Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Ο Καλογερόπουλος δεν θα ‘πρεπε να σφυρίζει, ο ΠΑΟΚ θα ‘πρεπε να έχει ενισχυθεί!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος κάνει συζήτηση για τα αυτονόητα: έναν διαιτητή που έστησε τον ΠΑΟΚ στον τοίχο, και έναν ΠΑΟΚ που άργησε πολύ να κάνει μεταγραφές.
Οποιος επιχειρήσει να εξηγήσει και να αναλύσει όσα έγιναν στο γήπεδο της Τρίπολης το απόγευμα του Σαββάτου οφείλει να ξεκινήσει  από τα όσα έκανε στο πρώτο διάστημα του παιχνιδιού ο Καλογερόπουλος. Διότι ακόμη και αν κανείς συμπεράνει ότι ένας τραγικός ΠΑΟΚ θα έχανε ακόμη και αν δεν τον είχε στήσει στον τοίχο ο διαιτητής, το νόημα του ποδοσφαίρου θα χαθεί αν δεν ξεκινάμε την κουβέντα από τα βασικά: ένας ακατάλληλος διαιτητής τίναξε το παιχνίδι στον αέρα με δύο εγκλήματα, ένα ανύπαρκτο πέναλτι και ένα γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει λόγω του κοντρόλ που έκανε με το χέρι ο Γιαννιώτας. Δύο τόσο σοβαρά λάθη, σε βάρος της ίδιας ή υπέρ της ίδιας ομάδας ένας διαιτητής δεν μπορεί να τα κάνει υπό φυσιολογικές συνθήκες σε τόσο σύντομο χρόνο παιχνιδιού. Πρέπει να έσπασε ρεκόρ. Γι' αυτό και το λιγότερο που θα του συνέβαινε σε ένα κανονικό πρωτάθλημα που νοιάζεται να πείθει ότι είναι καθαρό θα ήταν να μην ξανασφυρίξει. 
Η κουβέντα που αφορά τον ΠΑΟΚ και την πορεία του στο πρωτάθλημα ουσιαστικά συνεχίστηκε από εκεί που είχε σταματήσει το προηγούμενο Σάββατο. Είμαι ένας από τους πολλούς που εδώ και καιρό σχολιάζουν ότι ο “αδειανός” ΠΑΟΚ, που έχει εξαντλήσει εδώ και αρκετές εβδομάδες τις εξαρχής μειωμένες -για πρωταθλητισμό- δυνάμεις του, ζει αναγκασμένος, λαχανιασμένος και αδύναμος την προσπάθεια να υπερασπιστεί το προβάδισμα που είχε αποκτήσει στην κούρσα για τον τίτλο δίχως να είναι αρκετός.
Για ακόμη μια φορά, τώρα που πιθανότατα αρχίζει να είναι αργά, η βασική διαπίστωση του ματς είναι ίδια, μονότονη: δίχως ενίσχυση αυτός ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να αντέξει στον πρωταθλητισμό. 
Λες και το έκανε επίτηδες, η ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη έδειξε πάλι τα ίδια προβλήματα. Πώς αλλιώς όμως να συμβεί από τη στιγμή που δεν έχει ενισχυθεί εκεί που πονά; Παίζει με το ίδιο προβληματικό κέντρο άμυνας, με το ίδιο προβληματικό δεξί άκρο. Και τώρα που ο προπονητής σε ματς που απουσίαζε ο Κάτσε επέλεξε να παίξει με ένα αμυντικό χαφ, και μάλιστα τον Μαντούρο, το πράγμα έγινε χειρότερο και το παιχνίδι ευκολότερο για τον Αστέρα. Η ομάδα του Βεργέτη θα έπαιρνε το ματς δίχως τα λάθη του Καλογερόπουλου, σε ένα απόγευμα που ο Γιαννιώτης ήταν παίκτης για πρωταθλητισμό και όχι αυτοί που επιχειρούσαν μάταια να τον σταματήσουν. Σε ένα από τα καλύτερα ματς του, ο Αστέρας δεν υπογράμμισε απλώς τις φανερωμένες αδυναμίες του ΠΑΟΚ, αλλά τις εκμεταλλεύτηκε πλήρως, με συνέπεια να τον “πατήσει" στο πρώτο ημίχρονο και να τον απειλήσει με ιστορική σε σκορ ήττα.
Το σχολίαζα πάνω στην είδηση της “πάω για τίτλο” μεταγραφής που ανακοίνωσε ο ΠΑΟΚ, του Νομπόα: ο ΠΑΟΚ θυμήθηκε πολύ αργά να κάνει μεταγραφές και να ενισχυθεί για πρωταθλητισμό. Ακόμη λοιπόν και αν αποκτήσει έναν στόπερ υψηλών προδιαγραφών και μεγάλης εμπειρίας, και ακόμη και αν προλάβει να προσθέσει επιπλέον ποιότητα και φρεσκάδα στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής του, έχει ήδη δημιουργήσει τον μεγάλο κίνδυνο να διαπιστώσει ότι θα έχει κάνει μια ακριβή τρύπα στο νερό. Διότι μέχρι να προσαρμοστούν και να εξοικειωθούν οι νεοαποκτηθέντες είναι εξαιρετικά πιθανό ο ΠΑΟΚ να έχει μείνει πίσω. Αυτή η δυσκολία είναι στη φύση των μεταγραφών του Ιανουαρίου, αλλά ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να την μεγαλώσει με τα καθυστερημένα ψώνια που επιχειρεί να κάνει. 
Αν δεν του κάνουν τη χάρη οι υπόλοιπες ομάδες της κορυφής να τον μιμηθούν σε στραβοπατήματα, ο ΠΑΟΚ δείχνει ικανός να χάσει την επαφή με την πρώτη θέση και τελικώς τον τίτλο ακόμη και αν ξοδέψει τα περισσότερα χρήματα αυτόν τον Ιανουάριο.
Το κόστος απόκτησης του Νομπόα προδίδει διάθεση του μεγαλομετόχου Σαββίδη να κάνει ακριβά ψώνια. Κάπου εδώ ο παρατηρητής σηκώνει τα χέρια ψηλά και σπάει το κεφάλι του προκειμένου να αντιληφθεί για ποιο λόγο δεν ενήργησε με ταχύτητα και εγκαίρως το επιτελείο τεχνικών διευθυντών - προπονητή για να κάνουν τις μεταγραφές και να φέρουν τους παίκτες στο διάστημα της διακοπής. Για ποιο λόγο άφησαν μια ομάδα με άδεια πνευμόνια παρόλο που είχαν τα χρήματα για να την βοηθήσουν να αναπνεύσει και να αυξήσει τις πιθανότητές της για τον τίτλο.
Εκτός όλων των άλλων πάντως ο ΠΑΟΚ του τελευταίου καιρού αρχίσει να βάζει το ένα δίπλα στο άλλο δείγματα προβληματικής φυσικής κατάστασης. Και μένει να αποδειχθεί αν πρόκειται για μια φυσιολογική και προγραμματισμένη “κοιλιά” πριν από το φορμάρισμα της τελικής ευθείας ή αν ο προπονητής, που ήταν αναγκασμένος να έχει περιορισμένο ροτέισον οδηγήθηκε στην επιλογή να τελειώσει την μπαταρία των ποδοσφαιριστών, παίρνοντας το ρίσκο να δει την ομάδα του να καταρρέει από δυνάμεις πρόωρα στη σεζόν.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: