεται να «φάει» τον Στυλιαρά.

Έτοιμη να «τελειώσει» τον Δημήτρη Στυλιαρά φέρεται η ΕΠΟ. Σύμφωνα με τη στήλη του Βασίλη Βέργη στη Live Sport, στην ομοσπονδία υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια σε βάρος του εν λόγω ρέφερι για δύο λόγους.

Ο πρώτος έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν διέκοψε τον αγώνα για υβριστικά συνθήματα οπαδών του Παναθηναϊκού στη διάρκεια του πρώτου προημιτελικού με τον Ατρόμητο. Η έκθεση του παρατηρητή διαιτησίας, Δημήτρη Σαραϊδάρη, για το ματς της Λεωφόρου ήταν επιβαρυντική για τον Στυλιαρά και στην ΕΠΟ κάποιοι του χρεώνουν πως δεν πήγε στα αποδυτήρια! Υπενθυμίζεται πως λίγες ώρες πριν τον αγώνα ο ρέφερι και οι βοηθοί του είχαν επισκεφτεί τα γραφεία της ομοσπονδίας, όπου τους έγιναν… συστάσεις.

Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με το ότι ο Στυλιαράς προέρχεται από την ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας, ο πρόεδρος της οποίας, Παναγιώτης Παπαχρήστου, στηρίζει το μέτωπο των Μελισσανίδη-Αλαφούζου-Σαββίδη εν όψει των εκλογών της ΕΠΟ τον Οκτώβριο του 2016, ενώ είχε καταθέσει και υπέρ της ΑΕΚ στην Επιτροπή Δεοντολογίας σχετικά με τη γνωστή ανακοίνωση πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Φημολογείται πως ο Στυλιαράς θα «πληρώσει» για τα δύο παραπάνω είτε με απουσία του από ορισμούς για αρκετό καιρό, είτε ακόμη και με αποβολή του από τους πίνακες της Super League.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έριξε χρήμα ο Παναθηναϊκός!!


Έριξε χρήμα ο Παναθηναϊκός

Ποσό 2 εκατ. ευρώ διέθεσε ο Παναθηναϊκός για τις μεταγραφές του Ιανουαρίου κι αυτό ίσως αυξηθεί εφόσον αποκτηθεί ΚΑΙ ο Λέτο. Έβαλε 9 εκατ. ευρώ στην τελευταία ΑΜΚ ο Γ. Αλαφούζος.

Παρά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό και τις τιμωρίες που… στοίχισαν (από κάθε άποψη) στον Παναθηναϊκό, η διοίκηση της ΠΑΕ έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη στη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, ουσιαστικά επιστρέφοντας στην ομάδα και με το παραπάνω τα χρήματα από την πώληση του Νίκου Καρέλη στη Γκενκ (2,5 εκατ. ευρώ).

Για τις οκτώ μεταγραφές που έγιναν μέχρι τώρα δαπανήθηκαν 2 εκατ. ευρώ, ποσό που συνυπολογίζοντας και τα συμβόλαια των παικτών αυτών ως το τέλος της περιόδου ανεβαίνει στα 5 εκατ. ευρώ (ή στα… 9 εκατ. μαζί με τη φορολογία).

Πιο δαπανηρή μεταγραφή ήταν αυτή του Λούκας Βιγιαφάνιες, καθώς θα φτάσει στις 550.000 ευρώ, με τη Ιντεπεντιέντε να εισπράττει 400.000, τον Παναιτωλικό 100.000 και την CAI 50.000 ευρώ, ενώ ο Αργεντινός θα πάρει 80.000 ευρώ.

Ακολούθησε ο Ολιβιέ Μπουμάλ, για τον οποίο δόθηκαν στον Πανιώνιο 550.000 ευρώ (300 ως αποζημίωση και 250 υπό τη μορφή χορηγίας), ενώ το συμβόλαιό του προβλέπει 100.000 ευρώ για φέτος.

Για τις υπόλοιπες μεταγραφές, ο Τζιαντομένικο Μέστο θα πάρει 130.000 ευρώ ως το τέλος της σεζόν, ο Λούκας Εβαντζελίστα 120.000 ευρώ και άλλα τόσα η Ουντινέζε, ο Μαμούτε 60.000 ευρώ και 80.000 η Γκρέμιο, ο Ροντρίγκο Μολέδο 170.000 ευρώ και οι Παναγιώτης και Οδυσσέας Βλαχοδήμος συνολικά περίπου 100.000 ευρώ. Αν ολοκληρωθεί η επιστροφή του Σεμπαστιάν Λέτο, το ποσό θα αυξηθεί κι άλλο.

Σημειώνεται πως όπως προέκυψε από τα επίσημα έγγραφα της τελευταίας Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου στην ΠΑΕ, ο Γιάννης Αλαφούζος έβαλε μόνος του 9 εκατ. ευρώ. Πλέον είναι ως φυσικό πρόσωπο κάτοχος του 8%, ενώ μεγαλομέτοχος με ποσοστό που πλησιάζει το 50% είναι η κυπριακή εταιρεία Sportivo International που είναι δικών του συμφερόντων, ενώ ποσοστό 31% διατηρεί η Παναθηναϊκή Συμμαχία.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κοντά σε Ζουκουλίνι και Πέκχαρτ!


Κοντά σε Ζουκουλίνι και Πέκχαρτ

Προχωρημένες οι επαφές της ΑΕΚ με τη Μαν. Σίτι για το δανεισμό του Μπρούνο Ζουκουλίνι. Φαβορί ο Πέκχαρτ για τη θέση του φορ, λύση Ζονγκό για τα άκρα και «μικροεμπλοκή» για Ισνάλντο.

Κάτι παραπάνω από δύο μέρες απέμειναν για την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου και η ΑΕΚ φουλάρει για να κάνει τις πρώτες της κινήσεις.

Η πιο ηχηρή εξ αυτών θα είναι σαφέστατα, εφόσον ολοκληρωθεί, του Μπρούνο Ζουκουλίνι. Η «Ένωση» είναι σε προχωρημένες επαφές με τη Μαν. Σίτι για την απόκτηση του 22χρονου μέσου με τη μορφή δανεισμού. Την επαφή έκανε ο Γκουστάβο Πογέτ, που μίλησε με τον συνάδελφό του, Μανουέλ Πελεγκρίνι, για τον Βραζιλιάνο μέσο, ενώ τις επαφές έχει πλέον αναλάβει ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς με τον ομόλογό του στους «πολίτες», Τσίκι Μπεγκιριστάιν.

Ο Ζουκουλίνι, που φέτος έχει έξι εμφανίσεις με τη Μίντλεσμπρο, δεν αγωνίζεται σε θέση που ήταν προτεραιότητα για την ΑΕΚ, καθώς παίζει ως αμυντικό χαφ ή εσωτερικός μέσος. Όμως οι «κιτρινόμαυροι» έκριναν πως ένας παίκτης με τη δική του ποιότητα δεν περισσεύει από το ρόστερ και για να μην πέφτει όλο το βάρος σε Σιμόες και Γιόχανσον προχώρησαν την υπόθεση που είναι σε πολύ καλό δρόμο.

Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα μεταγραφικά, ο Τόμας Πέκχαρτ είναι το φαβορί για τη θέση του σέντερ φορ, καθώς οι άλλες περιπτώσεις (όπως του Σάμιουελ Ολανάρε) παρουσιάζουν δυσκολίες. Με τον πανύψηλο Τσέχο φορ, που ανήκει στην Ίνγκολσταντ αλλά μπορεί να έρθει δανεικός, έχει ήδη μιλήσει ο Γκουστάβο Πογέτ. Άλλωστε τον γνωρίζει καλά από την κοινή τους θητεία στην Τότεναμ.

inner

Η ΑΕΚ δεν έχει εγκαταλείψει τις προσπάθειες απόκτησης εξτρέμ και ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς πρότεινε στον Πογέτ τη λύση του Τζόναθαν Ζονγκό. Πρόκειται για τον 26χρονο εξτρέμ της Αλμερία, που μένει ελεύθερος το καλοκαίρι. Κατάγεται από την Μπουρκίνα Φάσο, παίζει στην ισπανική ομάδα από το 2011 και αγωνίζεται με ευχέρεια και στα δύο άκρα της επίθεσης, αλλά κυρίως δεξιά. Φέτος έχει 7 συμμετοχές στη Segunda Division και 1 στο Κύπελλο, αλλά συνολικά με την Αλμερία έχει 103 εμφανίσεις και 8 γκολ παίζοντας σε 45 ματς της Primera Division με 3 τέρματα. Ο προπονητής της «Ένωσης» θα τσεκάρει κι αυτή τη λύση προτού αποφασίσει, με τα χρονικά περιθώρια να είναι στενά.

inner

Τέλος, σε ό,τι αφορά στην υπόθεση του Ισνάλντο, δεν είναι τόσο απλή όσο φαινόταν αρχικά. Κι αυτό γιατί η Νιούελς Ολντ Μπόις προσπαθεί να κερδίσει όσα περισσότερα χρήματα γίνεται. Η ΑΕΚ τα έχει βρει με τον 22χρονο Αργεντινό μεσοεπιθετικό και το πιθανότερο είναι τελικά η μεταγραφή να τελειώσει θετικά.
*Πηγή: sport-fm.gr*