Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Νέα "βέλη" Ροζέ Μιλά σε Σαμουέλ Ετό


Ο Σαμουέλ Ετό με τη φανέλα της εθνικής Καμερούν. Ο Σαμουέλ Ετό έγινε για ακόμη μια φορά στόχος έντονης κριτικής από τον Ροζέ Μιλά. "Μπορεί ο Ετό να έχει σπουδαία φήμη, αλλά δεν έκανε κάτι για την ομάδα στη διάρκεια αυτού του Παγκοσμίου Κυπέλλου", τόνισε ο παλαίμαχος διεθνής, με δηλώσεις του που δημοσιεύονται σήμερα στην ολλανδική εφημερίδα "De Telegraaf".

Μολονότι ήταν η αφρικανική ομάδα με την καλύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη πριν από την έναρξη της διοργάνωσης, στο Μουντιάλ που διεξάγεται αυτό το διάστημα στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής, οι "Αδάμαστοι Λέοντες" αποκλείστηκαν πρόωρα, μετά τις δύο ήττες που γνώρισαν σε ισάριθμους αγώνες (1-0 από Ιαπωνία και 2-1 από Δανία). Ο επιθετικός της Ίντερ ήταν ο σκόρερ του Καμερούν στον αγώνα με τους Σκανδιναβούς.

Ο Μιλά έγινε ευρύτερα γνωστός από τα τέσσερα γκολ και τους χορευτικούς πανηγυρισμούς στη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1990, όταν το Καμερούν έγινε η πρώτη αφρικανική ομάδα που προκρίθηκε στους προημιτελικούς της διοργάνωσης. Είχε ασκήσει έντονη κριτική στον Ετό και πριν από το Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής, ενώ συμπλήρωσε στις δηλώσεις του:

"Ξέρω ότι είναι θυμωμένος μαζί μου εξαιτίας των δηλώσεών μου. Δυστυχώς, δεν μπόρεσε να αναιρέσει την κριτική μου. Δεν πέτυχε τίποτα. Και αυτό από κάποιον, ο οποίος ίσως είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο. Είμαι λοιπόν τόσο απογοητευμένος που δεν έδειξε αυτό, για το οποίο ο λαός μας λαχταρά τόσο πολύ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: