Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Το come back του… Μολέδο 13! (vids)


Το come back του… Μολέδο 13! (vids, pics)

Ο Βραζιλιάνος αμυντικόςήταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στη χώρα του. Στα 28 του είναι «διψασμένος» και έτοιμος για το μεγάλο come back με τον Παναθηναϊκό! Αφιέρωμα του sport-fm.gr στον παίκτη.

Παρακολουθώντας κάποιος τον Ροντρίγκο Μοδέστο Ντα Σίλβα Μολέδο, όπως είναι το πλήρες όνομά του, την τριετία 2010-2013 με την Ιντερνασιονάλ, θα… έτριβε τα μάτια του απ’ όσα έκανε στο γήπεδο. Παίζοντας τότε στην Ιντερνασιονάλ και έχοντας 45 συμμετοχές, τα χαρακτηριστικά του και ο τρόπος με τον οποία αναχαίτιζε τις προσπάθειες των αντιπάλων, τον καθιστούσαν σε έναν από τους πιο «σκληρούς» - όχι αντιαθλητικούς – στόπερ στη χώρα του.

Από το… Ρίο με αγάπη


Γεννημένος στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, την ποδοσφαιρομάνα της Βραζιλίας, δεν θα μπορούσε να μην ασχοληθεί με το τόπι. Στην πόλη που λατρεύουν το ποδόσφαιρο, όσο πουθενά, αλλού ο Μολέδο είδε για πρώτη φορά τον κόσμο στις 27 Οκτωμβρίου του 1987. 28 χρόνια μετά η «μοίρα» τον φέρνει στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό με στόχο να επιστρέψει για τα καλά στη δράση. Το ελπίζει κι ο ίδιος, το ελπίζει κι ο Παναθηναϊκός.



Ξεκίνησε την καριέρα του από τα χαμηλά. Συγκεκριμένα από την Camboriu, ομάδα της τρίτης κατηγορίας. Το 2009 παίρνει μεταγραφή για τη Ροντονόπολις και λίγο αργότερα, με τις εμφανίσεις του, κάνει του ατζέντηδες της Βραζιλίας να ασχοληθούν μ’ αυτόν. Αφού κάνει το πρώτο του πέρασμα από την Ευρώπη, για πέντε μήνες στην Όντρα Βόντιτζλσαβ, της Πολωνίας. Εκεί, «ψήνεται», αντιμετωπίζοντας επιθετικούς, όπως ο Λεβαντόφσκι, που τότε έπαιζε στη Λεχ Πόζναν.


Η καθιέρωση στην Ιντερνασιονάλ


Μετά το τέλος της σεζόν, επιστρέφει στη χώρα του και τον Ιούλιο του 2010, κάνει το μεγάλο άλμα. Η Ιντερνασιονάλ δεν τον έχει ξεχάσει. Επανέρχεται τον Ιούλιο του 2010 και τον κάνει δικό της. Τον βάζει για έξι μήνες να παίζει με τη δεύτερη ομάδα και το report που παίρνει το σταφ, γι αυτόν είναι άκρως ικανοποιητικό. Ετσι, τον Δεκέμβριο, ο Μολέδο προωθείται στην πρώτη ομάδα και αμέσως… παίρνει τη φανέλα σπίτι του.

Κι έρχεται, η τριετία που σας αναφέραμε παραπάνω. Ο Βραζιλιάνος κάνει εξαιρετικά παιχνίδια, γίνεται σύνθημα στα χείλη των οπαδών και με τη Ιντερνασιονάλ κατακτά τρεις φορές το πολιτειακό πρωτάθλημα του Ρίο Γκάντε Ντο Σόουλ και το Ρεκόπα Σουνταμερικάνα. Οντας, όπως σας γράψαμε, βασικός και αναντικατάστατος, έχοντας για μια χρονιά παρτενέρ του, τον Ζουάν. Ξέρετε, τον στόπερ της Λεβερκούζεν και της Ρόμα, νωρίτερα. Τον Μάϊο του 2013 έρχεται η δικαίωση για τον Μολέδο και το μεγάλο όνειρο για κάθε Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή που σέβεται τον εαυτό του. Η Εθνική του Λουίς Φελίπες Σκολάρι τον καλεί για ένα φιλικό με τη Χιλή.

5 εκατομμύρια για χάρη του


Η μεγάλη αγκαλιά της Ευρώπης τον περιμένει. Αυτή τη φορά είναι πιο έτοιμος από ποτέ. Γι’ αυτόν, ενδιαφέρονται ομάδες όπως η Μπενφίκα, η Πόρτο και η Μίλαν. Ο Μολέδο καταλήγει, τελικά, στη Μέταλιστ, που δαπανά ούτε λίγο, ούτε πολύ 5 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της. Στην Ουκρανία, όμως, τα πράγματα δεν θα πάνε και τόσο καλά για τον Μολέδο, ο οποίος υπογράφει πέντε χρόνια με τη νέα του ομάδα.







Ο τραυματισμός


Ενώ, όλα ξεκινούν ιδανικά για τον ίδιο, ο οποίος είναι βασικός, παίζει στην Ευρώπη και βλέπει τα πράγματα να πηγαίνουν κατ’ ευχήν, συμβαίνει το χειρότερο. Κι όπου χειρότερο, βάλτε τον τραυματισμό. Το λένε, άλλωστε, όλοι όσοι έχουν παίξει ποδόσφαιρο. «Είναι ο βασιλιάς τον σπορ, ό, τι καλύτερο, αλλά έχει και το χειρότερο. Σοβαρούς τραυματισμούς…».

Στις 4 Δεκεμβρίου του 2013, στο παιχνίδι της Μέταλιστ με την Ντνίπρο, ο Μολέδο αγωνίζεται για τελευταία φορά μέχρι σήμερα! Ναι, τρία χρόνια πριν. Ο Βραζιλιάνος τραυματίζεται στον τένοντα, τσακώνεται με τη διοίκηση της ομάδας, κατηγορώντας την για… επικίνδυνους χειρισμούς και πηγαίνει στη χώρα του για να δει τον προσωπικό του γιατρό.

Κάνει εκεί επέμβαση, η οποία αποδίδει καρπούς, καθώς η θεραπεία που του είχαν προτείνει οι Ουκρανοί, δεν έλυσε το πρόβλημα. Ο ίδιος είχε πει γι’ αυτό: «Πραγματικά, ήταν ένας εφιάλτης. Αλλά δόξα τω Θεώ, όλα πλέον διευθετήθηκαν. Έμαθα πολλά πράγματα στην Ανατολική Ευρώπη. Γνώρισα έναν διαφορετικό πολιτισμό, μια άλλη κουλτούρα. Σαφώς και δεν μετανιώνω για την επιλογή μου και θα το έκανα ξανά αν γύριζα τον χρόνο πίσω».




Η επιστροφή στην πατρίδα



Μετά από 1,5 χρόνο απραγία, ο Μολέδο αποφασίζει να επιστρέψει στην πατρίδα του για να παίξει ποδόσφαιρο. Απορρίπτει προτάσεις της Παραναένσε γυρίζει στην Ιντερνασιονάλ. Εκεί, όμως, δεν μπορεί να βρει ξανά θέση στην ενδεκάδα. Ακολουθεί συνεχώς πρόγραμμα αποθεραπείας, το γεγονός ότι δεν παίρνει παιχνίδια τον επηρεάζει και ψυχολογικά. Κλήθηκε στην αποστολή για πρώτη φορά. Κλήθηκε στην αποστολή για πρώτη φορά τον περασμένο Νοέμβριο στο ματς με την Πόντε Πρέτα, χωρίς, όμως, να παίξει.

Ο Παναθηναϊκός


Ο Μολέδο κάνει προετοιμασία με την Ιντερνασιονάλ, την οποία βγάζει χωρίς πρόβλημα, δείχνοντας να έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημά του. Μάλιστα, είναι έτοιμος να παίξει στο φιλικό με τη Λεβερκούζεν. Δεν θα το κάνει, όμως, γιατί κάπου εκεί εμπλέκεται ο… Μαμούτε! Ο Βραζιλιάνος στράικερ παίρνει μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό. Τη δουλειά κάνει ο πασίγνωστος μάνατζερ, Ζόρζε Μασάντο, που εκπροσωπεί και τον Μολέδο. Ο Γιάννης Αλαφούζος ρωτάει αργότερα για κεντρικό αμυντικό, μετά τον τραυματισμό του Σάντσεθ, και ο ατζέντης του λέει: «Πάρε τον Μολέδο. Είναι έτοιμος για επιστροφή, έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του και είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά».




Αμέσως, οι «πράσινοι» κινούν τις διαδικασίες. Αποφασίζουν να φέρουν τον παίκτη στην Ελλάδα και να τον περάσουν από εξονυχιστικές εξετάσεις. Αυτό κάνουν. Ο Βραζιλιάνος κάνει τα πάντα, από ιατρικά τεστ από τον Παναγιώτη Κουλουμένα, μέσα σε δυο μέρες και ευτυχώς για τον ίδιο και τον Παναθηναϊκό, όλα πάνε καλά! Το πρόβλημα στον τένοντα έχει φύγει. Εχει εξαφανιστεί. Απλώς, τον άφησε πολύ πίσω, γι’ αυτό και έκανε τόσο καιρό να αγωνιστεί. Αυτή, άλλωστε, είναι και η τενοντίτιδα. Σε αφήνει για πολύ μεγάλο διάστημα εκτός, αλλά όταν αποθεραπευτείς, δεν σου μένει κανένα… κουσούρι. Ο Μολέδο υπογράφει συμβόλαιο 2,5 ετών και ανακοινώνεται από την ΠΑΕ. Επειτα από 26 μήνες απραγίας, ο «σκληρός» Μολέδο είναι και πάλι εδώ. Με την ευχή και την ελπίδα να… ξαναγεννηθεί ποδοσφαιρικά.

ΠΑΟ, Θρησκεία, Μολέδο… 13!


Σύμπτωση ή πεπρωμένο; Δεν θα το μάθουμε ποτέ. Είναι, όμως, ένα ξεχωριστό στοιχείο ότι ο αριθμός της φανέλας του Ροντρίγκο Μολέδο είναι το 13. Ένα νούμερο άκρως συνδεδεμένο με τον Παναθηναϊκό και την κερκίδα του. Στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram υπογράφει ως rodrigomoledo13! Εκεί, αν ρίξει κάποιος μια ματιά θα δει πολλές φωτογραφίες με τη μεγάλη του αγάπη, τον μικρό του γιο, juan. Φωτογραφίες παντού με τον… Μολέδο junior, αλλά και με τη σύντροφό του, την οποία φέρνει μαζί του, φυσικά, στην Ελλάδα…











*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: