Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Κούπερ:«Να δούμε πως θα βρούμε εξηγήσεις»

Κούπερ: «Εγγυώμαι ότι η ομάδα προσπαθεί»

Αν και πικραμένος ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ από το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα ανάμεσα στον Άρη και την ΑΕΚ, τόνισε πως είναι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του. «Να δούμε πως θα βρούμε εξηγήσεις» είπε αρχικά ο κ. Κούπερ και συνέχισε: «Ξεκινήσαμε το παιχνίδι με πολλές δυσκολίες, με τιμωρημένους ποδοσφαιριστές και τραυματίες. Παίξαμε με έναν ποδοσφαιριστή, τον Κουλουχέρη, να παίζει μπακ, που δεν ξέρει να παίζει. Πιστεύω όμως ότι η ομάδα μου έκανε κατάθεση ψυχής στο γήπεδο. Δεν έχουμε κάτι να καταλογίσουμε στους παίκτες. Αν έπρεπε να υπάρχει νικητής, αυτός έπρεπε να ήταν ο Άρης. Από εκεί και πέρα όμως όταν είσαι σε ένα σημείο που υπάρχει αρκετός αρνητικός, παρά την μεγάλη προσπάθεια, καθώς οι παίκτες σήκωσαν κεφάλι, έρχεται αυτό το αποτέλεσμα που μας πονάει πολύ γιατί θέλαμε να δώσουμε χαρά στους οπαδούς μας. Συν το γεγονός ότι μπαίναμε πάλι στην μάχη με αυτή τη νίκη. Τρίτον η ομάδα μου θα είχε ανακτήσει το πνεύμα της και θα μπορούσε να χτίσει πάλι από την αρχή και να διατηρήσει αυτή την αγωνιστική ταυτότητα για την οποία έχουμε μιλήσει τόσες φορές. Δυστυχώς μείναμε στην ουσία με άδεια χέρια. Προπάντων, δεν υπάρχει πλέον μεγάλη αισιοδοξία γιατί έχουμε μείνει αρκετά πίσω. Καταλαβαίνετε ότι πλέον το να αντιδράσεις είναι πολύ δύσκολο παρότι εμείς πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι και να προετοιμαστούμε για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Η μοναδική γλυκιά γεύση που μπορώ να διατηρήσω είναι ότι η ομάδα τα έδωσε όλα. Το μόνο που χρειαζόταν ήταν να αντέξει 25 δευτερόλεπτα παραπάνω. Δυστυχώς δεν μπορώ να μιλήσω για τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, από την στιγμή που ισοφαριστήκαμε. Η ομάδα μου όμως έπαιξε πολύ καλά, η αντίπαλη ομάδα δεν είχε σχεδόν καμία ευκαιρία. Παίξαμε καλά, βγάλαμε αντεπιθέσεις, όμως δυστυχώς δεν μας βγήκε και λυπάμαι. Ο κόσμος μας ήταν πάλι εδώ για να μας στηρίξει. Ζητάει πράγματα που δυστυχώς σήμερα δεν μπορέσαμε να τους τα δώσουμε. Όμως ήταν ολοφάνερο ότι η ομάδα τα άφησε όλα στον αγωνιστικό χώρο».

Για τον αρνητισμό για τον οποίο μίλησε ο κ. Κούπερ διευκρίνισε: «Όταν μιλάμε για αρνητισμό μιλάμε για το πεσμένο ηθικό της ομάδας. Όταν προέρχεσαι από δύο συνεχόμενες ήττες, δεν είσαι καλά. Η δική μου ομάδα προσπάθησε όμως πολύ. Με παρένθεση το παιχνίδι της Τούμπας, θεωρώ ότι η δική μου ομάδα προσπάθησε πολύ σε όλα τα παιχνίδια. Μετά από δύο ήττες όμως είναι δύσκολο να αντιδράσεις. Μίλησα για αρνητισμό γιατί υπήρχε στην Αθήνα ένα καλό παιχνίδι όπου κάναμε έξι καταστροφικά λεπτά και χάνουμε το αποτέλεσμα. Σήμερα τι να πω; Για 25 δευτερόλεπτα; Είναι θέμα ατυχίας. Γι΄ αυτό μιλάω για αρνητισμό. Η αντίδραση της δικής μου ομάδας ήταν πολύ σωστή. Το παιχνίδι είχε σχεδόν τελειώσει…».

Για το τι δεν πήγε καλά στην τελευταία φάση εξήγησε: «Είναι πάρα πολύ δύσκολο να το εξηγήσεις. Ειδικά όταν παίζεις σε όλο το ματς με τόσο μεγάλη οργάνωση. Ξαφνικά γίνονται πολλά λάθη σε μία τελευταία φάση. Αυτά όμως γίνονται στο ποδόσφαιρο. Δεν μπορείς να προβλέψεις αυτό που μπορεί να συμβεί».

Για το αν ανησυχεί μετά τα τελευταία αποτελέσματα επισήμανε: «αν η δική μου ομάδα δεν τα είχε δώσει όλα, τότε θα έλεγα ότι ανησυχώ. Όμως η ομάδα μου βγήκε κενή σήμερα από τον αγωνιστικό χώρο. Έπαιξαν παίκτες που δεν είχαν πολλά αγωνιστικά λεπτά και ανταποκρίθηκαν σε ρόλους που δεν ήξεραν. Έκαναν ότι μπορούσαν. Τώρα θα προσπαθήσουμε στα επόμενα δύο παιχνίδια».

Για την εμπιστοσύνη που απολαμβάνει από τον κόσμο του Άρη, που του το δείχνει σε κάθε στιγμή, ο Έκτορ Κούπερ τόνισε: «Αναμφίβολα είναι κάτι που βοηθάει όμως η εικόνα που θέλω να έχει η ομάδα είναι ότι προσπαθεί. Δεν θέλω ποτέ να δείξουμε ότι ρίξαμε λευκή πετσέτα. Στο τέλος του πρωταθλήματος καταφέραμε αρκετά πράγματα. Δυστυχώς μετά ήρθε η απώλεια του κυπέλλου και κάποια αρνητικά αποτελέσματα όπως με τον ΠΑΟΚ. Εγώ εγγυούμαι όμως ότι η ομάδα προσπαθεί. Να μείνει ήρεμος ο κόσμος. Θα προσπαθήσουμε να επιστρέψουμε στις νίκες. Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να φτιάξουμε και να βελτιώσουμε το καλοκαίρι. Εγγυούμαι όμως προσωπικά ότι η ομάδα θα προσπαθεί πάντα για το καλύτερο».

Για την παρουσία του Ντέιλι, ο τεχνικός του Άρη δήλωσε πως: «είμαι ικανοποιημένος από αυτόν. Θα ήταν καλύτερο να έπαιρνε την ευκαιρία του σε άλλες συνθήκες όμως δούλευε πολύ καλά».

Για τα παράπονα που ακούγονται κατά καιρούς από την εξέδρα για τους ποδοσφαιριστές, όπως π.χ. ο Τόνι Κάλβο, απάντησε: «Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπίστεί. Αυτό που χρειάζεται όμως είναι η ηρεμία και να διορθώσουμε τα προβλήματα την κατάλληλη στιγμή. Αυτό που θέλω να πω στον κόσμο και όχι σαν συμβουλή, γιατί εγώ δεν δίνω συμβουλές, είναι ότι περιμένουμε να τελειώσει η χρονιά για να αξιολογήσουμε τους ποδοσφαιριστές μας και να δούμε πως θα αντιδράσουμε. Ο εκάστωτε προπονητής είναι όμως ο αρχηγός της ομάδας που διαχειρίζεται τα πάντα. Μου αρέσει να μιλάω γενικά και όχι συγκεκριμένα για παίκτες. Δεν είναι για παράδειγμα μόνο ευθύνη του Τόνι Κάλβο αν κερδίζουμε ή αν χάνουμε. Είναι ομαδική δουλειά. Να τελειώσουμε λοιπόν καλά την χρονιά και έπειτα να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις, αξιολογώντας όλους τους ποδοσφαιριστές και ότι έκανε η ομάδα την φετινή χρονιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: