Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Φερνάντο Σάντος-«Δεν έχω πρόταση για Εθνική»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/0dac8f115fc5f5e63ddf836268bb39d1_L.jpg?1277393492?1277393492?1277393492Με δήλωσή του σε αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό ο Πορτογάλος τεχνικός Φερνάντο Σάντος τόνισε πως δεν έχει δεχθεί πρόταση για την Εθνική ομάδα. Ο Φερνάντο Σάντος εμφανίζεται από προχθές ως ο διάδοχος του Ότο Ρεχάγκελ στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής ομάδας. Ο ίδιος όμως διέψευσε σήμερα ότι έχει δεχθεί πρόταση από την Ελληνική Ομοσπονδία, προσθέτοντας όμως πως θα τον ενδιέφερε να αναλάβει ομοσπονδιακός τεχνικός.

«Δεν έχω δεχθεί πρόταση από την ΕΠΟ. Αν μου γίνει κάποια πρόταση, θα τη μελετήσω σοβαρά, γιατί με ενδιαφέρει πολύ η συγκεκριμένη προοπτική», δήλωσε ο 56χρονος Πορτογάλος προπονητής, μιλώντας στον Νοva Σπορ FM 94,6.

Αναλυτικά:

-Στην Ελλάδα οι εφημερίδες αναφέρουν ότι εσείς θα είστε ο άνθρωπος που θα αντικαταστήσει τον Ότο Ρεχάγκελ στον πάγκο της Ελλάδας. Το γνωρίζετε αυτό;

«Θα πρέπει πρώτα να με προσκαλέσει κάποιος επίσημα. Μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Κανείς δεν με έχει προσεγγίσει από την πλευρά της Εθνικής Ελλάδας».

-Δεν έχετε συζητήσει τίποτα μέχρι στιγμής με την Ομοσπονδία της χώρας;

«Δεν έχω δεχθεί καμία πρόταση από την ΕΠΟ. Αν μου γίνει κάποια πρόταση, θα τη μελετήσω σοβαρά...».

- Σε αυτό το Μουντιάλ παρακολουθούμε πολλές ομάδες που αγωνίζονται αμυντικά. Θεωρείτε ότι αυτό είναι αρνητικό για το θέαμα;

«Τα πρώτα παιχνίδια, από άποψη θεάματος, ήταν άσχημα. Είναι φυσιολογικό πάντως να παίζουν αμυντικά, καθότι θέλουν να κερδίζουν. Ίσως να το παρακάνανε λίγο οι ομάδες στις πρώτες αγωνιστικές. Πιστεύω ότι σιγά- σιγά γίνονται ολοένα και καλύτερα ματς. Ειδικά τις τελευταίες μέρες, οι αγώνες έχουν γίνει πιο θεαματικοί. Τα παιχνίδια της Τετάρτης (σ.σ. 5ος – 6ος όμιλος ) είναι μία απόδειξη αυτών που λέω. Πιστεύω ότι από τη φάση των «16» μέχρι και τον τελικό, οι αναμετρήσεις θα είναι συναρπαστικές».

-Τι γνώμη έχετε για τις βουβουζέλες;

«Νομίζω ότι ενοχλούν τους ποδοσφαιριστές, κυρίως κατά τη διάρκεια των αγώνων. Δεν μπορούν να ακούσουν τα σφυρίγματα του διαιτητή. Δεν είναι πολύ καλό γι΄ αυτούς, αλλά όπως και να’ χει είναι ένας τρόπος που εκφράζεται ο κόσμος. Είναι μέρος του παιχνιδιού».

-Η Εθνική Πορτογαλίας εντυπωσίασε με την αγωνιστική της παρουσία κόντρα στη Βόρεια Κορέα…

«Ναι, αλλά δεν πρέπει να το σκεφτόμαστε αυτό. Η Πορτογαλία δεν έπαιξε καλά κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού αν και δεν ήταν τόσο κακή όσο λέγεται. Στο παιχνίδι με την Β. Κορέα πάντως ήταν ομολογουμένως πολύ δυνατή. Τα κατάφερε πολύ καλά και μετά το πέμπτο γκολ τα πράγματα έγιναν πολύ πιο εύκολα. Το προσεχές παιχνίδι κόντρα στη Βραζιλία είναι πολύ σημαντικό, αλλά υπάρχει πίστη στις ικανότητες της ομάδας».

-Μπορεί η Πορτογαλία να φτάσει ψηλά στη διοργάνωση;

«Ο στόχος της Πορτογαλίας ήταν να φτάσει τουλάχιστον στη φάση των «16». Αν δεν τα κατάφερνε να βρεθεί εκεί, τα πράγματα γι΄ αυτή θα ήταν άσχημα. Θα ήταν ένα κακό Παγκόσμιο Κύπελλο. Από τη στιγμή που έφτασε εκεί, όλα μπορούν να συμβούν. Μετά από το παιχνίδι με τη Βραζιλία, η Πορτογαλία θεωρώ ότι θα λυθεί και θα δείξει μέσα στο γήπεδο τις δυνατότητές της. Είναι ικανή να φτάσει ψηλά».

-Ποια θεωρείτε ότι είναι τα φαβορί για την κατάκτηση της κορυφής του Παγκοσμίου Κυπέλλου;

«Τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση της κορυφής είναι η Αργεντινή, η Βραζιλία και η Ισπανία, παρόλο που η τελευταία δεν έχει δείξει ακόμη το πραγματικό της πρόσωπο στα γήπεδα της Ν. Αφρικής. Από εκεί και πέρα υπάρχουν τέσσερις με πέντε ομάδες που πάντα έχουν πιθανότητες να κατακτήσουν το Μουντιάλ. Αυτές είναι η Αγγλία, η Γερμανία, η Πορτογαλία, η Ιταλία και σε αυτό το γκρουπ μπαίνει μερικές φορές και η Ολλανδία. Από τους «16» και μετά όλα είναι πιθανά».

-Είδατε τα παιχνίδια της Εθνικής Ελλάδας;

«Ναι, τα είδα…»

-Ποια είναι η άποψή σας για την παρουσία της Ελλάδας σε αυτό το Μουντιάλ;

«Σε αυτό το Μουντιάλ, η Ελλάδα είχε τη δυνατότητα να κάνει την πρώτη της νίκη. Τα κατάφερε, αλλά αποκλείστηκε. Ήταν μόλις η δεύτερη παρουσία της, άρα είχε συνολικά έξι παιχνίδια ώστε να το καταφέρει. Γενικότερα πάντως θεωρώ ότι είχε μία καλή παρουσία. Αγωνίστηκε με την τακτική που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια και πιστεύω ότι τα πήγε καλά».

-Πολλοί θεωρούν ότι η Ελλάδα αποκλείστηκε λόγω της κακής εμφάνισης που πραγματοποίησε στο παιχνίδι κόντρα στην Νότιο Κορέα. Συμφωνείτε;

«Ναι φυσικά. Όλοι πιστεύαμε ότι η Ελλάδα έπρεπε να κερδίσει αυτό το παιχνίδι. Αν τα είχε καταφέρει θα είχε τις πιθανότητες με το μέρος της για να περάσει στην επόμενη φάση. Το ματς αυτό ήταν καθοριστικό για την Ελλάδα».

-Πιστεύετε ότι έλειψε η τύχη από την ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ στο ματς με την Αργεντινή;

«Με την Αργεντινή συνέβη το αναμενόμενο. Η Ελλάδα αμύνεται με πολλούς παίκτες, αλλά μια ομάδα όπως η Αργεντινή κατάφερε να την κερδίσει».

Ο ΠΑΣ ζητά εξηγήσεις για το σκάνδαλο Αναστόπουλου

Ο ίδιος ακριβώς υπάλληλος της ΕΠΟ που απαγόρευσε την είσοδο στο κτίριο στον κ. Δημητρίου (Νίκος Παναγιώτου ονομάζεται), ήταν ιδιαίτερα προκλητικός και με τους δημοσιογράφους που είχαν φτάσει από νωρίς στο Γουδί. Αν και υπεύθυνος ασφαλείας, γνώριζε ότι ο φάκελος του Ηρακλής περιείχε πλαστά έγγραφα (!). Όταν του τέθηκε το θέμα Αναστόπουλου, υποστήριξε ότι ορθώς τον δήλωσε η Καβάλα (επαναλαμβάνουμε ότι μιλάμε για τον υπεύθυνο ασφαλείας και όχι κάποιο μέλος επιτροπής), διότι ο ΠΑΣ δεν κατέθεσε φάκελο!

Επικοινωνήσαμε με τον νομικό εκπρόσωπο του ΠΑΣ, Γιώργο Βήττα, για να διερευνήσουμε αν αληθεύει ο ισχυρισμός του υπαλλήλου. «Φυσικά και καταθέσαμε φάκελο στην πρωτοβάθμια επιτροπή. Απορριφθήκαμε για ένα τυπικό λόγο και από την στιγμή που υποβιβαστήκαμε, δεν μπήκαμε στην διαδικασία να κάνουμε έφεση. Στον φάκελο φυσικά δηλώσαμε τον Αναστόπουλο ως προπονητή. Ήδη έχουμε στείλει επιστολή στην επιτροπή, ζητώντας εξηγήσεις για το γεγονός ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα υπάρχει ο Αναστόπουλος και στον φάκελο άλλης ΠΑΕ. Μέχρι στιγμής απάντησε δεν λάβαμε».

Ντιαρά: "Μουρίνιο, όπως Καπέλο"


Ο Μαχαμούντου Ντιαρά Σίγουρος ότι υπό την καθοδήγηση του νέου προπονητή της Ζοσέ Μουρίνιο η Ρεάλ Μαδρίτης θα φτάσει στους τίτλους που δεν κατέκτησε τα προηγούμενα χρόνια, δήλωσε ο Μαχαμαντού Ντιαρά. Μάλιστα, σύμφωνα με τον αμυντικό από το Μάλι, η συνεργασία με τον Πορτογάλο τεχνικό άργησε ένα χρόνο.

"Νομίζω ότι η Ρεάλ έκανε τη σωστή κίνηση φέρνοντας τον Μουρίνιο. Μάλιστα, πιστεύω ότι έπρεπε να το έχουν κάνει εδώ και ένα χρόνο, δηλαδή ταυτόχρονα με όλες τις άλλες μεγάλες μεταγραφές παικτών", σχολίασε ο Ντιαρά, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα "Marca".

"Από πνευματικής πλευράς, πιστεύω ότι μπορεί να συγκριθεί με τον Φάμπιο Καπέλο, ο οποίος ανέλαβε την ομάδα, όταν εκείνη είχε μείνει χωρίς τίτλους για τέσσερα χρόνια και την οδήγησε αμέσως στην επιτυχία. Ο Μουρίνιο μας έκανε να καταλάβουμε ότι πρέπει όλοι να δουλέψουμε σκληρά αν θέλουμε μία θέση στην ενδεκάδα. Επέβαλε πειθαρχία και αυτό ακριβώς είναι που χρειάζονται οι παίκτες στη Ρεάλ.

Ο Καπέλο δεν φοβόταν να αφήσει κάποιον εκτός, όσο διάσημος και να ήταν. Μου έχουν πει ότι είναι έτσι και ο Μουρίνιο. Εχω μιλήσει γι' αυτόν με τον Ντρογκμπά και τον Εσιέν και μου είπαν και οι δύο ότι είναι πολύ κοντά στους παίκτες του. Επίσης, ότι οι παίκτες υπό την καθοδήγησή του είναι πνευματικά και σωματικά έτοιμοι ακριβώς την κατάλληλη στιγμή", κατέληξε.

Δηλώσεις Στέλιου Αγγελούδη γιά το θέμα τού ΗΡΑΚΛΗ...

Αγγελούδης: "Εκκωφαντική η απουσία της ΕΠΟ"

Σε δηλώσεις προέβει μετά και τη σημερινή αναβολή της έκδοσης της απόφασης από την δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ, το μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Στέλιος Αγγελούδης. Χαρακτηριστικά ο Κος Αγγελούδης δήλωσε:

"Με θλίψη και οργή διαπιστώνεται το λεγόμενο «αυτοδιοίκητο» του ποδοσφαίρου είναι αυτοδιοίκητο της ασυδοσίας και της υποκρισίας.

Σε ποια αθλητική ομοσπονδία, σε ποια ευνομούμενη χώρα δικαιοδοτικά όργανα συνεδριάζουν εν κρυπτό, αποφάσεις αποκρύπτονται ή μετακινούνται χωρίς να ισχύει η αρχή της δημοσιοποίησης και της διαφάνειας. Και όλα αυτά με τη σιωπηρή αλλά εκκωφαντική απουσία της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. Μήπως τελικά η αθλητική ηγεσία ήρθε η ώρα αντιληφθεί που οδηγεί το ποδόσφαιρο το λεγόμενο αυτοδιοίκητο."

Πρόκριση για Ιαπωνία με σούπερ – Χόντα

http://www.sport24.gr/ast/cov/ja/japan_2010_6_24_23_3_1_b.jpg

Σ΄έναν συναρπαστικό αγώνα που έγινε στο «Ρόγιαλ Μπαφόκενγκ Στέιντιουμ» του Ρούστενμπουργκ, η Ιαπωνία νίκησε 3-1 τη Δανία και προκρίθηκε στους «16″ του Μουντιάλ, όπου θα αντιμετωπίσει την Παραγουάη. Τα τέρματα για την ομάδα του Τακέσι Οκάντα πέτυχαν οι Χόντα (17΄), Εντο (31΄) και Οκαζάκι (87΄), ενώ είχε μειώσει σε 2-1 ο Τόμασον στο 81΄. Ετσι, οι «Σαμουράι» πήραν τη δεύτερη θέση του 5ου ομίλου, πίσω από την Ολλανδία.
Η Δανία μπήκε δυνατά στο ματς, με κατοχή της μπάλας και πολλές κερδισμένες μονομαχίες. Δεν άργησε όμως να καταλάβει ότι απέναντί της είχε έναν εξίσου αξιόλογο αντίπαλο. Οι Ιάπωνες έκαναν για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία τους στο 13΄ με τον Σόρενσεν να αποκρούσει με το πόδι την προβολή του Εντο από κοντά, αλλά στο 17΄ δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα στο φάουλ-κεραυνό του Χόντα που έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Οι Δανοί προσπάθησαν να αντιδράσουν με κάθετες πάσες και κύριο αποδέκτη τον Τόμασον, χωρίς αποτέλεσμα όμως. Αντίθετα, στο 31ο λεπτό με νέα υποδειγματική εκτέλεση φάουλ, ο Εντο ήταν αυτός που έστειλε ξανά τη μπάλα στα δίχτυα του Σόρενσεν, γράφοντας το 2-0.
Η εξέλιξη αυτή ήταν φυσικό να «κόψει τα πόδια» των παικτών του Μόρτεν Ολσεν. Οι διάδρομοι προς την περιοχή του Καουασίμα είχαν κλείσει, ενώ η Ιαπωνία ήταν «φωτιά» στις αντεπιθέσεις και απειλούσε περισσότερο απ΄όσο κινδύνευε! Ο Σόρενσεν, τρομοκρατημένος από τα απευθείας φάουλ των «Σαμουράι», λίγο έλειψε να δεχθεί νέο γκολ, αυτή τη φορά από φάουλ-γέμισμα του Εντο, όταν έχασε μέσα από τα χέρια του τη μπάλα, αλλά σώθηκε από το δοκάρι. Ο Ολσεν χρησιμοποίησε όλες τις εναλλακτικές λύσεις που είχε στη διάθεσή του, ακόμα και τον 18χρονο Ερικσον (ο νεότερος παίκτης του 19ου Παγκοσμίου Κυπέλλου) και είχαν την ευκαιρία να μπουν ξανά στο παιχνίδι, όταν η βολίδα του Λάρσεν τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι στο 79΄. Λίγο αργότερα, όμως, στο 81΄ μείωσαν σε 2-1. Ο Αγκερ κέρδισε πέναλτι από τον Χασέμπε, το εκτέλεσε ο Γιαν Νταλ Τόμασον, ο Καουασίμα απέκρουσε, αλλά ο έμπειρος φορ πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε από κοντά.
Κι ενώ οι Δανοί βγήκαν μαζικά μπροστά για να ισοφαρίσουν, σε μία αντεπίθεση ο Χόντα «άδειασε» τον Ρόμενταλ και έδωσε «έτοιμο γκολ» στον Οκαζάκι, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 3-1 στο 87΄. Ετσι, οι Ιάπωνες θα διεκδικήσουν την πρόκριση στους προημιτελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με αντίπαλο την Παραγουάη την επόμενη Τρίτη (29/6).

Διαιτητής: Τζερόμ Ντέιμον (Νότια Αφρική)

Κίτρινες : Κρίστιαν Πόουλσεν, Κρόλντρουπ, Μπέντνερ – Ναγκατόμο, Εντο

ΔΑΝΙΑ (Μόρτεν Ολσεν): Σόρενσεν, Σάιμον Πόουλσεν, Αγγκερ, Κρόλντρουπ (56΄ Λάρσεν), Γιάκομπσεν, Ρόμενταλ, Κρίστιαν Πόουλσεν, Γιόργκενσεν (34΄ Γιάκομπ Πόουλσεν), Κάλενμπεργκ (63΄ Ερικσεν), Τόμασον, Μπέντνερ
ΙΑΠΩΝΙΑ (Τακέσι Οκάντα): Καουασίμα, Αμπε, Νακαζάουα, Τούλιο, Κομάνο, Ναγκατόμο, Οκούμπο (88΄ Κόνο), Εντο (+90΄ Ιναμότο), Χασέμπε, Ματσούι (74΄ Οκαζάκι), Χόντα

Kαμερούν - Ολλανδία 1-2

http://www.sport24.gr/ast/cov/pe/persie_2010_6_24_22_59_54_b.jpgΗ Ολλανδία με τα γκολ των Φαν Πέρσι και Χούντελααρ επικράτησε με 2-1 του Καμερούν και με 3 νίκες πήρε την 1η θέση και θα αντιμετωπίσει την Σλοβακία στους "16".Καμερούν - Ολλανδία 1-2

Σκόρερς: 65' πέν. Ετο'ό / 36' Φαν Πέρσι
Γήπεδο: "Green Point", Κέιπ Τάουν
Διαιτητής: Πάμπλο Πόσο (Χιλή)

Στο 5ο λεπτό έγιναν τα δύο πρώτα σουτ και για τις δύο ομάδες. Για τους Ολλανδούς με τον Φάν ντερ Φάαρτ να είναι άστοχος και για τους Καμερουνέζους με τον Σεντιού, το οποίο μπλοκαρε ο Στεκέλενμπουργκ.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς χάθηκε από τον Ρόμπιν γαν Πέρσι στο 26'. Ο Τζιοβάνι φαν Μπρόνκχορστ έκανε εξαιρετική σέντρα από αριστερά, ο Φαν Πέρσι στο ύψος της περιοχή κατέβασε με το στήθος (ίσως και λίγο με το χέρι) και σούταρε στην νίκηση με το αριστερο, για να μπλοκάρει ο Σουλεϊμανού.

Από σέντρα του Γκερεμί Νιτάπ ο Μακούν πρόλαβε τον Στεκέλενμπουργκ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ στο 31' από την κεφαλιά του, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Ντιρκ Κάιτ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση στην περιοχή από δεξιά, έκανε το διαγώνιο σουτ και η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Το σκορ άνοιξε στο 36' για την Ολλανδία ο Ρόμπιν φαν Πέρσι, με ένα εξαιρετικό γκολ, το πρώτο του στην διοργάνωση. Πήρε την μπάλα δεξιά από τον Κάιτ, έκανε το 1-2 με τον Φαν ντερ Φάαρτ και με διαγώνιο δεξί σουτ, από αρκετά πλάγια, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το δεύτερο ημίχρονο

Ο Σουλεϊμανού στο 51' απέκρουσε το σουτ του Φαν Πέρσι και στο 55' μπλόκαρε κλασικλή εκτέλεση φάουλ του Σνάιντερ.

Το Καμερούν είχε δύο καλές στιγμές στο 60' και το 62'. Με τον Λαντρί Νγκουεμό στην πρώτη να κάνει κεφαλιά που απέκρουσε ο Στεκέλενμπουργκ και με τον Ζαν Μακούν στην δεύτερη να πλασάρει από κοντά έπειτα από πάσα του Γκερεμί και τον Ολλανδό πορτιέρο να αποκρούει ξανά.

Στο 64' ο Γκερεμί Νιτάπ εκτέλεσε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή και η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Φαν ντερ Φάαρτ, έτσι οι Αφρικανοί κέρδισαν πέναλτι.

Ο Σαμουέλ Ετο'ό ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε από τα 11 βήματα ισοφαρίζοντας σε 1-1, με το δεύτερο γκολ στην διοργάνωση.

Από φάουλ του Φαν ντερ Φάαρτ στο 67' ο Ντε Γιονγκ πλάσαρε στην κίνηση από κοντά, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλα άουτ, αλλά η Ολλανδία πέτυχε το γκολ που της έδωσε την νίκη στο 83' με τον Χούντελααρ.

Ο Σνάιντερ έβγαλε "μαγική" μπαλιά στον Ρόμπεν, αυτός απέφυγε τον Ριγκομπέρτ Σονγκ και σούταρε με το αριστερό έξω από την περιοχή για να χτυπήσει η μπάλα στο δεξί δοκάρι του Σουλεϊμανού και να "στρωθεί" στον Κλάας-Γιαν Χούντελααρ που σε κενό τέρμα πλάσαρε και την έστειλε στα δίχτυα.

ΚΑΜΕΡΟΥΝ: Σουλεϊμανού, Γκερεμί Νιτάπ, Μπιά, Νκουλού, Ασού-Εκοτό, Σεντιού, Νγκουεμό, Μπονγκ, Μακούν, Τσουπό-Μοτίνγκ, Ετο'ό.
ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Στεκέλενμπουργκ, Μπούλαρουζ, Χέιτινγκα, Ματάισεν, Φαν Μπρόνκχορστ, Φαν Μπόμελ, Ντε Γιονγκ, Σνάιντερ, Φαν ντερ Φάαρτ, Κάιτ, Φαν Πέρσι.

Ο Φάμπρεγας ευχαριστεί τους φίλους του


Ο αρχηγός της Αρσεναλ, Σεσκ Φάμπρεγας Ο Σεσκ Φάμπρεγας ευχαρίστησε όλους όσους λένε καλά λόγια για εκείνον, ωστόσο ο ίδιος θέλει να παραμείνει συγκεντρωμένος στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Ισπανός άσος τόνισε πως είναι λογικό να τον εκθειάζουν οι συμπαίκτες του, αφού είναι φίλοι του...

"Τους ευχαριστώ για τα καλά λόγια που λένε για εμένα. Είναι λογικό να συμβαίνει αυτό, αφού είμαστε φίλοι και σκοπός τους είναι να με βοηθήσουν. Εγώ δεν θέλω να τα σκέφτομαι όλα αυτά τώρα. Θέλω να είμαι συγκεντρωμένος στο Παγκόσμιο Κύπελλο, έτσι ώστε να βοηθήσω την ομάδα του να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου", τόνισε ο άσος της Αρσεναλ.

Τα βρήκαν Βαλένθια και Σίτι για Σίλβα


Ο Νταβίντ Σίλβα της Βαλένθια Ο Νταβίντ Σίλβα όπως όλα δείχνουν από την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στην Πρέμιερ Λιγκ με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι. Οι "πολίτες" ήρθαν σε συμφωνία με τη Βαλένθια, όπως αναφέρει ο Ισπανικός Τύπος από το απόγευμα της Πέμπτης.

Η Βαλένθια είχε δώσει άδεια στη Σίτι να μιλήσει με τον ποδοσφαιριστή, αλλά όπως τόνισε την Τετάρτη ο πρόεδρος των "νυχτερίδων", οι δύο ομάδες δεν είχαν καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Αυτό φαίνεται πως συνέβη λίγες ώρες αργότερα, αν και δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση από τις δύο πλευρές.

Ο ισπανικός σύλλογος μετά τα 40 εκατομμύρια ευρώ που έβαλε στα ταμεία του πριν λίγες βδομάδες για την παραχώρηση του Βίγια στην Μπαρτσελόνα, αναμένεται να βάλει άλλα τόσα από την πώληση του Σίλβα.

Ανακοινώθηκε επίσημα ο Τσέζαρεκ

Ανακοινώθηκε επίσημα ο Τσέζαρεκ

Παίκτης του Άρη για τα επόμενα 3 χρόνια, είναι και τυπικά ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ. Η απόκτηση του Κροάτη επιθετικού ανακοινώθηκε κι επίσημα από την ΠΑΕ Άρης:

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Ντάνιελ Τσέζαρεκ για τα επόμενα τρία χρόνια. Ο Κροάτης επιθετικός έχει γεννηθεί στις 8 Ιανουαρίου του 1983, είναι 1.80 και 74 κιλά. Ξεκίνησε την καριέρα του στη Μαρσόνια της Κροατίας (2000-2002) και το 2002 μετακόμισε στην Τσεχία για να φορέσει τη φανέλα της Σπάρτα Πράγας για την περίοδο 2002-2003. Την επόμενη περίοδο (2003-2004) αγωνίστηκε στην Πρίμπραμ της Τσεχίας ενώ από το 2004 βρίσκεται στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ακράτητου όταν και σκοράρει 10 γκολ σε 25 αγώνες. Τα επόμενα δύο χρόνια με την φανέλα του Αιγάλεω αγωνίζεται σε 40 αγώνες και πετυχαίνει 5 γκολ. Από το 2007 παίζει στον Αστέρα Τρίπολης και στις 3 χρονιές που αγωνίστηκε στην ομάδα της Πελοποννήσου σκόραρε συνολικά 29 γκολ σε 78 συμμετοχές. Πέρσι πέρα από τρίτος σκόρερ στο πρωτάθλημα ήταν και τρίτος στις ασίστ( πίσω από τον Τσεζνάουσκις). Συνολικά στην Ελλάδα έχει 147 συμμετοχές και 44 γκολ Ο Κροάτης επιθετικός θα ενσωματωθεί αύριο με την υπόλοιπη αποστολή της ομάδας στην Αυστρία.

Ενδιαφέρον της Σάλκε για Ραούλ


Ο Ραούλ πανηγυρίζει ακόμα ένα ρεκόρ του Το ενδεχόμενο απόκτησης του Ραούλ από τη Ρεάλ Μαδρίτης εξετάζει η Σάλκε, σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας "AS". Ο γερμανικός σύλλογος βρίσκεται σε αναζήτηση επιθετικού μετά την απώλεια του Κέβιν Κουράνι και ο Ισπανός άσος βρίσκεται ψηλά στη μεταγραφική λίστα του.

Ο προπονητής της Σάλκε Φέλιξ Μάγκατ είναι διατεθειμένος να ενισχύσει την ομάδα του με έναν έμπειρο επιθετικό. Ο Ραούλ από την πλευρά του, γνωρίζει ότι οι πιθανότητές του για μία θέση στην ενδεκάδα της "βασίλισσας" την επόμενη σεζόν έχουν μειωθεί δραματικά και ήδη εξετάζει τις εναλλακτικές λύσεις.

Μεταξύ αυτών είναι το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στις ΗΠΑ, αλλά δεν αποκλείεται να προτιμήσει ένα ανταγωνιστικό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και μία ομάδα που έχει πάρει το "εισιτήριο" για το Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου.

Ανανέωσε με Τσέλσι ο Ανελκά


Ανελκά και Ντρογκμπά πανηγυρίζουν τη νίκη της Τσέλσι Την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Νικολά Ανελκά για ένα χρόνο ανακοίνωσε την Πέμπτη η Τσέλσι. Μετά τη νέα εξέλικη ο διεθνής Γάλλος στράικερ θα παραμείνει κάτοικος Λονδίνου έως το καλοκαίρι του 2012. Ο 31χρονος παίκτης τόνισε στην ιστοσελίδα των "μπλε": "Όταν πρωτοήρθα στην Τσέλσι ήθελα να παραμείνω περισσότερα χρόνια από ότι έκανα στις προηγούμενες ομάδες. Πρόκειται για ένα μεγάλο σύλλογο, που διαθέτει μεγάλους παίκτες και μου αρέσει πολύ, όπως μου αρέσει ο τρόπος ζωής στο Λονδίνο. Δεν υπάρχει λόγος να μετακινούμαι, πια, οπότε είμαι πανευτυχής που υπέγραψα το νέο μου συμβόλαιο. Είμαι βέβαιος ότι μπροστά μας έχουμε μεγάλα παιχνίδια κι ακολουθούν περισσότεροι τίτλοι".

Από την πλευρά του ο προπονητής των Λονδρέζων, Κάρλο Αντσελότι, τόνισε: "Ο Νικολά είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, ο οποίος έχει πολύ καλή τεχνική κατάρτιση και κίνηση. Όταν ήμουν προπονητής στη Γιουβέντους ήθελα να τον πάρουμε, οπότε είναι πολύ όμορφο το συναίσθημα που συνεργαζόμαστε. Θεωρώ ότι η Τσέλσι είναι το σπίτι του".

Ο Ανελκά μετρά 123 συμμετοχές με την φανέλα της Τσέλσι, από το 2008 όταν πήρε μεταγραφή από τη Μπόλτον, ενώ έχει σημειώσει 42 γκολ.

Τζο Κόουλ: "Μπορούμε το τρόπαιο"


Ο Τζο Κόουλ σε προσπάθειά του με τη φανέλα της Αγγλίας Η αναμέτρηση της Γερμανίας με την Αγγλία, το απόγευμα της Κυριακής στο Μπλουμφοντέιν, είναι αναμφίβολα το πρώτο μεγάλο ζευγάρι που προέκυψε στη φάση των "16" του Μουντιάλ. Στο συγκρότημα του Φάμπιο Καπέλο άπαντες προσπαθούν να αφήσουν πίσω τους την αναιμική παρουσία της ομάδας στον 3ο όμιλο και να επικεντρωθούν στη σύγκρουση με τα "πάντσερ", με τον Τζο Κόουλ να παραμένει αισιόδοξος: "Συνεχίζω να πιστεύω ότι μπορούμε να κατακτήσουμε αυτό το Μουντιάλ. Νομίζω ότι είναι η σειρά μας", τόνισε ο μέσος της Τσέλσι, ο οποίος αποτέλεσε (άθελά του) την... πέτρα του σκανδάλου, καθώς η μη χρησιμοποίησή του στα πρώτα δύο παιχνίδια της διοργάνωσης προκάλεσε την αντίδραση ακόμη και συμπαικτών του, προεξάρχοντος του Τζον Τέρι.

Από την πλευρά του, ο Στίβεν Τζέραρντ εκτίμησε ότι "... θα είναι δύσκολο να νικηθούμε, όπως συνέβη και απέναντι στη Σλοβενία. Αισθανθήκαμε μεγάλη ανακούφιση, γιατί η ομάδα βρισκόταν υπό πίεση". Ο αρχηγός της Λίβερπουλ επισήμανε ακόμη ότι "... αν παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε οποιονδήποτε. Αν παίξουμε όπως με τη Σλοβενία, αν παραμείνουμε ενωμένοι και ακούμε τον προπονητή μας, μπροούμε να ελπίζουμε. Αν όμως παίξουμε όπως απέναντι στην Αλγερία, δεν νομίζω να μας δοθεί κι άλλη ευκαιρία".

Στη σημερινή προπόνηση της Αγγλίας στο Ρούστενμπουργκ μετείχε ο Λέντλεϊ Κινγκ, ο οποίος ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, χωρίς να έρθει σε επαφή με τη μπάλα. Ο αμυντικός της Τότεναμ τραυματίστηκε στους προσαγωγούς στον εναρκτήριο αγώνα της ομάδας του με τις ΗΠΑ και θεωρείται απίθανο να προλάβει το ματς της Κυριακής, ενδέχεται όμως να τεθεί στη διάθεση του Φάμπιο Καπέλο για τον προημιτελικό, αν φυσικά τα "τρία λιοντάρια" ξεπεράσουν το εμπόδιο της Γερμανίας.

Εφυγε από τον Διαγόρα ο Φοιρός!


Ο Φοιρός στον πάγκο του Διαγόρα.... Σε αναζήτηση προπονητού βρίσκεται ξανά ο Διαγόρας, γιατί προέκυψε απρόοπτο ...διαζύγιο με τον Γιώργο Φοιρό, με τον οποίο συμφώνησε πριν 15 μέρες περίπου για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας. Διοίκηση και προπονητής δεν συμφώνησαν σε μερικά οργανωτικά θέματα, με αποτέλεσμα να επέλθει η λήξη της συνεργασίας.

"Η διοίκηση του Διαγόρα εύχεται στον καταξιωμένο προπονητή καλή συνέχεια στη καριέρα του", αναφέρει η λιτή ανακοίνωση της ΠΑΕ.

Εκτιμάται πως μέχρι την αρχή της άλλης εβδομάδας θα έχει βρεθεί ο αντικαταστάτης του Φοιρού.

Οσον αφορά την προετοιμασία, το πρώτο ραντεβού έχει αποφασιστεί να γίνει τη 12η Ιουλίου και μέχρι της 15 να έχουν ολοκληρωθεί οι εργομετρικές και οι ιατρικές εξετάσεις.

Για αύριο πηγαίνει η απόφαση!

Για αύριο πηγαίνει η απόφαση!

Με πολύ μεγάλη αγωνία περίμεναν στην ΠΑΕ Ηρακλής την οριστική απόφαση της επιτροπής εφέσεων σχετικά με την αδειοδότηση της ομάδας. Προς έκπληξη όλων όμως, θα υπάρξει παράταση αγωνίας, καθώς όπως αναφέρθηκε από την ΕΠΟ, η απόφαση θα βγει αύριο!!! Κάτι που όπως είναι λογικό έφερε οργή στους ανθρώπους των «κυανόλευκων», αφού η υπομονή έχει εξαντληθεί και βέβαια είναι προφανές ότι κάποιοι «παίζουν με τα νεύρα» των ανθρώπων του Ηρακλή.

Μαραντόνα: "Ίσως συμβουλευτώ τον Μουρίνιο"

http://www.sport24.gr/ast/cov/ma/maradona_2010_6_24_16_53_30_b.jpgH Αργεντινή είναι η μοναδική ομάδα που έχει μέχρι στιγμής το απόλυτο στη φάση των ομίλων του Μουντιάλ, όμως παρόλα αυτά ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα δεν απέκλεισε να τηλεφωνήσει στον... Ζοσέ Μουρίνιο για να ζητήσει τη βοήθειά του ενόψει των νοκ-άουτ αγώνων."Από τους προπονητές μου αρέσει πολύ ο Μουρίνιο, πραγματικά. Πρώτα από όλα για τον τρόπο με τον οποίο με υποδέχτηκε όταν συναντηθήκαμε: ήμασταν μαζί για ώρες και μιλούσαμε για ποδόσφαιρο, για επιθετικές και αμυντικές τακτικές.

Μου μοιάζει για ένας τύπος που κάθεται στο κομοδίνο δίπλα στο κρεβάτι και μπορείς να ζητήσεις τη βοήθειά του κάθε φορά που τον έχεις ανάγκη: τί κάνω με αυτό, τί κάνω με το άλλο; Έχω ακόμα το νούμερό του, ίσως να τον καλέσω για μία συμβουλή", τόνισε ο "Πίμπε Ντ'Όρο" με συνέντευξή του στην "Nacion", και πρόσθεσε:

"Το ποδόσφαιρο που έπαιξε η Ίντερ δεν με ενθουσίασε όμως του έφερε αποτελέσματα, κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ".

Όσο για το αν θεωρεί ότι ο κόσμος έχει αλλάξει γνώμη για αυτόν και την Αργεντινή μετά το εντυπωσιακό της ξεκίνημα στο Μουντιάλ, ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Νοτιοαμερικανών υπογράμμισε:

"Δεν εκπλήσσομαι καθόλου από την ομάδα, είχα φανταστεί εδώ και καιρό ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο. Αυτή την ιστορία την γράφουν οι παίκτες, τίποτα δεν είναι εφικτό χωρίς αυτούς.

Δεν υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι υπάρχει μάγος εδώ, την μαγεία την κάνουν οι παίκτες και αυτό θα ισχύσει μέχρι την τελευταία μπαλιά αυτού του Μουντιάλ.

Υπάρχουν οι διάφοροι Γκουαρντιόλα, Μουρίνιο, Ράφα Μπενίτεθ, Μενότι, Μπιλάρδο, Μπαζίλε, όμως μετά υπάρχουν οι παίκτες που κατεβαίνουν στο γήπεδο.


Είμαι υπερήφανος και θέλω να γίνω ένας ευτυχισμένος άνθρωπος με την Αργεντινή. Εγώ θα είμαι ο τελευταίος που θα φιλήσει το τρόπαιο μετά τον Λέο Μέσι και τους άλλους. Οι κριτικές για τον ρόλο μου ως ομοσπονδιακού τεχνικού;

Δεν πίστεψα ποτέ αυτά που έλεγαν, γνωρίζω τις ικανότητές μου και ήξερα τί μπορούσα να δώσω. Είχα πάντα την προσωπικότητά μου".

Αrrivederci Ιtalia!Σλοβακία-Ιταλία 3-2

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/53fce475c68ef48ec5e8cfe83dd89dd2_L.jpg?1277384668?1277384668?1277384668Η Σλοβακία έστειλε την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια σπίτι της. Η Σλοβακία επικράτησε σε ένα συγκλονιστικό ματς της Ιταλίας με 3-2 και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Απίστευτη ευκαιρία στο 95' ο Πέπε να δώσει στην «Σκουάντρα Ατζούρα«» την πρόκριση. Με Γκατούζο και Ντι Νατάλε ο Λίπι

Η Ιταλία ήθελε μόνο τη νίκη για να σιγουρέψει την παρουσία της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης με τον Μαρτσέλο Λίπι να βάζει στην αρχική ενδεκάδα τον Γκατούζο για να αποκτήσει δύναμη η μεσαία γραμμή, αλλά και τον Ντι Νατάλε δίπλα στον Ιακουίντα, για να υπάρξει μεγαλύτερη κίνηση.

Θα περίμενε κανείς ότι οι παίκτες του Λίπι θα έτρωγαν σίδερα στον αγωνιστικό χώρο, άλλωστε εκτός από την πρόκριση παιζόταν και η περηφάνια αυτής της ομάδας, μην ξεχνάμε ότι η Ιταλία είναι η Παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Ιταλία για κλάματα

Παρά τις αλλαγές το φάντασμα της «Σκουάντρα Ατζούρα» έκανε την εμφάνισή της για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι. Οι παίκτες του Μαρτσέλο Λίπι για άλλο ένα παιχνίδι έδειχναν να έχουν ξεχάσει τα βασικά με την Σλοβακία να έχει μπλοκάρει πλήρως όλα τα ατού των Ιταλών. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις ένα σουτ έφτασε στο τέρμα της Σλοβακίας.

Τραγικό λάθος Ντε Ρόσι

Από την πλευρά της η ομάδα του Βλάντιμιρ Βάις έχοντας καταφέρει να περιορίσει την Ιταλία σιγά-σιγά κοιτούσε και στην επίθεση βλέποντας ότι μπορεί να διεκδικήσει τη νίκη. Βέβαια, δεν έκανε τίποτα σπουδαίο, αφού ο Μαρκέτι δεν είχε χρειαστεί να δείξει τα αντανακλαστικά του. Όλα αυτά όμως πήγαν στράφι όταν στο 25' ο Ντε Ρόσι έκανε τραγικό λάθος με τον Κούτσκα να κλέβει την μπάλα και να τροφοδοτεί τον Βίτεκ ο οποίος στην καρδιά της ιταλικής άμυνας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Θα περίμενε κανείς ότι το γκολ αυτό θα ξύπναγε τους Ιταλούς, αλλά αντίδραση καμία με τους παίκτες του Λίπι να μην μπορούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους με τον Μούχα να περνάει άνετο πρώτο ημίχρονο. Μάλιστα, η Σλοβακία ήταν αυτή που παραλίγο να καταδικάσει οριστικά τους Παγκόσμιους πρωταθλητές, αλλά ο Μαρκέτι έδιωξε εντυπωσιακά το σουτ του Στρμπα.

Ο Μαρτσέλο Λίπι βλέποντας τα χάλια της ομάδας του προέβη σε δύο αλλαγές ρίχνοντας στον αγωνιστικό χώρο τους Κουαλιαρέλα και Μάτζιο στις θέσεις των Γκατούζο και Κρισίτο.

MAN OF THE MATCH: Ο Ρόμπερτ Βίτεκ. Όταν έχεις σκοράρει δύο φορές απέναντι στην Παγκόσμια Πρωταθλήτρια και την στέλνεις σπίτι τότε δικαιωματικά θεωρείσαι ο καλύτερος του αγώνα. Ο στράικερ της Λιλ ήταν αυτός που με τα δυο του γκολ έβαλε την θηλιά στο λαιμό του Λίπι.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Κανονικά θα έπρεπε να είναι όλη η Εθνική Ιταλίας, αφού κατάφερε να αποκλειστεί από έναν όμιλο με αντιπάλους την Παραγουάη, την Σλοβακία και τη Νέα Ζηλανδία. Παρόλα αυτά υπήρχε ένας συγκεκριμένος παίκτης της «Σκουάντρα Ατζούρα» που βρέθηκε σε τραγική ημέρα. Ο λόγος για τον Ντανιέλε Ντε Ρόσι ο οποίος χάρισε το πρώτο γκολ στην Σλοβακία , ενώ στη συνέχεια ήταν ανύπαρκτος, αφού δεν έκανε ούτε μία σωστή προσπάθεια σε όλο τον αγώνα. Ήταν λες και η Ιταλία έπαιζε με παίκτη λιγότερο.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Φάμπιο Καναβάρο. Ο capitano της «Σκουάντρα Ατζούρα» ήταν ο μοναδικός που διεσώθη από το ναυάγιο αυτής της Ιταλίας. Ο 37χρονος αμυντικός ήταν ο μόνος που πάλεψε, που έδωσε ότι είχε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, θυμίζοντας ότι υπήρξε παγκόσμιο πρωταθλητής. Σίγουρα δεν είχε φανταστεί έτσι το τέλος του από την αγαπημένη του Ιταλία.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Σιμόνε Πέπε είχε την ευκαιρία στο 95' να σώσει την υπερηφάνεια των Ιταλών και να στείλει την ομάδα του στην επόμενη φάση. Ο άσος της Γιουβέντους όμως, κατάφερε από τα τρία μέτρα και με τον Μούχα εξουδετερωμένο να αστοχήσει με την «Σκουάντρα Ατζούρα» να παίρνει το αεροπλάνο της επιστροφής.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Η διαιτησία του Χάουαρντ Γουέμπ ελέγχεται για μία φάση που θα μπορούσε να είχε αλλάξει την εικόνα του παιχνιδιού. Συγκεκριμένα ο Κουαλιαρέλα έκανε το σουτ με τον Σκρτελ να σώζει πάνω στην γραμμή, με το ριπλέι πάντως να δείχνει ότι η μπάλα είχε μπει γκολ, και θα έπρεπε να μετρήσει. Με το 1-1 ίσως να μιλούσαμε για ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι.

Οι συνθέσεις:

Σλοβακία (Βλάντιμιρ Βάις): Μούχα, Πέκαρικ, Σκρτελ, Ζαμπάβνικ, Στρμπα (87'΄Κόπουνεκ), Βίτεκ (90' + 2' Σέστακ), Στοχ, Ντούριτσα, Χάμσικ, Γέντρισεκ (90' + 4' Πέτρας), Κούτσκα

Ιταλία (Μαρσέλο Λίπι): Μαρκέτι, Κρισίτο (46' Μάτζιο), Κιελίνι, Καναβάρο, Ντε Ρόσι, Πέπε, Γκατούσο (46' Κουαλιαρέλα), Ιακουίντα, Ντι Νατάλε, Τζαμπρότα, Μοντολίβο (56' Πίρλο)

Παραγουάη - Νέα Ζηλανδία 0-0

http://www.sport24.gr/ast/cov/os/oscar_2010_6_24_17_39_39_b.jpgΠαραγουάη και Νέα Ζηλανδία αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς σκορ, με τους Νοτιοαμερικανούς να περνούν ως πρώτοι και την ομάδα της Ωκεανίας να μένει εκτός με 3 ισοπαλίεςOι Νοτιοαμερικανοί απέφυγαν έτσι την Ολλανδία που εκτός απροόπτου θα πάρει την πρώτη θέση του 5ου ομίλου και περιμένουν μία από τις Ιαπωνία και Δανία.

Από την άλλη, η ομάδα της Ωκεανίας έμεινε αήττητη στο Μουντιάλ και έγινε η πρώτη που έχει τρεις ισοπαλίες στον όμιλο μετά το Βέλγιο και την Χιλή το 1998.

Παραγουάη - Νέα Ζηλανδία 0-0

Γήπεδο: "Peter Mokaba", Πόλοκβεϊν
Διαιτητής: Γιουΐτσι Νισιμούρα (Ιαπωνία)

Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης ήταν από μέτριο έως κακό, με τις δύο ομάδες να μην έχουν ούτε μία ευκαιρία για γκολ.

Οι Παραγουανοί είχαν απλά τρία μακρινά σουτ που πέρασαν άουτ χωρίς να ανησυχήσουν τον Πάστον, σουτ τα οποία έκαναν οι Κανίσα στο 19', Νέλσον Αέδο Βαλντές στο 35' και Όσκαρ Καρντόσο στο 39'.

Μοναδική στιγμή που άξιζε ήταν μία... μαγική κίνηση του Όσκαρ Καρντόσο, με τον άσο της Μπενφίκα έπειτα από ψηλή μπαλιά να κοντρολάρει με το στήθος, ενώ ήταν ένα μέτρο από την πλάγια γραμμή, να στέλνει την μπάλα πίσω του και εν συνεχεία με "τακουνάκι" να βγάζει πάσα μπροστά.

Το δεύτερο ημίχρονο

Για πρώτη φορά στο ματς η Νέα Ζηλανδία απείλησε στο 46' με το σουτ του Έλιοτ λίγο έξω από την περιοχή, από το οποίο η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Στο 58' ο Όσκαρ Καρντόσο εκτέλεσε φάουλ με την μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πάστον, ο οποίος στο 62' απέκρουσε την κοντινή κεφαλιά του Ριβέρος, ενώ εν συνεχεία οι παίκτες της Παραγουάης είχαν τρία σουτ μέσα από την περιοχής που κόντραραν σε αμυντικούς.

Ο τερματοφύλακας της Νέας Ζηλανδίας ήταν εξαιρετικός στο 76', όταν απέκρουσε το κοντινό σουτ του Μπενίτες και εν συνεχεία άπλωσε το σώμα του και έδιωξε την μπάλα μπροστά από τον Μπάριος που ήταν έτοιμος να σκοράρει σε κενό τέρμα.

ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ: Βιγιάρ, Κανίσα, Χούλιο Σέζαρ Κάσερες, Ντα Σίλβα, Μορέλ, Βίκτορ Κάσερες, Ριβέρος, Βέρα, Σάντα Κρους, Νέλσον Αέδο Βαλντές (67' Μπενίτες), Όσκαρ Καρντόσο (66' Λούκας Μπάριος).
ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ: Πάστον, Ρέιντ, Νέλσεν, Σμιθ, Έλιοτ, Βίτσελιχ, Μπέρτος, Λόκχεντ, Κίλεν (79' Μπρόκι), Σμελτζ, Φάλον (69' Γουντ).

Τραυματίστηκαν τρεις οπαδοί του Ηρακλή. Αυστηρά μέτρα ασφαλείας έξω από την ΕΠΟ

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_auNrL2oKvc.jpgΣτο νοσοκομείο διακομίστηκαν τρεις από τους οπαδούς του Ηρακλή που βρίσκονται έξω από τα γραφεία της ΕΠΟ, στο Γουδί, περιμένοντας την απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής εφέσεων της Ομοσπονδίας.Συγκεκριμένα, ισχυρή αστυνομική δύναμη που βρισκόταν στον χώρο ‘απομόνωσε’ τους (περίπου) 1.500 οπαδούς των ‘κυανόλευκων’ κοντά στα γήπεδα ‘5Χ5’ που διατηρεί στην περιοχή ο Νίκος Σαργκάνης.

Τρεις από τους οπαδούς, όμως, βγήκαν από εκείνη την περιοχή λίγο μετά το μεσημέρι και έπεσαν πάνω σε 30 φίλους του Παναθηναϊκού, με αποτέλεσμα να υπάρξουν συμπλοκές. Οι φίλαθλοι του ‘γηραιού’ διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα στο πρόσωπο, την ώρα που οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΕΠΟ, Νίκος Παναγιώτου, είπε απευθυνόμενος με ειρωνική διάθεση στους οπαδούς του Ηρακλή: «Τι ήρθατε να κάνετε; Τα έγγραφά σας είναι πλαστά»!

Η κατάσταση τώρα έχει ηρεμήσει, με την παρουσία της αστυνομίας βέβαια να παραμένει ισχυρή. Εξάλλου, μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να εκδοθεί και η τελική απόφαση για το αν θα λάβει άδεια συμμετοχής ο Ηρακλής στο νέο πρωτάθλημα ή όχι.

Νέα "βέλη" Ροζέ Μιλά σε Σαμουέλ Ετό


Ο Σαμουέλ Ετό με τη φανέλα της εθνικής Καμερούν. Ο Σαμουέλ Ετό έγινε για ακόμη μια φορά στόχος έντονης κριτικής από τον Ροζέ Μιλά. "Μπορεί ο Ετό να έχει σπουδαία φήμη, αλλά δεν έκανε κάτι για την ομάδα στη διάρκεια αυτού του Παγκοσμίου Κυπέλλου", τόνισε ο παλαίμαχος διεθνής, με δηλώσεις του που δημοσιεύονται σήμερα στην ολλανδική εφημερίδα "De Telegraaf".

Μολονότι ήταν η αφρικανική ομάδα με την καλύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη πριν από την έναρξη της διοργάνωσης, στο Μουντιάλ που διεξάγεται αυτό το διάστημα στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής, οι "Αδάμαστοι Λέοντες" αποκλείστηκαν πρόωρα, μετά τις δύο ήττες που γνώρισαν σε ισάριθμους αγώνες (1-0 από Ιαπωνία και 2-1 από Δανία). Ο επιθετικός της Ίντερ ήταν ο σκόρερ του Καμερούν στον αγώνα με τους Σκανδιναβούς.

Ο Μιλά έγινε ευρύτερα γνωστός από τα τέσσερα γκολ και τους χορευτικούς πανηγυρισμούς στη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1990, όταν το Καμερούν έγινε η πρώτη αφρικανική ομάδα που προκρίθηκε στους προημιτελικούς της διοργάνωσης. Είχε ασκήσει έντονη κριτική στον Ετό και πριν από το Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής, ενώ συμπλήρωσε στις δηλώσεις του:

"Ξέρω ότι είναι θυμωμένος μαζί μου εξαιτίας των δηλώσεών μου. Δυστυχώς, δεν μπόρεσε να αναιρέσει την κριτική μου. Δεν πέτυχε τίποτα. Και αυτό από κάποιον, ο οποίος ίσως είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο. Είμαι λοιπόν τόσο απογοητευμένος που δεν έδειξε αυτό, για το οποίο ο λαός μας λαχταρά τόσο πολύ".

Κλειστές οι πόρτες της Λίβερπουλ για Τόρες


Περιμένει μεταγραφές ο Τόρες Τι και αν η Μπαρτσελόνα είναι έτοιμη να διαθέσει 58 εκατομμύρια για να μπορέσει να κάνει κάτοικο Βαρκελώνης τον Τόρες. Η Λίβερπουλ δεν πρόκειται καν να συζητήσει οποιαδήποτε πρόταση φτάσει στα γραφεία της για τον Ισπανό μέχρι να προσληφθεί ο άνθρωπος που θα αντικαταστήσει τον Μπενίτεθ.

Ο Κρίστιαν Πόρσλοου πριν λίγες μέρες είχε ξεκαθαρίσει πως δεν θα γίνει καμία πρόταση δεκτή, όσο ελκυστική και αν είναι, καθώς η διοίκηση των "κόκκινων" θέλει να δώσει στο νέο προπονητή της Λίβερπουλ την ευκαιρία να σχεδιάσει αυτός την ομάδα.

Ετσι οποιαδήποτε πρόταση φτάσει στα γραφεία της ομάδας, θα μπει στο ντουλάπι. Αυτό ισχύει τόσο για τον Τόρες, όσο και για τους υπόλοιπους παίκτες της ομάδας.

Ανακοίνωσε Ρόκα ο Ολυμπιακός Βόλου


Ο Ρόκας σε προσπάθεια του Παίκτης του Ολυμπιακού Βόλου και επίσημα είναι από την Πέμπτη ο Στάθης Ρόκας. Οπως ανακοίνωσε η διοίκηση της ομάδας της Μαγνησίας, ο Ρόκας υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας δύο ετών. Ο ίδιος δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την εξέλιξη της υπόθεσής του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ: "Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ανακοινώνει την απόκτηση του Στάθη Ρόκα, με συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας 2 χρόνων".

Ο 26χρονος μέσος αμυντικός δήλωσε στο επίσημο site της ΠΑΕ: "Είμαι πολύ χαρούμενος που θα αγωνιστώ με τον Ολυμπιακό Βόλου στο πρωτάθλημα της Super League και νιώθω περήφανος που γίνομαι μέλος της ερυθρόλευκης οικογένειας. Υπόσχομαι πως θα κάνω τα πάντα για να πετύχει η ομάδα μας τους στόχους της. Η φυσική θέση του Ολυμπιακού Βόλου βρίσκεται στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ανυπομονώ να γνωρίσω τους υπέροχους φιλάθλους της ομάδας στην επίσημη πρώτη προπόνηση τη Δευτέρα το απόγευμα στο ΕΑΚ, για τους οποίους μιλάει με θαυμασμό όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα".

Ανανέωσε και ο Νταμπίζας στην Λάρισα


Ο Νίκος Νταμπίζας με τον Ρικάρντο Ζέσους Ο Νίκος Νταμπίζας θα παραμείνει κάτοικος Λάρισας για έναν ακόμα χρόνο τουλάχιστον. Ο έμπειρος αμυντικός, συναντήθηκε με την διοίκηση της Θεσσαλικής ομάδας και από την στιγμή που και οι δύο πλευρές ήθελαν την συνέχιση της συνεργασίας, δεν υπήρξε πρόβλημα στο να συμφωνήσουν.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει: "Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ανακοινώνει ότι επήλθε συμφωνία με τον Νίκο Νταμπίζα για ανανέωση της συνεργασίας για ακόμη ένα (1) χρόνο". Η ανακοίνωση αυτή, ήρθε μόλις μία ημέρα μετά την ανάλογη για τον Τουμέρ Μετίν, που επίσης παρέμεινε στην ομάδα.

Νέα επίθεση της Original 21 στον Μπάγεβιτς


Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ Η Original 21 μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της εξαπέλυσε νέα επίθεση προς τον Ντούσαν Μπάγεβιτς με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε ο Ζεράλντο Αλβες εναντίον τον Βόσνιου τεχνικού σε ιστοσελίδα. Ο μεγαλύτερος σύνδεσμος οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ ζήτησε από τον κ. Παππά να ορίσει τα όρια της αποτυχίας...

Αναλυτικά:

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ
(Αρθρο 8 Ν.1599/1986)

Δηλώνουμε ότι τα όσα διαβάσαμε ως δηλώσεις του μέχρι και σήμερα παίκτη της ομάδας κ. Αλβεζ ότι δεν αντικατοπτρίζουν την αλήθεια και ότι όλα είναι μυθεύματα και προκατασκευασμένα ώστε να σπιλώσουν τον έναν και μοναδικό και παντοτινό και μονάκριβο και πετυχημένο και πολυνίκη και ποιητή της αλήθειας και αρνητή της προδοσίας... τον πάντα πολυαγαπημένο μας... βάτραχο!

Κύριε Παππά σας παρακαλούμε να ορίσετε από τώρα τα όρια της αποτυχίας γιατί με βάση τα περσινά δεδομένα ήμασταν εκτός ΟΛΩΝ των στόχων, επομένως και αποτυχημένοι, από τον Οκτώβριο! Φέτος πιο είναι το όριο;

ΦΕΡΤΕ ΤΟΝ ΚΟΖΩΝΗ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΠΛΑΤΗ...

«Χυλόπιτα» από Τρεζεγκέ

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/0200a7909c42f8aa446e79e41cb06d8f_L.jpg?1277373959?1277373959?1277373959Την άρνηση του Νταβίντ Τρεζεγκέ να έρθει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον Ολυμπιακό αποκάλυψε ιταλική ιστοσελίδα, η οποία αναφέρει ότι ο Γάλλος σταρ απέρριψε την Μπορντό και τους «ερυθρόλευκους».

Η Νάπολι και όχι κάποια άλλη ευρωπαϊκή ομάδα είναι κοντά στην απόκτηση του Νταβίντ Τρεζεγκέ σύμφωνα με την ιταλική ιστοσελίδα «sportevai.it», η οποία έκανε λόγο για άρνηση του Γάλλου επιθετικού να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, αφού όπως τονίζεται του έγινε πολύ καλή πρόταση από τους «ερυθρόλευκους» αλλά ο σέντερ φορ της «Γιούβε» είπε «όχι».

Επίσης αναφέρεται ότι ο πολύπειρος Γάλλος αρνήθηκε και την πρόταση της Μπορντό, αφού θέλει να συνεχίσει στην Ιταλία την καριέρα του.

Το όνομα του Τρεζεγκέ ακούστηκε για τον Ολυμπιακό, μετά από τη μεταβίβαση των μετοχών από τον Σωκράτη Κόκκαλη στον Βαγγέλη Μαρινάκη, αφού ο νέος «ισχυρός» άντρας των Πειραιωτών θέλει να ζεστάνει τον κόσμο με ένα πολύ δυνατό όνομα.

Πατέλης: «Οι δικαιολογίες τελείωσαν»

Πατέλης: «Οι δικαιολογίες τελείωσαν»

Το μέλος της διοικούσας επιτροπής και νομικός της ΠΑΕ Ηρακλής Θεόφιλος Πατέλης φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» αναφορικά με την επικείμενη απόφαση από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ: «Δεν έγινε κάτι ιδιαίτερο με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, άλλωστε ανεγκέφαλοι οπαδοί υπάρχουν παντού. Η Αστυνομία κράτησε τον κόσμο του Ηρακλή στο πάρκινγκ που βρίσκεται περίπου 350 μέτρα από τα γραφεία, αν και έγιναν συζητήσεις να πάμε λίγο πιο κοντά. Δεν υπήρξε και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον κόσμο του Ηρακλή, όλοι βρισκόμαστε σε αναμονή και πιστεύουμε ότι σε μια ώρα θα έχουμε την οριστική απόφαση. Σήμερα το πρωί καταθέσαμε απόλυτα εμπρόθεσμα το φάκελο μας στην ΕΠΟ και το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι η θετική απόφαση. Μας έχουν ταλαιπωρήσει όλοι πάρα πολύ, όμως θεωρώ ότι οι δικαιολογίες τελείωσαν, μιας και σε σχέση με ότι μας ζήτησαν, πήγαμε και κάτι παραπάνω. Προσκομίσαμε χαρτιά περισσότερα από όσα ζητήθηκαν, από τράπεζες, από ταμεία, τα πάντα και τόση ώρα δεν μπορώ να καταλάβω τι εξετάζει η Επιτροπή. Είναι δεδομένο ότι υπάρχουν κάποιοι άλλοι λόγοι, κάτι που διαπιστώσαμε στο Εφετείο. Μόνο για τον Ηρακλή τους ενδιαφέρει η μελλοντική παρουσία, μόνο από εμάς ζήτησαν κάτι τέτοιο, αλλά εμείς μπορούμε να εγγυηθούμε ακόμα και γι’ αυτό. Βέβαια υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, καθώς ακόμα και σήμερα διαβάζουμε ότι υπάρχουν οφειλές του ΟΦΗ στον Κοστόφσκι, όμως την ίδια στιγμή ο ΟΦΗ έχει πάρει την άδεια και ο Ηρακλής όχι ακόμα! Η αναμονή αυτή με ανησυχεί πάρα πολύ, γιατί και την προηγούμενη φορά σε ανάλογη περίπτωση έγινε παρέμβαση από τον κ. Γερουλάνο, όπως ειπώθηκε και από τους βουλευτές που παρευρέθησαν στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα. Απορώ τι εξετάζουν τόση ώρα, αλλά δεν βρίσκω τον τρόπο που μπορούν να δικαιολογήσουν την αδικία αυτή τη φορά. Εμείς κάναμε τα πάντα για να μην μπορούν να τη δικαιολογήσουν…»

Λύθηκε το συμβόλαιο του Μεριέμ

Λύθηκε το συμβόλαιο του Μεριέμ

Οριστικά παρελθόν αποτελεί για τον Άρη ο Καμέλ Μεριέμ. Ο Γαλλοαλγερινός ποδοσφαιριστής έλυσε σήμερα την συνεργασία του με τους «κιτρινόμαυρους», κάτι που ανακοινώθηκε και επίσημα από την ΠΑΕ. «Η ΠΑΕ Άρης ανακοινώνει την λύση του συμβολαίου με τον Καμέλ Μεριέμ κοινή συναινέσει. Η ΠΑΕ Άρης ευχαριστεί την ποδοσφαιριστή για την μέχρι τώρα προσφορά του και εύχεται καλή επιτυχία στην συνέχεια της καριέρας του». Θυμίζουμε ότι ο Μεριέμ είχε έρθει στον Άρη στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Κοντά στον Βραζιλιάνο Εντού ο Άρης

Κοντά στον Βραζιλιάνο Εντού ο Άρης

Πολύ κοντά στην απόκτηση του 32χρονου Βραζιλιάνου αμυντικού μέσου Εντού βρίσκεται ο Άρης. Ο ποδοσφαιριστής έχει στο παρελθόν αγωνιστεί σε Άρσεναλ και Βαλένθια, από όπου και τον γνωρίζει ο τεχνικός των «κιτρίνων» Έκτορ Ραούλ Κούπερ, με τον οποίο όμως δεν πρόλαβε να συνεργαστεί στις «νυχτερίδες», ενώ έχει φορέσει 15 φορές τη φανέλα της Εθνικής Βραζιλίας. Ο Εντουάρντο Σέζαρ Ντουάντε Γκασπάρ όπως είναι το πλήρες όνομα του είναι γεννημένος στις 16 Μαϊου του 1978 και έχει στα χέρια του Πορτογαλικό διαβατήριο, οπότε δεν θα πιάσει θέση ξένου στο ρόστερ. Την τελευταία σεζόν αγωνιζόταν στο Βραζιλιάνικο πρωτάθλημα με τη φανέλα της Κορίνθιανς.

Τα στοιχεία της καριέρας του Βραζιλιάνου:

1998-2000 Κορίνθιανς 23 συμ/0 γκολ
2000-2005 Άρσεναλ 79 συμ/7 γκολ
2005-2009 Βαλένθια 50 συμ/1 γκολ

Εκτός Γιουρόπα Λιγκ (;) η Μαγιόρκα


Το σήμα της UEFA Europa League... Η Μαγιόρκα πάλεψε για την έξοδο της στο Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο δεν τα κατάφερε και πήρε το εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ. Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου δεν την αφήνει να κάνει chek in. Σύμφωνα με τη λίστα που ανακοινώθηκε από την UEFA ο ισπανικός σύλλογος δεν συμπεριλαμβάνεται στις ομάδες που θα πάρουν μέρος στη δεύτερη τη τάξη ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Συγκεκριμένα από την Ισπανία έχει μόνο τη Χετάφε και την Ατλέτικο Μαδρίτης. Η Μαγιόρκα αντιμετωπίζει πολλά οικονομικά προβλήματα και χρωστάει ακόμα κάποια χρήματα σε παίκτες. Αυτός να είναι και ο λόγος, ο οποίος δεν επιτρέπει στον εν λόγω σύλλογο να αγωνιστεί στο Γιουρόπα Λιγκ.

Αν η διοίκηση τακτοποιήσει όλες τις οφειλές, τότε θα μπορέσει να πάρει μέρος στο Γιουρόπα Λιγκ, αλλιώς η Βιγιαρέαλ που τερμάτισε έβδομη αναμένεται να πάρει τη θέση τη

ΠΑΟΚ-Αυτή τη φορά... Κομότο


Ο Κομότο με τη φανέλα της Φιορεντίνα Τα ιταλικά σενάρια πέρνουν καθημερινά νέες διαστάσεις. Το πιο πρόσφατο έχει ως επίκεντρο έναν ποδοσφαιριστή που η Φιορεντίνια ξόδεψε πολλά για να τον αποκτήσει πριν από δύο χρόνια. Πρόκειται για τον 32χρονο δεξιό μπακ Τζιναλούκα Κομότο, για τον οποίο, σύμφωνα με όσα μετέδωσε την Τετάρτη το δίκτυο SkySports της Ιταλίας, ο ΠΑΟΚ ενδιαφέρεται έντονα.

Η Φιορεντίνα τον αγόρασε το καλοκαίρι του 2008 από την Τορίνο έναντι 4,3 εκ.ευρώ χωρίς να έχει δικαιολογήσει μέχχρι σήμερα το κόστος της μεταγραφής του. Αρχικά είχε 28 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, ενώ τη σεζόν, που τελείωσε, είχε και έξι συμμετοχές στο Champions League, τις πέντεως βασικός.

Τα κόστη είναι πολύ μεγάλα και στην Ιταλία φαίνεται να μην έχουν συνηδειτοποιήσει ακόμη ότι η σφιχτή οικονομική πολιτική του ΠΑΟΚ δεν επιτρέπει να γίνουν υπερβάσεις και επιλογές ποδοσφαιριστών που στοιχίζουν ακριβά.

Το ανεκδοτο της ημερας!!!

Πάει ένας στο νοσοκομείο,με το χέρι του να κρέμεται σα λαστιχένιο-Γιατρέ έσπασα το χέρι μου σε τρία μέρη.Τι μπορώ να κάνώ;-Να μην ξαναπάς σε αυτά τα μέρη.

Μπεκενμπάουερ: "Καμμένοι και βλάκες οι Άγγλοι"

http://www.contra.gr/images/m/franz_m.jpgΜε ιδιαίτερα σκληρούς χαρακτηρισμούς μίλησε ο Φραντς Μπεκενμπάουερ για τους παίκτες της Αγγλίας ενόψει του κυριακάτικου παιχνιδιού για την φάση των “16” του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με την Γερμανία.Ο “αυτοκράτορας” κλήθηκε να σχολιάσει το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ “λιονταριών” και “πάντσερ”, λέγοντας πως θα έπρεπε να διεξαχθεί αργότερα: “Ένα παιχνίδι σαν και αυτό θα έπρεπε να είναι στα ημιτελικά και όχι στην φάση των “16”. Βλακωδώς, η Αγγλία τερμάτισε δεύτερη στον όμιλό της”, τόνισε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην φυσική κατάσταση των παικτών του Καπέλο: “Οι Άγγλοι ήταν πολύ κουρασμένοι. Υπάρχει ένας καλός λόγος για αυτό: Οι παίκτες της Premier League έχουν παίξει πολλά περισσότερα παιχνίδια, απο ότι αυτοί της Bundesliga. Οι παίκτες της Γερμανίας είναι σε καλύτερη φυσική κατάσταση”.

Στη συνέχεια, ο Μπεκνμπάουερ αναφέρθηκε στο καθαρά αγωνιστικό μέρος: Φυσικά και τους σεβόμαστε, αλλά δεν τους φοβόμαστε. Οι δύο πρώτεςμφανίσεις της Αγγλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ήταν αρκετά “φτωχές”. Κόντρα στην Σλοβενία όμως βελτιώθηκε. Αυτό που τους κάνει ιδιαίτερα επικίνδυνους είναι το γεγονός πως παίκτες όπως ο Λάμπαρντ, ο Τζέραρντ και ο Τέρι νιώθουν πως αυτή είναι η τελευταία τους ευκαιρία να κερδίσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο. Άλλωστε, στην Αγγλία περιμένουν για μία τέτοια στιγμή απο το 1966

Xωρίς Παπαλουκά και Κουφό οι κλήσεις του Καζλάουσκας

http://www.contra.gr/images/m/KAZLAOYAKS_m.jpgΤο όνομα του Θοδωρή Παπαλουκά δεν υπάρχει στη λίστα των παικτών που κάλεσε ο Γιόνας Καζλάουσκας για την προετοιμασία της Εθνικής ενόψει Μουντομπάσκετ. Επίσης δεν υπάρχει το όνομα του Κώστα Κουφού ενώ αντιθέτως επέστρεψαν οι Δημήτρης Διαμαντίδης και Κώστας Τσαρτσαρής.

Αναλυτικά οι 17 εκλεκτοί του Καζλάουσκας (από τους οποίους θα προκύψει η 12άδα): Δημήτρης Διαμαντίδης (Παναθηναϊκός, Κώστας Τσαρτσαρής (Παναθηναϊκός), Αντώνης Φώτσης (Παναθηναϊκός), Βασίλης Σπανούλης (Παναθηναϊκός), Νικ Καλάθης (Παναθηναϊκός), Στράτος Περπέρογλου (Παναθηναϊκός), Γιώργος Πρίντεζης (Ουνικάχα Μάλαγα), Σοφοκλής Σχορτσανίτης (Ολυμπιακός), Γιάννης Μπουρούσης (Ολυμπιακός), Λουκάς Μαροκεφαλίδης (Ολυμπιακός), Παναγιώτης Βασιλόπουλος (Ολυμπιακός), Κώστας Παπανικολάου (Ολυμπιακός), Νίκος Ζήσης (Μοντεπάσκι Σιένα), Κώστας Βασιλειάδης (Ξακομπέο), Κώστας Καιμακόγλου (Μαρούσι), Ίαν Βουγιούκας (Πανελλήνιος), Νίκος Παππάς (Κολοσσός Ρόδου).

Η Εθνική θα συγκεντρωθεί στις 18 Ιουλίου και θα αναχωρήσει με προορισμό το Καρπενήσι για το πρώτο στάδιο προετοιμασίας της υπό τις οδηγίες του Γιόνας Καζλάουσκας και του συνεργάτη του Γιάννη Σφαιρόπουλου....

Στα προκριματικά του EuroCup ΠΑΟΚ και Άρης!

Στα προκριματικά του EuroCup ΠΑΟΚ και Άρης!
Στα προκριματικά του EuroCup θα αγωνιστούν τη νέα αγωνιστική περίοδο ο ΠΑΟΚ και ο Άρης, όπως ανακοίνωσε κι επίσημα πριν από λίγο η ULEB. Πιο συγκεκριμένα οι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης θα δώσουν διπλούς αγώνες (δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές οι ημερομηνίες) για να προκριθούν στις καλύτερες 32 ομάδες που θα πάρουν μέρος στην φάση των ομίλων. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιουλίου στη Βαρκελώνη, όταν και θα γίνουν γνωστά τα ζευγάρια των προκριματικών.

Συμπλοκές στο Γουδή

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh9SxOIV8KizIqW38cbdXxgiBg583lXHxWpJ64wAsf1LUNu2d58GQzGth13WksDhRxUMH4gLE9-x8NUao9vMrBXpUsUdnE8KXjAOyUjp5RRzcCyIct1p313QDWvsqePfBGJtOBi00kkFm1S/s320/ira.jpgΣυμπλοκές μεταξύ οπαδών του Ηρακλή και του Παναθηναϊκού έγιναν πριν λίγη ώρα στο Γουδή. Ορισμένοι από τους φίλους της ομάδας της Θεσσαλονίκης, που είναι συγκεντρωμένοι στο Πάρκο Γουδή, περιμένοντας να πληροφορηθούν την πόφαση της ΕΠΟ, για το αν ο Ηρακλής θα πάρει άδεια συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα, βγήκαν στον περιβάλλοντα χώρο, έτσι ώστε να προμηθευτούν νερά.
Εκεί συναντήθηκαν με οπαδούς του Παναθηναϊκού και οι δύο πλευρές ήρθαν στα χέρια και υπήρξαν κάποιοι μικροτραυματιμοί. Πηγηtheplayer.gr

Υπογράφει νέο συμβόλαιο ο Μιλίτο

http://www.sport24.gr/ast/cov/mi/milito_2010_5_16_17_37_31_b.jpgΝέο συμβόλαιο έως το 2014 ετοιμάζεται να υπογράψει με την Ίντερ, ο Ντιέγκο Μιλίτο.Όπως ανέφερε ο ιταλικός Τύπος, ο Αργεντινός ήταν θετικός στο ενδεχόμενο να μετακομίσει στην Ρεάλ Μαδρίτης μαζί με τον Ζοσέ Μουρίνιο από τη στιγμή που είχε προκύψει διαφωνία με την διοίκηση των "νερατζούρι" για την ανανέωση του συμβολαίου του.

Ωστόσο οι τελευταίες πληροφορίες ανέφεραν ότι βρέθηκε λύση για την επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών έως το 2014.

Πλέον απομένει η συνάντηση του μάνατζερ του παίκτη με τον πρόεδρο της Ίντερ, Μάσιμο Μοράτι για να οριστικοποιηθεί η συμφωνία.

Η μαγική ντρίπλα του Μάτα στον Αλμπιόλ

http://www.contra.gr/images/m/spain_m.jpgΤο συγκεκριμένο περιστατικό δεν έγινε κατά τη διάρκεια κάποιας προπόνησης της Ισπανίας επί Αφρικανικού εδάφους, αλλά λίγες ημέρες νωρίτερα.Η αποστολή των “φούριος ρόχας” βρισκόταν στην Μούρθια και έδινε φιλικό αγώνα προετοιμασίας ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το παιχνίδι δεν είχε ξεκινήσει ακόμη και οι παίκτες που δεν ήταν στα πλάνα του Ντελ Μπόσκε, ήταν σε μία άκρη του γηπέδου και έπαιζαν “κορόιδο”. Ο Αλμπιόλ ήταν ένας εκ των δύο παικτών που έπρεπε να κλέψουν τη μπάλα, απο τους υπόλοιπους 9. Μετά απο συνεχόμενες πάσες το... τόπι έφτασε στα πόδια του Μάτα.

Υπογράφει στη Μίλαν ο Λουίς Φαμπιάνο


Ο Λουίς Φαμπιάνο πανηγυρίζει... Η Μίλαν επανήλθε, προσέγγισε ξανά τη Σεβίλλη και είναι πολύ κοντά στην απόκτηση του Λούις Φαμπιάνο, όπως επιβεβαίωσε και ο μάνατζερ του Βραζιλιάνου διεθνούς επιθετικού, Ζοζέ Φουέντες. Μάλιστα ο Φουέντες επανέλαβε τις προθέσεις του ποδοσφαιριστή, λέγοντας ότι «ο Λουίς Φαμπιάνο ήδη δήλωσε πως η επιθυμία του είναι να παίξει στη Μίλαν την ερχόμενη περίοδο.

Πλέον, εναπόκειται στις δύο ομάδες να καταλήξουν σε συμφωνία». Να σημειώσουμε ότι η Μίλαν είχε ενδιαφερθεί και πέρυσι για τον Βραζιλιάνο φορ, αλλά δεν κατάφερε να τα βρει με τη Σεβίλλη και τώρα ο ισπανικός Τύπος, αναφέρει ότι οι δύο ομάδες έχουν συμφωνήσει στα 30 εκατ. ευρώ.

Ο Μπισόλι στον πάγκο της Κάλιαρι


O Πιερπάολο Μπισόλι Ο Πιερπάολο Μπισόλι θα είναι ο νέος τεχνικός της Κάλιαρι. Ο 43χρονος τεχνικός, που είχε κάνει σπουδαία καριέρα ως παίκτης στην ομάδα της Σαρδηνίας τη δεκαετία του '90, θα πάρει τη θέση του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, ο οποίος απολύθηκε από την διοίκηση του ιταλικού συλλόγου τον περασμένο Απρίλιο.

Μετά την πρόσληψη του Μπισόλι, η Κάλιαρι ανακοίνωσε μέσω της ιστοσελίδας της στο διαδίκτυο, ότι άφησε ελεύθερο των υποχρεώσεών του τον Αλέγκρι, για τον οποίο πλέον ανοίγει ο δρόμος να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Μίλαν.

Ηρακλης-Μεταφέρθηκε η συνεδρίαση και η απόφαση


Το σήμα της ΕΠΟ Η συζήτηση για τον φάκελο του Ηρακλή από την αρμόδια επιτροπή δεν θα γίνει στα γραφεία της ΕΠΟ. Η παρουσία των οπαδών του "Γηραιού" φαίνεται ότι δεν τους επιτρέπει να συζητήσουν και να εκδώσουν απόφαση εντός της ημέρας. Κυκλοφόρησε ότι η απόφαση θα γίνει γνωστή μέσα στις επόμενες μέρες.

Πρόταση στη Φούλαμ για Τζόνσον


Ο Τζόνσον με αντίπαλο τον Όμο Ο Αρης κατέθεσε πρόταση στη Φούλαμ για την απόκτηση του Εντι Τζόνσον. Ο Αμερικανός επιθετικός αποτελεί την πρώτη επιλογή για τον Κούπερ, ώστε να συνθέσει δίδυμο με τον Ντάνιελ Τσεζαρεκ. Ο Αρης, έναντι τις ρήτρας πώλησης του ενός εκατομμυρίου προσφέρει περίπου 400 χιλιάδες ευρώ.

Επίσης, αντίστοιχο ποσό προφέρει στον ίδιο τον ποδοσφαιριστή για να συμφωνήσει να παραμείνει στον Αρη.

Μένει ο Αντού
Εξελίξεις υπάρχουν και για τον έτερο Αμερικανό, τον Φρέντι Αντού. Οι συζητήσεις με τη διοίκηση του ’ρη απέφεραν μια συμφωνία στον οικονομικό τομέα. Ο Αντού δέχθηκε μείωση των αποδοχών προκειμένου να παραμείνει στη Θεσσαλονίκη. Υπό αυτές τις συνθήκες, ο Αντού δεν αποκλείεται να ανηφορίσει στην Αυστρία.

Μείωση και ο Κόκε
Ενας ακόμη ποδοσφαιριστής που δέχθηκε μείωση των αποδοχών του είναι Σέρχιο Κόκε. Ο αρχηγός του Αρη είναι ο ποδοσφαιριστής με το μεγαλύτερο συμβόλαιο. Περίπου 700 χιλιάδες ευρώ (και βάλε) είναι οι αποδοχές του και η διοίκηση του πρότεινε μείωση την οποία συζήτησε και δέχθηκε τελικά.

Ο Τζόνσον με αντίπαλο τον Όμο Ο Αρης κατέθεσε πρόταση στη Φούλαμ για την απόκτηση του Εντι Τζόνσον. Ο Αμερικανός επιθετικός αποτελεί την πρώτη επιλογή για τον Κούπερ, ώστε να συνθέσει δίδυμο με τον Ντάνιελ Τσεζαρεκ. Ο Αρης, έναντι τις ρήτρας πώλησης του ενός εκατομμυρίου προσφέρει περίπου 400 χιλιάδες ευρώ.

Επίσης, αντίστοιχο ποσό προφέρει στον ίδιο τον ποδοσφαιριστή για να συμφωνήσει να παραμείνει στον Αρη.

Μένει ο Αντού
Εξελίξεις υπάρχουν και για τον έτερο Αμερικανό, τον Φρέντι Αντού. Οι συζητήσεις με τη διοίκηση του ’ρη απέφεραν μια συμφωνία στον οικονομικό τομέα. Ο Αντού δέχθηκε μείωση των αποδοχών προκειμένου να παραμείνει στη Θεσσαλονίκη. Υπό αυτές τις συνθήκες, ο Αντού δεν αποκλείεται να ανηφορίσει στην Αυστρία.

Μείωση και ο Κόκε
Ενας ακόμη ποδοσφαιριστής που δέχθηκε μείωση των αποδοχών του είναι Σέρχιο Κόκε. Ο αρχηγός του Αρη είναι ο ποδοσφαιριστής με το μεγαλύτερο συμβόλαιο. Περίπου 700 χιλιάδες ευρώ (και βάλε) είναι οι αποδοχές του και η διοίκηση του πρότεινε μείωση την οποία συζήτησε και δέχθηκε τελικά.

Ηρακλής- Μπλόκο αστυνομίας στο Γουδί

http://www.sport24.gr/ast/cov/68/682864_b.jpgΟι φίλαθλοι του Ηρακλή όπως είχαν προγραμματίσει ταξίδεψαν τα μεσάνυχτα από την Θεσσαλονίκη για το Γουδί και τα γραφεία της ΕΠΟ, όπου μέχρι το μεσημέρι θα γίνει γνωστή η απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής για την έγκριση ή όχι του φακέλου, αλλά εκεί βρέθηκαν προ μεγάλης έκπληξης. Της παρουσίας αστυνομικής δύναμης.Λίγο μετά τις 8:30 ο κύριος όγκος των φιλάθλων του Ηρακλή έφθασε στα γραφεία της ΕΠΟ στο Γουδί με τον Λάκη Μιναρετζή να ήταν εκεί παρών από πλευράς της διοίκησης της ΠΑΕ. Η παρουσία αλλά και η στάση της αστυνομίας που προβάλει εμπόδιο στο να πλησιάσουν στο κτίριο ξαφνιάζει άπαντες με αποτέλεσμα να τους συγκεντρώσουν σε μία απόσταση 150 μέτρων από το κτίριο της ΕΠΟ.

Όσο περνάνε τα λεπτά η οργή των φιλάθλων του Ηρακλή είναι επόμενο να γίνεται ολοένα και πιο έντονη χωρίς όμως μέχρι και λίγο πριν τις 10:00 να έχει δημιουργηθεί το παραμικρό. Κάπου εκεί η αστυνομία διασπάει τους φιλάθλους του Ηρακλή σε τρία σημεία με το ένα εξ αυτών να αποτελεί χώρο που τον έχει νοικιάσει ο βετεράνος διεθνής τερματοφύλακας, Νίκος Σαργκάνης, που με την σειρά του δεν μπορεί να πιστέψει σε ότι γίνεται.

Κι όσο για την απάντηση που πήρε σε σχετική ερώτηση προς τους υπευθύνους της αστυνομίας; Είχε να κάνει πως υπάρχει εντολή από ανώτερα στελέχη τους.

Φουλάρει για Ρόμενταλ

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/f456f9520308bf11e0f7db18aa3b4df2_L.jpg?1277345996?1277345996Ο Ντένις Ρόμενταλ έχει προταθεί στον Παναθηναϊκό ως αντί-Σαλπιγγίδης και στο τριφύλλι φουλάρουν για την απόκτηση του Δανού μεσοεπιθετικού που μένει ελεύθερος από τον Αγιαξ στις 30 Ιουνίου

Ο Δανός άσος βρίσκεται στη Νότιο Αφρική για το Παγκόσμιο Κύπελλο έχοντας μέχρι τώρα πολύ καλή παρουσία και ένα γκολ. Στη συνάντηση που είχε ο Νίκος Νιόπλιας με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη συζητήθηκαν και τα μεταγραφικά θέματα και δόθηκε το «ok» για τον διεθνή μέσο. Μάλιστα δεν αποκλείεται να γίνει κάποια κίνηση μέσα στις επόμενες ημέρες. Στη συζήτηση των δύο πράσινων ακούστηκαν τόσο το όνομα του Σίντνεϊ Γκοβού, όσο και των Κάχα Καλάτζε, Νάτσο Σκόκο και Κουμορτζί.

Ο 32χρονος μεσοεπιθετικός δεν θα έλεγε όχι στην περίπτωση να φορέσει την φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος. Ο παίκτης είχε απασχολήσει τον Παναθηναϊκό και πριν τέσσερα χρόνια αλλά τότε προτίμησε να παραμείνει στην Πρέμιερ Λιγκ με την Τσάρλτον.

Διαψεύδει και ο Μάτα

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/f8563a079e1ec800c23bb4e919810d1f_L.jpg?1277356906?1277356906?1277356906Μετά τον αντιπρόεδρο της Βαλένθια, σειρά πήρε ο Χουάν Μάτα για να διαψεύσει πως θα συνεχίσει την καριέρα του στην Μπαρτσελόνα, όπως ανέφεραν χθες τα ισπανικά ΜΜΕ. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός φιλοξενήθηκε στην εφημερίδα «AS» και τόνισε πως είναι παίκτης της Βαλένθια αλλά αναφέρθηκε και στο Παγκόσμιο Κύπελλο: «Είμαι παίκτης της Βαλένθια. Γνωρίζω ότι κυκλοφορούν κάποιες φήμες, όμως δεν ξέρω κάτι σχετικό. Είμαι ήρεμος στην εθνική, απολαμβάνοντας τη συμμετοχή μου στο Μουντιάλ και το μόνο πράγμα που σκέφτομαι είναι το παιχνίδι με τη Χιλή. Νομίζω ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό και αυτό χρειάζεται να έχουμε μόνο στο μυαλό μας. Πρέπει να προκριθούμε στην επόμενη φάση και αυτό το πράγμα περνάει συνέχεια από το μυαλό μου. Δεν παίζουμε όσο καλά παίζαμε στα προκριματικά του Μουντιάλ, αλλά το καλό είναι ότι πρέπει να παίξουμε. Νομίζω ότι θα περάσουμε και ελπίζω ότι θα παίξουμε καλά κόντρα στη Χιλή».

Μεριέμ:"Μεγάλες ομάδες μόνο ΠΑΟ, ΟΣΦΠ και ΑΕΚ"!

http://www.sport24.gr/ast/cov/pp/pp_2010_2_5_13_27_6_b.jpg"Έφυγα από τον Άρη γιατί δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με ΠΑΟ, ΟΣΦΠ και ΑΕΚ", δήλωσε στην Γαλλία ο 30χρονος μέσος Καμέλ Μεριέμ!Μπορεί να μην υπάρχουν ακόμα επίσημες ανακοινώσεις, όμως ο Καμέλ Μεριέμ θα πρέπει να θεωρείται παρελθόν από τον Άρη, αφού σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην L' Equipe αποφάσισε να αποχωρήσει από την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

"Είμαι 30 ετών και έχω την φιλοδοξία να δείξω πολλά πράγματα σε ένα πρωτάθλημα υψηλού επιπέδου. Στην Ελλάδα μόνο τρεις ομάδες είναι μεγάλες. Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΑΕΚ. Μετά από αυτές, είναι δύσκολο να ευχαριστηθείς το ποδόσφαιρο.

Αυτός ήταν και ο λόγος που αποφάσισα να συναντηθώ με την διοίκηση του Άρη και να τερματίσω την συνεργασία μας. Με κατάλαβαν αμέσως. Σήμερα αισθάνομαι ελεύθερος ποδοσφαιριστής, κάτι που με έχει κάνει χαρούμενο".

Στη συνέχεια ο Γάλλος άσος αποκάλυψε πως έχει προτάσεις από ομάδες στην Ελλάδα, με τις πληροφορίες να θέλουν τον μάνατζερ του να τον έχει προτείνει στον Παναθηναϊκό.

"Κάποιοι άνθρωποι με πήραν τηλέφωνο πριν φύγω από την Ελλάδα. Έχω κάποιες προτάσεις, αλλά η αγορά φέτος φαίνεται πολύ ήρεμη".

Στοιχηματικοί κρετίνοι

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3h_z0tGmNJgk1.jpg

Χρωστάω ένα άρθρο σχετικό με το στοίχημα εδώ και καιρό, το βάζω σήμερα κι αφήνω την Εθνική να καταλαγιάσει λίγο μετά το Μουντιάλ. Αφορμή στάθηκαν κάποια e-mails πιστών αναγνωστών της στήλης.

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο να το παίζεις ξερόλας με άχαστα σημεία και να το παίζεις γνώστης μιας ομάδας ή μιας χώρας χωρίς να την έχεις δει να παίζει. Όχι βλέπω την Αλγερία ένα ημίχρονο και καθάρισα. Το ακόμη χειρότερο είναι να προτείνεις 5-6 σημεία από ισάριθμα διαφορετικά πρωταθλήματα με επιχειρηματολογία του δημοτικού.

«Ασος η Γαλλία του Ριμπερί» όταν η Φραγκίσκος περπατάει και εσύ δεν ξέρεις απ’ έξω κι ανακατωτά την ομάδα της Γαλλίας; «Περίπατο θα κάνει η Αστον Βίλα», «δεν χάνει η Μπάγερν» κι άλλα συναφή.

Επειτα από πάνω από μια δεκαετία στον στοιχηματικό χώρο μου ‘ρχεται να σπάσω την οθόνη του PC ή την τηλεόραση όταν αυτά γεμίζουν από φλαφλατάδες κι εξυπνάκηδες που χωρίς να έχουν ιδέα ότι παρασύρουν τον κοσμάκη να ποντάρει, έχουν βρει με γλύψιμο ή άλλους τρόπους δουλειά και όχι με τη γνώση τους και αρχίζουν το μπιριμπίρι.

Το μόνο θετικό τα τελευταία χρόνια είναι πως ο μικρός χώρος των δισεβδομαδαίων στοιχηματικών εντύπων αύξηση των πήχη των απαιτήσεων προσφέροντας στον αναγνώστη τις πληροφορίες που χρειάζεται για να πάει να ποντάρει και δεν τον παρασύρει σε γελοιότητες. Βελτιώνοντας την ποιότητά του ξέφυγε από τα τετριμμένα των γελοίων αναλύσεων αγώνων και των προτάσεων σημείων άνευ επιχειρημάτων.

Η στοιχηματική πιάτσα έχει γεμίσει από τζιτζιφιόγκους, κρετίνους και αδαείς με τον χώρο, μόνο και μόνο επειδή θεωρείται εύκολο να πιάσεις ένα σημείο. Μακροπρόθεσμα αυτό που σε καθιερώνει δεν είναι το σημείο, που είναι (αν όχι καθαρά, το λιγότερο 90%) θέμα τύχης, αλλά η «ανάγνωση» ενός αγώνα πριν αυτός ξεκινήσει.

Π.χ. κοντράρεις τη Ρόμα επειδή λείπει ο Τόνι και η Σιένα έχει ψηλούς αμυντικούς. Εχει λογική, δεν έχει το «η Ρόμα προέρχεται από δύο σερί νίκες με γκολ 7-2 και η Σιένα από δύο ισοπαλίες με 0-0 και παραπαίει».

Αυτά, γενικώς σήμερα. Αργότερα και πιο ειδικώς. Επιμελεια Koubanezos

Τελικός για Δανία και Ιαπωνία


Ο Κάλενμπεργκ πανηγυρίζει το γκολ επί της Σουηδίας Χαρακτήρα τελικού έχει η σημερινη αναμέτρηση της Δανίας με την Ιαπωνία, που θα διεξαχθεί (21:30 ώρα Ελλάδας) στο Ρούστενμπουργκ για τον 5ο όμιλο του Μουντιάλ, καθώς όποια ομάδα επικρατήσει θα πάρει την πρόκριση για τους «16» της διοργάνωσης, ενώ οι Ασιάτες ευνοούνται και σε περίπτωση ισοπαλίας.

Ο Μόρτεν Ολσεν, που δεν μπορεί να υπολογίζει στον τιμωρημένο, Σιμον Κίερ, θα παρατάξει την ομάδα του με το κλασσικό 4-4-2 και επιθετικό δίδυμο τους Τόμασον και Μπέντνερ. Λίγο πιό πίσω θα παίξουν οι Γκρόνκιερ και Ρόμενταλ, ενώ της άμυνας θα ηγηθεί ο Αγγερ μαζί με τον Κρόλντρουπ. Οι Σκανδιναβοί διαθέτουν ένα πολύ έμπειρο σύνολο, με καλή κυκλοφορία και δημιουργία φάσεων στην αντίπαλη περιοχή, έχουν όμως ένα σημαντικό μειονέκτημα, που έχει να κάνει με την περιορισμένη φυσική κατάσταση των παικτών.

Κάτι που αναμένεται να επιδιώξει να εκμεταλλευθεί ο Τακέσι Οκάντα. Ο Ιάπωνας τεχνικός που γνωρίζει ότι η ομάδα του κυριαρχεί στον συγκεκριμένο τομέα, αναμένεται να στηριχθεί στο 4-5-1 με ενισχυμένο κέντρο και κορυφή στην επίθεση τον Κεϊσούκε Χόντα, προκειμένου να μην ηττηθεί και να πάρει την πρόκριση.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ζερόμ Ντέιμον από την Νότια Αφρική, ενώ οι πιθανές συνθέσεις, έχουν ως εξής:

ΔΑΝΙΑ (Μόρτεν Ολσεν): Σόρενσεν, Αγγερ, Κρόλντρουπ, Γιάκομπσεν, Σιμον Πόουλσεν, Κρίστιαν Πόουλσεν, Γιόργκενσεν, Γκρόνκιερ, Ρόμενταλ, Τόμασον, Μπέντνερ.

ΙΑΠΩΝΙΑ (Τακέσι Οκάντα): Καβασίμα, Αμπε, Νακαζάουα, Τούλιο, Κομάνο, Ναγκαμότο, Οκούμπο, Εντο, Χασέμπε, Ματσούι, Χόντα.

Αδιάφορο μόνο βαθμολογικά το Ολλανδία - Καμερούν


Οι Ολλανδοί πανηγυρίζουν τη νίκη επί της Δανίας Απαλλαγμένοι από το άγχος, οι παίκτες της Ολλανδίας και του Καμερούν, αναμετρώνται σημερα (21:30 ώρα Ελλάδας) στο Κέιπ Τάουν, για την τρίτη και τελευταία αγωνιστική του 5ου ομίλου στο Μουντιάλ. Οι «οράνιε» έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στους «16», καθώς έχουν δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες, αντίθετα με τους Αφρικανούς, που αποκλείσθηκαν από την συνέχεια της διοργάνωσης, αφού μέχρι τώρα δεν έχουν βαθμό.

Στον -όπως όλα δείχνουν- τελευταίο αγώνα του στον πάγκο του Καμερούν, ο Πολ Λε Γκεν θα παρατάξει την ομάδα του με 4-4-2 και στόχο να παίξει ελεύθερο ποδόσφαιρο, προσφέροντας θέαμα απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες του τουρνουά.

Από την πλευρά του, ο Μπερτ Φαν Μαρβικ, προσανατολίζεται να παρατάξει τους βασικούς (χωρίς να αποκλείεται να ξεκουράσει μερικούς) σε διάταξη 4-5-1 με κορυφή τον Φαν Πέρσι, ένα σύστημα που μετατρέπεται ανά πάσα στιγμή σε 4-3-3, καθώς η παρουσία των Σνάιντερ και Φαν ντερ Φάαρτ στις πτέρυγες παρέχει αυτήν την δυνατότητα.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Πάμπλο Πότσο από την Χιλή, ενώ οι πθανές συνθέσεις των ομάδων, έχουν ως εξής:

ΚΑΜΕΡΟΥΝ (Πολ Λε Γκεν): Σουλεϊμανου, Μπία, Μπασόνγκ, Νκούλου, Εκοτο, Μακούν, Εγιόνγκ, Σονγκ, Μαντζεκ, Ετό, Τσούπο Μότινγκ.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Μπερτ Φαν Μαρβικ): Στεκέλενμπουργκ, Φαν Ντερ Βίελ, Χέιτινγκα, Ματάισεν, Φαν Μπρόνκχορστ, Κάιτ, Φαν Μπόμελ, Σνάιντερ, Ντε Γιονγκ, Φαν Ντερ Φάαρτ, Φαν Πέρσι.

Νίκη - πρόκριση ψάχνει η Παραγουάη


Οι παίκτες της Παραγουάης πανηγυρίζουν Τον πρώτο λόγο για τη νίκη και την πρόκριση θα έχει η Παραγουάη στο σημερινο παιχνίδι κόντρα στη Νέα Ζηλανδία, στο πλαίσιο της 3ης ημέρας του 6ου ομίλου του Μουντιάλ (17:00), που θα διεξαχθεί στο «Πίτερ Μμποκάμπα» του Πολοκουάνε.

Η ομάδα της Νότιας Αμερικής έχει τέσσερις βαθμούς στο ενεργητικό της και θέλει τη νίκη για να σφραγίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του παγκοσμίου κυπέλλου, ενώ οι Νεοζηλανδοί θα κάνουν ότι μπορούν για να ανατρέψουν τα προγνωστικά.

Η Παραγουάη θα παίξει με 4-3-3, με τον Ρόκε Σάντα Κρους, και πάλι, αντί του Αουρέλιο Τόρες. Εκτός μάχης έχει τεθεί ο τραυματίας Τζόναθαν Σαντάνα. Από την άλλη πλευρά η Νέα Ζηλανδία θα παίξει με ενισχυμένο κέντρο και με ξαφνικές αντεπιθέσεις θα προσπαθήσει να απειλήσει. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ιάπωνας, Γιούτσι Νισιμούρα.

Οι πιθανές συνθέσεις των ομάδων, έχουν ως εξής:

ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ (Γκεράρντο Μαρτίνο): Βιγιάρ, Μπονέτ, Αλκαράς, Ντα Σίλβα, Μορέλ, Βέρα, Κασέρες, Ριβέρος, Σάντα Κρους, Βαλντέζ, Μπάριος.

ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ (Ρίκι Χέμπερτ): Πάστον, Ριντ, Νέλσεν, Βίσελιτς, Σμιθ, Λόκχεντ, Μπέρτος, Ελιοτ, Σμελτζ, Κίλεν, Φάλον.

Αναμέτρηση με ξεκάθαρο φαβορί...


Φάση από αγώνα ποδοσφαίρου Η Ιταλία είναι το ξεκάθαρο φαβορί στην σημερινη αναμέτρηση του 6ου ομίλου (3η ημέρα) του Μουντιάλ, κόντρα στη Σλοβακία (17:00). Οι Ιταλοί έχουν τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση της νίκης, στον αγώνα που θα διεξαχθεί στο «Ελις Παρκ» του Γιοχάνεσμπουργκ, αν και στα δύο πρώτα παιχνίδια δεν έπεισαν με την Παραγουάη και τη Νέα Ζηλανδία (ισοπαλίες). Από την άλλη πλευρά οι Σλοβάκοι κυνηγούν το θαύμα...

Ο μεγάλος απών του αγώνα, αλλά και της υπόλοιπης διοργάνωσης, μιας και τέθηκε νοκ άουτ, θα είναι ο βασικός πορτιέρο της «σκουάντρα ατζούρα», Τζιανλουίτζι Μπουφόν με πρόβλημα στη μέση. Στην θέση του θα παίξει και πάλι ο Μαρκέτι.

Από την άλλη πλευρά Βλάντιμιρ Βάις δεν έχει προβλήματα και θα παρατάξει την ομάδα του με τρεις επιθετικούς, με στόχο την ανατροπή των προγνωστικών και τη νίκη. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Αγγλος, Χάουαρντ Γουέμπ.

Οι πιθανές συνθέσεις των ομάδων, έχουν ως εξής:

ΙΤΑΛΙΑ (Μαρτσέλο Λίπι): Μαρκέτι, Τζαμπρότα, Καναβάρο, Κιελίνι, Κρισίτο, Μοντολίβο, Ντε Ρόσι, Πίρλο, Ιακουίντα, Πατζίνι, Ντι Νατάλε.

ΣΛΟΒΑΚΙΑ (Βλάντιμιρ Βάις): Μούχα, Πέκαρικ, Σκρτελ, Ντούριτσα, Τσεχ, Στρμπα, Βάις, Στος, Χάμσικ, Βίτεκ, Σέστακ.

Φωτο Ημερας

Ποιoς είπε ότι στο Ντέρμπαν της Ν. Αφρικής δεν πάνε για μπάνιο τωρα που έχει Μουντιάλ;