Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Ευκαιρία για… προσπέραση!!

Τη βαριά ήττα του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη καλείται να εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός, ο οποίος «δοκιμάζεται» στην έδρα της Skoda Ξάνθης που είναι αήττητη στα Πηγάδια.

Ευκαιρία για… προσπέραση!
Περίεργη ήταν η τρέχουσα εβδομάδα στον Ολυμπιακό.

Πρώτα από όλα υπήρξε η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία με τη λύση της συνεργασίας με τον Μίτσελ, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Βίτορ Περέιρα που είδε για πρώτη φορά την ομάδα στο μεσοβδόμαδο παιχνίδι με τον Φωστήρα για το Κύπελλο Ελλάδας.

Ο Πορτογάλος τεχνικός κάνει απόψε το ντεμπούτο του στον «ερυθρόλευκο» πάγκο, με αντίπαλο τη Skoda Ξάνθη στα Πηγάδια για την 11η εξ αναβολής αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας (19:30, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Σήμερα οι Πειραιώτες καλούνται να εκμεταλλευτούν τη χθεσινή ήττα του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη, ώστε να περάσουν εκείνοι στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Το έργο όμως του Ολυμπιακού δεν είναι εύκολο, καθώς οι Ακρίτες είναι μία από τις φορμαρισμένες ομάδες φέτος και έχουν να χάσουν στην έδρα τους από τις 31 Μαρτίου 2014, έχοντας 7 νίκες και 2 ισοπαλίες.

Στο καθαρά αγωνιστικό, ο Περέιρα – με στόχο όπως δήλωσε να παίρνει πάντα νίκες – θα προχωρήσει σε κάποιες δοκιμές στο αρχικό σχήμα, με διάταξη 4-2-3-1.

Την «ερυθρόλευκη» εστία θα υπερασπιστεί ο Ρομπέρτο, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Ελαμπντελαουί, Αυλωνίτη, Σιόβα και Μαζουακού. Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Μανιάτης και ο Κασάμι, με τους Ντοσεβί και Αφελάι στα άκρα.

Ο Τσόρι θα είναι πίσω από τον Μήτρογλου. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μέγιερι, Στρέζος, Βούρος, Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Ντουρμάζ, Γιαννούλης και Μπενίτες. Εκτός έμειναν οι Μιλιβόγεβιτς, Φουστέρ και Μποτία.

Προϊστορία

Δεκαεννιά νίκες μετράει ο Ολυμπιακός στην έδρα της Ξάνθης, έχοντας παράλληλα σκοράρει 62 φορές και δεχθεί 34 γκολ. Από εκεί και πέρα, 2 ματς έχουν λήξει χωρίς νικητή και στα υπόλοιπα 9 έχουν κερδίσει οι Ακρίτες.

Στα τελευταία πέντε ματς
Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα

26/01/14 Skoda Ξάνθη-Ολυμπιακός 0-2
17/02/13 Skoda Ξάνθη-Ολυμπιακός 0-2
22/01/12 Skoda Ξάνθη-Ολυμπιακός 1-0
16/10/10 Skoda Ξάνθη-Ολυμπιακός 0-3
05/12/09 Skoda Ξάνθη-Ολυμπιακός 0-1 *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: