Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Καμπιάσο: «Θέλω να παίζω, μπορώ να δεχθώ λίγο πάγκο»


Καμπιάσο: «Θέλω να παίζω, μπορώ να δεχθώ λίγο πάγκο»

Για λίγο μόνο μπορεί να καθίσει στον πάγκο ο Εστέμπαν Καμπιάσο, ο οποίος θέλει πάντα να παίζει και ποτέ να μην χάνει, σύμφωνα με όσα είπε σε συνέντευξή του σε ιταλικό Μέσο.

Συνέντευξη σε ιταλικό Μέσο παραχώρησε ο παίκτης του Ολυμπιακού, Εστέμπαν Καμπιάσο, και μίλησε μεταξύ άλλων για την θητεία του στον Ολυμπιακό αλλά και το επικείμενο ντέρμπι της Μίλαν με την Ίντερ

Στον Ολυμπιακό δεν παίζεις σε όλους τους αγώνες, κάτι που δεν είχες συνηθίσει στο παρελθόν. «Η επιθυμία να παίζω υπάρχει πάντα, όμως αποδέχτηκα το γεγονός να μην παίξω σε ένα Μουντιάλ (σ.σ. αυτό του 2010) όταν ήμουν στο τοπ της καριέρας μου. Μπορώ να δεχτώ λίγο τον πάγκο. Το μόνο γεγονός που με δυσαρεστεί είναι αν χάνω. Δεν βαριέμαι καθόλου που έχουμε νικήσει στα 18 από τα 19 παιχνίδια μας στο πρωτάθλημα και το μοναδικό για το οποίο μετανιώνω είναι που αποκλειστήκαμε με αυτό τον τρόπο από το Champions League».

Αρκεί που δεν χάσατε στο ντέρμπι. «Στην Αθήνα για τους οπαδούς είναι ένα είδος αρρώστιας, στο Μιλάνο είναι απλά ένα ξεχωριστό παιχνίδι μέσα σε ένα πρωτάθλημα που δεν υπάρχει κυρίαρχη ομάδα. Είναι ξεχωριστό παιχνίδι αλλά απλά ένα παιχνίδι».

Εστέμπαν, έχεις μετανιώσει περισσότερο που έφυγες από την Ίντερ ή την Λέστερ; «Δεν μετανιώνεις ποτέ για κάτι που δεν μπορείς να επιλέξεις -και ήταν η Ίντερ που ήθελε να κλείσει το παρελθόν- και αυτό που επιλέγεις εσύ. Θα μπορούσα να μείνω στη Λέστερ αλλά ήμουν εγώ που "απελευθέρωσα" τον Ρανιέρι. Μετανιώνεις για πράγματα όταν δεν σου αρέσει αυτό που έχεις».

Ποιος φτάνει σε αυτό το ντέρμπι έχοντας μεγαλύτερα προβλήματα: Μίλαν ή Ίντερ; «Είναι δύσκολο να υπολογίσεις τη δύναμη του μυαλού: θα πρέπει να δεις ποια είναι η ψυχική τους κατάσταση μετά τους αγώνες που έδωσαν στο Coppa Italia. Εάν αναλύσουμε όλη τη σεζόν, νομίζω ότι διοικητική αβεβαιότητα έχει δημιουργήσει αναστάτωση στη Μίλαν. Στην Ίντερ υπήρχε μεγαλύτερη σταθερότητα, περισσότερη ισορροπία και είχε και έναν προπονητή που δεν αμφισβητήθηκε ποτέ. Αυτή τη στιγμή Ίντερ και Μίλαν έχουν τους βαθμούς που δικαιούνται στο πρωτάθλημα».

Και το φετινό σκουντέτο ποιος θα το πάρει; «Μετά από 38 αγωνιστικές, μόνο αυτός που το αξίζει. Πάντα έτσι απαντούσα, ακόμα και όταν ήμουν πίσω στη βαθμολογία. Για τα υπόλοιπα δεν είμαι ο Νοστράδαμος».
Το αγαπημένο σου ντέρμπι; «Το φιλμ που θα έγραφα εγώ για ένα ντέρμπι, το πιο έντονο συναισθηματικά: το 3-2 με το γκολ του Αντριάνο στο 92'».

Δεν υπάρχουν σχόλια: