Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Μήνου: "Πήρε τους καλύτερους ο Ρεχάγκελ"


Ο Αντώνης Μήνου στο Μουντιάλ των ΗΠΑ Ο Αντώνης Μήνου γνωρίζει καλά τι σημαίνει ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς έχει αγωνιστεί στο Μουντιάλ της Αμερικής. Ο παλαίμαχος γκολκίπερ μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Sentra "103,3" για τον αγώνα της Εθνικής με την Αργεντινή, για τον Ρεχάγκελ και το ελληνικό πρωτάθλημα.

Συγκεκριμένα ο Μήνου μίλησε:
Για τη μη παρουσία πολλών Ελλήνων ποδοσφαιριστών στην Super League:
"Το πρόβλημα ξεκινάει από την βάση. Η Β' και Γ' εθνική είναι η βάση για να επενδύσει η Super League και να πάρει έτοιμους ποδοσφαιριστές . Αυτό αναγκάζει τη Super League ν' απευθύνεται σε ξένους ποδοσφαιριστές που είναι αμφιβόλου ποιότητας και χαρακτήρος. Δηλαδή ένας καλός ποδοσφαιριστής για να έρθει στο επίπεδο της Super League θα πρέπει να έχει κάποια προβλήματα. Τραυματισμών, ψυχολογίας και άλλα πράγματα ή να είναι και κάποιας ηλικίας. Και ο καλός ποδοσφαιριστής απευθύνεται σε τρεις τέσσερις καλές ομάδες που συμμετέχουν στην Ευρώπη. Αρα οι ομάδες που θα πάνε να πάρουν κάποιον ξένο δεν έχουν κριτήρια, παρά μόνο να συμπληρώσουν την εντεκάδα τους ή την δεκαεξάδα τους, Αν δεν πάμε στην βάση, δεν μπορούμε να πετύχουμε τίποτα. Πρέπει να μπουν νέα παιδιά ηλικιακά και να παίξουν σε αυτές τις κατηγορίες.

Πήρε τους καλύτερους ο Ρεχάγκελ στο Μουντιάλ που δεν έχει πολλές επιλογές. Δεν δυσκολεύεται να βγάλει την αποστολή για την Εθνική. Είχε μεγαλύτερη γκάμα παλιά ο Ομοσπονδιακός τεχνικός και δυσκολευόταν να κάνει τις επιλογές του. Βέβαια και η νομοθεσία ήταν διαφορετική. Εγώ πρόλαβα τους δύο ξένους. Ήταν επιλογές καλές. Ο περιορισμός φέρνει πάντα καλές επιλογές. Πολύς κόσμος πάει στα γήπεδα για να δει τι γίνεται. Για παράδειγμα η Καβάλα. Ήρθαν κάποιοι ποδοσφαιριστές το καλοκαίρι. Και μέχρι τώρα έχει φύγει το 50-60% από αυτούς. Μέχρι να καταλάβει ο κόσμος τι γίνεται, θα πάει τρεις με τέσσερις φορές στο γήπεδο. Δεν κάνουν ομάδες αυτή την στιγμή."

Για την Εθνική:
"Η Εθνική δεν έχει φίλαθλο που θα την αγαπάει τόσο έντονα όσο την ομάδα του. Αυτό ίσως λίγο είναι το δικό μας πρόβλημα. Αυτό που έχει φέρει πολύ και νέο κόσμο κοντά στην Εθνική, είναι η επιτυχία που πραγματοποίησαν τα παιδιά το 2004. Δεν θα πω ότι το 2004 ήταν μόνο μία καλή παρένθεση. Η Εθνική είχε μια καλή διάρκεια, όλα αυτά τα χρόνια. Και από το 1994 είχε μια καλή παρουσία ανεξάρτητα από αυτά τα προβλήματα που έχουμε και στο πρωτάθλημα μας και με την είσοδο των πολλών ξένων παιχτών. Ο Ρεχάγκελ παίζει με συγκεκριμένες επιλογές. Δεν έχει άλλες επιλογές και δεν αμφισβητείται γι αυτό. Πιστεύω ότι αυτός που βρίσκεται κοντά στην ομάδα έχει την ευθύνη του καταρτισμού της ενδεκάδας. Ο προπονητής κρίνεται μετά το πέρας του τουρνουά ή και του συμβολαίου του".

Για το παιχνίδι με την Αργεντινή:
"Δύσκολο παιχνίδι. Αυτά τα παιδιά ότι και να κάνουν και μόνο που συμμετέχουν στο Μουντιάλ είναι επιτυχία. Αν καταφέρουμε να πάρουμε και κάτι θετικό από αυτό τον αγώνα, σε σχέση και με τα άλλα αποτελέσματα, αυτό θα είναι καλό."

Δεν υπάρχουν σχόλια: