Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Αποθέωση στο "Μακεδονία"

http://www.sport24.gr/ast/cov/pa/paoka_2010_5_12_22_33_57_b.jpgΌλοι οι δρόμοι οδηγούν στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" από τη στιγμή που ο κ. Δαλούκας σφύριξε τη λήξη της αναμέτρησης στο "Καραϊσκάκης".Ο ΠΑΟΚ, με γκολ του Ίβιτς, νίκησε με 1-0 τον Ολυμπιακό και εξασφάλισε μετά από έξι χρόνια τη συμμετοχή του στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η αποστολή του "δικεφάλου" αναμένεται σε λίγα λεπτά στο "Μακεδονία", όπου βρίσκονται ήδη περίπου 5.000 φίλοι της ομάδας, που τραγουδούν συνθήματα για το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και κατά του Ολυμπιακού. Μάλιστα, εδώ και μία ώρα έχει φρακάρει ο περιφερειακός που οδηγεί στο αεροδρόμιο, καθώς έχουν μεταβεί εκεί και φίλοι του ΠΑΟΚ από τις γύρω πόλεις, πέραν της Θεσσαλονίκης.

Η νύχτα αναμένεται να είναι μεγάλη για τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, ενώ το πάρτι για τη σπουδαία πρόκριση θα κρατήσει αρκετές ημέρες. Ακόμα δεν είναι γνωστό αν η αποστολή του "δικεφάλου" θα πάει στην Τούμπα.

Η αποστολή του ΠΑΟΚ συνάντησε φίλους της ομάδας και στο "Ελευθέριος Βενιζέλος", οι οποίοι μίλησαν στον πρόεδρο της ομάδας, Θοδωρή Ζαγοράκη, λέγοντάς του: "Πρόεδρε, συνέχισε δυνατά. Είμαστε μαζί σου", ενώ αποθεώθηκε ιδιαιτέρως ο Πάμπλο Γκαρσία.

Κούπερ:«Να δούμε πως θα βρούμε εξηγήσεις»

Κούπερ: «Εγγυώμαι ότι η ομάδα προσπαθεί»

Αν και πικραμένος ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ από το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα ανάμεσα στον Άρη και την ΑΕΚ, τόνισε πως είναι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του. «Να δούμε πως θα βρούμε εξηγήσεις» είπε αρχικά ο κ. Κούπερ και συνέχισε: «Ξεκινήσαμε το παιχνίδι με πολλές δυσκολίες, με τιμωρημένους ποδοσφαιριστές και τραυματίες. Παίξαμε με έναν ποδοσφαιριστή, τον Κουλουχέρη, να παίζει μπακ, που δεν ξέρει να παίζει. Πιστεύω όμως ότι η ομάδα μου έκανε κατάθεση ψυχής στο γήπεδο. Δεν έχουμε κάτι να καταλογίσουμε στους παίκτες. Αν έπρεπε να υπάρχει νικητής, αυτός έπρεπε να ήταν ο Άρης. Από εκεί και πέρα όμως όταν είσαι σε ένα σημείο που υπάρχει αρκετός αρνητικός, παρά την μεγάλη προσπάθεια, καθώς οι παίκτες σήκωσαν κεφάλι, έρχεται αυτό το αποτέλεσμα που μας πονάει πολύ γιατί θέλαμε να δώσουμε χαρά στους οπαδούς μας. Συν το γεγονός ότι μπαίναμε πάλι στην μάχη με αυτή τη νίκη. Τρίτον η ομάδα μου θα είχε ανακτήσει το πνεύμα της και θα μπορούσε να χτίσει πάλι από την αρχή και να διατηρήσει αυτή την αγωνιστική ταυτότητα για την οποία έχουμε μιλήσει τόσες φορές. Δυστυχώς μείναμε στην ουσία με άδεια χέρια. Προπάντων, δεν υπάρχει πλέον μεγάλη αισιοδοξία γιατί έχουμε μείνει αρκετά πίσω. Καταλαβαίνετε ότι πλέον το να αντιδράσεις είναι πολύ δύσκολο παρότι εμείς πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι και να προετοιμαστούμε για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Η μοναδική γλυκιά γεύση που μπορώ να διατηρήσω είναι ότι η ομάδα τα έδωσε όλα. Το μόνο που χρειαζόταν ήταν να αντέξει 25 δευτερόλεπτα παραπάνω. Δυστυχώς δεν μπορώ να μιλήσω για τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, από την στιγμή που ισοφαριστήκαμε. Η ομάδα μου όμως έπαιξε πολύ καλά, η αντίπαλη ομάδα δεν είχε σχεδόν καμία ευκαιρία. Παίξαμε καλά, βγάλαμε αντεπιθέσεις, όμως δυστυχώς δεν μας βγήκε και λυπάμαι. Ο κόσμος μας ήταν πάλι εδώ για να μας στηρίξει. Ζητάει πράγματα που δυστυχώς σήμερα δεν μπορέσαμε να τους τα δώσουμε. Όμως ήταν ολοφάνερο ότι η ομάδα τα άφησε όλα στον αγωνιστικό χώρο».

Για τον αρνητισμό για τον οποίο μίλησε ο κ. Κούπερ διευκρίνισε: «Όταν μιλάμε για αρνητισμό μιλάμε για το πεσμένο ηθικό της ομάδας. Όταν προέρχεσαι από δύο συνεχόμενες ήττες, δεν είσαι καλά. Η δική μου ομάδα προσπάθησε όμως πολύ. Με παρένθεση το παιχνίδι της Τούμπας, θεωρώ ότι η δική μου ομάδα προσπάθησε πολύ σε όλα τα παιχνίδια. Μετά από δύο ήττες όμως είναι δύσκολο να αντιδράσεις. Μίλησα για αρνητισμό γιατί υπήρχε στην Αθήνα ένα καλό παιχνίδι όπου κάναμε έξι καταστροφικά λεπτά και χάνουμε το αποτέλεσμα. Σήμερα τι να πω; Για 25 δευτερόλεπτα; Είναι θέμα ατυχίας. Γι΄ αυτό μιλάω για αρνητισμό. Η αντίδραση της δικής μου ομάδας ήταν πολύ σωστή. Το παιχνίδι είχε σχεδόν τελειώσει…».

Για το τι δεν πήγε καλά στην τελευταία φάση εξήγησε: «Είναι πάρα πολύ δύσκολο να το εξηγήσεις. Ειδικά όταν παίζεις σε όλο το ματς με τόσο μεγάλη οργάνωση. Ξαφνικά γίνονται πολλά λάθη σε μία τελευταία φάση. Αυτά όμως γίνονται στο ποδόσφαιρο. Δεν μπορείς να προβλέψεις αυτό που μπορεί να συμβεί».

Για το αν ανησυχεί μετά τα τελευταία αποτελέσματα επισήμανε: «αν η δική μου ομάδα δεν τα είχε δώσει όλα, τότε θα έλεγα ότι ανησυχώ. Όμως η ομάδα μου βγήκε κενή σήμερα από τον αγωνιστικό χώρο. Έπαιξαν παίκτες που δεν είχαν πολλά αγωνιστικά λεπτά και ανταποκρίθηκαν σε ρόλους που δεν ήξεραν. Έκαναν ότι μπορούσαν. Τώρα θα προσπαθήσουμε στα επόμενα δύο παιχνίδια».

Για την εμπιστοσύνη που απολαμβάνει από τον κόσμο του Άρη, που του το δείχνει σε κάθε στιγμή, ο Έκτορ Κούπερ τόνισε: «Αναμφίβολα είναι κάτι που βοηθάει όμως η εικόνα που θέλω να έχει η ομάδα είναι ότι προσπαθεί. Δεν θέλω ποτέ να δείξουμε ότι ρίξαμε λευκή πετσέτα. Στο τέλος του πρωταθλήματος καταφέραμε αρκετά πράγματα. Δυστυχώς μετά ήρθε η απώλεια του κυπέλλου και κάποια αρνητικά αποτελέσματα όπως με τον ΠΑΟΚ. Εγώ εγγυούμαι όμως ότι η ομάδα προσπαθεί. Να μείνει ήρεμος ο κόσμος. Θα προσπαθήσουμε να επιστρέψουμε στις νίκες. Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να φτιάξουμε και να βελτιώσουμε το καλοκαίρι. Εγγυούμαι όμως προσωπικά ότι η ομάδα θα προσπαθεί πάντα για το καλύτερο».

Για την παρουσία του Ντέιλι, ο τεχνικός του Άρη δήλωσε πως: «είμαι ικανοποιημένος από αυτόν. Θα ήταν καλύτερο να έπαιρνε την ευκαιρία του σε άλλες συνθήκες όμως δούλευε πολύ καλά».

Για τα παράπονα που ακούγονται κατά καιρούς από την εξέδρα για τους ποδοσφαιριστές, όπως π.χ. ο Τόνι Κάλβο, απάντησε: «Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπίστεί. Αυτό που χρειάζεται όμως είναι η ηρεμία και να διορθώσουμε τα προβλήματα την κατάλληλη στιγμή. Αυτό που θέλω να πω στον κόσμο και όχι σαν συμβουλή, γιατί εγώ δεν δίνω συμβουλές, είναι ότι περιμένουμε να τελειώσει η χρονιά για να αξιολογήσουμε τους ποδοσφαιριστές μας και να δούμε πως θα αντιδράσουμε. Ο εκάστωτε προπονητής είναι όμως ο αρχηγός της ομάδας που διαχειρίζεται τα πάντα. Μου αρέσει να μιλάω γενικά και όχι συγκεκριμένα για παίκτες. Δεν είναι για παράδειγμα μόνο ευθύνη του Τόνι Κάλβο αν κερδίζουμε ή αν χάνουμε. Είναι ομαδική δουλειά. Να τελειώσουμε λοιπόν καλά την χρονιά και έπειτα να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις, αξιολογώντας όλους τους ποδοσφαιριστές και ότι έκανε η ομάδα την φετινή χρονιά».

ΒΟΛΕΙ: Ματαιώθηκε ο τέταρτος τελικός

Δεν θα διεξαχθεί σήμερα ο τέταρτος τελικός του πρωταθλήματος βόλει ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, μετά από απόφαση της αστυνομίας. Το γήπεδο σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση είχε περισσότερους φιλάθλους απ΄ όσο προβλεπόταν και δεν υπήρχε η ανάλογη αστυνομική δύναμη για να προστατεύσει τον κόσμο και τις ομάδες.

Σάντος: «Ο ΠΑΟΚ είναι πάλι στην ελίτ…»

Σάντος: «Ο ΠΑΟΚ είναι πάλι στην ελίτ…»

Ο Φερνάντο Σάντος μετά το τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό τόνισε: «Ήταν μία νίκη για την οποία παλέψαμε πολύ. Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, κάτι που είναι φυσιολογικό αφού ήθελε μόνο τη νίκη, ενώ εμάς μας βόλευαν και δύο αποτελέσματα. Προσπαθήσαμε να έχουμε καλη αμυντική λειτουργία για να εκμεταλλευτούμε τις αντεπιθέσεις. Θεωρώ ότι αμυντικά πήγαμε πολύ καλά. Οι ποδοσφαιριστές μου έδειξαν πολύ μεγάλο πάθος, έτρεξαν πολύ και κυνήγησαν μέχρι τελος. Είχαμε και μία σημαντική δόση τύχης αφού καταφέραμε να κάνουμε γκολ την ευκαιρία που μας δόθηκε. Όλα αυτά προήλθαν από μία καλή συλλογική προσπάθεια στο αμυντικό κυρίως κομμάτι. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε όσο μπορούσε. Άνοιξε το παιχνίδι, έψαξε εναλλακτικές επιλογές και λύσεις αλλά δεν ήταν κι εύκολο γι΄ αυτόν. Πέρα από την ξεκάθαρη ευκαιρία με το δοκάρι στο πρώτο ημίχρονο και μία φάση με τον Μήτρογλου στο τέλος, παρόλο που είχε κατοχή μπάλας, δεν δημιούργησε ξεκάθαρη ευκαιρία για γκολ. Τα αποτελέσματα είναι αυτά που μένουν. Εμείς πετύχαμε γκολ, δεν δεχθήκαμε και κερδίσαμε».

Για την επιλογή του να ξεκινήσει τον Φιλομένο είπε: «Δεν ξέρω αν ήταν έκπληξη. Χρειαζόμασταν έναν παίκτη κινητικό μπροστά που να μην χάνει εύκολα την μπάλα. Ο Φιλομένο θεωρώ ότι σε αυτό τον τομέα έχει περισσότερα προτερήματα σε σχέση με τον Μουσλίμοβιτς. Θέλαμε παίκτες μπροστά που να μην χάνουν εύκολα την μπάλα και να έχουν βοήθειες από τον Σορλέν και τον Βιεϊρίνια».

Για το αν νιώθει δικαιωμένος μετά το αποτέλεσμα αυτό: «Δεν χρειαζόμουν αυτό το παιχνίδι για να αισθανθώ δικαιωμένος. Ότι είχαμε συζητήσει με τον πρόεδρο όταν είχαμε βρεθεί στο Μόναχο επιτεύχτηκε πλήρως. Προσπαθήσαμε με πολύ δουλειά να τοποθετήσουμε τον ΠΑΟΚ στην ελίτ του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στις καλύτερες τρεις ομάδες. Σήμερα είμαστε μία ομάδα που χαίρει σεβασμού όλης της Ελλάδας και είναι ξεκάθαρο αυτό».

Για την επόμενη μέρα και για την πιθανή ενίσχυση του ΠΑΟΚ το καλοκαίρι τόνισε: «Μαθηματικά δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμη. Σίγουρα πιστεύουμε ότι θα κατακτήσουμε την θέση αυτή κι αν γίνει αυτό θεωρώ ότι η ομάδα θα χρειαστεί τρεις με τέσσερις δυνατές προσθήκες. Όμως μένουν ακόμη δύο παιχνίδια. Θα δούμε από εκεί και πέρα».

Επέβαλε σιωπή!

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_HKNEPdp1nK.jpgΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΟΣΦΠ. ΚΑΤΑΝΟΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ: «ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΑ ΑΚΡΑ». ΥΠ' ΑΤΜΟΝ Ο ΜΠΑΝΤΟΒΙΤΣ.-Τα επεισόδια στο φινάλε του αγώνα με τον ΠΑΟΚ προκάλεσαν τον έντονο προβληματισμό της διοίκησης του Ολυμπιακού.

Οι άνθρωποι των «ερυθρολεύκων» έσπευσαν να καταδικάσουν τα όσα έγιναν στο Καραϊσκάκη, αν και όπως τόνιζαν καταλαβαίνουν σε μεγάλο βαθμό την αγανάκτηση του κόσμου για την εικόνα της ομάδας.

«Καταλαβαίνουμε τον κόσμο για αυτό βλέπει και είναι λογικό να αντιδρά, όμως, δεν γίνεται να φτάνουν κάποιοι στα άκρα. Καταδικάζουμε τα επεισόδια και τις ζημιές στο γήπεδο», ανέφεραν στελέχη της πειραϊκής ΠΑΕ, ενώ για την επόμενη μέρα στο λιμάνι, έλεγαν:

«Αυτή η διοίκηση που έφερε τον Ολυμπιακό στην κορυφή, θα κάνει ότι είναι απαραίτητο για να τον ξαναφέρει εκεί που είναι η θέση του».

Απαγόρευση δηλώσεων

Το κλίμα πάντως, είναι ιδιαίτερα βαρύ και μετά την απώλεια της πρώτης θέσης στα πλέι οφ.

Ήδη η διοίκηση απαγόρευσε στους ποδοσφαιριστές να κάνουν δηλώσεις. Ο Μπάντοβιτς έθεσε ευατόν στη διάθεση του Κόκκαλη και πρέπει να θεωρείται βέβαιο πια πως δεν θα είναι στον πάγκο τη νέα σεζόν.

Οι επόμενες μέρες είναι καθοριστικές και δεν αποκλείεται να επισπευσθούν οι διαδικασίες, κυρίως στο θέμα του νέου προπονητή.

Τρεις μήνες εκτός ο Μίκολι

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_HFKn1LRPRU.jpgΆδοξα λήγει για τον Φαμπρίτσιο Μίκολι, η φετινή εκπληκτική χρονιά που είχε με την Παλέρμο στην Serie A.Οι Σικελοί θα δοκιμάσουν να εξαντλήσουν τις πιθανότητες εξόδου τους στο Τσάμπιονς Λιγκ, την Κυριακή στο Μπέργκαμο απέναντι στην Αταλάντα, δίχως τον πρώτο σκόρερ τους στο φετινό πρωτάθλημα με 19 γκολ. Ο έμπειρος Ιταλός επιθετικός τραυματίστηκε στο μεγάλο παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής με την Σαμπντόρια και θα μείνει εκτός δράσης για τρεις μήνες.

Μάλιστα ο ίδιος ο Μίκολι δήλωσε ανακουφισμένος από την τροπή που πήραν τα πράγματα αφού αρχικά εκτιμήθηκε πως είχαν «πειραχθεί» οι σύνδεσμοι στο δεξί του γόνατο. «Είμαι ανακουφισμένος. Για να είμαι ειλικρινής, φοβήθηκα πως θα ήταν χειρότερα και πως ο τραυματισμός μου θα ήταν πολύ πιο σοβαρός», ανέφερε στην Gazzetta dello Sport, ο τρίτος σκόρερ της φετινής Serie A.

Ίβιτς: «Θα το θυμάμαι για πολλά χρόνια».

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_v7Cew22gYP.jpgΟ Βλάνταν Ίβιτς δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη. Ο «χρυσός» σκόρερ του «Δικεφάλου» τόνισε ότι αυτός και οι συμπάικτες του είναι υπερήφανοι για αυτή την επιτυχία και έδωσε την υπόσχεση ότι θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους στα εναπομείναντα ματς, ώτσε ο ΠΑΟΚ να πάρει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

«Έχουμε καταφέρει να πετύχουμε σπουδαία πράγματα φέτος. Πιστεύω ότι θα αισθανθούμε περήφανοι τόσο εμείς όσο και ο κόσμος του ΠΑΟΚ αν τελικά βγούμε δεύτεροι στο πρωτάθλημα. Φέτος έτυχε να είμαι εγώ πρώτος σκόρερ όμως όλη η ομάδα κάνει πολύ δουλειά. Θα κάνουμε ότι καλύτερο γίνεται και στα επόμενα ματς» τόνισε αρχικά ο Βλάνταν Ίβιτς.

«Είχα πρόβλημα από την αρχή του παιχνιδιού λόγω και της ίωσης που με ταλαιπώρησε όμως στην συνέχεια κατάφερα και ανέβηκα και εγώ και τα υπόλοιπα παιδιά και πήραμε την νίκη», συμπλήρωσε.

Όσον αφορά το γκολ που πέτυχε επισήμανε: «Αυτό το γκολ σίγουρα είναι ένα από τα πιο σημαντικά και θα του θυμάμαι σίγουρα για πολλά χρόνια».

Καταλήγοντας ζήτησε συγγνώμη για την άσχημη ενέργειά του μετά το τέλος του παιχνιδιού: «Μου έριξαν στην φυσούνα ένα μπουκάλι και εγώ απάντησα, ρίχνοντας επίσης ένα μπουκάλι που είχα στο χέρι μου. Ήταν λάθος από μένα, ζητώ συγνώμη δεν έπρεπε να γίνει αλλά εκείνη την στιγμή δεν μπορούσα να κρατηθώ».

Σοκ στο φινάλε για Άρη 1-1 με την ΑΕΚ

Σοκ στο φινάλε για Άρη 1-1 με την ΑΕΚ

Ο Άρης στάθηκε άτυχος κόντρα στην ΑΕΚ, αφού δέχθηκε το γκολ της ισοφάρισης στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Σε αναμέτρηση που διεξήχθη στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκα, οι «κίτρινοι» προηγήθηκαν στο 47΄με τον Πρίττα, αλλά ο Λεονάρντο στο 93΄διαμόρφωσε το τελικό 1-1. Ο Άρης έχει πλέον 4 βαθμούς, δύο λιγότερους και από την ΑΕΚ και τρεις από τον Ολυμπιακό.

Οι συνθέσεις:
ΑΡΗΣ: Σηφάκης, Κουλουχέρης, Αράνο, Γκιάρο, Νασούτι, Φερνάντες, Πρίττας, Χαβίτο, Αντού (76΄Ναφτί), Κόκε (66΄Αραβίδης), Τζόνσον (41΄Ντέιλι)
ΑΕΚ: Αραμπατζής, Αραούχο, Λαγός, Μανωλάς, Μαϊστόροβιτς, Γκέντσογλου (55΄Λεονάρντο), Μάκος (80΄Γκερέιρο), Μαντούκα, Σκόκο, Μπλάνκο (63΄Νέμεθ), Τζεμπούρ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τάσος Κάκος (Κέρκυρας)

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

16΄Δυνατό σουτ του Αραούχο από μεγάλη απόσταση, η μπάλα περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σηφάκη
Χωρίς τη μεγάλη φάση, ολοκληρώθηκε το πρώτο, μέτριο μέρος στο «Κλεάνθης Βικελίδης».
ΗΜΙΧΡΟΝΟ 0-0
47΄Ο Άρης ύστερα από φάση διαρκείας στα καρέ της ΑΕΚ, ανοίγει το σκορ με κοντινή προβολή του Πρίττα.
48΄Κίτρινη κάρτα στο Μάκο
53΄Σουτ του Χαβίτο έξω από την περιοχή, η μπάλα φεύγει άουτ
56΄Κίτρινη κάρτα στον Κουλουχέρη
64΄Κόρνερ ο Αντού κεφαλιά ο Νασούτι μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων
70΄Κίτρινη κάρτα στον Αραούχο
90΄Σουτ του Αράνο έξω από την περιοχή, η μπάλα λίγο άουτ
93΄Μετά από μια αδράνεια στην άμυνα του Άρη, ο Λεονάρντο από κοντά έκανε το 1-1
ΤΕΛΙΚΟ 1-1

Βιεϊρά εναντίον Ντομενέκ!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/02caba4603ec8fc52535564ad5bcaf77_L.jpg?943912800?943912800?943912800Ο Πατρίκ Βιεϊρά θα δει το Μουντιάλ από το σπίτι του καθώς ο Ντομενέκ τον άφησε εκτός 30άδας, με τον άσο της Σίτι να πετάει τα βέλη του για τον τρόπο που επέλεξε ο ομοσπονδιακός τεχνικός να τον ενημερώσει.Ο Ντομενέκ επέλεξε να γίνει ο μόνος προπονητής που ανακοίνωσε, όχι την 23άδα, αλλά την προεπιλογή της Γαλλίας, μέσω της τηλεόρασης και στους 30 δεν βρίσκεται ο Βιεϊρά. Ο έμπειρος χαφ δεν είχε πρόβλημα με την αγωνιστική επιλογή του προπονητή της Εθνικής, αλλά με τον τρόπο που έμαθε τον αποκλεισμό του!

«Από την στιγμή που ο ομοσπονδιακός τεχνικός είχε αγωνιστικά κριτήρια, δέχομαι την απόφασή του χωρίς προβλήματα. Αλλά, δεν με πήρε ούτε ένα τηλέφωνο εδώ και έξι μήνες παρότι είχα καλή σχέση μαζί του, ακόμα και όταν αυτός δεχόταν κριτική. Αν λάβουμε υπόψιν τις συμμετοχές μου και όλα τα χρόνια μου στην Εθνική, θα περίμενα περισσότερη ειλικρίνεια και ευθύτητα», δήλωσε αρχικά ο Βιεϊρά και στη συνέχεια τόνισε πως διέκρινε έλλειψη επιπέδου από τον Ντομενέκ.

«Θα προτιμούσα να μου πει "Δεν είσαι στο σωστό επίπεδο πια. Υπάρχουν καλύτεροι και πιο νέοι παίκτες από σένα”. Αυτό μου είπε και ο Μουρίνιο στην Ίντερ και το δέχτηκα. Δυστυχώς, διέκρινα μέσα από την τηλεόραση πως είχε έλλειψη επιπέδου και αυτό με επηρεάζει περισσότερο. Αλλά αυτό δεν γίνεται να διαγράψει όλα αυτά τα υπέροχα χρόνια που πέρασε με την ομάδα».

Τέλος, ο Βιεϊρά αναφέρθηκε στο τέλος της καριέρας του λέγοντας πως αυτό δεν έχει έρθει ακόμα: «Δεν πρόκειται να σταματήσω. Συνεχίζω απλά γύρισα σελίδα στην Εθνική», ήταν τα λόγια του Βιεϊρά που συμμετείχε σε έξι σερί διοργανώσεις με την Γαλλία (από το 1998 ως και το 2008), κατακτώντας ένα Μουντιάλ και ένα Euro.

Ξύλο στην εξέδρα και στη φυσούνα


Ο Ιβιτς επιστρέφει το μπουκάλι στην εξέδρα Ενταση δημιουργήθηκε μετά το τελευταίο σφύριγμα του Γιώργου Δαλούκα. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγύρισαν τη νίκη, κάτι που δεν άρεσε στους φιλάθλους του Ολυμπιακού που άρχισαν να πετούν μπουκαλάκια. Ο Ιβιτς εκνευρισμένος φεύγοντας για τα αποδυτήρια πήρε ένα και το πέταξε πίσω στην εξέδρα.

Η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει στη φυσούνα με τον Πάμπλο Γκαρσία και τον Ντουντού να είναι οι παίκτες που πρωταγωνίστησαν σε έναν καβγά που είχε διήρκησε για αρκετή ώρα. Την ίδια ώρα στις εξέδρες γινόταν μάχη ανάμεσα σε οπαδούς του Ολυμπιακού και αστυνομικές δυνάμεις. Μάλιστα οι "ερυθρόλευκοι" οδήγησαν σε φυγή τα ΜΑΤ, τα οποία χρειάστηκε να κάνουν χρήση δακρυγόνων.

Επεισόδια δημιουργήθηκαν και στον περιβάλλοντα χώρο του Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Βιτόλο: «Επιβράβευση των κόπων μας»

Ο Βίκτορ Βιτόλο μετά το τέλος του αγώνα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ τόνισε: «Ήταν μία δίκαιη νίκη αφού προσπαθήσαμε πολύ και πήραμε ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα. Δουλέψαμε πολύ σκληρά, αντιμετωπίσαμε δύσκολες καταστάσεις, δείξαμε ότι είμαστε μία οικογένεια και μία πιθανή πρώτη θέση θα είναι μία επιβράβευση των κόπων μας».

Για την δική του παρουσία στην ομάδα τόνισε: «Προσωπικά είμαι ικανοποιημένος από την απόδοση μου στα παιχνίδια που αγωνίστηκα και ήταν η συντριπτική πλειοψηφία. Είμαι ικανοποιημένος το πως κύλησε αυτή η πρώτη σεζόν μου στον ΠΑΟΚ. Όμως πάνω από την προσωπική μου ικανοποίηση βρίσκεται η ομάδα που καταφέρνει κάτι ιστορικό. Κατάφερε και υποσκέλισε παραδοσιακές δυνάμεις και πιθανότατα να πάρει την πρώτη θέση των play-off».

Αμφίβολος ο Τέρι για τον τελικό του Κυπέλλου


Ο Τζον Τέρι πανηγυρίζει Ο Τζον Τέρι ενδέχεται να απουσιάσει από τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας που θα γίνει το Σάββατο στο Γουέμπλεϊ. Ο αρχηγός της Τσέλσι, τραυματίστηκε στο μετατάρσιο κατά τη διάρκεια της σημερινή προπόνησης, από την οποία αποχώρησε προκειμένου να μεταβεί στο νοσοκομείο για περαιτέρω διερεύνση του προβλήματος. Στον Τέρι τοποθετήθηκε προστατευτικός νάρθηκας, τον οποίο θα διατηρήσει ή θα απομακρύνει ανάλογα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

«Ο Τζον Τέρι δέχθηκε χτύπημα στο δεξί πόδι κατά τη διάρκεια της προπόνησης και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Αύριο, αναλόγως με τα αποτελέσματα των εξετάσεων, θα είμαστε σε θέση να ξέρουμε αν θα παίξει στον τελικό με την Πόρτσμουθ», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση των «μπλε» στο επίσημο site.

Απογοητευμένος ο Φαν Νίστελροϊ


Ο Ρουντ φαν Νιστελρόι πανηγυρίζει ένα γκολ του Γνώριζε εκ των προτέρων ότι οι πιθανότητες συμμετοχής του στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο με την εθνική Ολλανδίας ήταν περιορισμένες. Ωστόσο, ακόμα κι έτσι, ο Ρουντ Φαν Νίστελροϊ εξέφρασε την απογοήτευσή του για τη μη κλήση του από τον προπονητή των "οράνιε" Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ.

«Ηξερα ήδη από συζητήσεις που έκανα με τον Φαν Μάρβαϊκ τις προηγούμενες εβδομάδες, ότι η συμμετοχή μου στην εθνική ομάδα για το Μουντιάλ συγκέντρωνε ελάχιστες πιθανότητες», δήλωσε ο Ολλανδός επιθετικός του Αμβούργου. «Προσωπικά πάντως, πιστεύω ότι υπήρχαν ορισμένοι καλοί λόγοι για να με καλέσει. Εχω βελτιωθεί από πλευράς φυσικής κατάστασης, πήγα καλά με το Αμβούργο και ήμουν έτοιμος να κάνω μία καλή προετοιμασία για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ελπιζα πολύ σε αυτή την κλήση, αλλά, δυστυχώς, ο προπονητής έχει άλλη άποψη. Εγώ μπορώ να πω ή να φωνάζω ότι θέλω, αλλά εκείνος είναι που παίρνει τις αποφάσεις», συμπλήρωσε.

Προσεχώς καλύτερα ο Φέρντιναντ


Ετοιμος ο Ρίο Φέρντιναντ Την ευχή να είναι καλύτερα του χρόνου εξέφρασε ο Ρίο Φέρντιναντ. Ο αμυντικός της Μάντσεστερ, που ταλαιπωρήθηκε από διάφορα προβλήματα φέτος, δήλωσε ότι επιθυμεί να τον αφήσουν ήσυχο οι τραυματισμοί που ήταν η αιτία της περιορισμένης συμμετοχής του στην ενδεκάδα της Γιουνάιτεντ.

«Ηταν απογοητευτική χρονιά για μένα, με ένα διαρκές σταμάτα-ξεκίνα όλη τη σεζόν», σχολίασε στην επίσημη ιστοσελίδα της Μάντσεστερ ο 31χρονος άσος, που είχε μόλις 12 συμμετοχές στην αρχική ενδεκάδα της ομάδας του, αλλά θα είναι παρών στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής. «Δεν είναι αυτός ο τρόπος που θέλεις να εξελιχθούν τα πράγματα. Δεν είχα σοβαρούς τραυματισμούς ποτέ πριν από αυτούς τους τελευταίους 18 μήνες. Είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να το αντιμετωπίσω. Υπάρχουν διάφορες δύσκολες καταστάσεις που καλείται να αντιμετωπίσει κανείς στην καριέρα του, αλλά πρέπει να μάθει να τις χειρίζεται», κατέληξε.

Συμβιβάστηκε με την ιδέα ο Πάτο


Ο Πάτο σκόραρε δις με τη φανέλα της Μίλαν Τη συμμετοχή του στα Παγκόσμια Κύπελλα του μέλλοντος σκέφτεται ήδη ο Αλεξάντρε Πάτο, μετά τον αποκλεισμό του από την εθνική ομάδα της Βραζιλίας που θα δώσει το παρών στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής. Παράλληλα, ο επιθετικός της Μίλαν προσπαθεί να δει λογικά την απόφαση του Ντούνγκα.

«Το Μουντιάλ; Δυστυχώς, το πίστευα μέχρι την τελευταία στιγμή ότι θα με καλέσουν. Είναι κρίμα, αλλά είμαι νέος ακόμα», δήλωσε στην εφημερίδα «Corriere dello Sport». «Θα δουλέψω σκληρά και θα είμαι έτοιμος για το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διοργανώσει η Βραζιλία το 2014», συμπλήρωσε.

Μάχη με το χρόνο δίνει ο Τόρες


Ο Τόρες σκόραρε τρία γκολ μέσα σε 11 λεπτά κόντρα στη Νέα Ζηλανδία Επίπονο πρόγραμμα έξι ωρών σε καθημερινή βάση ακολουθεί ο Φερνάντο Τόρες, προκειμένου να είναι έτοιμος για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής. Ο Ισπανός διεθνής καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να καλύψει όλο το χαμένο έδαφος μετά τη χειρουργική επέμβαση στο γόνατο.

Παρά τον σοβαρό τραυματισμό του, ο επιθετικός της Λίβερπουλ συμπεριλήφθηκε κανονικά από τον Βιθέντε Ντελ Μπόσκε στην προεθνική ομάδα της Ισπανίας που θα προετοιμαστεί εν όψει Μουντιάλ. Μέχρι στιγμής μάλιστα, η συμμετοχή του στο εναρκτήριο ματς της διοργάνωσης με την Ελβετία παραμένει εξαιρετικά αμφίβολη.

«Για την ώρα, δεν είμαστε σε θέση να μιλήσουμε με σιγουριά για το αν ο Φερνάντο θα προλάβει το πρώτο παιχνίδι, αλλά είμαστε αισιόδοξοι. Αρχισε να δουλεύει πάνω στην ενδυνάμωση του μυ γύρω από το χειρουργημένο γόνατο», δήλωσε ο γιατρός των «φούριας ρόχας» Ζοσέ Γκαρθία Κότα.

Μάγκας ο ΠΑΟΚ,0-1 στο «Καραϊσκάκης»

Μάγκας Σαλονικιός ο ΠΑΟΚ, 0-1 στο «Καραϊσκάκης»

Και πως να μην μπόρει την πρώτη θέση των play-off; Ο ΠΑΟΚ, άλωσε για δεύτερη φορά φέτος το «Καραϊσκάκης» αφού με γκολ του Ίβιτς στο 33΄ κατάφερε να κερδίσει τον Ολυμπιακό, εξασφαλίζοντας σε μεγάλο βαθμό πλέον την πρώτη θέση της διαδικασίας και την είσοδο στην προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Με άριστη τακτική, η ομάδα του Φερνάντο Σάντος δεν άφησε τον Ολυμπιακό να γίνει επικίνδυνος και πήρε δίκαια μία πολύ μεγάλη νίκη.

Επεισόδια πριν και μετά το παιχνίδι

Πριν την έναρξη του αγώνα οπαδοί του Ολυμπιακού επιχείρησαν να κλέψουν τις μπάλες με τις οποίες θα έκαναν προθέρμανση οι παίκτες του ΠΑΟΚ και χτύπησαν τον φροντιστή της ομάδας του «Δικεφάλου», Γιασέρ. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ αποχώρησαν από το γήπεδο, με αρκετούς να περιφέρονται ανενόχλητοι στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου του Ολυμπιακού. Μετά το τέλος του αγώνα υπήρξαν συμπλοκές στην φισούνα των αποδυτηρίων, καθώς επιτέθηκαν σε παίκτες του δικεφάλου την ώρα που αυτοί πανηγύριζαν. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού εκσεφνδόνισαν πολλά μπουκάλια, κάποια από τα οποία βρήκαν και δικούς τους ποδοσφαιριστές!

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

8΄ Μετά από εκτέλεση κόρνερ, κεφαλιά του Τοροσίδη, στην γραμμή απομακρύνει ο Κοντρέρας.
14΄ Αφύλαχτος ο Λούα Λούα στο ύψος της περιοχής, σουτάρει στην συμβολή των δοκαριών.
30΄ Ατομική ενέργεια του Πάμπλο Γκαρσία, αδύναμο διαγώνιο σουτ έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι.
33΄ Εκπληκτική αντεπίθεση του ΠΑΟΚ, ο Σορλέν κάνει την παράλληλη σέντρα, ο Ίβιτς στην κίνηση πλασέ 0-1!
45΄ Εκτέλεση φάουλ του Λίνο, προβολή του Φιλομένο πάνω από το δοκάρι, μεγάλη ευκαιρία…
55΄ Εκτέλεση φάουλ του Όσκαρ, κεφαλιά του Μέλμπεργκ πάνω από το δοκάρι.
67΄ Γέμισμα του Παπαδόπουλου, κεφαλιά του Όσκαρ, αποκρούει στην γωνία του ο Χαλκιάς.
69΄ Ο Μουσλίμοβιτς διαγώνιο σουτ έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι.
83΄ Ο Δαλούκας αγνοεί καθαρό επιθετικό φάουλ του Μήτρογλου στο Λίνο και ο Ραούλ Μπράβο βρίσκει την ευκαιρία μέσα από την περιοχή να σουτάρει πάνω από το δοκάρι.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Ολυμπιακός (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): ικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Όσκαρ, Νταρμπισάιρ, Μπράβο, Ντουντού, Αβ. Παπαδόπουλος, Μαρέσκα (73΄ Γ. Παπαδόπουλος), Πάντος (46΄ Μήτρογλου), Λούα Λουά, Τοροσίδης.

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Γκαρσία, Βιτόλο, Τσιρίλο, Σορλέν, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Βιεϊρίνια (85΄Εντίνιο), Φιλομένο (62΄ Μουσλίμοβιτς), Ίβιτς (90΄ Φωτάκης)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Βιτόλο, Μαρέσκα, Φιλομένο, Αβ. Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Γκαρσία, Ντουντού, Ραούλ Μπράβο, Κοντρέρας

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Μέλμπεργκ (93΄), Κοντρέρας (93΄)

Μουρίνιο: "Μετά το CL εξαφανίζομαι..."

http://www.sport24.gr/ast/cov/zo/zose_2010_5_12_12_36_48_b.jpgO Ζοσέ Μουρίνιο και η επίσημη Ίντερ διέψευσαν μέσω ανακοινώσεων την Τρίτη δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για διαπραγματεύσεις του "special one" με τη Ρεάλ Μαδρίτης προκειμένου να καθήσει στον πάγκο της τη νέα σεζόν, ωστόσο το αίνιγμα που έχει να κάνει με το προπονητικό μέλλον του Πορτογάλου παραμένει άλυτο. Μερίδιο ευθύνης φέρει φυσικά και ο ίδιος ο τεχνικός των "νερατζούρι" ο οποίος με δηλώσεις του σε αγγλικό έδαφος υποστήριξε ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει τώρα είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και το ότι στη συνέχεια θα εξαφανιστεί για λίγο καιρό από το προσκήνιο, αποφεύγοντας να μιλήσει ούτε καν για τους αγώνες του Μουντιάλ.

"Τώρα έχουμε δύο τελικούς, στη Σιένα και στη Μαδρίτη, και θέλω να σκέφτομαι μόνο αυτό. Μετά τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ θα εξαφανιστώ. Θέλω μόνο θάλασσα και διακοπές, μετά θα είμαι εγωιστής και θα σκεφτώ το μέλλον μου", τόνισε ο Μουρίνιο, για να προσθέσει: "Αγαπώ την Ίντερ και τους οπαδούς μας, όχι όμως και το ιταλικό ποδόσφαιρο".

Σε ερώτηση δε για το αν θα τον ενδιέφερε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία κάποιας εθνικής ομάδας, εμφανίστηκε για μία ακόμα φορά αρνητικός: "Είμαι πάρα πολύ νέος για να σκέφτομαι από τώρα να γίνω εκλέκτορας. Αυτό είναι κάτι που το σκέφτεται κανείς προς το τέλος της καριέρας του.

Τώρα είμαι αρκετά δυνατός για να ξέρω ότι μπορώ να αντέξω τρεις-τέσσερις διοργανώσεις μαζί".

Την ίδια ώρα ο μαδριλένικος Τύπος εξακολουθεί να ασχολείται έντονα με τον Ζοσέ Μουρίνιο και την προοπτική να καθήσει το καλοκαίρι στον πάγκο της Ρεάλ.

"Ελπίζω μία μέρα να μπορέσω να γίνω προπονητής στην Ισπανία, μετά τις 23 του μήνα θα ξεκαθαρίσει το μέλλον μου", φέρεται να δήλωσε ο Πορτογάλος στην "As", με τη "Marca" από την πλευρά της να αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα πως θα πρέπει ο Μουρίνιο να καταβάλλει το ποσό των 16.000.000 ευρώ στην Ίντερ αν θέλει να αποδεσμευτεί από το συμβόλαιό του.

Παρουσιάζεται το "παλάτι" την Πέμπτη

http://www.sport24.gr/ast/cov/ae/ael180708s1_b.jpgΣτην επίσημη παρουσίαση του νέου νέου γηπέδου της ομάδας και των 38 πολυτελών σουιτών του θα προχωρήσει την Πέμπτη(13/5-20:30) η διοίκηση της ΑΕΛ σε ξενοδοχείο της Λάρισας.Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ανέφερε:"Η μεγάλη στιγμή έφτασε! Αύριο Πέμπτη 13 Μαΐου και ώρα 8.30 μ.μ., στην αίθουσα «Όλυμπος» του ξενοδοχείου «Larissa Imperial Classical Hotel», η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 θα πραγματοποιήσει την επίσημη παρουσίαση του νέου γηπέδου της ομάδας και των 38 πολυτελών σουιτών του.

Με τη λαμπρότητα που αρμόζει, φιλοδοξούμε να καλωσορίσουμε μια νέα εποχή για την ΑΕΛ, δημιουργώντας καινούρια οράματα και διεκδικώντας υψηλότερους στόχους, αντάξιους της αγαπημένης μας «βασίλισσας του κάμπου».

Για την βραδιά της εκδήλωσης θα σταλούν ονομαστικές προσκλήσεις, αλλά η αίθουσα θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό την επομένη, Παρασκευή 14/05 (10π.μ. έως 6μ.μ.), ώστε να δοθεί η δυνατότητα στο σύνολο των φιλάθλων να επισκεφθούν τον χώρο και να δουν από κοντά όλο το υλικό της παρουσίασης".

Ούρσουλα, χάσαμε τον μπούσουλα!

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/media_5128.jpghttp://www.sportdog.gr/Articles/Images/media_5129.jpg
Η Ούρσουλα Υβόννη Μάγες είναι 31 ετών, γεννημένη στις 9 Αυγούστου του 1979 στη Σεούλ της Ν. Κορέας, όπου υπηρετούσε τότε ο στρατιωτικός πατέρας της, ο οποίος είναι Αμερικανός υπήκοος, γεννημένος στη Γερμανία. Την ...πολυπολιτισμική καταγωγή της συμπληρώνει η Κορεάτισσα μητέρα της, η οποία της χάρισε τα ασιατικά χαρακτηριστικά της, ενώ εμπειρίες από ακόμα περισσότερους πολιτισμούς απέκτησε χάρη στα επαγγελματικά ταξίδια του πατέρα της, ο οποίος υπηρέτησε επίσης στο Πουέρτο Ρίκο και την Ουάσικγτον!Η "Ούρσι", όπως είναι το προσωνύμιό της στο χώρο του μόντελινγκ, εκτός από μοντέλο είναι και τηλεπαρουσιάστρια. Από το 2007 είναι παντρεμένη με τον επιχειρηματία της showbiz, Μίκαελ Μούναρ, ο οποίος απολαμβάνει καθημερινά το μεγάλο της ταλέντο στη μαγειρική (όπως ισχυρίζεται η ίδια σύντομα θα εκδώσει βιβλίο με συνταγές!).

Τι σχέση έχει με τα σπορ; Λατρεύει τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και τρέχει σε αγώνες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών(!), ενώ παρακολουθεί μετά μανίας και τα αθλήματα των δυνατών, με προτίμηση στην επαγγελματική πυγμαχία και το αμερικάνικο ποδόσφαιρο.

Επίσης, τής αρέσουν πολύ τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και προκαλεί: "Είμαι κορυφαία gamer. Παθιάζομαι με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και υπάρχουν κάποια στα οποία δεν μπορεί να με νικήσει κανείς. Δοκιμάστε με...".Φυσικά, ο αντρικός πληθυσμός θα προτιμούσε να δοκιμάσει τη μαγειρική της σε ένα ρομαντικό δείπνο, ενώ σίγουρα ακόμα και ο ...ύπνος της προκαλεί υγρά όνειρα, καθώς μάς βάζει ιδέες: "Μού αρέσει να κοιμάμαι γυμνή. Φοράω εσώρουχο σε ελάχιστες περιπτώσεις. Δεν μού αρέσουν οι πιτζάμες και δεν έχω φορέσει ποτέ...".

Παραμένει… στρατιώτης του Ηρακλή ο Κατσαμπής

Παραμένει… στρατιώτης του Ηρακλή ο Κατσαμπής

Συνάντηση με τη νέα διοίκηση της ΠΑΕ Ηρακλής είχε ο Τάσος Κατσαμπής. Ο αρχηγός των «κυανόλευκων» συμφώνησε να παραμείνει για έναν ακόμη τουλάχιστον χρόνο στην ομάδα, καθώς το επόμενο καλοκαίρι υπάρχει ενδεχόμενο να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Ο Κατσαμπής ξεκαθάρισε πως δεν θα καταθέσει προσφυγή και θα βοηθήσει όσο μπορεί την ομάδα. Στην επίσημη ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ πραγματοποίησαν συνάντηση με τον αρχηγό της ομάδας, Τάσο Κατσαμπή. Ο ‘κυανόλευκος’ αρχηγός τόνισε ότι συμπαρίσταται με απόλυτο τρόπο και τάσσεται αλληλέγγυος στην όλη προσπάθεια, που καταβάλλει ο κόσμος του Συλλόγου, μέσω της νέας Διοίκησης, ενώ δήλωσε διατεθειμένος να πράξει κάθε τι δυνατόν, από την πλευρά του, για τη συσπείρωση της οικογένειας του ποδοσφαιρικού ΗΡΑΚΛΗ και την επιτυχία του έργου, που επιτελείται.

Για μια ακόμη χρονιά δήλωσε στρατιώτης στις υπηρεσίες της ομάδας, ενώ η Διοίκηση, από την πλευρά της, επιβεβαίωσε και επισήμως τη συνέχιση της συνεργασίας με τον αρχηγό, γεγονός, που σημαίνει ότι στο προσεχές διάστημα θα προχωρήσουν και οι τυπικές διαδικασίες».

Κριστιάνο: «Δεν είμαστε το φαβορί»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/0a0949019ebc121f3aba81e5b8e2568d_L.jpg?1273655042?1273655042?1273655042Προσγειωμένος και ρεαλιστής εμφανίστηκε στις δηλώσεις που έκανε στον ισπανικό Τύπο αναφορικά με την κατάκτηση της Πριμέρα Ντιβιζιόν ο Κριστιάνο Ρονάλντο. «Δύσκολα θα βγούμε πρωταθλητές», είπε.

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ τόνισε σχετικά για το θέμα:

«Έχουμε ελάχιστες πιθανότητες για την κατάκτηση του τίτλου. Ωστόσο, πρέπει να κρατήσουμε ζωντανό το όνειρο μέχρι την τελευταία στιγμή».

Ο Μαραντόνα τρελάθηκε?


Ο τεχνικός της Εθνικής Αργεντινής, Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα... Ρισκάρει ή απλά είναι τρελός; Αυτό θα φανεί μετά το τέλος του Μουντιάλ, όπου θα γίνει το ταμείο για την Αργεντινή. Ο Μαραντόνα ανακοίνωσε τους 30 που θα διεκδικήσουν μία θέση για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο "Ντιεγκίτο" επεφύλαξε πολλές εκπλήξεις, καθώς άφησε εκτός πολλά μεγάλα αστέρια.

Συγκεκριμένα στην αποστολή δεν βρίσκονται οι Καμπιάσο, Ζανέτι, οι οποίοι πραγματοποιούν εκπληκτική σεζόν με την Ιντερ. Επίσης από το σπίτι του θα δει το Μουντιάλ ο Γκαμπριέλ Μιλίτο της Μπαρτσελόνα και ο κορυφαίος παίκτης του γαλλικού πρωταθλήματος, Λισάντρο Λόπες. Αντίθετα το όνειρο για τον Χεσούς Ντάτολο συνεχίζεται...

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Σέρχιο Ρομέρο (Αλκμααρ), Μαριάνο Αντουχάρ (Κατάνια), Ντιέγκο Πότσο (Κολόν).

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Νίκολας Οταμέντι (Βέλεζ Σάρσφιλντ), Μάρτιν Ντεμικέλις (Μπάγερν Μονάχου), Βάλτερ Σάμουελ (Ιντερ), Γκαμπριέλ Χάιντσε (Μαρσέιγ), Νίκολας Μπουρντίσο (Ρόμα), Κλεμέντε Ροντρίγκεζ (Εστουντιάντες), Χουάν Μανουέλ Ινσαουράλντε (Νιούελς Ολντ Μπόις), Αριέλ Γκαρσέ (Κολόν), Φαμπρίτσιο Κολοτσίνι (Νιουκάστλ).

ΜΕΣΟΙ: Γιόνας Γκουτιέρες (Νιουκάστλ), Μαξιμιλιάνο Ροντρίγκεζ, Χαβιέ Μασεράνο (Λίβερπουλ), Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν, Χοσέ Σόσα (Εστουντιάντες), Ανγκελ Ντι Μαρία (Μπενφίκα), Χουάν Μερσιέ (Αρχεντίνος Τζούνιορς), Χαβιέ Παστόρε (Παλέρμο), Μάριο Μπολάτι (Φιορεντίνα), Χεσούς Ντάτολο (Ολυμπιακός), Σεμπαστιάν Μπλάνκο (Λανούς).

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα), Γκονζάλο Ιγκουαϊν (Ρεάλ Μαδρίτης), Μάρτιν Παλέρμο (Μπόκα Τζούνιορς), Σέρχιο Αγουέρο (Ατλέτικο Μαδρίτης), Ντιέγκο Μιλίτο (Ιντερ), Κάρλος Τέβεζ (Μάντσεστερ Σίτι), Εζεκιελ Λαβέτσι (Νάπολι).

Φεύγει ο Γκοϊάν από την Παλέρμο


Ο Γκοιάν με τον Αντάμοφ σε φάση από το φιλικό της Ρουμανίας με τη  Ρωσία Στην πόρτα της εξόδου από την Παλέρμο βρίσκεται ο Ντορίν Γκοϊάν, ο οποίος δεν έχει θέλξει με την παρουσία του στην ομάδα. Τον Ρουμάνο αμυντικό είχε πάει στην ομάδα της Σικελίας ο πρώην προπονητής της, Βάλτερ Ζένγκα, ωστόσο μετά τη φυγή του τελευταίου δεν βρήκε συχνά θέση στην ενδεκάδα.

Ο 29χρονος πρώην παίκτης της Στεάουα Βουκουρεστίου αναμένεται να φύγει και από την Ιταλία, καθώς κανένας σύλλογος από τη γειτονική μας χώρα δεν έχει εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του υψηλόσωμου αμυντικού.

Ο Καπέλο ήθελε, ο Σκόουλς όχι


Ο Πολ Σκόουλς πανηγυρίζει Ο Πολ Σκόουλς δεν βρίσκεται στους 30 που ανακοίνωσε ο Φάμπιο Καπέλο για την προετοιμασία της Αγγλίας εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Ιταλός τεχνικός δεν συμπεριέλαβε τον έμπειρο μέσο, επειδή ο ίδιος ο παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν ήθελε να επιστρέψει στα "λιοντάρια". Αυτό δήλωσε ο εκλέκτορας της εθνικής ομάδας της Αγγλίας.

"Ο Σκόουλς ήταν στα πλάνα μου. Τον παρακολουθούσαμε και θεωρώ πως έκανε ένα υπέροχο πρωτάθλημα, ιδίως στο δεύτερο μισό της σεζόν. Προσπάθησα να τον πείσω να επιστρέψει στην εθνική, αλλά δεν ήθελε. Σκοπός του είναι να περάσει περισσότερο χρόνο με την οικογένεια του και να ξεκουραστεί για να είναι έτοιμος για την επόμενη σεζόν", υποστήριξε ο Φάμπιο Καπέλο.

Ο Γκραντ φαβορί για τη Γουέστ Χαμ


Ο Αβράαμ Γκραντ.... Ο Αβράαμ Γκραντ θεωρείται το φαβορί για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Γουέστ Χαμ, μετά την απομάκρυνση από αυτή του Τζιανφράνκο Τζόλα. Ο Ισραηλινός τεχνικός έχει ακόμα υποχρεώσεις με την Πόρτσμουθ, καθώς οι "πομπέις" έχουν φτάσει μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας.

Ο Γκραντ έχει προαναγγείλει τη φυγή του από τον αγγλικό σύλλογο, ο οποίος ταλανίζεται από οικονομικά προβλήματα. Εκτός από τον Αβράαμ Γκραντ τα αγγλικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως η διοίκηση των "σφυριών" βρίσκεται σε συζητήσεις και με τον Γκλεν Χοντλ.

Την Τρίτη ο Τζιανφράνκο Τζόλα βγήκε από το προπονητήριο και κέρασε καφέ τους ρεπόρτερ της Γουέστ Χαμ και αμέσως μετά δήλωσε ότι είναι απογοητευμένος για την απόλυση του, ωστόσο ευχαριστήθηκε όσο καιρό κάθισε στην ομάδα. Ο Τζόλα αμειβόταν με 1,9 εκ. λίρες το χρόνο και σύμφωνα με το συμβόλαιο του αυτό το ποσό θα εισπράξει ως αποζημίωση.

Κονέ: "Ηρθε η ώρα..."


Ο Παναγιώτης Κονέ με τη φανέλα του Ηρακλή. Για τη δύσκολη σεζόν που πέρασε για ην ομάδα του μίλησε ο Παναγιώτης Κονέ σε ιστοσελίδα κινητής τηλεφωνίας. Ο 23χρονος άσος του Ηρακλή θεωρεί ότι ήρθε η ώρα να ωριμάσει το ταλέντο και να γίνει ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής που θα το αποδείξει αυτό μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κονέ στη Wind:

Παναγιώτη, ποια είναι τα εντονότερα συναισθήματα που έζησες τη σεζόν που ολοκληρώθηκε;
"Ήταν μια δύσκολη χρονιά για την ομάδα μου τον Ηρακλή και φυσικά για εμένα προσωπικά. Αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες με διοικητικά και οικονομικά προβλήματα με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ηρεμία στις τάξεις της ομάδας. Ο κόσμος ήταν αναστατωμένος και είναι λογικό κάτω από τέτοιες συνθήκες. Όλο αυτό το κλίμα ήταν αδύνατο να μας αφήσει ανεπηρέαστους. Καταφέραμε πάντως με όλα αυτά, να μείνουμε συγκεντρωμένοι στις δύσκολες στιγμές. Το γεγονός πως κατορθώσαμε να αποφύγουμε τις περιπέτειες λίγο πριν το φινάλε του πρωταθλήματος είναι το στοιχείο που μου αφήνει μια καλή ανάμνηση από το φετινό πρωτάθλημα. Νιώθω ότι προσπαθήσαμε όσο μπορούσαμε αλλά είχαμε μπροστά μας πολλά εμπόδια. Ευτυχώς ξεπεράσαμε τα περισσότερα από αυτά με επιτυχία".

Τι είναι αυτό που μπορεί να σε κάνει αισιόδοξο για το μέλλον;
"Ο κόσμος του Ηρακλή! Είναι τόσο κοντά στην ομάδα και βλέπω πως αρκετοί άνθρωποι νοιάζονται για το καλό της. Η συσπείρωση του κόσμου μπορεί να φέρει τις ιδανικές λύσεις, έπειτα από τόσο δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε όλοι στο σύλλογο, προκειμένου να βρεθούν οι απαραίτητες λύσεις και αυτή η ιστορική ομάδα να βρει τον δρόμο των επιτυχιών που της αξίζει. Οι φίλαθλοί μας αγαπάνε την ομάδα και αυτή η συσπείρωση μπορεί να φέρει μόνον θετικά αποτελέσματα. Περάσαμε πολύ δύσκολες στιγμές και ορισμένες φορές νιώσαμε πολύ άσχημα με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να κάνουμε και πράγματα που ήταν στις δυνατότητές μας. Τώρα ο κόσμος είναι αυτός που προσπαθεί να μπει μπροστά και να βρει τις λύσεις".

Το φετινό πρωτάθλημα ήταν για εσένα μια ξεχωριστή εμπειρία;
"Από την αρχή τρεις ομάδες ξεχώρισαν και έδειξαν πως θα διεκδικήσουν τον τίτλο. Ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός. Ήταν ένα επίπεδο πάνω από όλους τους υπόλοιπους και γι' αυτό κατάφεραν να ξεχωρίσουν. Από κει και πέρα όλοι οι υπόλοιποι λίγο έως πολύ ήμασταν στο ίδιο επίπεδο με καλές και κακές στιγμές. Οι λεπτομέρειες ρύθμισαν την πορεία τους καθενός από εμάς. Προσπάθησαν οι ομάδες να παίξουν και καλό ποδόσφαιρο. Σε ένα σημείο τα κατάφεραν όμως σε γενικές γραμμές δεν μπορώ να πω ότι προσφέραμε θέαμα υψηλού επιπέδου. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις να το κάνουν αυτό οι ομάδες αλλά σίγουρα δεν έγινε κάτι τέτοιο στις περισσότερες αναμετρήσεις τη σεζόν που ολοκληρώνεται".

Τι μπορείς να υποσχεθείς για τη νέα σεζόν αναφορικά με την απόδοσή σου αλλά και με την εικόνα που μπορεί να δείξει ο Ηρακλής;
"Κατ' αρχήν πρέπει να πω ότι εγώ δεν έμεινα ικανοποιημένος από τον εαυτό μου για έναν απλό λόγο. Από τη στιγμή που η ομάδα δεν πάει καλά και οι παίκτες που στηρίζουν τις προσπάθειές της δεν μπορούν να νιώσουν ικανοποίηση. Κατά συνέπεια κι εγώ, εφόσον ο Ηρακλής δεν πέτυχε σε έναν μεγάλο βαθμό τους στόχους του, δεν πρέπει να μιλάω για ικανοποίηση αναφορικά με την δικιά μου απόδοση. Όμως προσωπικά περιμένω να υπάρξουν καλύτερες συνθήκες για όλους μας έτσι ώστε να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας. Ο Ηρακλής διαθέτει ένα καλό ρόστερ και εφόσον στην ομάδα παραμείνουν οι ποιοτικοί της παίκτες, με την προσθήκη ορισμένων ακόμα, μπορούμε να διεκδικήσουμε πολλά πράγματα στη νέα σεζόν. Το θέλουμε εξάλλου πάρα πολύ έπειτα από μια τόσο δύσκολη σεζόν.

Θέλω να δουλέψω για να βελτιώσω ορισμένα πράγματα στον εαυτό μου. Ο κόσμος με χαρακτηρίζει ως ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πιστεύω πως ήρθε η ώρα αυτό το ταλέντο να ωριμάσει και να γίνει ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής δείχνοντάς το στον αγωνιστικό χώρο. Θα το προσπαθήσω γιατί έχω όρεξη για να αποδώσω το καλύτερο δυνατόν. Παράλληλα ο Ηρακλής μπορεί να βρει την ηρεμία του για να γίνει μια πραγματικά ανταγωνιστική ομάδα με μεγάλες φιλοδοξίες και στόχους που θα μπορέσει να τους φτάσει".

Τέλος και οι Αλ Σαϊφι, Στίνγκα



Ο Στίνγκα της Ξάνθης Το ξεκαθάρισμα στο ρόστερ της Ξάνθης συνεχίσετε. Συγκεκριμένα ο Οντάι Αλ Σαϊφι και ο Φλορίν Στίνγκα έλυσαν τη συνεργασία με την ακριτική ομάδα και πλέον αναζητούν τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους. Μάλιστα, ο πρώτος βρίκεται κοντά στην Αλκή Λάρνακας.

Ο Αλ Σαϊφι τη φετινή σεζόν έχει αγωνιστεί σε έξι παιχνίδια, από τα οποία στα πέντε ήταν βασικός. Αντίθετα ο Φλορίν Στίνγκα που αποκτήθηκε τον Ιανουάριο πρόλαβε και έπαιξε σε 11 παιχνίδια της ακριτικής ομάδας, από τα οποία τα 10 ήταν βασικός και σχεδόν αναντικατάστατος.

Φεύγει από Μπάρτσα ο Γιάγια

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/b05cebe72116cf4f23a52dbe4d30fa0a_L.jpg?943912800?943912800?943912800Παρελθόν κατά 90% από την Μπαρτσελόνα θα αποτελέσει ο Γιάγια Τουρέ. Ο μάνατζερ του πρώην μέσου του Ολυμπιακού, Ντμίτρι Σέλουκ τον στέλνει να συνεχίσει την καριέρα του στην Αρσεναλ. Ο άσος από την Ακτή Ελεφαντοστού δεν αγωνίζεται πολύ φέτος στου Καταλανούς και ο Ουκρανός εκπρόσωπος του έκανε γνωστό σε ισπανικά ΜΜΕ τον λόγο παραγκώνιση του: «Δυστυχώς, αυτή τη χρονιά ο Τουρέ δεν παίζει όσο θα ήθελα. Και νομίζω πως έχει να κάνει με το συμβόλαιό του. Αν αγωνιστεί στο 60% των επίσημων αγώνων, τότε λαμβάνει ένα τεράστιο ποσό, κι αυτός νομίζω πως είναι ο λόγος. Στη θέση του ο Τουρέ είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο. Κατά 90% φεύγει από την Μπαρτσελόνα. Οι περισσότερες ευρωπαϊκές ομάδες ενδιαφέρονται. Σίγουρα, όμως, η Άρσεναλ είναι μία από αυτές».

Μόνο νίκη θέλει ο Άρης κόντρα στην ΑΕΚ

Οι απόψεις διίστανται για το αν η χρονιά είναι ούτως εις άλλος πετυχημένη, με την έξοδο της ομάδας στην Ευρώπη και την παρουσία της στο τελικό του κυπέλλου. Από εκεί και πέρα, το μόνο βέβαιο είναι ότι η φετινή χρονιά τείνει να κλείσει με τον χειρότερο τρόπο, στη περίπτωση που δεν έρθει η 3η θέση στα play-off. Έστω και τώρα λοιπόν, οι παίκτες του Άρη είναι υποχρεωμένοι να δείξουν το καλό τους αγωνιστικό πρόσωπο, να τα δώσουν όλα ως το τέλος για τον στόχο τους και να αποχαιρετήσουν την χρονιά με όσο το δυνατόν ψηλότερα το κεφάλι. Για να το πετύχουν φυσικά αυτό, πρέπει πάση θυσία να βγουν νικητές από την σημερινή «μάχη». Με νίκη, προσπερνούν εκ νέου την ΑΕΚ και κρατούν τις τύχες στα «πόδια» τους, αναφορικά με την 3η θέση. Σε αντίθετη περίπτωση, τα «μαύρα σύννεφα» θα πολλαπλασιαστούν πάνω από το «Κλέανθης Βικελίδης» και το τι θα ακολουθήσει του αγώνα είναι άγνωστο. Ο κόσμος είναι ήδη εξαγριωμένος και με την συμπεριφορά του τις τελευταίες μέρες, έχει δώσει το δικό του «τελεσίγραφο» στους παίκτες του Άρη.

«Αίνιγμα» ο δεξιός μπακ

Όσο αφορά την ενδεκάδα με την οποία θα παραταχθεί ο Άρης στο αποψινό παιχνίδι, δεν μπορεί να ειπωθεί τίποτα με σιγουριά. Η απουσία κυρίως του Νέτο, δημιουργεί ένα «αίνιγμα» για το ποιος θα καλύψει το δεξιό άκρο της άμυνας, δεδομένου ότι απουσιάζει και ο τραυματίας Βαγκέλι. Το ποιο πιθανό είναι ο Κριστιάν Νασούτι να αγωνιστεί στη θέση του Βραζιλιάνου, μιας και ξέρει την θέση και έχει ξαναπαίξει σε αυτήν στη καριέρα του. Αν όντως συμβεί αυτό, τότε ο Κουλουχέρης θα κάτσει στο κέντρο της άμυνας μαζί με τον Ρονάλντο. Από εκεί και πέρα, ο Σηφάκης με τον Αράνο είναι βέβαιο, ότι θα κάτσουν κάτω από την εστία και στα αριστερά της οπισθοφυλακής, αντίστοιχα. Σχετικά με τα χαφ, το δίδυμο Πρίττας-Ναφτί δεν χαλάει, με τους Τζόνσον και Κόκε να αγωνίζονται στην επίθεση. Τέλος και αναφορικά με τα δύο άκρα και εδώ τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα. Χαβίτο, Αντού και Μεριέμ διεκδικούν τις δύο θέσεις, με τον Γάλλο πάντως και τον Αμερικάνο, να συγκεντρώνουν μεγαλύτερες πιθανότητες να πάρουν φανέλα βασικού.

Η αποστολή

Δεκαεννιά παίκτες πήρε μαζί του στο ξενοδοχείο ο Έκτορ Κούπερ. Ο 55χρονος τεχνικός όπως είναι γνωστό δεν υπολογίζει στους τιμωρημένους Κάλβο, Νέτο και Κάμπορα και στους τραυματίες Λαμπριάκο και Βανγκέλι. Έτσι λοιπόν οι επιλογές του για την σημερινή αναμέτρηση είναι οι εξής: Σηφάκης, Πέσκοβιτς, Ρονάλντο, Ορτίθ, Κουλουχέρης, Νασούτι, Χαβίτο, Πρίττας, Γκαρσία, Φερνάντεζ, Ναφτί, Κόκε, Αγτζίδης, Αράνο, Ντέιλι, Αραβίδης, Τζόνσον, Αντού και Μεριέμ. Επιπλέον , εκτός αποστολής έμειναν και Πιοβεζάν, Φρασέρι, Μπουγαίδης, Οικονομόπουλος και Γραικός.

Θα εκτίσει με ΟΣΦΠ ο Πρίττας

Πέρα από τον Νέτο, εκτός πλάνων από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό θα είναι και ο Σάκης Πρίττας, ο οποίος αποφασίστηκε από τον Έκτορ Κούπερ να εκτίσει στο παιχνίδι της Κυριακής την μια αγωνιστική της τιμωρίας του.

«Διπλό» πρωτιάς θέλει ο ΠΑΟΚ κόντρα στον ΟΣΦΠ


Τη νίκη και την διατήρηση της πρωτιάς στον πίνακα, έχουν ως μόνο στόχο οι «πειρατές του Βορρά», που εκστρατεύουν σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά, με ψυχικές δυνάμεις και τεράστιο ηθικό, στο πιο αποφασιστικό σημείο των αγώνων πλέϊ-οφ, και την κόντρα τους απέναντι στον Ολυμπιακό.
Η ασπρόμαυρη «αρμάδα» του Σάντος, που παραμένει αήττητη και χωρίς γκολ παθητικό στα τρία παιχνίδια του πρώτου γύρου, ολοκλήρωσε την προετοιμασία της χθες το μεσημέρι και στην συνέχεια η 18μελής αποστολή ταξίδευσε για την Αθήνα με μια απουσία μόνο, αυτή του Μίρκο Σαβίνι, αλλά και τρείς προσθήκες, αφού οι Ιβιτς, Εντίνιο και Σνάουτσνερ γύρισαν στην ομάδα.
Ο Φερνάντο Σάντος έχει πλέον ολότελα γεμάτο το «οπλοστάσιο» του αφού έχει και βάθος πάγκου και βασικές επιλογές και ο προβληματισμός του έγκειται στα πρόσωπα που έχει να επιλέξει για τον αρχικό σχεδιασμό. Μάλιστα είναι τόσο πλήρες το ρόστερ που έχει στην διάθεση του, ώστε περίσσεψαν από την αποστολή οι Παπάζογλου και Αραμπατζής, που έμειναν στην Θεσσαλονίκη.
Ο Σάντος επέλεξε τους εξής ποδοσφαιριστές: Χαλκιάς, Κρέσιτς, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Φωτάκης, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Εντίνιο, Φιλομένο, Γκαρσία, Ίβιτς, Λίνο, Μουν, Μουσλίμοβιτς, Σορλέν, Σνάουτσνερ, Βιεϊρίνια, Βιτόλο.

Μαλεζάς αντί Σαβίνι

Με δεδομένο πως ο Σαβίνι θα χάσει και τα τρία παιχνίδια που απομένουν, μετά την διαπιστωμένη θλάση που έχει υποστεί, πλέον ο σχεδιασμός της άμυνας αλλάζει και ο Μαλεζάς επιστρέφει στο κέντρο της. Ο Κατερινιώτης στόπερ, μετά μάλιστα και την πολύ καλή παρουσία στο δεύτερο ημίχρονο της παρουσίας του στον αγώνα της Κυριακής φαίνεται πως θα καλύψει την θέση του Ιταλού και θα αναλάβει το βάρος της αμυντικής λειτουργίας της ομάδας μαζί με τον Μπρούνο Τσιρίλο.
Ο Έλληνας αμυντικός θα είναι η μία αλλαγή στον κορμό της ομάδας, ενώ ο Ιβιτς όπως όλα δείχνουν θα είναι η δεύτερη. Με τον Λούσιο Φιλομένο να μένει όπως φαίνεται στον πάγκο, έστω και αν την Κυριακή ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του.
Το ενδεχόμενο να παίξει στο κέντρο της άμυνας ο Κοντρέρας, ως δίδυμο με τον Τσιρίλο, για να πάρει την δεξιά θέση της γραμμής ο Σνάουτσνερ, μικρές μόνο πιθανότητες έχει.
Κατά τα άλλα το αρχικό σχήμα δεν θα έχει αλλαγές και ο ΠΑΟΚ με την συγκρότηση αυτή θα διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα απέναντι στον Ολυμπιακό.

Νέα σενάρια για Γκάλη και Άρη!

http://www.sportdog.gr/Articles/v3Images/highlightsv3_pDgvyU8yq4.jpghttp://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_iKG6usPVLn.jpgΦούντωσαν και πάλι τα σενάρια για την επιστροφή του Νίκου Γκάλη στον Άρη.Οι φήμες θέλουν τους μετόχους της ΚΑΕ που ανήκουν στις επιχειρηματικές ομάδες της ΓΕΝΕΣΙΣ και της ΣΑΡΙΣΑ, να συζητούν το ενδεχόμενο να προτείνουν στον κορυφαίο παίκτη όλων των εποχών της Α1, να αναλάβει την προεδρεία του συλλόγου!

Όλοι γνωρίζουν ότι αν γίνει κάτι τέτοιο θα δώσει τεράστιο κύρος και φήμη στον Άρη αφού πρόκειται για ένα τεράστιο όνομα του παγκοσμίου μπάσκετ.

Από την άλλη θεωρείται και πολύ δύσκολο καθώς ο Γκάλης είναι αποστασιοποιημένος από πόστα και θέσεις ενώ τον ενοχλεί η μεγάλη δημοσιότητα και τα πρωτοσέλιδα του Τύπου.

Το συγκεκριμένο θέμα που έχει πολύ παρασκήνιο και αναμένεται να συζητηθεί την επόμενη Πέμπτη (20/5) όταν και θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση των μετόχων της ΚΑΕ (ΓΕΝΕΣΙΣ- ΣΑΡΙΣΑ).

Πόσο θα περιμένει ακόμα;

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/389272daba5204f0fabbe25503eb01c2_L.jpg?943912800?943912800?943912800Έχουμε φτάσει στα μέσα Μαΐου και δεν ακούγεται ούτε φωνή ούτε ακρόαση για τον νέο προπονητή του Ολυμπιακού. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε περιμένει, αλλά για πόσο θα το κάνει ακόμα; Ο Βάσκος προπονητής είναι ο μοναδικός με τον οποίο έχουν συζητήσει οι «ερυθρόλευκοι», όμως εδώ και αρκετό διάστημα περιμένει στο ακουστικό του. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού πάντως, δεν δείχνουν να βιάζονται και έχουν ξεκαθαρίσει πως μετά τα πλέι οφ θα ασχοληθούν με το θέμα του τεχνικού.

Δηλαδή κάπου στα τέλη του μήνα μιας και τα πλέι οφ τελειώνουν στις 19 Μαΐου. Θα κάνει συνεχίσει να κάνει υπομονή ο Βαλβέρδε. Διότι αν ο Ισπανός προπονητής «κλείσει» σε άλλη ομάδα, τότε στον Ολυμπιακό κινδυνεύουν να τρέχουν και να μην φτάνουν...

Φαβορί εναντίον αουτσάιντερ

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_BFPrzeByZJ.jpgΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΚΑΙ ΦΟΥΛΑΜ ΣΥΓΚΡΟΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΟ ΑΜΒΟΥΡΓΟ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ (21:45, ΑΝΤ1).-Στο «Νόρντμπανκ Αρένα» του Αμβούργου πέφτει την Τετάρτη η αυλαία στο (φετινό) Γιουρόπα Λιγκ, την νεοσύστατη διοργάνωση που αντικατέστησε φέτος τον θεσμό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Στον τελικό θα αναμετρηθούν η Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία θεωρήθηκε εξ αρχής ως φαβορί, με την Φούλαμ, που την αποκαλούσαν αουτσάιντερ. Η αγγλική ομάδα όμως πραγματοποίησε εκπληκτική πορεία αποκλείοντας τις Σαχτάρ Ντόνετσκ, Γιουβέντους, Βόλφσμπουργκ και Αμβούργο.

Έμπειροι «ροχιμπλάνκος»

Οι Μαδριλένοι δεν είναι πρωτάρηδες σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Έτσι θα προσπαθήσουν να διεκδικήσουν το δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας τους. Η Ισπανική ομάδα κατέκτησε το 1962 το Κυπελλούχων κόντρα στη Φιορεντίνα, ενώ έχει βρεθεί σε τρεις ακόμα ευρωπαϊκούς τελικούς, στους οποίους δεν κατάφερε να φύγει νικήτρια (1963 Τότεναμ, Κύπελλο Κυπελλούχων, 1974Μπάγερν Πρωταθλητριών, 1986 Ντιναμό Κιέβου Κύπελλο Κυπελλούχων).

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ποδοσφαιριστές του Κίκε Φλόρες διεκδικούν δύο τρόπαια μέσα σε εφτά μέρες αφού την άλλη Τετάρτη (19/05) θα κοντραριστούν με τη Σεβίλλη στο «Κόπα ντελ Ρέι».

Οι… πρωτάρηδες «cottagers»

Από τη μεριά της η Φούλαμ είναι σίγουρο ότι θα παίξει το ματς όχι μόνο της χρονιάς αλλά και της ιστορίας της, αφού δεν έχει βρεθεί ποτέ σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι Άγγλοι πρέπει να νιώθουν μειονεκτικά αφού η προϊστορία και οι παραδόσεις δεν παίζουν μπάλα… Μιλώντας για προϊστορία δεν πρέπει να παραλειφθεί ότι Ατλέτικο και Φούλαμ δεν έχουν αναμετρηθεί ποτέ στο παρελθόν.

Ξεκούραστη και πάνοπλη η Ατλέτικο

Ο Κίκε Φλόρες, αφού ξεκούρασε τους περισσότερους βασικούς την προηγούμενη αγωνιστική, μεταξύ των οποίων τους Αγκουέρο, Φορλάν και Ασουνσάο, θα παρουσιάσει μια πλήρης ομάδα το βράδυ της Τετάρτης.

Ο μόνος πονοκέφαλος για τον τεχνικό των Ροχιμπλάνκος είναι ότι δεν υπολογίζει στον αναπληρωματικό τερματοφύλακα Σέρχιο Ασένχο, ο οποίος τραυματίστηκε στην αναμέτρηση με την Χιχόν, ενώ οι Τιάγκο Μέντες και Ιμπραχίμα Μπαλντέ δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

Πιθανές ενδεκάδες: Ντε Χέα, Βαλέρα, Αλβάρο Ντομίνγκεθ, Περέα, Αντόνιο Λόπεθ, Ρέγες, Πάουλο Ασουνσάο, Ραούλ Γκαρσία, Σιμάο, Αγουέρο, Φορλάν.

Με Ζαμόρα και Νταφ οι «cottagers»

Από τη μεριά της αγγλικής ομάδας, Μπόμπι Ζαμόρα και Ντάμιεν Νταφ πήραν μέρος στην τελευταία προπόνηση και τέθηκαν στη διάθεση του Ρόι Χόντγκσον.

Πιθανές ενδεκάδες: Σβάρτσερ, Πάντσιλ, Χάνγκελαντ, Χιούζ, Κοντσέσκι, Νταφ, Μέρφι, Ετούχου, Ντέιβις, Ζαμόρα (ή Ντέμπσεϊ), Γκέρα.

Ο… άρχοντας της αναμέρησης

Ο Ιταλός Νικόλα Ριτσόλι ορίστηκε από την ΟΥΕΦΑ να διευθύνει τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ. Βοηθοί ορίστηκαν οι συμπατριώτες του Κριστιάνο Κοπέλι και Λούκα Ματζιάνι, ενώ τέταρτος θα είναι ο Τζιανλούκα Ρόκι. Οι επιπρόσθετοι διαιτητές (δίπλα από τις εστίες) είναι οι Πάολο Ταλιαβέντο και Αντρέα Ντε Μάρκο.

Δίπλα-δίπλα τα γήπεδα Λίβερπουλ και Έβερτον

http://www.contra.gr/images/m/grounds_m.jpgΠως θα σας φαινόταν ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός να έχουν δίπλα δίπλα τα γήπεδά τους; Στην Αγγλία πάντως δεν τους φαίνεται και τόσο απίθανο, για αυτό και η “Mersey Stadia-Connex” είναι έτοιμη να καταθέσει σχετική πρόταση.Σε ποιες ομάδες; Στην Λίβερπουλ και στην Έβερτον. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας αν το όλο project πάρει σάρκα και οστά, τότε οι δύο ομάδες θα γλιτώσουν περίπου 220 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με τα σχέδια, οι δύο αιώνιοι αντίπαλοι θα μοιράζονται 150 vip σουίτες, ενώ και θα υπάρχει και ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο 300 δωματίων για τις ανάγκες τους.

Το γήπεδο των “κόκκινων” θα είναι 60.000 θέσεων, 15.000 παραπάνω δηλαδή απο την τωρινή χωρητικότητα του “Άνφιλντ”, την ώρα που αυτό της Έβερτον απο 40.000 θα μπορεί να φιλοξενήσει 50.000 οπαδούς των “ζαχαρωτών”.

Θέλουμε να έρθουμε σε επαφή με τους νέους ιδιοκτήτες της Λίβερπουλ, προκειμένου να τους ενημερώσουμε για αυτή την ευκαιρία. Οι περισσότεροι φίλαθλοι θα καταλάβουν τα πλεονεκτήματα ενός τέτοιου σχεδίου, το οποίο διαφέρει σε πολλούς τομείς, απο τα προηγούμενα σχέδια της τελευταίας δεκαετίας”, τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της “Mersey Stadia-Connex”

Αξίζει να σημειώσουμε πως οι προσπάθεια της Λίβερπουλ να χτίσει γήπεδο στο Στάνλεϊ Παρκ και της Έβερτον στο Κίρμπι, έχουν συναντήσει μεγάλα εμπόδια με αποτέλεσμα να μην έχει παρουσιαστεί καμία πρόοδος.

Play off: Στον τελικό η Μπλάκπουλ

http://www.contra.gr/images/m/blackpool_080510_m.jpgΕνα βήμα πριν την επιστροφή της στην ελίτ του αγγλικού πρωταθλήματος μετά από 39 χρόνια απουσίας βρίσκεται η Μπλάκπουλ, μετά την πρόκρισή της στον τελικό των πλέι οφ της Championship.Η ομάδα του Ιαν Χόλογουεϊ νίκησε τη Νότιγχαμ και στο "Σίτι Γκράουντ" και προκρίθηκε στον τελικό της Championship για 5η φορά στην ιστορία της (είναι η μοναδική ομάδα που έχει φτάσει σε τελικό πλέι οφ και των τριών κατηγοριών της Αγγλίας που έχουν αυτήν την ιδιαιτερότητα).

Το παιχνίδι άρχισε ιδανικά για την Φόρεστ, η οποία μόλις στο 7' είχε ανοίξει το σκορ με τον Ρόμπι Ερνσο και διέθετε σκορ πρόκρισης (το πρώτο ματς είχε λήξει υπέρ της Μπλάκπουλ με 3-2), ωστόσο ο Ντι Τζέι Κάμπελ στο 56' ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους. Η Νότιγχαμ πήρε εκ νέου προβάδισμα στο 66' με τον Ερνσο, ωστόσο ακολούθησε ένας καταιγισμός γκολ από την Μπλάκπουλ με τους Στέφεν Ντόμπι (72') και Κάμπελ (76', 79'), που "κλείδωσαν" την πρόκριση για την Μπλάκπουλ. Ο Ντέλε Αντεμπόλα μείωσε στο τελικό3-4 για τη Νότιγχαμ, αλλά ήταν πλέο πολύ αργά.

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών

Πρώτοι αγώνες

Μπλάκπουλ-Νότιγχαμ 2-1
(26' Σάουθερν, 57' πέν. Ανταμ - 13' Κοέν)

Λέστερ-Κάρντιφ 0-1
(78' Γουίτιγχαμ)

Επαναληπτικοί

Μπλάκπουλ-Νότιγχαμ 3-4
(7', 66' Ερνσο, 92' Αντεμπόλα – 56', 76', 79' Κάμπελ, 72' Ντόμπι)

"Φλερτάρει" με το Μουντιάλ ο Κοντρέρας

http://www.contra.gr/images/m/chile_1205_m.jpgΟ Πάμπλο Κοντρέρας του ΠΑΟΚ θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την παρουσία του στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αφού είναι μέσα στην προεπιλογή του ομοσπονδιακού τεχνικού της Χιλής, Μαρσέλο Μπιέλσα.Έκπληξη αποτέλεσε η κλήση του Χάιμε Βαλντές της Αταλάντα, με τον 29χρονο μέσο να πιστώνεται την καλή του χρονιά με τη φανέλα της ιταλικής ομάδας, παρά το ότι αυτή υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία.

Αξιοσημείωτη είναι η απόφαση του Μπιέλσα να αφήσει τον Κρίστοφερ Τοσέλι εκτός λίστας και να υπολογίζει ως τρίτο τερματοφύλακα τον Λουίς Μαρίν της Ουνιόν Εσπανιόλα.

Η προεπιλογή του Μπιέλσα

Ττρματοφύλακες: Κλαούντιο Μπράβο (Ρεάλ Σοσιεδάδ), Μιγκέλ Πίντο (Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε), Λουίς Μαρίν (Ουνιόν Εσπανιόλα)

Aμυντικοί: Βάλντο Πόνσε (Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα), Γκάρι Μέντελ (Μπόκα Τζούνιορς), Αρτούρο Βιντάλ (Λεβερκούζεν), Ισμαέλ Φουέντες (Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα), Πάμπλο Κοντρέρας (ΠΑΟΚ), Γκονζάλο Ζάρα (Γουέστ Μπρόμιτς), Ρομπέρτο Κερεσέδα (Κόλο Κόλο), Μαουρίτσιο Ίσλα (Ουντινέζε)

Μέσοι: Κάρλος Καρμόνα (Ρετζίνα), Ροντρίγκο Μιλάρ (Φλαμένγκο), Πέδρο Μοράλες (Ντιναμό Ζάγκρεμπ), Μάρκο Εστράδα (Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε), Μανουέλ Ιτούρε (Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε), Χάιμε Βαλντές (Αταλάντα), Τσάρλες Αρανκουίθ (Κόλο Κόλο), Ροντρίγκεζ Τέγιο (Μπεσίκτας), Ματίας Φερνάντεζ (Σπόρτινγκ Λισαβόνας), Χορχέ Βαλντίβια (Αλ Αϊν), Γκονζάλο Φιέρο (Φλαμένγκο), Χοσέ Πέδρο Φουενζαλίδα (Κόλο Κόλο)

Επιθετικοί: Zαν Μποσεζούρ (Αμέρικα), Έκτορ Μαντσίγια (Τολούκα), Εστέμπαν Παρέδες (Κόλο Κόλο), Ουμπέρτο Σουάζο (Σαραγόσα), Φαμπιάν Ορεγιάνα (Χέρεθ), Αλέξις Σάντσεζ (Ουντινέζε), Μαρκ Γκονζάλεζ (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

«Πήρε τον Ντάτολο και όχι εσένα;»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/9222b25d4c74051e382dad908f89fab2_L.jpg?1273633745?1273633745?1273633745Η προεπιλογή της εθνικής Αργεντινής έχει γνωστή αργά χθες το βράδυ αλλά ο Σεμπαστιάν Λέτο την είχε... μυριστεί την δουλειά. Πολλοί απόρησαν με την κλήση του Χέσους Ντάτολο και όχι του μέσου του Παναθηναϊκού.

Ο Αργεντινός άσος του τριφυλλιού όταν ταξίδεψε με την αποστολή των πρασίνων στην Κύπρο, φίλοι της ομάδας διάβαζαν στις εφημερίδες για το ποιους παίκτες θα καλέσει αρχικά ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Μόλις είδαν στο ρεπορτάζ το όνομα του Ντάτολο και όχι του Λέτο έπαθαν πλάκα.

Αμέσως στράφηκαν στον Λέτο και του είπαν: «Είναι δυνατόν να μην παίρνει εσένα;», με τον άσο του Παναθηναϊκού απλά να χαμογελά γεμάτος περιέργεια. Είναι απορίας άξιο με ποια λογική ο «Ντιεγκίτο» καλεί τον μέσο του Ολυμπιακού που δεν έχει δείξει τίποτα στο ελληνικό πρωτάθλημα σε αντίθεση με τον Σεμπαστιάν που έχει κάνει... παπάδες.

Τζιμπούρ: «Η δική μου εκδίκηση»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/661058b4e5558848d625974698bb7d53_L.jpg?943912800?943912800?943912800Απαντήσεις σε αυτούς που τον αμφισβήτησαν έδωσε και στις δηλώσεις του, εκτός από τη συβολική του παρουσία στον αγωνιστικό χώρο ο Ράφικ Τζιμπούρ. Τι είπε για την προσωπική του επίδοση αλλά και για τα πλέι οφ.Ο «Τρομοκράτης» μίλησε στην αλγερινή εφημερίδα «Competition», υπογραμμίζοντας:

«Προσωπικά παραδέχομαι ότι με αυτόν τον τρόπο παίρνω την εκδίκησή μου, γιατί κάποιοι έλεγαν ότι είτε παίζω σε αυτή την ομάδα είτε όχι, είναι το ίδιο. Δόξα τω Θεώ, η στατιστική δείχνει ότι συμβαίνει το αντίθετο κι αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα, όπως και το γεγονός ότι τα πάω σούπερ με όλους, με τη διοίκηση, τον προπονητή, τους συμπαίκτες, τον κόσμο. Τώρα όλοι με εμπιστεύονται κι αυτό με ικανοποιεί».

Για τα πλέι οφ: «Είμαστε με την πλάτη στον τοίχο. Είμαστε καταδικασμένοι να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια και να ελπίζουμε σε βαθμολογικές απώλειες των αντιπάλων μας. Ωστόσο, θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Ξέρουμε ότι θα είναι πολύ δύσκολο, γιατί εδώ οι έδρες είναι "καυτές" και κάθε γηπεδούχος έχει πολλά πλεονεκτήματα, όπως και το πιο βασικό, τον κόσμο. Επίσης, η διαιτησία μάς έχει βλάψει πολύ κι ελπίζω αυτό να μην επαναληφθεί στα επόμενα ματς».

Για το ματς με τον Άρη: «Θα αποφύγω να μιλήσω για την τακτική της ομάδας... Θα πω απλώς πως σε αυτό το ματς είχαμε πολλή ενέργεια και κίνηση μπροστά και επωφεληθήκαμε απ' αυτό οι επιθετικοί. Ως επαγγελματίας είμαι πάντα στη διάθεση του προπονητή μου, για να υλοποιήσω στο γήπεδο όποιες εντολές μου δώσει. Άλλοτε παίζω στα πλάγια της επίθεσης και πίσω από τον επιθετικό, αλλά όλος ο κόσμος ξέρει πως αισθάνομαι πιο άνετα και λατρεύω να αγωνίζομαι στην κορυφή της επίθεσης».

Εμφατικό προβάδισμα για Σέλτικς!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/f476f48ae920ed925d0eb28d8d8c888a_L.jpg?1273634547?1273634547Οι Σέλτικς συνέτριψαν εκτός έδρας τους Καβαλίερς με 120-88, κάνοντας το 3-2 στην ημιτελική σειρά της ανατολικής περιφέρειας και πλέον υπολείπονται μίας ακόμα νίκης για να βρεθούν στους τελικούς της Ανατολής.

Στο Κλίβελαντ, οι «Κέλτες» δεν συνάντησαν ιδιαίτερη αντίσταση από τους «Ιππότες» στον πέμπτο αγώνα της ημιτελικής σειράς της Ανατολής, καθώς εκμεταλλεύτηκαν την πολύ κακή βραδιά του ΛεΜπρον Τζέιμς, ο οποίος σημείωσε μόλις 15 πόντους με πολύ χαμηλά ποσοστά (3/14 σουτ).

Οι φιλοξενούμενοι είχαν ως «όπλο» τον επιθετικό τους πλουραρισμό, καθώς 6 παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Ρέι Άλεν (25π., 4ασ., 3ρ.) να είναι ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης. Από τους οικοδεσπότες προσπάθησαν οι Σακίλ Ο' Νιλ (21π., 4ρ., 2ασ.) και Άντονι Πάρκερ (14π., 2ρ.) χωρίς, ωστόσο, το επιθυμητό αντίκρισμα...

Το επόμενο παιχνίδι της σειράς θα διεξαχθεί στην Βοστώνη, όπου αν επικρατήσουν οι Σέλτικς, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τους Μάτζικ στους τελικούς της ανατολικής περιφέρειας.

Κλίβελαντ Καβαλίερς - Μπόστον Σέλτικς 88-120 (2-3)
(Ουίλιαμς 9, Πάρκερ 14, Ο’ Νιλ 21, Τζέιμς 15, Τζέιμισον 9, Ιλγκάουσκας 5, Βαρεζάο 5, Γουέστ 2, Μουν 4, Γκίμπσον 3, Χίκσον, Πόου 1 - Ρ. Αλεν 25, Ρόντο 16, Πέρκινς10, Πιρς 21, Γκαρνέτ 18, Τ. Αλεν 6, Ντέιβις 15, Γουάλας, Γουίλιαμς 5, Φίνλι, Ρόμπινσον, Ντάνιελς 4).

Φωτο Ημέρας

Και τα... γυναικεία μυαλά στα κάγκελα!

Είπε «όχι» για Λέτο ο ΠΑΟ!

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_tjVR4LnVHh.jpgΠρόταση ιταλικής ομάδας για τον Σεμπάστιαν Λέτο φαίνεται ότι αρνήθηκε ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «SportDay».Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας ο Κώστας Αντωνίου μίλησε προχθές το βράδυ με τον γνωστό μάνατζερ, Φερνάντο Κοσεντίνο, ο οποίος μετέφερε πρόταση ιταλικού συλλόγου για τον Αργεντινό άσο των «πράσινων».

«Ξέχασέ το. Δεν τον πουλάμε. Είναι από τους παίκτες που στηριζόμαστε για τη νέα χρονιά», ήταν η ξεκάθαρη απάντηση του τεχνικού διευθυντή του «τριφυλλιού» για τον Λέτο.

Από τη μεριά του ο Κοσεντίνο είπε στον Αντωνίου για το Λέτο ότι: «είναι πολύ ευχαριστημένος στον Παναθηναϊκό. Μου λέει ότι βρήκε τον εαυτό του, ότι είναι ενθουσιασμένος πολύ με την υποδοχή που του επιφυλάξατε και ότι περιμένει πώς και πώς να αγωνιστεί με την ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ του χρόνου».

Όσον αφορά τον Παλέτα, τον στόπερ της Μπόκα, ο Κοσεντίνο διαμήνυσε στον Αντωνίου ότι ο παίκτης «έκλεισε» στην Πάρμα, οπότε το όνομά του διεγράφη από τη λίστα με τους «killers».

Συγχαρητήρια Μουρίνιο σε Αντσελότι


Ο Μουρίνιο νικητής στη μάχη των πάγκων Πολλοί έχουν ασχοληθεί κατά καιρούς με τη σχέση που συνδέει τον Κάρλο Αντσελότι και τον Ζοσέ Μουρίνιο. Το σίγουρο όμως είναι ότι ο Πορτογάλος τεχνικός έστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στον Ιταλό συνάδελφό του, όταν πριν λίγες μέρες η Τσέλσι κατέκτησε τον τίτλο στην Πρέμιερ Λιγκ.

Αυτό αποκάλυψε ο ίδιος ο Αντσελότι, λέγοντας μάλιστα ότι ο Μουρίνιο, προπονητής και αυτός της Τσέλσι στο παρελθόν, ήταν ο πρώτος που του έστειλε ευχές για την επιτυχία των «μπλε». Αλλωστε ήταν ο πρώτος τίτλος τους μετά από εκείνον που είχαν κατακτήσει με τον Μουρίνιο στο τιμόνι τους το 2006.

«Το μήνυμα έγραφε: αμπάνια Κάρλο. Συγχαρητήρια, ανέφερε ο Αντσελότι, μιλώντας σε Ιταλούς δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του στην πατρίδα του, προκειμένου να δώσει στοιχεία στις αρχές για το σκάνδαλο «Calciopoli». «Ηταν πολύ ευγενικό από μέρους του να μου στείλει μήνυμα με ευχές», κατέληξε.

Δεν πουλάει τον Ιγκουαΐν η Ρεάλ


Ο Ιγκουαΐν πανηγυρίζει το γκολ της νίκης επί της Ατλέτικο... Στην επιβεβαίωση ότι ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν δεν συγκαταλέγεται στους υπό παραχώρηση παίκτες της εν όψει της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού, προχώρησε η Ρεάλ. Οι Μαδριλένοι επιμένουν ότι ο Αργεντινός διεθνής θα παραμείνει στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» και την επόμενη σεζόν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «AS», ο παίκτης αναμένεται να υπογράψει νέο συμβόλαιο με την ομάδα, με τις διαπραγματεύσεις να αναμένονται αμέσως μετά το τέλος του πρωταθλήματος.

Αυτή τη στιγμή βέβαια, οι δύο πλευρές έχουν πολύ δρόμο μέχρι την τελική συμφωνία, αλλά όλα δείχνουν ότι αυτή τελικά θα επιτευχθεί. Σε αυτό αναμένεται να παίξει ρόλο και η στάση των οπαδών που θέλουν να συνεχίσει στη Ρεάλ ο Ιγκουαΐν.

ΜΟΥΝΤΙΑΛ: Ο Τζόνσον στην προεπιλογή των ΗΠΑ

Ο Εντι Τζόνσον εξαργύρωσε τις πολύ καλές εμφανίσεις του με τον Αρη και συμπεριλήφθηκε στην προεπιλογή των ΗΠΑ, για το Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής. Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Μπομπ Μπράντλεϊ ανακοίνωσε τους «30″ εκλεκτούς. Οι ΗΠΑ μετέχουν στον 3ο όμιλο του Μουντιάλ με αντιπάλους την Αγγλία, τη Σλοβενία και την Αλγερία. Η προεπιλογή:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Μπραντ Γκούζμαν (Αστον Βίλα), Τιμ Χάουαρντ (Εβερτον), Μάρκους Χάνεμαν (Γουλβς)
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Κάρλος Μποκανέγκρα (Ρεν), Τζόναθαν Μπορνστάιν (Σίβας), Στιβ Τσερούντολο (Ανόβερο), Τζέι ΝτεΜέριτ (Γουότφορντ), Κλάρενς Γκούντσον (Σταρτ), Τσαντ Μάρσαλ (Κολόμπους Κρου), Ογκούτσι Ονιέγου (Μίλαν), Χιθ Πιρς (Ντάλας), Τζόναθαν Σπέκτορ (Γουέστ Χαμ)
ΜΕΣΟΙ: ΝταΜάρκους Μπίσλεϊ (Ρέιντζερς), Αλεχάντρο Μπεντόγια (Ερεμπρο), Μάικλ Μπράντλεϊ (Γκλάντμπαχ), Ρικάρντο Κλαρκ (Χιούστον), Κλιντ Ντέμπσι (Φούλαμ), Λάντον Ντόνοβαν (Λ.Α. Γκάλαξι), Μορίς Εντού (Ρέιντζερς), Μπένι Φάιλαμπερ (Ααρχους), Στιούαρτ Χόλντεν (Μπόλτον), Σάσα Κλίεσταν (Σίβας), Ρόμπι Ρότζερς (Κολόμπους Κρου), Τζος Τόρες (Πατσούκα)
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Τζόζι Αλτιντορ (Βιγιαρεάλ), Εντσον Μπάντλ (Λ.Α. Γκάλαξι), Μπράιαν Τσινγκ (Χιούστον), Ρόμπι Φίντλεϊ (Σολτ Λέικ), Ερκουλίζ Γκόμεζ (Πουέμπλα), Εντι Τζόνσον (Αρης)

Κράτησε Πόι η Σκόντα Ξάνθη


Ο Μάουρο Πόι Η ανακοίνωση που περίμεναν, τόσο η τεχνική ηγεσία της Σκόντα Ξάνθης, όσο και ο φίλαθλος κόσμος της ομάδας, εκδόθηκε τελικά το βράδυ της Τρίτης. Ο Μάουρο Πόι θα είναι παίκτης της ομάδας για ακόμα δύο χρόνια, καθώς συμφώνησε με την διοίκηση να ανανεώσει το συμβόλαιό του παρά τις προτάσεις που είχε από αρκετές ομάδες της Σούπερ Λιγκ.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: "Η ΠΑΕ Σκόντα Ξάνθη ΑΟ ανακοινώνει την ανανέωση του συμβολαίου του επαγγελματία ποδοσφαιριστή Μάουρο Πόι για άλλα 2 χρόνια".

Μετά την υπογραφή του συμβολαίου του ο ποδοσφαιριστής δήλωσε τα εξής: "Ανανέωσα το συμβόλαιο με την ομάδα που με έφερε στην Ελλάδα, που με σεβάστηκε και την σεβάστηκα. Θέλω την επόμενη χρονιά να βγούμε Ευρώπη και θέλω να πω στους φίλους της ομάδας μας να είμαστε όλοι μαζί, όπως ήμασταν στα τελευταία 3 παιχνίδια. Ευχαριστώ την ομάδα μου για την αγάπη της στο πρόσωπό μου όπως και τους φιλάθλους της ομάδας μας για την δικιά τους αγάπη".

Προς Τούμπα ο Ντάριο Φερνάντεζ?

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/6726140a04cb7855b9cbd66b776618d7_L.jpg?943912800?943912800?943912800Τα τελευταία χρόνια στην Θεσσαλονίκη παρατηρείται μια συνεχή μετακίνηση παικτών από τον Άρη στον ΠΑΟΚ Φέτος το Καλοκαίρι, ίσως έχουμε ακόμη μια καθώς η περίπτωση του Ντάριο Φερνάντεζ φαίνεται να απασχολεί έντονα την διοίκηση του «δικεφάλου». Το συμβόλαιο του Αργεντινού μέσου με τον Άρη ολοκληρώνεται το Καλοκαίρι με την πλευρά των «κίτρινων» σύμφωνα με φήμες που προέρχονται από το Ισραήλ να μην επιθυμεί την παραμονή του ποδοσφαιριστή. Ο Ντάριο Φερνάντεζ που παίζει ως δανεικός από την Μπειταρ στον Άρη δεν πρόκειται να επιστρέψει στην ομάδα του Τελ Αβιβ. Ο λόγος είναι πως ο ΠΑΟΚενδιαφέρθηκε για τον Αργεντινό μέσο και κρατάει «ζεστή» την περίπτωση απόκτησης του

Πάντως άνθρωποι του ΠΑΟΚ δεν επιβεβαιώνουν αυτές τις φήμες που κυκλοφόρησαν λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Αυτό που μας ενδιαφέρει την παρούσα φάση είναι το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για τα υπόλοιπα θα ασχοληθούμε μετά το τέλος των play off».

Έκπληξη με Ντάτολο!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/ce091287d0d6c335ba218853fa9303dd_L.jpg?1273612385?1273612385?1273612385Μπορεί ο Χέσους Ντάτολο να είχε τους τελευταίους μήνες ελάχιστες πιθανότητες να παίξει στο Μουντιάλ, ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα ωστόσο τον συμπεριέλαβε στην 30άδα της Αργεντινής, αντιπάλου της Ελλάδας!Ο μέσος του Ολυμπιακού είχε χάσει το φιλικό με την Γερμανία τον περασμένο Μάρτιο λόγω τραυματισμού και όλα έδειχναν πως αυτό θα του στερούσε την δυνατότητα διεκδίκησης μίας ακόμα ευκαιρίας για το Μουντιάλ. Ο Μαραντόνα, όμως, έκανε την έκπληξη και κάλεσε τον Ντάτολο στην 30άδα, παρόλο που ο Αργεντίνος μέσος δεν κάνει και τόσο καλή χρονιά...



Αναλυτικά οι 30 παίκτες που έχει καλέσει ο Μαραντόνα στην προεπιλογή της Αργεντινής (αντιπάλου και της Ελλάδας) και στους οποίους δεν συμπεριλαμβάνονται οι Ζανέτι, Καμπιάσο, Αϊμάρ και Λισάντρο Λόπεζ!

Τερματοφύλακες: Σέρχιο Ρομέρο (Άλκμααρ), Μαριάνο Αντούχαρ (Κατάνια), Ντιέγκο Πότσο (Κολόν Σάντα Φε).

Αμυντικοί: Νίκολας Μπουρδίσο (Ρόμα), Αριέλ Γκάρσε (Κολόν Σάντα Φε), Φαμπρίτσιο Κολοτσίνι (Νιούκαστλ), Μαρτίν Ντεμικέλις (Μπάγερν Μονάχου), Γκαμπριέλ Χάιντσε (Μαρσέιγ), Χουάν Μανουέλ Ινσαουράλδε (Νιούελς Ολντ Μπόις), Νικολάς Οταμένδι (Βελέζ), Κλεμέντε Ροντρίγκες (Εστουδιάντες), Βάλτερ Σάμουελ (Ίντερ).

Μέσοι: Σεμπαστιάν Μπλάνκο (Λανούς), Μάριο Μπολάτι (Φιορεντίνα), Χέσους Ντάτολο , Άνχελ Ντι Μαρία (Μπενφίκα), Γιόνας Γκουτιέρες (Νιούκαστλ), Χαβιέρ Μασεράνο (Λίβερπουλ), Χουάν Μερσιέρ (Αρχεντίνος Τζούνιορς), Χαβιέρ Παστόρε (Παλέρμο), Μάξι Ροντρίγκεζ (Λίβερπουλ), Χοσέ Σόσα (Μπάγερν Μονάχου), Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν (Εστουδιάντες).

Επιθετικοί: Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή), Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Ρεάλ Μαδρίτης), Εζεκιέλ Λαβέτσι (Νάπολι), Ντιέγκο Μιλίτο (Ίντερ), Μάρτιν Παλέρμο (Μπόκα Τζούνιορς), Κάρλος Τέβες (Μάντσεστερ Σίτι), Σέρχιο Αγουέρο (Ατλέτικο Μαδρίτης).