Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Πρόκριση για Ιαπωνία με σούπερ – Χόντα

http://www.sport24.gr/ast/cov/ja/japan_2010_6_24_23_3_1_b.jpg

Σ΄έναν συναρπαστικό αγώνα που έγινε στο «Ρόγιαλ Μπαφόκενγκ Στέιντιουμ» του Ρούστενμπουργκ, η Ιαπωνία νίκησε 3-1 τη Δανία και προκρίθηκε στους «16″ του Μουντιάλ, όπου θα αντιμετωπίσει την Παραγουάη. Τα τέρματα για την ομάδα του Τακέσι Οκάντα πέτυχαν οι Χόντα (17΄), Εντο (31΄) και Οκαζάκι (87΄), ενώ είχε μειώσει σε 2-1 ο Τόμασον στο 81΄. Ετσι, οι «Σαμουράι» πήραν τη δεύτερη θέση του 5ου ομίλου, πίσω από την Ολλανδία.
Η Δανία μπήκε δυνατά στο ματς, με κατοχή της μπάλας και πολλές κερδισμένες μονομαχίες. Δεν άργησε όμως να καταλάβει ότι απέναντί της είχε έναν εξίσου αξιόλογο αντίπαλο. Οι Ιάπωνες έκαναν για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία τους στο 13΄ με τον Σόρενσεν να αποκρούσει με το πόδι την προβολή του Εντο από κοντά, αλλά στο 17΄ δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα στο φάουλ-κεραυνό του Χόντα που έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Οι Δανοί προσπάθησαν να αντιδράσουν με κάθετες πάσες και κύριο αποδέκτη τον Τόμασον, χωρίς αποτέλεσμα όμως. Αντίθετα, στο 31ο λεπτό με νέα υποδειγματική εκτέλεση φάουλ, ο Εντο ήταν αυτός που έστειλε ξανά τη μπάλα στα δίχτυα του Σόρενσεν, γράφοντας το 2-0.
Η εξέλιξη αυτή ήταν φυσικό να «κόψει τα πόδια» των παικτών του Μόρτεν Ολσεν. Οι διάδρομοι προς την περιοχή του Καουασίμα είχαν κλείσει, ενώ η Ιαπωνία ήταν «φωτιά» στις αντεπιθέσεις και απειλούσε περισσότερο απ΄όσο κινδύνευε! Ο Σόρενσεν, τρομοκρατημένος από τα απευθείας φάουλ των «Σαμουράι», λίγο έλειψε να δεχθεί νέο γκολ, αυτή τη φορά από φάουλ-γέμισμα του Εντο, όταν έχασε μέσα από τα χέρια του τη μπάλα, αλλά σώθηκε από το δοκάρι. Ο Ολσεν χρησιμοποίησε όλες τις εναλλακτικές λύσεις που είχε στη διάθεσή του, ακόμα και τον 18χρονο Ερικσον (ο νεότερος παίκτης του 19ου Παγκοσμίου Κυπέλλου) και είχαν την ευκαιρία να μπουν ξανά στο παιχνίδι, όταν η βολίδα του Λάρσεν τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι στο 79΄. Λίγο αργότερα, όμως, στο 81΄ μείωσαν σε 2-1. Ο Αγκερ κέρδισε πέναλτι από τον Χασέμπε, το εκτέλεσε ο Γιαν Νταλ Τόμασον, ο Καουασίμα απέκρουσε, αλλά ο έμπειρος φορ πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε από κοντά.
Κι ενώ οι Δανοί βγήκαν μαζικά μπροστά για να ισοφαρίσουν, σε μία αντεπίθεση ο Χόντα «άδειασε» τον Ρόμενταλ και έδωσε «έτοιμο γκολ» στον Οκαζάκι, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 3-1 στο 87΄. Ετσι, οι Ιάπωνες θα διεκδικήσουν την πρόκριση στους προημιτελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με αντίπαλο την Παραγουάη την επόμενη Τρίτη (29/6).

Διαιτητής: Τζερόμ Ντέιμον (Νότια Αφρική)

Κίτρινες : Κρίστιαν Πόουλσεν, Κρόλντρουπ, Μπέντνερ – Ναγκατόμο, Εντο

ΔΑΝΙΑ (Μόρτεν Ολσεν): Σόρενσεν, Σάιμον Πόουλσεν, Αγγκερ, Κρόλντρουπ (56΄ Λάρσεν), Γιάκομπσεν, Ρόμενταλ, Κρίστιαν Πόουλσεν, Γιόργκενσεν (34΄ Γιάκομπ Πόουλσεν), Κάλενμπεργκ (63΄ Ερικσεν), Τόμασον, Μπέντνερ
ΙΑΠΩΝΙΑ (Τακέσι Οκάντα): Καουασίμα, Αμπε, Νακαζάουα, Τούλιο, Κομάνο, Ναγκατόμο, Οκούμπο (88΄ Κόνο), Εντο (+90΄ Ιναμότο), Χασέμπε, Ματσούι (74΄ Οκαζάκι), Χόντα

Δεν υπάρχουν σχόλια: