Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Τελικός για Δανία και Ιαπωνία


Ο Κάλενμπεργκ πανηγυρίζει το γκολ επί της Σουηδίας Χαρακτήρα τελικού έχει η σημερινη αναμέτρηση της Δανίας με την Ιαπωνία, που θα διεξαχθεί (21:30 ώρα Ελλάδας) στο Ρούστενμπουργκ για τον 5ο όμιλο του Μουντιάλ, καθώς όποια ομάδα επικρατήσει θα πάρει την πρόκριση για τους «16» της διοργάνωσης, ενώ οι Ασιάτες ευνοούνται και σε περίπτωση ισοπαλίας.

Ο Μόρτεν Ολσεν, που δεν μπορεί να υπολογίζει στον τιμωρημένο, Σιμον Κίερ, θα παρατάξει την ομάδα του με το κλασσικό 4-4-2 και επιθετικό δίδυμο τους Τόμασον και Μπέντνερ. Λίγο πιό πίσω θα παίξουν οι Γκρόνκιερ και Ρόμενταλ, ενώ της άμυνας θα ηγηθεί ο Αγγερ μαζί με τον Κρόλντρουπ. Οι Σκανδιναβοί διαθέτουν ένα πολύ έμπειρο σύνολο, με καλή κυκλοφορία και δημιουργία φάσεων στην αντίπαλη περιοχή, έχουν όμως ένα σημαντικό μειονέκτημα, που έχει να κάνει με την περιορισμένη φυσική κατάσταση των παικτών.

Κάτι που αναμένεται να επιδιώξει να εκμεταλλευθεί ο Τακέσι Οκάντα. Ο Ιάπωνας τεχνικός που γνωρίζει ότι η ομάδα του κυριαρχεί στον συγκεκριμένο τομέα, αναμένεται να στηριχθεί στο 4-5-1 με ενισχυμένο κέντρο και κορυφή στην επίθεση τον Κεϊσούκε Χόντα, προκειμένου να μην ηττηθεί και να πάρει την πρόκριση.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ζερόμ Ντέιμον από την Νότια Αφρική, ενώ οι πιθανές συνθέσεις, έχουν ως εξής:

ΔΑΝΙΑ (Μόρτεν Ολσεν): Σόρενσεν, Αγγερ, Κρόλντρουπ, Γιάκομπσεν, Σιμον Πόουλσεν, Κρίστιαν Πόουλσεν, Γιόργκενσεν, Γκρόνκιερ, Ρόμενταλ, Τόμασον, Μπέντνερ.

ΙΑΠΩΝΙΑ (Τακέσι Οκάντα): Καβασίμα, Αμπε, Νακαζάουα, Τούλιο, Κομάνο, Ναγκαμότο, Οκούμπο, Εντο, Χασέμπε, Ματσούι, Χόντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: