Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Χαλαρά η Ισπανία, 2-0 την Ονδούρα

http://www.sport24.gr/ast/cov/vi/villa_2010_6_21_22_48_59_b.jpgΗ Ισπανία πήρε την πρώτη της νίκη στην διοργάνωση επικρατώντας με 2-0 της Ονδούρας χάρη σε δύο γκολ του Νταβίντ Βίγια.Ο άσος της Μπαρτσελόνα πλέον πέτυχε από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, κάνοντας εξαιρετική εμφάνιση, όμως έχασε πέναλτι και την ευκαιρία για χατ-τρικ.

Μάλιστα, λίγο πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου έπρεπε να αποβληθεί για χτύπημα εκτός φάσης στον Ισαγκίρε στο πρόσωπο, αλλά ο διαιτητής δεν είδε το περιστατικό. Σκόρερς: 17' και 51' Βίγια
Γήπεδο: "Ellis Park", Γιοχάνεσμπουργκ
Διαιτητής: Γιουΐτσι Νισιμούρα (Ιαπωνία)

Μόλις στο 7' ο Νταβίντ Βίγια είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, κάνοντας μακρινό σουτ με την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι του Γκεβάρα.

Στο 11' έκανε την σέντρα ο Τσάβι, ο Σέρχιο Ράμος από κοντά πήρε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε πάνω απο το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Βίγια στο 14' έκανε την δεύτερη καλή του προσπάθεια, αλλά το σουτ του ήταν άστοχο, αλλά στην κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 17'.

Το νέο απόκτημα της Μπαρτσελόνα έκανε εξαιρετική προσπάθεια από δεξιά, πέρασε τρεις αμυντικούς και με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Βαγιαδάρες, στέλνοντας την μπάλα στο απέναντι "γάμα".

Στο 33' λεπτό ο Φερνάντο Τόρες έχασε δύο ευκαιρίες μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Στην πρώτη από σέντρα του Νάβας έκανε "σκαστή" κεφαλιά, ενώ στην δεύτερη πλασέ από πλεονεκτική θέση μετά από αμυντικό λάθος, σε αμφότερες τις περιπτώσεις ήταν άστοχος.

Το δεύτερο ημίχρονο

Στην πρώτη καλή φάση του δευτέρου μέρους ο Νταβίντ Βίγια διπλασίασε τα τέρματά του και της ομάδας του στο 51'.

Αυτήν την φορά ήταν τυχερός, καθώς αφού πήρε την μπάλα από δεξιά από τον Χεσούς Νάβας έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό, πήρε ύψος και πέρασε πάνω από το κεφάλι του Βαγιαδάρες για να καταλλήξει στα δίχτυα του.

Ο Νάβας στο 61' κέρδισε πέναλτι από τον Ισαγκίρε, ο Βίγια ανέλαβε να το εκτελέσει, αλλά δεν συμπλήρωσε το χατ-τρικ καθώς αστόχησε, με την μπάλα να περνά χαμηλά δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Με την είσοδό του στο ματς στο 66' ο Φάμπρεγκας έχασε σπουδαία ευκαιρία, καθώς έφυγε μόνος από δεξιά, πέρασε και τον Βαγιαδάρες, έκανε τον πλασέ, αλλά ο Τσάβες πρόλαβε και έδιωξε την μπάλα πριν περάσει την γραμμή.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος (77' Αρμπελόα), Πουγιόλ, Πικέ, Καπντεβίλα, Μπούσκετς, Τσάμπι Αλόνσο, Τσάβι (66' Φάμπρεγκας), Χεσούς Νάβας, Βίγια, Τόρες (70' Μάτα).
ΟΝΔΟΥΡΑ: Βαγιαδάρες, Μεντόσα, Τσάβες, Φιγκερόα, Ισαγκίρε, Ουΐλσον Παλάσιος, Γκεβάρα, Τούρσιος (63' Νούνιες), Εσπινόσα (46' Γουέλκαμ), Μαρτίνες, Νταβίντ Σουάσο (84' Τζέρι Παλάσιος).

Δεν υπάρχουν σχόλια: