Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

(Λα)Μία… μαχαιριά!

Τέλος στο αήττητο σερί της Λαμίας έβαλε ο Απόλλωνας. Η ομάδα της Καλαμαριάς με σκόρερ τον Ευσταθίου πήρε τεράστια νίκη 1-0 αναγκάζοντας τους Φθιώτες να αφήσουν μόνο στην πρώτη θέση τον Ηρακλή.

(Λα)Μία… μαχαιριά
Τέλος στο αήττητο σερί της Λαμίας –έπειτα από 11 σερί ματς- μπήκε στην Καλαμαριά. Ο Απόλλωνας έκανε την ζημιά και πήρε μεγάλη νίκη με σκορ 1-0.

Το τέρμα του Ευσταθίου από το 50ο λεπτό ήταν και αυτό που έκρινε το ματς, αφού οι παίκτες του Μπάμπη Τεννέ δεν μπόρεσαν να βρουν απάντηση και έφυγαν για πρώτη φορά με άδεια χέρια από ματς της φετινής Football League.

Μεγάλος ευνοημένος της υπόθεσης είναι ο Ηρακλής. Ο Γηραϊός, σε συνδυασμό με τη νίκη του (1-0) κόντρα στον Αγροτικό Αστέρα, έμεινε μόνος στην 1η θέση έχοντας δύο βαθμούς περισσότερους από την δεύτερη πλέον Λαμία.

Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής

Νότιος όμιλος

Κυριακή, 11/1

Πανηλειακός-Ηρακλής Ψαχνών 0-3 (α.α.)

Φωστήρας-Άλιμος 1-0
(18’ Ράμα)

Απόλλων Σμύρνης-Επισκοπή 1-0
(86’ Καραδέμητρος)

Ερμιονίδα-Παναιγιάλειος 1-0
(43’ Όμο)

ΑΕΚ-Καλλιθέα (18:00)

Δευτέρα, 12/1

Χανιά-Παναχαϊκή (18:00)


Βόρειος όμιλος

Κυριακή, 11/1

Ηρακλής-Αγροτικός Αστέρας 1-0
(9’ Κασσός)

Τύρναβος-Φωκικός 1-0
(67’ Σολφερίνο)

Αναγέννηση Καρδίτσας-Πιερικός 4-1
(3’ Μίχος, 23’ Μπιτέλης, 52’ Γκουγκουδής, 67’ Υφαντής - 74’ Αλεξίου)

Απόλλων 1926-Λαμία 1-0
(50' Ευσταθίου)

Δευτέρα, 12/1

Ζάκυνθος-Λάρισα (15:00)
Ολυμπιακός Βόλου-Εθνικός Σερρών (15:00)


Η επόμενη αγωνιστική (13η)

Νότιος όμιλος

Καλλιθέα-Πανηλειακός
Παναχαϊκή-Αχαρναϊκός
Άλιμος-ΑΕΚ
Επισκοπή-Χανιά
Παναιγιάλειος-Φωστήρας
Απόλλων Σμύρνης-Ερμιονίδα

Βόρειος όμιλος

Αγροτικός Αστέρας-Απόλλων 1926
Φωκικός-Αιγινιακός
Λάρισα-Ηρακλής
Εθνικός Σερρών-Τύρναβος
Πιερικός-Ζάκυνθος
Ολυμπιακός Βόλου-Αναγέννηση Καρδίτσας *Πηγή: sport-fm.gr*

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού!

Με σύστημα 4-3-3 και τους Αφελάι, Ντοσεβί βασικούς θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός τη SKODA Ξάνθη. Διαβάστε τις υπόλοιπες επιλογές του Περέιρα.

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού
Το πρώτο του ματς στον πάγκο του Ολυμπιακού ετοιμάζεται να δώσει ο Βίτορ Περειρα. Ο νέος τεχνικός των «ερυθρολεύκων» επέλεξε την ενδεκάδα της ομάδας δίνοντας φανέλα βασικού σε Αφελάι, Ντοσεβί και σύστημα 4-3-3.

Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Ρομπέρτο, με τους Ελαμπντελαουϊ, Αυλωνίτη, Σιόβας Μασουακού να είναι η τετράδα της άμυνας.

Στα χαφ θα αγωνιστούν οι Κασάμι, Μανιάτης, Τσόρι και στην επίθεση τον κλασικό προωθημένο Μήτρογλου θα πλαισιώσουν οι Αφελάι και Ντοσεβί.*Πηγή: sport-fm.gr*

Απάντησε με… σέλφι ο αρχηγός!!

Αν και προηγήθηκε με δύο γκολ, η Λάτσιο δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη στο ντέρμπι κόντρα στη Ρόμα, αφού ο Τότι, όχι μόνο διαμόρφωσε το τελικό 2-2 με δικά του τέρματα, αλλά και το πανηγύρισε με σέλφι!

Απάντησε με… σέλφι ο αρχηγός!
Χωρίς τον «Καπιτάνο» υπολόγιζε η Λάτσιο. Στο «Ολίμπικο» φιλοξενήθηκε το μεγάλο ντέρμπι της πρωτεύουσας και οι τυπικά φιλοξενούμενοι πίστεψαν πως από το 29’ είχαν καθαρίσει το ματς, χάρη στα γκολ των Μάουρι και Άντερσον.

Όταν όμως απέναντί σου έχεις έναν παίκτη τόσο ιδιαίτερο και απρόβλεπτο όπως ο Τότι, δεν μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος και οι «λατσιάλι» -αν και το γνώριζαν- δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα για να τον σταματήσουν. Ο μεγάλος αρχηγός της Ρόμα «μίλησε» δύο φορές. Στο 48’ μείωσε και 16 λεπτά αργότερα εκμεταλλεύτηκε εξαιρετική σέντρα του Χολέμπας και με φανταστική προβολή στον αέρα έστειλε με εντυπωσιακό τρόπο την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 2-2.

Ο Τότι δεν έκλεψε την παράσταση μόνο με την απόδοσή του αλλά και με τον τρόπο που πανηγύρισε το γκολ! Αφού πνίγηκε στις αγκαλιές των συμπαικτών του, βρέθηκε με ένα κινητό στο χέρι και άρχισε να βγάζει… σέλφι, κάνοντας τον κόσμο στις κερκίδες να παραληρεί!



Από τα υπόλοιπα ματς, ξεχώρισε το Φιορεντίνα-Παλέρμο, αφού σε ένα ματς «ραν εντ γκαν», η ομάδα της Φλωρεντίας νίκησε με το εντυπωσιακό 4-3!

Στο ντέρμπι των ουραγών, η Κάλιαρι νίκησε 2-1 την Τσεζένα κι έτσι, η ίδια πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα και παράλληλα, βύθισε ακόμη περισσότερο την αντίπαλό της, που βρίσκεται στην τελευταία θέση.

Αναλυτικά η 18η αγωνιστική:

Σάββατο 10/1

Σασουόλο-Ουντινέζε 1-1
(15΄ Τζάτζα - 26΄ Τερό)

Τορίνο-Μίλαν 1-1
(81΄ Γκλίκ - 3΄ Μενέζ (πεν.)

Κυριακή 11/1

Ίντερ-Τζένοα 3-1
(12' Παλάσιο, 39' Ικάρντι, 88' Βίντιτς-85' Ίτσο)

Αταλάντα-Κιέβο 1-0
(72’ Ζαπακόστα)

Κάλιαρι-Τσεζένα 2-1
(11’ Πέδρο, 27’ Ντονσά – 89’ Μπριέντσα)

Φιορεντίνα-Παλέρμο 4-3
(20’ Πασκουάλ, 52’ Μπασαντα, 64’ Κουαδράδο, 74’ Χοακιν - 59’, 61’ Κεζόν, 81’ Μπελότι)

Ρόμα-Λάτσιο 2-2
(48’, 64’ Τότι – 25’ Μάουρι, 29’ Άντερσον)

Σαμπντόρια-Έμπολι 1-0
(49’ Έντερ)

Βερόνα-Πάρμα 3-1
(39’ Σάλα, 72’ Τόνι, 90’+1’ πεν. Βαλότι – 64’ Λόντι)

Νάπολι-Γιουβέντους (21:45)

Η επόμενη (19η) αγωνιστική

Σάββατο 17/1

Έμπολι-Ίντερ (19:00)
Παλέρμο-Ρόμα (21:45)

Κυριακή 18/1

Λάτσιο-Νάπολι (13:30)
Μίλαν-Αταλάντα (16:00)
Τσεζένα-Τορίνο (16:00)
Κιέβο-Φιορεντίνα (16:00)
Τζένοα-Σασουόλο (16:00)
Πάρμα-Σαμπντόρια (16:00)
Ουντινέζε-Κάλιαρι (16:00)
Γιουβέντους-Βερόνα (21:45) *Πηγή: sport-fm.gr*

Μαθήματα σε Καλογερόπουλου, κριτική στον Άγγελο…!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την αποστολή του Καλογερόπουλου στην Τρίπολη, τις εμφανέστατες αδυναμίες του ΠΑΟΚ, ενώ θέτει και κάποια ερωτήματα στον Άγγελο Αναστασιάδη. 
Χθες και σήμερα είναι η μέρα των… δικαιωμένων. Πανηγυρίζουν τα μέλη του club… «τα έλεγα εγώ». Είναι τόσα πολλά όσα προβλέπονταν να γίνουν και τελικά έγιναν στην Τρίπολη…

Κατ’ αρχάς κέρδισε η καλύτερη ομάδα, ένα σύνολο που έχει ποιότητα, πλάνο και σωστή τακτική, ομάδα με γρήγορους παίκτες μπροστά. Βάσει εικόνας το 3-0 είναι λίγο για τον Αστέρα, που δικαιούνταν κι’ άλλα γκολ, τα οποία του στέρησαν κυρίως αποφάσεις των βοηθών, που πάρθηκαν επίτηδες και με σκοπό, μετά τα όσα έγιναν στο ξεκίνημα της αναμέτρησης…  

Ξεκινάμε όμως από τον ΠΑΟΚ, γιατί έτσι πρέπει να γίνεται σε όλα τα ματς. Και σ’ αυτά που χάνει 3-0 και σε’ αυτά που μένουν στο 0-0 χωρίς να παίρνει πέναλτι που θα του έδινε πρόκριση…

Όπως το έχουμε σημειώσει, όποιος προπονητής δεν βλέπει τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ, καλύτερα να κάνει τον… δημοσιογράφο. Ο Αστέρας περίμενε τον ΠΑΟΚ, του έδωσε την μπάλα γνωρίζοντας ότι δυσκολεύεται να δημιουργήσει σε οργανωμένη άμυνα και κλέβοντάς την, επεδίωξε να βγάλει γρήγορες επιθέσεις στην πλάτη της ανοργάνωτης άμυνας. (Ο Αναστασιάδης ακόμη πιστεύει ότι το πρόβλημα έρχεται από τις λάθος πάσες και όχι από το πόσο άναρχα και ψηλά παίζει η άμυνά του. Λες και υπάρχει πιθανότητα να ΜΗΝ γίνουν λάθος πάσες…).

Πάρτι έγινε από την καλή ομάδα της Πελοποννήσου, η οποία κάπως έτσι θα κέρδιζε και τον Ολυμπιακό πριν δύο μήνες, αν δεν κόβονταν πέντε ανύπαρκτα οφσάιντ από Κοντιζά και Σωτηρόπουλο…  

Και όμως η κριτική στον Αναστασιάδη δεν θα γίνει γιατί δεν βλέπει ή δεν παραδέχεται τις φοβερές αδυναμίες της ομάδας του, για τις οποίες επιμένει μόνο με  διαπιστώσεις, χωρίς να προχωράει σε λύσεις…

Το θέμα για τον Αναστασιάδη (για να «πουλήσουμε» και εμείς… τρέλα ή για να λαϊκίσουμε, μια και είναι προεκλογική περίοδος) είναι το εξής: «Γιατί δεν κερδίζει ΚΑΙ τους διαιτητές όπως είπε στην αρχή της χρονιάς;»

Αφού δέχθηκε συγχαρητήρια για τη νοοτροπία του (που μπορεί να ισχύει ΜΟΝΟ μία-δύο φορές το χρόνο) γιατί δεν παρουσιάζει τώρα μία ομάδα που θα μπορεί να κερδίζει και ένα ανύπαρκτο πέναλτι από τον Καλογερόπουλο, αλλά κι’ ένα γκολ που προέρχεται από χέρι; Γιατί δεν καταφέρνει να διατηρεί ψύχραιμους τους παίκτες, αλλά και τους συνεργάτες του που εξοργίζονται με τις διαιτητικές αποφάσεις; Εύκολα τα έλεγε από την αρχή της χρονιάς… Τώρα τι γίνεται που έχει ξεφύγει η κατάσταση;

Πάμε στα άλλα…

Όσο και να προσπαθούν δεν μπορούν να μας αποπροσανατολίσουν. Ανοικτό βιβλίο είναι η ΚΕΔ με τους ορισμούς της και η συνομοταξία των… Καλογερόπουλων με τα σφυρίγματά τους.

Ο οποίος αν και… επιστημονικά μπήκε στον πίνακα των διεθνών, επέδειξε χθες πρωτοφανή απειρία. Μπήκε στο γήπεδο για να πετύχει την αποστολή του από το πρώτο λεπτό… Ενώ ήξερε τις αδυναμίες του ΠΑΟΚ, ενώ ήξερε ότι δεν θα χρειάζονταν να εκτεθεί τόσο πολύ, μια και ο ΠΑΟΚ δίνει από μόνος πολλά γκολ στους αντιπάλους του, μπήκε και στο 5΄ θυμήθηκε τον Παπουτσέλη με πέναλτι εκτός περιοχής, ενώ στο 10΄ ξαναείδε μπροστά του τον Μανιάτη με τα χέρια που έγιναν… πόδια. Μιλάμε για φοβερή βιασύνη… Μένος πραγματικό! Αγωνία μην τυχόν γίνει η στραβή και μετά χρειαστεί να καταξεφτιλιστεί όπως ο Πειραιώτης φίλος του στο ίδιο γήπεδο πριν δύο μήνες… Γιατί και εκείνος, αν γινόταν όπως υπολόγιζε το 0-2, μετά θα ήταν και στο… 60-40 υπέρ της Τρίπολης… Αλλά δεν «έκατσε».

Και σαν… πρωτάκι λοιπόν ο Καλογερόπουλος, αφού διαμόρφωσε το αποτέλεσμα, στην συνέχεια και μετά το 2-0, έπαιζε υπέρ του ΠΑΟΚ 100-0 νομίζοντας ότι θα μετριάσει τις εντυπώσεις… Αυτός και οι βοηθοί που ήξεραν, φρόντισαν να κόψουν τρία οφσάιντ του Αστέρα, ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ για να δώσουν την ευκαιρία στους «στημένους» να γράψουν και πάλι ότι ο ΠΑΟΚ… «δεν πρέπει να φωνάζει».

Μα είστε τόσο πολύ προβλέψιμοι που πλέον χρειάζεστε νέα μαθήματα επιστημονικής αντιμετώπισης κρίσιμων Ελληνικών αγώνων για να δημιουργείτε περίπλοκες εντυπώσεις. Εκεί όπου αλλιώς σφυρίζετε στο 0-0, αλλιώς στο 1-0, αλλάζετε αν γίνει 1-1, ενώ στο 2-0 το πάτε όλο… αντίστροφα.  (Πείτε και στον ανόητο με τις «εκθέσεις» των παρατηρητών, ότι η έκφραση για τις δύσκολες φάσεις… «θα το δει στο βίντεο» πάλιωσε. Ούτε καν βίντεο δεν υπάρχουν... Ας βρει κάτι άλλο να γράφει για να κάνει την δουλειά του και να επηρεάζει τις επόμενες διαιτησίες).
Αρκετοί, μπορεί να πιστεύουν ότι όλα αυτά (με στοιχεία πάντα) γράφονται για να επηρεαστούν οι διαιτητές και να σοβαρευτούν για να παίζουν στα ίσια. Λανθασμένο το συμπέρασμα αυτό… Είναι αποδεδειγμένο ότι κάποιοι από αυτούς τους γνωστούς που χρησιμοποιούνται ΜΟΝΙΜΑ στα κρίσιμα ματς, είναι τόσο… χωμένοι στο λούκι που γι’ αυτούς δεν υπάρχει πλέον… επιστροφή. Είναι αναγκασμένοι να συνεχίσουν…
Μετρήστε σήμερα ανάποδα σφυρίγματα από τον Βοσκάκη στην Ξάνθη. Σε ένα ματς όπου εκτός από την προσπέραση στην κορυφή, ΠΡΕΠΕΙ οπωσδήποτε να στηριχθεί και ο νέος προπονητής, όπως και η απόφαση του προέδρου.
Όλοι ξέρουν ότι:
Αν η Ξάνθη «πιάσει» απόδοση όπως με ΠΑΟΚ και ΠΑΟ, τότε θα χρειαστούν πάνω από 20-25 ανάποδα σφυρίγματα κάθε είδους. (Πώς την πάτησε το τρίο Σπάθα-Κοντιζά-Σωτηρόπουλου;)
 
Αν η Ξάνθη είναι όπως με τον Πανθρακικό προχθές στο 0-0, θα χρειαστούν πάνω από 10-15 ανάποδα, ίσως και 1-2 μεγάλα-τηλεοπτικά..

Αν η Ξάνθη θυμηθεί τον κακό της εαυτό, τότε θα χρειαστούν ένα-δύο Καλογεροπούλεια σφυρίγματα και μετά θα πάρει αρκετά σπόρια και η γηπεδούχος ομάδα για να δείξουν ότι… δεν είχαν πρόθεση.

(Πώς είναι δυνατόν να μην παίζεται πουθενά η κόκκινη κάρτα σε αυτό το παιχνίδι;)

Από την άλλη, αν ο Ολυμπιακός «πιάσει» απόδοση Κέρκυρας ή Καλλονής, τότε φυσικά πολλά θα αλλάξουν… Απλώς η Ξάνθη τα τελευταία χρόνια, μας έχει πείσει ότι ΠΟΤΕ δεν θα γίνει Κέρκυρα του 0-4, ή Καλλονή του 0-5 στα πρόσφατα παιχνίδια…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ένα... απίθανο TOP 10!! (vid)

Ένα από τα καλύτερα TOP 10 της αγωνιστικής περιόδου που διανύουμε είναι αυτό που παρουσίασε το ΝΒΑ για τους αγώνες που έγιναν τα ξημερώματα της Κυριακής (11/1).
Πολλά καρφώματα, εντυπωσιακές τάπες, θεαματικές ασίστ και οι 76ers στην κορυφή! Δεν χρειάζονται λόγια, απλά απολαύστε το TOP 10!
Δείτε το video:





*Πηγή: gazzetta.gr*

Ούτε βλέμμα δεν αλλάζουν Μέσι και Ενρίκε!! (vid)

Η κρίση στις σχέσεις του Λουίς Ενρίκε με τον Λιονέλ Μέσι όχι απλά συνεχίζεται, αλλά αυξάνεται μετά και την αργοπορημένη άφιξη του Αργεντίνου στην προπόνηση...
Τα προβλήματα στις σχέσεις του Λουίς Ενρίκε με τον Λιονέλ Μέσι, αποτελούν το μεγάλο... πονοκέφαλο στην Μπαρτσελόνα αυτή τη στιγμή.
Αντί το αποψινό ντέρμπι με την Ατλέτικο Μαδρίτης να συσπειρώσει τους Καταλανούς, η σχέση των δύο φαίνεται να φτάνει στα άκρα...
Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα όσα έγιναν στην προπόνηση του Σαββάτου, όπου ο Λιονέλ Μέσι έκανε την εμφάνισή του αργοπορημένος κατά 6 λεπτά.
Σε όλη την διάρκεια του προγράμματος, αμφότεροι κρατούσαν αποστάσεις ο ένας από τον άλλον, χωρίς να ανταλλάξουν το παραμικρό βλέμμα...



*Πηγή: gazzetta.gr*

Μπαρτσελόνα ή Ατλέτικο;

Ο Γιώργος Καραμάνος κάνει την ιστορική αναδρομή του ντέρμπι, αλλά αφήνει στην άκρη στατιστικά και ονόματα και διαβλέπει ότι η... ψυχή είναι το φαβορί.
Για την ιστορία, την Ατλέτικο την ίδρυσαν Βάσκοι φοιτητές που βρίσκονταν στη Μαδρίτη. Την ονόμασαν Αθλέτικ, όπως την αγαπημένη τους ομάδα στο Μπιλμπάο. Ακόμα Αθλέτικ ονομαζόταν, όταν στις 26 Μαΐου του 1929 επισκεπτόταν για πρώτη φορά σε αγώνα πρωταθλήματος την έδρα της Μπαρτσελόνα (σ.σ.: τότε το «Λες Κορτς») και γνώριζε τη συντριβή με 4-0. Εκτοτε και μέχρι τώρα, οι φορές που οι Ροχιμπλάνκος έπαιξαν στο γήπεδο των Μπλαουγκράνα, έφτασαν τις 77 (μόνο στη Λίγκα), έχοντας όπως είναι λογικό αρνητικές επιδόσεις.
Οι Καταλανοί πανηγύρισαν σε αυτό το διάστημα 46 φορές, οι Μαδριλένοι 13, ενώ 18 ματς έληξαν χωρίς νικητή. Χαρακτηριστικό και πιο πρόσφατο φυσικά αυτών των αναμετρήσεων, ήταν η περσινή ισοπαλία. Εκείνο το 1-1 τον περασμένο Μάιο που ήταν πιο γλυκό από οποιαδήποτε νίκη είχαν κάνει ποτέ εκεί μέσα οι φιλοξενούμενοι. Σε έναν ουσιαστικά τελικό πήραν το βαθμό που τους χάρισε τον τίτλο για πρώτη φορά έπειτα από το νταμπλ του 1996, στερώντας τον ταυτόχρονα από την αντίπαλο τους.
Η αλήθεια βέβαια είναι πως οι απώτερες αναμνήσεις της Ατλέτικο στο «Καμπ Νόου» ή και πριν από την κατασκευή αυτού, δεν είναι και οι καλύτερες. Εκεί έχουν υποστεί αρκετές ποδοσφαιρικές ταπεινώσεις. Μεγαλύτερη όλων σε διαφορά το 5-0 του 1943 (4-0 στο ημίχρονο), αλλά υπάρχουν και τρομερά σκορ όπως το 7-3 του 1956 ή το πιο σύγχρονο 6-1 του 2008 (σ.σ.: όταν είχε αναλάβει ο Πεπε Γκουαρδιόλα που με πέντε νίκες έχει τη μεγαλύτερη επιτυχία από τους προπονητές της Μπαρτσελόνα σε αγώνες πρωταθλήματος επί της Ατλέτικο).
Στη Μπάρτσα πάλι σίγουρα θα θέλουν να ξεχάσουν το 1-4 του 1966 που ήταν και το πιο τρανό πέρασμα των Κολτσονέρος από τη Βαρκελώνη. Παραδόξως πάντως, τα πέναλτι (11-12) και οι αποβολές (7-6) είναι υπέρ των φιλοξενούμενων, ενώ το αποτέλεσμα που έχει εμφανιστεί περισσότερο από κάθε άλλο, είναι το 2-1 υπέρ της Μπαρτσελόνα (9 φορές).
Μέχρι να μας έρθει λοιπόν και να καθίσει στον πάγκο της Ατλέτικο ο Ντιέγκο Σιμεόνε, η ομάδα της καρδιάς του δεχόταν τη μία σφαλιάρα μετά την άλλη είτε εκτός είτε εντός έδρας. Συνολικά από τις 10 τελευταίες φορές που επισκέφτηκε την εν λόγω πόλη, στις οκτώ έφυγε ταπεινωμένη. Μάλιστα αυτές οι οκτώ είναι στη σειρά και έτσι έχει ισοφαριστεί το χειρότερο σχετικό σερί των Μαδριλένων εκεί, όπως δηλαδή συνέβη από το 1981 έως και το 1985. Στο σήμερα πάλι, εκεί έχουν να επικρατήσουν από τον Φεβρουάριο του 2006 και το 1-3 έπειτα από ματσάρα του Φερνάντο Τόρες που είχε βάλει δύο γκολ.
Με τον Τσόλο γενικότερα όμως η Ατλέτικο ύψωσε ανάστημα στη Μπαρτσελόνα. Στις έξι τελευταίες αναμετρήσεις τους σε όλες τις διοργανώσεις και ανεξαρτήτου έδρας, μετρούν μία νίκη και πέντε ισοπαλίες, αλλά ακόμα και αυτές οι μοιρασιές έχουν συνοδευτεί με μία πρόκριση στο Champions League και τον τίτλο του πρωταθλητή που γράψαμε πιο πάνω (αλλά και το Σούπερ Καπ υπέρ της Μπάρτσα).
Αφού όμως κάναμε αυτή τη μικρή αναδρομή ας δώσουμε και ένα στίγμα για την αποψινή κόντρα. Τούτο το ντέρμπι (22:00) δεν είναι τελικός, όπως τον περασμένο Μάιο. Θα μπορούσαμε κάλλιστα όμως να το ονοματίσουμε κάτι σαν... ημιτελικό. Αμφότερες στους 38 βαθμούς και στο -4 από τη Ρεάλ (που τα μεσάνυχτα θα έχει και αγώνα λιγότερο) δεν έχουν περιθώρια για γκέλα. Οποιος ηττηθεί εδώ, μάλλον χάνεται, ενώ η ισοπαλία θα ήταν ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να ζητήσει ο Κάρλο Αντσελότι, καθώς θα απομακρυνόταν και από τους δύο διώκτες του.
Από άποψη φόρμας και συγκυριών η Μπαρτσελόνα μοιάζει να βρίσκεται σε μειονεκτική θέση. Αγωνιστικά δεν παίζει καλά, δεν τραβάει και λίγες ώρες νωρίτερα κυκλοφορούσε ότι ο Μέσι έχει κανονίσει με τον πρόεδρο να τελειώσουν τον Λουίς Ενρίκε. Υπό αυτές τις συνθήκες, με τι ψυχολογία και πίστη στον κόουτς να βγουν οι παίκτες της και να τα δώσουν όλα; Το εντελώς αντίθετο δηλαδή απ' ότι συμβαίνει στην Ατλέτικο. Εκείνοι προέρχονται από τεράστια νίκη επί της Ρεάλ για το Κύπελλο και θα μπορούσαν να δώσουν και την ψυχή τους ακόμα για τον Ντιέγο Σιμεόνε, όπως και το κάνουν δηλαδή. Και μην πείτε ότι τούτο δεν μετράει και δεν είναι ικανό να κάνει τη διαφορά στο ποδόσφαιρο...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Τα αποτελέσματα της Γ' Εθνικής!!

Πρώτοι, με παιχνίδι περισσότερο, Καβάλα και Πανσερραϊκός. Σταθερά πρώτοι ΑΕ Καραϊσκάκης και Παναργειακός. Συγκάτοικοι στην κορυφή Κισσαμικός και Κηφισιά.

Τα αποτελέσματα της Γ' Εθνικής
Τον Άρη (αγωνίζεται αργότερα), προσπέρασαν Καβάλα και Πανσερραϊκός στον πρώτο όμιλο, που είναι μαζί στην κορυφή με 28 βαθμούς.

Παρέμεινε στην κορυφή, στο +1 από τα Τρίκαλα, η ΑΕ Καραϊσκάκης στον δεύτερο όμιλο.

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί του δεύτερου Αιολικού πέτυχε ο Παναργειακός (1-3), και πλέον είναι πρώτος στο +8 για τον τρίτο όμιλο.

Συγκάτοικο στην κορυφή έχει πλέον ο Κισσαμικός που δεν κατάφερε να νικήσει (1-1 με Ατρόμητο Πειραιά), και πλέον ισοβαθμεί με την Κηφισιά που διέλυσε τον Ηλυσιακό με 4-0, για τον τέταρτο όμιλο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής:

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Άρης – Εθνικός Αλεξανδρούπολης (17:00)
Καβάλα – Έβρος Σουφλίου 1-0
Ορφέας Ελευθερούπολης – Θύελλα Φιλώτα
Καστοριά – Πανσερραϊκός 0-2
Καμπανιακός – Απόλλων Αρναίας 2-0
Εθνικός Αγιονερίου – Βυζάντιο Κοκκινοχώματος 3-1
Ηρακλής Αμπελοκήπων – Αναγέννηση Γιαννιτσών 1-0
Δόξα Δράμας – Άρης Ακροποτάμου 3-0

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Τρίκαλα – Ρήγας Φεραίος 1-0
ΑΕ Καραϊσκάκης – Αχιλλέας Νεοκαισάρειας 1-0
Μακροχώρι – Εθνικός Φιλιππιάδας 1-2
Θεσπρωτός – Οπούντιος Μαρτίνου 1-2
Βατανιακός – Πυρσός Γρεβενών 4-1
Οικονόμος Τσαριτσάνης – Αναγέννηση Άρτας 1-0
Πύρασος – Δωτιέας Αγιάς 0-1
Κοζάνη - Λευκάδια Νάουσας 3-0 (α.α.)

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Αχαϊκή – Δόξα Μανωλάδας 3-3
Ζακυνθιακός – Βύζας Μεγάρων 1-0
Αιολικός – Παναργειακός 1-3
Πανελευσινιακός – Παναρκαδικός 2-0
Μανδραϊκός – Καλαμάτα 0-1
ΠΑΟ Βάρδας – ΑΟ Λουτράκι 1-0
Ερμής Κιβερίου - ΑΟ Κύμης 0-3 (α.α.)

Ρεπό: Αστέρας Μαγούλας

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Γιούχτας-ΑΟ Γλυφάδας 2-0
Τριγλία Ραφήνας-Αναγέννηση Ιεράπετρας 1-1
Αστέρας Βάρης-Νέα Ιωνία 3-1
Ιωνικός-Εθνικός Πειραιά 2-1
Κισσαμικός-Ατρόμητος Πειραιά 1-1
Ηρόδοτος-ΠΑΟ Κρουσώνα 1-1
Κηφισιά-Ηλυσιακός 4-0 *Πηγή: sport-fm.gr*

Αλέξις… και πώς ν’ αντέξεις;

Ασταμάτητος αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά ο Αλέξις Σάντσες! Ο εκπληκτικός Χιλιανός κόλλησε άλλα δυο «παστέλια» (στο 3-0 επί της Στόουκ) και οδηγεί σταθερά την Άρσεναλ προς το Champions League.

Αλέξις… και πώς ν’ αντέξεις;
Όσο βλέπουν αστεράκια οι προσωπικοί αντίπαλοι του Αλέξις Σάντσες, τόσο θα βλέπει τα αστέρια του Champions League η Άρσεναλ!

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής των φετινών «κανονιέρηδων» έβαλε τη σφραγίδα του και στο παιχνίδι με τη Στόουκ, οδηγώντας σε άνετη επιστροφή στις νίκες με 3-0.

Αρκούσε ν’ αφαιρέσει το άγχος ο Κοσιελνί (ανοίγοντας το σκορ στο 6’) για να πάρει πάνω του την κατάσταση ο Χιλιανός. Πρώτα κλείδωσε λοιπόν το τρίποντο (σκοράροντας πριν το ημίχρονο) κι έπειτα έδωσε και διαστάσεις στο σκορ, με το 12ο φετινό του τέρμα.

Κάπως έτσι η Άρσεναλ εξαργύρωσε την γκέλα της Τότεναμ (προσπερνώντας τη στη βαθμολογία) και περιμένει πλέον να εκμεταλλευτεί και τις αναπόφευκτες απώλειες που θα προκύψουν στο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Σαουθάμπτον.

Δείτε αναλυτικά τη βαθμολογία της Premier League


Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής

Σάββατο, 10/1

Σάντερλαντ-Λίβερπουλ 0-1
(9’ Μάρκοβιτς)

Μπέρνλι-ΚΠΡ 2-1
(12’ Άρφιλντ, 37’ Ινγκς - 33’ πεν. Όστιν)

Τσέλσι-Νιούκαστλ 2-0
(43’ Όσκαρ, 59’ Κόστα)

Έβερτον-Μάντσεστερ Σίτι 1-1
(78’ Νέισμιθ - 74’ Φερναντίνιο)

Λέστερ-Άστον Βίλα 1-0
(45’+1’ Κοντσέσκι)

Σουόνσι-Γουέστ Χαμ 1-1
(74’ αυτ. Νομπλ - 43’ Κάρολ)

Γουέστ Μπρομ-Χαλ 1-0
(78’ Μπεραχίνο)

Κρίσταλ Πάλας-Τότεναμ 2-1
(69’ πεν. Γκέιλ, 80’ Πάντσιον - 49’ Κέιν)

Κυριακή 11/1

Άρσεναλ-Στόουκ 3-0
(6’ Κοσιελνί, 33’, 49’ Σάντσες)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Σαουθάμπτον (18:00)

Η επόμενη αγωνιστική (22η)

Σάββατο, 10/1 (17:00)

Άστον Βίλα-Λίβερπουλ
Μπέρνλι-Κρίσταλ Πάλας
Λέστερ-Στόουκ
ΚΠΡ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Σουόνσι-Τσέλσι
Τότεναμ-Σάντερλαντ
Νιούκαστλ-Σαουθάμπτον (19:30)

Κυριακή, 18/1

Γουέστ Χαμ-Χαλ (15:30)
Μάντσεστερ Σίτι-Άρσεναλ (18:00)

Δευτέρα, 19/1

Έβερτον-Γουέστ Μπρομ (22:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Ηρακλής χωρίς… φρένα!!

Ντου από παντού συνεχίζει να κάνει ο Ηρακλής! Μετά την πρόκριση στο Κύπελλο, ο «Γηραιός» λύγισε τον Αγροτικό Αστέρα (1-0) κι έπιασε κορυφή στο πρωτάθλημα! Λύτρωση στο τέλος για τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Ηρακλής χωρίς… φρένα!
Την αντεπίθεσή του σε όλα τα μέτωπα συνεχίζει ο Ηρακλής!

Αφότου εξασφάλισε την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου, ο «Γηραιός» συνέχισε ακάθεκτος και στο πρωτάθλημα, λυγίζοντας 1-0 τον Αγροτικό Αστέρα.

Ένα γρήγορο γκολ του Κασσού αποδείχθηκε αρκετό για την ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου, ώστε να εξασφαλίσει το τρίποντο και (εν αναμονή του δύσκολου αγώνα της Λαμίας στην Καλαμαριά) να πιάσει κορυφή στο βόρειο όμιλο της Football League.

Εξίσου εντυπωσιακά ωστόσο συνεχίζει την πορεία του και ο Τύρναβος. Επίσης φορτσάτοι απ’ την πρόκριση στο Κύπελλο, οι γηπεδούχοι επικράτησαν 1-0 του ουραγού Φωκικού και μένοντας αήττητοι για έκτη αγωνιστική, ξέφυγαν από το ισόγειο. Σε απόσταση, δε, απ’ αυτό κρατήθηκε και η Αναγέννηση Καρδίτσας, που επέστρεψε στις επιτυχίες ξεσπώντας στον Πιερικό (4-1).

Την ίδια ώρα στο νότιο όμιλο, ο Απόλλων αργούσε -αλλά κατάφερνε έστω και αγχωτικά να επιστρέψει κι εκείνος στις νίκες. Το γκολ του νεοαποκτηθέντα Καραδέμητρου στο 86’ λύτρωσε την «ελαφρά ταξιαρχία» και της έδωσε μεγάλο τρίποντο (1-0) επί της σκληροτράχηλης Επισκοπής, που έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 72’ λόγω αποβολής του Πυθαρούλη.

Κατά τ’ άλλα, η Ερμιονίδα βρήκε τον τρόπο (μ’ ένα γκολ του Όμο) να ξεπεράσει το εμπόδιο του αδύναμου μακριά απ’ την έδρα του Παναιγιαλείου (1-0), ενώ βαθιά ανάσα πήρε ο Φωστήρας, που λύγισε με το ίδιο σκορ τον Άλιμο.


Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής

Νότιος όμιλος

Κυριακή, 11/1

Πανηλειακός-Ηρακλής Ψαχνών 0-3 (α.α.)

Φωστήρας-Άλιμος 1-0
(18’ Ράμα)

Απόλλων Σμύρνης-Επισκοπή 1-0
(86’ Καραδέμητρος)

Ερμιονίδα-Παναιγιάλειος 1-0
(43’ Όμο)

ΑΕΚ-Καλλιθέα (18:00)

Δευτέρα, 12/1

Χανιά-Παναχαϊκή (18:00)


Βόρειος όμιλος

Κυριακή, 11/1

Ηρακλής-Αγροτικός Αστέρας 1-0
(9’ Κασσός)

Τύρναβος-Φωκικός 1-0
(67’ Σολφερίνο)

Αναγέννηση Καρδίτσας-Πιερικός 4-1
(3’ Μίχος, 23’ Μπιτέλης, 52’ Γκουγκουδής, 67’ Υφαντής - 74’ Αλεξίου)

Απόλλων 1926-Λαμία (16:00)

Δευτέρα, 12/1

Ζάκυνθος-Λάρισα (15:00)
Ολυμπιακός Βόλου-Εθνικός Σερρών (15:00)


Η επόμενη αγωνιστική (13η)

Νότιος όμιλος

Καλλιθέα-Πανηλειακός
Παναχαϊκή-Αχαρναϊκός
Άλιμος-ΑΕΚ
Επισκοπή-Χανιά
Παναιγιάλειος-Φωστήρας
Απόλλων Σμύρνης-Ερμιονίδα

Βόρειος όμιλος

Αγροτικός Αστέρας-Απόλλων 1926
Φωκικός-Αιγινιακός
Λάρισα-Ηρακλής
Εθνικός Σερρών-Τύρναβος
Πιερικός-Ζάκυνθος
Ολυμπιακός Βόλου-Αναγέννηση Καρδίτσας *Πηγή: sport-fm.gr*

Άγρια δύση!!

Χωρίς νικητή το ντέρμπι της δυτικής Ελλάδας στο Αγρίνιο. Ο Παναιτωλικός είχε τα ηνία, ο ΠΑΣ τις ευκαιρίες στην κόντρα, όμως δεν κούνησαν δίχτυα και το 0-0 μοιάζει περισσότερο με αποτέλεσμα συμβιβασμού

Άγρια δύση
«Λευκή» ισοπαλία στο Αγρίνιο. Παρά τις εκατέρωθεν ευκαιρίες Παναιτωλικός και ΠΑΣ Γιάννινα δεν βρήκαν δίχτυα στο Αγρίνιο και το 0-0 έμεινε μέχρι το φινάλε, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Η ομάδα του Μάκη Χάβου είχε τα ηνία στην μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, όμως δεν μπόρεσε να νικήσει τον εξαιρετικό Βελλίδη, που ήταν τυχερός στο 12ο λεπτό, όταν είδε την μπάλα έπειτα από σουτ του Βιγιαφάνες να καταλήγει στο δοκάρι του. Άστοχος και ο «Άγιαξ της Ηπείρου». Οι παίκτες του Πετράκη δημιούργησαν πολλά προβλήματα, με τις αντεπιθέσεις τους στο δεύτερο ημίχρονο, όμως δεν μπορούσαν να σημαδέψουν σωστά.

Το ματς:

Πολύ καλό ξεκίνημα και για τις δύο ομάδες στο ματς. Από τα πρώτα λεπτά, οι δύο προπονητές έδειξαν πως θέλουν να κυνηγήσουν το γρήγορο γκολ. Ο Παναιτωλικός έδειχνε να πατάει κάπως καλύτερα και πήρε τα ηνία του ματς, ενώ άγγιξε και το 1-0 στο 12ο λεπτό, όταν ο Βιγιαφάνες τράνταξε το δοκάρι του Βελλίδη.

Ο ρυθμός έπεσε κάπως στη συνέχεια, αφού ο ΠΑΣ βλέποντας ότι δέχεται πίεση έριξε το βάρος στα μετόπισθεν. Έτσι, οι Αγρινιώτες διατηρούσαν εύκολα την μπάλα στην κατοχή τους, όμως ο Βελλίδης ήταν σε ετοιμότητα όσες φορές χρειάστηκε να επέμβει. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να απωθήσουν τους αντίπαλους μεσοεπιθετικούς από την περιοχή τους και στο φινάλε του ημιχρόνου, προσπάθησαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες, χωρίς όμως να καταφέρουν να γίνουν αποτελεσματικοί.

Ίδιο σκηνικό και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Παναιτωλικός μπήκε δυνατά και συνέχισε να πιέζει τους αντίπαλους αμυντικούς. Οι παίκτες του Πετράκη εκμεταλλεύτηκαν καλύτερα το ανοιχτό γήπεδο και με τον Κοροβέση να κάνει την ζημιά στις αντεπιθέσεις, θα μπορούσαν να είχαν ανοίξει αυτοί το σκορ αν ήταν εύστοχοι στην τελική προσπάθεια.

Με το πέρασμα των λεπτών οι δύο ομάδες άρχισαν να γίνονται πιο προσεκτικές, με τους δύο προπονητές να μην ρισκάρουν ιδιαίτερα επιθετικά. Πάντως, στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού ο ΠΑΣ ήταν η ομάδα, που έδειχνε να ελέγχει καλύτερα την κατάσταση. Στα τελευταία λεπτά το παιχνίδι χάλασε, με τα αλλεπάλληλα γεμίσματα να κυριαρχούν, όμως ούτε κι έτσι ήρθε κάποιο γκολ.

Οι συνθέσεις:



Παναιτωλικός (Χάβος): Μπρακάλι, Γκαρσία, Κούσας, Μπεχαράνο, Άλβες (88' Βασιλείου), Κάπελ, Γοδόι, Βιγιαφάνιες (69’ Μύγας), Μαρτίνες, Εντενγκέλε, Φωτάκης (81' Παπουτσογιαννόπουλος)

Στον πάγκο: Στεφανάκος, Κωνσταντινόπουλος, Μαλεζάς, Μήλιος

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Ίλιτς (76' Μανιάς), Ριβέρα, Ναδάλες, Τσουκαλάς, Τσάβες (71’ Γιάκος), Στρούνα, Κοροβέσης, Γαρουφαλιάς (19’ Σκόνδρας).

Στον πάγκο: Σωτηρίου, Ντάσιος, Αυγενικού, Σαπαλίδης.

Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Αγρινίου *Πηγή: sport-fm.gr*

Σε καλό... φεγγάρι η Ίντερ!!

Εύκολο σχετικά μεσημέρι πέρασε η Ίντερ, καθώς επικράτησε 3-1 της Τζένοα του Γιάννη Φετφατζίδη (μπήκε αλλαγή) για την 18η αγωνιστική της Serie A, ενώ προέρχεται από την ισοπαλία στο Τορίνο.

Σε καλό... φεγγάρι η Ίντερ
«Σεφτέ» στο 2015 έκανε η Ίντερ, καθώς σημείωσε την πρώτη της νίκη στο 2015. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι νίκησε με 3-1 την Τζένοα του Γιάννη Φετφατζίδη για την 18η αγωνιστική της Serie A, ενώ προερχόταν από το 1-1 με τη Γιουβέντους στο Τορίνο. Οι «νερατζούρι» έβαλαν γερές βάσεις για να πάρουν το «τρίποντο» από το πρώτο μέρος, καθώς ο Παλάσιο άνοιξε το σκορ στο 12’ με σουτ από κοντινή απόσταση, παίρνοντας το ριμπάουντ από την προσπάθεια του Ικάρντι, που απέκρουσε ο Περίν.

Ωστόσο, ο Αργεντινός φορ τα κατάφερε στο 39’, νικώντας με κεφαλιά τον αντίπαλο πορτιέρο. Με αυτό το τέρμα έφθασε τα δέκα στο φετινό πρωτάθλημα και είναι προς το παρόν (;) μόνος δεύτερος σκόρερ. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με τον Ίτσο στο 85’ και έδωσαν ξανά ενδιαφέρον στην αναμέτρηση, αλλά αυτό δεν κράτησε και πολύ, καθώς ο Βίντιτς με κεφαλιά σφράγισε τη νίκη της ομάδας του στο 88ο λεπτό.

Ο Γιάννης Φετφατζίδης μπέηκε στον αγωνιστικό χώρο στο 80' αντί του Ρινκόν.

Αναλυτικά η 18η αγωνιστική:

Σάββατο 10/1

Σασουόλο-Ουντινέζε 1-1
(15΄ Τζάτζα/ 26΄ Τερό)

Τορίνο-Μίλαν 1-1
(81΄ Γκλίκ/ 3΄ Μενέζ (πεν.)

Κυριακή 11/1

Ίντερ-Τζένοα 3-1
(12' Παλάσιο, 39' Ικάρντι, 88' Βίντιτς-85' Ίτσο)

Αταλάντα-Κιέβο (16:00)
Κάλιαρι-Τσεζένα (16:00)
Φιορεντίνα-Παλέρμο (16:00)
Ρόμα-Λάτσιο (16:00)
Σαμπντόρια-Έμπολι (16:00)
Βερόνα-Πάρμα (16:00)
Νάπολι-Γιουβέντους (21:45)

Η επόμενη (19η) αγωνιστική

Σάββατο 17/1

Έμπολι-Ίντερ (19:00)
Παλέρμο-Ρόμα (21:45)

Κυριακή 18/1

Λάτσιο-Νάπολι (13:30)
Μίλαν-Αταλάντα (16:00)
Τσεζένα-Τορίνο (16:00)
Κιέβο-Φιορεντίνα (16:00)
Τζένοα-Σασουόλο (16:00)
Πάρμα-Σαμπντόρια (16:00)
Ουντινέζε-Κάλιαρι (16:00)
Γιουβέντους-Βερόνα (21:45)*Πηγή: sport-fm.gr*

Απίθανη ανατροπή από «Μπάρτσα» (video)

Με απίστευτο τρίποντο του Άλεξ Αμπρίνες στην εκπνοή η Μπαρτσελόνα έστειλε ένα ματς που έμοιαζε χαμένο στην παράταση κι εκεί το κέρδισε με 114-110. Προελαύνουν Μπιλμπάο και Μπανταλόνα.

Απίθανη ανατροπή από «Μπάρτσα» (video)

Δεκάλεπτα: 27-24, 52-45, 79-78, 99-99, (πρτ.) 114-110.

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Ντόελμαν 16, Χεζόνια 6, Χουέρτας 19 (8 ασίστ), Αμπρίνες 14, Σατοράνσκι 7, Πλάις 2, Τόμας 19 (7 ριμπ.), Τζάκσον 19, Λάμπε 7, Τόμιτς 5 (7 ριμπ.), Νάχμπαρ.

Μάλαγα (Πλάθα): Μάρκοβιτς 17, Βασιλειάδης 5, Τούλσον 25, Τόμας 2, Σουάρεθ 10, Βάσκεθ 4, Κουζμίνσκας 7, Στέφανσον 9, Γκριν 17, Γκολούμποβιτς 14 (6 ριμπ.).

Δείτε το τρίποντο του Αμπρίνες:


Στα άλλα ματς, η Μπιλμπάο παρέμεινε δεύτερη (μαζί με την Μπαρτσελόνα) νικώντας 82-80 τη Βαλένθια με 21 πόντους του Άλεξ Μουμπρού, ενώ τις δώδεκα νίκες έφτασε και η Μπανταλόνα που πέρασε από την έδρα της Μούρθια με 77-70. Η Γκραν Κανάρια με τον Κάιλ Κούριτς να έχει 31 πόντους με 7/7 τρίποντα συνέτριψε με 102-78 τη Σαραγόσα εκτός έδρας, ενώ η Χιπουσκόα «βύθισε» κι άλλο τη Σεβίλλη περνώντας με 76-61 από την Ανδαλουσία. Η Εστουντιάντες επικράτησε 78-73 της Μανρέσα, για την οποία ο Δημήτρης Χαριτόπουλος είχε 2 πόντους (2/2 βολές) σε 9:38.

Αναλυτικά η 16η αγωνιστική

Σάββατο 10/01

Ομπραντόιρο-Ανδόρρα 78-73

Κυριακή 11/01

Σαραγόσα-Γκραν Κανάρια 78-102
Μπιλμπάο-Βαλένθια 82-80
Μούρθια-Μπανταλόνα 70-77
Καχασόλ-Λαγκούν Άρο 61-76
Εστουντιάντες-Μανρέσα 78-73
Μπαρτσελόνα-Μάλαγα 114-110 (κ.α. 99-99)
Ρεάλ Μαδρίτης-Λαμποράλ Κούτσα 19:00
Φουενλαμπράδα-Κανάριας 20:30

Δείτε τη βαθμολογία της ACB.


*Πηγή: sport-fm.gr*

«Προσπέρασμα» για Σεβίλλη!!

Στην τέταρτη θέση της Primera Division πέρασε η Σεβίλλη, η οποία επικράτησε με σκορ 2-0 στην έδρα της Αλμερία και εκμεταλλεύτηκε τη χθεσινή ισοπαλία της Βαλένθια στο Βίγκο.

«Προσπέρασμα» για Σεβίλλη
Δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία για… προσπέρασμα η Σεβίλλη, ύστερα από τη χθεσινή ισοπαλία (1-1) της Βαλένθια στο γήπεδο της Θέλτα.

Οι Ανδαλουσιανοί επικράτησαν με σκορ 2-0 στην έδρα της Αλμερία, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Primera Division και πέρασαν εκείνοι στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Το σκορ άνοιξε στο 58ο λεπτό της αναμέτρησης ο Ιμπόρα με μακρινό σουτ, έξω από την περιοχή των γηπεδούχων. Το δεύτερο γκολ για λογαριασμό της Σεβίλλης σημείωσε ο Κόκε πέντε λεπτά αργότερα, καθώς εκμεταλλεύτηκε με υποδειγματικό τρόπο την μπάλα που πήγε πάνω του μετά την απόκρουση του Χουλιάν.

Στο 91’ η Αλμερία λίγο έλειψε να μειώσει σε 1-2, μετά από λάθος που έκαναν οι φιλοξενούμενοι, αλλά ο Ιμπόρα απέκρουσε την τελευταία στιγμή, λίγο πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή της εστίας του Μπέτο. Η Σεβίλλη πέρασε στην τέταρτη θέση, έχοντας μάλιστα και ένα παιχνίδι λιγότερο (εκείνο με τη Ρεάλ Μαδρίτης που έχει αναβληθεί εξ αιτίας τη συμμετοχής των «μερένχες» στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων).

Δείτε τα σχετικά βίντεο





Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 09/01

Λεβάντε-Λα Κορούνια 0-0

Σάββατο 10/01

Ρεάλ Μαδρίτης-Εσπανιόλ 3-0
(12' Χάμες, 28' Μπέιλ, 76' Νάτσο)

Μάλαγα-Βιγιαρεάλ 1-1
(60' Αμπραμπατ-45'+ 1' Ντος Σάντος)

Θέλτα-Βαλένθια 1-1
(61' Ορεγιάνα-43' Ροντρίγκο)

Εϊμπάρ-Χετάφε 2-1
(33' Μανού, 51' Κάπα-80' Κάστρο)

Κυριακή 11/01

Αλμερία-Σεβίλλη 0-2
(58’ Ιμπόρα, 63’ Κόκε)

Μπιλμπάο-Έλτσε (18:00)

Γρανάδα-Σοσιεδάδ (20:00)

Μπαρτσελόνα-Ατλέτικο Μαδρίτης (22:00)

Δευτέρα 12/01

Ράγιο Βαγεκάνο-Κόρδοβα (21:45)


Η επόμενη (19η) αγωνιστική:


Παρασκευή 16/01

Κόρδοβα-Εϊμπάρ (21:45)

Σάββατο 17/01

Σοσιεδάδ-Ράγιο Βαγεκάνο (17:00)
Βαλένθια-Αλμερία (19:00)
Βιγιαρεάλ-Μπιλμπάο (21:00)
Εσπανιόλ-Θέλτα (23:00)

Κυριακή 18/01

Χετάφε-Ρεάλ Μαδρίτης (13:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Γρανάδα (18:00)
Λα Κορούνια-Μπαρτσελόνα (20:00)
Έλτσε-Λεβάντε (22:00)
Σεβίλλη-Μάλαγα (22:00)
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Αποχαιρετούν» τον Μαλάντα!!

Εκατοντάδες φίλοι της Βόλφσμπουργκ έχουν γεμίσει με λουλούδια, κεριά και σημειώματα το χώρο γύρω από το γήπεδο της ομάδας στη μνήμη του Τζούνιορ Μαλάντα.

«Αποχαιρετούν» τον Μαλάντα
*Πηγή: sport-fm.gr*

Το «αντίο» του Μιλιάζες στον ΟΦΗ!!

Το τελευταίο του παιχνίδι με τη φανέλα του ΟΦΗ ετοιμάζεται να δώσει ο Κάρλος Μιλιάζες, ο οποίος θα αγωνιστεί στον εντός έδρας αγώνα με την Κέρκυρα. Διαβάστε τι έγραψε ο Πορτογάλος στο Facebook.

Το «αντίο» του Μιλιάζες στον ΟΦΗ
Την ελπίδα να ανταμώσουν ξανά οι δρόμοι του με τον ΟΦΗ, τον οποίο θα έχει πάντα στην καρδιά του, εξέφρασε ο Κάρλος Μιλιάζες, στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του στον επίσημο λογαριασμό που διατηρεί στο Facebook.

«Προετοιμάζομαι για τον αγώνα με την Κέρκυρα και είμαι συναισθηματικά φορτισμένος, σκεπτόμενος τους οπαδούς, που έχω στην καρδιά μου. Είναι το τελευταίο μου παιχνίδι, αλλά ελπίζω να μην είναι το τελευταίο στην καριέρα μου με τον ΟΦΗ. Εχω την πεποίθηση ότι έδειξα τον επαγγελματισμό μου και την αφοσίωση μου σε αυτόν τον μεγάλο σύλλογο. Θέλω να ευχαριστήσω τους οπαδούς, και όλους τους Κρητικούς που με έκαναν να αισθάνομαι ότι είμαι στο σπίτι μου, δείχνοντας μου αγάπη στο γήπεδο και στους δρόμους. Εύχομαι τα καλύτερα στον ΟΦΗ γιατί οι οργανωμένοι της Θύρας 4 το αξίζουν και εγώ είχα την τιμή να φορέσει τη φανέλα της ομάδας και εύχομαι να γυρίσω μία μέρα σε αυτήν την ομάδα. Είμαστε ένα, είμαστε ΟΦΗ», έγραψε ο Πορτογάλος μπακ-χαφ του κρητικού συλλόγου.

Δείτε το «ποστάρισμα» του




*Πηγή: sport-fm.gr*

«Πάμε για τη νίκη με τον Ολυμπιακό»


Στον Ολυμπιακό κάνουν σχέδια για επιστροφή στην κορυφή της Super League και αυτό θα επιτευχθεί με νίκη επί της Ξάνθης, όμως ο Μανόλης Παπαστεριανός τόνισε πως και η ομάδα του θέλει το «τρίποντο».

«Πάμε για τη νίκη με τον Ολυμπιακό»
Η SKODA Ξάνθη σημείωσε σχετικά πρόσφατα τέσσερα γκολ εις βάρος του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού, νικώντας τους με το ίδιο σκορ (4-2) και στόχος της κόντρα στον Ολυμπιακό είναι να πάρει ακόμη μια νίκη στη φετινή σεζόν εις βάρος μεγάλης ομάδας. Αυτό υποστήριξε ο Μανόλης Παπαστεριανός, μιλώντας στην κάμερα της Nova.

Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν σήμερα (11/1, 19:30) στο πλαίσιο της 11ης (εξ’ αναβολής) αγωνιστικής της Super League και ο 27χρονος μέσος τόνισε ότι οι Ακρίτες αντιμετωπίζουν με την ίδια σοβαρότητα κάθε αντίπαλο.

Μανόλη, πως αντιμετωπίζετε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό που έχετε μπροστά σας;

«Ξέρουμε ότι θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός έχει τους δικούς του στόχους και εμείς τους δικούς μας. Είχαμε ένα άσχημο αποτέλεσμα στο ματς με τον Πανθρακικό. Ήμασταν καλύτεροι, αλλά δεν καταφέραμε να νικήσουμε. Τώρα έχουμε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, όπου στόχος μας είναι οι τρεις βαθμοί».

Έως τώρα στη σεζόν έχετε αντιμετωπίσει άλλες δύο μεγάλες ομάδες στην έδρα σας, τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό, τους οποίος κερδίσατε, βάζοντας πάρα πολλά γκολ. Να περιμένουμε ότι στον αγώνα με τον Ολυμπιακό θα έχετε ανάλογη συμπεριφορά αγωνιστικά; Θα βγείτε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο για να πιέσετε από την αρχή τον αντίπαλο;

«Ο δικός μας στόχος, όπως είπα, είναι οι τρεις βαθμοί. Τώρα, όλα τα παιχνίδια τα αντιμετωπίζουμε με την ίδια σοβαρότητα. Το θέμα είναι ότι οι ευκαιρίες μας βγήκαν σε αυτά τα ματς. Έχουν περάσει όμως και δεν τα σκεφτόμαστε καν. Στόχος είναι οι τρεις βαθμοί και για αυτόν τον στόχο θα προσπαθήσουμε».

Πως περιμένετε τον Ολυμπιακό ως αντίπαλο;

«Σίγουρα είναι ομάδα που θα προσπαθήσει να πιέσει και να επιβάλλει τον δικό της ρυθμό. Όμως και εμείς θα προσπαθήσουμε από την πλευρά μας να πιέσουμε».

Τα δύο μη νικηφόρα αποτελέσματα στα δύο ματς προηγήθηκαν σας φρέναραν;

«Σίγουρα, γιατί είχαμε ένα καλό σερί. Στην Τρίπολη χάσαμε, αν και ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο, που δεν εμφανίστηκε σε καλή κατάσταση. Ο Πανθρακικός έπαιξε πίσω από το κέντρο και ήμασταν άτυχοι στις ευκαιρίες που κάναμε. Είχαμε και δύο δοκάρια. Κρατάμε την προσπάθεια και συνεχίζουμε».

Η έδρα σας παραμένει δυνατή…

«Μας αρέσει αυτό. Το ίδιο πρέπει να κάνουμε και στα εκτός έδρας ματς. Να βγαίνουμε πιο αποφασιστικοί για να κερδίζουμε».

Εμπρησμός στο τζιπ του Πάτση!!

Άγνωστοι έβαλαν τα ξημερώματα της Κυριακής φωτιά σε τζιπ που, ήταν σταθμευμένο στη Νέα Ιωνία Βόλου και το οποίο ανήκει στον πρώην ιδιοκτήτη της Νίκης Βόλου, Ανδρέα Πάτση.

Εμπρησμός στο τζιπ του Πάτση
Φωτιά σε όχημα «4x4» προκάλεσαν άγνωστοι τα ξημερώματα της Κυριακής. Κάτοικοι της περιοχής του Αγίου Νεκταρίου της Νέας Ιωνίας Βόλου είδαν περίπου στις 03:50 αυτοκίνητο να έχει τυλιχθεί στις φλόγες και αμέσως κάλεσαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Στο σημείο έφθασαν δύο οχήματα με πέντε πυροσβέστες. Η Ασφάλεια Βόλου κατέληξε ύστερα από έρευνα ότι το όχημα είχε περιλουστεί με εύφλεκτο υλικό και πιθανόν πρόκειται για βενζίνη.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου. Το συγκεκριμένο όχημα χρησιμοποιείτο από τη σύντροφο του Ανδρέα Πάτση.

Υπενθυμίζεται ότι ο γνωστός επιχειρηματίας αποχώρησε πρόσφατα από τη Νίκη Βόλου και ο σύλλογος οδηγείται σε διάλυση. Το ματς με τον Λεβαδειακό, που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο στο πλαίσιο της 11η (εξ’ αναβολής) αγωνιστικής δεν θα ματαιώθηκε και επειδή είναι το τρίτο που αναβάλλεται με υπαιτιότητα της ομάδας της Μαγνησίας, αυτή θα υποβιβαστεί στη Football League.

Επιπλέον, ο Ανδρέας Πάτσης ενδιαφέρεται για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου του ΠΑΣ Γιάννινα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Σκαραμοτσίνο, ο… εκλεκτός μπακ!!

Ο Άντονι Σκαραμοτσίνο είναι τελικά σύμφωνα με πληροφορίες από το Αγρίνιο ο «εκλεκτός» του Παναιτωλικού για την ενίσχυση του αριστερού άκρου της άμυνας της ομάδας.

Σκαραμοτσίνο, ο… εκλεκτός μπακ

Ο Γάλλος φέρεται να είναι ο «εκλεκτός» της διοίκηση του συλλόγου για την ενίσχυση του αριστερού άκρου της άμυνας, καθώς η ιστοσελίδα «agrinio-sports» υποστηρίζει πως σήμερα θα φτάσει και εκείνος στην πόλη της Αιτωλοακαρνανίας.

Τα τελευταία δύο χρόνια ο 29χρονος άσος έπαιζε στην Ομόνοια (69 συμμετοχές), έχοντας περάσει από την Σεντάν (62 συμμετοχές) και θα παρακολουθήσει από κοντά τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα για την 11η εξ αναβολής αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Δείτε το σχετικό βίντεο


*Πηγή: sport-fm.gr*

Αινιγματικός ο Αναστασιάδης για το μέλλον του!

Ερωτηματικά προκύπτουν όσον αφορά τη συνέχιση της παρουσίας του Άγγελου Αναστασιάδη στον πάγκο του ΠΑΟΚ, ύστερα από τη χθεσινή ομιλία του έμπειρου τεχνικού μετά την ήττα από τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Αινιγματικός ο Αναστασιάδης για το μέλλον του
Ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο για το μέλλον του στον ΠΑΟΚ άφησε ο Άγγελος Αναστασιάδης, ο οποίος μίλησε στους παίκτες του και προκάλεσε ερωτηματικά με τα όσα τους είπε μετά την ήττα από τον Αστέρα στην Τρίπολη για την 11η εξ αναβολής αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

«Σήμερα (χθες) γκρεμίσαμε ό,τι χτίζαμε τόσο καιρό. Δεν ήταν εμφάνιση αυτή. Δεν είχαμε τίποτα από τα στοιχεία που εμφανίζαμε στη αρχή της περιόδου. Ήμασταν κάκιστοι», φέρεται να είπε αρχικά ο έμπειρος προπονητής και πρόσθεσε:

«Να ξέρετε ότι με ή χωρίς εμένα μπορείτε να πάρετε τον τίτλο. Να προσπαθήσετε να δείχνετε τον καλύτερα εαυτό σας από 'δω και πέρα».

Μάλιστα, έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία που θέλει τον 62χρονο προπονητή να αναμένεται να συναντηθεί με τον Ιβάν Σαββίδη και να ξεκαθαρίζει τα πράγματα όσον αφορά την παρουσία του στην ομάδα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Σήμερα η βράβευση του κορυφαίου όλων, Μέσι!!

Το βραβείου του κορυφαίου σκόρερ όλων των εποχών στο ισπανικό πρωτάθλημα θα παραλάβει απόψε ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος ξεπέρασε τον θρυλικό Τέλμο Θάρα.

Σήμερα η βράβευση του κορυφαίου όλων, Μέσι

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός της Μπαρτσελόνα ξεπέρασε τον θρυλικό φορ της Μπιλμπάο, Τέλμο Θάρα, ο οποίος στην καριέρα του είχε πετύχει συνολικά 251 γκολ στην πρώτη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος.

Πλέον έφτασε η στιγμή να… επισημοποιηθεί και με την βράβευση του διεθνούς άσου το παραπάνω επίτευγμα, καθώς σήμερα ο Μέσι θα παραλάβει το σχετικό βραβείο πριν από το παιχνίδι των «μπλαουγκράνα» με την Ατλέτικο Μαδρίτης και θα γνωρίσει την αποθέωση από ολόκληρο το «Καμπ Νου» (22:00, OTE Sport 2).

Μέχρι σήμερα ο Αργεντινός άσος έχει σκοράρει 258 φορές, έχοντας ένα χατ-τρικ με αντίπαλο την Εσπανιόλ και δύο απέναντι στην Κόρδοβα μετά το ρεκόρ που έσπασε και … συνεχίζει! *Πηγή: sport-fm.gr*

Θετικός ο Γεωργιάδης, τέλος ο Δάρλας!!


Δεν προχώρησε η συμφωνία της προηγούμενης διοίκησης του Άρη με τον Φίλιππο Δάρλα, ενώ την ίδια ώρα οι «κίτρινοι» είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Νίκο Γεωργιάδη. Τελεσίγραφο σε Ν΄ Λουντούλου.

Θετικός ο Γεωργιάδης, τέλος ο Δάρλας
Σε καλό δρόμο είναι η ενδεχόμενη μεταγραφή του Νίκου Γεωργιάδη στον Άρη, σύμφωνα με όσα έχουν προκύψει τις τελευταίες ώρες.

Ο 32χρονος αμυντικός έμεινε ελεύθερος από τον Λεβαδειακό και παρουσιάζεται θετικός στο ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στους «κίτρινους».

Σημαντικό ρόλο στις συζητήσεις παίζει η παρουσία του Δημήτρη Καλαϊτζίδη στην ομάδα, καθώς οι δυο τους είχαν συνεργαστεί στο παρελθόν στην κοινή τους θητεία στη Βέροια.

Εν τω μεταξύ, παρελθόν – χωρίς καν να παίξει με την ομάδα του Πάουλο Κάμπος – αποτελεί ο Φίλιππος Δάρλας, ο οποίος βρέθηκε χθες στο Ρύσιο και αποχαιρέτησε όλους τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκε όλο αυτό το διάστημα. Πλέον ο έμπειρος άσος βρίσκεται σε αναζήτηση εκ νέου σε αναζήτηση του επόμενου σταθμού της καριέρας του.

Τέλος, ο Γκαέλ Ν΄ Λουντούλου δεν έχει δώσει σημεία ζωής και οι Θεσσαλονικείς ήρθαν σε επαφή με τον μάνατζέρ του, ώστε να ενημερωθούν για τον λόγο για τον οποίο παραμένει άφαντος. Στον Άρη υποψιάζονται ότι μπορεί να είναι σε διαπραγματεύσεις με άλλη ομάδα και για αυτό τον λόγο έδωσαν τελεσίγραφο στον εκπρόσωπο του παίκτη, ζητώντας να έρθει σύντομα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πλησιάζει σε Ρουσκουγιέδα και μπακ!!

Τα τυπικά έχουν απομείνει για την απόκτηση δύο ποδοσφαιριστών στον Παναιτωλικό, με τον Σεμπαστιάν Ρουσκουγιέδα να φτάνει σήμερα στο Αγρίνιο. Κοντά και σε αριστερό μπακ τα «καναρίνια».

Πλησιάζει σε Ρουσκουγιέδα και μπακ
Έτοιμος να κάνει το «δύο στα δύο» στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου παρουσιάζεται ο Παναιτωλικός.

Όπως γράφει σήμερα η SportDay, οι Αγρινιπώτες έχουν συμφωνήσει προφορικά με τον Σεμπαστιάν Ρουσκουγιέδα και παράλληλα είναι σε διαπραγματεύσεις με άλλον έναν ποδοσφαιριστή.

Ο Ρουσκουγιέδα είναι Αργεντινός και παίζει ως εξτρέμ (κυρίως στην αριστερή πλευρά), όμως έχει τη δυνατότητα να παίξει σε όλες τις θέσεις πίσω από τον σέντερ φορ.

Μάλιστα, ο 30χρονος άσος είχε υπάρξει συμπαίκτες με τον Νίκολα Μαρτίνες στη Σαντιάγκο Γουόντερερς, ενώ έχει ανδρωθεί ποδοσφαιρικά στην Μπόκα Τζούνιορς και είπε δοκιμαστεί για ένα διάστημα στον Άγιαξ με τον Λουίς Φαν Χάαλ στον πάγκο του ολλανδικού συλλόγου.

Παράλληλα, η SportDay αναφέρει ότι ο άλλος παίκτες που είναι σε συζητήσεις ο Παναιτωλικός είναι αριστερός μπακ, ο οποίος δεν αποκλείεται σήμερα να βρίσκεται στα επίσημα για να δει από κοντά το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα για την 11η εξ αναβολής αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Το προφίλ Σεμπαστιάν Ρουσκουγιέδα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 29/04/1985

Σεζόν ομάδα Συμμετοχές/Γκολ

05/06 Μπόκα 1/0
06/07 Κίλμες 17/3
07/08 Τίγκρε 25/2
08/09 Τίγκρε 30/0
09/10(α) Αλ Αχλί 1/0
09/10 (β) Σαν Λορέντζο 4/0
10/11 (α) Σαν Λορέντζο 7/0
10/11 (β) Σαντιάγκο Γουόντερερς 17/1
11/12 (α) Σαντιάγκο Γουόντερερς 17/2
11/12 (β) Ντεπορτίβο Κίτο 14/0
12/13 Τίγκρε 12/1
13/14 Τίγκρε 15/1
14/15 Τίγκρε 3/0
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έτσι δεν πάει πουθενά…!!

Εντονότατος προβληματισμός επικρατεί στον ΠΑΟΚ μετά τη βαριά ήττα από τον Αστέρα, που ήρθε λίγες ημέρες μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο. Εκνευρισμένοι στον «Δικέφαλο του Βορρά» με τη διαιτησία.

Έτσι δεν πάει πουθενά…
Βαρύ είναι το κλίμα στον ΠΑΟΚ μετά το ήττα με 3-0 από τον Αστέρα Τρίπολη. Η ομάδα κινδυνεύει να πέσει μετά από καιρό από την κορυφή του πρωταθλήματος, στην οποία έχει την ευκαιρία να ανέβει ο Ολυμπιακός, που ωστόσο δεν έχει εύκολο έργο, καθώς παίζει στις 19:30 στην Ξάνθη. Πάντως, εκεί έχασε και ο «Δικέφαλος του Βορρά» και ο Παναθηναϊκός με το ίδιο σκορ (4-2).

Αυτό που προκαλεί μεγαλύτερο προβληματισμό δεν είναι τόσο το βαθμολογικό κομμάτι στην παρούσα φάση. Άλλωστε η απόσταση των δύο βαθμών που θα πάρουν οι Πειραιώτες σε περίπτωση νίκης φυσικά και δεν είναι απαγορευτική. Αυτό που προκαλεί κατήφεια είναι η εικόνα της ομάδας του Άγγελου Αναστασιάδη, που ήταν αποκαρδιωτική κόντρα στους Αρκάδες. Ο ΠΑΟΚ έχασε με κάτω τα χέρια στο «Θ. Κολοκοτρώνης», καθώς μετά το πρώτο τέρμα του Γιαννιώτα, έστω και αν δεν έπρεπε να μετρήσει, όπως φάνηκε στο ριμπλέι, δεν διεκδίκησε ουσιαστικά ξανά βαθμό ή βαθμούς από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, καθώς απείλησε ελάχιστα.

Αναζητούνται λύσεις και άμεσα. Ίσως αυτές δοθούνε εκ των έσω με την επιστροφή των τραυματιών, ενώ υπάρχει στη διάθεση του 61χρονου τεχνικού εδώ και λίγες ημέρες ένας από τους ποιοτικότερους παίκτες του. Ο Ρόμπερτ Μακ, που έπαιξε ως αλλαγή κόντρα στην Κέρκυρα και τον Αστέρα και άμεσα θα μπορεί να βγάλει ενενηντάλεπτο.

Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται φυσικά και τους Τζιόλη, Κατσικά, εκτός είναι και ο Γλύκος, ενώ στην Τρίπολη έλειψε και ο τιμωρημένος Κάτσε. Φυσικά, στο ρόστερ υπάρχει πλέον και ο νεοαποκτηθείς, Νομπόα, που αποκτήθηκε για να ανεβάσει ποιοτικά το κέντρο των Θεσσαλονικιών.

Ωστόσο, αυτές οι επιλογές δεν είναι ικανές από μόνες τους να αντιστρέψουν την κατάσταση. «Λες και ήρθαμε εκδρομή ήταν το πρώτο ημίχρονο, τα αφήσαμε όλα στον αντίπαλο, δίκαια χάσαμε», ανέφερε στην κάμερα της Nova ο Άγγελος Αναστασιάδης αμέσως μετά την ήττα της ομάδας του.

Στον ΠΑΟΚ υπάρχει δυσαρέσκεια και για τη διαιτησία του Καλογερόπουλου και αυτή εκφράστηκε μέσω της ανακοίνωσης. Ξέρουν ότι η απόδοση κόντρα στον Αστέρα δεν ήταν καλή, αλλά θεωρούν ότι ο… άρχων της αναμέτρησης έστειλε μήνυμα από το ξεκίνημα της αναμέτρησης με το πέναλτι που έδωσε και πως έδωσε το δεύτερο χτύπημα με το γκολ του Γιαννιώτα στο 9ο λεπτό με αποτέλεσμα να βρεθεί η ομάδα τους με την πλάτη στον τοίχο από την αρχή.

Ακολουθεί την Τετάρτη η αναμέτρηση στην Καλλονή και την Κυριακή η αναμέτρηση με τον Πλατανιά στην Τούμπα. Στη συνέχεια υπάρχει ένα κενό, καθώς για τις 25 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί το ματς με τη Νίκη Βόλου.

Εντός της ημέρας θα υπάρξουν συζητήσεις εντός της ομάδας, ώστε να βρεθεί το τι φταίει για την αγωνιστική πτώση του ΠΑΟΚ.*Πηγή: sport-fm.gr*

Μεταγραφές από… αύριο!

Μονόδρομο αποτελεί για τον Ολυμπιακό η νίκη σήμερα στην έδρα της Skoda Ξάνθης, με τις μεταγραφικές συζητήσεις να μπαίνουν στην τελική ευθεία εντός της εβδομάδας. Τι γίνεται με στόπερ και ακραίο φορ.

Μεταγραφές από… αύριο
Από την πρώτη στιγμή ο Βαγγέλης Μαρινάκης, στο πλαίσιο της παρουσίασης του Βίτορ Περέιρα ως προπονητή του Ολυμπιακού, τόνισε ότι η συζήτηση για την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ θα γίνει μόλις ο Πορτογάλος τεχνικός σχηματίσει άποψη για τους παίκτες που είναι τώρα στη διάθεσή του.

Απόψε οι Πειραιώτες αντιμετωπίζει την Skoda Ξάνθη στα Πηγάδια, με τη νίκη να αποτελεί μονόδρομο για να μπορέσουν να περάσουν στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Εκείνο που προκύπτει είναι ότι ο 46χρονος προπονητής επιθυμεί να προχωρήσει στην απόκτηση ενός στόπερ, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι ζήτησε και έναν επιθετικό (που θα πλαισιώσει τους ήδη υπάρχοντες Μήτρογλου, Μπενίτες και Διαμαντάκο).

Συγκεκριμένα, για τον φορ ο Περέιρα φέρεται να θέλει έναν παίκτη «τύπου Κάμπελ», ο οποίος θα μπορεί να παίξει στα πλάγια της επίθεσης και στην κορυφή.

Όλα θα ξεκαθαρίσουν από αύριο, καθώς αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη κορυφής για τα μεταγραφικά και ο Πορτογάλος θα καταθέσει τις εισηγήσεις του, ίσως και τα ονόματα που έχει στο μυαλό του.*Πηγή: sport-fm.gr*

Επιτέλους νίκη για Θανάση!!

Αν κι ο ίδιος μετά από καιρό δεν ήταν καλός, οι Γουέσττσεστερ Νικς του Θανάση Αντετοκούνμπο νίκησαν.

Επιτέλους νίκη για Θανάση
Όσο ο Θανάσης Αντετοκούνμπο πήγαινε από καλά έως… πολύ καλά, οι Γουέσττσεστερ Νικς έχαναν. Αυτή τη φορά ο 22χρονος γκαρντ/φόργουορντ έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό, αλλά η ομάδα του επικράτησε, 102-96 της Κάντον Τσαρτζ εκτός έδρας, για το NBDL.

Έχοντας προβλήματα από νωρίς με φάουλ (4), ο μεγάλος αδερφός του Γιάννη είχε 2 πόντους (1/1 δίποντο), 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 τάπες και 4 λάθη σε 16 λεπτά. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πάει για «θαύμα» με Πλάνινιτς η ΑΕΚ, αλλά…!

Ενώ τη Δευτέρα αναμένει στην Αθήνα τον Μαλίκ Χέρστον, η ΑΕΚ κινείται για τον Ζόραν Πλάνινιτς. Οι δυσκολίες και το ρίσκο της περίπτωσης του Κροάτη γκαρντ.

Πάει για «θαύμα» με Πλάνινιτς η ΑΕΚ, αλλά…

Ο 32χρονος Κροάτης γκαρντ (1,99μ.) είναι χωρίς ομάδα από το τέλος της περασμένης σεζόν, όταν έπαιξε στην Αναντολού Εφές, ενώ στο παρελθόν έχει κάνει μεγάλη καριέρα σε Τσιμπόνα, Τάου, ΤΣΣΚΑ και Χίμκι έχοντας περάσει με επιτυχία και από το ΝΒΑ με τους Νετς.

Ασφαλώς δεν χρειάζεται συστάσεις για την ποιότητά του, αλλά… Υπάρχουν δυσκολίες στην περίπτωσή του, που αφορούν σε πρώτη φάση στο κασέ του, που πέρσι ξεπερνούσε το 1 εκατ. ευρώ και που παρότι δεν είναι στα ίδια επίπεδα, παραμένει υψηλό. Επιπλέον, εφόσον αποκτηθεί η ΑΕΚ θα πρέπει να διώξει κάποιον ξένο (ήδη με την έλευση του Χέρστον υπάρχει ένας επιπλέον, με τους Γουίλιαμσον και Νίκολιτς να… περισσεύουν, καθώς Ίνγκλις, Μενσά-Μπονσού, Ντελινινκάιτις και Μιλόσεβιτς δεν «αγγίζονται»), ενώ η «Ένωση» δεν θα έχει δικαίωμα για νέα αλλαγή μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος έχοντας κάνει ήδη τρεις στον πρώτο γύρο και δύο στο δεύτερο.

Σε κάθε περίπτωση, τόσο ο Χέρστον όσο και ο παίκτης που τυχόν αποκτηθεί, θα έχει δικαίωμα συμμετοχής από τον μεθεπόμενο αγώνα της ΑΕΚ, στη 14η αγωνιστική κόντρα στον Κόροιβο στο ΟΑΚΑ κι όχι με ΠΑΟΚ (εκτός) ή ΚΑΟΔ (εντός).*Πηγή: sport-fm.gr*

Αισιοδοξία για Αλμέιδα!!

Στην τελική ευθεία μπαίνει η υπόθεση του Ούγκο Αλμέιδα για την ΑΕΚ και ίσως μέσα στην εβδομάδα προκύψουν εξελίξεις (θετικές ή αρνητικές). Ποια άλλα ονόματα «παίζουν» για την ενίσχυση της επίθεσης.

Αισιοδοξία για Αλμέιδα

Στον «Δικέφαλο» καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για να ντύσουν στα κιτρινόμαυρα τον έμπειρο επιθετικό, με τον οποίο δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά στο οικονομικό. Αν και υπήρξε μεγάλη φημολογία, από την πλευρά του 31χρονου άσου επισημάνεται ότι οι συζητήσεις είναι ακόμα σε εξέλιξη.

«Ακόμα βρισκόμαστε σε συζητήσεις. Αν τα βρούμε με τον παίκτη, θα τα βρούμε και με την ομάδα του. Είμαστε αισιόδοξοι ότι όλα θα πάνε καλά», λέγεται από την ΠΑΕ και το μόνο σίγουρο είναι ότι υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις.

Στα υπ’ όψιν παραμένει ο Ορλάντο Σα της Λέγκια Βαρσοβίας, ο οποίος επίσης αρέσει στους ιθύνοντες του συλλόγου και τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν εκ νέου επαφές με την πλευρά του Πορτογάλου άσου.

Το θέμα και για τους δύο θα έχει ξεκαθαρίσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας το αργότερο, αν και υπάρχει το ενδεχόμενο να προχωρήσει κάποια άλλη περίπτωση επιθετικού που δεν έχει ακουστεί.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Νύχτα «οργίων» για Πάου!!

Ο Πάου Γκασόλ έκανε ρεκόρ καριέρας με 46 πόντους οδηγώντας τους Μπουλς στο 95-87 επί των Μπακς. Στα «ρηχά» ο Αντετοκούνμπο. Μικρή συμμετοχή «Παπ» στη νίκη των Ρόκετς επί των Τζαζ.

Νύχτα «οργίων» για Πάου

Οι Ρόκετς έφτασαν σε τρίτο σερί νικηφόρο ματς με το άνετο 97-82 επί των Τίμπεργουλβς και πρωταγωνιστή τον Τζέιμς Χάρντεν που είχε 30 πόντους. Ο Κώστας Παπανικολάου έπαιξε για 13:43 και είχε 3 πόντους (1/3 τρίποντα), 1 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 3 λάθη.

Με λέι απ του Μάικλ Κάρτερ-Ουίλιαμς στα 10’’ πριν το τέλος, οι Σίξερς έκαναν την έκπληξη κόντρα στους Πέισερς με 93-92, ενώ οι Σπερς υποχρέωσαν τους Τίμπεργουλβς στη 15η σερί ήττα τους, με 108-93 στη Μινεσότα.

Αναλυτικά:

Ντιτρόιτ Πίστονς-Μπρούκλιν Νετς 98-93 Τζένινγκς 20 (11 ασίστ), Μονρό 15 (17 ριμπ.), Ντράμοντ 14, Σίνγκλερ 11, Γερέμπκο 11-Τζόνσον 17, Πλάμλι 14, Μπογκντάνοβιτς 14, Άντερσον 13, Λόπεζ 11 (15 ριμπ.), Μόρις 10.

Φιλαδέλφεια 76ερς-Ιντιάνα Πέισερς 93-92 Ρότεν 20, Κόβινγκτον 16, Κάρτερ-Ουίλιαμς 15, Σιμς 11, ΜακΝτάνιελς 10-Γουέστ 28, Στάκεϊ 13, Σ. Χιλ 12, Ουότσον 10, Χίμπερτ 7 (13 ριμπ.).

Τορόντο Ράπτορς-Μπόστον Σέλτικς 109-96 Λάουρι 19, Ουίλιαμς 19, Τζ. Τζόνσον 15, Α. Τζόνσον 15, Βαλαντσιούνας 15, Πάτερσον 10-Όλινικ 23, Μπράντλεϊ 17, Σάλιντζερ 13 (12 ριμπ.), Σμαρτ 12, Μπας 10.

Σικάγο Μπουλς-Μιλγουόκι Μπακς 95-87 Γκασόλ 46 (18 ριμπ.), Χάινριχ 16, Μπάτλερ 9 (10 ασίστ), Μίροτιτς 7-Νάιτ 20, Ντάντλεϊ 15, Μέιο 12, Μίντλετον 11.

Χιούστον Ρόκετς-Γιούτα Τζαζ 97-82 Χάρντεν 30, Μοτιεγιούνας 14 (10 ριμπ.), Αρίζα 10, Μπέβερλι 10, Σμιθ 10-Μπερκ 16, Καντέρ 16, Φέιβορς 15.

Μινεσότα Τίμπεργουλβς-Σαν Αντόνιο Σπερς 93-108 ΛαΒίν 19, Ντιένγκ 18 (12 ριμπ.), Ουίγκινς 18, Ουίλιαμς 10-Ντέι 22, Μιλς 19, Ντάνκαν 13, Πάρκερ 12, Τζόζεφ 12, Ντιαό 11.

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς-Ορλάντο Μάτζικ 103-92 Όλντριτζ 25, Μάθιους 18, Λίλαρντ 16, Λέοναρντ 11, Κέιμαν 10, Μπατούμ 7 (10 ριμπ.)-Βούτσεβιτς 34 (16 ριμπ.), Ολαντίπο 18, Πέιτον 9.

Δείτε τις βαθμολογίες στο ΝΒΑ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού!

Με τους Μπεργκ-Πράνιτς να επιστρέφουν στην ενδεκάδα και δίδυμο στα στόπερ τους Σίλντενφελντ-Ταυλαρίδης παρατάσσεται ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Εργοτέλη. Στον πάγκο ο Νίνης.

Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού
Να ξετυλίξει το «δώρο» του ΠΑΟΚ και να πλησιάσει ακόμα περισσότερο στην κορυφή θέλει ο Παναθηναϊκός, που υποδέχεται τον Εργοτέλη (17:15).

Κάτω απ’ τα δοκάρια θα είναι ο Στιλ, δεξί μπακ ο Μπούρμπος, αριστερό ο Χουχούμης και δίδυμο στο κέντρο της άμυνας οι Σίλντενφελντ, Ταυλαρίδης. «Κόφτης» θα είναι ο Λαγός και εσωτερικοί μέσοι οι Πράνιτς-Ατζαγκούν.

Ο Πέτριτς θα είναι πίσω απ’ τους δύο… φουνταριστούς, τους Μπεργκ και Κλωναρίδη, με τον Σουηδό να επανέρχεται στην ενδεκάδα.

Στον πάγκο έμεινε ο Νίνης, ενώ υπενθυμίζεται πως εκτός αποστολής είναι οι Ζέκα, Μέντες, Δώνης.

Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού: Στιλ, Σίλντενφελντ, Ταυλαρίδης, Μπούρμπος, Χουχούμης, Λαγός, Πράνιτς, Ατζαγκούν, Πέτριτς, Κλωναρίδης, Μπεργκ

Στον πάγκο του τριφυλλιού: Κότσολης, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Καρέλης, Νάνο, Ντίνας, Νίνης.*Πηγή: sport-fm.gr*

Υπό πίεση ο Σα Πίντο!

Δεν έχει περιθώρια για άλλες βαθμολογικές απώλειες ο Ατρόμητος, ο οποίος έχει σήμερα τον «τελικό» με τον Πανθρακικό για να ελπίζει σε είσοδό του στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος.

Υπό πίεση ο Σα Πίντο
Με την πλάτη στον τοίχο είναι ο Ρικάρντο Σα Πίντο στον Ατρόμητο, ο οποίος δεν έχει περιθώρια να κάνει άλλες γκέλες από εδώ και στο εξής.

Σήμερα οι Περιστιερώτες αντιμετωπίζουν τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή, σε ένα παιχνίδι που έχει αποκτήσει χαρακτήρα «τελικού» (Novasports 4, 17:15).

Ο Πορτογάλος προπονητής δεν υπολογίζει τους Πίτου Γκαρσία, Αγκουαζί, Τσέναμο και Κοντοέ, ενώ και εκείνος «παίζει» το… κεφάλι του σήμερα στη Θράκη.

Μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο, ο Σα Πίντο κρίνεται σχεδόν σε κάθε ματς. Ουσιαστικά το επόμενο τετραήμερο (σήμερα στην Κομοτηνή και την Πέμπτη στα Χανιά) θα κρίνει το μέλλον του Πορτογάλου κόουτς.

Την «κυανόλευκη» αποστολή αποτελούν οι: Γκορμπούνοφ, Μπάρκας, Κιβρακίδης, Νάστος, Κούρος, Μπάλλας, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Δημούτσος, Κατσουράνης, Μπρίτο, Παπασπύρος, Ούμπιντες, Γεωργίου, Τάτος, Παπάζογλου, Ναπολεόνι, Καραμάνος, Θεολόγου.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Το βλέμμα στους «αιώνιους»!

Το πρώτο μισό της φετινής Σούπερ Λίγκας ολοκληρώνεται απόψε και ο άτυπος τίτλος του πρωταθλητή χειμώνα κρίνεται στην Ξάνθη, όπου ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την τοπική Skoda. Βατό έργο για Παναθηναϊκό.

Το βλέμμα στους «αιώνιους»

Απόψε ολοκληρώνεται το πρώτο μισό του φετινού πρωταθλήματος και παράλληλα «παίζεται» ο άτυπος τίτλος του πρωταθλητή χειμώνα, τον οποίο φιλοδοξούν να πάρουν οι Πειραιώτες.

Με τον Βίτορ Περέιρα πλέον στον πάγκο οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν στα Πηγάδια τη Skoda Ξάνθη, η οποία από τον Μάρτιο του 2014 μετράει 7 νίκες και 2 ισοπαλίες στην έδρα της (σε επίπεδο πρωταθλήματος).

Από την πλευρά του, ο Παναθηναϊκός έχει θεωρητικά πιο εύκολο έργο, καθώς υποδέχεται τον Εργοτέλη στη Λεωφόρο και θέλει το «τρίποντο» με το οποίο θα πλησιάσει στους τέσσερις βαθμούς τον ΠΑΟΚ.

Ενδιαφέροντα είναι και τα υπόλοιπα ματς της ημέρας και ιδίως αυτό στο Αγρίνιο, όπου οι δύο αντίπαλοι (Παναιτωλικός-ΠΑΣ Γιάννινα) καλοβλέπουν πλέον την πεντάδα. Το άλλο παιχνίδι είναι το ΟΦΗ-Κέρκυρα. Τέλος, ο Λεβαδειακός θα πάρει χωρίς κόπο τους τρεις βαθμούς μετά την αποχώρηση της Νίκης Βόλου.

Το πρόγραμμα της 11ης εξ αναβολής αγωνιστικής

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Βέροια-Καλλονή 1-1

Στο 1-1 έμειναν Βέροια και Καλλονή, με τη «βασίλισσα του βορρά» να έχει δύο δοκάρια και να χάνει την ευκαιρία να «σκαρφαλώσει» εκ νέου στην πεντάδα της Σούπερ Λίγκας. Ξανά σκόρερ ο Καλτσάς.
Πλατανιάς-Πανιώνιος 3-0

Τα δύο πρώτα γκολ του Λούκα Μιλούνοβιτς στη Σούπερ Λίγκ έκαναν τον Πανιώνιο να… παραμιλάει και χάρισαν στον Πλατανιά σπουδαίο τρίποντο με 3-0 (ο Τόρες το τρίτο γκολ). Με 10 οι «κυανέρυθροι» απ’ το 59’.

Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 3-0

Ένας εκπληκτικός Αστέρας Τρίπολης τιμώρησε (3-0) τον ΠΑΟΚ που μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο κινδυνεύει να χάσει και την κορυφή στο πρωτάθλημα! Σκόρερ οι Γιαννιώτας (δις), Σανκαρέ!

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Παναιτωλικός-ΠΑΣ Γιάννινα (NS2, 15:00)
Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας (Πειραιά)
ΟΦΗ-Κέρκυρα (NS3, 17:15)
Διαιτητής: Δημήτρης Θάνος (Ηπείρου)
Παναθηναϊκός-Εργοτέλης (NS2, 17:15)
Διαιτητής: Στέφανος Μαντάκης (Ημαθίας)
Πανθρακικός-Ατρόμητος (NS4, 17:15)
Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών)
Skoda Ξάνθη-Ολυμπιακός (NS1, 19:30)
Διαιτητής: Μιχάλης Βοσκάκης (Ρεθύμνου)

Η επόμενη (18η) αγωνιστική

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Εργοτέλης-Πανιώνιος (15:00, Novasports 2)
Πανθρακικός-Κέρκυρα (15:00, Novasports 3)
Skoda Ξάνθη-Βέροια (17:15, Novasports 3)
Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα (17:15, Novasports 4)
Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός (17:15, Novasports 2)
Παναιτωλικός-ΟΦΗ (17:15, Novasports 7)
Καλλονή-ΠΑΟΚ (19:30, Novasports 1)

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2015

Πλατανιάς-Ατρόμητος (19:30, Novasports1)

Νίκη Βόλου-Ολυμπιακός (-) *Πηγή: sport-fm.gr*