Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Τζο Κόουλ: "Μπορούμε το τρόπαιο"


Ο Τζο Κόουλ σε προσπάθειά του με τη φανέλα της Αγγλίας Η αναμέτρηση της Γερμανίας με την Αγγλία, το απόγευμα της Κυριακής στο Μπλουμφοντέιν, είναι αναμφίβολα το πρώτο μεγάλο ζευγάρι που προέκυψε στη φάση των "16" του Μουντιάλ. Στο συγκρότημα του Φάμπιο Καπέλο άπαντες προσπαθούν να αφήσουν πίσω τους την αναιμική παρουσία της ομάδας στον 3ο όμιλο και να επικεντρωθούν στη σύγκρουση με τα "πάντσερ", με τον Τζο Κόουλ να παραμένει αισιόδοξος: "Συνεχίζω να πιστεύω ότι μπορούμε να κατακτήσουμε αυτό το Μουντιάλ. Νομίζω ότι είναι η σειρά μας", τόνισε ο μέσος της Τσέλσι, ο οποίος αποτέλεσε (άθελά του) την... πέτρα του σκανδάλου, καθώς η μη χρησιμοποίησή του στα πρώτα δύο παιχνίδια της διοργάνωσης προκάλεσε την αντίδραση ακόμη και συμπαικτών του, προεξάρχοντος του Τζον Τέρι.

Από την πλευρά του, ο Στίβεν Τζέραρντ εκτίμησε ότι "... θα είναι δύσκολο να νικηθούμε, όπως συνέβη και απέναντι στη Σλοβενία. Αισθανθήκαμε μεγάλη ανακούφιση, γιατί η ομάδα βρισκόταν υπό πίεση". Ο αρχηγός της Λίβερπουλ επισήμανε ακόμη ότι "... αν παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε οποιονδήποτε. Αν παίξουμε όπως με τη Σλοβενία, αν παραμείνουμε ενωμένοι και ακούμε τον προπονητή μας, μπροούμε να ελπίζουμε. Αν όμως παίξουμε όπως απέναντι στην Αλγερία, δεν νομίζω να μας δοθεί κι άλλη ευκαιρία".

Στη σημερινή προπόνηση της Αγγλίας στο Ρούστενμπουργκ μετείχε ο Λέντλεϊ Κινγκ, ο οποίος ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, χωρίς να έρθει σε επαφή με τη μπάλα. Ο αμυντικός της Τότεναμ τραυματίστηκε στους προσαγωγούς στον εναρκτήριο αγώνα της ομάδας του με τις ΗΠΑ και θεωρείται απίθανο να προλάβει το ματς της Κυριακής, ενδέχεται όμως να τεθεί στη διάθεση του Φάμπιο Καπέλο για τον προημιτελικό, αν φυσικά τα "τρία λιοντάρια" ξεπεράσουν το εμπόδιο της Γερμανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: