Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Παραγουάη - Νέα Ζηλανδία 0-0

http://www.sport24.gr/ast/cov/os/oscar_2010_6_24_17_39_39_b.jpgΠαραγουάη και Νέα Ζηλανδία αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς σκορ, με τους Νοτιοαμερικανούς να περνούν ως πρώτοι και την ομάδα της Ωκεανίας να μένει εκτός με 3 ισοπαλίεςOι Νοτιοαμερικανοί απέφυγαν έτσι την Ολλανδία που εκτός απροόπτου θα πάρει την πρώτη θέση του 5ου ομίλου και περιμένουν μία από τις Ιαπωνία και Δανία.

Από την άλλη, η ομάδα της Ωκεανίας έμεινε αήττητη στο Μουντιάλ και έγινε η πρώτη που έχει τρεις ισοπαλίες στον όμιλο μετά το Βέλγιο και την Χιλή το 1998.

Παραγουάη - Νέα Ζηλανδία 0-0

Γήπεδο: "Peter Mokaba", Πόλοκβεϊν
Διαιτητής: Γιουΐτσι Νισιμούρα (Ιαπωνία)

Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης ήταν από μέτριο έως κακό, με τις δύο ομάδες να μην έχουν ούτε μία ευκαιρία για γκολ.

Οι Παραγουανοί είχαν απλά τρία μακρινά σουτ που πέρασαν άουτ χωρίς να ανησυχήσουν τον Πάστον, σουτ τα οποία έκαναν οι Κανίσα στο 19', Νέλσον Αέδο Βαλντές στο 35' και Όσκαρ Καρντόσο στο 39'.

Μοναδική στιγμή που άξιζε ήταν μία... μαγική κίνηση του Όσκαρ Καρντόσο, με τον άσο της Μπενφίκα έπειτα από ψηλή μπαλιά να κοντρολάρει με το στήθος, ενώ ήταν ένα μέτρο από την πλάγια γραμμή, να στέλνει την μπάλα πίσω του και εν συνεχεία με "τακουνάκι" να βγάζει πάσα μπροστά.

Το δεύτερο ημίχρονο

Για πρώτη φορά στο ματς η Νέα Ζηλανδία απείλησε στο 46' με το σουτ του Έλιοτ λίγο έξω από την περιοχή, από το οποίο η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Στο 58' ο Όσκαρ Καρντόσο εκτέλεσε φάουλ με την μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πάστον, ο οποίος στο 62' απέκρουσε την κοντινή κεφαλιά του Ριβέρος, ενώ εν συνεχεία οι παίκτες της Παραγουάης είχαν τρία σουτ μέσα από την περιοχής που κόντραραν σε αμυντικούς.

Ο τερματοφύλακας της Νέας Ζηλανδίας ήταν εξαιρετικός στο 76', όταν απέκρουσε το κοντινό σουτ του Μπενίτες και εν συνεχεία άπλωσε το σώμα του και έδιωξε την μπάλα μπροστά από τον Μπάριος που ήταν έτοιμος να σκοράρει σε κενό τέρμα.

ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ: Βιγιάρ, Κανίσα, Χούλιο Σέζαρ Κάσερες, Ντα Σίλβα, Μορέλ, Βίκτορ Κάσερες, Ριβέρος, Βέρα, Σάντα Κρους, Νέλσον Αέδο Βαλντές (67' Μπενίτες), Όσκαρ Καρντόσο (66' Λούκας Μπάριος).
ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ: Πάστον, Ρέιντ, Νέλσεν, Σμιθ, Έλιοτ, Βίτσελιχ, Μπέρτος, Λόκχεντ, Κίλεν (79' Μπρόκι), Σμελτζ, Φάλον (69' Γουντ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: