Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Αrrivederci Ιtalia!Σλοβακία-Ιταλία 3-2

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/53fce475c68ef48ec5e8cfe83dd89dd2_L.jpg?1277384668?1277384668?1277384668Η Σλοβακία έστειλε την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια σπίτι της. Η Σλοβακία επικράτησε σε ένα συγκλονιστικό ματς της Ιταλίας με 3-2 και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Απίστευτη ευκαιρία στο 95' ο Πέπε να δώσει στην «Σκουάντρα Ατζούρα«» την πρόκριση. Με Γκατούζο και Ντι Νατάλε ο Λίπι

Η Ιταλία ήθελε μόνο τη νίκη για να σιγουρέψει την παρουσία της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης με τον Μαρτσέλο Λίπι να βάζει στην αρχική ενδεκάδα τον Γκατούζο για να αποκτήσει δύναμη η μεσαία γραμμή, αλλά και τον Ντι Νατάλε δίπλα στον Ιακουίντα, για να υπάρξει μεγαλύτερη κίνηση.

Θα περίμενε κανείς ότι οι παίκτες του Λίπι θα έτρωγαν σίδερα στον αγωνιστικό χώρο, άλλωστε εκτός από την πρόκριση παιζόταν και η περηφάνια αυτής της ομάδας, μην ξεχνάμε ότι η Ιταλία είναι η Παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Ιταλία για κλάματα

Παρά τις αλλαγές το φάντασμα της «Σκουάντρα Ατζούρα» έκανε την εμφάνισή της για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι. Οι παίκτες του Μαρτσέλο Λίπι για άλλο ένα παιχνίδι έδειχναν να έχουν ξεχάσει τα βασικά με την Σλοβακία να έχει μπλοκάρει πλήρως όλα τα ατού των Ιταλών. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις ένα σουτ έφτασε στο τέρμα της Σλοβακίας.

Τραγικό λάθος Ντε Ρόσι

Από την πλευρά της η ομάδα του Βλάντιμιρ Βάις έχοντας καταφέρει να περιορίσει την Ιταλία σιγά-σιγά κοιτούσε και στην επίθεση βλέποντας ότι μπορεί να διεκδικήσει τη νίκη. Βέβαια, δεν έκανε τίποτα σπουδαίο, αφού ο Μαρκέτι δεν είχε χρειαστεί να δείξει τα αντανακλαστικά του. Όλα αυτά όμως πήγαν στράφι όταν στο 25' ο Ντε Ρόσι έκανε τραγικό λάθος με τον Κούτσκα να κλέβει την μπάλα και να τροφοδοτεί τον Βίτεκ ο οποίος στην καρδιά της ιταλικής άμυνας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Θα περίμενε κανείς ότι το γκολ αυτό θα ξύπναγε τους Ιταλούς, αλλά αντίδραση καμία με τους παίκτες του Λίπι να μην μπορούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους με τον Μούχα να περνάει άνετο πρώτο ημίχρονο. Μάλιστα, η Σλοβακία ήταν αυτή που παραλίγο να καταδικάσει οριστικά τους Παγκόσμιους πρωταθλητές, αλλά ο Μαρκέτι έδιωξε εντυπωσιακά το σουτ του Στρμπα.

Ο Μαρτσέλο Λίπι βλέποντας τα χάλια της ομάδας του προέβη σε δύο αλλαγές ρίχνοντας στον αγωνιστικό χώρο τους Κουαλιαρέλα και Μάτζιο στις θέσεις των Γκατούζο και Κρισίτο.

MAN OF THE MATCH: Ο Ρόμπερτ Βίτεκ. Όταν έχεις σκοράρει δύο φορές απέναντι στην Παγκόσμια Πρωταθλήτρια και την στέλνεις σπίτι τότε δικαιωματικά θεωρείσαι ο καλύτερος του αγώνα. Ο στράικερ της Λιλ ήταν αυτός που με τα δυο του γκολ έβαλε την θηλιά στο λαιμό του Λίπι.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Κανονικά θα έπρεπε να είναι όλη η Εθνική Ιταλίας, αφού κατάφερε να αποκλειστεί από έναν όμιλο με αντιπάλους την Παραγουάη, την Σλοβακία και τη Νέα Ζηλανδία. Παρόλα αυτά υπήρχε ένας συγκεκριμένος παίκτης της «Σκουάντρα Ατζούρα» που βρέθηκε σε τραγική ημέρα. Ο λόγος για τον Ντανιέλε Ντε Ρόσι ο οποίος χάρισε το πρώτο γκολ στην Σλοβακία , ενώ στη συνέχεια ήταν ανύπαρκτος, αφού δεν έκανε ούτε μία σωστή προσπάθεια σε όλο τον αγώνα. Ήταν λες και η Ιταλία έπαιζε με παίκτη λιγότερο.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Φάμπιο Καναβάρο. Ο capitano της «Σκουάντρα Ατζούρα» ήταν ο μοναδικός που διεσώθη από το ναυάγιο αυτής της Ιταλίας. Ο 37χρονος αμυντικός ήταν ο μόνος που πάλεψε, που έδωσε ότι είχε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, θυμίζοντας ότι υπήρξε παγκόσμιο πρωταθλητής. Σίγουρα δεν είχε φανταστεί έτσι το τέλος του από την αγαπημένη του Ιταλία.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Σιμόνε Πέπε είχε την ευκαιρία στο 95' να σώσει την υπερηφάνεια των Ιταλών και να στείλει την ομάδα του στην επόμενη φάση. Ο άσος της Γιουβέντους όμως, κατάφερε από τα τρία μέτρα και με τον Μούχα εξουδετερωμένο να αστοχήσει με την «Σκουάντρα Ατζούρα» να παίρνει το αεροπλάνο της επιστροφής.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Η διαιτησία του Χάουαρντ Γουέμπ ελέγχεται για μία φάση που θα μπορούσε να είχε αλλάξει την εικόνα του παιχνιδιού. Συγκεκριμένα ο Κουαλιαρέλα έκανε το σουτ με τον Σκρτελ να σώζει πάνω στην γραμμή, με το ριπλέι πάντως να δείχνει ότι η μπάλα είχε μπει γκολ, και θα έπρεπε να μετρήσει. Με το 1-1 ίσως να μιλούσαμε για ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι.

Οι συνθέσεις:

Σλοβακία (Βλάντιμιρ Βάις): Μούχα, Πέκαρικ, Σκρτελ, Ζαμπάβνικ, Στρμπα (87'΄Κόπουνεκ), Βίτεκ (90' + 2' Σέστακ), Στοχ, Ντούριτσα, Χάμσικ, Γέντρισεκ (90' + 4' Πέτρας), Κούτσκα

Ιταλία (Μαρσέλο Λίπι): Μαρκέτι, Κρισίτο (46' Μάτζιο), Κιελίνι, Καναβάρο, Ντε Ρόσι, Πέπε, Γκατούσο (46' Κουαλιαρέλα), Ιακουίντα, Ντι Νατάλε, Τζαμπρότα, Μοντολίβο (56' Πίρλο)

Δεν υπάρχουν σχόλια: