Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Kαμερούν - Ολλανδία 1-2

http://www.sport24.gr/ast/cov/pe/persie_2010_6_24_22_59_54_b.jpgΗ Ολλανδία με τα γκολ των Φαν Πέρσι και Χούντελααρ επικράτησε με 2-1 του Καμερούν και με 3 νίκες πήρε την 1η θέση και θα αντιμετωπίσει την Σλοβακία στους "16".Καμερούν - Ολλανδία 1-2

Σκόρερς: 65' πέν. Ετο'ό / 36' Φαν Πέρσι
Γήπεδο: "Green Point", Κέιπ Τάουν
Διαιτητής: Πάμπλο Πόσο (Χιλή)

Στο 5ο λεπτό έγιναν τα δύο πρώτα σουτ και για τις δύο ομάδες. Για τους Ολλανδούς με τον Φάν ντερ Φάαρτ να είναι άστοχος και για τους Καμερουνέζους με τον Σεντιού, το οποίο μπλοκαρε ο Στεκέλενμπουργκ.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς χάθηκε από τον Ρόμπιν γαν Πέρσι στο 26'. Ο Τζιοβάνι φαν Μπρόνκχορστ έκανε εξαιρετική σέντρα από αριστερά, ο Φαν Πέρσι στο ύψος της περιοχή κατέβασε με το στήθος (ίσως και λίγο με το χέρι) και σούταρε στην νίκηση με το αριστερο, για να μπλοκάρει ο Σουλεϊμανού.

Από σέντρα του Γκερεμί Νιτάπ ο Μακούν πρόλαβε τον Στεκέλενμπουργκ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ στο 31' από την κεφαλιά του, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Ντιρκ Κάιτ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση στην περιοχή από δεξιά, έκανε το διαγώνιο σουτ και η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Το σκορ άνοιξε στο 36' για την Ολλανδία ο Ρόμπιν φαν Πέρσι, με ένα εξαιρετικό γκολ, το πρώτο του στην διοργάνωση. Πήρε την μπάλα δεξιά από τον Κάιτ, έκανε το 1-2 με τον Φαν ντερ Φάαρτ και με διαγώνιο δεξί σουτ, από αρκετά πλάγια, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το δεύτερο ημίχρονο

Ο Σουλεϊμανού στο 51' απέκρουσε το σουτ του Φαν Πέρσι και στο 55' μπλόκαρε κλασικλή εκτέλεση φάουλ του Σνάιντερ.

Το Καμερούν είχε δύο καλές στιγμές στο 60' και το 62'. Με τον Λαντρί Νγκουεμό στην πρώτη να κάνει κεφαλιά που απέκρουσε ο Στεκέλενμπουργκ και με τον Ζαν Μακούν στην δεύτερη να πλασάρει από κοντά έπειτα από πάσα του Γκερεμί και τον Ολλανδό πορτιέρο να αποκρούει ξανά.

Στο 64' ο Γκερεμί Νιτάπ εκτέλεσε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή και η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Φαν ντερ Φάαρτ, έτσι οι Αφρικανοί κέρδισαν πέναλτι.

Ο Σαμουέλ Ετο'ό ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε από τα 11 βήματα ισοφαρίζοντας σε 1-1, με το δεύτερο γκολ στην διοργάνωση.

Από φάουλ του Φαν ντερ Φάαρτ στο 67' ο Ντε Γιονγκ πλάσαρε στην κίνηση από κοντά, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλα άουτ, αλλά η Ολλανδία πέτυχε το γκολ που της έδωσε την νίκη στο 83' με τον Χούντελααρ.

Ο Σνάιντερ έβγαλε "μαγική" μπαλιά στον Ρόμπεν, αυτός απέφυγε τον Ριγκομπέρτ Σονγκ και σούταρε με το αριστερό έξω από την περιοχή για να χτυπήσει η μπάλα στο δεξί δοκάρι του Σουλεϊμανού και να "στρωθεί" στον Κλάας-Γιαν Χούντελααρ που σε κενό τέρμα πλάσαρε και την έστειλε στα δίχτυα.

ΚΑΜΕΡΟΥΝ: Σουλεϊμανού, Γκερεμί Νιτάπ, Μπιά, Νκουλού, Ασού-Εκοτό, Σεντιού, Νγκουεμό, Μπονγκ, Μακούν, Τσουπό-Μοτίνγκ, Ετο'ό.
ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Στεκέλενμπουργκ, Μπούλαρουζ, Χέιτινγκα, Ματάισεν, Φαν Μπρόνκχορστ, Φαν Μπόμελ, Ντε Γιονγκ, Σνάιντερ, Φαν ντερ Φάαρτ, Κάιτ, Φαν Πέρσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: