Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Αυτοί τουλάχιστον έπαιξαν μπάλα

Κοντά σε μια νίκη που θα τη βοηθούσε να ξεκολλήσει από τον πάτο της βαθμολογίας της Premier League έφτασε η Γουέστ Χαμ, αλλά παρά τις προσπάθειες των παικτών της, αρκέστηκε σε εκτός έδρας ισοπαλία 1-1, κόντρα στην Μπλάκμπερν. Στο μοναδικό άλλο παιχνίδι της 18ης αγωνιστικής στην Αγγλία που έγινε Σάββατο (τα υπόλοιπα αναβλήθηκαν λόγω κακοκαιρίας), η Σάντερλαντ νίκησε 1-0 την Μπόλτον και βρίσκεται σε τροχιά Ευρώπης.

Η Μπλάκμπερν κατάφερε να προηγηθεί με τέρμα του Νέλσεν στο 51’, όμως στη συνέχεια τα «σφυριά» πήραν τον έλεγχο και προσπάθησαν να ισοφαρίσουν. Αφού έχασαν μια σειρά από ευκαιρίες, με κορυφαία στιγμή το δοκάρι του Άπσον στο 73’, πέντε λεπτά αργότερα ο Στάνισλας έκανε το τελικό 1-1, το οποίο χαρακτηρίζεται δίκαιο

Εκτυφλωτικό αποδείχθηκε για μια ακόμα ομάδα το… «Στάδιο του Φωτός»! Η εκπληκτική Σάντερλαντ «γονάτισε» και την Μπόλτον (1-0) στην πανίσχυρη έδρα της (μόνη απόρθητη στην Premier League μαζί μ’ εκείνη της πρωτοπόρου Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) και την καβάλησε στην έκτη θέση της βαθμολογίας!

Το γκολ του Γουέλμπεκ από το 32’ αποδείχθηκε αρκετό για τις «μαύρες γάτες», ώστε να συνεχίσουν το εκπληκτικό σερί τους (μια μόλις ήττα στα οκτώ τελευταία παιχνίδια τους) και να ξεκινήσουν πλέον… ευρωπαϊκά όνειρα.

Η αναμέτρηση ήταν η μοναδική (μαζί με το Μπλάκμπερν-Γουέστ Χαμ) που ξέφυγε από το… μένος του χιονιά, ο οποίος οδήγησε σε αναβολή όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: