Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Επίθεση Πόππη σε Τσιόνκη!

popis
Τους λόγους  για τους οποίους βρέθηκε στο σχήμα του Λάμπρου Σκόδρα για τον σχηματισμό προσωρινής διοίκησης εξήγησε με δηλώσεις του στον ARENA FM 89.4  , ο Στέφανος Τσιόνκης, ενώ ακολούθησε παρέμβαση του Ηλία Πόππη.
«Θα είχε πρόβλημα ο Σκόρδας. Είναι φανερό ότι προσπαθεί να προστατέψει την περιουσία του αλλά αμφιβάλλει κανείς ότι είναι Αρειανός;», ήταν η απάντηση του Τσιόνκη.
Αναφερόμενος στο πλάνο  που έχει η νέα διοίκηση, τόνισε: «Το πλάνο είναι να γίνει ο ΑΡΗΣ βιώσιμος. Εγώ δεν δέχομαι να παίζει ο ΑΡΗΣ στα άσπρα χώματα. Να σταθεροποιηθεί, να μπει στο άρθρο 99 και αν μπορέσουμε να κλέψουμε τη χρονιά γιατί έχουμε αργήσει».
Κάποια στιγμή έκανε παρέμβαση ο Ηλίας Πόππης, ο οποίος απευθυνόμενος στον Στέφανο Τσιόνκη, είπε: «Να ξέρετε ότι είστε υπόλογος στην ιστορία του ΑΡΗΣ. Ο ΑΡΗΣ δεν μπορεί να είναι τόσα χρόνια αιχμάλωτος αυτού του δικομανή ανθρώπου. Μπήκατε στο Αλεξάνδρειο στα 100 χρόνια με 5.000 κόσμο. Θυμάστε την αντιμετώπιση που είχατε;».
Πηγή: arenafm.gr

Παίρνει πιστοποιητικό ο Άρης!

Στην τελική ευθεία για τη χορήγηση του πιστοποιητικού συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα βρίσκεται η ΚΑΕ Άρης, καθώς κατέθεσε πλήρη φάκελο στην ΕΕΑ, μία μέρα με την απόκτηση της φορολογικής ενημερότητας.

Παίρνει πιστοποιητικό ο Άρης
Άλλη μία θετική εξέλιξη για την ΚΑΕ Άρης, μία μέρα μετά την απόκτηση της φορολογικής ενημερότητας.

Όπως έγινε γνωστό από την ομάδα της Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη (27/8) κατάφερε να εξασφαλίσει εγγυητική επιστολή, την οποία θα καταθέσει εντός της ημέρας στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, προκειμένου να της χορηγηθεί πιστοποιητικό για τη συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα.

Για να κάνει αυτό το πολύ σημαντικό βήμα ο Άρης, υπήρξαν και κάποιοι άνθρωποι που βοήθησαν, γι’ αυτό ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Λευτέρης Αρβανίτης: «αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς, Χριστόδουλο Αντωνιάδη, για τη σημαντική βοήθειά του στο θέμα της εξασφάλισης της εγγυητικής επιστολής και την ίδια την Τράπεζα για την ταχύτητα με την οποία λειτούργησε, ώστε η ΚΑΕ Άρης να εξασφαλίσει έγκαιρα την εγγυητική επιστολή».Πηγή: sport-fm.gr

Το απόλυτο χάος...!

Στο σημείο... μηδέν ο Άρης. Η επιστροφή Σκόρδα έφερε φοβερές αντιδράσεις, με τον Καλαϊτζίδη να παραιτείται και τον Ερασιτέχνη να μην παραχωρεί το Βικελίδης, το οποίο τελεί υπό κατάληψη απ' τον κόσμο!

Το απόλυτο χάος...
Εκπέμπει... SOS ο Άρης. Την ώρα που άπαντες είχαν πάρει απόφαση πως η ομάδα θα αγωνιστεί στην Γ’ Εθνική, ήρθε αυτή του Ειρηνοδικείου να επαναφέρει στη διοίκηση τον Λάμπρο Σκόρδα, να διατηρήσει τους «κίτρινους» στη Football League και κάπου εκεί να ξεκινήσει ένα μεγάλο χάος.

Πρώτα απ’ όλα ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης αποχωρεί απ’ τον πάγκο. Ο 57χρονος τεχνικός περίμενε τη σημερινή απόφαση, αλλά το αποτέλεσμά της τον οδήγησε στην παραίτηση. Ήδη μάζεψε τα προσωπικά του αντικείμενα και παρά τις παροτρύνσεις να αλλάξει στάση, κάτι τέτοιο δύσκολα θα συμβεί.

Και γι’ αυτό στην απογευματινή προπόνηση θα το ανακοινώσει και στους παίκτες. Όπως χαρακττηριστικά έλεγε: «Δεν υπάρχει λόγος να παραμείνω με αυτά που γίνονται»!

Από ‘κει και πέρα μερίδα των οργανωμένων του Άρη έχει προχωρήσει σε κατάληψη των γραφείων της ΠΑΕ στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Η θέση τους άλλωστε είναι δεδομένη. Δεν θέλουν τον Σκόρδα και γι’ αυτό κάνουν ό,τι μπορούν για να εμποδίσουν τη νέα προσωρινή διοίκησή του να... πιάσει δουλειά.

Κάτι για το οποίο προσπαθεί και ο Ερασιτέχνης που είχε ταχθεί υπέρ της Γ’ Εθνικής. Το Χαριλάου ανήκει στην «μάνα του λόχου» και οι άνθρωποί της είναι διατεθειμένοι να μην αφήσουν κανέναν απ’ τη διοίκηση Σκόρδα να κάνει χρήση των εγκαταστάσεων, δείγμα του κλίματος που επικρατεί και των εξελίξεων που ώρα με την ώρα γίνονται ακόμα πιο δραματικές.Πηγή: sport-fm.gr

Τέλος ο Καλαϊτζίδης από τον Άρη!!

Την απόφασή του να αποχωρήσει από τον Άρη έχει πάρει Δημήτρης Καλαϊτζίδης, σύμφωνα με πληροφορίες. Αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα το τέλος της συνεργασίας του με τους «κίτρινους».

Τέλος ο Καλαϊτζίδης από τον Άρη
Οι εξελίξει στον Άρη είναι αλυσιδωτές, καθώς μετά την απόφαση του Ειρηνοδικείου και την παραμονή του Λάμπρου Σκόρδα στην ομάδα, ήρθε και η αντίδραση των οργανωμένων οπαδών, οι οποίοι κατέλαβαν τα γραφεία της ΠΑΕ στο 'Κλεάνθης Βικελίδης".

Τώρα, ήρθε να προστεθεί ένα ακόμη μείζον πρόβλημα, καθώς ο προπονητής της ομάδας, Δημήτρης Καλαϊτζίδης είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα βήμα πριν να αποχωρήσει από τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης.

Ο τεχνικός των «κίτρινων» έχει πει σε ανθρώπους του Άρη πως: «Έχουν εκλείψει οι λόγοι της παραμονής μου και δεν έχω κανένα λόγο να παραμείνω στην ομάδα».

Αναμένεται σε λίγη ώρα να ανακοινωθεί και επίσημα πως ο Μακεδόνας τεχνικός δεν θα κάθεται πλέον στον πάγκο της ομάδας. Πηγή: sport-fm.gr

Καλαϊτζίδης: «Φεύγω»

kalaitzidis-21-610x400
Την αποχώρηση του από τον Άρη εξήγγειλε με δηλώσεις του στον ARENA FM 89,4 ο προπονητής της ομάδας, Δημήτρης Καλαϊτζίδης.
Αναλυτικά δήλωσε:
«Για εμένα προσωπικά έχουν εκλείψει όλοι οι λόγοι για να παραμείνω στην ομάδα που είχε στόχο την αναδόμηση της σε πολλούς τομείς. Όλο αυτό το διάστημα βίωσα την αγωνία και δήλωσα την συμπαράσταση μου. Όταν όμως εκλείπουν οι λόγοι αυτοί πιστεύω ότι δεν έχω κανέναν λόγο να συνεχίσω να είμαι προπονητής του Άρη παρόλο που η προσπάθεια ήταν τεράστια. Οφείλω να ομολογήσω την συμμετοχή των ανθρώπων που μέχρι σήμερα έχουν συνεισφέρει ανιδιοτελώς στην ομάδα χωρίς να διεκδικούν τίποτα. Δεν τους κατονομάζω γιατί κρατούσαν την ανωνυμία τους αλλά όλοι ξέρουν ποιοι είναι. Εκείνο που με εξέπληξε θετικά ήταν η συμπεριφορά των οργανωμένων και ιδιαίτερα του «Σούπερ 3». Εκείνο που βίωσα εγώ είναι ότι βγήκαν έξω από τον ρόλο τους αλλά για να ωφελήσουν την ομάδα. Όταν τις δύο τελευταίες μέρες η ομάδα χρειάστηκε ένα αρκετά μεγάλο χρηματικό ποσό για να εξασφαλίσει την συμμετοχή του Γκαέλ Λουντουλού αυτά τα παιδιά φρόντισαν να βρουν σε μερικές ώρες αυτό το ποσό καταδεικνύοντας για ακόμα μια φορά την ανιδιοτελή συμμετοχή τους στον Άρη. Γίνεται αντιληπτό πως πλέον όλοι είμαστε εκτός εαυτού γιατί είχαμε φτιάξει και είχαμε πιστέψει σε ένα όραμα και ένα πλάνο που μπορούσε  με την υλοποίηση του να αναδομηθεί ο Άρης και να φτάσει σε ένα επίπεδο που θα συνεχίσουν να πιστεύουν οι οπαδοί του σε υψηλούς, αγωνιστικούς στόχους. Αν λέγαμε πως ο Άρης έχει κάνει πολλά βήματα πίσω, σήμερα μπορούμε να πούμε πως είναι στο μηδέν.
Τα γραφεία είναι υπό κατάληψη αυτή την στιγμή και χωρίς κάποιος να είναι ψυχολόγος, βλέπει τα πρόσωπα αυτών των ανθρώπων που βιώνουν την μία αδικία μετά την άλλη και τα συναισθήματα που πλέον έχουν στην ψυχή τους είναι η πίκρα και το γιατί. Εγώ λίγο καιρό βίωνα αυτή την κατάσταση αλλά η συμπεριφορά τους με έκανε να γίνω ένας από αυτούς και να διεκδικώ ότι μπορώ για την ομάδα και να τους δώσω λίγη χαρά μέσα από την προσπάθεια μου. Δεν ξέρω ποιο θα είναι το αύριο του Άρη . Οι άνθρωποι αυτοί που έχουν καταλάβει τα γραφεία σε κάθε ευκαιρία το δηλώνουν με έργα πως ο Άρης είναι τρόπος ζωής για αυτούς και αντιλαμβάνομαι πως θα κάνουν την αντίσταση τους. Δεν είναι εύκολο να περάσει αυτό, το οποίο μια ειρηνοδίκης ίσως με το περιορισμένο της γνώσης που μπορεί να έχει για τον χώρο έβγαλε αυτή την απόφαση».
Για το αν γνωρίζει πως ο Λάμπρος Σκόρδας μίλησε χθες με κάποιον παίκτη και τον ενημέρωσε πως θα αναλάβει την ομάδα:
« Δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο. Το διάβασα και εγώ. Αυτό μου θυμίζει πολύ κίνηση στο παρασκήνιο. Έχουν εκλείψει όλοι οι λόγοι να παραμείνω στην ομάδα που έχει τεράστια δυναμική η οποία μένει αναξιοποίητη. Δεν μπορεί να πάει σε χέρια τα οποία το παρελθόν έχει καταδείξει ότι μόνο προς τα πίσω πηγαίνουν την ομάδα».
Για τους παράγοντες του Άρη:
« Βλέπω να πολλαπλασιάζονται οι άνθρωποι οι οποίοι πιστεύουν και διεκδικούν τα καλύτερα για τον Άρη και βλέπω έργα. Σε δύο ώρες μαζέψαμε ένα μεγάλο ποσό όταν τους κατέδειξα την αξία του να ενταχθεί ένας ποδοσφαιριστής στην ομάδα.  Αυτό δηλώνει αγάπη και ενδιαφέρον ανιδιοτελώς».
Για το αν θα αποχωρήσουν και κάποιοι παίκτες:
«Αν κάπου δεν νιώθω ωφέλιμος δεν μένω ούτε λεπτό. Εκτιμώ πως με το διαμορφωθέν εργασιακό περιβάλλον δεν ‘έχω λόγο ύπαρξης στον Άρη. Δεν μπορώ να παραμείνω εγώ όταν βλέπω τόσους ανθρώπους να αγωνιούν δίπλα μου για τον Άρη, να κάνουν τα πάντα και εγώ να πουλήσω αυτούς τους ανθρώπους και να ακολουθήσω έναν άλλον. Εγώ θα πάω στο γήπεδο και θα πω στα παιδιά «παλικάρια συγγνώμη γιατί ενώ εγώ σας μίλησα για υψηλούς στόχους μέσα από την ομάδα, πλέον δεν υπάρχουν αυτές οι συνθήκες εργασίας κατά την άποψη μου και για αυτό αποχωρώ».
Πηγή: arenafm.gr

Κατάληψη οπαδών του Άρη στο «Βικελίδης»!!

Οργανωμένοι οπαδοί του Άρη, αντιδρώντας στην απόφαση του Ειρηνοδικείου να κάνει δεκτή την αίτηση του Λάμπρου Σκόρδα, εισέβαλαν στα γραφεία της ΠΑΕ στο «Βικελίδης» και προχώρησαν σε κατάληψη.

Κατάληψη οπαδών του Άρη στο «Βικελίδης»!
Η απάντηση των οργανωμένων οπαδών του Άρη για την απόφαση του Ειρηνοδικείου να κάνει δεκτό το αίτημα του Λάμπρου Σκόρδα, να παραμείνει δηλαδή στην διοίκηση της ομάδας και να την κρατήσει στην Football League, δεν άργησε.

Περισσότεροι από 100 οπαδοί των «κίτρινων» έχουν προχωρήσει σε κατάληψη των γραφείων της ΠΑΕ, που βρίσκονται στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ώστε να μην επιτρέψουν στον Σκόρδα και τους υπόλοιπους ανθρώπους της νέας (παλιάς) διοίκησης να εγκατασταθούν και πάλι εκεί. Πηγή: sport-fm.gr

«Πάτησε» Ισπανία η Εθνική!

image_resizer
Η αποστολή της Εθνικής Ανδρών έφτασε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης 27/08 στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης στην Ισπανία.
Οι διεθνείς ταξιδεύουν με τρένο στις 13.00 (ώρα Ισπανίας) για τη Σεβίλλη, όπου θα διεξαχθούν τα παιχνίδια του Β” ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου στον οποίο συμμετέχει η Ελλάδα μαζί με τις Φιλιππίνες, τη Σενεγάλη, το Πουέρτο Ρίκο, την Αργεντινή και την Κροατία.
Πηγή: arena-fm.gr

Δεκτή η έφεση Σκόρδα - Μένει στην Football League o Άρης!!

Αλλαγή δεδομένων στον Άρη! Το Ειρηνοδικείο έκανε δεκτή την αίτηση του Λάμπρου Σκόρδα για νέα διοίκηση και έτσι η ομάδα μένει στη Football League!

Δεκτή η έφεση Σκόρδα - Μένει στην Football League o Άρης!
Ανατροπή όλων των δεδομένων στον Άρη!

Το Ειρηνοδικείο έκανε αποδεκτή την αίτηση του Λάμπρου Σκόρδα για νέα διοίκηση με εκείνον παρόντα.

Αυτό έχει ως συνέπεια ότι ο κ.Σκόρδας αναλαμβάνει την ευθύνη να συστήσει διοίκηση η οποία έχει στα χέρια της τα ηνία της ομάδας.

Η απόφαση αυτή όμως έρχεται να ανατρέψει και όλα τα δεδομένα για το πρωτάθλημα που θα συμμετέχει η ομάδα.

Και αυτό γιατί η πρόθεση του Λάμπρου Σκόρδα είναι να διατηρήσει την ομάδα στη Football League, παρά την απόφαση του Ερασιτέχνη και της Κοινωνίας Μελών η ομάδα να υποβιβαστεί στην Γ’ Εθνική.

Στο άκουσμα της εξέλιξης αυτής έχουν υπάρξει αντιδράσεις από τους οπαδούς της ομάδας οι οποίοι στα πρώτα τους... μηνύματα απειλούν με καταλήψεις καθώς και άλλες δυναμικότερες αντιδράσεις. Πηγή: sport-fm.gr

Αγωνιούν Βενγκέρ και Βαλβέρδε!!

Ματσάρες σε Λονδίνο και Μπιλμπάο εκεί όπου κρίνονται τα δύο από πέντε τελευταία εισιτήρια για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αγωνιούν Βενγκέρ και Βαλβέρδε
Δύο είναι τα μεγάλα παιχνίδια της ημέρας! Στο Λονδίνο, με την Άρσεναλ να υποδέχεται την Μπεσίκτας και στο Μπιλμπάο εκεί που η Αθλέτικ κοντράρεται με την Νάπολι για δύο εισιτήρια για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι πρώτες αναμετρήσεις και στις δύο… περιπτώσεις έχουν λήξει χωρίς σκορ με τις ομάδες των Βενγκέρ και Βαλβέρδε, αντίστοιχα, να θέλουν μια νίκη για να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στην μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση.

Η Λεβερκούζεν έχει προβάδισμα μετά το εκτός έδρας 3-2 από το πρώτο παιχνίδι απέναντι στην Κοπεγχάγη. Μάλμε και Λουντογκόρετς καλούνται να ανατρέψουν εις βάρους τους σκορ στις αναμετρήσεις με Σάλτσμπουργκ και Στεάουα Βουκουρεστίου.

Τα αποτελέσματα… (Σε παρένθεση το πρώτο παιχνίδι)

Άρσεναλ – Μπεσίκτας (0-0)
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Νάπολι (0-0)
Λεβερκούζεν – Κοπεγχάγη (3-2)
Μάλμε – Σάλτσμπουργκ (1-2)
Λουντογκόρετς – Στεάουα Βουκουρεστίου (0-1)Πηγή: sport-fm.gr

«Δεν δημιούργησα χρέη στον Άρη»

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του πρώην προέδρου της ΠΑΕ Άρης, Λάμπρου Σκόρδα στο Ειρηνοδικείο πως κατά την διάρκεια της θητείας του στην «κίτρινη» ΠΑΕ δεν δημιουργήθηκαν νέα.

Ο ισχυρισμός αυτός, όπως γίνεται, αντιληπτό προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των εκπροσώπων της ΚΜΑ και του ΑΣ, οι οποίοι αντέκρουσαν τα λεγόμενα του πρώην προέδρου των «κιτρίνων».

Να σημειωθεί πως η εκδίκαση των αιτήσεων τόσο του ΑΣ όσο και της πλευράς Σκόρδα ολοκληρώθηκε και μέχρι τις 3 το μεσημέρι αναμένεται η ετυμηγορία των δικαστών.
Πηγή: metrosport.gr

Ένταση με Σκόρδα στα δικαστήρια!

Οπαδοί του Άρη οι οποίοι βρίσκονται έξω από το δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης αποδοκίμασαν έντονα τον Λάμπρο Σκόρδα.

Ένταση με Σκόρδα στα δικαστήρια
Ένταση προκλήθηκε στη Θεσσαλονίκη στο δικαστικό Μέγαρο όταν οι οπαδοί του Άρη που περιμένουν εκεί αντίκρισαν τον Λάμπρο Σκόρδα.

Ο τελευταίος συνοδευόταν από τον Νικήτα Ματθαίου για την εκδίκαση της αίτηση που έχει καταθέσει για τον ορισμό νέας διοίκησης στην ομάδα υπό τον ίδιο.

Αρχικά θα εκδικαστεί η αίτηση των μεγαλομετόχων της ΠΑΕ (ΚΜΑ και ΑΣ) για τριμελή τριμελή διοικητική επιτροπή αποτελούμενη από τους Λάζαρο Παπαδόπουλο, Κώστα Κωνσταντινίδη και Λάκη Κλεώπα.

Στη συνέχεια θα κριθεί η τύχη της πρόταση που έχει κάνει ο Λάμπρος Σκόρδας.Πηγή: sport-fm.gr

«Απορρίφθηκε νέα πρόταση του Ολυμπιακού»

Αρνητικά απάντησε η Λεβάντε σε νέα πρόταση του Ολυμπιακού για την απόκτηση του Ντιόπ αναφέρει έγκυρη ισπανική ιστοσελίδα σε θέματα της ομάδας.

«Απορρίφθηκε νέα πρόταση του Ολυμπιακού»
Ο Ολυμπιακός κατέθεσε πρόταση για την απόκτηση του Ντιόπ η οποία όμως δεν έγινε αποδεκτή από την Λεβάντε!

Αυτό αναφέρει η ισπανική ιστοσελίδα Superdeporte η οποία είναι εγκυρότατη στο ρεπορτάζ της για την Λεβάντε και την Βαλένθια!

Βάσει των όσων αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, η πρόταση αυτή των ερυθρολεύκων ήταν η δεύτερη που καταθέτει και η οποία ήταν βελτιωμένη συγκριτικά με την πρώτη.

Οι Πειραιώτες φέρεται να έχουν ανεβάσει την προσφορά τους κατά 1,5 εκατομμύριο ευρώ, αλλά και πάλι οι υπεύθυνοι της Λεβάντε δεν έμειναν ικανοποιημένοι.

Στο σχετικό δημοσίευμα γίνεται αναφορά για την μεταγραφή του Μανωλά από τον Ολυμπιακό στη Ρόμα κάτι που δίνει τη δυνατότητα στην ελληνική ομάδα να καταθέσει καλύτερη πρόταση για την απόκτηση του Ντιόπ…, Πηγή: sport-fm.gr

Μαλαισία: Δύο γκολ ο Φιγκερόα!! (video)

Δύο φορές σκόραρε ο πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού, Λουτσιάνο Φιγκερόα, στη νίκη με 5 - 0 της Τζοχόρ στο Κύπελλο Μαλαισίας.
Ο Αργεντινός άλλοτε «πράσινος» φορ συνεχίζει τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις και να βρίσκει δίχτυα στην Ασία.
Ο Φιγκερόα δεν σταματάει να πετυχαίνει γκολ με την Τζοχόρ και έχει κερδίσει και εκεί την αγάπη του κόσμου, όπως είχε γίνει τις περασμένες περιόδους στο «τριφύλλι».
Μάλιστα, πριν από λίγο καιρό, ο «Λούτσο» είχε αποκαλύψει και το δικό του δέσιμο με την Τζοχόρ τονίζοντας την αφοσίωσή του και πως θέλει να αποσυρθεί σε αυτόν τον σύλλογο.

Δείτε το βίντεο με τα τέρματα του Φιγκερόα:

JDT vs Penang FA from JOHOR Southern Tigers on Vimeo.


Πηγή: onsports.gr

Τελευταία προσπάθεια για Φαλκάο από Ρεάλ!!

Εντείνει τις προσπάθειές της για να αποκτήσει τον Ρανταμέλ Φαλκάο από αυτό το καλοκαίρι η Ρεάλ Μαδρίτης υποστηρίζουν στη Γαλλία!

Τελευταία προσπάθεια για Φαλκάο από Ρεάλ!
Μπορεί ο Κάρλο Αντσελότι να δηλώνει ότι η Ρεάλ Μαδρίτης δεν θα κάνει άλλες μεταγραφικές κινήσεις για την νέα αγωνιστική σεζόν αλλά σε Ισπανία και Γαλλία τα ΜΜΕ έχουν άλλη άποψή!

Δημοσίευμα της AS το οποίο επικαλείται και πληροφορίες από τη Γαλλία υποστηρίζει ότι η «βασίλισσα» κάνει την τελευταία της –για αυτό το καλοκαίρι- προσπάθεια για να κλείσει τον Κολομβιανό επιθετικό.

Όπως αναφέρει οι άνθρωποι της ομάδας έφτασαν στην απόφαση αυτή λαμβάνοντας υπόψη τη δυσκολία που είχε η ομάδα να σκοράρει, κάτι που φάνηκε και στο παιχνίδι με την Κόρντομπα αλλά και το κλίμα από την πώληση του Ντι Μαρία.

Έτσι αναφέρει ότι οι άνθρωποι της Ρεάλ έχουν δραστηριοποιηθεί και πάλι στο ζήτημα αυτό και προσπαθούν μέσα στις ημέρες που απομένουν μέχρι και να λήξει η μεταγραφική περίοδος να αποκτήσουν τον Φαλκάο.

Μεταφέρει πληροφορίες ότι χθες το βράδυ υπήρξε συνάντηση των δύο πλευρών, δηλαδή της Ρεάλ, της Μονακό και του Φαλκάο.

Δύο είναι τα σενάρια απόκτησης του παίκτη… Το πρώτο άμεσα μεταγραφή με 60 εκατομμύρια ευρώ. Το δεύτερο ο Φαλκάο να φορέσει την άσπρη φανέλα της Ρεάλ αλλά ως δανεικός, με την ισπανική ομάδα να βγάζει από τα ταμεία της το ποσό των 12,5 εκατομμυρίων ευρώ και την προοπτική αγορά του έναντι 45 εκατομμυρίων.

Μάλιστα, εκτιμάται ότι το κρίσιμο ραντεβού θα πραγματοποιηθεί στο Μόντε Κάρλο στο περιθώριο της κλήρωσης για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.Πηγή: sport-fm.gr

Τελικώς… παίρνει τον Μπορνταγκαράι!

Θέμα ωρών φαίνεται πως είναι η υπόθεση της απόκτησης του Φαμπιάν Μπορνταγκαράι από τον Λεβαδειακό, παρά τους αρχικούς δισταγμούς που είχαν οι Βοιωτοί.

Τελικώς… παίρνει τον Μπορνταγκαράι
Τα τυπικά απομένουν για να ολοκληρωθεί η απόκτηση του Φαμπιάν Μπορνταγκαράι από τον Λεβαδειακό.

Η συγκεκριμένη υπόθεση είχε «παγώσει», καθώς τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες είχε υποβληθεί ο Αργεντινός φορ, έκαναν διστακτικούς τους ανθρώπους των «πρασίνων», καθώς φάνηκε πως είναι ανέτοιμος.

Ωστόσο, πήραν την απόφαση να κάνουν τη συγκεκριμένη μεταγραφή και ο 27χρονος ποδοσφαιριστής θα περάσει εκτός απροόπτου εντός της Τετάρτης από τα γραφεία της ΠΑΕ για να υπογράψει το συμβόλαιο του.Πηγή: sport-fm.gr

Σαββίδης: «Ο ΠΑΟΚ δεν χρωστάει»

Ο Ιβάν Σαββίδης «κάλεσε» το… κράτος να πτωχεύσει τον ΠΑΟΚ, τονίζοντας πως η ομάδα του δεν χρωστάει χρήματα σε κανέναν και ανέφερε ότι προτεραιότητα είναι το χτίσιμο της ΠΑΕ και όχι της ομάδας.

Σαββίδης: «Ο ΠΑΟΚ δεν χρωστάει»
Με αφορμή τη χθεσινή του επίσκεψη στον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργο Ορφανό, ώστε να βοηθήσουν οι δύο πλευρές για να βρεθεί λύση για τα χρέη της ΠΑΕ ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ τοποθετήθηκε μέσω των «Σπορ του Βορρά». Μάλιστα, υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν χρέη της εταιρείας του προς το δημόσιο, αλλά ότι έχει αποφασίσει να ρίξει το βάρος στην ΠΑΕ και όχι στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

«Ο ΠΑΟΚ δεν χρωστάει σε κανέναν τίποτα! Εάν το κράτος θεωρεί ότι ο ΠΑΟΚ χρωστάει, ας έρθουν και σύμφωνα με το νόμο να πτωχεύσουν τον ΠΑΟΚ! Εγώ και στον Υπουργό είπα ότι τα δύο προηγούμενα χρόνια έχουμε πληρώσει 22 εκ. ευρώ παλαιών χρεών! Και σας ομολογώ ότι δεν έχουμε απεριόριστες δυνατότητες. Είτε εμείς αναπτυσσόμαστε προχωρώντας μπροστά, είτε συνέχεια θα καθόμαστε και θα συζητάμε τα ίδια. Αυτό είναι το ένα», είπε και πρόσθεσε:

«Ο ΠΑΟΚ θα είναι μεγάλη ομάδα. Αυτό τι σημαίνει; Ότι πρέπει να κτίσουμε μεγάλη ομάδα. Εγώ πήρα την απόφαση ότι δε θα χτίσουμε την ομάδα, αλλά θα κτίσουμε την ΠΑΕ. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε χωρίς ποιοτική αθλητική βάση, χωρίς σωστούς αγωνιστικούς χώρους, χωρίς καλό ποιοτικό γήπεδο. Πρέπει να σας πω ότι το γήπεδό μας βρίσκεται σε καταστροφική κατάσταση. Δεν μπορούμε να πετυχαίνουμε στόχους έτσι. Οπότε με τον κ. Υπουργό συζητήσαμε μεταξύ άλλων και αυτά τα προβλήματα».

Ακόμη, μίλησε και για θέμα του εμπάργκου, που δυσκολεύει το έργο του: «Θέλω να παραμείνω στον ΠΑΟΚ αλλά να είμαστε και εμείς χρήσιμοι στον κ. Υπουργό. Θέλω κι ο ίδιος να μας βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν στον Δικέφαλο. Θέλω να γίνει κατανοητό πάντως, ότι από όλον τον χρόνο που έχουμε ξοδέψει στην κουβέντα μας, περισσότερο μιλήσαμε για το εμπάργκο και τις δυνατότητες λύσεις του προβλήματος αυτού».

«Πιστεύω πολύ σε αυτή την ομάδα»

Την πίστη του στις δυνατότητες της Εθνικής ομάδας εξέφρασε ο Φώτης Κατσικάρης κατά την αναχώρηση της αποστολής για την Ισπανία.

«Πιστεύω πολύ σε αυτή την ομάδα»
Με τις καλύτερες ευχές από όλους η αποστολή της Εθνικής ομάδας μπάσκετ αναχώρησε για την Ισπανία για το Μουντομπάσκετ.

Ο Φώτης Κατσικάρης, στις δηλώσεις του εξέφρασε την πίστη του στις δυνατότητες της ομάδας αυτής…

«Κάθε μέλος της ομάδας και κάθε Έλληνας θα ήθελε να γυρίσουμε με κάτι από το τουρνουά αυτό. Το θέλουμε και γι αυτό δουλεύουμε και ευχόμαστε να το πετύχουμε. Ξέρουμε ότι αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο. Πιστεύω όμως πάρα πολύ σε αυτή την ομάδα πραγματικά. Πιστεύω ότι θα παλέψει. Αν είναι να χάσει θα χάσει αλλά ο αντίπαλος μόνο αν ο αντίπαλος είναι πολύ καλύτερος, αλλά πάντα δίνοντας τον καλύτερό της εαυτό», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός ο οποίος νωρίτερα είχε σταθεί πολύ στο καλό κλίμα και τη σκληρή δουλειά που γίνεται στην ομάδα.

«Υπάρχει πάρα πολύ καλό κλίμα και αισιοδοξία η οποία πηγάζει από την προετοιμασία που κάναμε και την ετοιμότητα της ομάδας. Βέβαια υπάρχει υπερηφάνεια την οποία νιώθει κάθε μέλος της αποστολής της Εθνικής», τόνισε και κατέληξε…

«Το κλίμα πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό σε επίπεδο Εθνικής ομάδας. Υπάρχουν στο μπάσκετ αλλά και το ποδόσφαιρο ομάδες με ονόματα, στις οποίες όμως δεν καταφέρνεις να φτιάξεις ένα κλίμα. Είναι αλήθεια ότι φέτος υπάρχει ένα κλίμα, πολύ όμορφο, δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Κάθε παίκτης και μέλος του προπονητικού τιμ είχε έναν σκοπό μόνο, κάθε ημέρα να δίνουμε το καλύτερο σε αγωνιστικό επίπεδο και να προετοιμάσουμε την ομάδα κατάλληλα για να είναι ανταγωνιστική σε αυτή τη διοργάνωση».



Ακούστε και τις δηλώσεις του αρχηγού της Εθνικής ομάδας μπάσκετ, Νίκου Ζήση και του Κώστα Καϊμακόγλου...





Πηγή: sport-fm.gr

Σκέψεις για Γκέντσογλου στο Περιστέρι!

Ο Σάββας Γκέντσογλου ο οποίος δίδεται δανεικός από την Σαμπντόρια είναι στο μυαλό των ανθρώπων του Ατρομήτου!

Σκέψεις για Γκέντσογλου στο Περιστέρι
Εκτός του Πάπε Σο στον Ατρόμητο έχουν στο μυαλό τους και άλλη μια λύση για την μεσαία γραμμή της ομάδας. Και μάλιστα, ελληνική!

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ώρες «μπήκε» ένας ακόμη παίκτης στο στόχαστρο για τη συγκεκριμένη θέση. Ο λόγος για τον Σάββα Γκέντσογλου, ο οποίος ανήκει στη Σαμπντόρια.

Από αυτή δόθηκε δανεικός τα τελευταία χρόνια, πρόπερσι στη Λιβόρνο και πέρσι στη Σπέτσια.

Μετά και την πρόκριση του ΑΠΟΕΛ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ τα πράγματα είναι ευνοϊκά. Η κυπριακή ομάδα αναμένεται να καταθέσει πρόταση στον Ατρόμητο για την απόκτηση του Σωκράτη Φυτανίδη.

Εφόσον συμβεί κάτι τέτοιο τότε θα προχωρσει η περίπτωση του μέσου.

Ειδάλλως, πολύ δύσκολα θα γίνει επιπλέον κίνηση, χωρίς, δηλαδή, να υπάρξει αποχώρηση ποδοσφαιριστή από πλευράς Ατρομήτου. Οπως και να 'χει, το όλο θέμα δεν αναμένεται να τραβήξει ακόμη πολύ σε μάκρος, καθ' ότι και τα χρονικά περιθώρια δεν επιτρέπουν να συμβεί κάτι τέτοιο.Πηγή: sport-fm.gr

«Ζεστοί» για Λέκιτς!

Επανέρχεται στην επιφάνεια η περίπτωση του Ντέγιαν Λέκιτς για την ΑΕΚ, καθώς στην Ένωση θεωρούν πως τους λείπει ένας τέτοιος παίκτης, ενώ Σέρβος αναμένεται να μείνει σύντομα ελεύθερος.

«Ζεστοί» για Λέκιτς
Η κατάλληλη στιγμή για να «χτυπήσει» τον Ντέγιαν Λέκιτς είναι η δεδομένη για την ΑΕΚ, διότι ο υψηλόσωμος επιθετικός είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με την Γκατζεμπιρλικί, ώστε να λυθεί η συνεργασία τους και σύμφωνα με τις ενδείξεις θα βρεθεί η «χρυσή» τομή.

Δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο 29χρονος ποδοσφαιριστής να μείνει ακόμη και εντός της ημέρας ελεύθερος από τον τούρκικο σύλλογο.

Οι «κιτρινόμαυροι» δείχνουν θέληση να ασχοληθούν έντονα αυτή τη φορά με τον Λέκιτς και να κάνουν ουσιααστικές κινήσεις για την απόκτηση του, ενώ τον έχουν στη λίστα τους εδώ και καιρό. Σε αυτό έχει συμβάλλει το παραπάνω γεγονός. Δηλαδή, το ότι είναι πολύ πιθανό να μείνει άμεσα χωρίς ομάδα, αλλά και το ότι στην ΑΕΚ κατέληξαν στο ότι ο Σέρβος είναι επιθετικός που λείπει από το ρόστερ της ομάδας.

Δεν κρίνεται επιτακτική ανάγκη η πραγματοποίηση επιπλέον μεταγραφής και θα γίνει μόνο εφόσον βρεθεί κάτι καλό. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης είναι διατεθειμένος να κάνει τα.. χατίρια των Δέλλα, Μιλοβάνοβιτς και Μπάγεβιτς τονίζοντας πως αν βρουν κάποιον παίκτη που τον πιστεύουν πολύ θα κάνει ότι μπορεί για να τους τον φέρει. Τέτοια περίπτωση μοιάζει ο Ντέγιαν Λέκιτς. Πηγή: sport-fm.gr

Μεταγραφές στα… σκαριά!!

Μετά τη σύσκεψη της Κυριακής στον ΠΑΟΚ ο Ζήσης Βρύζας προχωρά τις διαδικασίες για την απόκτηση δύο – τριών παικτών.

Μεταγραφές στα… σκαριά!
Η σύσκεψη της Κυριακής υπό την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη έφερε εξελίξεις στα μεταγραφικά για τον ΠΑΟΚ.

Τα όσα… αποφασίσθηκαν εκείνο βράδυ δεν διαφοροποιεί το πλάνο των μεταγραφών που έχουν καταστρώσει οι Βρύζας και Αναστασιάδης.

Ο πρώτος έχει εντείνει τις προσπάθειες για να αποκτηθούν παίκτες...

Τα πράγματα τρέχουν αρκετά γρήγορα κι άμεσα θα ανακοινωθούν ο μεσοεπιθετικός που θα κάνει τη διαφορά, ο στόπερ που θα έχει αρκετές παραστάσεις κι ένας ακόμη (τουλάχιστον) παίκτης για το κέντρο ο οποίος αναμένεται να λύσει τα χέρια» του Αναστασιάδη για τη μεταφορά της μπάλας προς τους επιθετικούς.

Η περίπτωση του Γιώργου Καραγκούνη διαψεύστηκε ξανά από κύκλους της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, μια και δεν πληροί το ηλικιακό όριο που έχει θέσει ο Ελληνας προπονητής.Πηγή: sport-fm.gr

Και τώρα ο Ντιοπ ή η... έκπληξη!

Η περίπτωση του Ντιοπ έχει κερδίσει έδαφος για να καλύψει το κενό μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού, χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο κάποιας έκπληξης.

Και τώρα ο Ντιοπ ή η... έκπληξη
Ο Ολυμπιακός συνεχίζει την αναζήτηση του παίκτη ο οποίος θα έρθει για να καλύψει το κενό που υπάρχει στη μεσαία γραμμή μετά την αποχώρηση του Σάμαρη.

Από την ΠΑΕ χθες ξεκαθάριζαν ότι δεν έχει υπάρξει εξέλιξη στα μεταγραφικά μέτωπα με τους υπεύθυνους να συνεχίζουν την… δουλειά για να βρεθεί ο καλύτερος.

Η περίπτωση του Σαντόμ φαίνεται να τελειώνει. Σύμφωνα με τους Γάλλους η Παρί Σεν Ζερμέν θα κρατήσει τον 26χρονο μέσο στο ρόστερ της γιατί πολύ απλά δεν έχει άλλους γηγενείς ποδοσφαιριστές και το πρόστιμο στην ΟΥΕΦΑ είναι αρκετά μεγάλο.

Έτσι η περίπτωση του Πάπε Ντιόπ της Λεβάντε έχει κερδίσει έδαφος με τους ισπανούς δημοσίογράφους να υποστηρίζουν ότι οι πρωταθλητές είναι σε ανοιχτές διαπραγματεύσεις με τη Λεβάντε για τον 27χρονο Σενεγαλέζο.

Δεν μπορεί όμως να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο κάποιας έκπληξης. Όπως, δηλαδή… έσκασε και το όνομα του Μπενίτες.

Οι Ουκρανοί έγραφαν χθες πως ο Ολυμπιακός έχει... χωθεί για τον Βελόσο. Υπάρχει ο Λασανά Ντιαρά, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τη Σπαρτάκ Μόσχας, αλλά πάντα στα υπ' όψη υπάρχει και ο Μίκαελ Εσιέν και έγραφαν και χθες οι Ιταλοί για τον Γκανέζο. Τα

ο ίδιο ισχύει και για τον Κουζμάνοβιτς της Ιντερ και δεν αποκλείεται να παίξει κι αυτή η περίπτωση μόνο ως δανεικός ωστόσο.

Όπως και να 'χει, λίγες μέρες έμειναν για το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, οπότε ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει μέσα στα επόμενα 24ωρα. Πηγή: sport-fm.gr

Το παλεύουν για Αμπέντ!

Την ύστατη προσπάθεια για την απόκτηση του Μεχντί Αμπέντ κάνουν στον Παναθηναϊκό, ενώ οι Τάκης Φύσσας, Νίκος Νταμπίζας δεν ταξίδεψαν χθες για Δανία, ώστε να κάνουν τις τελικές επαφές.

Το παλεύουν για Αμπέντ
Στον Παναθηναϊκό δεν έχουν παρατήσει την περίπτωση Αμπέντ, όπως φαίνεται από τις τελευταίες τους κινήσεις. Είναι διατεθειμένοι να περιμένουν μέχρι την τελευταία στιγμή τον Αλγερινό, όπως παραδέχθηκε άλλωστε και ο Νίκος Νταμπίζας στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

Ο τεχνικός διευθυντής των «πράσινων» δεν ταξίδεψε την Τρίτη για τη Δανία μαζί με την υπόλοιπη αποστολή της ομάδας, όπως και ο Τάκης Φύσσας και θα αναμένεται να το κάνουν την Πέμπτη, ανήμερα του αγώνα με την Μίντιλαντ δηλαδή. Αυτό συνέβη, ώστε να συνεχιστούν οι επαφές για τον 22χρονο ποδοσφαιριστή.

Γνωρίζουν στο «τριφύλλι» ότι δεν πρόκειται για εύκολη περίπτωση, αλλά υπάρχει αισιοδοξία ότι το θέμα θα έχει θετική κατάληξη. Ο Αμπέντ είναι διακαής πόθος του Γιάννη Αναστασίου και για αυτό έχουν πάει στην άκρη όλες οι άλλες περιπτώσεις.

Οι Άγγλοι φαίνεται πως πιστεύουν στον Αμπέντ και δεν θέλουν να τον πουλήσουν, αλλά δεν είναι αρνητικοί στο να τον παραχωρήσουν για ακόμη μια σεζόν στον Παναθηναϊκό, με την προοπτική να καλυφθεί όλοκληρο το ποσό του συμβολαίου του αυτή τη φορά. Πάντως, ο παίκτης δεν πιέζει και τόσο, όσο θα περίμεναν στην ελληνική ομάδα, όμως ο μάνατζερ του κρατάει ανοιχτό το θέμα. Πηγή: sport-fm.gr

«Χάλασε» του Ροναλντίνιο!

Δεν θα «ξετυλιχθεί» το... δώρο-Ροναλντίνιο για τα 100 χρόνια ιστορίας της Παλμέιρας. Αν και υπήρχε αρχικά συμφωνία, εν τέλει την τελευταία στιγμή η μεταγραφή «στράβωσε» στο οικονομικό.

«Χάλασε» του Ροναλντίνιο
«Ναυάγησε» η μεταγραφή του Ροναλντίνιο στην Παλμέιρας, που ουσιαστικά θα ήταν το δώρο της διοίκησης στους οπαδούς για τα 100 χρόνια ζωής του συλλόγου.

Αν και αρχικά υπήρχε ταύτιση απόψεων ανάμεσα στις δύο πλευρές (και στο οικονομικό), εν τέλει το βράδυ της Τρίτης, η βραζιλιάνικη ομάδα ανακοίνωσε επισήμως πως διακόπτονται οι διαπραγματεύσεις με τον Ρόνι.

Όπως αναφέρεται στα ΜΜΕ της χώρας ο λόγος είναι πως την τελευταία στιγμή ο 34χρονος αστέρας και ο αδερφός του-μάνατζερ ζήτησαν περισσότερα χρήματα απ’ αυτά που είχαν συμφωνηθεί και η Παλμέιρας δεν μπήκε καν στη διαδικασία να ξεκινήσει νέο δίαυλο επικοινωνίας, όντας δυσαρεστημένη απ’ τη στάση τους.Πηγή: sport-fm.gr

Ανακοίνωσε Ντάγκλας η Μπάρτσα!

Ακόμα ένα deal ανακοίνωσε η Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί έκαναν γνωστή τη συμφωνία τους με την Σάο Πάουλο για την απόκτηση του Ντάγκλας έναντι 6 εκατ. ευρώ. Παρουσιάζεται στο τέλος της εβδομάδας.

Ανακοίνωσε Ντάγκλας η Μπάρτσα
Παίκτης της Μπαρτσελόνα είναι και επίσημα ο Ντάγκλας. Οι Καταλανοί τα ξημερώματα της Τετάρτης ανακοίνωσαν την απόκτηση του 24χρονου δεξιού μπακ απ’ τη Σάο Πάουλο στην οποία προσέφεραν 4,5 εκατ. ευρώ... μπροστά και θα ακολουθήσει άλλο 1,5 σε μορφή μπόνους, ανάλογα με την επίτευξη στόχων.

Ο παίκτης αναμένεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας στην Βαρκελώνη, προκειμένου να περάσει ιατρικά, να υπογράψει πενταετές συμβόλαιο και να παρουσιαστεί στο «Καμπ Νου». Η πρώην –πλέον- ομάδα του τον απέκτησε το 2012 (απ’ την Γκοϊάς) και μέχρι σήμερα μέτρησε 95 συμμετοχές και 4 γκολ.

Ο Βραζιλιάνος άσος ουσιαστικά υπολογίζεται απ’ τους «μπλαουγκράνα» ως ο αντί-Ντάνι Άλβες, καθώς το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται του χρόνου και έχουν ήδη κάνει την... προεργασία για τον αντικαταστάτη του 31χρονου.Πηγή: sport-fm.gr

Τα… μπουμπουνάει ο Ρανιέρι!

Επέστρεψε στην Αθήνα ο Κλαούντιο Ρανιέρι και ανακοινώνει την αποστολή της Εθνικής για την πρεμιέρα της προκριματικής φάσης του Euro της Γαλλίας με αντίπαλο τη Ρουμανία.

Τα… μπουμπουνάει ο Ρανιέρι
Την Τετάρτη το βράδυ θα γίνουν γνωστά τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που θα συμπεριληφθούν στην αποστολή της «γαλανόλευκης» για το παιχνίδι κόντρα στους Ρουμάνους, στο κεκλεισμένων των θυρών «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Ο Ιταλός προπονητής έχει αποφασίσει να καλέσει 23 με 25 παίκτες προκειμένου να δουλέψει με ένα γεμάτο ρόστερ και να επιλέξει τους πιο έτοιμους που θα παίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου. Πάντως, δεν θα γίνουν μεγάλες προσθαφαιρέσεις στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σε σχέση με την ομάδα του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Να θυμίσουμε ότι πριν από 15 ημέρες ο Κλαούντιο Ρανιέρι είχε ανακοινώσει την προεπιλογή των διεθνών που αγωνίζονται στο εξωτερικό. Ο λόγος για τους: Στέφανο Καπίνο, Κυριάκο Παπαδόπουλο, Βαγγέλη Μόρα, Παναγιώτη Ταχτσίδη, Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, Ορέστη Καρνέζη, Βασίλη Τοροσίδη, Σωκράτη Παπασταθόπουλο, Παναγιώτη Κονέ, Κώστα Μήτρογλου, Λουκά Βύντρα, Νίκο Καράμπελα, Γιώργος Σαμαρά, Γιάννης Φετφατζίδη και Χάρη Μαυρία. «Λεγεωνάριος» λογίζεται πλέον και ο Κώστας Μανωλάς. Δεν σημαίνει βέβαια ότι θα βρίσκονται όλοι στην τελική αποστολή της Εθνικής.

Εκτός απροόπτου, ο Κλάους Αθανασιάδης και ο Αβράαμ Παπαδόπουλος θα συμπεριληφθούν στην αποστολή της «γαλανόλευκης» μετά την απουσία τους από το Παγκόσμιο Κύπελλο. Αντίθετα, δεν θα βρίσκονται στο προσκλητήριο του Ρανιέρι όσοι δεν έχουν βρει ομάδα ακόμα, όπως ο Κώστας Κατσουράνης, ο Σωτήρης Νίνης και ο Μιχάλης Σηφάκης.

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι πρέπει να ένιωσε ανακουφισμένος μόλις πληροφορήθηκε ότι ο Γιώργος Σαμαράς θα συνεχίσει την καριέρα του στη Γουέστ Μπρομ. Ο διεθνής επιθετικός ανεβάζει σιγά-σιγά ρυθμούς προπονήσεων και αναμένεται να κληθεί από τον πρώην τεχνικό της Μονακό.

Κατά πάσα πιθανότητα, στην αποστολή θα βρίσκεται και ο Κώστας Μήτρογλου που ναι μεν προπονείται με τη Φούλαμ, αλλά δεν έχει χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Εξάλλου, ο πρώην φορ του Ολυμπιακού δεν θα παραμείνει στον λονδρέζικο σύλλογο και μέχρι τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου θα έχει βρει την επόμενη ομάδα του. Με δεδομένα τα προβλήματα στην επιθετική γραμμή, ο πρώτος εν ενεργεία σκόρερ της Εθνικής, Φάνης Γκέκας που επέστρεψε στην Ακίσασπορ πριν από ένα μήνα θα μπορούσε να είναι μία από τις λύσεις.

Τη θέση του Γιώργου Τζαβέλλα στο αριστερό άκρο της άμυνας θα πάρει όπως όλα δείχνουν ο Νίκος Καράμπελας. Αυτή θα είναι και η πρώτη παρουσία του αμυντικού της Λεβάντε στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Αρκετές πιθανότητες να συμπεριληφθούν στην αποστολή έχουν ο Δημήτρης Διαμαντάκος, ο Νίκος Καρέλης και ο Χάρης Μαυρίας, ο οποίος μάλιστα, είναι στην προεπιλογή της «γαλανόλευκης». Πηγή: sport-fm.gr

Ξανά στη Γαλατά ο Τζαβάι!


Ο Νέιτ Τζαβάι επιστρέφει στη Γαλατάσαραϊ για να ολοκληρώσει ό,τι άφησε στη μέση.

Ξανά στη Γαλατά ο Τζαβάι
Στη Γαλατάσαραϊ θα αγωνίζεται και την ερχόμενη σεζόν ο Νέιτ Τζαβάι.

Ο Αυστραλός σέντερ έχασε το μεγαλύτερο μέρος της περασμένης περιόδου λόγω τραυματισμού, ωστόσο πλέον τον έχει ξεπεράσει.

Μάλιστα o 27χρονος άσος έχει συμπεριληφθεί στη δωδεκάδα της εθνικής του ομάδας για το Παγκόσμιο Κύπελλο.Πηγή: sport-fm.gr

Ανταλλαγή μεταξύ Μπακς και Κλίπερς!

Ο Ντάντλεϊ μετακόμισε στο Μιλγουόκι, ενώ οι Μπακς έδωσαν στους Κλίπερς Ντελφίνο και Ραντούλιτσα.

Ανταλλαγή μεταξύ Μπακς και Κλίπερς
Οι Μπακς απέκτησαν τον φόργουορτ Τζάρεντ Ντάντλεϊ δίνοντας σαν αντάλλαγμα στους Κλίπερς τον Αργεντινό σούτινγκ γκαρντ Κάρλος Ντελφίνο, τον Σέρβο σέντερ Μίροσλαβ Ραντούλιτσα και μια επιλογή δευτέρου γύρου στο ντραφτ του 2015.

Ο Ντάντλεϊ είχε 6,9 πόντους ανά αγώνα στην ομάδα του Λος Άντζελες. Ο Ντελφίνο δεν πρόλαβε να παίξει ούτε έναν αγώνα με τους Μπακς λόγω τραυματισμού, ενώ ο Ραντούλιτσα είχε 3,8 πόντους ανά αγώνα. Πηγή: sport-fm.gr

Πάει Κίνα ο Τόμπσον!

Στη Λιαονίνγκ Φλάινγκ Λέοπαρντς της Κίνας μετακομίζει ο άλλοτε άσος του Ικάρου, Ντιόν Τόμπσον.

Πάει Κίνα ο Τόμπσον
Στην Κίνα μετακομίζει ο Ντιόν Τόμπσον.

Ο Αμερικανός φόργουορντ, που τη σεζόν 2010/11 είχε παίξει στον Ίκαρο, αφήνει την Μπάγερν με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα Γερμανίας και θα συνεχίσει την καριέρα του στη Λιαονίνγκ Φλάινγκ Λέοπαρντς.

Ο 26χρονος άσος μετά τον Ίκαρο είχε παίξει επίσης σε Ολίμπια Λιουμπλιάνα και Άλμπα Βερολίνου.Πηγή: sport-fm.gr

Ασε τον Μανωλά και δες τον Ντε Μπλάσις...!!

Ο Μιχάλης Τσόχος βλέπει τον Αστέρα Τρίπολης να μεγαλώνει και να φτάνει σε μοναδικά ρεκόρ στο ελληνικό ποδόσφαιρο, για ομάδα του επιπέδου του...  
Είναι πολύ λογικό, με τα νούμερα που παίζουν τελευταία στην ελληνική αγορά (κυρίως λόγω του Ολυμπιακού), η συμφωνία της Μάιντς με τον Αστέρα Τρίπολης για τον Πάμπλο Ντε Μπλάσις στα 2 εκατ. ευρώ να περάσει σχεδόν στα ψιλά. Και όμως ότι σημαίνει για τα ταμεία του Ολυμπιακού η πώληση του Σάμαρη σημαίνει σε αναλογία και αντιστοιχία για τα ταμεία του Αστέρα Τρίπολης η πώληση του Ντε Μπλάσις.
ADVERTISEMENT

Οταν με την πώληση ενός ποδοσφαιριστή μία ομάδα εξασφαλίζει το 30% του ετήσιου μπάτζετ της, τότε χωρίς δεύτερη κουβέντα αυτή η ομάδα είναι στο σωστό δρόμο. Και ο Αστέρας είναι πλέον στο σωστό δρόμο. Μάλιστα δείχνει τον τρόπο για το πώς πρέπει κάθε ελληνική ομάδα του δικού του επιπέδου (και μεγαλύτερες ως ονόματα) να αντιμετωπίζει την ευρωπαϊκή πρόκληση. Ο Αστέρας χωρίς να έχει μπει στους ομίλους του Europa League τα έσοδα από την ενδεχόμενη πρόκριση τα πήρε ήδη με την πώληση του Ντε Μπλάσις και την μέχρι τώρα παρουσία του στα προκριματικά.
Ο Αστέρας κάπως έτσι προχωράει τα τελευταία χρόνια. Κάπως έτσι (πέρυσι τέτοια εποχή έδωσε τον Ράγιο με 800 χιλιάδες ευρώ) ανεβάζει κάθε χρόνο, έστω και λίγο το μπάτζετ του και αποκτά και μεγαλύτερη ποιότητα στο ρόστερ του.

Φέτος είναι το μεγαλύτερο από ποτέ, αλλά ήδη αυτή η επένδυση δικαιώθηκε και μάλιστα επέστρεψε και με το παραπάνω στα ταμεία του συλλόγου όλα τα επιπλέον χρήματα που επενδύθηκαν φέτος, με την πώληση του Ντε Μπλάσις στη Μαιντς. Αν μάλιστα ο Αστέρας καταφέρει να υπερασπιστεί με επιτυχία αυτό το 2-0 του πρώτου ματς με την Μακάμπι, τότε εκτός ότι θα εξασφαλίσει την πρόκριση στους ομίλους του Europa League, επιτυχία παράσημο για την ιστορία του, θα εκτοξεύσει και τα φετινά έσοδά του. Για την ακρίβεια για πρώτη φορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο ομάδα πλην των τριών του ΠΟΚ και του Αρη θα εξασφαλίσει έσοδα σε μία σεζόν που θα αγγίξουν συνολικά τα 10 εκατ. ευρώ. Εσοδα που θα προκύψουν συνολικά από την Ευρώπη (από 2,5 – 3 εκατ. ευρώ) από την πώληση του Ντε Μπλάσις (2 εκατ. ευρώ), από το τηλεοπτικό συμβόλαιο με τη ΝΟVA (περίπου 4 εκατ. ευρώ) και από τα λοιπά έσοδα (εισιτήρια, χορηγίες).
Προσέξτε μιλάμε για πραγματικά έσοδα και όχι χρήματα που μπήκαν από το πορτοφόλι ή την τσέπη κάποιου.

Οταν ο Αστέρας, ο οποίος μάλιστα δεν έχει και πάρα πολύ κόσμο ώστε να έχει πολλά διαρκείας και καλύτερες χορηγίες, μπορεί να φτάσει στο σημείο να έχει σε μία σεζόν έσοδα 10 εκατ. ευρώ, τότε είναι απολύτως βέβαιο, ότι αν κάνει προσεκτικά βήματα, συνεχώς θα προοδεύει. Το μπάτζετ της επόμενης χρονιάς θα είναι ακόμη μεγαλύτερο και ο δρόμος προς την συμμετοχή σε έναν ευρωπαϊκό όμιλο ακόμη πιο βατός, λόγω των βαθμών που έχει μαζέψει φέτος. Αρα η προοπτική η... μπίζνα να συνεχιστεί και το club να μεγαλώνει, μεγάλη. Ηδη ο Αστέρας έχει μεγαλώσει αρκετά και δεν έχει γίνει αντιληπτό. Οι περισσότερες ομάδες της Σούπερ Λίγκας φέτος μόλις και μετά βίας θα μαζέψουν 3 εκατ. ευρώ έσοδα. Κάποιες μάλιστα και λιγότερα. Ολες αυτές θα έχουν να ανταγωνιστούν τον Αστέρα Τρίπολης των 10 εκατ. ευρώ. Δεν θα είναι καθόλου εύκολο, όσο κι' αν κάποιοι επιμένουν ότι τα λεφτά δεν κάνουν τις ομάδες. Κατά κανόνα, τα λεφτά τις κάνουν. Που και που υπάρχει και καμιά εξαίρεση τύπου Ατλέτικο Μαδρίτης, απλώς για να επιβεβαιώνει τον κανόνα...

Πηγή: gazzetta.gr

«Βλέπουν» Τορσιλιέρι στον ΠΑΟΚ!! (vid)

Με τον Τορσιλιέρι, σύμφωνα με πληροφορίες ασχολούνται στον ΠΑΟΚ, με τους Θεσσαλονικείς να εξετάζουν την περίπτωση του στόπερ της Μέταλιστ που ζήτησε να φύγει από την Ουκρανία.
Στον ΠΑΟΚ ψάχνουν τις τελευταίες ημέρες για την απόκτηση δύο ποδοσφαιριστών ενός στόπερ και ενός αριστερού χαφ εξτρεμ. Οι «ασπρόμαυροι» εξετάζουν την περίπτωση του Μάρκο Τορσιλιέρι που ανήκει στο δυναμικό της Μέταλιστ. Ο 26χρονος κεντρικός αμυντικός  εξεδήλωσε την επιθυμία να αποχωρήσει από την Ουκρανία λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στην περιοχή. Η Μέταλιστ δεν έχει πρόβλημα να τον παραχωρήσει δανεικό, με τον παίκτη να είναι προσιτός για τα οικονομικά δεδομένα του δικεφάλου του Βορρά. Ο Τορσιλιέρι ξεκίνησε την καριέρα του από την Βελέζ το 2008 και μετά από τρία χρόνια πήρε μεταγραφή στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Μετά από ένα χρόνο παρουσία του στον πορτογαλικό σύλλογο πήρε μεταγραφή στην Μέταλιστ, ενώ πέρσι αγωνίστηκε δανεικός με την Αλμερία.




Πηγή: gazzetta.gr

«Ήσυχη» ανατροπή!

Ο Λευτέρης Ντανοβασίλης γράφει για το πρότζεκτ του Ανόβερου και την κόντρα της διοίκησης με τους οργανωμένους οπαδούς.
ADVERTISEMENT
Το ποδόσφαιρο είναι «θορυβώδες» άθλημα. Πως ένας ηθοποιός χρειάζεται ησυχία, για να μείνει απόλυτα συγκεντρωμένος στον ρόλο του; Ε, ακριβώς το αντίθετο. Οι παίκτες παίρνουν δύναμη και ενέργεια από τα… ντεσιμπέλ. Οι οπαδοί μπορούν να «σπρώξουν», να αγχώσουν, να ανεβάσουν την αδρεναλίνη, να κάνουν τη διαφορά. Ο 12ος παίκτης.
Το περασμένο Σάββατο (23/08) το Ανόβερο έπαιξε εντός έδρας με τη Σάλκε. Η ατμόσφαιρα ήταν όπως σε κάθε γερμανικό γήπεδο. Με τη μόνη διαφορά ότι οι μπλε ήταν σαν να έπαιζαν εντός έδρας… Μόνο οι δικοί τους οπαδοί ακούγονταν. Παρόλα αυτά, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή και να φτάσουν στη νίκη με 2-1.
Φέτος, ο πρόεδρος Μάρτιν Κιντ αποφάσισε να βάλει βαθιά το χέρι για τα δεδομένα του Ανόβερου και έδωσε στον τεχνικό διευθυντή, Ντιρκ Ντίφνερ, γενναιόδωρο μπάτζετ 20 εκατ. ευρώ για μεταγραφές. Από τα υψηλότερα στην κατηγορία και ας μην έχουν ξοδευτεί όλα μέχρι τώρα στην προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα «φαινόμενο» στην Bundesliga και να μπορέσει η ομάδα να επιστρέψει στην Ευρώπη.

Το Ανόβερο έκανε πολλές αλλαγές το περασμένο καλοκαίρι με στόχο να… αλλάξει. Από την ομάδα του Σλόμκα, που έπαιζε με αντεπιθέσεις, στην ομάδα του Κορκούτ που θέλει να παίζει πιο set παιχνίδι. Ο Κιντ έθεσε πολύ ψηλά τον πήχη, ο Ντίφνερ μίλησε για «βήμα προς τα πάνω» (πάνω από την περσινή 10η θέση δηλαδή), ο Κορκούτ τόνισε ότι χρειάζεται χρόνο, για να περάσει αυτά που θέλει στους πολλούς νέους παίκτες, όμως ο πραγματικός πονοκέφαλος και η πραγματική «απειλή» για το πρότζεκτ είναι η κόντρα με τους οπαδούς.
Οι ρίζες βρίσκονται αρκετό καιρό πίσω, ενώ μπορεί αρχικά να ξεκίνησε με τους Ultras, όμως πλέον όλοι οι οργανωμένοι τους έχουν ακολουθήσει. Όπως ανακοίνωσαν εδώ και καιρό, θα πηγαίνουν μόνο στα ματς της δεύτερης ομάδας, που αγωνίζεται στην Regionalliga Nord.
Τα επεισόδια που οδήγησαν σε αυτή την προβληματική σχέση αρκετά.  «Κάποιοι από τους οπαδούς μας είναι μαλ…», είχε πει ορθά κοφτά ο Κιντ το 2012. Το Ανόβερο αντιμετώπιζε την Βόλφσμπουργκ και οι οργανωμένοι αποφάσισαν να τα βάλουν με τον Πόγκατετς, που είχε αφήσει την ομάδα τους για τους Λύκους. Τελικά, η διοίκηση αποφάσισε με ανανοίνωσή της να ζητήσει συγνώμη από τον Αυστριακό. Τότε, μάλιστα, ήταν μία από τις λίγες φορές που οι δύο πλευρές συναντήθηκαν, προκειμένου να προσπαθήσουν να βρουν λύση.

Από κάποια στιγμή και μετά τα συνθήματα κατά του Κιντ στο γήπεδο και τα μηνύματα εναντίον του ήταν μόνιμο φαινόμενο. «Αυτοί είναι ψευτο-οπαδοί. Καλύτερα να μείνουν έξω από το γήπεδο», είχε σχολιάσει ο ίδιος τον Απρίλιο του 2013. Τα τελευταία χρόνια ο γερμανικός σύλλογος πληρώνει κάθε χρόνο κατά μέσο όρο πάνω από 100.000 ευρώ σε πρόστιμα. Κυρίως, επειδή οι οπαδοί συνεχίζουν να χρησιμοποιούν καπνογόνα και βεγγαλικά, που οι Γερμανοί έχουν αποφασίσει να εξαφανίσουν πλέον από τα γήπεδα. Τότε, μάλιστα, η διοίκηση είχε αποφασίσει να αυξήσει την τιμή των εισιτηρίων στις κερκίδες των οργανωμένων σαν «τιμωρία».
Το γυαλί ράγισε οριστικά τον περασμένο Απρίλιο. Πριν το εκτός έδρας ντέρμπι με την Μπράουνσβαϊγκ και τον φόβο της γερμανικής αστυνομίας για σοβαρά επεισόδια, ο Κιντ αποφάσισε να δράσει και να εφαρμόσει αυτό που ονομάζεται «ολλανδικό μοντέλο». Όποιος ήθελε να πάει να δει το ματς, θα έπρεπε να το κάνει με την εκδρομή που θα διοργάνωνε ο σύλλογος.

Οι οπαδοί αντέδρασαν και μάλιστα κάποιοι πήγαν την υπόθεση στα δικαστήρια, λέγοντας ότι πρόκειται για αθέτηση συμφωνίας, καθώς δεν προβλεπόταν κάτι τέτοιο όταν αγόραζαν διαρκείας και εξασφάλιζαν πρόσβαση στα εισιτήρια για τα εκτός έδρας ματς. Ένας οπαδός σε ξεχωριστή του μήνυση ανέφερε ότι ο γιος του δεν μπορούσε να κάνει την εκδρομή για λόγους υγείας και ότι θα μπορούσε να πάει μέχρι το Μπράουνσβαϊγκ μόνο με το αυτοκίνητό του.
Το «Kind raus» των οργανωμένων προκάλεσε κάποια στιγμή την αντίδραση των υπολοίπων. Ήταν στο ματς με τη Στουτγκάρδη λίγες ημέρες μετά από εκείνο στο Μπράουνσβαϊγκ, όταν η κόντρα είχε κορυφωθεί. Τα υβριστικά συνθήματα κατά του ιδιοκτήτη ανάγκασαν τους υπόλοιπους να τους αποδοκιμάσουν σε μία ασυνήθιστη «μάχη». Τους απάντησαν, μάλιστα, με το «Ultras raus!» και σε κάποια παιχνίδια προσπάθησαν να τους αντικαταστήσουν, χωρίς αυτό να έχει διάρκεια. «Δουλεύω για την πλειοψηφία, όχι για 20 άτομα», αρκέστηκε να σχολιάσει ο Γερμανός παράγοντας.

Από το 2013 οι οπαδοί είχαν στείλει ανοιχτή επιστολή στον Κιντ. «Ανησυχούμε για την εμπειρία του σταδίου, που λατρεύουμε και έχουμε μάθει να εκτιμούμε», ήταν το γενικότερο νόημα. Μεταξύ, μάλιστα, των χιλιάδων υπογραφών ήταν και εκείνη ενός 85χρονου, ο οποίος δήλωνε ότι είναι οπαδός από το 1934.
Μέχρι να ξεκινήσει η σεζόν η διοίκηση έδωσε αρκετές φορές παράταση και τελεσίγραφο στους οργανωμένους για τα εισιτήρια διαρκείας, όμως η πλειοψηφία δεν ανταποκρίθηκε. Το… εμπάργκο ισχύει και για τα εκτός έδρας παιχνίδια, ενώ η αλήθεια είναι ότι λύση δεν βρίσκεται λόγω κυρίως της αδιάλλακτης στάσης του Μάρτιν Κιντ, ο οποίος θεωρεί ότι οι οπαδοί πρέπει να έχουν αποκλειστικά την ευθύνη των πράξεών τους και όχι ο σύλλογος να επιβαρύνεται με πρόστιμα.
Κανένας δεν μπορεί να τον κατηγορήσει ότι αυτό που λέει είναι παράλογο ή υπερβολικό. Ένα γήπεδο χωρίς φωνή, όμως, είναι σαν ένα γήπεδο χωρίς οπαδούς. Από αυτή την κόντρα δεν κερδίζει κανένας και ο Κιντ θέλει το Ανόβερο να κάνει το επόμενο βήμα και να βρίσκεται μονίμως στο πρώτο μισό της βαθμολογίας, θα πρέπει να βάλει νερό στο κρασί του. Φυσικά, το ίδιο ισχύει και για τους οργανωμένους, που θα πρέπει να βρουν έναν τρόπο, ώστε να διατηρήσουν αυτό που θεωρούν «αποδεκτό» ως ατμόσφαιρα, χωρίς να προκαλούν προβλήματα στον σύλλογο. Δυστυχώς, η λύση δε μοιάζει να είναι πιθανή σύντομα και το πρότζεκτ χάνει μεγάλος μέρος της δυναμικής του...
Πηγή: gazzetta.gr

Ποδοσφαιριστές σε ρόλο... Ιφιγένειας!

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος καταγράφει τους παίκτες που αγωνίζονταν στη Ρεάλ Μαδρίτης και «θυσιάστηκαν» για χάρη ενός... γκαλάκτικο. «Δε χρειαζόμασταν τον Ντι Μαρία». Αυτό ήταν το τελευταίο σχόλιο του Κάρλο Αντσελότι, όταν ρωτήθηκε για τους λόγους της παραχώρησης του αργεντινού άσου στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πως γίνεται όμως σε μια ομάδα να... περισσεύει ο ποδοσφαιριστής, ο οποίος ήταν μέσα στους 2-3 κορυφαίους της προηγούμενης χρονιάς; Κι όμως γίνεται. Όταν πρόεδρος του συλλόγου είναι ο Φλορεντίνο Πέρεθ.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πέρεθ θυσιάζει ένα πολύτιμο γρανάζι στη μηχανή της Ρεάλ, προκειμένου να προσθέσει ένα «διαμάντι» στο στέμμα της βασίλισσας. Φέτος ο Ντι Μαρία... την πλήρωσε μετά την άφιξη πρωτίστως του Χάμες Ροντρίγκεζ και δευτερευόντως του Τόνι Κρόος. Πρώτος σκόρερ του πρόσφατου Μουντιάλ ο ένας, παγκόσμιος πρωταθλητής ο άλλος. Γι’αυτό και ο αργεντινός δε χωρούσε πλέον στη μεσαία γραμμή των Μαδριλένων.
Πρώτο θύμα της γκαλάκτικο... πολιτικής του Φλορεντίνο Πέρεθ ήταν το 2003 ο Κλοντ Μακελελέ, ένας εκ των κορυφαίων (ίσως ο κορυφαίος) αμυντικών χαφ εκείνης της εποχής. Το 2001 η Ρεάλ είχε αποκτήσει τον Ζινεντίν Ζιντάν, το 2002 τον Ρονάλντο, με τον πρόεδρο της βασίλισσας να δημιουργεί μια νέα δυναστεία από πλευράς ονομάτων. Όταν ο Μακελελέ (πού ήταν ένας εκ των χαμηλόμισθων της ομάδας) ζήτησε αύξηση αποδοχών, ο Πέρεθ ούτε καν που μπήκε στη διαδικασία να το συζητήσει μαζί του. Απέρριψε το αίτημά του, με τον Γάλλο να ζητά να αποχωρήσει. Ένα δώρο που δεν άφησε ανεκμετάλλευτο ο Αμπράμοβιτς και η Τσέλσι.
«Δεν πρόκειται να μας λείψει ο Μακελελέ, ένας παίκτης με περιορισμένη τεχνική και ταχύτητα», είχε πει τότε ο Πέρεθ, ο οποίος δεν απέκτησε ούτε τον Πατρίκ Βιεϊρά (με τον οποίο βρισκόταν σε συζητήσεις) αφού δεν έβρισκε το λόγο να δαπανήσει πολλά χρήματα για κάποιον αμυντικογενή ποδοσφαιριστή. Και αντί για τους δύο Γάλλους αμυντικούς μέσους, ο Φλορεντίνο Πέρεθ προτίμησε να στρώσει χαλί εκατομμυρίων στα πόδια του Ντέιβιντ Μπέκαμ.
Μια κίνηση απόλυτα επιτυχημένη από πλευράς μάρκετινγκ, όμως στον αγωνιστικό χώρο τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά. Η Ρεάλ έμεινε εκτός τίτλων την ίδια σεζόν, με τους Μακ Μάναμαν και Μοριέντες να λένε λίγα χρόνια αργότερα: «Η φυγή του Μακελελέ ήταν αρχή του τέλους των γκαλάκτικος».
ADVERTISEMENT
Ήταν όμως μόνο Μακελελέ και Ντι Μαρία οι ποδοσφαιριστές που θυσιάστηκαν για χάρη των γκαλάκτικος; Ένα ακόμη θύμα της συγκεκριμένης πολιτικής του Φλορεντίνο Πέρεθ ήταν ο Φερνάντο Μοριέντες. Πρώτα η άφιξη του Ρονάλντο το 2002 και στη συνέχεια η απόκτηση του Μάικλ Όουεν το 2004 οδήγησαν στην πόρτα της εξόδου έναν από τους πιο αποτελεσματικούς επιθετικούς της Ρεάλ την τελευταία 20ετία. Με πιο πρόσφατη την περσινή αποχώρηση του Μεζούτ Οζίλ για χάρη του Γκάρεθ Μπέιλ.
Σε σχέση με την πρώτη του θητεία στον προεδρικό θώκο της Ρεάλ, ο Πέρεθ δεν εμφανίζεται τόσο σαρωτικός. Πλέον ο πρόεδρος της βασίλισσας δαπανά χρήματα και για αμυντικογενείς ποδοσφαιριστές. Όμως όπως λέει και η παροιμία «πρώτα φεύγει η ψυχή του ανθρώπου και μετά το χούι του». Και το χούι του Φλορεντίνο Πέρεθ δεν είναι άλλο από τη δαπάνη εξωπραγματικών ποσών για την απόκτηση των κορυφαίων ποδοσφαιριστών. Με τους Ντι Μαρία, Οζίλ, Μακελελέ και Μοριέντες να αποτελούν... παράπλευρες απώλειες αυτής της ακριβής συνήθειας.
Πηγή: gazzetta.gr

Σκληρό πόκερ για 1,5 μήνα!!

Για περίπου 1,5 μήνα Ρόμα και Ολυμπιακός ήταν σε ανοιχτή γραμμή για τον Κώστα Μανωλά! Η... αφετηρία των συζητήσεων και ο σημαντικός ρόλος των εκπροσώπων του παίκτη.
Ομάδες όπως οι Νάπολι και Γιουβέντους αλλά και σύλλογοι από την Ρωσία ασχολήθηκαν αρκετά με τον Κώστα Μανωλά. Όπως φυσικά και η Άρσεναλ. Όμως κανένας σύλλογος δεν έδειξε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον όσο η Ρόμα. Επίσης κανένας δεν έφτασε και στα ποσά που έδιναν από ένα σημείο και μετά οι «τζιαλορόσι». Σύμφωνα με ιταλικές πηγές οι Ρωμαίοι είχαν αρχίσει συζητήσεις με τον πειραϊκό σύλλογο εδώ και 1,5 μήνα, παρ' ότι ακόμα και στις αρχές του Αυγούστου διέρρεαν στα media πως δεν είναι στην λίστα τους!
ADVERTISEMENT
Η πρώτη τους προσφορά ήταν στα 11 εκατ. ευρώ για να φτάσουν τελικώς και σταδιακά στο ποσό των 15 εκατ. ευρώ. Η Ρόμα επανήλθε συνολικά τρεις φορές με βελτιωμένη πρόταση για τον Μανωλά έτσι ώστε να γίνει το deal. Τα εμπόδια δεν ήταν και λίγα, όπως και οι... αρνήσεις για τις κρούσεις της. Οι διαπραγματεύσεις υπήρξαν πολύ σκληρές και πολύωρες. Το τελευταίο τριήμερο οι συζητήσεις είχαν ενταθεί, έως ότου επιτευχθεί την Δευτέρα η συμφωνία.
Πολύ σημαντικό ρόλο βέβαια στην υπόθεση έπαιξε και ο τρόπος που χειρίστηκε το θέμα ο ατζέντης του παίκτη, Γιάννης Ευαγγελόπουλος (στο γραφείο του οποίου ανήκει ο Μανωλάς), μαζί με τους συνεργάτες του. Προς το τέλος των συζητήσεων η Ρόμα έδειξε πως ήθελε πραγματικά τον Μανωλά, καθώς όπως μετέφεραν οι ιθύνοντές της προς την πλευρά του ποδοσφαιριστή ήταν διατεθειμένοι να τον κλείσουν ακόμα και εάν δεν έπαιρνε μεταγραφή ο Μεχντί Μπενάτια...
Πηγή: gazzetta.gr

Αγανάκτηση στον ΠΑΟΚ για Κομίνη!!

Για σκάνδαλο κάνουν λόγο στον ΠΑΟΚ με την απόφαση του Γιώργου Κομίνη να γράψει στο φύλλο αγώνα με την Καλλονή ότι χτύπησε ο Περέιρα τον Λεοζίνιο.   Στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν μπορούν να πιστέψουν τα όσα έγραψε στο φύλλο αγώνα ο Κομίνης για την αποβολή του Περέιρα κάνοντας λόγω για σκάνδαλο. Ο Καβαλιώτης ρέφερι έγραψε ότι ο παίκτης του ΠΑΟΚ χτύπησε και όχι απώθησε, τον Λεοζίνιο. Έτσι με αυτή τη διατύπωση ο Περέιρα κινδυνεύει με τιμωρία έως και για τρεις αγωνιστικές.
Πηγή: gazzetta.gr

Πήρε 28 εκατ. ευρώ από μεταγραφές σε 2,5 μήνες ο Ολυμπιακός!!

Μεταγραφικά ποσά-όνειρο για τον Ολυμπιακό! Από τις 4 Ιουνίου έως τις 26 Αυγούστου έκλεισε συμφωνίες της τάξεως των 28,1 εκατ. ευρώ από παραχωρήσεις τεσσάρων παικτών του!
Οι μεταγραφές των Κώστα Μανωλά και Ανδρέα Σάμαρη σε Ρόμα και Μπενφίκα αντίστοιχα καθώς και οι μετακινήσεις των Πάολο Μασάντο και Τόμας Ντε Βινσέντι σε Ντιναμό Ζάγκρεμπ και ΑΠΟΕΛ απέφεραν για τους Πειραιώτες 28,1 εκατ. ευρώ σε διάστημα 2 μηνών και 22 ημερών! Δηλαδή μέσα σε περίπου 2,5 μήνες ο Ολυμπιακός έσπασε κάθε... ρεκόρ στο οικονομικό σκέλος από τις πωλήσεις που έκανε.
ADVERTISEMENT
Για αρχή στις 4 Ιουνίου ο Πάολο Μασάντο έκλεισε στη Ντιναμό με τον Ολυμπιακό να παίρνει 2,5 εκατ. ευρώ. Στις 11 Ιουλίου ο Τόμας Ντε Βινσέντι αποτέλεσε και επίσημα παίκτη του ΑΠΟΕΛ με τους πρωταθλητές να εισπράττουν 500.000 ευρώ. Ακολούθησε το deal με τον Ανδρέα Σάμαρη, που ανακοινώθηκε από την Μπενφίκα στις 22 Αυγούστου.
Μετά τα 10 εκατ. ευρώ του Σάμαρη ήρθε και η συμφωνία με την Ρόμα για την παραχώρηση του Κώστα Μανωλά στο ποσό των 15,1 εκατ. ευρώ. Μετά από όλα αυτά γίνεται σαφές πόσο πολύ έχουν αλλάξει την μεταγραφική τους δυναμική οι ερυθρόλευκοι, πουλώντας σε μεγάλα ποσά Έλληνες παίκτες στο εξωτερικό. Έλληνες παίκτες που έχουν αναδείξει και εξελίξει.
Οι τέσσερις μεταγραφές του Ολυμπιακού από τις 4 Ιουνίου:
4 Ιουνίου 2014 Πάολο Μασάντο σε Ντιναμό Ζάγκρεμπ: 2,5 εκατ. ευρώ.
11 Ιουλίου 2014 Τόμας Ντε Βινσέντι σε ΑΠΟΕΛ: 500.000 ευρώ.
22 Αυγούστου Ανδρέας Σάμαρης σε Μπενφίκα: 10 εκατ. ευρώ.
26 Αυγούστου Κώστας Μανωλάς σε Ρόμα: 15,1 εκατ. ευρώ.
Φυσικά υπάρχουν και οι παλαιότερες μεγάλες πωλήσεις από τον Ολυμπιακό. Έναν Ολυμπιακό που μέσα σε έναν χρόνο καρπώθηκε από 10 πωλήσεις το ποσό των 62 εκατ. ευρώ. Εξάλλου δεν ήταν μόνο οι πωλήσεις των Σάμαρη και Μανωλά αλλά και εκείνες των Μήτρογλου και Φετφατζίδη σε Φούλαμ και Τζένοα.   
Οι παλαιότερες πωλήσεις του Ολυμπιακού με την παρούσα διοίκηση
Κώστας Μήτρογλου σε Φούλαμ: 15.2 εκατ. ευρώ.
Λιούμπομιρ Φέισα σε Μπενφίκα: 4,5 εκατ. ευρώ.
Γιάννης Φετφατζίδης σε Τζένοα: 4 εκατ. ευρώ.
Βλάντιμιρ Βάις σε Λεκβίγια: 4 εκατ. ευρώ.
Ραφίκ Τζιμπούρ σε Νότιγχαμ Φόρεστ: 2 εκατ. ευρώ.
Τζαμέλ Αμπντούν σε Νότιγχαμ Φόρεστ: 1,5 εκατ. ευρώ.
Κέβιν Μιραλάς σε Έβερτον: 8 εκατ. ευρώ.
Άλμπερτ Ριέρα σε Γαλατασαράϊ: 3,5 εκατ. ευρώ.

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν απάντησε για ό,τι... δεν ρωτήθηκε!

Ο Κώστας Γκόντζος σχολιάζει τη συνέντευξη Αλαφούζου, για αυτά που συζητήθηκαν, αλλά κυρίως για όσα δεν ειπώθηκαν... Την έχει αυτή την ικανότητα ο Αλαφούζος. Να μιλάει με τις ώρες, να απαντάει πρόθυμα σε όλα -όσα τον ρωτάνε φυσικά- αλλά να μην βγάζει "ειδήσεις" από τις συνεντεύξεις του. Κι αυτό γιατί πολύ προσεκτικός στις εκφράσεις του, ανεξάρτητα από το πως τις ερμηνεύει ο καθένας.
Το ίδιο έγινε φυσικά και στην σημερινή συνέντευξη με αφορμή (;) την παρουσίαση του Τάκη Φύσσα.
Μόνο που για το ότι δεν βγήκαν "ειδήσεις" ή έστω για το ότι εξακολουθούν να υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα, η ευθύνη δεν είναι του Γιάννη Αλαφούζου. Ο άνθρωπος για ότι τον ρώτησαν, απάντησε.
Τώρα για το αν δεν ρωτήθηκε για... κάποιες λεπτομέρειες και δεν μπορέσαμε να μάθουμε την άποψή του ή την επίσημη θέση του γι' αυτές, ε γι' αυτό δεν φταίει ο ίδιος.
Πάει πολύ δηλαδή να είχαμε απαίτηση απ' αυτόν να πει κάποια στιγμή... συγνώμη ξέρω ότι υπάρχουν κι αυτά κι αυτά κι αυτά, δεν θα με ρωτήσει κάποιος σχετικά;
Παρ' όλα αυτά έστω και.. λειψά μια γενική εικόνα της κατάστασης που επικρατεί πήραμε έστω και υπό την μορφή της επίσημης αναπαραγωγής όσων κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας.
Ο Γιάννης Αλαφούζος για μια ακόμα φορά ήταν ξεκάθαρος, ότι τα οικονομικά είναι αυτά κι αυτά, οι δυνατότητες που έχουμε είναι αυτές, κάτι άλλο δεν μπορούμε να κάνουμε γιατί προέχει να μην φύγει η κατάσταση στα οικονομικά από τον έλεγχο. Όσο κι αν αυτό το "έντυσε" με προγραμματισμούς, μεταγραφικούς σχεδιασμούς και... πέντε φετινές μεταγραφικές κινήσεις η ουσία δεν αλλάζει και είναι και απλή και αντικειμενική αν θέλετε.
Αυτό φυσικά δεν ήταν κάτι καινούργιο. Για όσους έβλεπαν ρεαλιστικά τα πράγματα και όχι για όσους εδώ και τρεις μήνες έχουν γεμίσει ονόματα και παικταράδες και... υποσχέσεις για δυο και τρεις κινήσεις επί πλέον και για υπερβάσεις και όλα τα σχετικά, τον κόσμο.
Εδώ τουλάχιστον από αρχές Ιουνίου τουλάχιστον, είχαμε ξεκαθαρίσει το τοπίο και μάλιστα είχαμε αποτολμήσει να "προβλέψουμε" ότι ο Παναθηναϊκός θα ξεκινήσει τα προκριματικά με το περυσινό έμψυχο υλικό αν όχι με την ίδια ενδεκάδα.
Πάει αυτό.
Από κει και πέρα οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις για δευτερεύοντα θέμετα χωρίς πρακτική αξία σήμερα, όπως τι έγινε με τον Κάρα, τον Αμπεντ, τον Ντάλας, αν θα προσφύγει στην ΟΥΕΦΑ, να μπορεί να γίνει πρωτάθλημα και όλα τα σχετικά, ήταν και γνωστά λίγο πολύ και... αναμενόμενα σαν αντζέντα ειδικά μετά το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό.
Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση της ενίσχυσης οικονομικά από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, παρά την... κρύα σχετικά απάντηση του Αλαφούζου όταν ρωτήθηκε σε στιλ... αν είχε ενισχύσει θα το μαθαίνατε είναι άνθρωπος των μίντια.
Φυσικά και εδώ δεν υπάχει κάτι καινούργιο, αφού εδώ και πολύ καιρό είχε ξεκαθαρίσει και το συγκεκριμένο, καθώς υπήρχε η εξής "διαφωνία'. Ο Γιάννης Αλαφούζος θεωρούσε ότι οποιοδήποτε έσοδο στην ΠΑΕ θα χρησιμοποιηθεί ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ για τους διακανονισμούς και την οικονομική εξυγίανση, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή, πως οποιαδήποτε κίνηση βοήθειας θα είχε να κάνει με την περαιτέρω ενίσχυση του Παναθηναϊκού και όχι με τα φέσια που έχει η ΠΑΕ λόγω της αμαρτωλής πολυμετοχικότητας. Οπότε και εδώ κοινό σημείο δεν υπήρχε περίπτωση να υπάρξει και αυτό φυσικά ήταν γνωστό εδώ και καιρό επίσης.
Από κει και πέρα.
Υπήρξαν σημαντικά ζητήματα τα οποία δεν συζητήθηκαν σήμερα.
Με πρώτο αυτό του Γιάννη Αναστασίου. Όχι φυσικά αν υπάρχει θέμα με τον προπονητή του Παναθηναϊκού, παρ' ότι το όνομά του μάλλον δεν ακούστηκε κατά την διάρκεια της συνέντευξης σε αντίθεση με αυτά των Νταμπίζα και Φύσσα.
Αλλά σε ένα σημαντικό θέμα στο οποίο ο Αναστασίου έχει μείνει... αδειασμένος από το "ρεπορτάζ' των τελευταίων ημερών και στο οποίο σήμερα δεν καλύφθηκε σε καμιά περίπτωση.
Όταν μετά την λήξη του αγώνα με τον Λεβαδειακό λοιπόν, σκάνε πέντε διαφορετικά άρθρα και αντίστοιχα "ρεπορτάζ" ότι ο Αναστασίου είπε πως δεν θέλει μεταγραφές γιατί είναι πλήρης και τίθενται δημόσια...ημιεπίσημα ερωτήματα του στιλ "κόυτς εξακολουθείς να μην θέλεις παίκτες;", τότε ασφαλώς και ήταν ένα θέμα για το οποίο και έπρεπε να ρωτηθούν και έπρεπε να απαντήσουν τόσο ο Αλαφούζος όσο και ο Νταμπίζας.
Το γιατί δεν έγινε αυτό και έχουμε μείνει όλοι με την απορία για το ποιός τελικά έχει την ευθύνη για το γεγονος ότι προφανώς ο Παναθηναϊκός δεν έχει σε ποσότητα τουλάχιστον ρόστερ για τρεις διοργανώσεις ταυτόχρονα, ή γιατί δεν καλύφθηκαν θέσεις που υποτίθεται υπήρχαν στον αρχικό σχεδιασμό όπως επιτελικού χαφ, στόπερ, δεξιού μπακ και τα σχετικά, μάλλον δεν ήταν τελικά σημαντικό για να συζητηθεί απ' ότι φάνηκε.
Και γι' αυτούς που ρωτούσαν και γι' αυτούς που θα απανούσαν.
Όπως επίσης υπάρχουν δύο ακόμα κρίσιμα θέματα που δεν απασχόλησαν ή πέρασαν εντελώς...επιδερμικά και γρήγορα.
Κι αυτά είναι η επίσημη εξήγηση που δίνει ο Γιάννης Αλαφούζος για το γεγονός, ότι μετά από μια τόσο πετυχημένη όπως είπε χρονιά σαν την περυσινή και οι εγγραφές στην Συμμαχία αλλά καιτα διαρκείας είναι κατά πολύ λιγότερες και λιγότερα αντίστοιχα από πέρυσι.
Και αυτά φάνηκε να μην θεωρούνται σημαντικά πράγματα, οπότε οι σχετικές απαντήσεις παραπέπονται στο άμεσο ή στο πιο μακρινό μέλλον και ανάλογα απ' ότι φαίνεται με τις... ανάγκες της επικοινωνίας του Παναθηναϊκού και προσωπικά του προέδρου του με τον κόσμο.
Οπότε προς το παρόν αυτά και... συνεχίζουμε.Πηγή: sportdog.gr

Ματαίωση του αγώνα Δόξα Δρ – Ζάκυνθος!

kupello
Όπως ήταν λογικό, ματαιώθηκε το παιχνίδι της Δόξας Δράμας με τη Ζάκυνθο για την πρώτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, καθώς η Δόξα απέστειλε σήμερα εγγράφως την αδυναμία για συμμετοχής της στην Επιτροπή Κυπέλλου Ελλάδας.
Αυτό σημαίνει πως και τυπικά η Δόξα Δράμας, υποβιβάστηκε την Γ’ Εθνική.
Η ανακοίνωση:«Η Επιτροπή Κυπέλλου Ελλάδας, αφού έλαβε υπόψη της την έγγραφη δήλωση της ΠΑΕ Δόξα Δράμας για αδυναμία συμμετοχή της στο Κύπελλο Επαγγελματικών Ομάδων 2014-2015, προβαίνει στη ματαίωση του αγώνα Δόξα Δράμας-Ζάκυνθος (30/8)».

Αποκαλύψεις Πόππη για Άρη!

poppis
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο παράγοντας του Άρη, Ηλίας Πόππης.
Μίλησε για όλους και για όλα, για την κατάσταση που βρίσκεται ο Άρης αλλά, και για τον Λάμπρο Σκόρδα που θέλει να ξανά μπει στον Άρη για να «σώσει» την ομάδα.
Αναλυτικά τα όσα είπε στον Arena FM 89,4:
«Ο Άρης στα 100 χρόνια ιστορίας του βρίσκεται στο χειρότερο σημείο που μπορούσε να φτάσει. Το πώς έφτασε μέχρι εδώ είναι μια άλλη ιστορίακαι αυτή τη στιγμή η ΚΜΑ με ποσοστό πάνω από 90% των μελών της ΚΜΑ, ο Ερασιτέχνης ομόφωνα αποφάσισε χθες να πάει η ομάδα στην Γ’ Εθνική, να κάνει ένα καινούργιο ξεκίνημα στην καινούργια εκατονταετία. Δυστυχώς σήμερα διαβάζω ότι ο άνθρωπος ο οποίος κατά το μεγαλύτερο ποσοστό έχει φτάσει τον Άρη σ’ αυτό το σημείο θέλει να ξανά επανέλθει για να σώσει τον Άρη. Δεν θέλει να σώσει τον Άρη, αλλά την πάρτη του. Ο Άρης κάποια στιγμή πρέπει να αποβάλει εντελώς τον κ. Σκόρδα για να μπορέσει να συνεχίσει. Ο Άρης είναι η ζωή μας και γιατί πολλοί μπορούν να πούνε πως ο Πόππης, ο Παπαϊωάννου, ο Ορφανίδης οι οποίοι είναι προσωπική μου φίλοι ασχοληθήκαν και αυτοί με την ΠΑΕ, μπήκαν στην ΠΑΕ για έξι-επτά μήνες ο Άρης είχε δυσθεώρητα χρέη και δυστυχώς δεν μπορέσαμε να βοηθήσουμε. Αλλά η παραγοντική μας πορεία στον Άρη όταν αναλάβαμε το μπάσκετ με μηδέν χρέη πήραμε την πρώτη χρονιά Κύπελλο, μας το «κλέψανε» τη δεύτερη και τη τρίτη χρονιά παραδώσαμε τον Άρη στην Ευρωλίγκα με μηδέν χρέος. Αυτό δεν γίνεται με φιλιά, αλλά με λεφτά».
Στη συνέχεια ο κ. Πόππης προσέθεσε:
«Βλέπετε ότι η ΚΑΕ Άρης όπου υπάρχει ομόνοια κάνει βήματα σωστά, σταθερό για το μέλλον. Η ΠΑΕ, ο αρχιερέας του διχασμού ο κ. Σκόρδας έχει κάνει στρατόπεδα, ομάδες και είναι ασύλληπτο αυτό που συμβαίνει. Μηνύει όποιον βρίσκει μπροστά του και καμιά φορά θα μηνύσει και τον εαυτό του. Στήριξα την προσπάθεια για την Β’ Εθνική χωρίς να την πιστεύω όμως. Αλλά δυστυχώς δεν μπορούσε ο Άρης και θα πάθαινε μεγάλη ζημιά».
Για τα λεφτά που έδωσε ο ίδιος στον Μανιά υπογράμμισε:
«Ναι, τα έδωσα για να μπορέσει ο Άρης να ξεπεράσει ένα από τα προβλήματά του. Η ομάδα δεν μπορούσε να βγει στην Β’ Εθνική. Αυτά που λένε οι κ. Σκόρδας και Ματθαίου και σέβομαι το κάθε προσωπικό πρόβλημα του καθενός. Ο κ. Ματθαίου έχει μικρότερη ευθύνη, αλλά ακολουθεί τον κ. Σκόρδα κατά πόδας, λέει ότι και ο κ. Σκόρδας και πριν από λίγο καιρό έβγαλαν μια επιστολή στην οποία κατονόμαζαν εμάς σαν υπεύθυνους της καταστροφής του Άρη και ότι θέλουμε να ρίξουμε τον Άρη στην Β’ Εθνική και θέλουν να τον πάρουν. Κάποτε λέγανε ότι ο Παπαϊωάννου είχε πάρει ΑΦΜ. Ο Άρης πρέπει να αποβάλει μερικούς ανθρώπους για να προχωρήσει. Έκκληση προς όλους τους Αρειανούς να βοηθήσουμε την ομάδα να σταθεί στα πόδια της και θα μπούνε κάποιοι άνθρωποι μπροστά. Δεν θα είμαι εγώ μέσα σ’ αυτούς και να ευχηθούμε να βρει έναν επενδυτή να μπορέσει η ομάδα ξανά αυτή που ήταν. Παρακολουθώ τον Άρη από το 1970. Τον έχω ζήσει σε μεγάλες στιγμές και έχω διαρκείας από το 1974 χάρτινο. Το πρώτο ματς ήταν Άρης-ΠΑΟΚ το 2-1. Πρέπει να καταλάβουμε που βρισκόμαστε, να βοηθήσουμε την ομάδα να σταθεί στα πόδια της, να έρθει ένας επενδυτής και να οδηγήσει τον Άρη σε δρόμους χαρούμενους για όλους μας».
Για τους ανθρώπους που μπήκαν τώρα στον Άρη είπε:
«Είναι ήρωες και ξέρω την στάση του Παπαδόπουλου. Είναι δύσκολο να μπεις και όταν ξέρεις ότι απέναντι έχεις έναν δικομανή και δεν θα ήθελα να ήμουν στην θέση τους. Μηνύσεις κλπ».
Για την διοίκηση Στεφανίδη την χαρακτήρισε:
«Απέτυχε ο κ. Στεφανίδης. Κυνηγούσε αδύνατα πράγματα και δεν μπορούσε ο Άρης να σταθεί στην Β’ Εθνική. Δηλαδή ο κ. Σκόρδας θέλει να σώσει τον Άρη που έχει 14 εκατ. που όταν είχε τηλεοπτικό 4 εκατ. και τώρα που θα έχει έσοδα 200.000 από τον ΟΤΕ. Μας κοροϊδεύει; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Πιστεύω ότι ο καθαρός Άρης αν σταθεί στα πόδια του θα βρει γρήγορα επενδυτή και είναι από τις μεγάλες ομάδες της Ελλάδος».
Για το ότι μετά θα πρέπει να βρεθούν άτομα να μπουν στη διοίκηση τόνισε:
«Από ‘κει και πέρα ο Α.Σ. θα εκτιμήσει τις προτάσεις που θα έχει στα χέρια του για να μπορέσει να βρεθούν οι άνθρωποι, να τρέξουν τα πράγματα, να μείνει ο κ. Καλαϊτζίδης τον οποίο τον γνώρισα μια φορά και έχω την καλύτερη άποψη και όσο το δυνατόν περισσότερα τα οποία πρέπει να ξέρουν το εξής. Ότι θα γραφτούν στην ιστορία με «χρυσά» γράμματα. Όποιος στηρίξει τον Άρη θα γραφτεί με χρυσά γράμματα. Μετράνε και πολλά άλλα στη ζωή. Ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα και θα τους ανταμείψει».
Σε προσωπική του εμπειρία αναφέρθηκε στο περιστατικό στο παιχνίδι στα Γιάννενα:
«Πέρσι στο πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι επί εποχή Λάμπρου Σκόρδα, έξω από το γήπεδο απρόκλητα εντελώς δεν υπήρχε κανένας άνθρωπος από την ΠΑΕ και δέχτηκαν επίθεση από τα ΜΑΤ, χτυπήματα και αυτά δεν γίνονται τυχαία. Μερικά πράγματα δεν γίνονται τυχαία.
Για το αν είναι αισιόδοξος κατέληξε:
«Εγώ πιστεύω στους Αρειανούς και το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι να βγουν τα διαρκείας. Γιατί τα διαρκείας πρέπει να τα βγάλει ο Α.Σ. Πρέπει χθες να τρέξουμε να ανανεώσουμε, να πάρουμε να βοηθήσουμε να σταθεί η ομάδα στα πόδια της. Τα περιθώρια είναι πολύ στενά».
Πηγή: arenafm.gr

«Θέλει να πληρώσει ο Ιβάν»

orfanos090
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Γιώργος Ορφανός.
Μίλησε για τη συνάντηση που είχε με τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη και αναφέρθηκε στο θέμα του προπονητικού κέντρου και των χρεών που θέλει να πληρώσει ο μεγαλομέτοχος του “Δικεφάλου του Βορρά”.
Αναλυτικά τα όσα είπε στον Arena FM 89,4:
“Μιλήσαμε μαζί για μιάμιση ώρα. Ξέρει τα θέματα της ομάδας και μιλάει γι’ αυτά. Ο Σαββίδης μου είπε ότι θέλει να πληρώσει. Μου το είπε πολλές φορές.  Δεν έχει ξεχάσει το θέμα των χρεών”.
Για να προσθέσει στη συνέχεια:
“Θέλει να έχει καθαρή εικόνα μπροστά του για να δημιουργήσει μία ομάδα από την αρχή σε υψηλό επίπεδο. Τα χρέη βαραίνουν πολλές διοικήσεις του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια. Τώρα η διοίκηση, όμως, είναι αιρετή. Είμαστε σε ένα διαφορετικό καθεστώς. Όταν έχει ξεκάθαρα τα πράγματα του μπροστά του, μπορεί να κάνει και πιο οργανωμένα σχέδια για την ομάδα.”
Για το θέμα του προπονητικού της Θέρμης: 
“Το θέμα της Θέρμης έχει λυθεί. Δεν μου είπε τίποτα ιδιαίτερο. Έγινε μία συζήτηση για το πως φτιάξαμε το τελικό κείμενο της τροπολογίας. Συζητήσαμε για τη γενικότερη κατεύθυνση που θέλει να δώσει στον ΠΑΟΚ. Θέλει να κάνει τον ΠΑΟΚ μεγάλο όχι μόνο σε όνομα, αλλά και στην πράξη.”
Για το επενδυτικό μέλλον του Σαββίδη στην Ελλάδα: 
“Μου έδειξε ότι θέλει να κάνει κι άλλες κινήσεις.Μιλήσαμε για τουρισμό που τον ενδιαφέρει πολύ. Εγώ από την δική μου μεριά ως πολιτικό πρόσωπο του είπα τα σχέδια της κυβέρνησης, επειδή τον βλέπω ως επενδυτή για τη χώρα.”
Πηγή: arenafm.gr

Γιορτάζει η Ξάνθη!!

xanthifc
Τη συμπλήρωση 25 χρόνων παρουσίας στα “σαλόνια” της Α’ Εθνικής γιορτάζει η Skoda Ξάνθη.
Μάλιστα η Ακριτική ΠΑΕ έχει προγραμματίσει σειρά εκδηλώσεων που αρχίζουν από τις 30 Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα (26/8).
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: “Η ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ καλεί όλους τους φίλους της στις Γιορτές Παλιάς Πόλης της Ξάνθης, στο περίπτερό της στην Πλατεία Αντίκα. Από το Σάββατο 30 Αυγούστου και για μία ολόκληρη εβδομάδα, η ξανθιώτικη ομάδα γιορτάζει τα 25 της χρόνια στην Α! Εθνική και μετέπειτα Superleague, σε ένα… επετειακό περιβάλλον με πολλές εκπλήξεις!
Στο χώρο που διαμορφώνεται αυτές τις ημέρες, οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν την ιστορία των πρώτων χρόνων του ΑΟΞ στην Α! Εθνική και την συνέχεια της SKODA ΞΑΝΘΗ μέσα από αρχειακό υλικό που περιλαμβάνει φωτογραφίες, banners και βίντεο. Από το 1989 έως το 2014 όλες οι μεγάλες στιγμές της ομάδας μας θα είναι εκεί και θα σας περιμένουν για να “ξυπνήσουν” ποδοσφαιρικές αναμνήσεις της πόλης μας!
Σε καθημερινή βάση, θα βρίσκονται ποδοσφαιριστές της SKODA ΞΑΝΘΗ, τμήματα της Ακαδημίας της, παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Οι φίλοι της ομάδας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους αγαπημένους τους παίκτες, να βγουν φωτογραφίες μαζί τους και να τους ζητήσουν αυτόγραφα.
Επίσης θα υπάρχει και το… κατακόκκινο επετειακό μπλουζάκι των 25 χρόνων στην μεγάλη κατηγορία καθώς και μία σειρά αντικειμένων της SKODA ΞΑΝΘΗ.
Το Σάββατο 31 Αυγούστου, στο περίπτερο της ξανθιώτικης ομάδας στην Πλατεία Αντίκα από τις 20:30 μέχρι τις 22:30 θα βρίσκεται αντιπροσωπεία ποδοσφαιριστών της ομάδας ενώ την Κυριακή η SKODA ΞΑΝΘΗ θα υποδεχθεί την Κέρκυρα στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος στο γήπεδό της.
Για το βράδυ της Δευτέρας (01/09) στις 20:00 έχει προγραμματιστεί το επίσημο opening του περίπτερου όπου θα βρίσκονται οι τοπικές αρχές, σύσσωμη η ομάδα, τμήματα της Ακαδημίας της και οι Παλαίμαχοι.
Την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου στο περίπτερο της SKODA ΞΑΝΘΗ από τις 20:30 μέχρι τις 22:30, θα βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές της ομάδας Χρήστος Καρυπίδης και Αντώνης Ράνος καθώς και τα τμήματα Κ-13 και Κ-11 της Ακαδημίας.
Την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Αντίκα από τις 20:30 μέχρι τις 22:30, θα βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές της ομάδας Παντελής Καπετάνος και Δημήτρης Γούτας καθώς και το τμήμα Κ-15 της Ακαδημίας.
Την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου στο περίπτερο της SKODA ΞΑΝΘΗ από τις 20:30 μέχρι τις 22:30, θα βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές της ομάδας Κώστας Φλίσκας και Καρίμ Σολτάνι καθώς και το φετινό τμήμα των πρωταθλητών Ελλάδος Κ-17.
Την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Αντίκα από τις 20:30 μέχρι τις 22:30, θα βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές της ομάδας Κριστιάν Ομπόντο και Θοδωρής Βασιλακάκης καθώς και η ομάδα Κ-20 της Ακαδημίας.
Το Σάββατο μετά το τέλος του φιλικού αγώνα με την Istanbul, η SKODA ΞΑΝΘΗ μαζί με την φιλοξενούμενη ομάδα θα δώσουν το “παρών” τους, κλείνοντας την “επετειακή” εβδομάδα της ξανθιώτικης ομάδας στις Γιορτές Παλιάς Πόλης”.