Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Tζιόλης: "Θα δώσουμε τα πάντα με Αργεντινή"

http://www.sport24.gr/ast/cov/68/681999_b.jpgO Aλέξανδρος Τζιόλης ήταν ανάμεσα στους κορυφαίος παίκτες της Εθνικής στην ιστορική νίκη επί της Νιγηρίας. Οι διεθνείς μας έδωσαν απάντηση σε όσα είχαν ακούσει τις προηγούμενες ημέρες μετά την ήττα από την Νότιο Κορέα.Ο Αλέξανδρος Τζιόλης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό "Αθήνα 9,84" αναφέρθηκε στην επιτυχία της Εθνικής, την στήριξη του κόσμου προς τους παίκτες, την ικανοποίηση που ένιωσε με την απόδοση του και την προετοιμασία ενόψει του αγώνα με την Αργεντινή.

Επίσης, αισθάνεται υπερήφανος που αγωνίζεται σε ένα Μουντιάλ, δεν θέλει να απαντήσει στην κριτική που γίνεται στην Εθνική και τονίζει ότι οι διεθνείς μας θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό στον αγώνα με την Αργεντινή. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Τι άλλαξε στον αγώνα με τη Νιγηρία;

"Στο συγκεκριμένο αγώνα δείξαμε μεγάλη θέληση και μεγάλο πάθος, για να κερδίσουμε. Υπήρχε αρνητικό κλίμα πριν από την αναμέτρηση για την πρώτη ήττα. Ευτυχώς καταφέραμε να το αντιστρέψουμε μετά το παιχνίδι με τη Νιγηρία".

Η απόδοσή σας στο παιχνίδι με τη Νιγηρία έδωσε απαντήσεις μόνο στον Τύπο ή γενικότερα στους επικριτές σας και ποιοι ήταν αυτοί;

"Να σου πω την αλήθεια, προσωπικά δεν με πολυαπασχολεί να δίνω απαντήσεις σε τέτοιες περιπτώσεις, όπως αυτή για την οποία με ρωτάτε. Θέλαμε πρώτα από όλα να ικανοποιήσουμε τους εαυτούς μας. Νομίζω ότι πρώτα για εμάς παίζουμε. Ο κάθε ποδοσφαιριστής αγωνίζεται για τον εαυτό του, για την εθνική ομάδα που συμμετέχει και είναι τιμή μας και χαρά μας που παίζουμε γι' αυτή. Δεν έχουμε να δώσουμε αποδείξεις. Κοιτάξαμε να χαρούμε το παιχνίδι, να κερδίσουμε για εμάς και, πάνω από όλα, να νιώσουμε ικανοποίηση".

Τι σας έδωσε δύναμη στη συγκεκριμένη αναμέτρηση;

"Όπως ανέφερα και προηγουμένως, υπήρχε μεγάλη θέληση. Το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν ξεκίνησε, πάλι, καλά για εμάς. Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, αλλά νομίζω ότι παίξαμε πολύ καλά κι όσο περνούσε ο χρόνος, τόσο πιο πολύ το πιστεύαμε και αποκτούσαμε αυτοπεποίθηση".

Αισθανθήκατε τη βοήθεια του κόσμου σε αυτή την προσπάθειά σας;

"Σίγουρα πρέπει να πούμε -νομίζω ότι αυτή τη στιγμή εκφράζω όλους τους παίκτες της ομάδας- ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που ήταν στο γήπεδο. Δεν ξεχνάμε ότι η χώρα βρίσκεται αρκετά μακριά από την Ελλάδα. Όσοι ήρθαν κι όσοι ήταν ήδη εδώ, ήταν μεγάλη δύναμη για εμάς και θέλαμε αυτό τον κόσμο να τον κάνουμε χαρούμενο".

Ήταν για σένα το καλύτερο παιχνίδι που έχεις κάνει με την εθνική ομάδα;

"Δεν ξέρω. Δεν μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία, να σκεφτώ αν ήταν το καλύτερο ή όχι. Χαίρομαι που έπαιξα καλά και που βοήθησα απλά την ομάδα να κερδίσει. Σίγουρα νιώθω ικανοποιημένος για την απόδοσή μου, αλλά από εκεί και πέρα, όταν τελειώνει ένα παιχνίδι πρέπει να κοιτάς το επόμενο και να συγκεντρώνεσαι σε αυτό. Το συγκεκριμένο παιχνίδι τελείωσε για εμάς, είμαστε ικανοποιημένοι, αλλά δεν πρέπει να μείνουμε σε αυτό. Έχουμε έναν ακόμη σημαντικό αγώνα. Όλα τα παιδιά, όσοι αγωνιστούν και όσοι είναι στην ομάδα, θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό".

Μέχρι πού φτάνουν οι δυνατότητες σας;

"Η συγκεκριμένη ομάδα έχει δείξει τις δυνατότητές της και έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει πολλά πράγματα, αρκεί να είμαστε συγκεντρωμένοι και να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Τώρα, στη συγκεκριμένη διοργάνωση σίγουρα έχουμε να αντιμετωπίσουμε την Τρίτη ένα δύσκολο αντίπαλο, μια μεγάλη ομάδα, αλλά στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται και ένα είναι σίγουρο, θα εξαντλήσουμε τις όποιες πιθανότητες έχουμε".

Δημοσιογράφος: Κάποιοι πίστευαν ότι θα σας επηρεάσει το υψόμετρο, όμως εσείς πετούσατε την Πέμπτη. Πώς τα καταφέρατε;

"Από ό,τι μας είπαν, το υψόμετρο στη συγκεκριμένη πόλη δεν θα ήταν ικανό να μας επηρεάσει. Δεν ξέρω τι ακούστηκε, αλλά δεν ήταν το ύψος που θα επηρέαζε τις αντοχές μας. Νομίζω ότι δείξαμε πως έχουμε μια φυσική κατάσταση σε πολύ καλά επίπεδα. Ευτυχώς, πήγαν όλα καλά".

Τι θα θυμάσαι από αυτή την αναμέτρηση;

"Σίγουρα θα θυμάμαι τα γκολ που μπήκαν, τους πανηγυρισμούς και γενικά το κλίμα ευφορίας που υπήρχε καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα και ιδίως μετά το παιχνίδι".

Ποια κίνηση σας έκανε να αισθανθείτε δικαιωμένοι, για όλη αυτή την προσπάθεια που έχετε κάνει μέχρι τώρα;

"Καταρχήν, νιώθουμε δικαιωμένοι που βρισκόμαστε εδώ. Είναι μια δικαίωση, όπως εκείνη μιας Ολυμπιάδας που συμμετέχεις, μια ικανοποίηση. Από εκεί και πέρα, δεν υπήρχε κάποια συγκεκριμένη κίνηση στη διάρκεια της πορείας μας ή της συμμετοχής μας εδώ, που να ήταν καθοριστική. Είναι μία διαρκής προσπάθεια για να φτάσεις σε αυτό το σημείο και τώρα που είμαστε εδώ, κοιτάμε να το χαρούμε όσο πιο πολύ γίνεται".

Μπορείς να μας μεταφέρεις μία χαρακτηριστική στιγμή, με πρωταγωνιστές τους Έλληνες φιλάθλους;

"Πραγματικά δεν μπορώ να αναφέρω κάποια συγκεκριμένη στιγμή, που μου έχει μείνει στο μυαλό. Σίγουρα θυμάμαι τους πανηγυρισμούς με τη λήξη του παιχνιδιού με τη Νιγηρία. Ήμασταν όλοι οι παίκτες στο γήπεδο, ανταποδώσαμε τη χαρά και το ευχαριστώ μας στον κόσμο και τους χειροκροτήσαμε. Αυτό μου έχει μείνει πιο έντονα σαν εικόνα".

Τι μπορούμε να περιμένουμε από σένα και τους συμπαίκτες σου στο παιχνίδι με την Αργεντινή;

"Όπως είπα, αντιμετωπίζουμε μία πολύ μεγάλη ομάδα, με πολύ σπουδαίους παίκτες. Νομίζω ότι δεν είναι η στιγμή να υποσχόμαστε πράγματα στον κόσμο και στους ΄Ελληνες φιλάθλους. Σίγουρα θα μπούμε μέσα στο γήπεδο να χαρούμε το παιχνίδι, γιατί τέτοια παιχνίδια δεν μας δίνεται η δυνατότητα να τα ζούμε συχνά. Θα το χαρούμε, θα προσπαθήσουμε να αποδώσουμε όσο καλύτερα γίνεται και μακάρι να φέρουμε το θετικό αποτέλεσμα".

Πόσο μακριά είναι για εσάς η επιτυχία της πρόκρισης;

"Σίγουρα δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Πρέπει ίσως να πάρουμε κάποιους βαθμούς και να έχουμε συνδυασμούς αποτελεσμάτων. Δεν είναι πολύ εύκολο. Ας είμαστε ρεαλιστές και ας βλέπουμε τα πράγματα όπως είναι, αλλά όποιες ελπίδες και αν είναι αυτές που έχουμε, είναι υποχρέωσή μας να δώσουμε τα πάντα για να τις εκμεταλλευτούμε".

Υπάρχει κάποιο σημείο που υπερέχει η Εθνική μας της Αργεντινής;

"Ένα στοιχείο που διακρίνει αυτή την ομάδα, είναι η αγωνιστικότητά της, το θάρρος της και ότι όλοι παίζουν για την Εθνική ομάδα με περίσσιο πάθος. Από εκεί και πέρα, επαναλαμβάνω ότι αντιμετωπίζουμε μία ομάδα που είναι καλύτερη από εμάς, πιο αναγνωρίσιμη σε παγκόσμιο επίπεδο και πιο δυνατή. Αυτός ο αγώνας απαιτεί να βρίσκεσαι σε πολύ καλή βραδιά και να είσαι και τυχερός, για να κερδίσεις μία τέτοια ομάδα".

Πώς τα πας με τις βουβουζέλες;

"Αυτός ο ήχος είναι αλήθεια ότι προκαλεί εκνευρισμό σε πολλούς στο τουρνουά. Προσωπικά, στη διάρκεια του παιχνιδιού δεν δίνω σημασία, δεν τις ακούω. Να σου πω την αλήθεια, είμαι συγκεντρωμένος στο παιχνίδι και κοιτάω να κάνω το σωστό. Εμένα δεν μου δημιουργούν πονοκέφαλο. Λέγεται ότι είναι πολύ ενοχλητικές στον κόσμο, αλλά εγώ, όταν είμαι μέσα στο παιχνίδι, δεν τις ακούω. Εκτός παιχνιδιού, έχει τύχει να τις ακούσω. Ο ήχος τους δεν μου θυμίζει κάτι. Είναι το σήμα κατατεθέν της συγκεκριμένης χώρας και οφείλουμε -από τη στιγμή που φιλοξενούμαστε εδώ- να το σεβαστούμε".

Συνήθως δεν μιλάς, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που σου έχουν ασκήσει κατά καιρούς σκληρή κριτική. Αλήθεια, γιατί δεν απαντάς;

"Τι να πω; Δεν νομίζω ότι πρέπει να απαντήσω γιατί δεν μιλάω. Το προτιμώ. Δεν πιστεύω ότι μέσα από τα λόγια θα μπορέσεις να καταφέρεις κάτι. Το θεωρώ ανούσιο. Ποδοσφαιριστές είμαστε, δουλειά μας δεν είναι να μιλάμε συνέχεια στον Τύπο. Δουλειά μας είναι να παίζουμε ποδόσφαιρο, γιατί με αυτό μας έχει μάθει ο κόσμος. Εμείς πρέπει να αποδεικνύουμε μέσα στο γήπεδο, πόσο καλοί ή κακοί είμαστε".

Τι σε "φτιάχνει" και τι σε "χαλάει", μέχρι στιγμής, σε αυτή τη διοργάνωση;

"Με “φτιάχνει” η συγκεκριμένη νίκη της Εθνικής μας ομάδας επί της Νιγηρίας και αυτό που δεν μου αρέσει είναι ότι δεν έχουν, μέχρι στιγμής, μπει -όπως έχουμε δει- πολλά γκολ. Ελπίζω, όμως, ότι τα επόμενα παιχνίδια θα είναι ακόμη καλύτερα".

Πού θα συνεχίσεις την καριέρα σου, στη Σιένα ή κάπου αλλού;

"Δεν ξέρω. Δεν μπορώ πραγματικά να σου απαντήσω, σε αυτό που με ρωτάς αυτή τη στιγμή".

Τι διαφορετικό βρήκες στην Ιταλία;

"Αυτό που με ενδιέφερε με το που πήγα στην Ιταλία ήταν να παίξω, γιατί είχα κάποιους μήνες αποχής από το ποδόσφαιρο, τελευταία που ήμουν στον Παναθηναϊκό. Είχα ανάγκη να αγωνιστώ. Το βρήκα αυτό στην Ιταλία. Βρήκα μια ομάδα που μου έδωσε αυτή τη δυνατότητα. Χάρηκα για τη συμμετοχή μου στο Καμπιονάτο, σε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα και ελπίζω να συνεχίσω εκεί ή κάπου αλλού, όπου το επίπεδο θα είναι πολύ υψηλό".

Αν κατάλαβα καλά, μιλάς πάλι για εξωτερικό...

"Ναι, μάλλον για εξωτερικό".

Δεν υπάρχουν σχόλια: