Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Χιλή-Ελβετία 1-0

http://www.sport24.gr/ast/cov/hi/hile_2010_6_21_17_45_32_b.jpgΜε γκολ του Μαρκ Γκονσάλες στο 75ο λεπτό, η Χιλή επικράτησε 1-0 της Ελβετίας και βρίσκεται στην κορυφή του 8ου ομίλου με δύο νίκες σε ισάριθμα ματς.Ο αγώνας

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε να προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο στους φιλάθλους που βρέθηκαν στο Πορτ Ελίζαμπεθ. Αυτό που ξεχώρισε ήταν τα σκληρά μαρκαρίσματα και οι κάρτες, που δεν σταμάτησε να βγάζει από το τσεπάκι του ο Σαουδάραβας διαιτητής.

Η πρώτη αξιόλογη φάση σημειώθηκε στο 10ο λεπτό για τους Νοτιοαμερικάνους, με τον Βιδάλ να σουτάρει από αριστερά και τον Μπενάλιο να αποκρούει. Στην εξέλιξη της φάσης, ο τερματοφύλακας της Ελβετίας χρειάστηκε να επέμβει και δεύτερη φορά, σε σουτ που επιχείρησε από τον άξονα ο Καρμόνα.

Η πιο σημαντική φάση του πρώτου μέρους έγινε στο 31ο λεπτό, όταν ο Μπεχράμι, βρισκόμενος υπό την πίεση του Βιδάλ, τον χτύπησε με τον αγκώνα, στην προσπάθειά του να τον "ξεφορτωθεί". Ο Αλ Γκαμντί αντιλήφθηκε την ενέργεια του Ελβετού μέσου και τον απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Από εκεί και πέρα, έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα, η Χιλή πίεσε και στο 40' βρέθηκε κοντά στο 1-0, αλλά το σουτ του Σάντσες μέσα από την περιοχή κατέληξε στην αγκαλιά του Μπενάλιο, που είχε πάρει σωστή θέση.

Βλέποντας την ομάδα του να αντιμετωπίζει πρόβλημα, ο Χίτσφελντ αποφάσισε να καλύψει το κενό του Μπεχράμι με τον Μπαρνέτα, περνώντας τον στον αγώνα στο 42ο λεπτό αντί του ανέτοιμου αρχηγού, Αλεξάντερ Φράι.

Χιλή (Μπιέλσα): Μπράβο, Ίσλα, Μεδέλ, Πόνσε, Χάρα, Βιδάλ (46' Γκονσάλες), Καρμόνα, Φερνάντες (65' Παρέδες), Σάντσες, Μποσεζούρ, Σουάσο (46' Βαλδίβια)

Ελβετία (Χίτσφελντ): Μπενάλιο, Λιχτστάινερ, Φον Μπέργκεν, Γκριχτίνγκ, Τζίγκλερ, Μπεχράμι, Ινλέρ, Χούγκελ, Φερνάντες (77' Μπουνιάκου), Φράι (42' Μπαρνέτα), Νκουφό (68' Ντερντιγιόκ)

Κίτρινες κάρτες: Σουάσο, Καρμόνα, Πόνσε, Φερνάντες, Μεδέλ, Βαλδίβια - Νκουφό, Μπαρνέτα, Ινλέρ

Κόκκινη κάρτα: Μπεχράμι

Διαιτητής: Χαλίλ Αλ Γκαμντί (Σαουδική Αραβία)

Βοηθοί: Χασάν Καμρανιφάρ (Ιράν), Σαλέχ Αλ Μαρζουκί (ΗΑΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: