Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Ο Ρόμπεν αποφασίζει


Δεν πονάει πλέον ο Ρόμπεν Ο Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ δήλωσε ότι θα επιτρέψει στον Αριεν Ρόμπεν να αποφασίσει πότε είναι έτοιμος να ενισχύσει την εθνική Ολλανδίας στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής του μεσοεπιθετικού της Μπάγερν Μονάχου στον αγώνα της Πέμπτης με το Καμερούν. "Θα τον αφήσω να πάρει την απόφαση. Ξέρει το σώμα του καλύτερα και θα με ενημερώσει πότε είναι έτοιμος" δήλωσε ο προπονητής των "οράνιε" σε σημερινή συνέντευξη Τύπου και συνέχισε: "Μπορεί να είναι στο επόμενο παιχνίδι ή μπορεί να είναι στη φάση των "νοκ άουτ" αγώνων. Αυτός πρέπει να πάρει την απόφαση."

Ο Ρόμπεν απουσίασε από τα πρώτα δύο παιχνίδια της Ολλανδίας στο Μουντιάλ, καθώς αναρρώνει από τραυματισμό στον φιλικό αγώνα με την Ουγγαρία στις 5 Ιουνίου. Όμως, πήρε κανονικά μέρος σε δύο προπονήσεις στις τελευταίες τρεις ημέρες και ο Φαν Μάρβαϊκ δήλωσε ότι υπάρχει ελπίδα να δώσει το "παρών" στην αναμέτρηση των "οράνιε", οι οποίοι έχουν προκριθεί στους "16", απέναντι στο -αποκλεισμένο- Καμερούν στο Κέιπ Τάουν. Ερωτηθείς, πάντως, αν θα προτιμούσε να δώσει λίγο χρόνο συμμετοχής στον Ρόμπεν στον αγώνα με το Καμερούν ή να τον χρησιμοποιήσει μόνο όταν είναι 100% έτοιμος, ο Φαν Μάρβαϊκ απάντησε: "Θα προτιμούσα να χρησιμοποιηθεί μόνο όταν είναι έτοιμος."

Επίσης, ο προπονητής της εθνικής Ολλανδίας δήλωσε ότι θα επιμείνει στη χρησιμοποίηση του Ρόμπιν Φαν Πέρσι, μολονότι ο επιθετικός της ’ρσεναλ είναι επικριτικός για τις προσωπικές εμφανίσεις του μέχρι στιγμής στο Παγκόσμιο Κύπελλο. "Έπαιξε καλά στα φιλικά με Γκάνα και Ουγγαρία, αλλά δεν είναι ικανοποιημένος με τον εαυτό του ύστερα από δύο ματς εδώ. Όμως, θα βελτιωθεί. Είναι τέτοιου είδους παίκτης, ο οποίος μπορεί να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού ολόκληρης της ομάδας, και νομίζω ότι είναι σημαντικό να συνεχίσει να παίζει, προκειμένου να βρει τη φόρμα του, ύστερα από όλους τους τραυματισμούς του σ΄ αυτή τη σεζόν" κατέληξε ο Ολλανδός ομοσπονδιακός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: