Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Η νίκη... στα δύσκολα!!


Η νίκη... στα δύσκολα

Δύο όψεις έχει το νόμισμα για τον Παναθηναϊκό, την επομένη της αγχωτικής, αλλά πολύτιμης νίκης επί της Νταρουσάφακα. Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς

Αν θέλουμε να μιλήσουμε καθαρά σε αγωνιστικό και βαθμολογικό επίπεδο, ο Παναθηναϊκός με την δύσκολη νίκη επί των Τούρκων έμεινε ζωντανός και έκανε το πρώτο, από τα βήματα που χρειάζονται ώστε να μπει σε τροχιά πρόκρισης και να φτιάξει την ψυχολογία του.

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς είχε λίγα όπλα στη διάθεση του και η αλήθεια είναι ότι εκμεταλλεύτηκε τα περισσότερα από αυτά. Στηρίχθηκε κυριολεκτικά σε οχτώ παίκτες που προσπάθησαν να κάνουν τα πάντα και όλα αυτά χωρίς τον «μαέστρο» της ορχήστρας, Δημήτρη Διαμαντίδη. Όλοι τους έμειναν πολύ ώρα στο παρκέ, ενώ καθοριστικό ρόλο έπαιξαν τα επιθετικά ριμπάουντ, που έδωσαν επιπλέον επιθέσεις και σε συνδυασμό με κάποια κρίσιμα σουτ που μπήκαν, έφεραν εν τέλει τη νίκη στους πράσινους.

Όσοι έπαιξαν έκαναν κατάθεση ψυχής, η επόμενη μέρα φέρνει στην ομάδα ενίσχυση σε πρόσωπα και λίγες μέρες ηρεμίας. Απαιτήσεις για κάτι καλύτερο από αυτό που είδαμε δεν πρέπει να υπήρχαν από κανέναν με τις συνθήκες που επικρατούν στους πράσινους. Ο λάθος σχεδιασμός στην αρχή της σεζόν βγήκε στην επιφάνεια και προσθέτοντας τους τραυματισμούς με την καταρρακωμένη ψυχολογία, έστειλαν τον Παναθηναϊκό να παίζει τα πάντα, στο χειρότερό του…φεγγάρι αγωνιστικά.

Για όλους τους παραπάνω λόγους τα κακώς κείμενα περνάνε σε δεύτερη μοίρα. Η Νταρουσάφακα έκανε δημιουργική εμφάνιση με 22 ασίστ και 12 τρίποντα, ενώ έλεγξε τον ρυθμό του αγώνα σε μεγάλο μέρος. Βέβαια είχε στις τάξεις της τον σεληνιασμένο Λούκας(26 π.), ο οποίος τα τελευταία χρόνια αλλάζει ομάδες, αλλά πάντα κόντρα στον Παναθηναϊκό είναι εξαιρετικός!

Αυτό που πλέον αποτελεί το ερωτηματικό για τον Παναθηναϊκό, είναι ο βαθμός βελτίωσης του το επόμενο διάστημα, σε μια περίοδο που θα προστεθούν τρεις παίκτες στο ρόστερ και θα αποχωρήσουν πιθανότατα δύο. Κακά τα ψέματα, έτσι όπως παίζει το τριφύλλι στην παρούσα φάση δεν μπορεί να υπάρχουν προσδοκίες για κάτι καλό, καθώς δεν φημίζεται για την άμυνα και έχει κάκιστη επιθετική επίδοση. Κοινώς, ο Παναθηναϊκός δεν έχει σημείο αναφοράς στο παιχνίδι του. Ο χρόνος θα δείξει, γιατί μπάσκετ είναι…

Υ.Γ. Ο Τζόρτζεβιτς προσπαθεί να γυρίσει το πράγμα, αλλά έχω την αίσθηση ότι για να πετύχει το σχέδιο μιας καλής ομάδας, θα πρέπει να δοκιμάσει περισσότερα πράγματα σε τεχνικό επίπεδο και να εμπιστευτεί περισσότερο τους παίκτες.

Υ.Γ. 1 Το τριφύλλι στηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό στον κόσμο του, που βγάζει μια απίστευτη ωριμότητα και δείχνει κατανόηση βλέποντας την ομάδα με την πλάτη στον τοίχο. Αυτό που λένε και στα δύσκολα…
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: