Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

ΠΑΟΚ -Η επίθεση, το νέο «όπλο»

Η επίθεση, το νέο «όπλο»

Πέρυσι η αμυντική λειτουργία της ομάδας, έδειξε με την απαράμιλλη αποτελεσματικότητα της και τα διαδοχικά ρεκόρ που σημείωσε στον τομέα αυτό, πως ήταν το μεγάλο «όπλο» του ΠΑΟΚ στην διαδικασία των αγώνων πρωταθλήματος, και η δύναμη που έκρυβε η προσπάθεια του Δικεφάλου στην διεκδίκηση υψηλών στόχων.
Φέτος τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Όχι πως η άμυνα θα χάσει το σφρίγος και την σιγουριά της, αφού αλλαγές δεν προβλέπεται να συμβούν. Πολύ απλά η επίθεση που αποτέλεσε τον αδύναμο κρίκο σε μια σειρά σημαντικών αγώνων, θα γίνει το καινούργιο «όπλο» της ομάδας στα χέρια του Μάριο Μπερέτα, με την παρουσία του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, που θα λειτουργήσει καταλυτικά στην γραμμή αυτή.
Ο κορυφαίος φορ του ελληνικού πρωταθλήματος, που με τις αποδόσεις του έδωσε τεράστια ώθηση και στον ΠΑΟ αλλά και στην εθνική Ελλάδος, με την παρουσία του θα αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα του ΠΑΟΚ που θα γίνει αναπόφευκτα μια γρήγορη και ιδιαίτερα επικίνδυνη ομάδα.
Με τον Σαλπιγγίδη στην μια πλάγια γραμμή της επίθεσης και τον Βιεϊρίνια στην άλλη, δύο ποδοσφαιρικές «σαΐτες», ο Δικέφαλος θα έχει την δυνατότητα να γίνει τόσο επικίνδυνος και αιχμηρός, ώστε κανείς αντίπαλος του να μην κοιμάται επαναπαυμένος.
Ωστόσο, για τον Μάριο Μπερέτα απαιτείται πλούσια και κοπιαστική δουλειά για να προσαρμοστεί τόσο ο ίδιος ο Ιταλός κόουτς στην ομάδα, αλλά και ο Μακεδόνας επιθετικός που όμως από την πλευρά του θα χρειαστεί μικρότερο διάστημα προσαρμογής στις συνθήκες της ομάδας.
Το παζλ της επίθεσης μπορεί να έχει γνωστά τα δυο άκρα της τριάδας αυτής, όμως οι συσχετισμοί θα αναπτυχθούν στην πορεία της προετοιμασίας και σε συνδυασμό με τις προσθήκες που είναι δυνατόν να γίνουν.
Με την παρουσία του Ζλάταν Μουσλίμοβιτς στο κέντρο της επίθεσης η ομάδα θα έχει πιο δυνατή και αποφασιστική επίθεση.
Με την προσθήκη του Λούσιο Φιλομένο η επιθετική γραμμή αποκτά ποιότητα και στυλ.
Με την παρουσία του Θανάση Παπάζογλου, κερδίζει σε ενθουσιασμό και διάθεση.
Αν σ’ αυτούς προσθέσουμε και έναν ενδεχομένως επιθετικό ποιότητας (αντί του «Μούσλι», αν αυτός παραχωρηθεί), τότε ο ΠΑΟΚ μπορεί να γίνει το φόβητρο για την κάθε αντίπαλη άμυνα ακόμα και των ευρωπαϊκών ομάδων που θα κληθεί να βρει στον δρόμο του προς το Τσάμπιονς Λιγκ.
Επίθεση μίας ομάδας όμως δεν είναι οι καθαρόαιμοι επιθετικοί. Υπάρχουν και οι μέσοι που δίνουν τροφή στην επιθετική πρωτοβουλία και ο ΠΑΟΚ έχει τέτοιους παίκτες, όπως ο Βλάνταν Ιβιτς που είναι σε απόλυτα καλή κατάσταση έτοιμος να μοιράσει πολύτιμες υπηρεσίες στους συμπαίκτες του, παίζοντας πίσω από το φορ. Άλλωστε την περασμένη σεζόν ήταν ο πρώτος σκόρερ του Δικεφάλου.
Όλα αυτά όμως λίαν προσεχώς με τον ΠΑΟΚ να ετοιμάζεται να χτυπήσει δυνατά την πόρτα της Ευρώπης. Πηγη Μετροσπορ

Δεν υπάρχουν σχόλια: