Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Ενδιαφέρον από Μεξικό για τον Κοντρέρας

http://www.contra.gr/images/m/KONTRERAS21-06_m.jpgΕνδιαφέρον από ομάδα του Μεξικού υπάρχει για τον Πάμπλο Κοντρέρας, λένε έγκυρες πληροφορίες. Είναι πολύ πιθανή η μετουσίωση του ενδιαφέροντος σε επίσημη πρόταση προς τον ΠΑΟΚ για την αγορά του 32χρονου Χιλιανού αμυντικού, μόλις ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής η Χιλή και το Μεξικό. ο ενδιαφέρον χρονολογείται εδώ και αρκετές βδομάδες, αλλά το Μουντιάλ «πάγωσε» τις εξελίξεις. Φυσικά η ελάχιστη συμμετοχή του Κοντρέρας στους αγώνες της Εθνικής Χιλής έως τώρα, είναι ανασταλτικός παράγοντας για την κατάθεση μιας επίσημης πρότασης στον ΠΑΟΚ, αλλά και το ύψος του αντιτίμου αυτής.

Εφόσον κατατεθεί τελικά επίσημη πρόταση από τους Μεξικανούς στον ΠΑΟΚ για τον Κοντρέρας, θα αξιολογηθεί από τον Θόδωρο Ζαγοράκη και τους συνεργάτες του, οι οποίοι θα αποφασίσουν ανάλογα με το τι επιτάσσει το συμφέρον της ομάδας.

Θα συνυπολογισθούν όλα τα δεδομένα:

* Η ηλικία του Κοντέρας. Είναι 32 ετών, σε ώριμη ηλικία για αμυντικό, αλλά όχι ελκυστική για πώληση.
* Οι αποδοχές του. Έχει το μεγαλύτερο συμβόλαιο, μαζί με τον Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, με περίπου 600.000 ευρώ ετήσιες αποδοχές.
* Η δύσκολη οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ. Πιθανολογείται ότι θα κλείσει η τρέχουσα λογιστική χρήση με 3 εκατ. ευρώ ζημιές.
* Φυσικά θα παίξει ρόλο και η άποψη του Μάριο Μπερέτα. Δεν είναι τυχαίο ότι κάνει έρευνα αγοράς στη χώρα του για παίκτες στη θέση του στόπερ.

Είναι γνωστό πως ο Ζαγοράκης είναι θιασώτης του αποφθέγματος που λέει πως «όλα πωλούνται και όλα αγοράζονται». Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι μια – συμφέρουσα - πρόταση πώλησης του Κοντρέρας θα ήταν σαφώς αγωνιστική απώλεια με αβέβαιο τον βαθμό αναπλήρωσής της, αλλά θα έδινε συνάμα σημαντικές λύσεις στα οικονομικά προβλήματα της εταιρείας και θα διευκόλυνε τις μεταγραφικές αναζητήσεις για δεξιό μπακ και αριστερό μπακ.

Καλοδεχούμενη θα ήταν μια πρόταση από το εξωτερικό και για τον Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, ο οποίος επίσης έχει ακριβό συμβόλαιο και πιθανότατα τη νέα σεζόν δεν θα κατέχει ρόλο βασικού, μετά την απόκτηση του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, που προορίζεται για φουνταριστός επιθετικός, θέση την οποία προτιμά και ο ίδιος.

Αντίθετα, διάθεση πώλησης από την διοίκηση δεν υπάρχει για τον Αντελίνο Βιερίνια, ο οποίος είναι νέος, εξελίξιμος και κάτι παραπάνω από απαραίτητος στην ομάδα. Μόνο με μια πρόταση πολλών εκατομμυρίων ευρώ θα μπορούσε να συζητηθεί ενδεχόμενη πώληση του Βιερίνια, η οποία, πάντως, με τα μέχρι τώρα δεδομένα συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες.

- Αύξηση παρατηρήθηκε στις πωλήσεις των διαρκείας. Η Δευτέρα (21/6) ήταν η καλύτερη μέρα πώλησης των διαρκείας για τη νέα χρονιά έως σήμερα. Πουλήθηκαν 325 διαρκείας και ο συνολικός αριθμός τους έφτασε τα 3.818.Πηγη contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: