Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Λίπι: "Τώρα αρχίζει το Μουντιάλ!"


Ο Μαρτσέλο Λίπι στην προπόνηση της Ιταλίας Οι Ιταλοί παίζουν την Πέμπτη το τελευταίο τους χαρτί στο τρίτο τους ματς για την προκριματική φάση με αντίπαλο τη Σλοβακία και ο προπονητής τους Μαρτσέλο Λίπι δήλωσε αισιόδοξος ότι η ομάδα του θα περάσει στους "16". Πάντως, ο Ιταλός τεχνικός επέμεινε ότι δε θα αλλάξει στρατηγική.

"Διάβασα ότι ο Καπέλο είπε ότι οι παίκτες της εθνικής Αγγλίας φοβούνται το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ακριβώς αυτό είναι που δεν θέλω να συμβεί σε μας. Πρέπει να σκεφτόμαστε ότι η διοργάνωση αρχίζει για μας από τώρα. Είναι καλό να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας, αλλά πρέπει να δούμε το ποτήρι σαν να είναι άδειο", σχολίασε ο Λίπι σε συνέντευξη Τύπου.

"Καλούμαστε να λύσουμε τα προβλήματά μας πριν προχωρήσουμε. Διάβασα ότι το μπέρδεμα στον αγωνιστικό χώρο αυξάνεται εξαιτίας μου, αλλά ανέκαθεν στην καριέρα μου έκανα αλλαγές όταν αυτό χρειαζόταν. Ετσι, όταν τα πράγματα πήγαιναν καλά, τα μέσα ενημέρωσης αναγνώριζαν ότι μπορούσα να βρω λύσεις", κατέληξε.

Η ανταρσία συνεχίζεται στη Γαλλία


Ο Ραιμόν Ντομενέκ Τα τραγελαφικά πράγματα στην αποστολή της Γαλλίας συνεχίζονται. Αυτή τη φορά οι διεθνείς δεν ακολούθησαν τον Ραϊμον Ντομενέκ στη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας, ενώ ο τεχνικός των "τρικολόρ" δεν γνωρίζει ποιοι παίκτες θα θελήσουν να αγωνιστούν κόντρα στη Νότια Αφρική.

Ο εκλέκτορας της Γαλλίας, ούτε λίγο, ούτε πολύ παραδέχθηκε πως έχει χάσει τον έλεγχο στα αποδυτήρια, ωστόσο αυτό δεν χρειαζόταν καν να το πει. Είναι κάτι που φάνηκε πριν ακόμα ξεκινήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο και κάτι που είχε τονίσει ο Μαλουντά σε δηλώσεις του.

Ο Ραϊμόν Ντομενέκ δεν μίλησε και για τα πλάνα του στον αγώνα με τους οικοδεσπότες, καθώς δεν ξέρει ποιοι παίκτες θα συνεχίσουν την ανταρσία και θα αρνηθούν να μπουν στον αγωνιστικό χώρο για να αγωνιστούν.

Εβρισε δημοσιογράφο ο Ντούνγκα


O τεχνικός της Εθνικής Βραζιλίας, Κάρλος Ντούνγκα... Με κίνδυνο τιμωρίας κινδυνεύει ο Κάρλος Ντούνγκα, καθώς ο Βραζιλιάνος τεχνικός εκνευρισμένος μετά το τέλος του αγώνα με την Ακτή Ελεφαντοστού, εξύβρισε συμπατριώτη του δημοσιογράφο. Η πειθαρχική επιτροπή της FIFA εξετάζει την καταγγελία και θα αποφασίσει αν θα επιβληθεί ποινή στον προπονητή της "σελεσάο".

Το περιστατικό έγινε μετά το τέλος της αναμέτρησης την Κυριακή το βράδυ. Ο Ντούνγκα μιλούσε στο τηλέφωνο του και είδε το δημοσιογράφο να κουνάει το κεφάλι του. Ο προπονητής της Βραζιλίας θεώρησε ότι η κίνηση αυτή ήταν ειρωνική προς τον ίδιο και ζήτησε εξηγήσεις, ενώ ξεκίνησε να στολίζει τον συμπατριώτη του με κοσμητικά επίθετα.

Αν ο Ντούνγκα τιμωρηθεί, τότε δεν θα κάτσει στον πάγκο της Βραζιλίας στο τελευταίο ματς του ομίλου κόντρα στην Πορτογαλία.

Χαλαρά η Ισπανία, 2-0 την Ονδούρα

http://www.sport24.gr/ast/cov/vi/villa_2010_6_21_22_48_59_b.jpgΗ Ισπανία πήρε την πρώτη της νίκη στην διοργάνωση επικρατώντας με 2-0 της Ονδούρας χάρη σε δύο γκολ του Νταβίντ Βίγια.Ο άσος της Μπαρτσελόνα πλέον πέτυχε από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, κάνοντας εξαιρετική εμφάνιση, όμως έχασε πέναλτι και την ευκαιρία για χατ-τρικ.

Μάλιστα, λίγο πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου έπρεπε να αποβληθεί για χτύπημα εκτός φάσης στον Ισαγκίρε στο πρόσωπο, αλλά ο διαιτητής δεν είδε το περιστατικό. Σκόρερς: 17' και 51' Βίγια
Γήπεδο: "Ellis Park", Γιοχάνεσμπουργκ
Διαιτητής: Γιουΐτσι Νισιμούρα (Ιαπωνία)

Μόλις στο 7' ο Νταβίντ Βίγια είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, κάνοντας μακρινό σουτ με την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι του Γκεβάρα.

Στο 11' έκανε την σέντρα ο Τσάβι, ο Σέρχιο Ράμος από κοντά πήρε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε πάνω απο το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Βίγια στο 14' έκανε την δεύτερη καλή του προσπάθεια, αλλά το σουτ του ήταν άστοχο, αλλά στην κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 17'.

Το νέο απόκτημα της Μπαρτσελόνα έκανε εξαιρετική προσπάθεια από δεξιά, πέρασε τρεις αμυντικούς και με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Βαγιαδάρες, στέλνοντας την μπάλα στο απέναντι "γάμα".

Στο 33' λεπτό ο Φερνάντο Τόρες έχασε δύο ευκαιρίες μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Στην πρώτη από σέντρα του Νάβας έκανε "σκαστή" κεφαλιά, ενώ στην δεύτερη πλασέ από πλεονεκτική θέση μετά από αμυντικό λάθος, σε αμφότερες τις περιπτώσεις ήταν άστοχος.

Το δεύτερο ημίχρονο

Στην πρώτη καλή φάση του δευτέρου μέρους ο Νταβίντ Βίγια διπλασίασε τα τέρματά του και της ομάδας του στο 51'.

Αυτήν την φορά ήταν τυχερός, καθώς αφού πήρε την μπάλα από δεξιά από τον Χεσούς Νάβας έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό, πήρε ύψος και πέρασε πάνω από το κεφάλι του Βαγιαδάρες για να καταλλήξει στα δίχτυα του.

Ο Νάβας στο 61' κέρδισε πέναλτι από τον Ισαγκίρε, ο Βίγια ανέλαβε να το εκτελέσει, αλλά δεν συμπλήρωσε το χατ-τρικ καθώς αστόχησε, με την μπάλα να περνά χαμηλά δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Με την είσοδό του στο ματς στο 66' ο Φάμπρεγκας έχασε σπουδαία ευκαιρία, καθώς έφυγε μόνος από δεξιά, πέρασε και τον Βαγιαδάρες, έκανε τον πλασέ, αλλά ο Τσάβες πρόλαβε και έδιωξε την μπάλα πριν περάσει την γραμμή.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος (77' Αρμπελόα), Πουγιόλ, Πικέ, Καπντεβίλα, Μπούσκετς, Τσάμπι Αλόνσο, Τσάβι (66' Φάμπρεγκας), Χεσούς Νάβας, Βίγια, Τόρες (70' Μάτα).
ΟΝΔΟΥΡΑ: Βαγιαδάρες, Μεντόσα, Τσάβες, Φιγκερόα, Ισαγκίρε, Ουΐλσον Παλάσιος, Γκεβάρα, Τούρσιος (63' Νούνιες), Εσπινόσα (46' Γουέλκαμ), Μαρτίνες, Νταβίντ Σουάσο (84' Τζέρι Παλάσιος).

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/9d1f7eb0731d134f2662281167c8d5b9_L.jpg?1277137309?1277137309?1277137309Η κατάσταση στην πορεία των οπαδών του Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη ξέφυγε από νωρίς, καθώς υπήρξαν επεισόδια με δυνάμεις των ΜΑΤ. Κάποιοι, μάλιστα, κρατούσαν και σημαίες των... Σκοπίων. Τα επεισόδια έλαβαν χώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε οπαδούς του Ηρακλή και τις δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ πολλοί προσπαθούσαν ώστε να ηρεμήσουν τα πράγματα και να μην γίνουν χειρότερα. Αυτό που προκάλεσε πολύ κακή εντύπωση, πάντως, ήταν το γεγονός ότι κάποιοι, στην έναρξη της πορείας, κρατούσαν σημαίες των Σκοπίων... Η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει από τη συμβολή Τσιμισκή και Αγίας Σοφίας, με τους οπαδούς να πετάνε... τα πάντα στους αστυνομικούς, που απάντησαν με τη χρήση χημικών. Η... μάχη συνεχίστηκε και στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ από το πλήθος πέταξαν μολότοφ στα ΕΛΤΑ.

Οδεύει προς Μιλάνο ο Ταϊβό


Ο Ταϊβο με τη φανέλα της Μαρσέιγ Οπως όλα δείχνουν ο Ταϊβό θα αποτελέσει παρελθόν για τη Μαρσέιγ μετά από έξι χρόνια. Ο 25χρονος αριστερός μπακ που τραυματίστηκε στην αναμέτρηση της Νιγηρίας με την Εθνική μας ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, βρίσκεται στο στόχαστρο τόσο της Σάντερλαντ, όσο και της Μίλαν.

Ο Ταϊβο κατέκτησε φέτος το πρωτάθλημα με τη Μαρσέιγ και με αυτό τον τρόπο φαίνεται ότι οι δύο πλευρές σφράγισαν τη συνεργασία τους που ξεκίνησε το 2004. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το προβάδισμα για τον 25χρονο άσο το έχει η Μίλαν, καθώς ο ίδιος προτιμάει να αγωνιστεί με τη φανέλα των "ροσονέρι", απορρίπτοντας την επιλογή του αγγλικού συλλόγου.

Επίθεση του Χίτζφελντ στον διαιτητή

http://www.sport24.gr/ast/cov/ma/mark_2010_6_21_20_41_55_b.jpgΟ τεχνικός της Ελβετίας, Ότμαρ Χίτζφελντ, είναι έξαλλος με τον διαιτητή της αναμέτρησης με την Χιλή.Ο Καλίλ Αλ-Γκαμντί από την Σαουδική Αραβία έδωσε κόκκινη κάρτα στο πρώτο ημίχρονο στον Βαλόν Μπεχράμι για χτύπημα με το χέρι στον Αρτούρο Βιντάλ.

"Η κόκκινη κάρτα δεν ήταν ούτε καν κίτρινη κάρτα. Φυσικά και είμαι θυμωμένος", τόνισε χαρακτηριστικά ο Γερμανός προπονητής.

"Νομίζω πως η ΦΙΦΑ θα έπρεπε πάντα να είναι σίγουρη πως οι καλύτεροι διαιτητές θα είναι στο Μουντιάλ".

"Το να παίρνεις μια κόκκινη κάρτα κάνει δύσκολο να μην δεχτείς γκολ για 60 λεπτά, κυρίως κόντρα σε μία ομάδα όπως η Χιλή".

"Είναι πολύ απογοητευτικό, αλλά ακόμη μπορούμε να φτάσουμε στους έξι βαθμούς. Εξαρτάται από εμάς και πρέπει να πάρουμε τους τρεις βαθμούς στο ματς με την Ονδούρα".

"Ήταν ένα πολύ έντονο ματς και είχαμε πολύ πίεση. Ξέραμε ότι οι Χιλιανοί είναι γρήγοροι, δυνατοί και επιθετικοί και θα έπρεπε να έχουμε πολύ ενέργεια για να ανταπεξέλθουμε".

"Η ομάδα μου πάλεψε σκληρά, κάθε παίκτης βγήκε στο γήπεδο για να παλέψει. Είχαμε μια σπουδαία ευκαιρία για γκολ στο 90' και θα μπορούσαμε να είχαμε το 1-1".

Από την άλλη, ο Αργεντινός προπονητής της Χιλής, Μαρσέλο Μπιέλσα, ουσιαστικά δεν θέλησε να πάρει θέση για την φάση της αποβολής.

"Δεν είδα τι έγινε από εκεί που στεκόμουν. Δεν το είδα ούτε στις οθόνες εν συνεχεία, έτσι δεν μπορώ να πάρω θέση".

"Δεν έχουμε προκριθεί ακόμη, έχουμε την Ισπανία την Παρασκευή. Θα προσπαθήσουμε να δείξουμε το ταλέντο μας και σε αυτό ματς".

Ενδιαφέρον από Μεξικό για τον Κοντρέρας

http://www.contra.gr/images/m/KONTRERAS21-06_m.jpgΕνδιαφέρον από ομάδα του Μεξικού υπάρχει για τον Πάμπλο Κοντρέρας, λένε έγκυρες πληροφορίες. Είναι πολύ πιθανή η μετουσίωση του ενδιαφέροντος σε επίσημη πρόταση προς τον ΠΑΟΚ για την αγορά του 32χρονου Χιλιανού αμυντικού, μόλις ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής η Χιλή και το Μεξικό. ο ενδιαφέρον χρονολογείται εδώ και αρκετές βδομάδες, αλλά το Μουντιάλ «πάγωσε» τις εξελίξεις. Φυσικά η ελάχιστη συμμετοχή του Κοντρέρας στους αγώνες της Εθνικής Χιλής έως τώρα, είναι ανασταλτικός παράγοντας για την κατάθεση μιας επίσημης πρότασης στον ΠΑΟΚ, αλλά και το ύψος του αντιτίμου αυτής.

Εφόσον κατατεθεί τελικά επίσημη πρόταση από τους Μεξικανούς στον ΠΑΟΚ για τον Κοντρέρας, θα αξιολογηθεί από τον Θόδωρο Ζαγοράκη και τους συνεργάτες του, οι οποίοι θα αποφασίσουν ανάλογα με το τι επιτάσσει το συμφέρον της ομάδας.

Θα συνυπολογισθούν όλα τα δεδομένα:

* Η ηλικία του Κοντέρας. Είναι 32 ετών, σε ώριμη ηλικία για αμυντικό, αλλά όχι ελκυστική για πώληση.
* Οι αποδοχές του. Έχει το μεγαλύτερο συμβόλαιο, μαζί με τον Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, με περίπου 600.000 ευρώ ετήσιες αποδοχές.
* Η δύσκολη οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ. Πιθανολογείται ότι θα κλείσει η τρέχουσα λογιστική χρήση με 3 εκατ. ευρώ ζημιές.
* Φυσικά θα παίξει ρόλο και η άποψη του Μάριο Μπερέτα. Δεν είναι τυχαίο ότι κάνει έρευνα αγοράς στη χώρα του για παίκτες στη θέση του στόπερ.

Είναι γνωστό πως ο Ζαγοράκης είναι θιασώτης του αποφθέγματος που λέει πως «όλα πωλούνται και όλα αγοράζονται». Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι μια – συμφέρουσα - πρόταση πώλησης του Κοντρέρας θα ήταν σαφώς αγωνιστική απώλεια με αβέβαιο τον βαθμό αναπλήρωσής της, αλλά θα έδινε συνάμα σημαντικές λύσεις στα οικονομικά προβλήματα της εταιρείας και θα διευκόλυνε τις μεταγραφικές αναζητήσεις για δεξιό μπακ και αριστερό μπακ.

Καλοδεχούμενη θα ήταν μια πρόταση από το εξωτερικό και για τον Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, ο οποίος επίσης έχει ακριβό συμβόλαιο και πιθανότατα τη νέα σεζόν δεν θα κατέχει ρόλο βασικού, μετά την απόκτηση του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, που προορίζεται για φουνταριστός επιθετικός, θέση την οποία προτιμά και ο ίδιος.

Αντίθετα, διάθεση πώλησης από την διοίκηση δεν υπάρχει για τον Αντελίνο Βιερίνια, ο οποίος είναι νέος, εξελίξιμος και κάτι παραπάνω από απαραίτητος στην ομάδα. Μόνο με μια πρόταση πολλών εκατομμυρίων ευρώ θα μπορούσε να συζητηθεί ενδεχόμενη πώληση του Βιερίνια, η οποία, πάντως, με τα μέχρι τώρα δεδομένα συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες.

- Αύξηση παρατηρήθηκε στις πωλήσεις των διαρκείας. Η Δευτέρα (21/6) ήταν η καλύτερη μέρα πώλησης των διαρκείας για τη νέα χρονιά έως σήμερα. Πουλήθηκαν 325 διαρκείας και ο συνολικός αριθμός τους έφτασε τα 3.818.Πηγη contra.gr

Δεν έχουν ξεχάσει οι Σλοβένοι...


Ο Κορέν χάρισε τη νίκη στη Σλοβενία Η κόντρα της Σλοβενίας με την Αγγλία έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου ένα χρόνο, όταν οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί αντιμέτωπες σε φιλική αναμέτρηση. Τότε ο Ρούνι είχε κερδίσει πέναλτι από τον Σέζαρ, ο οποίος στη συγκεκριμένη φάση είχε τραυματιστεί από τον άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Αυτό το συμβάν δεν το έχουν ξεχάσει οι Σλοβένοι και δηλώνουν πως θα αντιμετωπίσουν δυνατά τους αντιπάλους έτσι ώστε να κατακτήσουν τον ένα βαθμό που θα τους στείλει στους "16" του Μουντιάλ.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του αρχηγού της Σλοβενίας, Ρόμπερτ Κόρεν, "Δεν ξεχνάμε εκείνο το παιχνίδι. Ο Ρούνι είχε τραυματίσει τον Σέζαρ. Ηταν απαράδεκτη η συμπεριφορά όλων των Αγγλων. Ο Σέζαρ θα αντιμετωπίσει τον Ρούνι όσο πιο σκληρά γίνεται στα επιτρεπόμενα πλαίσια ενός αγώνα"

Αισιοδοξία και… δοκιμές στην πρώτη του Άρη

Αισιοδοξία και… δοκιμές στην πρώτη του Άρη

Μία πρώτη συγκέντρωση διαφορετική από τις προηγούμενες, έλαβε χώρα σήμερα στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Παρουσία 26 ποδοσφαιριστών και φυσικά του Έκτορ Ραούλ Κούπερ, ο Άρης ξεκίνησε την φετινή του σεζόν, με όνειρα και αισιοδοξία. Η προπόνηση διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, μετά από απόφαση του Αργεντίνου τεχνικού, όμως υπήρχαν πολλοί οπαδοί του Άρη που βρέθηκαν στο Sports Cafe και παρακολούθησαν από εκεί την πρώτη συγκέντρωση. Παρόντες τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, Λαζαρίδης, Μενδρινός, Βελλίδης, Τσεσνάουσκις, Οριόλ αλλά και ο Καμερουνέζος Τούνγκουε Εσόμπα που θα δοκιμαστεί από τον Έκτορ Κούπερ στην διάρκεια της προετοιμασίας στην Αυστρία. Ο Εσόμπα είναι 23 ετών και αγωνίζεται στην θέση του αριστερού χαφ. Απών από την πρώτη συγκέντρωση ήταν ο Χαβιέ Κάμπορα που θα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη σήμερα το βράδυ. Αύριο το πρωί, η αποστολή θα «πετάξει» για την Αυστρία και την περιοχή Κίτζμπουελ, όπου θα διεξαχθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Μένει στην αποστολή ο Μουντάρι

http://www.sport.gr/files/news/2010-06-21/1277146710_muntari_250x.jpgΚανονικά παραμένει στην εθνική ομάδα της Γκάνας ο Σουλέι Μουντάρι, παρά το επεισόδιο που είχε με τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Μίλοβαν Ράγεβατς, όπως ανακοίνωσε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας.

Ο μέσος της Ιντερ ήταν εκνευρισμένος για τα λίγα λεπτά συμμετοχής του, 13 τον αριθμό, στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ στην προπόνηση της Δευτέρας (21/06) λογομάχησε με τον Ράγεβατς.

Το γερμανικό περιοδικό Kicker υποστήριξε ότι το επεισόδιο αυτό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και ότι ο Ράγεβατς αποφάσισε να αποβάλει από την αποστολή τον Μουντάρι. Ωστόσο, η ομοσπονδία αρνήθηκε την αποπομπή και τόνισε ότι ο παίκτης παραμένει στη διάθεση του προπονητή.

Να θυμίσουμε ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μουντάρι δημιουργεί προβλήματα στην εθνική ομάδα της Γκάνας, καθώς τον περασμένο Ιανουάριο αγνόησε δύο φορές τον ομοσπονδιακό τεχνικό, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από την αποστολή για το Κόπα Αφρικα.

Ηρακλής- Η επιβεβαίωση του Ντάλα Μπόνα

http://www.sport24.gr/ast/cov/bo/bona_2009_11_9_17_39_4_b.jpgΚι ενώ την Πέμπτη, έχει προγραμματιστεί η ανακοίνωση της απόφασης της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής της ΕΠΟ όσον αφορά το θέμα της εξασφάλισης πιστοποιητικού στο νέο πρωτάθλημα της Super League για την ΠΑΕ Ηρακλής, το σημερινό έγγραφο του Ιταλού Σαμουέλε Ντάλα Μπόνα ήρθε να ισχυροποιήσει ακόμα περισσότερο την θέση της αλλά και την αισιοδοξία. "Ο Samuele Dalla Bona, για μία ακόμη φορά, επιβεβαίωσε εγγράφως το γεγονός ότι δεν έχει καμία οικονομική διαφορά με την ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, η οποία ικανοποίησε τις απαιτήσεις του στο πλαίσιο της μεταξύ των δύο πλευρών ρύθμισης. Για αυτό το σκοπό απέστειλε σήμερα Δευτέρα 21/06, σχετική βεβαίωση, με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής.

Ακολουθούν και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές, που εμπλέκονται στους... 'αδιάσειστους... ενδοιασμούς' της Επιτροπής Εφέσεων Αδειοδότησης'..."
, ανέφερε η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ηρακλής που έγινε γνωστή πριν από λίγο.

"ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟ"

Η Διοίκηση Πρωτοδικείου της ΠΑΕ Ηρακλής στην διάρκεια της σημερινής ημέρας προχώρησε σε σχετική ανακοίνωση κάλεσμα προς τους φιλάθλους της, και μάλιστα όλη με κεφαλαία γράμματα, για το ταξίδι που είναι να ξεκινήσει τα μεσάνυχτα της Τετάρτης για τα γραφεία της ΕΠΟ. Εκεί όπου μέχρι το μεσημέρι θα έχει ανακοινωθεί η απόφαση συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα της Super League.

"Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΩΡΑ, Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΕΦΤΑΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ. ΓΙΑ ΤΙΣ 12 ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 23/06 ΠΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 24/06, ΣΤΟ ΚΑΤΣΑΝΕΙΟ, ΕΧΕΙ ΟΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΟΥΝ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΚΑΙ Ι.Χ. ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΚΑΤΑΚΛΥΣΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟ ΑΠΟ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ, ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΙΜΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ.

ΟΠΑΔΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΔΕΩΝ Η ΚΑΘΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΤΗΝ ΩΡΑ, ΠΟΥ ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ.

ΟΛΟΙ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΠΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟ ΚΑΤΣΑΝΕΙΟ. Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΜΕ ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ. ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΟΤΕΡΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ!!!

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ…

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟ…"
, ανέφερε η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ηρακλής.

Ανάρτησαν σημαίες σε Νομαρχία-Δημαρχία

Ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, δύο μέρες μετά την ανακοίνωση του Γυμναστικού Συλλόγου Ηρακλής του Σαββάτου πήραν θέση στο σκάνδαλο που επιχειρείται εις βάρος του Ηρακλή. Κάτι μάλιστα το οποίο εκφράστηκε εμπράκτως και όχι απλώς μέσα από κάποια δήλωση με αυτή να είχε να κάνει με την ανάρτηση μαύρων σημαιών στα δύο κτίρια.

Από την πλευρά του ωστόσο ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, τοποθετήθηκε σχετικά με την ακόλουθη δήλωση: "Θεωρώ ως απαράδεκτη και προκλητική την παρέμβαση στα αρμόδια αθλητικά όργανα που εκδικάζουν την υπόθεση της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, την επιστολή και την επερώτηση που απηύθυναν οι βουλευτές Ηρακλείου προς τον αρμόδιο για τον Αθλητισμό Υπουργό κ.Π. Γερουλάνο. Πρέπει ο ίδιος ο Υπουργός να στηλιτεύσει την ενέργεια αυτή των βουλευτών του Ηρακλείου και να δώσει εντολή στο αρμόδιο δευτεροβάθμιο όργανο της ΕΠΟ να κρίνει με απόλυτο αίσθημα δικαιοσύνης την υπόθεση του ιστορικού ΗΡΑΚΛΗ.

Δεν είναι δυνατόν με εξωαγωνιστικά κριτήρια και με πολιτικές πιέσεις να πέσει στη δεύτερη Εθνική ένα Σωματείο με την τεράστια προσφορά του ΗΡΑΚΛΗ"
.

Εξώδικα και ραντεβού

Στην διάρκεια του σημερινού πρωινού (21/06) η διοίκηση της ΠΑΕ Ηρακλής δια της νομικής της υπηρεσίας απέστειλε τελικά τα δύο με προορισμό τους την δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ. Με το ένα ζητείται η παράδοση των πρακτικών της συνεδρίασης μέσω των οποίων μπορεί να αποδειχθεί ότι τα τρία μέλη της δευτεροβάθμιας δεν ζήτησαν κανένα νέο στοιχείο και ότι δεν αμφισβήτησαν κανένα από τα έγγραφα τα οποία προσκόμισε η ΠΑΕ Ηρακλής.

Κι όσο με το δεύτερο θα ζητηθεί ενημέρωση σχετικά με τα επιπλέον έγγραφα που ζητά η επιτροπή ώστε να τα προσκομίσουν στη συνεδρίαση της ΕΠΟ. Για το απόγευμα στις 19:00 είναι προγραμματισμένο νέο ραντεβού των φιλάθλων του Ηρακλή στο Ιβανώφειο από όπου το πιθανότερο είναι να υπάρξει νέα πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Ο Λάμπαρντ εκθειάζει τον Μπέκαμ


Λάμπαρντ και Μπέκαμ πανηγυρίζουν Μπορεί ο Ντέβιντ Μπέκαμ να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής, ωστόσο όπως τονίζουν οι συμπαίκτες του, ο Φάμπιο Καπέλο έκανε καλά που τον πήρε μαζί του στη Νότια Αφρική. Ο άσος των Γκάλαξι επηρεάζει με καλό τρόπο τους διεθνείς και τους ανεβάζει την ψυχολογία, όπως παραδέχθηκε ο Λάμπαρντ.

"Ο Ντέιβιντ μας βοηθάει με πολλούς τρόπους και πρέπει να του το αναγνωρίζουμε. Ο τρόπος που προσεγγίζει τα πράγματα και τρόπος που μιλάει σε εμάς σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα. Μου μιλάει αρκετές φορές και με έχει βοηθήσει αυτό. Η παρουσία του εδώ είναι αναγκαία", υποστήριξε ο άσος της Τσέλσι, ο οποίος τόνισε ότι δεν γνωρίζει την ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Φάμπιο Καπέλο στην αναμέτρηση με τη Σλοβενία.

Στον αέρα ο Λίνεν!

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_x3gwQ47Qmv.jpgΤΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Ο ΡΑΜΝΤΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΝΤΟΒΙΤΣ. «ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ», ΔΗΛΩΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΕ ΠΗΓΕ ΓΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ.-Στον αέρα βρίσκεται η παραμονή του Έβαλντ Λίνεν στον Ολυμπιακό! Μπορεί το πρωί ο Σωκράτης Κόκκαλης να τον παρουσίασε στους ποδοσφαιριστές και να έκανε τη πρώτη προπόνηση, όμως, μετά την επίσκεψη του στα γραφεία της ΠΑΕ, ούτε ο ίδιος δεν γνωρίζει το μέλλον του!

Ο Γερμανός πήγε στην πλατεία Αλεξάνδρας γύρω στις 16:30 και για μια περίπου ώρα τα είπε με τους Μαρινάκη, Κόκκαλη και Λούβαρη. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, από τη πλευρά του Ολυμπιακού ζητήθηκε να αντικατασταθεί ο βοηθός και γαμπρός του, Αμπντέλ Ραμντάν με τον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς.

Ο Λίνεν αντέδρασε επισημαίνοντας πως υπάρχει συγκεκριμένη συμφωνία και κάπου εκεί άρχισε το μπέρδεμα. Μαρινάκης και Κόκκαλης αποχώρησαν από την ΠΑΕ και ο προπονητής έμεινε για να συζητήσει με τον Γιάννη Χρυσικόπουλο.

Ενώ η απογευματινή προπόνηση ήταν προγραμματισμένη για τις 19:00, ο Λίνεν βγήκε από τα γραφεία στις 18:50 και δήλωσε: «Δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς έχει γίνει. Εγώ είμαι εδώ και δουλεύω, είμαι προπονητής του Ολυμπιακού. Θα μιλήσουμε και πάλι με τον κ. Μαρινάκη και θα δούμε τι ακριβώς θα συμβεί».

Ο Γερμανός αναχώρησε καθυστερημένος για του Ρέντη, προκειμένου να κάνει την προπόνηση και λίγα λεπτά μετά η ΠΑΕ γνωστοποίησε ο Μπάντοβιτς θα είναι βοηθός του Λίνεν!

Φαίνεται πως το μέλλον του Γερμανού κρέμεται σε μια κλωστή. Αν δεχθεί να φύγει ο Ραμντάν, λογικά μένει. Αν επιμείνει, πιθανότατα θα πάρει την αποζημίωση του και θα πάρει το δρόμο της επιστροφής για το Μόναχο.

Πολυτιμότερος ο Γκονζάλες

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_nqxPOJ9ErK.jpgΟ Μαρκ Γκονζάλες αναδείχθηκε ο MVP της αναμέτρησης της Χιλής με την Ελβετία.Ο μέσος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας πέρασε στο παιχνίδι στη θέση του Βιντάλ στο 46’ και στο 75’ πέτυχε το γκολ της νίκης για την ομάδα του Μπιέλσα, ενώ είχε συνολικά πέντε τελικές προσπάθειες καλύπτοντας 5,5 χιλιόμετρα

Έτοιμος να υπογράψει ο Φάμπιο Αουρέλιο

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/7fcdb7b482ea2ebfba0aeb13aa15daf6_L.jpg?1277123814?1277123814?1277123814Ο 30χρονος Βραζιλιάνος φουλ – μπακ, που έμεινε ελεύθερος από τη Λίβερπουλ, είναι έτοιμος να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τη Μαρσέιγ. Ο πρώην άσος των Βαλένθια και Λίβερπουλ είναι έτοιμος να ενταχθεί και επίσημα στο δυναμικό της Γαλλικής ομάδας. Οι εξαιρετικές συνεχόμενες χρονιές του Ταγιέ Ταϊβό από τη μία, που τον έχουν καταστήσει μεταγραφικό στόχο αρκετών μεγάλων Ευρωπαϊκών ομάδων, και η προχωρημένη ηλικία του αναπληρωματικού του, Συρίλ Ρουλ, ο οποίος διανύει το 35ο έτος της ηλικίας του, έκαναν την ανάγκη της Μαρσέιγ για την απόκτηση αριστερού μπακ κάτι παραπάνω από επιτακτική.

Ο Φάμπιο Αουρέλιο, το όνομα του οποίου είχε γραφτεί πριν από λίγο καιρό ως υποψήφιου μεταγραφικού στόχου του Ολυμπιακού, φέρεται να έχει συμφωνήσει σε όλα με τους «Φωκαείς», με λίγες μόνο λεπτομέρειες να απομένουν για την επισημοποίηση της συνεργασίας τους.

Πήρε... Τζόρνταν η Ξάνθη!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/e7d1ea2cf5b6857cc2b2037ef04e5454_L.jpg?1277124373?1277124373?1277124373Τον δικό της... Τζόρνταν θα έχει από σήμερα η ομάδα της ΣΚΟΝΤΑ Ξάνθης. Και αυτό γιατί η ακριτική ΠΑΕ ανακοίνωσε την μεταγραφή του Τζόρνταν Στιούαρτ.Την μεταγραφή του Τζόρνταν Στιούαρτ έκλεισε και ανακοίνωσε η ΠΑΕ Ξάνθη. Ο Άγγλος ποδοσφαιριστής υπέγραψε συμβόλαιο για δύο χρόνια. Ο Στιούαρτ είναι 28 ετών (γεννήθηκε 3/3/1982), καλύπτει το αριστερό άκρο της άμυνας και της μεσαίας γραμμής και φέτος αγωνίστηκε με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στην Τσάμπιονσιπ (23 συμμετοχές). Ξεκίνησε την καριέρα του από την Λέστερ και στην συνέχεια έπαιξε στην Μπρίστολ Ρόβερς, τη Γουότφορντ και την Ντέρμπι Κάουντι.

Ο Τέρι έκανε άνω κάτω την Αγγλία

http://www.contra.gr/images/m/terry_m.jpgΜετά την Γαλλία, τη... σκυτάλη πήρε η Αγγλία με τα ενδοοικογενειακά προβλήματα που αντιμετωπίζει, κάτι που φυσικά είναι αποτέλεσμα των “φτωχών” εμφανίσεών της και των δύο συνεχόμενων ισοπαλιών με τις ΗΠΑ και την Αλγερία.Μεγάλη μερίδα των παικτών τα έχει βάλει με τον Τζον Τέρι, ο οποίος αποκάλυψε πως υπήρξε μία κρυφή συνάντηση (στο μπαρ του ξενοδοχείου) τουλάχιστον 10 παικτών, μεταξύ των οποίων ήταν και πρωτοκλασάτα ονόματα όπως ο Γουέιν Ρούνεϊ και ο Στίβεν Τζέραρντ, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με την Αλγερία. “Αν δεν μπορούμε να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας, τότε ποιος ο λόγος να βρισκόμαστε εδώ”, είπε ο αμυντικός της Τσέλσι και συνέχισε: “Όλοι χρειάζεται να βγάλουν αυτά που νιώθουν, απο μέσα τους. Να πούμε πως νιώθουμε. Το χρωστάμε στους εαυτούς μας, στον κόσμο, στην ομάδα και στον προπονητή”.

Φυσικά το μεγάλο ερώτημα που υπάρχει πλέον στο νησί, είναι το αντικείμενο της συζήτησης μεταξύ των παικτών, η οποία έγινε κρυφά την ώρα που ο Φάμπιο Καπέλο παρακολουθούσε DVD του αγώνα με την Αλγερία προκειμένου να διαπιστώσει τα λάθη που έγιναν. Το πρώτο σενάριο έχει να κάνει με την ανακοίνωση της βασικής ενδεκάδας, που γίνεται περίπου 2 ώρες πριν ξεκινήσει ο αγώνας, κάτι που δεν φαίνεται να βρίσκει σύμφωνους όλους τους παίκτες.

Οι περισσότεροι θα προτιμούσαν τουλάχιστον στην τελευταία προπόνηση, ο ΦάμπιοΚαπέλο να δοκίμαζε την ενδεκάδα που έχει στο μυαλό του, προκειμένου να αρχίζει να συνηθίζει ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Βέβαια, για το συγκεκριμένο θέμα, τοποθετήθηκε ο Ντέιβιντ Τζέιμς, λέγοντας πως πρόκειται για κάτι συνηθισμένο.

Το άλλο σενάρια, έχει να κάνει με το καθαρά αγωνιστικό μέρος, καθώς οι παίκτες της Αγγλίας είναι πολύ πιθανό να συζήτησαν το πως θα φτάνει η μπάλα πιο εύκολα στον ΓουέινΡούνεϊ, ο οποίος στα δύο πρώτα παιχνίδια των “λιονταριών” έχει μείνει στα... ρηχά.

Χιλή-Ελβετία 1-0

http://www.sport24.gr/ast/cov/hi/hile_2010_6_21_17_45_32_b.jpgΜε γκολ του Μαρκ Γκονσάλες στο 75ο λεπτό, η Χιλή επικράτησε 1-0 της Ελβετίας και βρίσκεται στην κορυφή του 8ου ομίλου με δύο νίκες σε ισάριθμα ματς.Ο αγώνας

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε να προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο στους φιλάθλους που βρέθηκαν στο Πορτ Ελίζαμπεθ. Αυτό που ξεχώρισε ήταν τα σκληρά μαρκαρίσματα και οι κάρτες, που δεν σταμάτησε να βγάζει από το τσεπάκι του ο Σαουδάραβας διαιτητής.

Η πρώτη αξιόλογη φάση σημειώθηκε στο 10ο λεπτό για τους Νοτιοαμερικάνους, με τον Βιδάλ να σουτάρει από αριστερά και τον Μπενάλιο να αποκρούει. Στην εξέλιξη της φάσης, ο τερματοφύλακας της Ελβετίας χρειάστηκε να επέμβει και δεύτερη φορά, σε σουτ που επιχείρησε από τον άξονα ο Καρμόνα.

Η πιο σημαντική φάση του πρώτου μέρους έγινε στο 31ο λεπτό, όταν ο Μπεχράμι, βρισκόμενος υπό την πίεση του Βιδάλ, τον χτύπησε με τον αγκώνα, στην προσπάθειά του να τον "ξεφορτωθεί". Ο Αλ Γκαμντί αντιλήφθηκε την ενέργεια του Ελβετού μέσου και τον απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Από εκεί και πέρα, έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα, η Χιλή πίεσε και στο 40' βρέθηκε κοντά στο 1-0, αλλά το σουτ του Σάντσες μέσα από την περιοχή κατέληξε στην αγκαλιά του Μπενάλιο, που είχε πάρει σωστή θέση.

Βλέποντας την ομάδα του να αντιμετωπίζει πρόβλημα, ο Χίτσφελντ αποφάσισε να καλύψει το κενό του Μπεχράμι με τον Μπαρνέτα, περνώντας τον στον αγώνα στο 42ο λεπτό αντί του ανέτοιμου αρχηγού, Αλεξάντερ Φράι.

Χιλή (Μπιέλσα): Μπράβο, Ίσλα, Μεδέλ, Πόνσε, Χάρα, Βιδάλ (46' Γκονσάλες), Καρμόνα, Φερνάντες (65' Παρέδες), Σάντσες, Μποσεζούρ, Σουάσο (46' Βαλδίβια)

Ελβετία (Χίτσφελντ): Μπενάλιο, Λιχτστάινερ, Φον Μπέργκεν, Γκριχτίνγκ, Τζίγκλερ, Μπεχράμι, Ινλέρ, Χούγκελ, Φερνάντες (77' Μπουνιάκου), Φράι (42' Μπαρνέτα), Νκουφό (68' Ντερντιγιόκ)

Κίτρινες κάρτες: Σουάσο, Καρμόνα, Πόνσε, Φερνάντες, Μεδέλ, Βαλδίβια - Νκουφό, Μπαρνέτα, Ινλέρ

Κόκκινη κάρτα: Μπεχράμι

Διαιτητής: Χαλίλ Αλ Γκαμντί (Σαουδική Αραβία)

Βοηθοί: Χασάν Καμρανιφάρ (Ιράν), Σαλέχ Αλ Μαρζουκί (ΗΑΕ)

ΠΑΟΚ -Η επίθεση, το νέο «όπλο»

Η επίθεση, το νέο «όπλο»

Πέρυσι η αμυντική λειτουργία της ομάδας, έδειξε με την απαράμιλλη αποτελεσματικότητα της και τα διαδοχικά ρεκόρ που σημείωσε στον τομέα αυτό, πως ήταν το μεγάλο «όπλο» του ΠΑΟΚ στην διαδικασία των αγώνων πρωταθλήματος, και η δύναμη που έκρυβε η προσπάθεια του Δικεφάλου στην διεκδίκηση υψηλών στόχων.
Φέτος τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Όχι πως η άμυνα θα χάσει το σφρίγος και την σιγουριά της, αφού αλλαγές δεν προβλέπεται να συμβούν. Πολύ απλά η επίθεση που αποτέλεσε τον αδύναμο κρίκο σε μια σειρά σημαντικών αγώνων, θα γίνει το καινούργιο «όπλο» της ομάδας στα χέρια του Μάριο Μπερέτα, με την παρουσία του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, που θα λειτουργήσει καταλυτικά στην γραμμή αυτή.
Ο κορυφαίος φορ του ελληνικού πρωταθλήματος, που με τις αποδόσεις του έδωσε τεράστια ώθηση και στον ΠΑΟ αλλά και στην εθνική Ελλάδος, με την παρουσία του θα αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα του ΠΑΟΚ που θα γίνει αναπόφευκτα μια γρήγορη και ιδιαίτερα επικίνδυνη ομάδα.
Με τον Σαλπιγγίδη στην μια πλάγια γραμμή της επίθεσης και τον Βιεϊρίνια στην άλλη, δύο ποδοσφαιρικές «σαΐτες», ο Δικέφαλος θα έχει την δυνατότητα να γίνει τόσο επικίνδυνος και αιχμηρός, ώστε κανείς αντίπαλος του να μην κοιμάται επαναπαυμένος.
Ωστόσο, για τον Μάριο Μπερέτα απαιτείται πλούσια και κοπιαστική δουλειά για να προσαρμοστεί τόσο ο ίδιος ο Ιταλός κόουτς στην ομάδα, αλλά και ο Μακεδόνας επιθετικός που όμως από την πλευρά του θα χρειαστεί μικρότερο διάστημα προσαρμογής στις συνθήκες της ομάδας.
Το παζλ της επίθεσης μπορεί να έχει γνωστά τα δυο άκρα της τριάδας αυτής, όμως οι συσχετισμοί θα αναπτυχθούν στην πορεία της προετοιμασίας και σε συνδυασμό με τις προσθήκες που είναι δυνατόν να γίνουν.
Με την παρουσία του Ζλάταν Μουσλίμοβιτς στο κέντρο της επίθεσης η ομάδα θα έχει πιο δυνατή και αποφασιστική επίθεση.
Με την προσθήκη του Λούσιο Φιλομένο η επιθετική γραμμή αποκτά ποιότητα και στυλ.
Με την παρουσία του Θανάση Παπάζογλου, κερδίζει σε ενθουσιασμό και διάθεση.
Αν σ’ αυτούς προσθέσουμε και έναν ενδεχομένως επιθετικό ποιότητας (αντί του «Μούσλι», αν αυτός παραχωρηθεί), τότε ο ΠΑΟΚ μπορεί να γίνει το φόβητρο για την κάθε αντίπαλη άμυνα ακόμα και των ευρωπαϊκών ομάδων που θα κληθεί να βρει στον δρόμο του προς το Τσάμπιονς Λιγκ.
Επίθεση μίας ομάδας όμως δεν είναι οι καθαρόαιμοι επιθετικοί. Υπάρχουν και οι μέσοι που δίνουν τροφή στην επιθετική πρωτοβουλία και ο ΠΑΟΚ έχει τέτοιους παίκτες, όπως ο Βλάνταν Ιβιτς που είναι σε απόλυτα καλή κατάσταση έτοιμος να μοιράσει πολύτιμες υπηρεσίες στους συμπαίκτες του, παίζοντας πίσω από το φορ. Άλλωστε την περασμένη σεζόν ήταν ο πρώτος σκόρερ του Δικεφάλου.
Όλα αυτά όμως λίαν προσεχώς με τον ΠΑΟΚ να ετοιμάζεται να χτυπήσει δυνατά την πόρτα της Ευρώπης. Πηγη Μετροσπορ

Χατζηπαναγής: «Τι πάνε να κάνουν;»


Η «σημαία» του Ηρακλή, ο καλύτερος ποδοσφαιριστής των τελευταίων 50 χρόνων , όπως ψηφίστηκε, παίρνει ξεκάθαρη θέση για το πρόβλημα της ομάδας. Ο Βασίλης Χατζηπαναγής μιλώντας στο Theplayer θέλησε να τονίσει :

«Είμαι πολύ στεναχωρημένος με όλα αυτά που συμβαίνουν. Μου θυμίζουν ότι έγινε και...
το 1980 όταν τελικά με υποβίβασαν στην Β΄ Εθνική. Αυτή την φορά όμως πιστεύω ότι θα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Έχουν κουράσει τον κόσμο με όλη αυτή την ιστορία και τα χαρτιά που ζητούν συνεχώς να προσκομίσουμε. Άκουσα για αυτά τα χαρτιά, που είναι να δοθούν και πραγματικά δεν μπορώ να το πιστέψω. Δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω. Απ’ αλλού είναι το πρόβλημα όμως. Δεν είναι δυνατόν να ακούγονται και να λέγονται αυτά τα πράγματα και να μη δίνεται η αδειόδοτηση στον Ηρακλή»
Ο Βάσια θέλοντας να γίνει πιο συγκεκριμένος για τα όσα αντιμετωπίζει ο Ηρακλής συμπλήρωσε :

« Είναι μία απόφαση, που δεν έχει βγει ακόμη, η οποία κουράζει τον κόσμο. Έτσι πιστεύουν, δηλαδή, γιατί βλέπουμε πώς ο κόσμος δίνει δυναμικό αγώνα. Έπρεπε πάντως να είχε ήδη βγει η απόφαση. Εξακολουθώ να πιστεύω, ότι ο Ηρακλής θα παραμείνει ,το ένστικτο μου, αυτό λέει. Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα. Τι πάνε να κάνουν;»

Συνεχίζοντας ο «Νουρέγιεφ» της μπάλας συμπλήρωσε
«Μετά από την απόφαση θέλει δουλειά και χρειάζεται να αγωνιστούμε. Υπάρχει ήδη μεγάλη καθυστέρηση . Αρκετοί ποδοσφαιριστές έφυγαν από την ομάδα και δεν ξέρουμε ποιοι θα παραμείνουν για την νέα σεζόν. Ήδη έγινε ζημιά στην ομάδα και θα προσπαθήσουμε να την περιορίσουμε όσο γίνεται περισσότερο. Πιστεύω όμως ότι ο κόσμος θα είναι περισσότερο κοντά αο κάθε άλλη φορά και θα υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση στα εισιτήρια διαρκείας. Θα είναι μια προσπάθεια για να αναγεννηθεί ο σύλλογος και ο καθένας θα πρέπει από την μεριά του να στηρίξει αυτή την προσπάθεια. Ο δρόμος θα είναι δύσκολος αλλά όλοι μαζί θα καταφέρουμε να ανταποκριθούμε στις δυσκολίες»Πηγη theplayer.gr

Θυμήθηκε το 1994 ο Μαραντόνα


O Nτιέγκο Μαραντόνα πανηγυρίζει στο παιχνίδι με την Εθνική μας  ομάδα το 1994 Οπως αναμενόταν, ο Ντιέγκο Μαραντόνα στην συνέντευξη Τύπου για το παιχνίδι με την Ελλάδα, θυμήθηκε το αντίστοιχο του 1994, το οποίο ήταν και το τελευταίο του ως παίκτη σε Μουντιάλ. Φυσικά δεν ξέχασε και το γκολ που σημείωσε κατά του ελληνικού συγκροτήματος, που ήταν επίσης το τελευταίο του.

"Mακάρι να κάνει το ίδιο και ο Μέσι. Ηταν ιδανικό το 1-2 που κάναμε με τον Ρεδόνδο. Την έστειλα στο παραθυράκι. Μακάρι την Τρίτη να βάλει ακόμη πιο όμορφο γκολ ο Λίο. Ας πάει και δοκάρι στην αρχή, αλλά να μπει στα δίχτυα. Αυτό μετράει, το γκολ. Ο Μέσι θέλει πάντα να παίζει κι αυτό με ενθουσιάζει. Ηθελα να τον ξεκουράσω, αλλά θα παίξει. Θα κάνει την έκρηξη του όταν τον χρειάζεται η ομάδα. Είναι έτοιμος για όλα. Αν θα είναι ο αρχηγός τώρα που δεν θα παίξει ο Μασεράνο. Θα το δείτε αύριο", είπε σχετικά.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην Βραζιλία: "Αυτοί καθαρίζουν τα παιχνίδια όταν πρέπει να το κάνουν. Συνεχίζουν να είναι το μεγάλο φαβορί. Για το χέρι του Φαμπιάνο τι να πω; Χα, χα. Αυτό δεν ήταν το χέρι του Θεού. Ηταν με το μπράτσο. Δυο φορές έκανε χέρι. Το κωμικοτραγικό είναι ότι μετά ο διαιτητής γελούσε. Δεν είδα τον ρέφερι μετά το γκολ στην Αγγλία να γελάει. Χθες όμως χαμογελούσε, ήξερε τι είχε γίνει και αυτό ήταν χτύπημα για όλους. Αν το είδε, γιατί δεν το σφύριξε;".

Για το αν η Αργεντινή είναι φαβορί για το Μουντιάλ, είπε: "Δεν είμαστε ούτε αουτσάιντερ, ούτε φαβορί. Ξέρω τι είναι ένα Μουντιάλ. Δεν μου αρέσει να είμαι φαβορί ούτε πριν ούτε κατά τη διάρκεια των αγώνων. Σε στήνουν σε μια γωνιά και σε αφήνουν έξω και μετά εσύ μένεις με τον τίτλο του φαβορί. Εμείς είμαστε αυτοί που είμαστε και δεν αλλάζουμε. Θα είμαστε εδώ για να δίνουμε χαρές στον αργεντίνικο λαό. Για την ώρα τα πράγματα πάνε καλά. Ο Τέβες και ο Ιγκουαϊν θα μείνουν έξω, αλλά ξέρουν ότι δεν χάνουν τη θέση τους. Εχουν όμως μπροστά τους τρεις εξαιρετικούς επιθετικούς που και αυτοί παλεύουν για να είναι βασικοί (Μιλίτο, Παλέρμο, Κουν)".

Για την πορεία της Γαλλίας σχολίασε: "Πίστευα ότι η Γαλλία θα έφανε ψηλά. Ακόμη όμως είμαστε στην αρχή. Οπως και στα ράλι, οι ομάδες ζεσταίνουν τώρα τις μηχανές τους. Για την Ισπανία τι να πω; Ακουγα στην τηλεόραση ότι πρέπει να περάσει πάση θυσία τον όμιλο. Πριν το Μουντιάλ όπως μίλαγαν όλοι για αυτούς νόμισα ότι έχουν πάρει ήδη το κύπελλο και οι υπόλοιποι θα παίξουμε για τη δεύτερη θέση. Νομίζω ότι τελικά θα περάσουν. Εκείνοι που έχουν πρόβλημα είναι οι Ιταλοί. Θα γίνει χαμός αν αποκλειστούν. Η Γερμανία είχε εύκολη κλήρωση και παρά την ήττα της από τη Σερβία θα προκριθεί. Υπομονή χρειάζεται. Το 1982 η Ιταλία ξεκίνησε με ισοπαλίες, ήθελαν να τους σκοτώσουν όλοι και τελικά πήραν το Μουντιάλ".

Επίσης σχολίασε και το γεγονός ότι οι Λατινοαμερικάνικες ομάδες είναι ακόμα αήττητες στην διοργάνωση: "Τα προκριματικά στη Ν. Αμερική είναι πιο δύσκολα από την Ευρώπη. Είναι πιο δύσκολο να παίζεις κόντρα στο Εκουαδόρ από ότι στα Νησιά Φερόε".

Οσο για την ομάδα του, είπε: "Από τη μέρα που ήρθαμε στην Πρετόρια η ομάδα δούλεψε πολύ. Διορθώσαμε πολλά λάθη και ανεβαίνουμε μέρα με τη μπάλα. Εγώ είμαι ευτυχισμένος για με τη ποιότητα των παικτών που έχω στην εθνική, όλα γίνονται πιο εύκολα".

Μαύρες σημαίες σε Δημαρχία και Νομαρχία


Εντυπωσιακή ήταν και πάλι η πορεία των οπαδών του Ηρακλή Σε ένδειξη διαμαρτυρίας και συμπαράστασης στον αγώνα του Ηρακλή, ο δήμρχος Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή να σηκωθούν μαύρες σημαίες στο δημαρχιακό μέγαρο. Ακολούθησε και ο νομάρχης.

Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, σε δήλωσή του αναφέρει: "Θεωρώ ως απαράδεκτη και προκλητική την παρέμβαση στα αρμόδια αθλητικά όργανα που εκδικάζουν την υπόθεση της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, την επιστολή και την επερώτηση που απηύθυναν οι βουλευτές Ηρακλείου προς τον αρμόδιο για τον Αθλητισμό Υπουργό κ. Π.Γερουλάνο. Πρέπει ο ίδιος ο Υπουργός να στηλιτεύσει την ενέργεια αυτή των βουλευτών του Ηρακλείου και να δώσει εντολή στο αρμόδιο δευτεροβάθμιο όργανο της ΕΠΟ να κρίνει με απόλυτο αίσθημα δικαιοσύνης την υπόθεση του ιστορικού ΗΡΑΚΛΗ. Δεν είναι δυνατόν με εξωαγωνιστικά κριτήρια και με πολιτικές πιέσεις να πέσει στη δεύτερη Εθνική ένα Σωματείο με την τεράστια προσφορά του ΗΡΑΚΛΗ".

Ο δε Παναγιώτης Ψωμιάδης υπογράμμισε: "Θα καταδικάσουμε την ωμή παρέμβαση του κ. Γερουλάνου. Όταν η ίδια η πολιτεία είναι αναξιόπιστη δεν μπορεί να καταδικάζονται σύλλογοι με ιστορία. Αναρτίσαμε μαύρες σημαίες στη Νομαρχία. Θα είμαστε πιθανότατα παρόντες στην ειρηνική πορεία των φίλων του Ηρακλή στην Αθήνα. Επειδή καθημερινά λέγονται πολλά για να κλείσουμε μαγαζιά κ.τ.λ. ποιός νόμος δίνει την δυνατότητα για κάτι τέτοιο; Είναι παράνομο. Θα απευθυνθώ στα επιμελητήρια όμως μόνο αν συμφωνήσουν αυτοί μπορούμε να κάνουμε κάποιες κινήσεις. Όταν υπάρχουν ανεπάρκειες γραφειοκρατικές, να τιμωρούνται οι ιδιοκτήτες και οι πρόεδροι. Δεν μπορεί να τιμωρούνται οι εργαζόμενοι. Δεν υποβιβάζεται μία βιομηχανία σε βιοτεχνία. Αυτό που μου ζήτησαν όλοι το συγκράτησα και σήμερα θα το αναφέρω στο Δ. Σ.".

Με… Μπέσα ο Ολυμπιακός!

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_A3WlKCXZbZ.jpgΗ... ΑΓΝΩΣΤΗ ΜΠΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟΝ 2ο ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ. ΕΞΑΝΤΛΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΕΣ.-Η... άγνωστη Μπέσα από την Αλβανία είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, Οι «ερυθρόλευκοι» θα αρχίσουν το ευρωπαϊκό τους ταξίδι στις 15 Ιουλίου (!), ενώ η δεύτερη αναμέτρηση με τους Κυπελλούχους Αλβανίας θα διεξαχθεί μια εβδομάδα αργότερα, στις 22 Ιουλίου.

ΑΡΗΣ: Τα φιλικά σε Αυστρία και Κύπρο

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_MGYYevdJbe.jpgΤις οριστικές ημερομηνίες και ώρες των τεσσάρων φιλικών αναμετρήσεων κατά τη διάρκεια του βασικού σταδίου προετοιμασίας ανακοίνωσε πριν από λίγο η ΠΑΕ Άρης: «Οριστικοποιήθηκε και το τέταρτο φιλικό παιχνιδι για την ομάδα του Άρη κατά την διάρκεια της παραμονής της ομάδας στην Αυστρία. Κατά σειρά ο Άρης θα αντιμετωπίσει στις 25 Ιουνίου στο γήπεδο της περιοχής Tiesendorf στις 18:00 τοπική ώρα την Wacker Burghausen. To δεύτερο φιλικό της ομάδας θα διεξαχθεί στις 27 Ιουνίου κόντρα στην TSV 1860 Rosenheim στο γήπεδο του Kitzbuhel στις 18:00 τοπική ώρα Στις 30 Ιουνίου στο γήπεδο του Grassau στις 18:00 (τοπική ώρα) ο Άρης θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Αυστρίας RED BULL SALZBURG. Στις 3 Ιουλίου στις 18:00 (τοπική ώρα) στο γήπεδο της περιοχής Walchcee η ομάδα του κ. Κούπερ θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Ρωσίας RUBIN KAZAN. Τέλος ο Άρης θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Κύπρου Ομόνοια στις 6 Ιουλίου στο ΓΣΠ Κύπρου στις 19:00.Σανταντέρ για Κάλβο

Στη μεταγραφική λίστα της Ρασίνγκ Σανταντέρ βρίσκεται ο Τόνι Κάλβο, σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους μάνατζερ. Η διοίκηση του Άρη διατηρεί καλή σχέση με τον ισπανικό σύλλογο, μετά και τη μεταγραφή του Οριόλ, παρόλα αυτά για να αποχωρήσει κάποιος παίκτης θα πρέπει να συμφωνεί ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ.

Καταιγιστική η Πορτογαλία, 7-0 την Β.Κορέα

http://www.sport24.gr/ast/cov/ei/eireles_b.jpg

Η Πορτογαλία πέτυχε το σκορ του... Μουντιάλ διασύροντας με το εξωπραγματικό 7-0 τη Βόρειο Κορέα και έχει πλέον το "πάνω χέρι" έναντι της Ακτής Ελεφαντοστού για την πρόκριση στην νοκ-άουτ φάση3' Σουτ του Ρονάλντο έξω απο την περιοχή, μπλόκαρε ο Μιόνγκ
5' Σουτ του Καρβάλιο απο το ύψος της μικρής περιοχής, άουτ.
7' Κόρνερ του Ρονάλντο, κεφαλιά του Καρβάλιο στο δεξί δοκάρι του Μιόνγκ.
11' Σουτ του Χιόγκ, απο μακρινή απόσταση, η μπάλα περνάει δίπλα απο το αριστερό δοκάρι του Εντουάρντο.
18' Σέντρα σουτ του Τζο, ο Εντουάρντο αποκρούει. Ο Τζολ παίρνει το "ριμπάουντ" όμως η κεφαλιά του μέσα απο την περιοχή, περνάει άουτ.
23΄Σουτ του Μεϊρέλες, έξω απο την περιοχή, άουτ.
25' Μακρινό σουτ του Μεϊρέλες, ο Μιόνγκ έδιωξε σε κόρνερ.
29' ΓΚΟΛ. Κάθετη πάσα του Τιάγκο, ο Μεϊρέλες βγήκε τετ-α-τετ με τον Μιόνγκ και έκανε το 1-0.
35' Λάθος της άμυνας της Κορέας, ο Μεϊρέλες έκανε τιο γυριστό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
43' Σουτ του Ρονάλντο, έξω από την περιοχή, άουτ.
47' Σουτ του Τιάγκο, έξω απο την περιοχή, ο Μιόνγκ απέκρουσε.
48΄Σουτ του Ρονάλντο, έξω απο την περιοχή, άουτ.
51΄Σουτ του Γιονγκ Τάε Σε, ο Εντουάρντο μπλόκαρε.
52΄Σέντρα του Ρονάλντο απο αριστερά, το πλασέ του Μεϊρέλες όμως πέρασε άουτ.
53' ΓΚΟΛ. Ο Ρονάλντο έκανε την κάθετη πάσα για τον Σιμάο, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0.
56' ΓΚΟΛ. Σέντρα του Κοεντράο για τον Αλμέιδα, ο οποίος με κεφαλιά κάνει το 3-0.
60' ΓΚΟΛ. Σουτ του Τιάγκο απο το ύψος της μεγάλης περιοχής, 4-0.
67' Πλασέ του Κοεντράο, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ.
71' Μακρινό σουτ του Ρονάλντο, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και βγήκε άουτ.
80' ΓΚΟΛ. Δυνατό σουτ του Λιέντσον μέσα απο την περιοχή 5-0.
88' ΓΚΟΛ. Ο Ρονάλντο πέρασε και τον Μιόνγκ και προ κενού τέρματος έκανε το 6-0.
89' ΓΚΟΛ. Ο Τιάγκο κάνει το 7-0.Πορτογαλία Εντουάρντο, Μπρούνο Αλβες, Φάμπιο Κοεντράο, Μιγκέλ, Ρικάρντο Καρβάλιο, Τιάγκο, Πέδρο Μέντες, Ραούλ Μεϊρέλες (70' Μιγκέλ Βελόσο), Σιμάο (74' Ντούντα), Κριστιάνο Ρονάλντο, Ούγκο Αλμέιδα (77' Σίλβα Λιέντσον) Βόρειος Κορέα Μιονγκ Γκουκ Ρι, Κουάνγκ Τσον Ρι, Γιουν Ναμ Τζι, Γιονγκ Χιοκ Τσα (58' Γιονγκ Τζουν Κιμ), Τζουν Ιλ Ρι, Ναμ Τσολ Πακ, Ναμ Τσολ Πακ, Ιν Γκουκ Μουν, Γιουνγκ Χακ Αν, Ταε Σε Τζονγκ, Γιονγκ Τζο Χονγκ

Εδιωξαν τον Σάλεϊ Μουντάρι!

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_ryhRbOrrsA.jpgΑπό το… σπίτι του θα δει τον αγώνα Γκάνα-Γερμανία ο Σάλεϊ Μουντάρι, καθώς η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της αφρικανικής χώρας αποφάσισε να τον διώξει από την αποστολή!Αιτία ήταν ο τσακωμός του μέσου της Ίντερ με τον προπονητή του, Μίλοβαν Ράγεβατς, μετά το ματς με την Αυστραλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μουντάρι τον έβρισε, επειδή δεν ξεκίνησε τον αγώνα και ο Ράγεβατς αποφάσισε να τον στείλει πρόωρα… σπίτι του.

Επισήμως η ΠΟ της χώρας δεν έχει κάνει ακόμα καμία ανακοίνωση, κάτι που θα γίνει πιθανότατα μες στις επόμενες ώρες.

Ο στιλιστικός οδηγός του Μαραντόνα

http://www.sport24.gr/ast/cov/Ma/Maradona_2010_6_21_12_36_1_b.jpgΟ Ντιέγκο Μαραντόνα κατέκτησε τον κόσμο χάρη στη μοναδική ποδοσφαιρική του οξυδέρκεια. Η ώρα της αποθέωσης για τον μεγάλο "Ντιεγκίτο" ήρθε και για τις στιλιστικές του επιλογές. Έξι χαρακτηριστικά στοιχεία τον καθιστούν ξεχωριστό στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής.

Ο προπονητής Μαραντόνα έχει τον τρόπο του να κλέβει την παράσταση τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων

1. Το γκρι κοστούμι

Η επιτομή της κομψότητας. Ο "Πίμπε Ντ'Όρο" διαφέρει μέσα στο γκρι σακάκι του, το οποίο συνοδεύεται από άσπρο πουκάμισο και λεπτή γραβάτα. Εκτός των άλλων δείχνει και ανθεκτικό. Δεν έχει σημασία πόσο ξέφρενα θα πανηγυρίσει και εάν θα ζαρωθεί.

Είναι βέβαιο πως θα επιστρέψει στην αρχική του μορφή λόγω του ακριβού υφάσματος. Πάντως, δεν έχει δοκιμαστεί ακόμη σε ακραίες καιρικές συνθήκες...

2. Το σκουλαρίκι

Αχώριστος σύντροφος εδώ και δεκαετίες το σκουλαρίκι του. Παρότι η ιταλική αστυνομία του κατέσχεσε ένα λόγω χρεών εκείνος δεν το βάζει κάτω.

Ο Μίκολι πλήρωσε 25.000 ευρώ για να αποκτήσει το κόσμημα που επί σειρά ετών έφερε ο προπονητής της Αργεντινής. Επέστρεψε με νέα διαμαντένια σκουλαρίκια.

3. Ρολόι Νο 1

Το πρώτο ρολόι είναι ρυθμισμένο με την τοπική ώρα και βρίσκεται στο αριστερό "χέρι του θεού".

Πανάκριβο όπως και τα σκουλαρίκια σχεδιασμένο από γνωστή φίρμα ειδικά για τον Μαραντόνα με τον αριθμό 10 να δεσπόζει.

4. Ρολόι Νο 2

Στο δεξί χέρι, ακριβώς το ίδιο σχέδιο με το παραπάνω. Η χρησιμότητα του εντοπίζεται στο να μαθαίνει τι ώρα είναι ανά πάσα στιγμή στην πατρίδα.

5. Κομποσκοίνι

Απόδειξη της αφοσίωσης στον Καθολικισμό. Ο Μαραντόνα έχει ακόμη χρόνο για να εκφράσει τις θρησκευτικές του απόψεις στον δρόμο προς τη δόξα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ίσως το πιο ουσιαστικό αξεσουάρ του στη Νότιο Αφρική. Επίσης φέρει έναν σταυρό στον οποίο προσεύχεται.

6. Μούσι θαλασσόλυκου


Γκριζαρισμένο μούσι που προδίδει την ηλικία του. Περιποίηση ανάλογα με την διάθεση και τα κέφια του 50χρονου τεχνικού.

Δείτε τον Ντιέγκο Μαραντόνα να δίνει ρεσιτάλ κατά την διάρκεια του αγώνα με τη Νιγηρία

Tζιόλης: "Θα δώσουμε τα πάντα με Αργεντινή"

http://www.sport24.gr/ast/cov/68/681999_b.jpgO Aλέξανδρος Τζιόλης ήταν ανάμεσα στους κορυφαίος παίκτες της Εθνικής στην ιστορική νίκη επί της Νιγηρίας. Οι διεθνείς μας έδωσαν απάντηση σε όσα είχαν ακούσει τις προηγούμενες ημέρες μετά την ήττα από την Νότιο Κορέα.Ο Αλέξανδρος Τζιόλης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό "Αθήνα 9,84" αναφέρθηκε στην επιτυχία της Εθνικής, την στήριξη του κόσμου προς τους παίκτες, την ικανοποίηση που ένιωσε με την απόδοση του και την προετοιμασία ενόψει του αγώνα με την Αργεντινή.

Επίσης, αισθάνεται υπερήφανος που αγωνίζεται σε ένα Μουντιάλ, δεν θέλει να απαντήσει στην κριτική που γίνεται στην Εθνική και τονίζει ότι οι διεθνείς μας θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό στον αγώνα με την Αργεντινή. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Τι άλλαξε στον αγώνα με τη Νιγηρία;

"Στο συγκεκριμένο αγώνα δείξαμε μεγάλη θέληση και μεγάλο πάθος, για να κερδίσουμε. Υπήρχε αρνητικό κλίμα πριν από την αναμέτρηση για την πρώτη ήττα. Ευτυχώς καταφέραμε να το αντιστρέψουμε μετά το παιχνίδι με τη Νιγηρία".

Η απόδοσή σας στο παιχνίδι με τη Νιγηρία έδωσε απαντήσεις μόνο στον Τύπο ή γενικότερα στους επικριτές σας και ποιοι ήταν αυτοί;

"Να σου πω την αλήθεια, προσωπικά δεν με πολυαπασχολεί να δίνω απαντήσεις σε τέτοιες περιπτώσεις, όπως αυτή για την οποία με ρωτάτε. Θέλαμε πρώτα από όλα να ικανοποιήσουμε τους εαυτούς μας. Νομίζω ότι πρώτα για εμάς παίζουμε. Ο κάθε ποδοσφαιριστής αγωνίζεται για τον εαυτό του, για την εθνική ομάδα που συμμετέχει και είναι τιμή μας και χαρά μας που παίζουμε γι' αυτή. Δεν έχουμε να δώσουμε αποδείξεις. Κοιτάξαμε να χαρούμε το παιχνίδι, να κερδίσουμε για εμάς και, πάνω από όλα, να νιώσουμε ικανοποίηση".

Τι σας έδωσε δύναμη στη συγκεκριμένη αναμέτρηση;

"Όπως ανέφερα και προηγουμένως, υπήρχε μεγάλη θέληση. Το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν ξεκίνησε, πάλι, καλά για εμάς. Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, αλλά νομίζω ότι παίξαμε πολύ καλά κι όσο περνούσε ο χρόνος, τόσο πιο πολύ το πιστεύαμε και αποκτούσαμε αυτοπεποίθηση".

Αισθανθήκατε τη βοήθεια του κόσμου σε αυτή την προσπάθειά σας;

"Σίγουρα πρέπει να πούμε -νομίζω ότι αυτή τη στιγμή εκφράζω όλους τους παίκτες της ομάδας- ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που ήταν στο γήπεδο. Δεν ξεχνάμε ότι η χώρα βρίσκεται αρκετά μακριά από την Ελλάδα. Όσοι ήρθαν κι όσοι ήταν ήδη εδώ, ήταν μεγάλη δύναμη για εμάς και θέλαμε αυτό τον κόσμο να τον κάνουμε χαρούμενο".

Ήταν για σένα το καλύτερο παιχνίδι που έχεις κάνει με την εθνική ομάδα;

"Δεν ξέρω. Δεν μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία, να σκεφτώ αν ήταν το καλύτερο ή όχι. Χαίρομαι που έπαιξα καλά και που βοήθησα απλά την ομάδα να κερδίσει. Σίγουρα νιώθω ικανοποιημένος για την απόδοσή μου, αλλά από εκεί και πέρα, όταν τελειώνει ένα παιχνίδι πρέπει να κοιτάς το επόμενο και να συγκεντρώνεσαι σε αυτό. Το συγκεκριμένο παιχνίδι τελείωσε για εμάς, είμαστε ικανοποιημένοι, αλλά δεν πρέπει να μείνουμε σε αυτό. Έχουμε έναν ακόμη σημαντικό αγώνα. Όλα τα παιδιά, όσοι αγωνιστούν και όσοι είναι στην ομάδα, θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό".

Μέχρι πού φτάνουν οι δυνατότητες σας;

"Η συγκεκριμένη ομάδα έχει δείξει τις δυνατότητές της και έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει πολλά πράγματα, αρκεί να είμαστε συγκεντρωμένοι και να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Τώρα, στη συγκεκριμένη διοργάνωση σίγουρα έχουμε να αντιμετωπίσουμε την Τρίτη ένα δύσκολο αντίπαλο, μια μεγάλη ομάδα, αλλά στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται και ένα είναι σίγουρο, θα εξαντλήσουμε τις όποιες πιθανότητες έχουμε".

Δημοσιογράφος: Κάποιοι πίστευαν ότι θα σας επηρεάσει το υψόμετρο, όμως εσείς πετούσατε την Πέμπτη. Πώς τα καταφέρατε;

"Από ό,τι μας είπαν, το υψόμετρο στη συγκεκριμένη πόλη δεν θα ήταν ικανό να μας επηρεάσει. Δεν ξέρω τι ακούστηκε, αλλά δεν ήταν το ύψος που θα επηρέαζε τις αντοχές μας. Νομίζω ότι δείξαμε πως έχουμε μια φυσική κατάσταση σε πολύ καλά επίπεδα. Ευτυχώς, πήγαν όλα καλά".

Τι θα θυμάσαι από αυτή την αναμέτρηση;

"Σίγουρα θα θυμάμαι τα γκολ που μπήκαν, τους πανηγυρισμούς και γενικά το κλίμα ευφορίας που υπήρχε καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα και ιδίως μετά το παιχνίδι".

Ποια κίνηση σας έκανε να αισθανθείτε δικαιωμένοι, για όλη αυτή την προσπάθεια που έχετε κάνει μέχρι τώρα;

"Καταρχήν, νιώθουμε δικαιωμένοι που βρισκόμαστε εδώ. Είναι μια δικαίωση, όπως εκείνη μιας Ολυμπιάδας που συμμετέχεις, μια ικανοποίηση. Από εκεί και πέρα, δεν υπήρχε κάποια συγκεκριμένη κίνηση στη διάρκεια της πορείας μας ή της συμμετοχής μας εδώ, που να ήταν καθοριστική. Είναι μία διαρκής προσπάθεια για να φτάσεις σε αυτό το σημείο και τώρα που είμαστε εδώ, κοιτάμε να το χαρούμε όσο πιο πολύ γίνεται".

Μπορείς να μας μεταφέρεις μία χαρακτηριστική στιγμή, με πρωταγωνιστές τους Έλληνες φιλάθλους;

"Πραγματικά δεν μπορώ να αναφέρω κάποια συγκεκριμένη στιγμή, που μου έχει μείνει στο μυαλό. Σίγουρα θυμάμαι τους πανηγυρισμούς με τη λήξη του παιχνιδιού με τη Νιγηρία. Ήμασταν όλοι οι παίκτες στο γήπεδο, ανταποδώσαμε τη χαρά και το ευχαριστώ μας στον κόσμο και τους χειροκροτήσαμε. Αυτό μου έχει μείνει πιο έντονα σαν εικόνα".

Τι μπορούμε να περιμένουμε από σένα και τους συμπαίκτες σου στο παιχνίδι με την Αργεντινή;

"Όπως είπα, αντιμετωπίζουμε μία πολύ μεγάλη ομάδα, με πολύ σπουδαίους παίκτες. Νομίζω ότι δεν είναι η στιγμή να υποσχόμαστε πράγματα στον κόσμο και στους ΄Ελληνες φιλάθλους. Σίγουρα θα μπούμε μέσα στο γήπεδο να χαρούμε το παιχνίδι, γιατί τέτοια παιχνίδια δεν μας δίνεται η δυνατότητα να τα ζούμε συχνά. Θα το χαρούμε, θα προσπαθήσουμε να αποδώσουμε όσο καλύτερα γίνεται και μακάρι να φέρουμε το θετικό αποτέλεσμα".

Πόσο μακριά είναι για εσάς η επιτυχία της πρόκρισης;

"Σίγουρα δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Πρέπει ίσως να πάρουμε κάποιους βαθμούς και να έχουμε συνδυασμούς αποτελεσμάτων. Δεν είναι πολύ εύκολο. Ας είμαστε ρεαλιστές και ας βλέπουμε τα πράγματα όπως είναι, αλλά όποιες ελπίδες και αν είναι αυτές που έχουμε, είναι υποχρέωσή μας να δώσουμε τα πάντα για να τις εκμεταλλευτούμε".

Υπάρχει κάποιο σημείο που υπερέχει η Εθνική μας της Αργεντινής;

"Ένα στοιχείο που διακρίνει αυτή την ομάδα, είναι η αγωνιστικότητά της, το θάρρος της και ότι όλοι παίζουν για την Εθνική ομάδα με περίσσιο πάθος. Από εκεί και πέρα, επαναλαμβάνω ότι αντιμετωπίζουμε μία ομάδα που είναι καλύτερη από εμάς, πιο αναγνωρίσιμη σε παγκόσμιο επίπεδο και πιο δυνατή. Αυτός ο αγώνας απαιτεί να βρίσκεσαι σε πολύ καλή βραδιά και να είσαι και τυχερός, για να κερδίσεις μία τέτοια ομάδα".

Πώς τα πας με τις βουβουζέλες;

"Αυτός ο ήχος είναι αλήθεια ότι προκαλεί εκνευρισμό σε πολλούς στο τουρνουά. Προσωπικά, στη διάρκεια του παιχνιδιού δεν δίνω σημασία, δεν τις ακούω. Να σου πω την αλήθεια, είμαι συγκεντρωμένος στο παιχνίδι και κοιτάω να κάνω το σωστό. Εμένα δεν μου δημιουργούν πονοκέφαλο. Λέγεται ότι είναι πολύ ενοχλητικές στον κόσμο, αλλά εγώ, όταν είμαι μέσα στο παιχνίδι, δεν τις ακούω. Εκτός παιχνιδιού, έχει τύχει να τις ακούσω. Ο ήχος τους δεν μου θυμίζει κάτι. Είναι το σήμα κατατεθέν της συγκεκριμένης χώρας και οφείλουμε -από τη στιγμή που φιλοξενούμαστε εδώ- να το σεβαστούμε".

Συνήθως δεν μιλάς, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που σου έχουν ασκήσει κατά καιρούς σκληρή κριτική. Αλήθεια, γιατί δεν απαντάς;

"Τι να πω; Δεν νομίζω ότι πρέπει να απαντήσω γιατί δεν μιλάω. Το προτιμώ. Δεν πιστεύω ότι μέσα από τα λόγια θα μπορέσεις να καταφέρεις κάτι. Το θεωρώ ανούσιο. Ποδοσφαιριστές είμαστε, δουλειά μας δεν είναι να μιλάμε συνέχεια στον Τύπο. Δουλειά μας είναι να παίζουμε ποδόσφαιρο, γιατί με αυτό μας έχει μάθει ο κόσμος. Εμείς πρέπει να αποδεικνύουμε μέσα στο γήπεδο, πόσο καλοί ή κακοί είμαστε".

Τι σε "φτιάχνει" και τι σε "χαλάει", μέχρι στιγμής, σε αυτή τη διοργάνωση;

"Με “φτιάχνει” η συγκεκριμένη νίκη της Εθνικής μας ομάδας επί της Νιγηρίας και αυτό που δεν μου αρέσει είναι ότι δεν έχουν, μέχρι στιγμής, μπει -όπως έχουμε δει- πολλά γκολ. Ελπίζω, όμως, ότι τα επόμενα παιχνίδια θα είναι ακόμη καλύτερα".

Πού θα συνεχίσεις την καριέρα σου, στη Σιένα ή κάπου αλλού;

"Δεν ξέρω. Δεν μπορώ πραγματικά να σου απαντήσω, σε αυτό που με ρωτάς αυτή τη στιγμή".

Τι διαφορετικό βρήκες στην Ιταλία;

"Αυτό που με ενδιέφερε με το που πήγα στην Ιταλία ήταν να παίξω, γιατί είχα κάποιους μήνες αποχής από το ποδόσφαιρο, τελευταία που ήμουν στον Παναθηναϊκό. Είχα ανάγκη να αγωνιστώ. Το βρήκα αυτό στην Ιταλία. Βρήκα μια ομάδα που μου έδωσε αυτή τη δυνατότητα. Χάρηκα για τη συμμετοχή μου στο Καμπιονάτο, σε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα και ελπίζω να συνεχίσω εκεί ή κάπου αλλού, όπου το επίπεδο θα είναι πολύ υψηλό".

Αν κατάλαβα καλά, μιλάς πάλι για εξωτερικό...

"Ναι, μάλλον για εξωτερικό".

Πάει στα Σκόπια η Ομόνοια


Ο Αλωνεύτης πανηγυρίζει με τους οπαδούς της Ομόνοιας Την FK Ρένοβα από την ΠΓΔΜ θα αντιμετωπίσει η Ομόνοια στο πλαίσιο του β' προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ, όπως προέκυψε από τη σημερινή κλήρωση που έλαβε χώρα στη Νιόν της Ελβετίας.

Τα ζευγάρια της κλήρωσης για τους πρώτους δύο προκριματικούς γύρους του Τσάμπιονς Λιγκ έχουν ως εξής:

Α' ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ (29-30/6 & 6-7/7/2010)
1. Τρε Φιόρι (Σαν Μαρίνο)-Ρούνταρ (Μαυροβούνιο)
2. Σάντα Κολόμα (Ανδόρα)-Μπιρκιρκάρα (Μάλτα)

Β' ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ (13-14/7 & 20-21/7/2010)
Μέταλουργκς Λιέπαγιας (Λιθουανία)-Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)
Ακτόμπε (Καζακστάν)-Ολίμπι Ρούσταβι (Γεωργία)
Λεβάντια Ταλίν (Εσθονία)-Ντεμπρετσένι (Ουγγαρία)
Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία)-Πιούνικ Ερεβάν (Αρμενία)
Ίντερ Μπακού (Αζερμπαϊτζάν)-Λεχ Πόζναν (Πολωνία)
Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Κόπερ (Σλοβενία)
Λίτεξ Λόβετς (Βουλγαρία)-Νικητής 1
Νικητής 2-Ζίλινα (Σλοβακία)
Σερίφ Τιράσπολ (Μολδαβία)-Ντιναμό Τιράνων (Αλβανία)
Χάποελ Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Ζελέζνιτσαρ (Βοσνία/Ερζεγοβίνη)
Ομόνοια (Κύπρος)-FK Ρένοβα (ΠΓΔΜ)
Σάλτσμπουργκ (Αυστρία)-HB Τόρσαβν (Νησιά Φαρόε)
Μποχίμιανς FC (Ιρλανδία)-TNS (Ουαλία)
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία)-Χαφναρφιάρνταρ (Ισλανδία)
ΑΪΚ Στοκχόλμης (Σουηδία)-Ζενές Ες (Λουξεμβούργο)
Λίνφιλντ (Βόρεια Ιρλανδία)-Ρόζενμποργκ (Νορβηγία)
Εκράνας (Λιθουανία)-Ελσίνκι (Φινλανδία)

ΠΑΟΚ-Κανένα θέμα με Οσόριο


Ο Ρικάρντο Οσόριο Η εβδομάδα που ξεκίνησε δεν είναι απόλυτο σίγουρο ότι πρόκειται για εβδομάδα ανακοινώσεων. Ο Βρύζας, που χειρίζεται τα μεταγραφικά, δεν υπεραπλουστεύει τις ανάγκες της ομάδας και αναζητεί ότι καλύτερο μπορεί να προκύψει με βάση τα οικονομικά δεδομένα της ΠΑΕ.

Ταυτόχρονα, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Μάριο Μπερέτα για τις προσθήκες που θα γίνουν και με σκοπό να βελτιώσουν την ποιότητα της ομάδας.
Συνεχίζεται η αναζήτηση ενός αριστερού χαφ και στην τελική ευθεία μπαίνει το θέμα του δεξιού μπακ.

Μετά τους Μανιάτη και Γκουστάβο, προέκυψε το όνομα του Ρικάρντο Οσόριο, ο οποίος συμμετέχει με την Εθνική Μεξικού στο φετινό Μουντιάλ. Ο 30χρονος μπακ μένει ελεύθερος από τη Στουτγάρδη, αλλά το κασέ του είναι υψηλό για τα δεδομένα του "δικεφάλου" του Βορρά. Όπως γίνεται αντιληπτό δεν τίθεται θέμα Οσόριο για τον ΠΑΟΚ, αφού είναι... απλησίαστος.

Οι δανεικοί
Σε δεύτερο πλάνο, υπάρχει πάντα η υπόθεση των δανεικών και των ομάδων που τους διεκδικούν. Εξελίξεις αναμένονται στα θέματα των Βερόν, Αραμπατζή, Γλύκου, όπως και των δανεικών που επιστρέφουν (Τσουκαλάς, Αμπουμπακάρι, Κυριακίδης, Γεωργίου). Μπαλάφας και Αθανασιάδης θα συμμετάσχουν στην προετοιμασία κα εν συνεχεία θα αποφασιστεί το μέλλον τους.

Το ενδιαφέρον της Κέρκυρας και του Πανσεραϊκού είναι έντονο για ορισμένους από αυτούς και δεν αποκλείεται σύντομα θα προκύψει συμφωνία.

Ξεκινά σήμερα η σεζόν για τον Αρη


Ενθουσιασμός στο Κλεάνθης Βικελίδης στην πρώτη του Αρη Η νέα αγωνιστική περίοδος ξεκινά το απόγευμα της Δευτέρας (6.30 μ.μ.) για τον Αρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Το γήπεδο των "κιτρίνων" θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά για τη σεζόν 2010-2011, σχεδόν όλους τους ποδοσφαιριστές που ανήκουν στο δυναμικό του Αρη, παλιούς και νέους.

Θα απουσιάζουν είναι οι διεθνείς Μιχάλης Σηφάκης και Σάκης Πρίττας. Το "παρών" θα δώσουν και οι πέντε ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν μέχρι στιγμής στη μεταγραφική περίοδο και είναι οι Ντεϊβίντας Τσεσνάουσκις, Νίκος Λαζαρίδης, Μάρκος Βελλίδης, Κώστας Μενδρινός και Οριόλ Λοθάνο.

Να σημειωθεί ότι δεν έχει ανακοινωθεί η απόκτηση του Μίσελ Γκαρμπίνι Περέιρα, ο οποίος πάντως θα παραβρεθεί κανονικά στη σημερινή προπόνηση, αφού η επισημοποίηση της μεταγραφής του ενδέχεται να προκύψει μέχρι εκείνη την ώρα.

Οι οπαδοί των κιτρίνων θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ και τους παίκτες της ομάδας μόνο μέσω του Aris Sports Cafe, το οποίο θα παραμείνει ανοικτό.

Μετά από απαίτηση του Κούπερ μάλιστα οι εκπρόσωποι του Τύπου θα έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν στον αγωνιστικό χώρο του "Κλεάνθης Βικελίδης" για τα πρώτα είκοσι λεπτά της προπόνησης, χρονικό διάστημα αρκετό προκειμένου να πάρουν τις απαραίτητες δηλώσεις από τους πρωταγωνιστές του Αρη της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Σχεδόν οι μισοί ποδοσφαιριστές του Αρη βρέθηκαν χθες στο εργαστήριο αθλητιατρικής των ΤΕΦΑΑ στη Θέρμη και υποβλήθηκαν στις απαραίτητες εξετάσεις από τον καθηγητή αθλητιατρικής Αστέριο Δεληγιάννη. Στη συνέχεια υποβλήθηκαν στις αιματολογικές εξετάσεις. Σήμερα ακολούθησαν οι υπόλοιποι που θα τεθούν στη διάθεση του προπονητή.

Αθανασιάδης: Επιστρέφω για να μείνω.


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

«Επιστρέφω στην Τούμπα για να μείνω. Θέλω να αποδείξω στον προπονητή μου ότι αξίζω μια θέση στην ομάδα και ότι μπορώ να βοηθήσω ουσιαστικά τον ΠΑΟΚ», τόνισε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Αθανασιάδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στα «Σπορ του Βορρά», που τη φετινή σεζόν αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού στον Πανσερραϊκό.

«Ο Πανσερραϊκός είχε μια επιτυχημένη σεζόν, αφού κατάφερε να επανέλθει στη μεγάλη κατηγορία. Προσωπικά, προσπάθησα να συνεισφέρω όσο το δυνατό περισσότερο στην επίτευξη του στόχου της ομάδας. Αλλά και εγώ αισθάνομαι ότι έχω περισσότερα εφόδια. Βοήθησα την ομάδα, αλλά και αυτή βοήθησε εμένα, αφού αποκόμισα πολλές εμπειρίες», ανέφερε αρχικά.

Και συνέχισε: «Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ έκανε το καλύτερο μπορούσε στο πρωτάθλημα. Διεκδίκησε με αξιώσεις την πρώτη θέση και στα πλέι οφ κατάφερε να υποσκελίσει τους αντιπάλους του, αποκτώντας το δικαίωμα συμμετοχής στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Επιστρέφω στην Τούμπα για να μείνω. Θέλω να αποδείξω στον προπονητή μου ότι αξίζω μια θέση στην ομάδα και ότι μπορώ να βοηθήσω ουσιαστικά τον ΠΑΟΚ. Είμαι αποφασισμένος να κάνω το καλύτερο δυνατό. Στη διάρκεια της προετοιμασίας, ο προπονητής θα έχει την ευκαιρία να κρίνει τους παίκτες και να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Σε κάθε περίπτωση, είμαστε υποχρεωμένοι να βάλουμε τα δυνατά μας και να φανούμε χρήσιμοι για την ομάδα. Προσωπικά, έχω τεράστια θέληση να σταδιοδρομήσω στον ΠΑΟΚ. Ήδη ανυπομονώ για την πρώτη συγκέντρωση».

Ο Αθανασιάδης αναφέρθηκε και στον Δημήτρη Σαλπιγγίδη: «Είναι βέβαιο ότι ο Δημήτρης θα βοηθήσει πολύ τον ΠΑΟΚ. Όπως όλοι ξέρουν, πρόκειται για έναν ικανότατο ποδοσφαιριστή και για ένα άριστο χαρακτήρα. Δουλεύοντας δίπλα σε έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή προσβλέπω μόνο σε κέρδη και σε περαιτέρω ατομική μου βελτίωση».

ΡΟΜΑ: 2,5 εκ. ευρώ για Νίνη


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Νέο δημοσίευμα από την Ιταλία που αφορά τον Σωτήρη Νίνη και τη Ρόμα. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα «laroma24.it», φημολογείται πως οι «τζαλορόσι» έχουν ήδη κάνει κρούση στους «πράσινους» για τον 20χρονο διεθνή άσο προσφέροντας 2,5 εκ. ευρώ και τετραετές συμβόλαιο στον παίκτη.

«Δεν επιστρέφω στην Γιουνάιτεντ»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/8a77d2458061d88429b17665fda92926_L.jpg?1277098569?1277098569?1277098569Οι ωραίες στιγμές που πέρασε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα μείνουν για πάντα στο μυαλό του Πορτογάλου, ο οποίος πάντως σε δηλώσεις του τόνισε ότι δεν υπάρχει το ενδεχόμενο επιστροφής του στους «κόκκινους διάβολους». Στην «Mirror» μίλησε ο Κριστιάνο Ρονάλντο με αφορμή το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής και όπως ήταν λογικό αναφέρθηκε και στην πρώην του ...αγάπη, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Πορτογάλος σούπερσταρ τόνισε ότι του λείπει η βρετανική πόλη και όσα πέρασε εκεί, απόρριψε όμως το ενδεχόμενο να επιστρέψει κάποτε στον σύλλογο του Μάντσεστερ, λέγοντας:

«Φυσικά και μου λείπει το Μάντσεστερ γιατί πέρασα πολύ ωραίες στιγμές εκεί. Ωστόσο δεν θα επέστρεφα για κανέναν λόγο, έχει κλείσει ο κύκλος μου στην ομάδα», είπε χαρακτηριστικά ο 25χρονος άσος της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Ρονάλντο αγωνίστηκε για έξι χρόνια στους «μπέμπηδες», σκοράροντας 118 φορές σε 292 εμφανίσεις και κατακτώντας το Τσάμπιονς Λιγκ του 2008.
Έγινε επίσης ο πρώτος ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που κατέκτησε την Χρυσή Μπάλα μετά από 40 χρόνια και η μετακίνησή του στην Ρεάλ Μαδρίτης το περασμένο καλοκαίρι έσπασε όλα τα ρεκόρ, αφού το κόστος έφτασε τα 94 εκ. ευρώ.

Ε.ΟΛΙΣΕ: «Σύντομα στον Εργοτέλη»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Νιγηριανός άσος του Πανθρακικού, Εγκούτου Ολίσε, μιλώντας στην τοπική αθλητική εφημερίδα, Athletic Press, αναφέρθηκε στην επικείμενη μεταγραφή του στον Εργοτέλη.

Εγκούτου, καλησπέρα από το Ηράκλειο. Τελείωσε η μεταγραφή σου στον Εργοτέλη;
«Περιμένω να με ειδοποιήσουν για να πάω στο Ηράκλειο. Απομένουν κάποιες λεπτομέρειες για την μεταγραφή μου στον Εργοτέλη. Ο Πανθρακικός θα με παραχωρήσει ως δανεικό για έναν χρόνο. Κάποιες λεπτομέρειες απομένουν και σύντομα θα έρθω στην Κρήτη».

Eσύ για ποιους λόγους επέλεξες τον Εργοτέλη;
«Υπήρχε ενδιαφέρον από άλλες τέσσερις ομάδες, όμως διάλεξα τον Εργοτέλη γιατί μου έδειξε ότι με θέλει πιο πολύ. Όμως όποιον και αν ρώτησα για την ομάδα μου είπε τα καλύτερα λόγια. Ότι ο Εργοτέλης είναι μια ομάδα-οικογένεια, που έχει εξαιρετικό κλίμα. Πρέπει να πω ότι οι λόγοι που διάλεξα τον Εργοτέλη είναι ότι μου έδειξε ότι με θέλει πολύ και δεν στέκεται μόνο στην αξία μου σαν ποδοσφαιριστής. Με τους ανθρώπους της ομάδας που μίλησα, μου έδειξαν ότι με σέβονται και με θέλουν για τον χαρακτήρα μου».

Ποιοι είναι οι στόχοι σου με τον Εργοτέλη;
«Πρώτα από όλα, θέλουμε να πάμε καλύτερα από το πρωτάθλημα που τελείωσε και να τερματίσουμε σε υψηλότερη θέση από πέρυσι. Σημασία έχει να μπορέσουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να κερδίσουμε όσο πιο πολλούς αγώνες μπορούμε».

Τι γνωρίζεις για τον Εργοτέλη;
«Υπήρχε ενδιαφέρον από άλλες τέσσερις ομάδες, όμως με όποιον μίλησα για τον Εργοτέλη μου είπε τα καλύτερα λόγια. Όλοι μου είπαν ότι είναι μια ομάδα-οικογένεια και υπάρχει πολύ καλό κλίμα. Γνωρίζω ότι πέρυσι δεν είχε καλή χρονιά, όμως αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο».

ΑΓΓΛΙΑ : Έξαλλος με Τέρι ο Καπέλο!

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Μετά τα “παρατράγουδα” στην αποστολή της Γαλλίας, φαίνεται πως και η Αγγλία έχει τα προβληματάκια της. Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, στις τάξεις των “λιονταριών” επικρατεί αναστάτωση, καθώς η συνάντηση που είχε προαναγγείλει με δηλώσεις του ο Τζον Τέρι, έγινε, με τον Φάμπιο Καπέλο όμως να απαγορεύει στους παίκτες να μιλήσουν!

Ο αμυντικός της Τσέλσι, είχε προτείνει μέσα από συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε να συναντηθούν όλοι οι άνθρωποι της Αγγλικής αποστολής, να μιλήσουν και να βγάλει ο καθένας τα παράπονά του, έτσι ώστε να απελευθερωθεί η ομάδα και να καταφέρει να πάρει τη νίκη κόντρα στη Σλοβενία, στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

“Μίλησα με τον Φράνκο Μπαλντίνι, μετά το παιχνίδι με την Αλγερία και του είπα να μας επιτρέψει να πιούμε μια μπύρα, γιατί το είχαμε ανάγκη. Για πρώτη φορά, ήπιαμε μπύρα, από τη μέρα που ο Καπέλο είναι προπονητής. 7-8 παίκτες, κάτσαμε και συζητήσαμε για το παιχνίδι. Ήταν καλό γιατί βγάλαμε την πίκρα από μέσα μας και εκφράσαμε το πως αισθανόμαστε.

Όταν είμαστε σε συνάντηση με τον προπονητή, είτε την αρχίζει είτε την ολοκληρώνει, οι παίκτες μπορούν να πουν πως νιώθουν και αν αυτό τον αναστατώνει, εγώ θα πω “ξέρεις κάτι; Ε, και λοιπόν;” Είμαι εδώ για να κατακτήσω το Παγκόσμιο Κύπελλο για την Αγγλία.

Αν δεν μπορούμε να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας, δεν υπάρχει κανένας λόγος να βρισκόμαστε εδώ. Αυτό το σύστημα δουλεύει καλά στην Τσέλσι. Έχουμε την ευθύνη απέναντι στους εαυτούς μας, στον προπονητή και σε όλους τους υπόλοιπους να λέμε την άποψή μας και να ελπίσουμε πως οι υπεύθυνοι θα την πάρουν στα σοβαρά”, είπε ο Τζον Τέρι χθες.

Ωστόσο, ο Καπέλο έκανε πλήρη χρήση της εξουσίας του και όταν όλοι συναντήθηκαν, εκείνος επέλεξε να μην συζητήσει μαζί τους αλλά να δουν DVD, λέγοντάς τους μάλιστα “Δεν μιλάει κανείς”.

Έτσι ο Τέρι έμεινε “ξεκρέμαστος” καθώς υποτίθεται πως μίλησε εκ μέρους όλων των παικτών, όμως κανένας δεν τον υποστήριξε τελικά καθώς ναι μεν ήταν δυσαρεστημένοι από την στάση του Καπέλο, αλλά αρκετοί θεώρησαν πως ο πρώην αρχηγός τους, το παρατράβηξε.

Έτσι ο Καπέλο, φαίνεται να παίρνει τα μέτρα του και να αποκτά ξανά τον έλεγχο των αποδυτηρίων και να θέλει να καταπνίξει κάθε “ανταρσία”.

«Κυανόλευκος»… χείμαρρος στις 7 μ.μ.

«Κυανόλευκος»… χείμαρρος στις 7 μ.μ.

Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν. Δε μιλάμε για μέρες, αλλά για… ώρες. Ο λαός του Ηρακλή δεν έχει άλλη ευκαιρία. Τελείωσαν τα ψέματα. Νιώθεις αδικημένος; Είσαι ενάντια σ’ αυτό που γίνεται για τον υποβιβασμό του Ηρακλή; Βγαίνεις στο δρόμο. Συμμετέχεις, διαδηλώνεις, φωνάζεις και διεκδικείς. Στο τέλος δικαιώνεσαι. Ο κόσμος του Ηρακλή είναι αυτός που θα σώσει την ομάδα. Μπορεί να μην έχει την πολιτική δύναμη (γιατί τελικά αυτό απαιτείται…), έχει όμως τη δύναμη ο ίδιος να κινήσει τους πολιτικούς να ενεργοποιηθούν και να αποκαταστήσουν την αδικία. Ούτως ή άλλως η ιστορία γράφεται στους δρόμους. Είναι επιβεβλημένο όσο ποτέ άλλοτε, στη σημερινή ιστορική πορεία, ο λαός του Ηρακλή να μοιάζει μ’ έναν απέραντο «κυανόλευκο»… χείμαρρο. Ακόμη μεγαλύτερο από την πρώτη πορεία κι εκείνη του Λευκού Πύργου. Πιο μαζικά, πιο δυναμικά, πιο «κυανόλευκα». Δεν υπάρχουν περιθώρια. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Καμία απολύτως. Άνθρωποι που ακολούθησαν σ’ όλες τις πορείες και πραγματικά, σωματικά και ψυχικά, κουράστηκαν, είναι δεδομένο (και απαιτητό παράλληλα) πως θα δώσουν και σήμερα το «παρών». Πόσο μάλλον για όσους δεν είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σ’ όλες τις πορείες. Ο Ηρακλής σήμερα χρειάζεται τον κόσμο του. Σ’ αυτό το κάλεσμα είναι δυνατόν να λείψει κανείς;

Ιβανώφειο η αφετηρία

Η… διαδικασία είναι λίγο πολύ γνωστή. Στις 7:00 το απόγευμα στο Ιβανώφειο, είναι προγραμματισμένο το ραντεβού του κόσμου. Εκείνη την ώρα είναι απαραίτητο όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος να είναι εκεί, να συνταχθεί στον αγώνα και να… μπουκώσει με ντεσιμπέλ την πόλη. Ευκαιρία άλλη δεν υπάρχει. Πρέπει να είναι το ηχηρότερο μήνυμα που έχει σταλθεί ποτέ όλες αυτές τις ημέρες προς τα κέντρα εξουσίας. Η πορεία θα ξεκινήσει από το Ιβανώφειο, ωστόσο δεν έχει γνωστοποιηθεί ποια θα είναι η κατάληξή της. Το μόνο που πρέπει να απασχολεί τον κόσμο είναι να βρίσκεται στις 7:00 το απόγευμα στο Ιβανώφειο, με φωνή και διάθεση να διατρανώσει τον αγώνα του κατά της αδικίας, ώριμα, ειρηνικά και με τη γνωστή «μαγκιά» που τον διακρίνει.

Έρχονται… από Γερμανία!

Το αίσθημα της αδικίας είναι τόσο μεγάλο που τα γεγονότα και οι πράξεις το καταδεικνύουν σε απόλυτο βαθμό. Χθες υπήρξαν τηλεφωνήματα στο «Αθλητικό Metropolis» από πολλές περιοχές της Μακεδονίας, αλλά και από την Αθήνα, που φίλαθλοι της ομάδας υπογράμμιζαν μεταξύ των άλλων πως σήμερα θα βρίσκονται στην πορεία. Το πιο χαρακτηριστικό όμως είναι ότι επικοινώνησαν Ηρακλειδείς από τη Γερμανία, απ’ όπου επίσης ετοιμάζονται να έρθουν στην Ελλάδα για το σημερινό συλλαλητήριο και τη συγκέντρωση της Πέμπτης στο Γουδί. Είναι δυνατόν, άνθρωποι που μένουν χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά να «θυσιάζουν» τα πάντα για τον Ηρακλή και να μην ξεσηκωθεί όλος ο κόσμος, «εντός των τειχών» της πόλης, αλλά και από ολόκληρη τη Βόρειο Ελλάδα;

Λαπόρτα:"Θα αποκτηθεί ο Φάμπρεγκας"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

O απερχόμενος πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Χουάν Λαπόρτα παρουσιάστηκε αισιόδοξος για την απόκτηση του Σεσκ Φάμπρεγκας από την Άρσεναλ.

Ο ίδιος επιθυμεί να προχωρήσει στην μεταγραφή του Ισπανού μέσου συμπληρώνοντας πλέον επτά χρόνια στην προεδρία αλλά όπως επεσήμανε κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να συμβεί πριν αποχωρήσει την 1η Ιουλίου.

"Είναι δύσκολο να αποκτήσουμε τον Σεσκ πριν από τις 30 Ιουνίου γιατί η Άρσεναλ έχει συγκεκριμένη θέση και είναι δύσκολο να την αλλάξει σε λίγες μέρες", είπε αρχικά και πρόσθεσε:

"Αν δεν τα καταφέρουμε εμείς, τότε το βάρος θα πέσει στους νέους διοικούντες αν επιθυμούν να συνεχίσουν. Η Άρσεναλ τελικά θα τον παραχωρήσει αλλά δεν ξέρω πότε. Πρέπει να περιμένουμε και να αφήσουμε τους επαγγελματίες να κάνουν την δουλειά τους".

ΙΝΤΕΡ: Στο στόχαστρο ο Ελάνο


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την περίπτωσης της απόκτησης του διεθνή Βραζιλιάνου μέσου, Ελάνο εξετάζουν στην Ίντερ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου. Όπως αναφέρεται, ο 29χρονος άσος της Γαλατάσαραϊ, που ήδη έχει σημειώσει δύο τέρματα στο Παγκόσμιο Κύπελλο, βρίσκεται στη μεταγραφική λίστα του τεχνικού των «νερατζούρι», Ράφα Μπενίτεθ.

ΛΑΡΙΣΑ: Ενδιαφέρον για Αραμπατζή

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Την περίπτωση του Νίκου Αραμπατζή εξετάζουν στην Λάρισα. Ο Έλληνας αμυντικός του ΠΑΟΚ αρέσει στους ιθύνοντες των «βυσσινί» και η περίπτωση του εξετάζεται ενόψει της νέας σεζόν. Προς το παρόν το ενδιαφέρον παραμένει φιλολογικό για τον Αραμαπτζή, ο οποίος φέρεται να παραχωρείται στον Πανιώνιο ως έμψυχο αντάλλαγμα για την απόκτηση του Μανιάτη.

Equipe: «Ο Γκοβού στον ΠΑΟ»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Σίντνεϊ Γκοβού «παίζει» πολύ έντονα τον τελευταίο καιρό στο μεταγραφικό «παζάρι» του Παναθηναϊκού και τελικά φαίνεται πως δεν υπάρχει μόνο... καπνός, αλλά και φωτιά!

Ο Γάλλος διεθνής ντύνεται λοιπόν στα πράσινα όπως αποκαλύπτει η εγκυρότατη γαλλική εφημερίδα «Equipe» που σε σημερινό της ρεπορτάζ με τίτλο: «Ο Γκοβού στον Παναθηναϊκό», αναφέρει: «Μετά από έντεκα χρόνια αφοσίωσης στην Λιόν, ο Σίντνεϊ Γκοβού θα δεσμευτεί για δύο χρόνια με τον Παναθηναϊκό, όπως ανακοίνωσαν τη Δευτέρα (σ.σ. επίσημη ανακοίνωση δεν υπάρχει ούτε από τον ΠΑΟ ούτε από τη γαλλική ομάδα). Ο Γάλλος διεθνής, ο οποίος είναι 30 ετών, θα συναντηθεί με τον Τζιμπρίλ Σισέ στην επίθεση, όπως επιθυμούσε ο Νίκος Νιόπλιας».

«Σκέτη καταστροφή το Μουντιάλ»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/3d78578758d005572ab571802750417d_L.jpg?1277095247?1277095247?1277095247Ο Κάρλος Βαλντεράμα θεωρεί πως το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής είναι πάρα πολύ κακό. Ο παλαίμαχος Κολομβιανός διεθνής τόνισε πως το φετινό Μουντιάλ είναι μια καταστροφή. Ο πρώην ποδοσφαιριστής μίλησε στο «Maisfutebol» ρίχνοντας πολλές... μπηχτές: «Αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι πολύ κακό. Μια καταστροφή. Δεν βλέπουμε τίποτα καλό. Κακά ματς και ελάχιστα γκολ. Οι ομάδες παίζουν άσχημα, είναι πολύ αμυντικές και δεν υπάρχει κάποιος παίκτης για να σπάσει τη μονοτονία. Το πρόβλημα είναι το ποδόσφαιρο. Στον αγωνιστικό χώρο δεν βλέπουμε θέαμα. Δεν υπάρχει θέαμα. Δεν βλέπεις καλή μπάλα σε αυτό το Μουντιάλ».

Τέρι: "Εκαναν λάθος που έδιωξαν τον Ανελκά"


Τέρι και Ανελκά πανηγυρίζουν Ενώ οι Γάλλοι παίκτες αναζητούν τον "προδότη των αποδυτηρίων", όπως τόνισαν στις δηλώσεις τους οι Φρανκ Ριμπερί και Πατρίς Εβρά, ο Τζον Τέρι χαρακτήρισε μεγάλο λάθος την αποπομπή του συμπαίκτη του στην Τσέλσι από την εθνική ομάδα της Γαλλίας.

Στη διάρκεια των δηλώσεων που έκανε στους δημοσιογράφους στο προπονητικό κέντρο της εθνικής Αγγλίας, ο πρώην αρχηγός των "τριών λιονταριών" τόνισε πως θαυμάζει πολύ σαν παίκτη τον Ανελκά και θεωρεί ότι ήταν λανθασμένη η κίνηση της ομοσπονδίας να τον απομακρύνει από τους "τρικολόρ". "Πληροφορήθηκα ότι τον έστειλαν πίσω, διότι είπε δυνατά την άποψή του. Ίσως μερικοί από εμάς (σ.σ. Αγγλοι) πρέπει να πάνε στα σπίτια τους πριν τελειώσει η ημέρα" επισήμανε ο Τέρι και πρόσθεσε: "Για να μιλήσω ειλικρινά για τον Νίκο, είναι πραγματικά πολύ καλό παιδί. Πριν έρθει στην Τσέλσι, είχαν γραφτεί πολλά αρνητικά πράγματα εναντίον του, αλλά σαν άνθρωπο δεν μπορείς να βρεις καλύτερο στο ποδόσφαιρο".

Ο Τέρι κατέληξε: "Είναι ήσυχος, αλλά παίζει πολλά χρόνια ποδόσφαιρο και ξέρει καλά τι γίνεται, οπότε, εάν ο Νίκο έχει κάτι να μου πει, θα σηκωθώ και θα τον ακούσω, διότι είναι ένας μεγάλος παίκτης. Πρόκειται για μία εντελώς λανθασμένη απόφαση".

Φωτο Ημερας

Δεν πιστεύω να διαμαρτυρηθεί κανένας επειδή κόψαμε το κεφάλι της αθλήτριας στη φωτογραφία...

Ψιθυροι..........

  • Θέση για το επόμενο... Greek idol κλείνει ο Αλέκος Θεοφιλόπουλος, που έκλεισε την περιγραφή του ματς Βραζιλία - Ακτή Ελεφαντοστού, τραγουδώντας με Βραζιλιάνο δημοσιογράφο το... "σήκωσέ το το τιμημένο"!
  • Στο κλαμπ των παντρεμένων και με θρησκευτικό γάμο, γιατί ήταν με πολιτικό μέχρι τώρα, μπήκε ο 21χρονος μπακ του Αστέρα Τρίπολης, Μπρούνο Ουριμπάρι, ο οποίος την Κυριακή (20/6) πέρασε την πύλη Καθεδρικού Ναού με την σύζυγό του, Ναταλία Γκόμεζ, με την οποία έχουν και μια κόρη, την Χουανίτα.
  • Την Τρίτη (22/6) από τις 20:00GR θα βρίσκεται στο ARIS SPORTS CAFÉ, ο Σταύρος Λαμπριάκος που θα μοιράσει αυτόγραφα και πολλά δώρα στους φίλους του Αρη, με τους οποίους στην συνέχεια θα παρακολουθήσει τον αγώνα της Εθνικής ομάδας κόντρα στην Αργεντινή.
  • "Ο Ολυμπιακός με πούλησε 2,5 εκατ. ευρώ, πιστεύω ότι θα μπορούσε να με πουλήσει για πολύ περισσότερα. Αν σκεφτούμε ότι για έναν παίκτη που δεν έπαιζε, τότε μπορούμε να φανταστούμε πόσα θα έδιναν αν έπαιζα", δήλωσε στην "Real News" ο Κυριάκος Παπαδόπουλος. Σαν πολύ μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του δεν έχει ο πιτσιρικάς; Προσγειώσου μικρέ...


«Ένας κοντούλης στην ιστορία»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/0d8b284db7c91f77b83105d5e6f9465f_L.jpg?1277091965?1277091965?1277091965Εκτενές αφιέρωμα στην επιστροφή του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στον ΠΑΟΚ, φιλοξένησε αργεντίνικη έκδοση η οποία επιπρόσθετα έκανε αναφορά και στο πρώτο γκολ της Ελλάδας στο Μουντιάλ που είχε την υπογραφή του «Σάλπι».

Η λατινική εφημερίδα αναφέρεται στην επιστροφή του Μακεδόνα φορ στον ΠΑΟΚ τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι:

«Ο Σαλπιγγίδης τα βρήκε... με την ψυχή του και επέστρεψε στον ΠΑΟΚ», ενώ συνάμα υπογραμμίζεται ότι η μεταγραφή του Σάλπι στον Παναθηναϊκό το 2006 αποτελεί τη μεταγραφή της δεκαετίας για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το κείμενο έχει ως τίτλο «Ένας κοντούλης στην ιστορία». Ενώ αναφέρονται και τα εξής:

«Ένας κοντούλης με μικρή γενειάδα και προσωπάκι καλού παιδιού μπήκε στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου με το γκολ που πέτυχε εναντίον της Νιγηρίας. Δείχνει καλό παιδί και τα τελευταία χρόνια έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του στο ελληνικό πρωτάθλημα με τα γκολ που έχει πετύχει».

Αισιοδοξία για Ηρακλή

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/eba5b8e649f4725496b2889b95368ade_L.jpg?1277091947?1277091947?1277091947Σίγουρος για θετική εξέλιξη στο θέμα της αδειοδότησης του Ηρακλή εμφανίστηκε ο δικηγόρος του «Γηραιού», Χάρης Γρηγορίου σε δηλώσεις που έκανε, ενώ τόνισε ότι η «κυανόλευκη» διοίκηση μπορεί να προσκομίσει συμπληρωματικά έγγραφα που ζητά η Επιτροπή Εφέσεων. Την αισιοδοξία του για αίσιο τέλος στην έκβαση σχετικά με την υπόθεση της αδειοδότησης του Ηρακλή για το νέο πρωτάθλημα εξέφρασε με δηλώσεις του στην «Sportday» ο δικηγόρος του μακεδονικού συλλόγου, Χάρης Γρηγορίου, ο οποίος τόνισε ότι τα συμπληρωματικά έγγραφα που ζητά η Επιτροπή Εφέσεων μπορούν να τα προσκομιστούν.

«Αυτά που μας ζητήθηκαν να προσκομίσουμε δεν είναι ανέφικτα και θα τα προσκομίσουμε. Είναι μεν απαράδεκτο που δεν ζητήθηκαν διευκρινίσεις την ώρα που συζητούνταν η υπόθεση, παρά τη δική μας επιμονή, και έγινε αργότερα, ωστόσο εμείς θα τους πάμε ό,τι μας ζήτησαν και την Πέμπτη θα πάρουμε την άδεια», είπε αρχικά ο Γρηγορίου και στην συνέχεια τόνισε ότι ο φάκελος που κατατέθηκε ήταν «καθαρός»:

«Όχι επειδή ο Ηρακλής έχει 102 χρόνια ιστορίας, αλλά γιατί τη δικαιούται βάσει των οικονομικών και διοικητικών στοιχείων που κατέθεσε και θα καταθέσει.
Το ότι η Επιτροπή μας ζήτησε συμπληρωματικά στοιχεία δεν είναι απαραίτητα κακό. Αν το είχε κάνει και η πρωτοβάθμια Επιτροπή που απέρριψε τον φάκελο, δεν θα φτάναμε μέχρι εδώ», ενώ κλείνοντας μίλησε για διαφορετική μεταχείριση του Ηρακλή από τις άλλες ομάδες:

«Στο άρθρο 8 του κανονισμού αδειοδότησης αναφέρεται ότι δίνεται η δυνατότητα στις ομάδες να καλούνται για διευκρινίσεις, κάτι που δεν συνέβη με τον Ηρακλή».

Σχήμα με Μέσι δοκίμασε ο Μαραντόνα ενόψει Ελλάδας

http://www.contra.gr/images/m/maradonamessi1_m.jpgΕνδεκάδα με Μέσι δοκίμασε ο Μαραντόνα ενόψει του αγώνα με την Ελλάδα.Οπως όλα δείχνουν, ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα δεν θα μας κάνει τη χάρη να αφήσει στον πάγκο τον Λιονέλ Μέσι στον αγώνα με την Εθνική ομάδα την Τρίτη (22/06).

Ο “Ντιεγκίτο” θα κάνει βέβαια πολλές αλλαγές στο αρχικό σχήμα (8 τον αριθμό), ωστόσο ο Μέσι θα είναι ένας από αυτούς που δεν θα χάσουν τη θέση τους. Οι άλλοι δύο είναι ο τερματοφύλακας Σέρχιο Ρομέρο και ο αμυντικός Μάρτιν Ντεμικέλις.

Πιο αναλυτικά, ο Μαραντόνα δοκίμασε στην προπόνηση της Κυριακής σχήμα με τους εξής: Ρομέρο κάτω από τα δοκάρια, Οταμέντι, Ντεμικέλις, Μπουρντίσο, Κλεμέντε Ροντρίγκεζ στην άμυνα, Βερόν, Μπολάτι, Μάξι Ροντρίγκεζ στο κέντρο και Μέσι, Μιλίτο, Αγούερο στην επίθεση. Οπως μπορεί να διαπιστώσει ο καθένας, το σχήμα με τους πολλούς αναπληρωματικούς δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από το βασικό. Ειδικά στην επίθεση η τριπλέτα Μέσι, Μιλίτο και Αγούερο μπορεί να κάνει εύκολα τη διαφορά.

Ντούνγκα: "Συγχαρητήρια στον παίκτη που έκανε φάουλ αλλά δεν τιμωρήθηκε"

http://www.contra.gr/images/m/kaka_m.apovoli_2106_m.jpgΑπόλυτα άδικη χαρακτήρισε την αποβολή του Κακά στον αγώνα με την Ακτή Ελεφαντοστού ο Κάρλος Ντούνγκα, δίνοντας μάλιστα συγχαρητήρια στον Κεϊτά που ενώ υπέπεσε σε φάουλ, σύμφωνα με τον Βραζιλιάνο τεχνικό, δεν τιμωρήθηκε από τον Γάλλο διαιτητή.

"Ο παίκτης που κάνει το φάουλ γλιτώνει την κίτρινη κάρτα, πρέπει να του δώσω συγχαρητήρια γι' αυτό. Ήταν απόλυτα άδικη η αποβολή του Κακά, του έκαναν φάουλ και εν συνεχεία τιμωρήθηκε. Ήταν πολύ μπερδεμένο παιχνίδι και πολύ δυνατό", δήλωσε αρχικά ο προπονητής της "σελεσάο".

Και αναφερόμενος στο σκληρό παιχνίδι των Ιβοριανών προσέθεσε:

"Υπήρχαν πολλά φάουλ και όλοι εμείς που αγαπάμε το ποδόσφαιρο θέλουμε ένα όμορφο παιχνίδι να ελέγχεται. Πρέπει να ξέρουμε τι είναι καλό ποδόσφαιρο και τι όχι.

Έτσι, όταν ο διαιτητής επιτρέπει συγκεκριμένα φάουλ και συγκεκριμένα περιστατικά, το να μην τιμωρεί δεν είναι σωστό.

Παίξαμε καλύτερα από την Ακτή Ελεφαντοστού και είχαμε περισσότερες κάρτες, αν και αυτοί έκαναν τα περισσότερα σκληρά φάουλ".

Αιχμές κατά της διαιτησίας του Λανουά άφησε και ο τεχνικός των ηττημένων, Σβεν Γκόραν Έρικσον, ο οποίος δήλωσε:

"Παραπονέθηκαν πολύ, αλλά δεν νομίζω ότι θα έπρεπε μιας και ο Λουίς Φαμπιάνο χρησιμοποιεί τα χέρια του. Όχι μόνο μία, αλλά δύο φορές. Δεν έπρεπε να το επιτρέψουν. Πέτυχαν γκολ σε αυτήν την φάση. Έγινε το 2-0 και όλα άλλαξαν".

Τέλος, ο Σουηδός προπονητής έπλεξε το εγκώμιο της Βραζιλίας τονίζοντας:

"Πιστεύω ότι η Βραζιλία θα φτάσει μέχρι το τέλος. Έχουν ποιότητα κυρίως στην άμυνα. Πρέπει να είσαι σχεδόν τέλειος για να νικήσεις την Βραζιλία. Σε κάθε τομέα είναι καλοί".

Απο νωρίς στα "βάσανα" οι παίκτες του Ολυμπιακού. Γνωριμία με Λίνεν

http://www.contra.gr/images/m/proet_olympiakos001_m.jpgΝωρίς νωρίς αρχίζει η σεζόν για τον Ολυμπιακό με τους παίκτες και προπονητικό τιμ να συγκεντρώνονται το πρωί της Δευτέρας για πρώτη φορά φέτος, στις αθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας στο Ρέντη. Πρώτος έφτασε στο προπονητικό κέντρο ο νέος τεχνικός της ομάδας, Έβαλντ Λίνεν. Στη συνέχεια ακολούθησαν και οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, με τους Νικλητσιώτη, Βαλεριάνο, Βασιλόγιαννη, Φετφατζίδη, Σοϊλέδη και Σταμόγιαννο, να φτάνουν νωρίτερα από όλους.

Στις 08.30 έφτασε στο Ρέντη ο Λουτσιάνο Γκαλέτι, στη συνέχεια ακολούθησε ο 16χρονος Βραζιλιάνος Βάντερσον, ο Γιάννης Παπαδόπουλος και ο Κριστιάν Λεντέσμα, με τον πρόεδρο, Σωκράτη Κόκκαλη, να ακολουθεί λίγη ώρα αργότερα.

Στις 08:45, έφτασε στις Αθλητικές Εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού, ο Γιώργος Γκαλίτσιος και ο Κώστας Μήτρογλου, ενώ το νέο μεταγραφικό απόκτημα των ερυθρολεύκων, Κέβιν Μιραλάς, αφίχθη πέντε λεπτά πιο μετά. Τελευταίοι έφτασαν οι Ραούλ Μπράβο και Ζαουάντ Ζαϊρί.

Ο Αντώνης Νικοπολίδης δεν θα δώσει το "παρών" στην πρώτη της ομάδας, καθώς ακόμη δεν έχει υπογράψει το νέο του συμβόλαιο. Απόντες θα είναι επίσης, τόσο ο Όλαφ Μέλμπεργκ που έχει πάρει ειδική άδεια, λόγω υποχρεώσεων του με την εθνική ομάδα της Σουηδίας για κάποια φιλικά παιχνίδια, όσο και οι Έλληνες διεθνείς, Αβραάμ Παπαδόπουλος και Βασίλης Τοροσίδης, που βρίσκονται στη Ν. Αφρική για το Μουντιάλ.

Ο Σωκράτης Κόκκαλης, αφού παρουσίασε στους ποδοσφαιριστές τον νέο προπονητή της ομάδας, Έβαλντ Λίνεν, αποχώρησε, προκειμένου να έχει συνάντηση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, στα γραφεία του συλλόγου.