Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Στραματσόνι: «Ξεκινάμε το χτίσιμο μιας νέας ομάδας»


Στραματσόνι: «Ξεκινάμε το χτίσιμο μιας νέας ομάδας»

Έξυπνες χαρακτήρισε τις μεταγραφές που έκανε ο Παναθηναϊκός ο Αντρέα Στραματσόνι και ανέφερε πως το καλοκαίρι θα ακολουθήσουν 2-3 τοπ παίκτες, οι οποίοι θα ολοκληρώσουν τον σχεδιασμό της νέας ομάδας.

Αναλυτικά όσα είπε στη NOVA ο Αντρέα Στραματσόνι

«Η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική. Αναμφίβολα, εμείς θέλαμε να τους προσφέρουμε τη χαρά της νίκης, δεν τα καταφέραμε δυστυχώς. Προσπαθήσαμε πολύ και επίσης θέλω να σημειώσω πως είμαι πολύ χαρούμενους για το γεγονός πως μετά το τέλος της αναμέτρησης ο κόσμος χειροκρότησε τους παίκτες και εμένα. Αυτό είναι κάτι πολύ ωραίο και τα συναισθήματα μου είναι πολύ ευχάριστα για το γεγονός πως ο κόσμος επέστρεψε στο γήπεδο», είπε αρχικά στην κάμερα της NOVA ο Αντρέα Στραματσόνι.

Για το πώς του φάνηκε που η θύρα 13 ήταν κλειστή και οι υπόλοιπες θύρες είχαν κόσμο: «Είναι κάτι περίεργο. Φυσικά σεβόμαστε την απόφαση, είναι απόφαση της κυβέρνησης αλλά αυτό που περιμένω και ελπίζω εγώ είναι να επιστρέψει η Θύρα 13 όσο το δυνατόν γρηγορότερα στη θέση της. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται και τη Θύρα 13 και όσους τον αγαπάνε και θέλω να σταθώ ακόμη μια φορά στο γεγονός πως η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν η πρέπουσα».

Για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να κερδίσει τον Ατρόμητο και για τρία σερί ματς εντός έδρας δεν έχει πάρει το τρίποντο: «Μερικές φορές το ποδόσφαιρο μπορεί να είναι πολύ περίεργο. Όπως είπατε δεν έχουμε κερδίσει τα τρία τελευταία παιχνίδια στην έδρα μας, αλλά όσο είμαι εδώ έχουμε κερδίσει τρία σερί ματς εκτός. Ωστόσο, είμαι αισιόδοξος πως η πολύ καλή δουλειά που γίνεται στο γήπεδο θα μετουσιωθεί σε ένα γκολ. Σίγουρα χρειαζόμαστε δουλειά και βελτίωση στα 10-15 τελευταία μέτρα, όμως όλοι πλέον γνωρίζουν ότι ο Παναθηναϊκός έχει μια ταυτότητα, έχει το δικό του πλάνο και δεν αισθάνομαι κάποια ανησυχία διότι μέσα από τη σκληρή δουλειά θα βελτιωθεί και αυτό το κομμάτι».

Για τις πολλές μεταγραφές που έκανε ο Παναθηναϊκός την χειμερινή περίοδο: «Καταρχάς θα ήθελα να περιμένω να ολοκληρωθούν οι μεταγραφικές κινήσεις προτού κάνω το σχόλιό μου. Σε μια πρώτη ανάλυση θα πω ότι πήραμε κάποιους ποδοσφαιριστές νεαρούς όπως ο Εβαντζελίστα και ο Μαμούτε, κάποιους έμπειρους όπως ο Μέστο και κάποιους από τους καλύτερους του ελληνικού πρωταθλήματος όπως ο Μπουμάλ. Οπότε θα έλεγα πως οι κινήσεις που κάναμε ήταν καλές. Εγώ πιστεύω πως αν έχεις τη δυνατότητα να προχωρήσεις σε κάποιες έξυπνες κινήσεις, όπως έκανε ο Παναθηναϊκός, στη δεδομένη μεταγραφική περίοδο, θα μπορέσεις το καλοκαίρι με την προσθήκη 2-3 τοπ ποδοσφαιριστών οι οποίοι δεν μπορούν να αποκτηθούν τον Γενάρη, να ολοκληρώσεις τη δουλειά που κάνεις και να ξεκινήσεις το χτίσιμο μιας νέας ομάδας».

Για το αν οι παίκτες που έφυγαν ή θα φύγουν δεν… κάνουν για τον Παναθηναϊκό: «Αλλάξαμε το σύστημα, όπως γνωρίζεται, παίζουμε πλέον με 3 μέσους και 2 ακραίους, ενώ πριν ο Παναθηναϊκός έπαιζε με 2 επιθετικούς. Στην αρχή της παρουσίας μου εδώ προσπάθησα να ακολουθήσω το παλιό σύστημα, δεν έμεινα ικανοποιημένος οπότε αναγκάστηκα να αλλάξω το σύστημα και γι’ αυτό το λόγο ήρθαν οι αλλαγές στα πρόσωπα. Δεν είναι ότι δεν έμεινα ικανοποιημένος από την ποιότητα των ποδοσφαιριστών αλλά ότι δεν ταίριαζαν στο σύστημα που ήθελα να ακολουθήσω».

Για τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο: «Εγώ έχω δώσει την εισήγησή μου από τεχνικής πλευράς, αυτό που απομένει είναι τι θα γίνει από νομικής άποψης. Εγώ έχω πει τη γνώμη μου για τον ποδοσφαιριστή, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα αποφασιστεί. Εάν ο Βλαχοδήμος θα είναι ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού άμεσα θα είμαι χαρούμενος, αν ενταχθεί στο ρόστερ μας από το καλοκαίρι θα είμαι και πάλι χαρούμενος».

Για τον Βιγιαφάνιες και το σχόλιο που είχε κάνει γι’ αυτόν από την πρώτη στιγμή: «Θυμάμαι τον Βιγιαφάνιες, γιατί μας είχε βάλει ένα πάρα πολύ ωραίο γκολ. Θυμάμαι καλά και τον Βέλλιο, θυμάμαι και τον Μαρκόφσκι, γενικώς θυμάμαι όποιον παίκτη σκοράρει απέναντι στην ομάδα μου. Βεβαίως, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το ποδόσφαιρο είναι αθλητισμός και εγώ είμαι ένας άνθρωπος του αθλητισμού και σημειώνω τις καλές ενέργειες του αντιπάλου και μετά το τέλος του ματς πηγαίνω να του δώσω συγχαρητήρια. Να λέω μπράβο στον αντίπαλό μου, όπως έκανα χθες στον Τραϊανό και του ευχήθηκα να ξεφύγει ο Ατρόμητος γρήγορα από τις περιπέτειες του υποβιβασμού. Επαναλαμβάνω, αυτός είναι ο αθλητισμός οπότε αυτός είναι και ο λόγος που λέμε μπράβο. Είναι άλλωστε μια ιταλική και όχι ελληνική λέξη».

Για το ματς με τον Πλατανιά στην Κρήτη: «Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Κάθε ματς στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι δύσκολο. Ο Πλατανιάς είναι μια δύσκολη ομάδα, είναι η μόνη ομάδα που κατάφερε να κόψει βαθμούς από τον Ολυμπιακό. Επίσης, θέλω να πω πως κάποιοι παίκτες μου στο χθεσινό ματς ήταν νοητικά κουρασμένοι, δεν είχαν φρέσκο μυαλό και ίσως χρειαστεί να κάνω κάποιες αλλαγές. Οπότε μπορώ να πω πως το παιχνίδι με τον Πλατανιά θα είναι πολύ σημαντικό για να δείξουμε το επίπεδο στο οποίο βρισκόμαστε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: