Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

«Σκότωσε» το θηρίο Σερένα η Κέρμπερ!!


«Σκότωσε» το θηρίο Σερένα η Κέρμπερ!

Μεγάλη έκπληξη στον τελικό του Αυστραλιανού Open. Η Αντζελίκ Κέρμπερ κατάφερε να λυγίσει το μεγάλο φαβορί, Σερένα Γουίλιαμς, με 2-1 σετ και να κατακτήσει το πρώτο της Grand Slam.

Λίγοι το περίμεναν κι όμως έγινε! Η Αντζελίκ Κέρμπερ κατέκτησε το Αυστραλιανό Open νικώντας στον μεγάλο τελικό την Σερένα Γουίλιαμς.

Η Γερμανίδα, νούμερο επτά στην παγκόσμια κατάταξη, έδειξε από νωρίς τα δόντια της στην Αμερικανίδα Νο 1, που ήταν το μεγάλο φαβορί για να φτάσει για έβδομη φορά στην κατάκτηση του τουρνουά της Μελβούρνης.

Πήρε το πρώτο σετ με 6-4, έχασε το δεύτερο εύκολα με 6-3 από την 34χρονη αντίπαλό της, αλλά η 28χρονη Κέρμπερ κατάφερε με break στο σέρβις της Γουίλιαμς να πάρει με 6-4 το τελευταίο σετ και να πανηγυρίσει τον πρώτο τίτλο Grand Slam στην καριέρα της.

Πρόκειται, δε, για μια νίκη της… Γερμανίας, που κατέκτησε τίτλο Grand Slam για πρώτη φορά μετά το 1999, ενώ η Σερένα Γουίλιαμς δεν κατάφερε να ισοφαρίσει την επίδοση των 22 τίτλων της Στέφι Γκραφ μένοντας στους 21.

Οι φιλοφρονήσεις μεταξύ των δύο φιναλίστ έδωσαν και πήραν. «Σερένα, έχεις δημιουργήσει ιστορία, αποτελείς παράδειγμα για όλες τις τενίστριες στον κόσμο. Μου δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία. Ήταν τιμή μου που έφτασα στον τελικό και με τη νίκη μου το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα. Σε όλη μου τη ζωή δούλεψα πολύ σκληρά και το να μπορώ να λέω πως είμαι πλέον νικήτρια Grand Slam είναι τεράστια υπόθεση για μένα», τόνισε η Γερμανίδα νικήτρια.

Από την πλευρά της, η Γουίλιαμς τόνισε: «Άντζι, το αξίζεις. Συγχαρητήρια. Χαίρομαι πολύ που έφτασα ως τον τελικό. Είχα την ευκαιρία να διεκδικήσω έναν ακόμη τίτλο, αλλά δεν πειράζει».




*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: