Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Αστέρας τιμωρός!!

Ένας εκπληκτικός Αστέρας Τρίπολης τιμώρησε (3-0) τον ΠΑΟΚ που μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο κινδυνεύει να χάσει και την κορυφή στο πρωτάθλημα! Σκόρερ οι Γιαννιώτας (δις), Σανκαρέ!

Αστέρας τιμωρός!
Νέο σοκ για τον ΠΑΟΚ!

Μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο, κινδυνεύει να χάσει και την κορυφή με τον εξαιρετικά στημένο Αστέρα Τρίπολης να τον «γκρεμίζει» 3-0 διατηρώντας κάστρο το «Θ. Κολοκοτρώνης» (αήττητος φέτος στην έδρα του)!

Ο Γιαννιώτας με δύο υποδειγματικά τελειώματα (9’, 45’) και ο Σανκαρέ με προβολή (30’) χάρισαν μια σπουδαία όσο και σημαντική νίκη στους Αρκάδες, που μείωσαν στους 6 βαθμούς από τον «Δικέφαλο του Βορρά» (αποδοκιμάστηκε από τον κόσμο του)!

Προβληματική η διαιτησία με τους Θεσσαλονικείς να διαμαρτύρονται δικαιολογημένα για την λανθασμένη υπόδειξη πέναλτι (το φάουλ ήταν εκτός περιοχής), ενώ φωνάζουν και για χέρι στο πρώτο γκολ των γηπεδούχων. «Κόπηκαν» λανθασμένα με οφσάιντ Μπαράλες και Γιαννιώτας. Κανονικό το γκολ του Μάσα στις καθυστερήσεις.

Το ματς:

Την τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ πέρασε αλώβητος από την Τρίπολη (σε ματς κανονικής διάρκειας πρωταθλήματος) το ημερολόγιο έδειχνε Απρίλη του 2009. Κι απόψε ο Αστέρας του έκανε για μια ακόμα φορά τη ζωή δύσκολη στην έδρα του, απειλώντας τον όχι απλά με ήττα, αλλά και με διασυρμό.

Η επέμβαση του Ιτάνζ στο πέναλτι του Μπαράλες (έπειτα από λανθασμένη υπόδειξη σε φάουλ εκτός περιοχής του Τζανδάρη στον Ζησόπουλο) έμοιαζε με Θεία Δίκη. Στην συνέχεια όμως ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε και μάλιστα σκληρά, πληρώνοντας τα παιδαριώδη λάθη της άμυνάς του, αλλά και την αδυναμία του να περιορίσει τις αντεπιθέσεις «φωτιά» του Αστέρα.

Ο Γιαννιώτας δεν άφησε περιθώρια στον Ιτάνζ και με υποδειγματικό τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με τους Αρκάδες να είναι εξαιρετικά στημένοι και να ξέρουν πώς να «χτυπήσουν» τους Θεσσαλονικείς. Οι οποίοι τελικώς όχι μόνο δεν συνήλθαν, αλλά δεν μπορούσαν ούτε να απειλήσουν τον Κοσίτσκι, ούτε και να καλύψουν τα νώτα τους.

Μια ακόμα κακή αντίδραση κόστισε, με τον Σανκαρέ να μένει αφύλαχτος στην περιοχή και με αυτοθυσία να δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα στην ομάδα του, που δεν είχε σκοπό να μείνει εκεί. Ο Αθανασιάδης μπορεί να σταμάτησε με περιπέτεια το σουτ του ίδιου παίκτη πάνω στην γραμμή, όμως λίγα λεπτά αργότερα ο Ρατς δεν κατάφερε να αποτρέψει τον Γιαννιώτα. Ο Έλληνας άσο τον νίκησε στο σπριντ, μπήκε στην περιοχή και με ένα ακόμα υπέροχο τελείωμα.

Το δεύτερο ημίχρονο έμοιαζε και ήταν τυπική διαδικασία. Ο Αναστασιάδης από τον πάγκο και οι παίκτες του εντός του γηπέδου, δεν έδειχναν ικανοί να ανατρέψουν την κατάσταση. Ούτε καν να βελτιώσουν αισθητά την εικόνα τους. Ο Αστέρας συνέχισε με την ίδια τακτική, κράτησε με άνεση το αποτέλεσμα και στο τέλος πανηγύρισε μια πολύ μεγάλη νίκη.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Κοσίτσκι, Λούι, Γκοϊάν, Σανκαρέ, Τσοκάνης, Μουνάφο (89' Τίε Μπι), Ζησόπουλος, Μάσα, Ρόλε (65' Κουρμπέλης), Γιαννιώτας (80' Παντελιάδης), Μπαράλες

ΠΑΟΚ (Άγγελος Αναστασιάδης): Ιτάνζ, Ρατς, Τζαβέλλας, Βίτορ, Σκόνδρας (59' Παπαδόπουλος), Τζανδάρης (69' Kίτσιου), Μαντούρο, Γκολάσα (40' Μακ), Σαλπιγγίδης, Περέιρα, Αθανασιάδης.

Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)
Βοηθοί: Βλάσσης (Λασιθίου), Τσολάκης (Αθηνών)
Γήπεδο: "Θ. Κολοκοτρώνης"*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: