Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Τα βλέμματα σε Αγρίνιο και Γιάννενα

O πρωτοπόρος Παναιτωλικός υποδέχεται τον προτελευταίο Εθνικό στο Αγρίνιο και ο δεύτερος ΠΑΣ Γιάννινα αναμετράται στο γήπεδό του με την πέμπτη Δόξα Δράμας στα ματς που δεσπόζουν στο πρόγραμμα της Κυριακής για την 15η αγωνιστική της Football League. Εύκολο έργο περιμένει τον πρώτο Παναιτωλικό που θα έχει αντίπαλο τον Εθνικό στο Αγρίνιο. Ο δεύτερος ΠΑΣ Γιάννινα δοκιμάζεται στην έδρα του με την 5η Δόξα Δράμας ενώ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αναμετρήσεις του τρίτου ΟΦΗ με τον Αγροτικό Αστέρα στον Εύοσμο (σ.σ. ματς που θα γίνει την Δευτέρα) και του τέταρτου Διαγόρα στην Ρόδο με τον Ιωνικό. Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 15ης αγωνιστικής στην Football League:

Κυριακή - ώρα έναρξης 3 μ.μ.:

Παναιτωλικός-Εθνικός
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σέγκος (Εύβοιας)
ΒΟΗΘΟΙ: Ρούμπης (Εύβοιας), Απτόσογλου (Αθηνών)
4ος: Ρούσος-Μπεκερτζής (Πρέβεζας)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Μάνθος (Αχαϊας)

Διαγόρας-Ιωνικός
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λιαχούδης (Μακεδονίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Θανασακούδης (Μακεδονίας), Σάββας (Σερρών)
4ος: Σταθόπουλος (Δυτ. Αττικής)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Ιωσηφόγλου (Αθηνών)

Ηλιούπολη-Πανθρακικός
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κομίνης (Θεσπρωτίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Ασημακόπουλος (Μεσσηνίας), Βέρρης (Λέσβου)
4ος: Νίκας (Μεσσηνίας)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Τυλιγάδας (Αχαϊας)

Τρίκαλα-Καλλιθέα
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ντίτσος (Πρέβεζας)
ΒΟΗΘΟΙ: Γούργουρας, Κανδύλης (Ηλείας)
4ος: Μπαλατσούκας (Ηπείρου)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Νίτσας (Λάρισας)

Πιερικός-Εθνικός Αστέρας
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιαννουλάκης (Χανίων)
ΒΟΗΘΟΙ: Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου), Λιανδράκης (Ηρακλείου)
4ος: Ζήλος (Λάρισας)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Παντελέρης (Χαλκιδικής)

ΠΑΣ Γιάννινα-Δόξα Δράμας
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σελίμος (Λακωνίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Κυριακόπουλος, Λάμιας (Μεσσηνίας)
4ος: Λαγός (Αχαϊας)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Τσαχειλίδης (Πειραιά)

Δευτέρα - ώρα έναρξης 3 μ.μ.
Αγροτικός Αστέρας-ΟΦΗ (connX)
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κοσσικίδης (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Νικολάδος, Αθανασόπουλος (Αθηνών)
4ος: Φωτιάδης (Καστοριάς)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Εμβραίζογλου (Ηπείρου)

Λεβαδειακός-Αναγένννηση Καρδίτσας
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Σταθόπουλος (Ηλείας), Κουντουρέλης (Αθηνών)
4ος: Τεβεκέλης (Μακεδονίας)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Αθανασίου (Θεσπρωτίας)

Θρασύβουλος-Βέροια (6 μ.μ. - ΕΤ3)
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κυριαζίδης (Έβρου)
ΒΟΗΘΟΙ: Πλακογιάννης (Δωδ/νήσου), Λιώλιας (Έβρου)
4ος: Ευαγγέλου (Αθηνών)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Σπυράκης (Λακωνίας)

Τα ξένα ΜΜΕ για το ΟΑΚΑ

Τον γύρο του κόσμου έχουν αρχίσει να κάνουν ήδη τα σοβαρά γεγονότα στο ΟΑΚΑ.
Τα ξένα ΜΜΕ παρέχουν συνεχή ενημέρωση για όσα συνέβησαν στον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό Βόλου.
Συγκεκριμένα, κάνουν αναφορά στους εξοργισμένους οπαδούς πρασίνων, όπως βλέπουμε κι από την online έκδοση του γνωστού αμερικάνικου περιοδικού Sports Illustrated.
 

Άραγε, πόσα έβαλε η Μπαρτσελόνα;

Εντάξει, δεν ήταν και τίποτα δύσκολο.

Τι, δηλαδή, επειδή ήταν… ντέρμπι (λέμε τώρα);

Η Μπαρτσελόνα δεν έκανε διακρίσεις με τη «συμπολίτισσα» -και αιώνια εχθρό- Εσπανιόλ, της έκοψε (1-5) την «ταρίφα» που συνηθίζει κατά μέσο όρο στα έξι τελευταία παιχνίδια της (31 γκολ) και, ανεξαρτήτως αποτελέσματος της Ρεάλ με τη Σεβίλλη, θα μείνει στην κορυφή της Primera Division.

«Είδηση» του σημερινού ματς (εκτός του ότι η Μπαρτσελόνα δέχθηκε γκολ μετά από πέντε ενενηντάλεπτα) το ότι δεν σκόραρε ο Μέσι. Αντίθετα, «το χαβά τους» συνέχισαν οι Πέδρο και Βίγια (από δύο), όπως και ο Τσάβι που… εμεσολόβησε στο σκοράρισμα.

Δεν το περίμενε τόσο εύκολο ο Τσιώλης…

«Δεν περιμέναμε να πάρουμε τους βαθμούς της νίκης με τέτοιον τρόπο», ομολόγησε μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού ο Σάκης Τσιώλης.
«Σήμερα, πετύχαμε μία πολύ σημαντική νίκη. Δεν περιμέναμε να πάρουμε τους βαθμούς της νίκης με τέτοιον τρόπο, όμως κερδίσαμε δίκαια, καθώς παλέψαμε το παιχνίδι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.
Από τον τερματοφύλακα, μέχρι και τον επιθετικό ήμασταν πολύ οργανωμένοι και ο τρόπος που αγωνιστήκαμε ήταν για σεμινάριο. Με αυτή τη νίκη γράψαμε ιστορία», δήλωσε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου…
 

Από Δευτέρα τα εισιτήρια για Γιάννενα

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας κάνει γνωστές τις ημέρες και ώρες διάθεσης των εισιτηρίων του αγώνα Κυπέλλου της Τετάρτης (22/12) με τα Γιάννενα, αλλά και τις τιμές τους.
Αναλυτικά η ανακοίνωση: "Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι από τη Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010, θα ξεκινήσει η διάθεση εισιτηρίων για τον αγώνα κυπέλλου με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννενα.

Τα εκδοτήρια θα λειτουργούν από τις 10:00 πμ μέχρι τις 17:00, ενώ την Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010, τα εκδοτήρια θα λειτουργούν από τις 10:00 πμ μέχρι και την έναρξη του αγώνα.ναλυτικά, οι τιμές των εισιτηρίων είναι οι εξής:

Θύρα 1: 10 ¤

Θύρες 2, 3: 10 ¤

Θύρες 5, 6: 10 ¤

Θύρες 4, 4α: 10 ¤

Θύρες 7, 7α: 10 ¤

VIP 3ου: 80 ¤

VIP 4ου: 50 ¤

Όσοι φίλαθλοι έχουν προμηθευτεί εισιτήριο μέσω internet και έχουν επιλέξει την παραλαβή από τα εκδοτήρια, θα μπορούν να παραλάβουν τα εισιτήριά τους τις ώρες και μέρες λειτουργίας των εκδοτηρίων της Τούμπας".

Φερέιρα: «Αναλαμβάνω την ευθύνη»

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του, Μίλησε για συνολική ευθύνη και ζήτησε την υποστήριξη των φιλάθλων ενόψει της συνέχειας. «Ντου» των οπαδών έξω από τα αποδυτήρια των πρασίνων. «Χάσαμε ένα παιχνίδι αλλά όχι το πρωτάθλημα, υπάρχουν 15 παιχνίδια ακόμα, στα οποία θα παρουσιαστούμε καλύτεροι. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι την στήριξη και εμπιστοσύνη των φιλάθλων. Θέλουμε να πιστεύουν σε μας. Η ομάδα σήμερα δεν έπαιξε άσχημα, απλά σε μερικές στιγμές έβλεπα ότι η ομάδα θα μπορούσε να παίξει καλύτερα. Εγώ και οι παίκτες μου θα κάνουμε ότι μπορούμε για να μείνει ενωμένη όλη η οικογένεια του Παναθηναϊκού. Η ευθύνη είναι πάντα όλων. Εμένα, των παικτών της διοίκησης. Σε ότι αφορά την δική μου την αναλαμβάνω προσωπικά και επειδή μου αρέσει να λέω τα πράγματα κατα πρόσωπο, οι φίλοι του Παναθηναϊκού θα πρέπει να ξέρουν ότι οι παίκτες μου θα παίξουν πολύ καλύτερα στο μέλλον», τόνισε ο Πορτογάλος.

Έξω απο τα αποδυτήρια των παικτών του Παναθηνϊκού βρέθηκαν οπαδοί της ομάδας, προκειμένου να ζητήσουν τα... ρέστα να τη νέα άσχημη εμφάνιση των πρασίνων, χωρίς η κατάσταση να ξεφύγει από τον έλεγχο. Ο Σπυρόπουλος ήταν ο πρώτο που τα... άκουσε. «Παίξε μπάλα, μάθε να βγάζει καμία σέντρα» του είπαν, ενώ στη συνέχεια απευθύνθηκαν στον Καραγκούνη, λέγοντάς του, «δώσ΄τους καμία σφαλιάρα, μπας και ξυπνήσουν». Ένας φίλαθλος, μάλιστα, πλησίασε τον Μπουμσόνγκ, τον οποίο αγκάλιασε και του είπε, «μας έχετε τρελάνει!», για να πάρει την απάντηση από τον Γάλλο άσο, «μην ανησυχείτε. Θα είμαστε πολύ καλύτεροι στη συνέχεια». Οι φίλοι του τριφυλλιού ήταν αρκετά ήρεμοι και δεν σημειώθηκε το παραμικρό παρατράγουδο, όμως φαίνεται ότι το μήνυμά τους έχει περάσει στους παίκτες...

Ούτε σαράντα μέρες!

Σχεδόν σαράντα μέρες (για την ακρίβεια 38) μετά την τελευταία της νίκη στη Serie A, η Τσεζένα ευτύχησε να ξανακάνει σεφτέ, αφού επικράτησε 1-0 της Κάλιαρι σε ματς για την 17η αγωνιστική.

Το «χρυσό» γκολ σημείωσε ο Χιμένεζ στο 18’ και με αυτό το αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι πήραν «ανάσα», αν και παραμένουν στην ουρά της βαθμολογίας.

Το ρεκορ του Ετο

Αξίζει να σημειωθεί  πως ο Καμερουνέζος επιθετικός με το γκολ  που σημείωσε, έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που καταφέρνει να σκοράρει σε 7η διαφορετική διοργάνωση.

«Αποκλεισμένοι» οι παίκτες του Παναθηναϊκού

Εξαγριωμένοι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού μετά την εισβολή στον αγωνιστικό χώρο και τα όσα έγιναν εκεί (κυνηγητό σε παίκτες, ρίψη αντικειμένων), κατευθύνθηκαν στα αποδυτήρια!
Αμέσως έτρεξαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επί τόπου και απομάκρυναν τον κόσμο, ενώ οι παίκτες παραμένουν κλεισμένοι στα αποδυτήρια και περιμένουν το πούλμαν για να αποχωρήσουν, κάτι που φαντάζει δύσκολο αυτή τη στιγμή…
Το πούλμαν έχει πάει έξω από τα επίσημα και το πιθανότερο είναι πως οι παίκτες θα αποχωρήσουν από εκεί.

"Βγάλτε τις φανέλες" και ...ντου!

Την έκρηξη και την ...επίθεση των οπαδών στους παίκτες, προκάλεσε η νέα απογοητευτική εμφάνιση του Παναθηναϊκού και η ήττα από τον Ολυμπιακό Βόλου με 0-1 στο ΟΑΚΑ για τη 15η αγωνιστική. Το γκολ ο Μόνχε στο 78΄.Βγάλτε τις φανέλες και φύγετε από ΄δω" και "Εμείς στην ανεργία κι εσείς μες στη χλιδή, τιμήστε το τριφύλλι, τελειώνει η υπομονή", ήταν κάποια από τα συνθήματα που ακούστηκαν, ενώ η λήξη βρήκε τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν και τους παίκτες του Παναθηναϊκού να ακούνε τα σχολιανά τους από την εξέδρα και να δέχονται βροχή αντικειμένων.
Μόνο ο Σισέ έφυγε περπατώντας, οι υπόλοιποι έτρεχαν για να γλιτώσουν! Σοκαρισμένος παρακολουθούσε τα επεισόδια ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Νικόλας Πατέρας, ο οποίος αντιλαμβανόταν πως πλέον το ΟΑΚΑ θα κλείσει για καιρό λόγω τιμωρίας, αφού ο Παναθηναϊκός είναι υπότροπος φέτος.

Την ίδια στιγμή, αρκετοί οπαδοί έκαναν "ντου" στον αγωνιστικό χώρο και επιτέθηκαν στους παίκτες, οι οποίοι έτρεχαν στη φυσούνα για να γλιτώσουν!Σκηνές από άλλες εποχές αναβίωσαν στο ΟΑΚΑ με δεκάδες αγανακτισμένους οπαδούς του Παναθηναϊκού να μπαίνουν στο φινάλε στο γήπεδο και να παίρνουν στο κυνήγι τους παίκτες!

Εκτός από τους παίκτες, αποδοκιμάστηκε και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα για τις περίεργες επιλογές του.           Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Σεϊταρίδης, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Μαρίνος (73΄ Γκαρσία), Νίνης (46΄ Ιωαννίδης), Λέτο, Χριστοδουλόπουλος (65΄ Πετρόπουλος), Σισέ.

Ολυμπιακός Βόλου (Σάκης Τσιώλης): Γιακούποβιτς, Ντολεζάι, Μητρόπουλος, Αλβάρεζ, Ζαραδούκας, Ούμπιντες, Σανκαρέ, Ζέλεσι, Μόνχε, Καπετάνος (62΄ Μπρέσκα), Μαρτίν (90΄+2΄ Ρόκας).

Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)

Το ντέρμπι βάφτηκε στα «κιτρινόμαυρα»!

Σε ένα πραγματικό μεγάλο παιχνίδι, ο Άρης επικράτησε πολύ δύσκολα 94-85 του συμπολίτη Ηρακλή για την 9η αγωνιστική της Α1 , πετυχαίνοντας την πέμπτη του νίκη στο πρωτάθλημα και φτάνοντας στους 14 βαθμούς. Το πάλεψε πολύ ο σαφώς βελτιωμένος Ηρακλής που έμεινε από δυνάμεις στο τέλος. Επιθετικός πλουραλισμός τόσο για τους γηπεδούχους όσο και για τους φιλοξενούμενους.

Ταπούτος vs Ηρακλής

Πιο δυνατά μπήκε ο Ηρακλής στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα. Ο «Γηραιός» προηγήθηκε 10-3 και 12-5.

Ο Άρης ήταν πολύ άστοχος σε αυτό το ξεκίνημα και αυτός που έδειχνε «ζεστός» ήταν μόνο ο Ταπούτος που πέτυχε 11 πόντους σε οκτώ λεπτά.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ, οι γηπεδούχοι όμως κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα με την λήξη της περιόδου (19-19).

Η… σκυτάλη σε Χαραλαμπίδη και Σλούκα

Αν και ο Ηρακλής ξεκίνησε πιο δυνατά και έκανε ένα μικρό σερί 5-0 (24-19) οι γηπεδούχοι γρήγορα ανέστρεψαν την κατάσταση.

Με τον Σλούκα να παίρνει την σκυτάλη από τον Ταπούτου και τον Χαραλαμπίδη να τον… σιγοντάρει ο Άρης πέρασε για πρώτη φορά μπροστά με 29-26. Από εκείνο το σημείο και μέχρι την λήξη του ημιχρόνου οι παίκτες του Ντρούκερ δεν έχασαν σε κανένα σημείο το προβάδισμα.

Ένα καλάθι του Ντάνστον έφερε την διαφορά στην μέγιστη τιμή της +9 (49-40) για να κλείσει το ημίχρονο 49-43 με τρεις βολές του Τζάζβιν.

Με «όπλο» την άμυνα

Παίζοντας πολύ καλή άμυνα στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου, ο Άρης κατάφερε να διευρύνει την διαφορά.

Έξι σερί πόντοι από τον Χατζηβρέτα, έφεραν την διαφορά στο +12 (57-45), ενώ η διαφορά έφτασε και τους 16 πόντους (63-47).

Ένα δίλπετο χαλάρωσης των παικτών του Ντρούκερ και ένα σερί 11-0 από τον Ηρακλή κατέβασε την διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό (63-56). Ο «Γηραιός» κατάφερε να μειώσει στους 6 (69-63) για να κλείσει το δεκάλεπτο με τον Άρη μπροστά με 7 πόντους (70-63).

Τρίποντα «μαχαιριές»

Την ύστατη προσπάθεια να μπει και να διεκδικήσει το παιχνίδι, έκανε ο Ηρακλής την τελευταία περίοδο. Κάθε φορά όμως που πλησίαζε, οι παίκτες του Άρη με τρίποντα μαχαιριές τους… έκοβαν τα πόδια.

Πρώτα ο Μπράουν έκανε το 73-65, 76-65 στην συνέχεια ο Τάκερ έφερε ξανά με τρίποντο την διαφορά στο +10 (79-69 από 76-69) και λίγο πριν το τέλος το τρίποντο του Σλούκα έκανε το 84-77, 87-77.

Ο Ηρακλής ακόμα και τότε δεν τα παράτησε και μείωσε στους 5 πόντους (88-83) δύο λεπτά πριν το τέλος με δύο βολές του Εϊτουταβίτσιους, αλλά μέχρι εκεί.

Η κόρνα της γραμματείας βρήκε νικητές τους γηπεδούχους με 94-85.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 49-43, 70-63, 94-85

Άρης (Ντρούκερ): Μπράουν 4(1), Ντάνστον 13, Ταπούτος 15(2), Τάκερ 13(1), Τσαϊρέλης, Χατζηβρέττας 14(1), Χαραλαμπίδης 11, Σκορδίλης, Κουμπούρας, Μπορόβνιακ 7, Χρυσικόπουλος, Σλούκας 17(2)

Ηρακλής (Ρούσο): Κουλάξής, Μπόουλντιν 16(1), Δεμερτζής, Παπανικολόπουλος 7(1), Αγγελακόπουλος, Τζάζβιν 16, Πέτροβιτς 15(2), Κοπρίβιτσα 15(1), Δέσπος, Εϊτουταβίτσιους 14(3), Λαμπρόπουλος 2

Διαιτητές:Πηλοϊδης, Καρακατσούνης, Μάνος

Κομισάριος: Σιμιτόπουλος

Το πήρε και αυτό η Ιντερ!

Μετά το περσινό τρεμπλ και το ιταλικό σούπερ Καπ του Αυγούστου, η Ιντερ πήρε και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων κερδίζοντας στον τελικό την αφρικάνικη Μαζέμπε με 3-0.Από το 17’ η Ιντερ έβαλε τις βάσεις για μία άνετη επικράτηση καθώς προηγούταν σε εκείνο το σημείο με 2-0 έπειτα από τα γκολ των Πάντεφ και Ετό. Η Μαζέμπε είχε ευκαιρίες να μειώσει όμως τελικά δεν τα κατάφερε, με τους «νερατζούρι» να φτάνουν και σε τρίτο γκολ στο 85’ με τον Μπιαμπιανί και να πανηγυρίζουν τον πέμπτο τους τίτλο μέσα στο 2010.

Νικάει με όλους τους τρόπους ο ΑΠΟΕΛ

Την εξαιρετική του κατάσταση επιβεβαίωσε για μια ακόμη αγωνιστική ο ΑΠΟΕΛ και παρόλο που βρέθηκε πίσω στο σκορ νίκησε με 2-1 την αξιόμαχη Ένωση στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του κυπριακού πρωταθλήματος. Σπουδαία νίκη για τον ΑΠΟΠ 3-1 την Ανόρθωση που συνεχίζει να απογοητεύει. ΑΕΚ Λάρνακας και Απόλλων Λεμεσού αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2, ενώ η ΑΕΛ επικράτησε εύκολα της Δόξας 3-0.

Ο ΑΠΟΕΛ απέδειξε σήμερα ότι διαθέτει την ικανότητα να κερδίζει με όλους τους τρόπους. Παρά το γκολ που δέχτηκε στο 51ο λεπτό από τον Κριβοκάπιτς η ομάδα του Γιοβάνοβιτς αντέδρασε σωστά και με δυο γκολ των Τριχόφσκι και Αίλτον έφτασε στην όγδοη σερί νίκη στο «ΓΣΠ».

Εντυπωσιακή νίκη με σκορ 3-1 πήρε ο ΑΠΟΠ Κινύρας και ξεκόλλησε από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας ενώ παράλληλα προκάλεσε ανακατατάξεις στην ομάδα της Ανόρθωσης. Ο Κρισμάρεβιτς ανέλαβε την ευθύνη για την ήττα και υπέβαλλε την παραίτηση του η οποία έγινε δεκτή από τη διοίκηση της «κυρίας».

Τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής

Σάββατο 18/12

ΑΠΟΠ/ Κινύρας-Ανόρθωση 3-1
(30΄ Αλέκου,60΄,82΄ Παύλου-63΄ Ράμος πεν.)

ΑΕΚ Λάρνακας-Απόλλων Λεμέσου 2-2
(8΄Λαμπρόπουλος, 55΄ Χίφλαντ-14΄ Μπανγκουρά, 24΄ Σεμέδο)

ΑΠΟΕΛ-Ένωση Νέων Παραλιμνίου 2-1
(67΄ Τριχόφσκι, 82΄Αίλτον-51΄Κριβοκάπιτς)

ΑΕ Λεμεσού-Δόξα 3-0
(33΄Ζε Βιτόρ, 67΄ Γκονζάλες, 82΄ Μασάρικ)

Κυριακή 19/12 (18:00)

Εθνικός Άχνας-Ομόνοια

Ολυμπιακός Λευκωσίας-Ερμής

Δευτέρα 20/12 (18:00)

Αλκή-ΑΕ Πάφου

Γκολ και θέαμα στο «Ντα Λουζ»!

Έχοντας σε μεγάλη μέρα τους Σαβιόλα και Εντουάρντο Σάλβιο-αμφότεροι πέτυχαν από δύο γκολ- η Μπενφίκα δεν είχε κανένα πρόβλημα να επικρατήσει 5-2 της Ρίο Άβε στην Λισαβόνα για την 14η αγωνιστική και να μειώσει-έστω και προσωρινά- την διαφορά από την πρωτοπόρο Πόρτο στους 5 πόντους.

Ορεξάτοι οι Λουζιτανοί, προηγήθηκαν από πολύ νωρίς και δεν δυσκολεύτηκαν να πετύχουν την τέταρτη σερί νίκη τους.

Δεν άντεξε η Ρίο Άβε που ηττήθηκε μετά από 5 αγωνιστικές.

Πολύ δυνατά μπήκαν οι γηπεδούχοι στο παιχνίδι και μόλις στο δεκάλεπτο ήταν μπροστά 2-0 με τα γκολ των Αϊμάρ στο 5’ και Σαβιόλα στο 8’.

Οι δύο ομάδες είχαν αρκετές ευκαιρίες και οι φιλοξενούμενοι σε μία από αυτές στο 43’ μείωσαν με τον Τόμας, ανησυχώντας προσωρινά τους γηπεδούχους.

Ο Σαβιόλα στο 52’ με το δεύτερο προσωπικό το γκολ καθάρισε κάπως το τοπίο και το γκολ του Σάλβιο στο 62΄ δεν άφηνε αμφιβολίες για το ποιος θα είναι ο τελικός νικητής.

Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 4-2 και πάλι με τον Τόμας στο 71’ με πέναλτι, η χαρά τους όμως κράτησε μόλις ένα λεπτό, αφού και πάλι ο Σάλβιο διαμόρφωσε το 5-2 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Αναλυτικά η 14η αγωνιστική

Παρασκευή, 17/12

Μπράγκα-Ακαντέμικα 5-0
(4’ Σέζαρ, 25’ Παουλάο, 35’ Κεϊτά, 73’ Μεγιόνγκ, 90’+4’ Βιάνα)

Σάββατο, 18/12

Μπενφίκα-Ρίο Άβε 5-2(5’ Αϊμάρ, 8’ 52’ Σαβιόλα, 62’, 73’ Σάλβιο- 43’, 71’ πεν. Τόμας)

Μπέιρα Μαρ-Γκιμαράες (21:15)

Κυριακή, 19/12

Μαρίτιμο-Πορτιμονένσε (18:00)

Ναβάλ-Λεϊρία (18:00)

Ολανένσε-Νασιονάλ (20:00)

Πάσος Φερέιρα-Πόρτο (22:15)

Δευτέρα, 20/12

Σετούμπαλ-Σπόρτινγκ Λισαβόνας (21:45)

17η αγ.: Στάση Γκέκας για τη Ντόρτμουντ

Όλα τα ωραία έχουν ένα τέλος και για τη Ντόρτμουντ. Στο φινάλε του πρώτου γύρου οι Βεστφαλοί απώλεσαν το εκτός έδρας αήττητό τους, με θύτη τον Φάνη Γκέκα. Ο Έλληνας επιθετικός σκόραρε στο 87’ και σταμάτησε την πορεία της ομάδας του Κλοπ. Την ίδια ώρα ο Ραούλ σκόραρε για 11η φορά στην καριέρα του τρία τέρματα. Κατρακύλα δίχως τέλος για τη Βέρντερ.Στην «Κόμερτσμπανκ Αρίνα» η Ντόρτμουντ ταξίδεψε με την ελπίδα ότι θα περάσει με επιτυχία το τελευταίο εμπόδιο της για το 2010 και να μπει στο νέο χρόνο έχοντας διπλάσια διαφορά από τους διώκτες της. Παράλληλα γνώρισε πως αν κέρδισε θα έκανε ρεκόρ συγκομιδής πόντων στον πρώτο γύρο της Μπουντεσλίγκα (σ.σ το κατέχει η Μπάγερν με 44 από την περίοδο 2005-06). Υπολόγιζε όμως χωρίς την άμυνα των γηπεδούχων και τον πρώτο σκόρερ της κατηγορίας. Με τον Τζαβέλα βασικό η Άιντραχτ κράτησε το μηδέν ως το 87’ και τότε ήρθε η ώρα του Γκέκα. Ο Έλληνας επιθετικός πήρε την πάσα από τον Φένιν, που είχε μπει νωρίτερα, διαμόρφωσε το τελικό 1-0 και έδωσε τέλος στο εκτός έδρας απόλυτο των Βεστφαλών.
Ανοδικής πορείας συνέχεια για τη Σάλκε. Ο Ραούλ ήταν εξαιρετικός, πανηγύρισε το 11ο χατ-τρικ της καριέρας του και οι «βασιλικοί μπλε» ξεπέρασαν με ευκολία το εμπόδιο της Κολωνίας. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος πέρασε στον αγώνα στο 73’ και είδε τον Ισπανό επιθετικό να πανηγυρίζει το 3ο του τέρμα στο παιχνίδι. Ήταν το 2ο εφετινό χατ-τρικ του στην Μπουντεσλίγκα, κάτι που έχει να συμβεί από την περίοδο 2008-09.
Στο χείλος του γκρεμού βρίσκεται πλέον η Βέρντερ Βρέμης και κανείς δεν γνωρίζει πόσο ακόμα θα παραμείνει στον πάγκο ο Τόμας Σάαφ. Οι «πράσινοι» καταρρέουν, χάνοντας και από την Καϊζερσλάουτερν μέσα στο «Βέζερ Στάντιον». Μόλις στο 1’ ο Λάκιτς τιμώρησε την κακή τους άμυνα και έκανε το 0-1. Στο 34’ ο Χουντ έδωσε τέλος στο αρνητικό σερί των 572’ χωρίς γκολ, αλλά αυτό δεν έφθασε στην ομάδα του. Η Λάουτερν πανηγύρισε το τρίποντο με το 11ο εφετινό τέρμα του Λάκιτς στο 54’. Η κόκκινη του Μπούγκερα στο 72’ δεν άλλαξε τις ισορροπίες, αφού τα νεύρα ήταν τεντωμένα στο στρατόπεδο της Βέρντερ, με αποτέλεσμα να αποβληθεί ο Βάγκνερ στο 84’.
Η εντυπωσιακή πορεία του Ανόβερου σταμάτησε στη Νυρεμβέργη. Μέσα σε τρία λεπτά οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν και έβαλαν τις βάσεις για το 5ο εντός έδρας τρίποντο σε οκτώ αγώνες. Η αντίδραση του Ανόβερου ήρθε αργά και το τελικό 3-1 κρίνεται απόλυτα φυσιολογικό.
Στη «Βολφγκσβάνγκεν Αρίνα» ο Ντιέγκο σκόραρε μετά από επτά αγωνιστικές και σήμανε την αντεπίθεση της Βόλφσμπουργκ μετά το 0-2 της Χόφενχαϊμ. Οι «λύκοι» δεν μπόρεσαν ωστόσο να φθάσουν σε κάτι περισσότερο από την ισοφάριση του 91’με τον Τζέκο.

Πάλι εκτός ο Μήτρογλου

Στο φιλικό της Τρίτης έδειξε –για άλλη μια φορά- ότι «έχει» το γκολ. Ακόμη κι έτσι όμως ο Κώστας Μήτρογλου έμεινε εκτός αποστολής του Ολυμπιακού από το παιχνίδι με τη Λάρισα, με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να του λέει ξεκάθαρα ότι η στάση του παραμένει η ίδια.

Μετά από το παιχνίδι με τον Ατρόμητο ο Ερνέστο Βαλβέρδε είχε δηλώσει ότι ο νεαρός επιθετικός θα πρέπει να δουλέψει περισσότερο στις προπονήσεις. Τώρα με τον νέο του αποκλεισμό από την αποστολή του, στέλνει μήνυμα ότι τουλάχιστον για αυτή την χρονική στιγμή δεν τον υπολογίζει και πως θέλει να δει και άλλα από αυτόν. Φυσικά, για το μέλλον του Μήτρογλου θα πρέπει να περιμένουμε την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Πέρα από τον Μήτρογλου οι Ριέρα και Νέμεθ είναι κανονικά στην αποστολή, ενώ εκτός έμεινε και ο Γιάννης Παπαδόπουλος. Η αποστολή: Πάρντο, Τοροσίδης,. Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Ουρτάδο, Ιμπαγάσα, Φουστέρ, Φετφατζίδης, Μιραλάς, Πάντελιτς, Νικοπολίδης, Μοντέστο, Ραούλ Μπράβο, Γ. Παπαδόπουλος, Νέμεθ, Γκαλίτσιος, Ζαϊρί, Ριέρα.

Αυτοί τουλάχιστον έπαιξαν μπάλα

Κοντά σε μια νίκη που θα τη βοηθούσε να ξεκολλήσει από τον πάτο της βαθμολογίας της Premier League έφτασε η Γουέστ Χαμ, αλλά παρά τις προσπάθειες των παικτών της, αρκέστηκε σε εκτός έδρας ισοπαλία 1-1, κόντρα στην Μπλάκμπερν. Στο μοναδικό άλλο παιχνίδι της 18ης αγωνιστικής στην Αγγλία που έγινε Σάββατο (τα υπόλοιπα αναβλήθηκαν λόγω κακοκαιρίας), η Σάντερλαντ νίκησε 1-0 την Μπόλτον και βρίσκεται σε τροχιά Ευρώπης.

Η Μπλάκμπερν κατάφερε να προηγηθεί με τέρμα του Νέλσεν στο 51’, όμως στη συνέχεια τα «σφυριά» πήραν τον έλεγχο και προσπάθησαν να ισοφαρίσουν. Αφού έχασαν μια σειρά από ευκαιρίες, με κορυφαία στιγμή το δοκάρι του Άπσον στο 73’, πέντε λεπτά αργότερα ο Στάνισλας έκανε το τελικό 1-1, το οποίο χαρακτηρίζεται δίκαιο

Εκτυφλωτικό αποδείχθηκε για μια ακόμα ομάδα το… «Στάδιο του Φωτός»! Η εκπληκτική Σάντερλαντ «γονάτισε» και την Μπόλτον (1-0) στην πανίσχυρη έδρα της (μόνη απόρθητη στην Premier League μαζί μ’ εκείνη της πρωτοπόρου Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) και την καβάλησε στην έκτη θέση της βαθμολογίας!

Το γκολ του Γουέλμπεκ από το 32’ αποδείχθηκε αρκετό για τις «μαύρες γάτες», ώστε να συνεχίσουν το εκπληκτικό σερί τους (μια μόλις ήττα στα οκτώ τελευταία παιχνίδια τους) και να ξεκινήσουν πλέον… ευρωπαϊκά όνειρα.

Η αναμέτρηση ήταν η μοναδική (μαζί με το Μπλάκμπερν-Γουέστ Χαμ) που ξέφυγε από το… μένος του χιονιά, ο οποίος οδήγησε σε αναβολή όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής.

Έχασε στην παράταση ο ΠΑΟΚ 81-76

Παιχνίδι για γερά νεύρα διεξήχθη στο κλειστό του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι, με τον ΠΑΟΚ να χάνει τελικά στην παράταση από το Μαρούσι 81-76 διακόπτωντας ένα σερί επιτυχιών. Η κανονική διάρκεια του αγώνα ολοκληρώθηκε 66-66 και στην παράταση η Αθηναϊκή ομάδα στάθηκε πιο ψύχραιμη.
Πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Μπάγκαριτς (17π., 7ρ.), ενώ στην παράταση «μίλησε» ο Νέστορας Κόμματος, πετυχαίνοντας 10 πόντους.
Από πλευράς ΠΑΟΚ ξεχώρισε ο Γκρέι (25π.) αλλά και οι Μάρσαλ-Παπαδόπουλος.

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 39-38, 54-55, 66-66. Παράταση: 81-76

Μαρούσι (Αλεξανδρής): Μπόγιτς 8, Νοεάς, Μπάγκαριτς 17, Χουέρτας 4, Χαριτόπουλος, Γκαγκαλούδης 14 (1), Ουίντεν 15 (3), Κογιαντίνοβιτς 6 (1), Σιαμανδούρας, Κόμματος 17 (1)

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μάρσαλ 17 (1), ΜακΓκράθ 2, Αποστολίδης, Δέδας 4, Ντόζιερ 6, Γκρέι 25 (3), Παπαδόπουλος 18, Γιαννακίδης, Καλλές, Γκετσέφσκι 4

Σαν να έ-x-ασαν…

Ισοπαλία σαν… ήττα ήταν για Πανιώνιο και Αστέρα Τρίπολης το μεταξύ τους 0-0 στον αγώνα της Ν.Σμύρνης στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Super League.
Oι δυο ομάδες με το αποτέλεσμα αυτό παρέμειναν σε πολύ δύσκολη βαθμολογική θέση κλείνοντας τον πρώτο γύρο ο μεν Πανιώνιος στους 15β., ο δε Αστέρας στους 16.

Όλα τα λεφτά ήταν ουσιαστικά το πρώτο μέρος. Στο 27` ο Αράς στο τετ-α-τετ νικήθηκε από τον Μάχο, ενώ στο 35` ο Μπάλαμπαν είχε δοκάρι για τον Πανιώνιο από εκτέλεση φάουλ.

Ένα πλασέ του Μπάλαμπαν στο 66` που έβγαλε ο Ντεγκρά και μια ευκαιρία που σπατάλησε ο Κροάτης στο 88` (πήγε να κρεμάσει τον γκολκίπερ του Αστέρα αντί να κάνει σουτ) ήταν ό,τι καλύτερο έγινε στο δεύτερο μέρος, με το 0-0 να παραμένει ως το τέλος.

Ο Μπάλαμπαν τα… άκουσε καλά από τους φίλους του Πανιωνίου, ενώ στο τέλος ακούστηκε και το σύνθημα «παίκτες μπ… βγάλτε τη φανέλα»…

Πανιώνιος (Τάκης Λεμονής): Μάχο, Μανιάτης, Λάτκα (75` Οκπάπκο), Μπάλαμπαν, Κούκετς (58` Σκούρτης), Γουνδουλάκης, Σάμαρης (67` Βαρό), Σιόβας, Αναστασόπουλος, Κοντοές, Τσότσαλιτς.
Αστέρας Τρίπολης (Βαγγέλης Βλάχος): Ντεγκρά, Φυτανίδης, Ουριμπάρι, Πουλίδο, Ορόθκο, Ουντότζι, Λαδάκης, Μπαστία, Κρις (70` Κερ), Αράς (46` Καρέρα), Ροζέριο (83` Φορτούνης).
Διαιτητής: Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)
Κίτρινες: Μπάλαμπαν, Κοντοές/Ορόθκο, Πουλίδο

Λύτρωση με Σαγκανόφσκι στο 93’ ο Ατρόμητος, 1-1 στην Καβάλα

Στις καθυστερήσεις του αγώνα με την Καβάλα ισοφάρισε ο Ατρόμητος παρ’ ότι είχε μείνει πίσω στο σκορ από το 52’. Δείτε τα βίντεο με τα γκολ.σόπαλη 1-1 έληξε η αναμέτρηση της Καβάλας με τον Ατρόμητο, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής. Οι «αργοναύτες» προηγήθηκε με τον Ογκμπέτσε στο 52’, αλλά οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας στις καθυστερήσεις του αγώνα, με τον Σαγκανόφκσι.
Στο πρώτο ημίχρονο ο Ατρόμητος είχε τις περισσότερες φάσεις για γκολ, η Καβάλα όμως διατηρούσε τα ηνία του παιχνιδιού. Βέβαια η μεγαλύτερη φάση του αγώνα σημειώθηκε εκ μέρους των γηπεδούχων, στο 41’. Ο Ογκμπέτσε με ατομική ενέργεια μπήκε μέσα στην μεγάλη περιοχή και έκανε το σουτ, ο Μιχαηλίδης έδιωξε και από κοντά ο Δρόσος δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Ο Ατρόμητος μέχρι το 73’ έμοιαζε ακίνδυνος, στο τελευταίο τέταρτο όμως βγήκε με αξιώσεις στην επίθεση και πίεσε για την ισοφάριση. Το κατάφερε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Σαγκανόφσκι, ο οποίος με πολύ ωραίο γυριστό σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή έφερε το ματς στα ίσα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Περιστεριώτες διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι στον Αναστασάκο στο 83ο λεπτό, όταν ο Τόμασιστς τον εμπόδισε με το χέρι μέσα στην μεγάλη περιοχή…

O Εργοτέλης επικράτησε 2-0 του Πανσερραϊκού

Από εκεί που Εργοτέλης… δεινοπαθούσε στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, έχει βαλθεί να τρελάνει κόσμο.

Η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου, επικράτησε 2-0 του Πανσερραϊκού στο Παγκρήτιο,πέτυχε την τρίτη της νίκη τις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές και πλέον στρογγυλοκάθεται στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας με 20 βαθμούς.

Μπούντιμιρ και Βίσιο οι σκόρερ της κρητικής ομάδας. Προβλημάτισε ο Πανσερραϊκός που τελείωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες μετά από αποβολή του Μαβένε. Με φόρα από τις τελευταίες πολύ καλές εμφανίσεις μπήκε ο Εργοτέλης στο Παγκρήτιο, με σαφή διάθεση να πετύχει ένα γρήγορο γκολ.

Στα πρώτα 15 λεπτά είχε κάνει δύο φάσεις με τον Φραγκουλάκη και τον Βερπακόφσκις και στις δύο περιπτώσεις ο Ράντμαν αντέδρασε σωστά. Στο 17’ όμως από σέντρα του Ρουμπάκη, ο Μάριο Μπούντιμιρ θα πάρει την κεφαλιά και θα ανοίξει το σκορ για τους παίκτες του Καραγεωργίου.

Ο Πανσερραϊκός στην συνέχεια βγήκε μπροστά με στόχο την ισοφάριση και είχε ένα πολύ καλό πεντάλεπτο.

Η κεφαλιά του Νταλέ στο 31’ μπορεί να βρήκε στόχο αλλά η φάση κρίθηκε ως μη γενόμενη καθώς ο Κύρκος υπέδειξε φάουλ πάνω στο Φραγκουλάκη και στο 35’ ο Αλβάρεζ δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή προ του τερματοφύλακα της κρητικής ομάδας. Το τελευταίο δεκάλεπτο ο Εργοτέλης ανέβασε και πάλι στροφές και είχε δύο ευκαιρίες στο 42’ και το 45’ με Βερπακόφσκις και Φραγκουλάκη, αλλά ο Ράντμαν τους είπε όχι.

Κακό ποιοτικά ήταν το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα. Ο Πανσερραϊκός, δεν μπορούσε να δημιουργήσει καταστάσεις στην εστία του Δασκαλάκη και εκτός από μια περίπτωση στο 49’ με τον Γεωργιάδη και ένα πλασέ του Νταλέ, δεν απείλησε σοβαρά τους γηπεδούχους.

Αντίθετα ο Εργοτέλης ήταν πιο επικίνδυνος είχε δοκάρι με τον Μάριο Μπούντιμιρ και στο 85’ «κλείδωσε» το παιχνίδι όταν ο Βίσιο διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Εργοτέλης (Καραγεωργίου):Δασκαλάκης, Βίσιο, Ρομάνο(87' Ορφανός), Τζούνιορ, Ρουμπάκης, Χίμπλινγκερ, Ολίσε(87' Χαντί), Σασιασβίλι, Φραγκουλάκης(71' Μπέτο), Μπούντιμιρ, Βερπακόφσκις

Στον πάγκο οι: Αθανασίου, Λεάλ,Καρέλης,Αλεξόπουλος

Πανσερραϊκός (Κοκότοβιτς):Ράντμαν, Κάστρο, Γεωργιάδης, Μπέλιτς, Νταλέ, Μαβένε, Παντελιάδης, Παπάζογλου, Σουμπίνιο, Λεοζίνιο(84' Βοσκόπουλος), Αλβάρεζ

Στον πάγκο οι: Νόβοτα,Γαλανόπουλος, Τάντιτς, Αμπουμπακάρι, Ανάκογλου, Ασλανίδης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κύρκος (Ηπείρου)
ΒΟΗΘΟΙ: Γούκος (Ηπείρου), Φώσκολου (Πειραιά)
ΓΗΠΕΔΟ: Παγκρήτιο

Εραστής… της μπάλας!

Πρώτα τη «στρίμωξε»…

Μετά έκανε ένα ελαφρύ… πηδηματάκι.

Και στο τέλος όλοι έμειναν με ανοιχτό το στόμα!

Μπορεί η διατύπωση (σε πονηρά μυαλά) να ακούγεται πρόστυχη, πρόκειται, όμως, απλά για ένα γκολ!

Αλλά τι γκολ…

Παρόλο που σημειώθηκε σε αγώνα σάλας -και στα πλαίσια ιαπωνικού πρωταθλήματος (στοιχεία που από μόνα τους δεν προδιαθέτουν ακριβώς για διαφήμιση του αθλήματος), αυτό που έκανε ο Πορτογάλος Ρικαρντίνιο χρειάζεσαι (στοίχημα;) τουλάχιστον ένα ριπλέι για να το συνειδητοποιήσεις!

Δείτε το εκπληκτικό «μασκαραλίκι» του Ρικαρντίνιο στο 1:15

Βατό πρόγραμμα για Ρόδο, Επανομή

Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής της Football League 2 περιλαμβάνει αναμετρήσεις που μπορούν να χαρακτηριστούν εύκολες για τους πρωτοπόρους και των δυο ομίλων, αφού αντιμετωπίζουν ομάδες που βρίσκονται στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας. Αγία Παρασκεύη-Ρόδος, Παναχαϊκη- Ολυμπιακός Χερσονήσου στον πρώτο όμιλο και Μέγας Αλέξανδρος Ηράκλειας-Αναγέννηση Επανομής στον δεύτερο. Σημαντικό παιχνίδι στο Ρουφ ανάμεσα σε ΠΑΟ και Απόλλωνα Σμύρνης.

1ος όμιλος

Η πρωτοπόρος Ρόδος αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Αγία Παρασκευή και τα «ελάφια» με τον αέρα των δυο βαθμών από τους διώκτες τους θέλουν να διατηρήσουν την πρωτιά και να επιστρέψουν στις νίκες. Η Παναχαϊκή μετά τις περιπέτειες όλης της εβδομάδας τελικά θα αγωνιστεί κανονικά με το Ολυμπιακό Χερσόνησου.

Το παιχνίδι στο Ρουφ έχει αρκετές ιδιαιτερότητες και ο Απόλλων Σμύρνης που προέρχεται από σπουδαία νίκη με ανατροπή επί της Παναχαϊκής θέλει να δώσει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις και να διατηρήσει την επαφή του με την κορυφή από την οποία τον χωρίζουν μόλις τρεις βαθμοί.

Ο Παναιγιάλειος με τον Παναγιώτη Τζαναβάρα να ντεμπουτάρει στον πάγκο θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες μετά από ένα σερί αρνητικών αποτελεσμάτων και ο Κεραυνός Κερατέας που βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας δεν φαίνεται ικανός να δημιουργήσει προβλήματα στην ομάδα του Αιγίου.

Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου

Κυριακή 19/12 (15:00)

Αγία Παρασκεύη-Ρόδος

ΑΟ Χανιά-Πανηλειακός

ΠΑΟ Ρουφ-Απόλλων Σμύρνης

Κεραυνός Κερατέας-Παναιγιάλειος

Παναχαϊκη- Ολυμπιακός Χερσονήσου (14:30)

Βύζας Μεγάρων- Αίας Σαλαμίνας

Κόρινθος-Πλατανιάς Χανίων

Ασπρόπυργος- Ηρακλής Ψαχνών

2ος Όμιλος

Η Επανομή προέρχεται από τη σημαντική νίκη με την Καλλονή η οποία την ανέβασε στην κορυφή του δευτέρου ομίλου. Η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Μέγα Αλέξανδρο Ηράκλειας και δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει δυσκολίες.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις Καλλονή-Εορδαϊκός με τον Σωτήρη Αντωνίου να επιστρέφει ως προπονητής του Εορδαϊκού στην Καλλονή την οποία οδήγησε στις επαγγελματικές κατηγορίες και Αναγέννηση Γιαννιτσών –Φωκικός με τους φιλοξενούμενους να προέρχονται από τη νίκη με σκορ 3-1 επί της Νίκης Βόλου και να επιδιώκουν μια ακόμα νίκη που θα τους διατηρήσει σε τροχιά ανόδου.

Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής του δευτέρου ομίλου

Κυριακή 19/12 (15:00)

Αναγέννηση Γιαννιτσών-Φωκικός

Νίκη Βόλου-Τύρναβος

Μέγας Αλέξανδρος Ηράκλειας-Αναγέννηση Επανομής

Εθνικός Φιλιππιάδας-Οδυσσέας Αναγέννησης

ΑΕΛ Καλλονή- Εορδαϊκός

Ναυπακτιακός Αστέρας-ΑΕ Ποντίων Κατερίνης

Μακεδονικός-Αετός Σκύδρας

Ζάκυνθος: Ρεπό

Προσοχή στο καλάμι, φυσάει…

Πρόταση από ομάδα της Ιταλίας, που θα αγγίζει το 1,5 εκ. ευρώ, περιμένει ότι θα φτάσει στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ, στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, ο Σάββας Γκέντσογλου.
Ο νεαρός χαφ των «κιτρινόμαυρων» είναι σίγουρος ότι την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται σε ομάδα του Καμπιονάτο, από την «Ένωση» όμως αναρωτιούνται από πού προκύπτει αυτή η βεβαιότητα.
Με βάση το σκεπτικό ότι δεν έχει υπάρξει συγκεκριμένη ενόχληση για την παραχώρησή του, αλλά και ότι έχει δρόμο μέχρι να καθιερωθεί στη βασική 11άδα της ΑΕΚ.
«Νομίζω ότι έχει καβαλήσει το καλάμι ο μικρός. Να προσέχει μόνο μήπως πιάσει κάνας αέρας και το γυρίσει από οριζόντια, γιατί θα έχει πρόβλημα», έλεγε πρόσφατα άνθρωπος που γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις στην ομάδα…

Sold out σε έξι ώρες!

Μόλις έξι ώρες χρειάστηκαν οι οπαδοί της Μπάγερν Μονάχου για να εξαφανίσουν τα εισιτήρια για τον αγώνα των Βαυαρών κόντρα στην Ίντερ, που θα διεξαχθεί στις 15 Μαρτίου. Ο γερμανικός σύλλογος αντιμετωπίζει τους Ιταλούς για τη φάση των «16» του Champions League σε μια επανάληψη του περσινού τελικού και η προσμονή είναι τέτοια, που οδήγησε στο sold out του επαναληπτικού. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στις 23 Φεβρουαρίου στο Μιλάνο.

«Κάθε ένα από τα 66.000 εισιτήρια έχει πουληθεί», δήλωσε το μεσημέρι του Σαββάτου ο Μάρκους Χέρβικ, διευθυντής του γραφείου Τύπου της Μπάγερν, έξι ώρες μετά τη διάθεσή τους στην κυκλοφορία.

Μάργουντ: «Δεν θα υποτιμήσουμε τον Άρη»

Ο Μπράιαν Μάργουντ ήταν αυτός που εκπροσώπησε την Μάντσεστερ Σίτι στην κλήρωση που έγινε στη Νιόν της Ελβετίας. Ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος της Σίτι, αναφερόμενος στην κλήρωση που φέρνει τους «πολίτες» αντιμέτωπους με τον Άρη, υπογράμμισε: «Είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι με την κλήρωση. Μπορεί ο Άρης να είναι έκτος στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά το γεγονός ότι προκρίθηκε στους 32 για πρώτη φορά λέει πολλά για τις ικανότητες και τις φιλοδοξίες της ομάδας. Οι αντίπαλοί μας διαθέτουν έναν πολύ έμπειρο προπονητή όπως ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ, ο οποίος έκανε εξαιρετική δουλειά στη Βαλένθια και τη Μίλαν. Θα αντιμετωπίσου, συνεπώς, με μεγάλη σοβαρότητα τα δύο αυτά παιχνίδια. Δεν είναι μικρό πράγμα να κερδίζεις δύο φορές την κάτοχο του Europa League και σίγουρα δεν θα υποτιμήσουμε τον Άρη».

Φωτο ημερας

Tο νέο αμόρε του Ασλεϊ Κόουλ

ΠΑΟΚ: Η αποστολή για Κέρκυρα

Λίγο μετά την σημερινή πρωινή προπόνηση του ΠΑΟΚ, ο Μάκης Χάβος ανακοίνωσε την αποστολή για τον αγώνα με την Κέρκυρα. Αυτή αποτελείται από τους: Χαλκιά, Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Κριστιάνο, Ελ Ζαρ, Φιλομένο, Γκαρσία, Λίνο, Σαβίνι, Σνάουτσνερ, Βιεϊρίνια, Αθανασιάδη, Μπαλάφα, Παπάζογλου, Σακελλαρίου, Σαλπιγγίδη και Φωτάκη. Εκτός έμεινε ο τραυματίας Βλάνταν Ίβιτς αλλά και ο τιμωρημένος Βίκτορ Βιτολο. Εκτός φυσικά παραμένει εδώ και αρκετό καιρό ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς.

Έχασε κι αυτή… το φως της!

Εκτυφλωτικό αποδείχθηκε για μια ακόμα ομάδα το… «Στάδιο του Φωτός»!

Η εκπληκτική Σάντερλαντ «γονάτισε» και την Μπόλτον (1-0) στην πανίσχυρη έδρα της (μόνη απόρθητη στην Premier League μαζί μ’ εκείνη της πρωτοπόρου Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) και την καβάλησε στην έκτη θέση της βαθμολογίας!

Το γκολ του Γουέλμπεκ από το 32’ αποδείχθηκε αρκετό για τις «μαύρες γάτες», ώστε να συνεχίσουν το εκπληκτικό σερί τους (μια μόλις ήττα στα οκτώ τελευταία παιχνίδια τους) και να ξεκινήσουν πλέον… ευρωπαϊκά όνειρα.

Η αναμέτρηση ήταν η μοναδική (μαζί με το Μπλάκμπερν-Γουέστ Χαμ) που ξέφυγε από το… μένος του χιονιά, ο οποίος οδήγησε σε αναβολή όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής.

Αναλυτικά η 18η αγωνιστική

Σάββατο 18/12

Σάντερλαντ-Μπόλτον 1-0
(32’ Γουέλμπεκ)

Άρσεναλ-Στόουκ Σίτι (αναβολή)
Μπέρμιγχαμ-Νιούκαστλ (αναβολή)
Μπλάκμπερν-Γουέστ Χαμ
Γουίγκαν-Άστον Βίλα (αναβολή)
Λίβερπουλ-Φούλαμ (αναβολή)

Κυριακή 19/12

Γουέστ Μπρομ-Γουλβς
Μπλάκπουλ-Τότεναμ
Τσέλσι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Δευτέρα 20/12

Μάντσεστερ Σίτι-Έβερτον

Με Γκλέισον στο «Κλεάνθης Βικελίδης»

Με ένα ευχάριστο νέο ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της SKODA Ξάνθης για το παιχνίδι της Κυριακής με τον Άρη (15:00), αφού ο Σάντος Γκλέισον ξεπέρασε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε και συμπεριλήφθηκε στην 20μελη αποστολή της ομάδας του Νίκου Παπαδόπουλου.

Ο βραζιλιάνος αμυντικός είχε τραυματιστεί στον αγώνα με την Κέρκυρα και η συμμετοχή του στον αγώνα με τον Άρη θεωρείται δύσκολη, καθώς δεν έχει αγωνιστικό ρυθμό. Σε ότι αφορά τους υπόλοιπους τραυματίες οι Σταύρος Σταθάκης, Τζόρνταν Στιούαρτ, Μουγκουρέλ Μπούγκα και Κριστιάν Μπεκαμέγκα δεν κατάφεραν να προπονηθούν σε κανονικούς ρυθμούς και έμειναν εκτός αποστολής.

Απών θα είναι και ο Ντιέγκο Κιντάνα, ο οποίος είναι τιμωρημένος και θα εκτίσει την ποινή της μιας αγωνιστικής.

Η 20μελης αποστολή της Ξάνθης για τον αγώνα με τον Άρη είναι: Γκσπούρνινγκ, Λυμπερόπουλος, Τζάγκι, Γκλέισον, Βάλλας, Κομεσίδης, Κωστούλας, Μπέρτος, Τσουμάνης, Αντεφέμι, Μπόατενγκ, Κατόνγκο, Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης, Μάνταλος, Φλίσκας, Αλτιπαρμακόφσκι, Έλινγκτον, Πόι, Σουάνης.

Κύμα αναβολών στην Premier

Ο χιονιάς έχει πλήξει όλη την Ευρώπη και πόσο μάλλον τη Βρετανία! Μάλιστα η συνεχής χιονόπτωση οδήγησε στην αναβολή του ντέρμπι της Κυριακής ανάμεσα στην Τσέλσι και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και άλλων πέντε παιχνιδιών για την Πρέμιερ Λιγκ!Στο Λίβερπουλ, η συγκεκριμένη απόφαση λήφθηκε ύστερα από συνάντηση που είχαν οι υπεύθυνοι του γηπέδου Άνφιλντ και των ομάδων με την αστυνομία της πόλης και σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα βρετανικά Μέσα ενημέρωσης το χιόνι στην περιοχή έχει φτάσει στο μισό μέτρο.

Πάντως αξίζει να τονιστεί πως ο αγωνιστικός χώρος δεν είναι επηρεασμένος από τη χιονόπτωση τόσο πολύ, και αυτό που έκανε τους αρμόδιους να παρουν τη συγκεκριμένη απόφαση ήταν το γεγονός ότι υπάρχει κίνδυνος για όσους θελήσουν να βρεθούν στο Άνφιλντ. Με την ίδια λογική, πάρθηκαν και οι αποφάσεις για τα άλλα παιχνιδία και έτσι μέχρι στιγμής είναι σίγουρο ότι δεν θα γίνουν οι εξής αναμέτρήσεις:

Λίβερπουλ - Φούλαμ
Γουίγκαν - Άστον Βίλα
Άρσεναλ - Στόουκ
Μπέρμιγχαμ - Νιούκαστλ
Τσέλσι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Μπλάκπουλ-Τότεναμ

Κοντά σε Μάτζικ ο Αρίνας

Πολύ κοντά σε μία σπουδαία προσθήκη στο ρόστερ τους φέρονται να βρίσκονται πλέον οι Μάτζικ, καθώς ο Γκίλμπερτ Αρίνας ετοιμάζεται να μετακομίσει στο... ηλιόλουστο Ορλάντο!
Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, η πρώτη μεγάλη φετινή ανταλλαγή παικτών στο ΝΒΑ είναι... προ των πυλών, αφού οι Μάτζικ βρίσκονται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τους Ουίζαρντς, ώστε να στείλουν τους Βινς Κάρτερ και Μάρτσιν Γκορτάτ στην Ουάσινγκτον, για να ενισχύσουν την... αδύναμη περιφέρειά τους με τον Γκίλμπερτ Αρίνας!
Ο 28χρονος γκαρντ των Ουίζαρντς, που μετρά φέτος στο ΝΒΑ 17.3 πόντους, 5.6 ασίστ, 3.3 ριμπάουντ και 1.7 κλεψίματα κατά μέσο όρο, έχει συμβόλαιο για άλλα τέσσερα χρόνια (σ.σ έναντι 60 εκατ. δολαρίων).
Ωστόσο, η ομάδα της Ουάσινγκτον δεν «καίγεται» να τον διατηρήσει στο ρόστερ της,αφού προτίθεται να επενδύσει στο Νο.1 του φετινού ντραφτ, Τζον Γουόλ, ενώ παράλληλα έχει... ταλαιπωρηθεί από την ιδιόρρυθμη συμπεριφορά του (σ.σ τιμωρία για οπλοκατοχή και απειλή για χρήση όπλου σε βάρος συμπαίκτη του την σεζόν).

Πόσα θες να μας τρελάνεις;



Ο Λεμπρόν Τζέιμς έκανε πάλι πράγματα και θάματα στην εκτός έδρας νίκη των Χιτ επί των Νικς (91-113).Ο 25χρονος σούπερ σταρ έκανε το 30ο τριπλ-νταμπλ της καριέρας του με 32 πόντους, 11 ριμπάουντ και 10 ασίστ.

Στο Top-10 της ημέρας, ο Λεμπρόν έχει δύο θέσεις, με μία φοβερή ασίστ (Νο 3) κι ένα εντυπωσιακό κάρφωμα (Νο 2).

Στο νούμερο ένα, όμως, είναι ο Μπλέικ Γκρίφιν που πετυχαίνει ένα απίθανο καλάθι.

Νέο φρούτο ο Μπρούνο

Δοκιμών συνέχεια στην ΑΕΚ. Ταλεντάκι από τη Βιγιαρέαλ έφερε ο Χιμένεθ.Ένα κάρο παίκτες έχουν δοκιμαστεί τον τελευταίο καιρό στην «Ένωση», αλλά το περίεργο είναι ότι κανένας μέχρι στιγμής δεν έχει αποκτηθεί.

Τελευταίο φρούτο ο 17χρονος δεξιός μεσοεπιθετικός από το Καμερούν, Μπρούνο, ο οποίος προέρχεται από τις ακαδημίες της Βιγιαρεάλ.

Ο νεαρός έχει αφήσει καλές εντυπώσεις και θα συνεχίσει να προπονείται στα Σπάτα υπό το βλέμμα του Μανόλο Χιμένεθ για λίγες ημέρες ακόμη.

«Μπορούμε την Μπαρτσελόνα»

Αισιόδοξος ότι η Άρσεναλ μπορεί να περάσει το εμπόδιο της Μπαρτσελόνα στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ και να προκριθεί στην επόμενη φάση, εμφανίστηκε ο Σεσκ Φάμπρεγκας λίγο μετά την κλήρωση. «Δεν είναι ανέφικτη αποστολή. Μπορούμε να πάρουμε την πρόκριση. Η Μπαρτσελόνα δεν είναι ανίκητη. Αν ήταν ανίκητη θα κέρδιζε το Τσάμπιονς Λιγκ κάθε χρόνο», τόνισε ο μέσος της αγγλικής ομάδας.

«Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Τσέλσι και η Λίβερπουλ την απέκλεισαν τα τελευταία χρόνια. Ίσως να είναι η σειρά μας τώρα, γιατί όχι; Αν θέλουμε να γίνουμε πρωταθλητές Ευρώπης πρέπει να είμαστε σε θέση να τους κερδίσουμε όλους, ακόμα και την Μπαρτσελόνα», πρόσθεσε ο Ισπανός άσος των «κανονιέρηδων».

Ακόμα ένα πρόβλημα για Ρανιέρι

Στη λίστα με τους παίκτες της Ρόμα που έχουν τεθεί νοκ άουτ για το ντέρμπι απέναντι στη Μίλαν το βράδυ του Σαββάτου στο «Σαν Σίρο», προστέθηκε το όνομα του Μάρκο Κασέτι.
Ο Ιταλός μέσος ταλαιπωρείται από μια γρίπη, η οποία δεν του επιτρέπει να αγωνιστεί κόντρα στους «ροσονέρι». Η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι θα στερηθεί και τις υπηρεσίες του Μίρκο Βούτσινιτς που είναι τραυματίας.

Η μεγαλύτερη οπαδός του Τσάβι



Αυτή είναι η ιστορία της 4χρονης Αλέκε, η οποία κατάφερε και πραγματοποίησε το όνειρό της να γνωρίσει τον αγαπημένο της παίκτη, τον Τσάβι Ερνάντεθ. Η μικρή Αλέκε είχε προκαλέσει συγκίνηση στην Ισπανία με το κλάμα της για τον άσο της Μπαρτσελόνα. Το καλοκαίρι η Μαδρίτη πανηγύριζε την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την εθνική ομάδα της χώρας και όπως όλοι οι κάτοικοι της Μαδρίτης, έτσι και η Αλέκε μαζί με τους δικούς είχε βγει στους δρόμους για να αποθεώσουν την αποστολή των «φούριας ρόχας».

Η Αλέκε, η οποία είναι από την Ολλανδία και μένει μόνιμα στη Μαδρίτη,  ήθελε να γνωρίσει από κοντά τον αγαπημένο της παίκτη, τον Τσάβι, αλλά το λεωφορείο που μετέφερε τους παγκόσμιους πρωταθλητές ήταν αρκετά μακριά, με συνέπεια να βάλει τα κλάματα.

Το βίντεο με την γλυκύτατη Αλέκε να κλαίει τόσο πολύ για τον Τσάβι έκανε το γύρο της Ισπανίας μέχρι που το κανάλι TV3 τής ετοίμασε μία έκπληξη. Να γνωρίσει τον άσο της Μπαρτσελόνα, ο οποίος φανερά συγκινημένος της χάρισε και μία φανέλα των «μπλαουγκράνα» με το όνομά της.

Ατυχία χωρίς... τέλος!

Εκτός αγωνιστικής δράσης για το υπόλοιπο και της φετινής σεζόν θα παραμείνει ο Γιάο Μινγκ, καθώς το κάταγμα κόπωσης που υπέστη στον αριστερό αστράγαλο καθιστά αδύνατη τη συμμετοχή του στους αγώνες των Ρόκετς!
Ο Κινέζος σέντερ, που έχασε ολόκληρη την περασμένη αγωνιστική περίοδο λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού στο αριστερό πόδι, θα υποβληθεί σε -ακόμα μία- επέμβαση για να αποκατασταθεί το νέο πρόβλημά του.

Ο 30χρονος σέντερ των «Ρουκετών», που πρόλαβε να αγωνιστεί σε μόλις πέντε αναμετρήσεις στη φετινή σεζόν, μετρώντας 10,2 πόντους, 5,4 ριμπάουντ και 1,6 τάπες σε 18 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο, ταλαιπωρούνταν από ενοχλήσεις στον αριστερό αστράγαλο από τις 10 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται πως ο σέντερ των Ρόκετς διανύει τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του με την ομάδα του Τέξας, το οποίο προβλέπει αποδοχές 17,6 εκατ. δολαρίων.
Ο τεχνικός των Ρόκετς, Ρικ Έιντελμαν, μιλώντας για το... όσκαρ ατυχίας του Κινέζου γίγαντα, σχολίασε: «Λυπάμαι για το παιδί, γιατί δούλεψε πολύ για να επανέλθει, πριν από μια εβδομάδα έλεγε πως ανυπομονούσε να αγωνιστεί ξανά και τώρα ήρθαν αυτά τα κακά νέα».

Tenorio - Στοίχημα ...

Επιμέλεια-Tenorio.

Xαιρετώ όλα τα φιλαράκια.


Πέρασε καί αυτό το μεσοβδόμαδο το οποίο πρωσοπικά θα το χαρακτήρηζα εντελώς αντι- στοιχοιματικό καθώς δεν υπήρχε κάτι ενδιαφέρον για να ασχοληθούμε.Europa League καί κάτι σκόρπια στο πουθενά ματσάκια είναι γιά νά΄χαμε να λέγαμε.



Πάμε να δούμε τι έχουμε γιά σήμερα.




Deportivo La Coruna - Sporting Gijon  (1)

Δεν πραγματοποίησε καλή εμφάνιση η Depor στην εκτός έδρας αναμέτρηση της περασμένης αγωνιστικής, καί ηττήθηκε με σκόρ 2-0 από την Atletico Mad. H Depor είναι αήττητη στα τέσσερα σερί τελευταία εντός έδρας παιχνίδια, μάλιστα δεν έχει δεχτεί κανένα τέρμα, με απολογισμό 3 νίκες καί 1 ισοπαλία

Τα μαύρα της τα χάλια έχει η Gijon καθώς μετρά 8 σερί παιχνίδια χωρίς νίκη.Εκτός έδρας δε σε 7 αναμετρήσεις δεν έχει νίκη, με απολογισμό 2 ισοπαλίες καί 5 ήττες.

Σε κακή αγωνιστική κατάσταση καί ανίκανη στα εκτός η Gijón. Επιλογή ο άσος της Deportivo La Coruna σε απόδοση (2,00)


Alcorcon - Villiareal B.  (1)

Όπως γνωρίζουμε καί το έχουμε ξαναπεί, Barcelona B. , καί Villarreal B. , δεν έχουν δικαίωμα ανόδου.Αυτό δεν σημαίνει βέββαια ότι η Villiareal B. θα κάθετε να χάνει όπου μας βολεύει εμάς. Γιατί αν δεν υπάρχει η άνοδος, υπάρχει όμως ο υποβιβασμός.Ομάδα έδρας η γηπεδούχοι καί εκει θα προσπαθήσουν να πετύχουν κάτι καλό ώστε να ξεφύγουν από τα χαμηλά.

Θα ρισκάρω στον άσο της Alcorcon σε απόδοση (2,15)

       
Tenerife - Real Betis  (2)

Μαύρα χάλια από το ξεκίνημα της χρονιάς η Tenerife, λίγο τελευταία σήκωσε κεφάλι αλλά καί πάλι παραμένει σε τροχιά υποβιβασμού.Ασταθής ομάδα με κακό απολογισμό αφού σε 16 παιχνίδια αριθμεί μόλις 3 νίκες.

Χωρίς πολλά θα επιλέξω το διπλό της φορμαρισμένης καί ανώτερης Betis σε απόδοση (2,40)



St. Pauli - Mainz   (1)

Είναι φανερό ότι δεν πατάει καλά η Mainz τον τελευταίο καιρό, αγωνιστική πτώση καθώς μετρά 6 ήττες στα τελευταία 9 παιχνίδια.Πολύ κακή εμφάνιση καί ήττα εντός έδρας από της Shalce με 0-1 την περασμένη αγωνιστική.Πάντως βρίσκεται στις υψηλές θέσεις καθώς πραγματοποίησε εντυπωσιακό ξεκίνημα.

Θα είναι πολυ δύσκολο το ματσάκι για την Mainz , θα τα βρεί πιστεύω σκούρα μέσα στην καυτή έδρα της St. Pauli, καθως οι γηπεδούχοι δείχνουν να έχουν πολύ μεγαλύτερη την ανάγκη των βαθμών στην παρούσα φάση.

Θα επιλέξω τον άσο της St. Pauli σε απόσοση (2,60)



Nice - Brest   (1)

Δεν είναι καί στην καλύτερη της φόρμα τελευταία σε σχέση με προηγούμενες αγωνιστικές η Brest, καθώς μετρά μόλις 1 νίκη στα τελευταία 6 παιχνίδια.Εκτός έδρας δε , προέρχεται από 3 σερί ήττες.Είναι ψηλά στην βαθμολογία καί είναι προς το παρών βολεμένη.

Η Nice όχι ότι καί αυτή βγάζει μάτια, αλλά εμφανίζεται δυνατή κυρίως στα εντός έδρας με μόλις 2 ήττες σε 8 παιχνίδια.Πιό έμπειρη θεωρώ η Nice στην κατηγορία, έχει μεγαλύτερο ζόρι γιά την νίκη για να ξεφύγει περισσοτερο από της ομάδες πού κινδυνεούν.

Θα ρισκάρω στον άσο της Nice σε απόδοση (2,40)



Ανακεφαλαιώνοντας  : Σε σύστημα με ζητούμενα : Deportivo La Coruna - Alcorcon - Betis - St. Pauli - Nice.




Kαλά να περνάτε, τα σέβη μού ...